PvdA in het nauw maakt rare sprongen (politalk.nl)


De PvdA zit volgens de peilingen diep in de electorale problemen. De partij schommelt al jaren rond de tien a elf zetels. Na vier jaar Rutte2 liggen de sociaaldemocraten gewond op de grond. De hopeloze positie lijkt inmiddels tot de partijtop doorgedrongen. ...

door Inter in Politiek  ·  25 Reacties

  • 0
  • 349x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

1 van de redenen dat ze graag samen willen smelten met de partij van Jesse Obama Klaver. Voor de rest is het eigen schuld door je achterban en je beginselen te verkwanselen voor regeringsdeelname.

1
1 Voorzittershamer

Soms valt mijn ook op programma's als DWDD en Pauw en ook Buitenhof. Elke keer zie ik de tronie van een PvdA'er. Ze zijn daar bij die publieke omroep helemaal gericht op max exposure man die partij. Logisch, want de PvdA belooft weer scheppen geld voor de publieke omroep.

Schandelijk clientilisme

2
2 Lerac

GroenLinks kijkt wel uit om zich met handen en voeten aan de PvdA te binden!
Dit plan is dan ook alleen maar bedacht door Samsom, in de hoop dat er nog IETS overblijft van zijn partij na de verkiezingen.

1
3 Scorpio

Hoe is het mogelijk dat er nog zoveel lieden op de pvda stemmen.

2
4 Positivo

partijtop zou es moeten beseffen dat overal een begin en een eind zit. pvda zit duidelijk niet eens meer op z n retour maar aan het eind der einden. opdoeken die club en mogelijk met principiele enthousiastelingen die het de mensen wat makkelijker wil maken verder. uiteraard onder andere naam. misschien dat het dan nog wat wordt

0
5 Lets keep it cool

Het mooiste is dat de PVDA erop rekent dat tegen de tijd dat de verkiezingen zijn de PVDA kiezers het verraad van de PVDA weer vergeten zijn.

Nu rustig met chips en cola erbij kijken of die PVDA kiezer inderdaad zo weinig ruggengraat heeft.

2
6 AJAX***

De Pvd? heeft alles waar ze voor stond in 3 jaar volledig verkwanselt!

Rest nog een ding zichzelf opheffen!

En niet weer allerlei beloftes doen die ze toch niet nakomen!

0
7 Zie Hier

PvdA............... en iets met voltooid leven!!!!!!

0
8 Doordenker

Voor mij is het wel duidelijk dat ik geen PvdA ga stemmen: ze hebben zichzelf en hun idealen helemaal verkwanseld aan de veel rechtser gepositioneerde VVD, dus onbetrouwbaar en daarom het stemmen al niet waard. Om het nog erger te maken lijken ze wel op te komen voor bepaalde minderheden, maar door die steun laat je tegenwoordig de grote massa (waarvoor de PvdA ooit stond) van een koude kermis thuiskomen. Dan heb ik het over onze culturele waarden die bij hen onvoldoende beschermd zijn en ook op economisch gebied zullen lage (midden-) inkomens die de handen uit de mouwen willen steken een vakje van een andere partij invullen.

En over dat campagnefilmpje van hen: gaan er geen alarmbellen rinkelen als een roomblanke Nederlandse mevrouw in een gewaad met hoofddoek rondloopt? Bij mij wel: ze was waarschijnlijk naïef in het verleden, liet zich verleiden maar kan zich nu onmogelijk meer losmaken van de hoofddoek zonder alle ellende die erbij komt kijken als moslima's gaan scheiden en zich onafhankelijker willen gaan opstellen. Te laat. Daarom was GeenStijl al bezorgd over de "kopvodbakra" in het filmpje.

0
9 Kruikenzeikerd

Ach, hemeltje, ik moet er toch niet aan denken dat Samson volgens zijn uitsprak MP zou worden.

1
10 Hein2

""Na vier jaar Rutte2 liggen de sociaaldemocraten gewond op de grond.""

Het beleid wat ze uitgevoerd hebben was duidelijk Neoliberaal waar legio mensen en bedrijven schade van hebben ondervonden.

@8
Zwaar gewond en niet meer te redden komt zeker het voltooid leven in beeld.

De PVDA leiders zijn totaal de schaamte voorbij om als ratten in de val nu weer openlijk een links verkiezingsprogram te verkondigen.

1
11 zoutzuur1

Ik heb besloten om toch maar op de PvdA te gaan stemmen. eerst wilde ik helemaal niet gaan stemmen maar ik ben die hetze zo kotsbeu dat ik uit pure balorigheid op ze ga stemmen.
Alsof de PvdA alle ellende in dit land heeft veroorzaakt. Natuurlijk zijn er fouten gemaakt. Maar dezelfde schreeuwers hier vonden 4 jaar geleden dat er orde op zaak gesteld moest worden.
En het is niet de PvdA, maar de VVD die elke verkiezingsbelofte heeft geschonden. Zij hebben de bek altijd vol over lastenverlaging, maar we hebben nog nooit zoveel belasting betaald als nu. Ook de oppositiepartijen hebben tonnen boter op het hoofd. Zij hebben al deze ellende met hun steun namelijk mogelijk gemaakt met D66 voor op. Ik stem PvdA dus. Jullie bekijken het allemaal maar.

