door Schildpad in Overig  ·  282 Reacties

  • 7
  • 1606x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@245 We zitten hier met mensen van alle kleuren van de regenboog. *verwacht een prijs voor de meest politiek correcte uitspraak van de dag*

1
251 21st Century Guy

@248 Zou wel logisch zijn ook een houtsoort.

0
252 21st Century Guy

@251 Ik hoop het wel, ik ben altijd een beetje bang dat er vroeg of laat een eenzijdig groepje over blijft op NK.

0
253 Vogelverschrikker

@250
"Ze" maken het zichzelf moeilijk ... maar de mensen die het verder niet interreseert, of er een andere, genuanceerdere mening op na houden hebben tegenwoordig wel met (de vorming van ) geldende regels, die het gebruik van bepaalde woorden welhaast verbieden.
Het begon met een negerzoen of zoiets.

De betekenis van enkele termen/woorden lijkt op het moment erg fluide, en heeft significant meer lading/betekenis(sen) gekregen dan de orginele definitie.
Het doet mij vaak denken aan een soort babylonische spraakverwarring.

Zoals het belletje van pavlof lijken sommige woorden, in een bepaalde context, aan te zetten tot het geven van een tegenreactie, en, in mijn beleving, nemen de "getriggerden" meteen stelling in, gabaseerd op de mening die ze nooit zullen veranderen.

Tegen zulke dogmatische gedachtengang lijkt de ratio niet opgewassen : P

Maar gelukkig is het grootste deel van de mensen wat ruimdenkender : )

0
254 Schildpad

@249
Ik ga ff aan dat meisje van @206 denken .. lekker nummertje VV.

0
255 Schildpad

Ik denk als je in een cafe zit tussen de mensen of op het werk of welke openbare gelegenheid ook over ´witte nederlanders´ gaat praten, dat je niet verbaasd moet zijn dat je door iedereen vreemd word aangekeken.

Mensen die de ´Newspeak term ´ witte Nederlanders willen ontmaskeren, loop eens een cafe binnen en spreek die term uit om te ontdekken wat die term nu eigenlijk betekend.

2
256 techcenter

Iemand al ooit zoiets gezien eigenlijk?


Dat gezeik mag wat mij betreft in de USA blijven.

0
257 Schildpad

@257 Met enige regelmaat, ik vind het erg vermakelijk als mensen zichzelf zo voor schut zetten.

0
258 Vogelverschrikker

@258
Wel opvallend dat YT maatregelen genomen heeft tegen gebruikers als PJW ( demonetisation), die dit soort redevoering belachelijk maakt, vind ik.

0
259 Schildpad

@258
Heb je dat interview ooit gezien, met die oververhitte vrouw die een meme geworden is sinds de Trump inauguratie, wat plaatsvond na die emotionele uitbarsting?


Meme video:

0
260 Schildpad

* Verwijderd door de redactie *

261 Pxf7+

Het is onmogelijk te begrijpen wat je eigen voorrechten zijn als ze je met de paplepel ingegeven zijn. Een kind dat in een harmonieus gezin opgroeit begrijpt ook niet de ellende van een kind in een gebroken gezin. Het kan zelfs jaloers zijn op de vele vakanties en kadootjes. Maar tegen schenen trappen of pletten onder statistiek helpt niet erg om het inlevingsvermogen te vergroten. het is beter levensverhalen te delen.

0
262 Trompetsignaal

@260 Ja, daar zit echt een steekje los.
Maar we hebben er ook één in Nederland, Felix Woudenberg, voormalig D66, nu Antifa.
Die lijkt ze ook niet allemaal op een rijtje te hebben, is dat iets links?
*duikt snel weg*

0
263 Vogelverschrikker

De mensen die dit soort shit verkondigen zijn volkomen de weg kwijt. We zullen de uitkomst zien.

1
264 ontken

@9 Bijna alles wat jij koopt wordt in China of Korea gemaakt. We hebben het echt niet zelf opgebouwd. We profiteren al tijden van onze voorsprong. Dat zelfbesef zou er ook best mogen zijn....

