Mini ster hennis verder onder druk. (panorama.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Gratiebarmhart in Politiek  ·  46 Reacties

  • 2
  • 461x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hoogste tijd om kabinet te laten vallen..

3
1 shym

@1 nog even geduld en dan heb je een nieuw kabinet!

14
2 mike45

Voor de vorm zou zij moeten aftreden, anders zit haar opvolger er weer mee, tenzij zij natuurlijk uitverkoren is om zichzelf op te volgen..

0
3 chouffleur

@1

Dream on.

11
4 MayDay

@2

In dat nieuwe kabinet wil ze graag plaatsnemen, de premier staat achter haar. Als er straks een foto gemaakt wordt van het bordes moment kun je de eerste scheuren al zien.

2
5 Voorzittershamer

@2 seegers heeft al flinke slapenloze nachten hopelijk komt hij tot inkeer en laat hij zich niet met dat kabinet in.

2
6 Gratiebarmhart

Wat je noemt een echte vallende ster maar zo zaten er meerdere in deze regering!

0
7 Zie Hier

"De projectielen waren eerder via het Amerikaanse ministerie onder grote tijdsdruk aangeschaft voor de missie in Afghanistan. Procedures en controles werden achterwege gelaten omdat Defensie dacht dat het Amerikaanse leger de munitie zelf in gebruik had en de veiligheid had gecontroleerd. Dit terwijl in het koopcontract expliciet stond dat dit niet zo was."
https://www.ad.nl/buitenland/alles-ging-mis-bij-mortierongeluk-tijdens-oefening-in-mali~a4fbd07a/

Onveilig
"De in Bulgarije gemaakte granaten zouden in 2006/2007 met spoed zijn besteld voor de Afghanistan-missie. Een keurmeester van Defensie stelde voor in een rapport de partij af te keuren omdat de granaten onveilig zouden zijn. Dat rapport zou door Defensie zijn genegeerd."

https://www.ad.nl/binnenland/defensie-had-dood-militairen-door-mortierongeluk-kunnen-voorkomen~a03dd050/

0
8 Nieuwsgierig

Wat een blamage dat mens. Zet alsjeblieft gewoon een generaal op defensie. Dit is niet serieus te nemen.

3
9 Kaffer

Die typmiep staat vreemd te stotteren. Een afgang. En zoiets moeten we serieus nemen?

3
10 Rise of the Antichrist

@3 Niet alleen aftreden, er zou een groot onderzoek moeten komen naar in hoeverre het ministerie van Defensie verantwoordelijk is voor drie dode militairen (het schietbaan incident waar een commando overleed).

Duidelijk is dat wat betreft dit incident er grove nalatigheid is geweest. In het geval van de schietbaan kwamen er al een flinke tijd klachten bij het ministerie op het bureau over de onveilige situatie. Men trad pas op toen het al te laat was.

Grove nalatigheid met drie doden ten gevolgen. Dood door schuld, gevangenis?

0
11 Bluth

Ik blijf het vreemd vinden de lacherige grimas die Hennis vaak trekt en vooral bij zo'n ernstige zaak als nu! Is dit misschien een zenuwtrek van haar?
https://nos.nl/artikel/2195353-asscher-fouten-in-mali-zwaar-genoeg-om-af-te-treden.html

1
12 Nieuwsgierig

@9 Dat is juist het probleem daar er op alle posten in deze regering mensen zitten die geeneens weten wat hun functie inhoud.

1
13 Eindpenthode

Mini Ster?

Ik kijk er naar uit!

1
14 Wil je niet weten

@13 Een leraar op de post van onderwijs, een arts/zuster(etc.) op de post van gezondheidszorg, een generaal/admiraal/ervaren militair/veteraan op de post van defensie.

Wetenschappers die de kamer vormen waar de ministeries informatie winnen, waar overleggen plaatsvinden tussen mensen die weten en bestuderen waar ze het over hebben. Die niet worden beinvloed door allerlei lobbyisten, maar zich houden aan de feiten.

*steekt er nog eentje op*

2
15 Bluth

De schietbaan die onveilig is, maar ook in het verleden ondeugdelijke mortiermijnen die wel gebruikt werden met als gevolg 8 doden!

