VS trekt zich terug uit VN-organisatie Unesco (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  36 Reacties

  • 3
  • 465x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De VS trekt zich terug uit wereldorganisatie voor cultuur en wetenschap. Dat is natuurlijk ook een manier om de belabberde kwaliteir van openbaar onderwijs in de VS te verhullen. #Fakenews

6
1 Trompetsignaal

Ze betaalden al jaren hun contributie niet meer. Dan liever kwijt dan rijk.

4
2 W. Anstalt

Het is nog voor een verkeerde reden ook; omdat Palestina lid mocht worden van Unesco? En Israel zit trouwens nog wel gewoon bij de Unesco.

4
3 d6072b01

@3 Als Israel verstandig is kappen ze helemaal met de VN. Hebben ze niets van te verwachten, moslimlanden hebben het daar voor het zeggen.

11
4 Coolpix

* Verwijderd door de redactie *

5 d6072b01

Grappig dat kinderachtige gedrag.... De VS... de machtigste kleuter van de wereld...

5
6 Dian

@5 Omdat?????

5
7 Coolpix

Palestina dat systematisch niet-islamitisch werelderfgoed sloopt is lid van Unesco. Wat een giller.

8
8 Dune

@7 Omdat ze niet in die sprookjes geloven en gewoon in de VN zitten.

3
9 d6072b01

@8 En daarom stapt het "machtigste land ter wereld" eruit. Wat een giller.

3
10 d6072b01
11 Coolpix

@11 Gaap. Blijft dat voorbeeldje terugkomen? Ja, bizar. Nee, het betekent niet dat "moslim-landen" het voor het zeggen hebben in de VN, verre van. Trouwens; toeval dat het onlangs beter gaat (autorijden voor vrouwen)?

5
12 d6072b01
13 Coolpix

@13 Raar dan dat Arabische en Afrikaanse landen vaak veroordeeld worden en westerse landen nooit...

4
14 Dian

@14

Niets is méér verdeeld dan de islamitische landen... Dus dat maakt dat ze elkaar volgaarne veroordelen. Maar als het op Israël aankomt, zijn ze als één boze man: allemaal tegen. Gewoon bekend dat de VN al langere tijd niets meer is dan een anti-joods politiek drukmiddel. De vermeende objectiviteit van de VN is allang weg.

8
15 weerman

@13 Proest. Een redactioneel stuk uit 2011 en die quote over de Verenigde Naties is de mening van een PVV-er. Sterke onderbouwing, ja.

5
16 d6072b01

@15 En hoe willen die Islamitische landen dat dan gaan organiseren binnen de VN? Zonder meerderheid? Zijn al die andere landen dan te dom? Te koop? Te zwak?

"Gewoon bekend" - ook weer sterk beargumenteerd.

2
17 d6072b01

Alleen maar goed .
Als de VS één kwart betaalden , dan kan Unesco niet onafhankelijk zijn.

0
18 eh

@12 Ja, want dat verbod op autorijden voor vrouwen het enige punt waarop ze in SA werden onderdrukt. Wat een giller.

6
19 Dune

@13 ,

Oh kijk, weer iemand die naar artikelen verwijst maar vervolgens zelf niet lijkt te weten wat er in staat.

Het is niet Trouw wat die bewering doet, maar Marjolein Faber, van de PVV Gelderland.

Dus dat de VN moslimlanden zou voortrekken, slaat nog steeds nergens op. Dat een PVV'er zegt van wel, is bovendien geen bewijs. Ik neem aan dat ik er niet op hoef te wijzen dat ze niet echt neutraal zijn waar het de Islam of Arabische landen betreft?

2
20 progressiefliberaal

@15 ,

"Niets is méér verdeeld dan de islamitische landen... Dus dat maakt dat ze elkaar volgaarne veroordelen. Maar als het op Israël aankomt, zijn ze als één boze man: allemaal tegen. Gewoon bekend dat de VN al langere tijd niets meer is dan een anti-joods politiek drukmiddel. De vermeende objectiviteit van de VN is allang weg."

Zie je nou zelf niet in hoe dom dit soort redeneringen overkomt? Islamitische landen zijn dus zogenaamd tot op het bot verdeeld, maar kunnen vervolgens wel de hele VN gijzelen en haar objectiviteit laten verdwijnen en de hele wereld tegen Israël keren?

Is me dat even knap voor een groepje zeer verdeelde landen.

2
21 progressiefliberaal

@19 Zegt wie precies?

1
22 d6072b01

Begrijpelijk dat ze geen contributie meer willen betalen als ze verantwoordelijk zijn voor bijna 25% van het budget. En ik begrijp het ook dat ze er dan nu maar helemaal eruit stappen.