0
265 PipoDeC

@6 ahhhh is het zo erg?? Nou ik heb met u te doen hoor! Ik moet er bijna van huilen...

0
266 rEmco44

Waarom zouden witte, normaal opgevoede mensen met een normaal inkomen zich miserabel moeten voelen omdat volkeren met lagere capaciteiten het minder goed voor elkaar hebben?

We kunnen er niets aan doen dat wij westerlingen het nu eenmaal beter voor elkaar hebben. Dat we samen een verzorgingsstaat hebben en geen Islam aanhangen.

Daar hoeven wij ons absoluut niet schuldig over te voelen.

1
267 Sterke

** gebruiker verwijderd **

Door de overheid, en door de overheid geïnstrueerde personen, moeten "bewezen" worden dat autochtone Nederlanders discrimineren. Er wordt letterlijk alles in het werk gesteld om Wilders en de PVV dwars te zitten.
Hoe meer dat ze gaan roepen dat ik discrimineer, hoe meer dat ik dat ook daadwerkelijk ga doen.

268 verwijderd5929219

Wat valt hier op te zeggen.
Een afscheid, geregisseerd met een 'bang'!

Want wat is dit meer dan het product van naarstig zoeken naar een spraakmakend onderwerp dat prima past bij de tot nu toe publiekelijk geventileerde meningen van 'afzwaaiend Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman'.

We spreken hier wel over dé Janneke Stegeman, die zich als "Theoloog des Vaderlands' al eerder ontpopt heeft als een moralistisch beroepssprookjesvertelster, die ondanks haar jonge leeftijd, uit hoofde van haar theologische opleiding gewend lijkt mensen op manipulatieve wijze haar sprookjes op de mouw te spelden.

En voor gaarne teruggrijpt op onderwerpen die 'rondzoemen' binnen de rancuneuze randgroepen van deze Nederlandse samenleving.
Rancuneuze meningen waar zij zich bij voorkeur voor haar 'spraakmakende' onderwerpen oriënteert.

Maar goed, ze doet maar, maar als het om meningen van theologen gaat lees ik liever F. Domela Nieuwenhuis!

0
269 tegenzinnig

Ach even door met omvolken en dan worden die niet bestaande witte privileges vanzelf niet bestaande bruine privileges..

Ga ervan uit dat geen alternatief rechtse blanke het erg vind als we hen straks behandelen zoals ze mensen als mijn man en anderen behandeld hebben...

8
270 Dian

[Racisme is een ideologie die mensen onderverdeelt in 'rassen' en die het 'witte ras' superieur verklaart.]

Bep. ras? Huh, watte?! http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=racisme&lang=nn
Wil jij anders ff de van Dale bellen?
En de wiki?
Ivm. dit soort artikelen... waarin men de term racisme zo te lezen verkeerd gebruikt wordt:

Racism in Azië - https://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Asia
Racisme in Zimbabwe - https://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Zimbabwe
Racisme in... ...

Ojee... ik kom er opeens achter dat ik hier veels te dom en te lui voor ben.
Maar uhm... jij ongetwijfeld niet.
Dus... succes ermee!

0
271 ZieOnderkantBlik

Ik zou haar doen. Maar dan moet ze wel haar mond dichthouden, want daar komt alleen maar poep uit.

1
272 beastyboy

Ik begin zo langzaam aan te denken dat "witte privileges", niets anders beteken dan dat men stik jaloers is op het feit dat een "witte" Nederlander wel alle kansen grijpt die hij pakt en door hard werken wat van zijn leven maakt. Dit in tegenstelling tot meer gekleurde nederlanders die verwachten dat ze door hun kleur de kansen krijgen.

Ze krijgen de kansen wel, maar weigeren (omdat ze de juiste kleur hebben) hier dan hard voor te werken om er wat van te maken.

En ja, dan heb je het minder met alle sociale conclusies die daar aan te trekken zijn.

Willen jullie ook donkere privileges, ik zou zeggen km van de bank en probeer eens wat anders (bv je normaal te gedragen en gaan werken voor je geld).