Minister Voorhoeve had een weduwe mevrouw Ovaa pas na 13 jaar een excuusbrief gezonden. Delen van het proces-verbaal uit 1985, waarmee aantoonbaar is gesjoemeld.....

https://www.trouw.nl/home/door-foute-mijnen-acht-doden-defensie-bleef-jarenlang-afgekeurd-explosief-gebruiken-~a924cbf4/

0
16 Nieuwsgierig

Dat deze nitwit binnen defensie ook niet zo goed ligt weten we al. Maar Markje houdt haar de hand boven het hoofd. Na justitie hebben ze er ook bij defensie een puinhoop van gemaakt. Ik bedoel dan natuurlijk de VVD ongelooflijk dat deze lui er mee weg komen.

1
17 Arista

@9 Kaffer

Generaals horen niet in een kabinet. Er is een strikte scheiding tussen de wetgevende macht (politici namens het volk) en uitvoerende macht (leger, politie, belastingdienst etc.) .

De minister van Sociale zaken wordt ook niet geworven onder het personeel van het UWV.

14
18 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

19 Lucien80

@10 Rise

Tiepmiep? Mevrouw heeft anders al een aardige carrière in de politiek achter zich. Noemde u mevrouw Jorritsma ook het VVV-meisje omdat ze ooit een opleiding in toerisme heeft gevolgd, of mevrouw Van der Hoeven een broekenbindster omdat ze de kleuterkweekschool heeft gedaan?

Ome Ron Plasterk was voorheen wetenschapper maar als minister was het op twee fronten geen succes.

18
20 ~ Echelon II ~

Mensen. Maak een statement en stem NIET op de VVD in maart 2018 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen!!!!!!

5
21 Lucien80

* Verwijderd door de redactie *

22 Lucien80

* Verwijderd door de redactie *

23 Lucien80

* Verwijderd door de redactie *

24 Lucien80

* Verwijderd door de redactie *

25 Lucien80

Hennis en Defensie dat is toch vloeken in de kerk zou ik zo zeggen, maar ze heeft wel lekker meer mee bezuinigd met Mark.
En wie koopt er nu granaten in Bulgarije dan moet je toch echt geen verstand van zaken hebben.
En het koopcontract hebben ze ook al niet goed gelezen.

Dat deze nitwit binnen defensie ook niet zo goed ligt weten we al.

En de lobbyisten moet ook verboden worden om in de departementen op bezoek te komen.

1
26 corretje

@21 Lucien80

Alsof gemeenteraadsverkiezingen iets met de landelijke politiek te maken hebben.

Ik hoop dat iedereen bij de komende verkiezingen stemt voor de juiste man/vrouw op de juiste plaats. De gemeenteraad staat veel dichter bij de burger dan het kabinet of de Tweede Kamer.

17
27 ~ Echelon II ~

Moeder van een van de gesleuvelde militairen sprreekt tegen een journalist van Nieuwsuur.

0
28 Nieuwsgierig

@26 corretje

De Amerikanen kochten bij de Bulgaren, en Nederland heeft ze van de Ami's overgenomen.

12
29 ~ Echelon II ~

Laat die vrouw toch met rust man.

9
30 Yisrael

@TS

Flauw om de kop uit de Panorama niet 1 op 1 over te nemen. U had uw woordgrapje dan alsnog als commentaar kunnen posten.

15
31 ~ Echelon II ~

Zeg het maar, welk concreet verschil had zij als individu kunnen maken?

Houdt degenen verantwoordelijk die daadwerkelijk steken hebben laten vallen.

7
32 Yisrael

De minister staat ver van de aankoper van de granaten. het is niet de minister die schuld heeft, maar de managers eronder die de dingen daadwerkelijk fysiek hebben aangekocht, en de rapporten hebben verzwegen.

Mensen zoals Hennis krijgen alleen de cijfers te zien, en de vriendelijke garantie dat echt alles in orde is. Typisch onnadenkend onderbuik gevoel om haar nu aan te vallen.

Een ministerie wordt gerund door ambtenaren. die manipuleren de boel precies zoals de baasjes op de werkvloer in bijvoorbeeld een magazijn.De baasjes in het magazijn waar ik werk manipuleren de urenregistratie om precies uit te komen op de voorspelling van baasje daarboven. Cijferstjes kloppen, iedereen blij en aan baasje daarboven wordt verteld hoe goed alles gaat.

En dat baasje daar weer boven krijgt de bonus als die rapporteert aan Hennis dat alles goed is en veilig.

Die baasjes brij, die moet je dus tegen de muur zetten. Letterlijk voor mijn part.

8
33 Merlanni

@28 Nieuwsgierig

Logisch dat nabestaanden van de omgekomen militairen verdrietig zijn en hun verdriet als boosheid uiten.

