door Trompetsignaal in Buitenland  ·  31 Reacties

  • 10
  • 397x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gelukkig komt Varoufakis weer eens in beeld de professor van de economie kijk eens naar zijn C.V.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Yanis_Varoufakis

3
1 welofniet

De huidige focus op macht doet de EU verstarren. Een onafhankelijk(er) Catalonië binnen de EU hoeft geen bedreiging te zijn voor Spanje of de EU. Het verleden laat zien dat voor de Franse tijd regio’s bestuurlijk allerlei dubbele loyaliteiten hadden die juist hielpen de vrede en welvaart te onderhouden.

2
2 Trompetsignaal

@1
En die man wordt dan ook consequent als een soort van charlatan/clown door Juncker cs. weggezet.
Gewoon omdat ze niet van hem kunnen winnen wat dat betreft.

4
3 in holland

@1 het is mij niet duidelijk wat je bedoelt. Is dit als een “ad hominem” op de persoongerichte steunbetuiging of afwijzing bedoeld?

0
4 Trompetsignaal

@4
Ik heb diepe waardering en bewondering voor deze man zowel als persoon en econoom.

4
5 welofniet

Kleine opmerking: in de laatste regel staat "lansen" i.p.v. "landen". Voor de rest mag meneer Varoufakis van mij die Juncker gaan vervangen. Misschien wordt het dan nog wat met Europa.

2
6 Eric

@2
Ja, laten we terug gaan naar het verleden.....
Toen alle regio's ook regelmatig een leuk oorlogje met elkaar voerden, als ze het niet eens konden worden.

15
7 Realisme graag!

@7
De huidige EU is een onnodig dictatoriaal uit zijn kracht gegroeid gedrocht en heeft niets met de veiligheid van de landen in Europa onderling van doen, daar is de NAVO voor terug naar een EEG is een prima optie..

4
8 welofniet

@7

Kijk dan ook eens in het verleden naar allerlei rijken en koninkrijken.
Zo snel als ze kwamen, gingen ze ook weer (uitzonderingen hou je altijd) maar allen gaan ten onder.
(Voor 'rijk' kun je ook 'unie' lezen.)

4
9 Malinois

@7 het is geen vlucht naar het verleden, maar in de EU is sprake van politieke en economische verstarring. Een van de onderliggende problemen is dat sterk groeiende regio’s “economisch” geplukt worden om financiële gaten in bijv sociale zekerheid elders te vullen. Het prima geld her te verdelen, maar dan wel om elders investeringen te doen die groei en stabiliteit mogelijk maken.
Dat dit kan bewijst België waarin na de federalisering het subsidiëren van Wallonië aan banden is gelegd.
Niks terug naar het reden, maar ervan leren.

1
10 Trompetsignaal

Te laat. De EU heeft al zo duidelijk laten blijken dat ze niet democratisch WILLEN en alleen maar een efficiëntere manier zijn voor de lobby om onze politici tegen ons op te hitsen, dat EU gewoon weg moet, kapot, finito.

Als je je nu laat paaien om te gaan zitten hopen dat de EU nu democratischer wordt, trekken ze het laatste restje zeggenschap ook nog onder de nationale parlementen vandaan, dan is een referendum over Nexit niet eens meer mogelijk, wordt dat door EU ongeldig verklaard net als Spanje nu met Madrid doet.

Bovendien is het weer hetzelfde liedje, meteen worden de Catalanen gedreigd met zoveel mogelijk economische straffen, bijvoorbeeld is er snel een wet aangenomen zodat bedrijven gemakkelijker uit Catalonië kunnen wegverhuizen, waarop gebaseerd moet je dan geloven dat de EU te democratiseren valt? Het hele gedrocht is juist BEDOELD vanaf het begin om de democratie af te schaffen. Kijk maar naar alle verdragen, vanaf het ESM, de oprichtingsakte van de EC waarin ze zichzelf boven de wet stellen, net als de UN, en meer van dat soort instellingen.

8
11 Wendel

Moet de Peel zich dan ook onafhankelijk kunnen verklaren na een succesvol referendum onder de inwoners?

Of het Schilderskwartier, of de Pijp?

Dit is geen democratie, maar een onwerkbare anarchie.

6
12 Realisme graag!

@8
De EU en de ECB die streven naar 2% inflatie, waardevermindering van ons geld, maken zich in wezen schuldig aan diefstal in vereniging.
Binnenkort wordt Fagin tot patroonheilige door Juncker. c.s verheven.
Graag een Eurotribunaal. Een Neurenberg 2.0.

6
13 in holland

@11
Het is nog erger de EU wil ook een Europees leger die zij in kunnen zetten als de burgers van een bepaald land zich niet welgevallig opstelt tegenover de EU .
Ook de Spaanse premier Rajoy heeft gedreigd buiten de eventuele economische maatregelen het leger naar Catalonie te sturen om daar orde op zaken te stellen mocht dat nodig zijn.

