door Febee in Buitenland  ·  81 Reacties

  • 15
  • 940x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45 klopt - totdat je ze aanvalt

10
51 radicalenradar

@23 hetzelfde getoeter dat het westen democratie gaat brengen in de rest in de wereld.

10
52 radicalenradar

Iran is een gevaarlijk land; de bevolking is voor het overgrote deel aanhanger van de 12de Imam, dit zijn sjiieten die geloven in een soort van apocalyptisch einde van de wereld waarna de islam victorieus zal zijn met de terugkeer van de Mahdi. Het is kortom een "end of days" sekte vergelijkbaar met die van Jim Jones of David Kores. Om de terugkeer van de Mahdi mogelijk te maken dient eerst het gehele joodse volk uitgeroeid te worden. Vandaar de Iraanse obsessie met Israël en de joden. Gevaarlijk land dus.

Zie ook

http://www1.cbn.com/onlinediscipleship/12th-imam-key-facet-of-islamic-prophecy-fuels-middle-east-turmoil

4
53 greenmango

@37 Lol Israel is helemaal geen theocratie. Dat verzin je zelf om je afkeer te rechtvaardigen. Je weet of niet wat een theocratie is, of je kent/begrijpt het Israëlische democratische systeem niet.

Israël financiert dat inderdaad, so what? Het biedt voordelen om meerdere vlakken.

Nee, dat mag niet . Je weet kennelijk ook al niet wat vervolging is.

3
54 Yisrael

@53 Wat een onzin, Iraniers zijn juist zelden fanatiek met hun moslim-zijn. Er is in heel Europa nauwelijks een Iranier met hoofddoek te vinden.

3
55 Orbit79

Als ik Amerikaanse presidente was, had ik al 100% compleet afgerekend met Noord Korea en Iran. Klaar. Maarja, de wereld sukkelt maar wat aan, hé ?

5
56 Flipper

@56 Liever afrekenen met Saudi-arabie dan Iran. Die is erger in conservatieve moslim zijn, maar ja die hebben de olie dus daar doen ze en wij vol op zaken mee.

1
57 Wetenschappertje

@57
Neen het gaat eerder om de jihadistische (wahabitische) stoottroepen die de Amerikanen steeds maar weer denken te kunnen inzetten .

0
58 eh

Jaja...ik ga over paar weken naar Israel...wordt nog gezellig dus...Ik geloof er zo niks van.. Over 100 jaar nog steeds hetzelfde gelazer daar...

1
59 Lets keep it cool

@57
@58
Eerder in Afghanistan , Kaukasus , Libië en Syrië.
Dus waarom niet in de toekomst.
Bruikbaar tegen China (Xinjiang) de vroegere Sowjet staten en Iran.
Maar Saudi Arabië heeft vast ook een eigen agenda en of de Amerikanen daar controle over hebben is maar de vraag.

0
60 eh

Netanyahu spreekt binnenkort de VN toe. Hij heeft Trump al gewaarschuwd het te willen hebben over de nipuclaire deal die Obama afsloot met Iran.

En heel toevallig duikt er 'een belangrijke generaal op, die dreigende taal richting Israel uitslaat. Wat een toeval toch.

Verder stond vlak na de invasie van Irak de VS briesend op de drempel van Iran en werd er geopperd om ook Iran maar aan te vallen. Daarom kan ik mij goed voorstellen dat Iran 'de grote knuppel' in huis wil hebben. Deze wens heeft de VS zelf versterkt.

En Israel? Ach, Netanyahu heeft de afgelopen dagen de Palestijnse staat vernietigd. Het zou mooi zijn als iedereen behalve vriendje VS de vergadering verlaat als Netanyahu zijn mond open doet. Laat hem maar preken en zwetsen voor eigen parochie met die bombastische stem van hem.

16
61 Hendrianus

@56
Ja, hoor, vast, geloof je het zelf?!

Oorlog in het echt is wel even wat anders dan wat flinke taal uitslaan vanachter je toetsenbord.

3
62 PuurHagelslag

@53

+

Ja, voordat die mahdi komt moeten ze wel zelf eerst wat teweeggebracht hebben (Israël aanvallen/vernietigen en chaos in de wereld creëren).