Het enige wat mevrouw Hennis aan te rekenen valt is dat de organisatie binnen het leger niet grondig is doorgelicht. Het is niet zo dat mevrouw zélf heeft nagelaten de munitie te controleren alvorens deze, onder de juiste klimatologische omstandigheden, naar Mali te laten verschepen.

15
34 ~ Echelon II ~

@15 " Een leraar op de post van onderwijs, een arts/zuster(etc.) op de post van gezondheidszorg, een generaal/admiraal/ervaren militair/veteraan op de post van defensie."
Dat zijn wel de mensen die weten waar ze voor staan. En ze trekken wel aan de rem wanneer het fout dreigt te gaan als er bezuinigd op gaat worden.
Wat hadden we aan Ivo Opstelten die nergens een antwoord op wist.
Wat hadden we aan Martin van Rijn die ging bezuinigen op de verzorging van bejaarden tehuizen sloot mensen langer thuis liet die zwaar behoefte aan hulp nodig hadden.En dan nog eens met een rapport kwam wat 10 keer over gedaan moest omdat er geen reet van klopte + de ellende.
En nu Hemmis die op defensie zit waar al het materieel van verkocht is , waarschuwingen van onveiligheid zijn afgegeven en de mensen met rotzooi moeten werken met deze gevolgen.
Daar hebben we helemaal niets maar dan ook niets aan.
We hebben niets aan mensen met leuke smoeltjes of aardige vrienden in de politiek.

0
35 Eindpenthode

"Er zijn keer op keer signalen gegeven. Die zijn genegeerd. Dat kan niet zo zijn", aldus voorzitter AFMP FNV. Maar liefst 87% van de militairen heeft geen enkel vertrouwen in de minister!

0
36 Nieuwsgierig

@34 Dat is toch haar taak om als er misstanden plaatsvinden op te treden en zeker als er doden zijn gevallen dat de verantwoordelijken bij defensie worden doorgelicht en eventueel worden ontslagen of procedures moeten worden aangescherpt!

0
37 Nieuwsgierig

@37 Nieuwsgierig

Eens, dat schrijf ik zelf ook in @34 question

11
38 ~ Echelon II ~

Pffff... persoonlijk zie ik haar graag vertrekken, maar kan zij er iets aan doen dan een of andere klojo heeft besloten lang voordat zij minister werd dat die granaten toch gebruikt moetsen worden? Die persoon in kwestie moet de bak in voor moord met voor bedachte rade. Hij heeft willens en wetens die mortieren goedgekeurd met alle risico's van dien. Daar kan Hennis niet verantwoordelijk voor zijn.

2
39 FonTok

Tja wat er ook gebeurd het word een kabinet gebouwd op los zand. En dan nog de vele VVD puin hopen die nog aan het licht moeten komen met het zootje bij de belasting, politie en zorg zijn we er nog niet.

1
40 magikeven

@32 Ze had kunnen luisteren naar de militairen die al jaren klagen. En die klachten heeft zij direct op haar bureau gekregen. Zij is de verantwoordelijke minister van het verantwoordelijke ministerie. Zij is verantwoordelijk voor uiteindelijk 3 dode militairen. Zij zijn nu niet meer in leven door nalatigheid van het ministerie van Defensie, waarvoor Hennis verantwoordelijk is.

@33 Als zij echt zo naïef en onwetend is als jij beweerd, dan moet ze direct opstappen.

1
41 Bluth

@9 En als jouw generaal geen geld van het kabinet krijgt voor fatsoenlijk materieel en voldoende manschappen... Hij de opdracht krijgt om elders in de wereld puin te laten ruimen met militairen die vooral niet te zwaar bewapend mogen zijn (want het is per slot van rekening allemaal erg vreedzaam)..... Ook dan kan jouw generaal weinig betekenen voor de krijgsmacht.

0
42 LoydMorris

Tussen de regels kan je lezen dat 'mensen' niets waard zijn, in bepaalde kringen.

1
43 ontken

* Verwijderd door de redactie *

44 Lucien80

Nogmaals. Waarom worden mijn reacties hier verwijderd??? Mag de waarheid niet gezegd worden???

2
45 Lucien80

@45

Hahhaaaa, zo lekker ongenuanceerd als je kan zijn.
Laat je niet kisten door die gasten.....
Geilen op macht.
+ van me...

0
46 Madman351

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Kim Jong-un
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

En toch zijn er twijfels over het succes van die vaccinaties.https://www.ninefornews.nl/geert-vanden-bossche-heeft-slecht-nieuws-voor-de-gev...