6
14 welofniet

Defederalisatie is een mooi streven..

3
15 chouffleur

@8
Dit argument is wel de stomste ooit, de NAVO heeft ons beschermd tegen archressie van buiten. Archressie van binnen is voorkomen door samenwerking, solidariteit en begrip tussen de landen.

Ja het is waar, concurrentie tussen de landen en regio's heeft ons een enorme welvaart gegeven. Het is mede de oorzaak van de suprematie van de Europese landen. De keerzijde is dat het ook heeft geleid tot de meest bloedige oorlogen.

7
16 Realisme graag!

@14 "Ook de Spaanse premier Rajoy heeft gedreigd buiten de eventuele economische maatregelen het leger naar Catalonie te sturen om daar orde op zaken te stellen mocht dat nodig zijn."

Vooral doen.
Article 7 of the European Union Treaty "Suspension of any Member State that uses military force on its own population.

0
17 in holland

@12 dat je er een farce van kunt maken bewijst niet dat t onzin is
@11 tjonge, wat ben jij naïef. Welke machten winnen bij het wegvallen van de EU? Juist de machten buiten Europa. De criminele die kapitalen verdienen met massamigratie? Het grootkapitaal dat de arbeidsvoorwaarden wil uithollen en belastingvoordelen voor het bedrijfsleven zoekt.
Niemand met verstand ontkent dat de EU in een crisis zit maar dit de VS ook. Maar dat is ook geen reden de VS op te heffen. Leer van je fouten, doorbreek de machten die de boel verstarren.
De geschiedenis is niet een stripverhaal waar je morgen aan een nieuw verhaal begint.

1
18 Trompetsignaal

@13
Hou eindelijk eens op met dat off topic gestook In Holland!
Ga lekker in Rusland Putin zitten pesten....

6
19 Realisme graag!

@18
Wat is het principiële verschil dan?
Niet elke "regio" kan zich zo maar onafhankelijk verklaren, dat leidt tot chaos.

3
20 Realisme graag!

@19
U heeft een verkeerde nickname helaas.

1
21 welofniet

@19
Hallo, waarom zeur je tegen mij en niet tegen @8 waar ik op reageer?
Of is dat een vriendje van je die je bewust buiten schot houdt?

0
22 in holland

@19 Ah, al repliek van @21

0
23 in holland

Ik denk dat 'ie aardig wat spijkers (zo niet alle) op de kop slaat.

1
24 mountainlion

@20 Nu is het digitaal. Een regio hoort of bij Spanje of is onafhankelijk. Tot de Franse tijd waren er vaak verschillende interdependenties tussen regio's en met verschillende rijken. Steden bijv hadden bepaalde vrijheden, die,los stonden van de regio waarin ze lagen. Terwijl ook de bevoegdheden van elke regio verschilden. In Limburg en Gelderland hebben dat soort "dubbele loyaliteiten" nog heel lang invloed gehad op t openbaar bestuur en culturele leven. Lees je maar eens in op https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Soevereiniteit
Tegenwoordig is alles gereduceerd tot soevereiniteit, vroeger had je ook andere vormen zoals suzereiniteit, waarin staten onderling verschillende aanspraken hadden op elkaar.

0
25 Trompetsignaal

@25
Zoals het Rijnland en de Elzas?
Of meer actueel, de Nederlandse oplossing, van één Koninkrijk met met 4 landen daarin? Dus een onafhankelijke Catalaanse staat binnen het koninkrijk Spanje?

Experimenteren hiermee is leuk voor de borreltafel maar levensgevaarlijk in de echte wereld.

4
26 Realisme graag!

Inderdaad een onafhankelijk Catalonië binnen Spanje en de EU. Net zoals Vlaanderen. België is ook levensgevaarlijk? Of heb je gewoon moeite buiten bekende kokers te denken?

1
27 Trompetsignaal

@19 Zielig hoor, iemand van off topic beschuldigen wat hij eigenlijk niet doet. En jij komt met Rusland en Putin? Zie jij niet wat voor hypocriet mannetje jezelf bent.

2
28 etymologie

@26 soevereiniteit is een groot goed

1
29 chouffleur

Als Catalonië niet wordt gegund om onafhankelijk te worden dan ontstaat er de facto een bezetting van Catalonië door Spanje. Het gaat niet erom wat economisch goed of slechts is voor Spanje. het gaat om de wil van de burgers van een gebied en als die onafhankelijk willen zijn dan zou dat nooit en te nimmer belet moeten kunnen worden door een toekomstig buurland.

0
30 PFL

Ik vind dat Varoufakis gelijk heeft dat we naar andere vormen van Europa moeten kijken en ons niet moeten verkrampen in een neoliberale EU of een EG van natiestaten. Ik heb zelf ook meer dan eens aangegeven dat we als Europa deze kant op moeten en dat democratie en politiek vlak bij huis echt super belangrijk is. Een ander voordeel is dat een lokaler economisch systeem ook duurzamer is.