@39
Weet je ook wat voor Joden dat zijn dan?
Vast geen Zionisten of Israël-getrouwe-Joden, anders zaten ze daar waarschijnlijk niet.
Het zijn vaak orthodoxe Joden die niks van het huidige Israël moeten hebben.
Zij erkennen die staat niet en geloven dat als de Christus verschijnt, dat dan pas de Joodse staat zal worden opgericht.
Allicht dat je dan bij gratie van de ayatollay's in Iran mag verblijven.

@55
Weet je hoe dat komt?
Wel eens van die plaatjes gezien van Iraanse vrouwen uit de jaren '70 en nu?
Vrouwen liepen daar gewoon met mini rokjes en wapperende haren rond.
Nu is dat verleden tijd.
Veel van die mensen uit die generatie of de kinderen daarvan, zie je elders in de wereld/Europa.
Je hebt vast wel eens gehoord van de 'zedenpolitie' daar in Iran.
Vrouwelijke politieagentes die mensen aanspreken op hun kleding (volgens de sharia).
Als je dat juk ontvlucht ga je niet in een 'vrij land' hetzelfde gedrag vertonen.

1
63 Malinois

@61

De VS willen vast hun defensiebudget verhogen, of niet?
Tja, anders praat die Kim Jonge Oen van N-Korea vast niet zo'n dreigende taal uit.

2
64 Malinois

@53

Ook orthodoxe Joden vinden de staat Israel een sta in de weg voor hun religieuze doel. Vandaar dat zij de Iraanse president bezochten. Wat jij stelt dat alle Joden gedood moeten worden is natuurlijk klinklare onzin.

15
65 Hendrianus

@64

Trump heeft zijn defensie budget in juli veilig gesteld. Netanyahu moet zijn winst inzake de nucleaire deal tussen de VS en Iran nog binnenhalen. Je moet wel effe de tijdlijn in de gaten houden.

14
66 Hendrianus

Iran dreigt Israel van de aardbodem te laten verdwijnen, Amerika dreigt Noord Korea met de grond gelijk te maken, laatstgenoemde dreigt Japan, Zuid Korea en Amerika met de grond gelijk te maken, Israel dreigt militair in te grijpen in Syrie en Iran indien nodig...

*kwaak* *kwaak* *kwaak* *kwaak* *kwaak*

Mijn vierjarige nichtje komt nog intelligenter over dan alle leiders van deze bovengenoemde landen bij elkaar opgeteld.

6
67 Drumpf

@67

Het is dan ook een feit dat de meeste wereldleiders een geestesziekte onder de leden hebben. Je moet m.i. tamelijk geschift zijn om als miljardair of miljonair het ambt van president van de VS te willen vervullen. De ziekte heet, machtswellust. De hoogste aap op de rots van andere ziektegevallen die ook streven nasr macht.

Nu ja de Mao, Kim, Khadaffi, Bokasso, Bush, Pol Pot, Stalin, Hitler, Idi Amin figuren e.d. spreken voor zich. Volkeren moeten waakzamer zijn m.b.t. hun leiders. Er hoeft niet persè een honder procent afspiegeling van de samenleving in regeringskringen te zitten.

14
68 Hendrianus

Al meer dan een halve eeuw horen we dat Israël vernietigd moet worden......periodieke oorlogsretoriek.....next!

3
69 CoolMemories

De roep om Israël te vernietigen is net als die fatwa's; ze worden afgeroepen en de volgende dag al weer vergeten....

2
70 CoolMemories

* Verwijderd door de redactie *

71 Robin

ALLE islamitische landen staan enorm vijandig tegenover Israël. Dat weten we toch? En dus zegt Iran dit al decennia, of niet? Is dit iets nieuws? Wat is er bijzonder aan?

4
72 Wendel

@72 Niet allemaal. De betrekkingen met Jordanië en Egypte bijvoorbeeld zijn best oké. Ook met Turkije zijn de banden flink aangehaald sinds in Israël gas is ontdekt.

3
73 Yisrael

@73 "De betrekkingen met Jordanië en Egypte bijvoorbeeld zijn best oké.'