2 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

Feldwebell
'Oekraïne voert ónze oorlog, dus moeten we alles leveren wat we hebben

@9 Poetin weet dat we niet 'all in' gaan. Lukt het om Oekraïne te veroveren mogen we beperkte aanvallen op verschillende posities in het Balt...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Querido not
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

Wat is er toch verdomd weinig verschil tussen extremistische Joden en de terroristen van Hamas....

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

elsemiek
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@153 "volgens mij is Kuhr via het “uitkomen” joods geworden," Ja dat klopt met "uitkomen " daar komen ook weer rabbijnen aan te pas , liber...

6 minuten geleden geplaatst door elsemiek

wildersfan
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@26 Wat een held die meneer Wilders. 😍...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@24 Yt link: https://www.youtube.com/watch?v=pDGH822rYok...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@154 Gaap ! Hoor ik daar een lama ?...

9 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@23 De google zoekopdracht: https://www.google.com/search?q=rtl+verhit+debat+tussen+wilders+en+kaag+over+dragen+hoofddoek&sca_esv=c0af51a92c...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

Even hoor... ANTI-homowet dat is dus automatisch dan ook géén WOKE.....Het is dat de amerikanen daar ook de democratie hebben gebracht, en...

12 minuten geleden geplaatst door Rooibos

21st Century Guy
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

Egypte of andere landen in de regio zouden een gebaar kunnen maken door alle ouderen, vrouwen en kinderen op te nemen....

12 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Mother Son PornstarsSqrting PornInvisible XxxIndian Couple Romantic PornHazal MoorBlac Chyna Only Fans LeakRoadsexPornos Amateurs GratuitChicospornoMalaysia Xxx VideoDandanglerBatwoman PornIndiancollegesexNatasha Nice TeacherPornpicaXxxx Video 4Www Xnxx Vidoe ComVer Filmes PornosLeanne DeckerTs Escorts MobileBirthday Surprise PornNude Malayalam AuntyVr Porn MoviesпорнхаьCamgrilsAj Cook NudeHansel GrettelNude Megyn PriceXxx Vidie HdFembiy XxxAlyx Star NudeSunny LeoneBest Doggy StyleHollywood Adult SceneJunglee Sexy PictureSmut ManhwaEule34Telegramme PornBrittany AmberWww BrazzersSkip The Games Jacksonville FlXvideoauntyMtvq-023Ariella Ferrera Full MovieJapanese GanbangAmature Wife With BbcAsian Pornstars With Big TitsSexmex New VideosValentina Sampaio NudeChubateCartoon SexxLana Rhodes VixenHd Porn VidsMyjavbayBig Titty PornNaked Teenies VideosSteph KegelCum On Face IndianAzzyland NudesLive Bokep IndoPornhub RecommendedChat Uol EntrarHd Bp HindiXxxx VudeoAmarpali SexyArni OkitaFree Xxx MovoesFather And Daughter Sexual VideosShadbase ComTiktoktoplessVideos PornotransVideo Sexs HdAnjubhabhiLorenavipBlack Wet ViginaChuutDesi Sex Short FilmsMelhores HentaoSpanks PornXxhx HdFamilypiesKarikku CastPlayboy HotPorn XvidMonika Belluci NudesScuirting PornM TnaflixDragon Ball HentiTop Atriz PornAmateur MastuCelberitys NakedBig Tits On Skinny ChicksEllyse Perry PicsPlus Size PornOnline Sex Video Free DownloadMom And Sister PornXxxxx ACinema Nadigai Sex VideoMassjes PornosOld Man Old Man SexBbw Hindi Sex VideoBoudi Sex BengaliPornhubmissionaryPorn Of Naked WomenKingcomjxXhamster GayMiss Missa XSexy Bf XxxxxTop 5 Adult MoviesFree Sex VideosIndian College NudePorn College VideoGay Porn TwinsкунилингусыDaughter Dad XxxEnanafollandoWett TitsIndiancumIncest Porn SitesPerfectgorlPirn VideoDesi XhamsterPorn CaballosTenn18 PornDaddy Jerking OffOldgay Men PornBig Booty SexsHard Chudai VideoNude NubiesFree Porn Videos In Hd DownloadThe Incedibles PornLesbian KissingDoraemon Porn VideosOnlyfans ArchiveKerala Bathroom SexYuuie NudeTrisha Paytas NudeBlack And White Hd PornHuge Milky TitsMonkey PussyMature Van PornCryatal RushBrazzers PageXxx Video Sex PronDetention GirlsNude Photoshoot Behind The ScenesPorn Mom HandjobMemes PornográficoCum In ThroatKanchipuram Temple Sex