5
12 Arista

Door zelfs maar te zeggen dat Jesse wil samenwerken met deze verraderspartij maakt een stem op GL volledig belachelijk want dan heb je totaal geen eigen beleid en waarde.

2
13 niet-alles-geloven

Wel de juiste peiling gebruiken PvdA staat op 12 zetels gisteren er twee bij gekregen het gaat de goede kant op.De rechtse pers en zelfs de neutrale pers voor zover die bestaat haalt alles uit de kast om PvdA in een kwaad daglicht te stellen je vergeet bijna dat er ook andere partijen zijn die het slecht doen in de peilingen

5
14 jantje van leiden

De verkiezingen komen er weer aan en ze beloven weer zogenaamd links te worden....
Trap er niet in, ze veranderen toch niet, het zijn en blijven rechts liberalen!
4 jaar lang hebben ze alles afgebroken en vlak voor de verkiezingen verklaren ze opeens dat het allemaal niet goed geweest is en alles weer anders moet.
Verkiezingsretoriek, meer is het niet!

2
15 dummydum

@12 De ellende hebben ze wel degelijk zelf veroorzaakt door met de VVD in de regering te gaan zitten, dat heeft de pers niet gedaan, dat was hun eigen keuze!

2
16 dummydum

@12

Het merendeel van de VVD aanhang kan dik tevreden zijn de VVD heeft in die vier jaar meer voor me kaar gekregen dan ze konden dromen.
Van wat de PvdA voor beweerde te staan is NIETS gerealiseerd.

Daar is echter de PvdA volledig verantwoordelijk voor, want ze hebben die beleid voor 200% gesteund.
Dus horen ze daar ook op afgerekend te worden.

Het gaat er om wat ze hebben gedaan, wat ze beweren te gaan doen is niet relevant.

2
17 MARCUSAURELIUS

@14

Met wat ze geflikt hebben kan ""De Pers"" alleen nog maar scoren in open doel. question

1
18 MARCUSAURELIUS

@16 En als ze niet met de VVD in zee waren gegaan was er coalitie VVD CDA D'66 SGP gekomen en dan waren de rapen gaar.

4
19 jantje van leiden

De PvdA geeft niets of haar (voormalige) achterban. Ze zijn alleen bezig met het consolideren van macht. Daar gaan ze Groenling schaamteloos voor misbruiken. Immers, dit zetelfusie-idee zou nooit concreet geworden zijn als de PvdA hoger in de peilingen had gestaan. Dus Groenlinks ( ook een verzameling dromers met Nederland-haat trouwens) moet oppassen voor dit opportunisme en de gevolgen ervan.

1
20 Rolmops

@19 strategisch gezien: dan waren die nu afgeschoten door de kiezer.
Samson heeft duidelijk misgecalculeerd, hij heeft er ernstig op gerekend dat de stemming zou bijtrekken als de economie weer aantrok. Hij is vergeten dat het soort maatregelen dat door zijn bewindslieden is genomen volledig losstond van de achterban.

1
21 Tussenderegels

@11 Naast de mensen en bedrijven heeft de PvdA ook geholpen de verkeerde keuzes te maken voor de volgende generatie, onze kinderen.

Ik hoef het nieuwe verkiezingsprogramma van PvdA daarom echt niet te lezen omdat ik niet stem voor een partij die de toekomst van kinderen niet van beland vind.
PvdA stemde namelijk voor het behouden van kindbruidjes in Nederland en tegen het ontbinden ervan (tegen de motie van Oskam).
VVD overigens ook, zij stemden samen met de PvdA (Kuzu en GL) succesvol TEGEN de motie tot het ontbinden van kindhuwelijken in Nederland. [Bron 1]
Nederland heeft hiermee nu voor "gelegaliseerd kindermisbruik" gekozen voor de mannen van deze kindbruidjes importeren uit hun land van herkomst.
Dijkhoff geeft ook aan dat deze kindbruidjes niet te kunnen helpen omdat deze kinderen eerst zelf bij de politie aangifte moeten komen doen van dwang. [Bron 2]

Bron 1: http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2015Z18483&did=2015D37668
Bron 2: http://www.elsevier.nl/nederland/article/2015/09/dijkhoff-over-kindbruiden-alleen-bij-onwil-kunnen-we-iets-doen-2694985W/

1
22 Ruud100

Misschien kan het nog iets worden met een combinatie van CDA en SP ? De ethiek is in de uitverkoop gedaan en kan beter een halt worden toegeroepen, voordat hier een totalitaire dictatuur wordt gevestigd. ..Zo lang u daartegen niet zelf actief bezwaar aantekent ? Dus doe dat nu gewoon even in het stemhokje, de verkiezingen komen er aan in het voorjaar.

2
23 Saysame

@16
Wat waren Dan de andere mogelijkheden die recht deden aan de verkiezingsuitslag?