Dat mag je wel frappant noemen want in Jordanië wonen ontzettend veel Palestijnen.

0
74 21st Century Guy

@74 Jordanië is een redelijk verstandig land. Ze zijn ook wel grotendeels afhankelijk van Israëlisch gas, maar goed.

3
75 Yisrael

Ach ja, Israeltoday. Wat moet je daar nou van geloven. Persoonlijk geloof ik er geen bal van. Sensatiekrantje, schamen zich nergens voor.

Hoe lang hebben ze niet beweerd dat Iran binnen een jaar een atoombom zou hebben?
Wat blijkt na controle van de IAEA? Iran heeft nog nooit aan een atoombom gewerkt.
Toen waren die grote bekken even stil maar nu zijn ze weer terug met meer kabaal dan voorheen.

3
76 manpower

En Amerika dreigt N.Korea te vernietigen question enz enz Wat is er toch aan de hand met de meeste leiders van deze wereld!!!! Waarom moet Israël van de kaart? Waarom moeten niet islamieten gedood worden? Waarom trekken er zoveel mensen als vluchteling weg uit hun land? Waarom wil Juncker meer landen in de EU inlijven? Waarom wil o.a Erdogan meer macht naar zichzelf toetrekken met instemming van het volk? En niet alleen hij. Wat is toch de oorzaak dat vele regeringsleiders niet meer opkomen voor de burgers van hun land? De verkilling en onverdraagzaamheid neemt hand over hand toe. De machthebbers draaien de rollen steeds meer om, ze willen meer en meer macht over burgers, hun eigen rijkdom zien toenemen. Doch verder interesseert het hun niet dat het volk crepeert. Totdat,,,,,,,

0
77 jessemy

Ik heb het nooit echt begrepen wat Iran zo dwars zit aan Israel? Wat betreft de oorlogen die er zijn gevochten zijn de landen om Israel heen begonnen. Wilde geen oplossing ook geen 2 staten oplossing, omdat ze dachten te gaan winnen. Het is nog netjes dat Israel het grootste gedeelte gewonnen land heeft teruggegeven. Wat Iran is gaan doen is via Syrie en Libanon richting Israel gaan kruipen met steun aan hezbollah en hamas. Met als enigste doel Israel te kunnen beschieten vanaf de grens. Dan hebben ze ook nog het mantra: "Dood aan Israel en dood aan Amerika". Desondanks doen ze altijd alsof Israel Iran aanvalt. Natuurlijk ploft er soms een Iranier uit elkaar, maar dan moeten ze ook niet aan kernwapens gaan werken. Wanneer ze het bovengenoemde al doen.

1
78 VaY

@54 : Geen theocratie? "Marriages in Israel can be performed only under the auspices of the religious community to which couples belong, and no religious intermarriages can be performed legally in Israel.[1] Matrimonial law is based on the Millet or confessional community system employed in the Ottoman Empire, which was not modified during the British Mandate and remains in force in the State of Israel.[2]" https://en.wikipedia.org/wiki/Marriage_in_Israel

Wetgeving afkomstig uit het Ottomaanse rijk, een theocratie, is geen theocratie? Iedereen indelen en verplichten zich naar religie te identificeren, geen theocratie? Stellen onderwerpen aan rabbinaal toezicht, geen theocratie? Stempeltje in je paspoort 'atheïst' is niet mogelijk, geen theocratie? Israel is een theocratie. Rafelig ook nog. Gaat nog erger worden naarmate er meer fundi's worden binnengehaald - waarop de kansrijke en goed opgeleide jeugd, zoals wellicht jijzelf, de benen neemt met als gevolg een braindrain. Verklaart ook mijn afkeer. Van soepjurken ga ik spontaan schuimbekken, ik geef het ronduit toe. Smerige oplichters zijn het. question

4
79 Ness

Zie je dat staan, je mag niet trouwen met iemand van een ander geloof, en dat is *democratisch*? Ook heel democratisch is de regeling voor scheiding in Israel. Die gaat bij joden volgens talmoedische wetgeving, en pakt voor vrouwen bijzonder kwalijk uit: kinderen altijd naar de echtgenoot, de man kan scheiden met een papiertje van de rabbijn (kost haast niks), de vrouw moet TOESTEMMING hebben van haar man om te kunnen scheiden, etc etc etc. Op veelwijverij na zijn shariawetten nog beter dan talmoedische, is dat niet treurig? Stellen trouwen in het buitenland om aan theocratische wetgeving te ontsnappen, maar Israel is geen theocratie?