1
23 A Passenger

@21
Erg kinderachtig om iemands bewering 'dom'
te noemen. als dat jouw discussietechniek is, wil ik ook bij je in de klas -op die kleuterschool. Jammer!

Ja, de moslims zijn enorm verdeeld! Iets met shiieten en soennieten; water en vuur. Maar als het op andere godsdiensten aan komt, stemmen ze graag met elkaar mee.
Nee, ik ga maar niet zeggen dat ik dat gebrek aan kennis 'dom' vind... Stel je voor...

7
24 weerman

@24 ,

Grappig dat ik niet ontkende dat er verdeeldheid is binnen de Islam. Beter lezen, het ging om de redenering dat ze verdeeld zijn, maar zogenaamd wel de hele VN haar objectiviteit kunnen laten verliezen.

Als je zulke tegenstrijdige redeneringen presenteert, dan vind ik dat best wel dom ja. Erg intelligent komt het niet over in ieder geval (en datzelfde geldt voor de afleidingsmanoeuvre door slechts op één aspect van mijn reactie in te gaan en de andere helft te negeren zoals ik hierboven al uitlegde) en het laat zien dat je zelf vooral niet neutraal bent in dezen.

Dat heeft verder bar weinig met kinderachtig gedrag te maken en vooral met het doorprikken van onlogische redeneringen waarmee je met wilde claims over het gebrek aan neutraliteit van de VN komt aanzetten. Daarvoor is dit een discussieforum, als je daar niet tegen kunt dat mensen je aanspreken op belachelijke redeneringen dan moet je misschien inderdaad in een kleuterklasje gaan zitten.

2
25 progressiefliberaal

Er wordt hier beweerd dat de VN zogenaamd niet neutraal is, of zelfs pro-Islam is.

De enige bronnen tot nu toe die dat moeten onderbouwen? Een artikel in Trouw waar een quote uit een interview met iemand van de PVV dat beweert - wat dus geen bewijs is. En een artikel waaruit blijkt dat Saudi-Arabië in de vrouwenrechtencommissie zit. Wat natuurlijk niks zegt over de hele VN.

Kijk, prima dat jullie het niet eens zijn met bepaalde besluiten hoor. Maar dan de objectiviteit van de hele VN aanvallen zonder enige onderbouwing is nogal goedkoop en laat wel zien wie er werkelijk bevooroordeeld zijn.

2
26 progressiefliberaal

Goeie zaak dat Trump uit dat unesco-gedrocht stapt. Net als de VN, kan je die club nu niet bepaald objectief noemen.

6
27 Moloko Plus

* Verwijderd door de redactie *

28 weerman

Prima, heel die VN is leuk voor politieke discussie, maar verder complete onzin.

7
29 Yisrael

Logisch, onpartijdigheid is niet het credo van unesco of de VN.

6
30 chouffleur

@28 ,

Ach, deze 'knul' kan ten minste tegen inhoudelijke kritiek. Kunnen we niet van iedereen hier zeggen, in plaats van een inhoudelijke discussie te voeren begin je nu weer te klagen dat je 'afgebrand' wordt als iemand je gewoon op de gebrekkige logica van je uitlokkende beweringen wijst.
Ondertussen post je (en de rest hier) nog steeds geen onderbouwingen voor wat er allemaal beweerd wordt, weiger je in te gaan op het werkelijke punt en topic waar het om ging en speel je alleen maar spelletjes, waaronder het onzinnig focussen op één woord in een reactie, in plaats van de algemene strekking ervan.

Fijn dat je genoeg weet nu. Voel je vrij die kennis te delen.

2
31 progressiefliberaal

Want als rechts gruwel je van de functie van UNESCO:

"Its declared purpose is to contribute to peace and security by promoting international collaboration through educational, scientific, and cultural reforms in order to increase universal respect for justice, the rule of law, and human rights along with fundamental freedom proclaimed in the United Nations Charter.[1] It is the successor of the League of Nations' International Committee on Intellectual Cooperation."

Nee, haten, polariseren, oorlog voeren, onderdrukken, discrimineren, etc. zijn de rechtse hobbies, dat maakt de samenleving zoveel leuker.

6
32 radicalenradar

Grappig als het niet zo triest was: degenen die het hardst schreeuwen, als het zo uitkomt, dat de cultuur bedreigd wordt en dat daar tegen gestreden moet worden, juichen ook het hardst als landen uit de organisatie stappen die (o.a.) dat als doelstelling heeft.

0
33 mountainlion

Terecht, de VN en subclubjes als Unesco zijn verworden tot een soort anti-Israël propaganda-organisaties.

@32 Prima functie, jammer alleen dat Unesco het daarbij niet laat.