1
273 ikkeniet

@245

Waar schrijf ik dat ik een antwoord verwacht van een homogene groep? U vult het wel heel erg in via een eigen antwoord op uw eigen vraag, zonder even op mijn nadere uitleg of verklaring te wachten.

@242

Ik snap die gedachtegang, maar ik vind wit logischer. Dat heb ik al drie keer uitgelegd. Om dan te horen dat wit helemaal fout is vind ik verbazingwekkend. Voor mij is er dus geen issue. Als ik blank lees, prima, als ik wit lees prima, als ik het zelf moet gebruiken zeg of schrijf ik wit. Dan ben ik maar een extreem-linkse treiteraar.

0
274 zeikenderechter

@207 [Als blank méér betekent dan alleen huidskleur of etniciteit, zoals schoon, onbevlekt, maagdelijk, onbedorven en al die andere groepen daar naar kunnen fluiten omdat ze vastzitten aan iets veel simpelers als zwart of geel.]

Tja, zo heeft elke term zijn positieve en minder positieve connotaties. Op zwart zaad zitten wil niemand, maar wie rijk is geworden van het zwarte goud kan zijn economische status benadrukken door zich in een stemmig zwart kostuum te steken. Aan de andere kant: een keuken die blank staat blijft niet schoon en onbevlekt en maakt al helemaal geen positieve gevoelens los, behalve misschien bij de loodgieter.

0
275 Civ

@275

Maar u weet ook wel dat je 'blank staan' alleen in een heel specifieke context kan gebruiken voordat het betekenis krijgt. Een blanke Nederlander kan daadwerkelijk betekenen schoon, onbevlekt, maagdelijk of onbedorven. Een Nederlander die blank staat... dat heb ik nog nooit gehoord en dan is ie vermoedelijk allang dood, dus who cares.

Wel leuk gevonden question

0
276 zeikenderechter

@275

En wat betreft zwart:

Op zwart zaad zitten.
Iemand de zwarte piet toespelen.
Iemand zwartmaken.
Zwartkijker.
Zwart werk.
Een zwarte dag.
De zwarte lijst.
Een zwarte bladzijde.

Die hebben het dus al zwaar genoeg.

0
277 zeikenderechter

@275

Overigens zie ik zelf wel iets in een nationaal debat over dit hele systeem. Met zwart, wit, blank, lichtgetint, gekleurd, bruin en geel: welke termen we voortaan gaan gebruiken en of daar een consensus over mogelijk is. Want deze draad lijkt nergens op.

1
278 zeikenderechter

LOL dit gaat nergens over, misschien in America, maar niet alles wat over waait klopt hier ook.
Hier lijken de witte Nederlanders juist een nadeel te hebben in de maatschappij, en wie dat niet ziet, tja.. kan ik ook weinig aan doen.

1
279 etymologie

@278 Ja laten we miljoenen verspillen om woordjes te veranderen wat hetzelfde blijft betekenen, dat helpt vast!!!! Nee Natuurlijk NIET, gaat niks helpen of veranderen.
Echt een idee van domme mensen.

1
280 etymologie

@278 Allochtoon moet toch al niet meer
Dus niet te moeilijk maken voor de politiek met een debat hierover

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2016/11/nieuwe-norm-voor-overheid-woord-allochtoon-niet-meer-gebruiken-393085/

1
281 Ikke44

@278 Blank voldoet prima, klaar met de discussie.

Als het dan toch moet: "wit" past naar mijn idee maar bij één type: de linksche witmensch. question

0
282 Hans Brinker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2815Je bent een treiteraar, en die niet eens normaal Nederlands kent. Dat zegt mij al genoeg. Veel plezier met je postbezorging hè? Het ...

zojuist geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Offtopic

@2814 Zoals ik al zei niet in of op en helemaal niet aan.Bah dat half vergane lijf bbbbrrr...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Rob de Wijk denkt echt dat er mensen zijn die willen sterven voor de EU. Dat geloof ik dus echt niet. De Nederlandse jongens die Nederland tijde...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

VBOH
Offtopic

@2812 Kijk in de spiegel en aanschouw wat je ziet....