0
24 Jansen & de Vries

@24 Dat is nog steeds geen rechtvaardiging om je achterban te verraden!

1
25 dummydum

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Goed bezig, Prik. . . Aanpakken dit zooitje dubbel-plaatsers. . . Gladjanus 🤮...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

Health Science Institute: hsionline.com (zie MBFC)@2 @8 Humans Are Free: humansarefree.com (zie Fake News Watch, MBFC)Illuminati New...

4 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Een internationale strafzaak tegen Benjamin Netanyahu en de Israëlische legertop? - Joop - BNNVARA

Ik dacht dat dat was over de uitspraken /oproepen van Timmermans...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Schildpad
Deze week in ons kanaal: 20 video's die je zeker even moet checken

We hebben skoften wel weer gezien: next...

8 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Schildpad
GeenStijl: Talentloze NPO-prutser zeikt gewone mensen af: "Taakstraf voor luisteren naar Frans Bauer"

Zo'n pipo die dictatortje wil zijn, maar te dom is om dat door te hebben XDDom-links domvolk XD...

12 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@51 "Dat er geen plek zou zijn is onzin. " Oh ja, omdat er zoveel plek is slapen mensen weer op de grond, stoelen etc. Al maande...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

ON topic: "Russia display captured Western combat vehicles during the 9 May parade in Moscow" https://armyrecognition.com/ukraine_-_ru...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@47Dat is dus steeds het probleem met Van der Burg: jij beloofd veel maar het gebeurt niet of hij kan het niet waarmaken.Dat er geen plek zo...

19 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Krav
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Nee hoor, want dat staat gelijk aan werken....

20 minuten geleden geplaatst door Krav

Nicks R. Van
‘We moeten nu CO2 gaan verwijderen willen we de opwarming beperken’

@8 Ja, maar dat gaat stoppen als er op grote schaal CO2 wordt opgeslagen....

24 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Hot Indian Mom NudeP. Trainer PornBigtits PregnantMom Impregnanted By SonTopher DimaggioAllura JensonCudaiChaparritaXvides PronoHindi UlluPark Porn VideoPorn Makin LoveGroolHot Woman NudesMoikaloopAussieblair NudeDeath XnxxBig Booty Latino PornDesi PussyPornhub AnalMami FuckBlackedraw Porn VideoNude Romantic ScenesBlowjobs Eye ContactWoodman CastingxHentai TabooBabylon EscortErothosJaidenanimations PornSexy Videos XnxPregnant Sex ComEvelyn Sharma NudeJessa RodesSixi VidioCumshots OrgyBangali Hot Xxx VideoSexyblondesHentai Nipple FuckNude MasterbationBest Black PornstartsHomemade DeepthroatWife Sucks FriendGirlwaysRedtune GayMmf BbwFree Milf VideosHoneymoon Hd PornKnockout Pussy Luna StarRadical JizzlamXxxnegrasAnushka Shetty Sex PhotosMaa Beta SexSex New DesiHot Saree StripAmateurbikiniRaccontieroticiDoggingSpread PussypicsCock WorsipBffs ComOld Man Hard SexAlexa Pearl PovBangbros NewSkinny Blond PornSexmexxxxHq Mature TubeJapanase Porn StarNude Thick LatinaDeep Throte PornXxxvibeosErotic HypnosisScarlett Johanson SexTracie Lords VideosCream Pie EscortTemari SexDesi49Watchitfortheplot RedditNicoke Kidman NudeSexy Reen PornTamil Live Sex ChatDanni Banks PornBrunette Teen NudeHighschool Of The Dead HentaiBlack Tube.comYourporns SexyVrazzersMoti Gand Ki VideoAngela White All VideosMaggie Rawlins NudeKangana Ranaut Hot BoobsAmatureincestMummy Papa Sex VideoBrezzar Hot VideosChina Xx ComNude Dance In PublicHindi Hd Porn Video DownloadPornografia MasturbandoseManon HentaiAthena Faris NudeItalian MilfLondon KeysPussy GalleryLesbo Bdsm PornVillage PronPorn Video Hd Big BoobsNaomi Russel PornPornstars Who DiedWww Hd Porn Video ComIndian Pornstar XnxxBig Boobs Stepmom XnxxAlexis FawxxxxPorn ArtAssistir Pornos GratisSarah Shahi NudaXnxx SadiBrunette BlowjobsPutaria DiscordTied PornHot Mum And Son Sexy VideoHot Bhabi Boobs PressSexy Office PornMouth CreampieJapan Magic MirrorFree Black Porn AnalSex-empireHypnoihubCory Chase PornstarLauren Drain LeakedShemale PussyPreity Zinta Porn VideoSexing AuntyBlack Cat HentaiJuggs HugeCelebrity BulgeFreeporndvdsPusy PornHot Mom FukingLesbian Leggings PornPritty Naked WomenAllylotti NudesSuperpronMujer Mamando VergaSheila Ortega SexOlder And Younger Lesbians PornSammy Jane OnlyfansMallu Kambi KadhaXx Black ComAmberlynn Porn StarRachita Ram Sex VideoXxvideos Porn