5
34 JackKropotkin

De US heeft helemaal gelijk om uit dat rare clubje te stappen. De oorsprong en de gedachte erachter bij oprichting waren zeker niet slecht maar de uitwerking is ronduit slecht te noemen. In de VN en aanverwante clubjes zitten meer dictaturen en soortgelijke bestuursvormen zoals islamlanden etc dan normale democratische landen. Kik naar bv het feit dat iemand uit Saudi voorzitter kan worden van een mensenrechtenafdeling. Een complete gotspe. De VN en aanverwant is inmiddels volstrekt zinloos en achterhaald. Terecht dus dat de VS aan zo'n club niet meer wil meedoen. Nu ook nog uit de VN en de VN kan worden opgeheven. Nato lijkt me belangrijker voor onze veiligheid dan de VN.

4
35 PFL

Trump en Netanyahu hebben een geheel eigen agenda m.b.t. het ontwikkelen en "in cultuur" brengen van het grondgebied van Palestina op HUN manier. En daar zijn de Zionisten al vele jaren onverstoorbaar mee bezig: het aantal kolonisten neemt jaarlijks toe.

Daarvoor zijn organisaties als UNESCO, Amnesty International en vele andere NGO's lastpakken voor hen.

11
36 Barbapapa-7,5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Virjin Porn.comGirlsdoporn E336LetsjeerkHd Porn.cmWww Hot Video HdPornstarStripping JapaneseFreakmobmedia ComVideos PirnoBig TitspicsNaked Pictures Of TeensTities ShowingNude WrestlingScout69 ComMiley Cyrus PusyyPorn X PSloppy FacefuckLatinxxxTeen Taboo PornPornhub VidsItakian PornKat Dennings PornSixi VidioCelebrity Porn Star Look A LikesOlegleRealcamPornografia PremiumTribal PornHome Grown PornPorn NeighborFreegayporn ComPenny Parker XxxSabrina Salerno NudaGirls Do Porn FreeSexy Lesbo PornLizzy Capri NudeDanielle Colby NakedBellathorne Onlyfans NudeGaymansextubeWww Indian Xnxx ComBrazzerz ThreesomeWomenhavingsexFree Erotica MoviesPerfectgirls SexErotic Short StoriesTabby Ridiman NudeBoobers MomKate Becinsale NudeRowan Blanchard NakedVa AddamsKajal Agarwal Ka Sexy VideoXxx Facking VideoGirls Girls Sex MovieAishwarya Rai Blue PictureAftermath Porn MovieFat Mom TubeMom Son ImpregnateRee Porn PicsPenelope WoodsXxx Www CXxx Outdoor IndianInland Empire ScortsTasha HolzPon MoveiIr Porn ComicsTiktok PornstarDanboruuFilme Pornô Brasileiro GrátisPorn Stars From AustraliaBeahc PornBp Sex FilmIndian Vergin Sex VideoLokal Xxx Video ComCarmela Clutch Full VideosHot Blonde Big TitsAri Kytsya OnlyfansPorn Videos BengaliXxx Video Hd MovieBhabhi Ki Chudai Bhabhi Ki ChudaiHd Hindi Sex MovieAlt Balaji Sex Web SeriesHot Porn FilmSex With Desi MaidJolla Pr Analکامیرات الجنسInthecrac ComCumming ShowerKatherine Law NudeTik Tok Challenge PornChaturbatecomJoke PornhubNude WomanpicsHot Gym Sex VideosIndian Porn ForcedSuper Rough PornPorn In RomaniaAlexis-andrews-Vr Xhat PornXxxxxxxnWillow Ryder Full VideoJapanese Mom NudeAmber OdonShowcamripsVidel HentaiHaikyuu PornDiego Barros NakedSexy Indian Xxx VideoHd Pron DownlodPorn De Puerto RicoAudio Doujin100 Sex PositionsWhat Is FuntariContos Erotico CnnChubby Porn VideosNia Sharma PornRicky Spanish XxxVina Sky GifXxx Sexy Hindi FilmIndian Sexy Indian SexSara SwirlsAsian Sex PornChaturbatgeXxx BoolIndian Porns SitesH E N Ta ISadako HentAllciaravy OnlyfansDayna Vendetta PornXx Vidio IndianDaddy Son SpankingPornos De Mía KhalifaEscorte SexTwitter PutariaNala BrooksBokep PorCalebjihadEva Violet PornSara Jay Rim JobAsians OnlyfansSeduced By LesbianFucking BerlinMilked HandjobIncest Movie ScenesHindi Sex Movie HdBukke PornVe PornsSpankbanghBonge PornEmarr BBabaysitter Porn