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

baba jaga
Offtopic

@2811 Jij moet niet denken dat moet je aan een paard over laten die heeft een groter en knapper hoofd....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2809Haha, nou wees gerust. Ik laat een tokkie niet aan mijn lijf. Niet toen ik jong was, en nu nog niet....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

VBOH
Offtopic

@2803 Zie @2778 en @2780Voor alcoholische dranken, is het happy our nu begonnen. Biertje? Wijn? Sterk gedestilleerd?Dus nou niet meer pi...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@28Ja, en dan zoiets uitzenden via school tv (als dat nog bestaat) ...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

FrisseBries
Offtopic

@2807Ik heb het goed gezien. Je bent niet te vertrouwen, VBOH....

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Ik was het niet....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Sisloves.eXnxx Video DowlandHandsfree Cumming CompilationIndia Sexes ComIndian Celebrity SexSweet_baby_yummyHd Porn Video Download SiteGujrati Girl Sex VideoNaked Hairy GranniesEscprtsCameras Prive GratisSitting On My FaceEmber Snow GangbangAssamese New Sex StorySex AlbumMilf Sex TubePorn Videos FingeringRomantic SexvedioXnxx DawulodXnnGay Amateur PornAva Addams Porn Picsفیلم سکس افغانیNsps 537Bodo Porn VideoMompornhubAnal Hook BondageFemale Escort ServicePornhd.Video Porn Download HdForty Five Fifty FiveRed PornografiaDl Gaypornسکس برازرزRashmika Mandanna NakedWww Sex CHuge Tits JoiXxx Girl MovieJordinswetofChubby Lady NakedPorn Bhabhi JiPublicdisgracePorn Of NepaliDoujinshisAnna Faith LeakedTamil First Time SexLydiaviolet NudeXvideo HindiBreeder KinkListcrawlrrGonewild DayMulher Nuas PeladasWife First BbcMoka MoraTori WellsEmma Rose Kenney NudeKaren Fisher SexChubby Aunty NudeIsekai Harem MonotogariPeriscope NudeFree Full Length VrpornHentai De SexoMysweetsppleJolyne HentaiGracie May GreenHot Sexy Naked BoobsKylie Jenner Hot VideosMen Dick PicsXnxx Low QualityGay Manga SexNeiva Mara OnlyfansX Sax VideoTushy Sex ComMinami Aizawa PornPron Porn VideosXoli_mfekaWoahvicky OnlyfansHot Teenn PornEvony AnalMarkey BrinxSteph BohrerNude BallerinaXndxxWife Fucks BossMiyu KiyoharaFisting WomenAnglea White OnlyfansXnxxxx TubeWww Sexsi VideosStepmom And Stepson PornPorn Behind The ScenceCarmella Bing AnalGoogle PornographiqueTamil Sex Video Hd AuntyHot Nude TeensAmatuer SexAnnabellerogersMms Fuck VideoNaked Petite AsiansHd Full Xxx VideoBrazilian-transsexuals DownloadHolly RandallPorna GuatemalaBig Gand SexSadhu Baba ChudachudiCsct-013Mallu Nude PhotoshootSali Jija PornLotlizard PornWanonce RencontreChat Avenue BoysCougar HanjobBangla X Bangla X Bangla XSexy Video Bf VideoTelugu Hd Blue FilmsGeorgie Lyall PornstarFamily Desi SexKay Panabaker NudeMulit PornHentaivostfrReal Life Cam TvGood Porn ComWawacity RedditComics Lesbian PornRomatuc PornKylie Jenner ToplessStacy Saran PornEden Ivy GangbangHindi Audio Sex PornPoran Movi HindiNude DaughtersCamera.priveBlue Picture OnlinePakistani AnalGirlsgonewild RedditBackroom.casting Couch IceGhettotubemcomPerb.ccSedona ReignSleep CumshotsCaballo Cojiendo Con MujeresRome NudeLesbian Oil WrestlingDiaper PornographyPlump PrincessAndava HentaiCollege Sex PadamFake HubDesi39Female Body Builder Nude