0
31 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@42 Na 10 jaar spreken ze nog steeds geen fatsoenlijk Nederlands....

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@41 Beter lezen, en vooral begrijpen. Maar dat is voor iemand die niet gehinderd door enig fatsoen, schaamte, kennis of verstand ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@34 Nee dat gaat niet want ze spreken geen Nederlands bij aankomst in Ter Apel.Hoe dan ook moet de selectie procedure om gelukzoekers en vlu...

8 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@37 Laat ik het nu helemaal niet over afkomst of kleur gehad hebben. Kan je "aangifte" zo de prullenbak in. 😂...

8 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6 En dan moeten toegeven dat het christenen waren die de grootste moord op joden op hun geweten hebben?Natuurlijk niet, dit moet gebruikt...

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@49 Je hebt blijkbaar echt geen idee. Jouw interpretatie komt eigenlijk alleen maar voor in extreemrechtse kringen, zelfs in islamistische milie...

9 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@39 Dan kunnen we niets meer lezen van bv ronin. ...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Defcte burger
BBB wil actie tegen Jodenhaat: 'Nooit meer is nu' - NieuwRechts.nl

Ik mis nog een paar woorden bij haar opsommingen ; Brug en gebouwen projecties. ...

11 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ik stel voor dat de NK admin een scheldfilter ontwikkelt. ...

13 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
English Romantic SexSquirting BlondePorn Asian LesMilf Porn VideosHow To Give A Hand JobStracciastellaVegina SexElisa JeanSakura PussyFaketsxiBokep Model IndonesiaGialover0 NudeMarure Gay PornWww Xxz ComCharli O XxxShraddha Kapoor Naked SexRosebud PornTrisha BoobsAdult Prono VideoXxx MatureKatrina Sex Video ComPure 18Noti AmerikaLadki Ka LandCumming On Wifes FaceBrazil Sex Video HdXnxx Download ViedoMilf Pornstar VideosCarla MorelliXxxpoanSex Positions For LesbiansJav在线Xxx PrinKrista AyneDintubeXxx Sexy VidosAda Wong PornStepmom SquirtBruzzerz PornTerb CaHotsexymomStep Sis Anal PornMrdeepfakers.comHimynamestee PornTattoo PussysXnxx Tamil MovieXxn HdTthristy-girlActress AssTamil Sex Chat OnlinePetit Women NudeEva Mendes Sex VideoTast BlacksMaureen Mccormick HotBest Breasts In PornFrench Hentai ScanJuhi Chawla Sexy VideoThick Naked AsiansFlashing Truck DriversSsbbw BoberryJennifer Love Hewitt SexyCream Pie Step SisterMinxx MarleyGay Black Twinks PornXxx Video Download IndiaMom Seducing SonNip Slips At The BeachStorm Of Kings XxxSnapchat Nudes LeakedGabrella Lopez PornPregnant ChaturbatePlayboy Nude ModelsTaboodesiJoi StrapJapanese Father In Law PronGay Cuckhold PornAnal For Big Tit Bombshell Arabelle RaphaelSunny Leone First SexOld Women Lesbian PornBdsm GagMkbd-s69Sunny Leone Sex Video LocalHot Sexy Movie DownloadXvideo Com Sunny LeoneTruple AnalBoobjobs PornPornô De Brasilبورنو عربيFilmes Pornô Com LésbicasLesbian Porn VidoeHot Mom Xxx MoviesNaked Indian LadiesDesi Suhagrat Sexy VideoJosphine JacksonAssage XxxAmateur TubedReddit Butt PlugsHentais QuadrinhosSmall Nude TittiesXxx Bf Mom And SonSonali Bendre PornEperanza Gomez PornScat EatingHentaihanimeBhabi Hot SexRandi XxNaked Desi BhabhiXxx Bp LiveBlac Hd PornGhotto PornArriella Ferrera PornReality Kings AnalFree BlackpornPorn Sites DownloadableSex TapesAmarna MillerBikep IndoJ XnxxJapanese Father Sex Son WifeRichelle Ryan CreampieSexe IncestesPornos BizarrosXxx Video Com2lipstubeReal Stepmom SextapeListcrawler Dallas TexasMuslimsexvideosCherry BarbieKisimoto KeyPorn Bisex MmfMirror Nude SelfieIndian Xxx SuhagratHindi Sex Video Hd NewFox Girl PornIndian SexscandalGrindin PornLatinas NudeNew Desi Pron VideoRussian Male PornstarHarley Dean PornKat The Porn StarThaix PornAshlynn RookeChartubate 18Mt Lady PornTgirlplayhouseJapanese Masaage PornBrazzerslatest VideosRealifecam VipPor No Hd