4
80 Ness

@75 Yisrael

Jordanië heeft afsrand gedaan van haar rechten op de Westbank en deze gegund aan het Palestijnse volk. Inderdaad een verstandig land, kan Israel nog niet aan tippen.

10
81 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

5 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Sexy Video Sunny Leone KaAnal CumfestHorny NunsBrittney Atwood NakedDani Daniels RelationshipsFat Black XxxKamasutra Indian Sex VideosBig Milky TitsAnorex PornValeriakeeler PornAsmr FuckEbony AsspornLiterotivaXxx Hot GarllHolly Michaels GifPinky BhabhiNet Video Girls AnalSkipdagamesPorn Be.comVideo De SexoviolentoHentais AnimaçãoCuming HandjobAlejandra Guilmant NudePerfect Body PronOpen Cup BrasLeabian Face SittingDesi Nude PunjabiMoviesjoy.toDownload Short Porn VideosDubai Sexy BfYoupornoHot BebsCelebrity Camel ToeWrestling With BonersErosberry ComGaneshpethMonica Bellucci Nude VideoBrazzers Com Free DownloadNew Milf PornstarsDownloading BrazzersXxx Porn MuviesCars PornNsacock ComXxxfickIndian Sweet GirlMegan.mariiiee OnlyfansHot Brunettes NudeKorean Full Sex MoviePron GymJamaican PornvideosA Thanksgiving Fuck FestBest Onlyfans LeamAsian Gitl PornStreaming PornmoviesJenna Presley AnalCuming Up CloseCousin Porn VideosVimntage PornQueensavagedollVintage Porn ComPorn Asia MomParis Hilton PornosHentais ListasVictoria Pedretti NudeDexter's Laboratory PornSexy Dress VideoHolly BroughamXxx Bf Video HindiTamil Sex Movie TamilXlovecamOnlyfans LeksReddit DaughterswapCorinnakopf Only Fans1st Time Xxx VideoStaxus ComHollywood Celebrities XxxNewbinudedJ Max MobileTasha Reign PornBur Chudai MovieMia Khalifa Pron HubThicktitsCarnival Row Sex SceneBokef KoreaMelissa Debling TitsBrazzera VideoaLana Rose NakedXvideos25Naked Blue VideoSeal Tod Chudai VideoHindi KamsutraAsian BabepornSex DeseIndian Porn 3Porn In The KitchenXmaster Video Downloader6ar6ie6 NudesNurshath Dulal PornBrittany Snow HotSwedishirishmamaXnxx Hd FamilyGudda Ka PhotoP Taboo ComNerdballertv UncensoredCoco OnlyfansKay Lovely Chanel CamrynVideo Sporno BrasileirosSnapchatpornoRakha XxxPpcocaine OnlyfansAsian GapingSkylar Rae PornNaked Big ButtBukkake TitsMia Khalifa Ki VideosCatoon Porn XxxTop Indian Porn VideosWolf Of Wall Street NudeX Bf KannadaVepornPortaglory HoleSexiest Huge TitsGuys Locker Room NakedKate Shumskaya NudeSex Hot Video HollywoodFree Xxx Sex Full MoviesKorea PornsiteDredd Esperanza GomezPorono TvFilmes Antigos PornografiaBrooklynspringvalleyXxx Anal VPrasite In CityBlood Fuck VideoBrazzres Porn HdYouppienetBokep SelinAdult Search BrooklynManju Warrier Sex PhotosDubai ShaharSylvia Kristel NudeCutepowerlegs LeakedWww Bhabi Sex Video ComSanilone XxxSukihana PornXev Bellringer PussyPorn StoryDesenhos PornôAngela Bassett NakedPornhub Ponytail