door Limburg in Buitenland  ·  79 Reacties

  • 42
  • 1226x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het helpt dus wel. Fanatiek etnisch profileren doet de rest.

5
51 Rise of the Antichrist

@47 Een middenweg vinden een compromis waar beide wat winnen of beide wat inleveren? Dat is wat je doet als je samen moet werken in goede en slechte tijden. Dan heb je een periode waar niemand wat van je nodig heeft en jij geld ontvangt om je land mee te kunnen ontwikkelen. Hoor ik je dan iets zeggen over slaafs? Vast niet.
Wat men nu graag ziet is dat we een deel van de vluchtelingen verdelen over alle landen op basis van wat ze economisch kunnen dragen. Dan hoeven Griekenland en Italie niet te verzuipen in de aantallen die daar nu zitten. Landen met een wat meer volwassen instelling proberen iig iets te doen. Zeker als ze zelf ook steun hebben ontvangen. Dan praat jij over slaafs? Wat dacht je van eerlijk? Of ga jij alleen in een unie om te ontvangen?

2
52 VaY

@28
U kunt mij vast en zeker wel een link sturen van de informatie dat duizenden en duizenden oost-duitsers hebben kunnen ontsnappen naar west-duitsland?

Want daar hebben we het over he, niet een 10-tal, maar duizenden.

Ben benieuwd.

3
53 BenErWeer

@39
Vroeger hebben we ook hongaren hier opgevangen.
Dat is juist dat was in de mid jaren 50.
Maar als ik nu in mijn straat kijk zie ik geen enkele hongaar, ook in het nieuws lees ik zeer weinig over wangedrag van hongaarse vluchtelingen.
Toen de oorlog daar voorbij was zijn ze weer allemaal netjes naar hun land terug gegaan om dat weer op te bouwen.
En zo hoort het ook.

2
54 pica pao

Ik vraag me dan wel af hoe het er aan die andere kant uitziet.
Zijn daar mensen ? Hebben die te eten en te drinken , wat als de kou komt?
Je kunt zeggen : eigen schuld maar het blijven wel mensen .

3
55 No newstoday

@47

Niet slaafs maar solidair.
Zij wilden in de EU , zij kregen daar voor bakken geld en kunnen niet meedoen aan de verdeling met een kleine hoeveelheid asielzoekers?
Dat aan ziektekosten is hetzelfde als rijken die niet mee zouden willen betalen aan ziektekosten zodat het ook voor anderen betaalbaar is.
Dat heeft ook te maken met solidariteit.
Alle verzekeringen hebbben dat.
En de EU is voor Hongarije ook een soort verzekering .
Zij zullen in geval van nood ook hulp krijgen .
Willen ze niet solidair zijn , moeten ze er uit stappen .

4
56 No newstoday

@49 Automatisering.

3
57 solidsteel

@49
De aarde is niet rekbaar, ga je er een aarde naast planten om de welvaartsgroei vol te houden?
Verder geloof ik dat landen in opkomst meer dan genoeg compenseren om het verlies goed te maken. Indien die landen de mensen hebben om dat te doen dan.
De wereld houdt echt niet op buiten de Europese grens hoor.

3
58 Al

@54

Ze waren gevlucht voor de communistische overval in 1956 o.l.v USSR.
Die heeft het land in de wurgggreep gehouden door troepen in het land en een goed communistische regering te installeren .
Dat heeft geduurd tot 1990.
Het waren er niet zoveel,want meteen werden de grenzen dichtgegooid door de andere communistische buren .
Een bekende gevluchte Hongaar was decradio.- en tv maker Lajos Kalanos.
Deze Hongaen zijn nooit meer teruggegaan na zo lange tijd .
Kinderen zijn hier geboren en opgegroeid en wilden niet terug naar die communistische maatschappij.
Ik denkmdatvde Russen en de Hongaren deze mensen opgevoed met vrijheden die zij niet wilden ook niet terug wilden hebben .
Konden ze trouwens meteen wegens ongeoorloofd vluchten het gevang in .


Ze konden

3
59 No newstoday

@53

De oost- Duitsers mochten alleen naar een medecommunistisch land op vakantie.
En dat was o.a. Oostenrijk.
Ze hebbben zich massaal verschanst in het gebouwcen tuin van een westerse ambassade.
Diecwaren ten eindecraad.
Uiteindelijk is er een overeenkomst gevonden datvze met een trein naar west-Duitsland mochten .
Dat was aan het begin van de val van alle communistische regimes.

5
60 No newstoday

@58 Wat heeft een rekbare aarde te maken met het een daling van de bevolking hier? Als de bevolking met zoveel procenten zou dalen en het geboortecijfer stijgt niet dan is er geen welvaartsgroei, maar dan zakt de economie in. Mensen in opkomende landen dragen amper iets bij aan onze economie die compenseren zo'n verlies niet tenzij ze hier komen wonen, leren en werken. We verdienen het meeste binnen Europa en daar verliezen we dan ook het meeste. Jij had het over immigranten en vluchtelingen die de welvaart zouden slopen. Als ik jou was zou ik gaan kijken naar de gevolgen voor de welvaart als je niets doet aan een daling van de bevolking. Dat heeft niets met de Europese grens te maken.

4
61 VaY

@61
Als wereldwijd de welvaart toeneemt, hebben we volgens calculatie niet genoeg aan één wereldbol.
https://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/02/planbureaus-welvaart-is-eindig-12033260-a40163

0
62 Al

@61 en jij denkt dat het importeren van een bevolking die alleen maar met voortplanting bezig is en verder niets je economie op laat bloeien.

Over realisme gesproken.

4
63 Eastwood

@61 Let dat maar eens uit dan als er nu 1 miljoen mensen zouden vertrekken bijv
minder woningnood
minder files
minder personeel dus loonverhoging
en daardoor kunnen slechte bedrijven niet meer overleven en vallen om

4
64 Ikke44

* Verwijderd door de redactie *

65 Captain Hero

@64 Nou er vertrekken dan 1 miljoen in een korte tijd en daarna blijft het flink dalen. Als je eenmaal dat gaat merken zit je al aardig in de problemen.

Minder woningnood? Winkels, Huizen en bedrijven komen leeg te staan. Als je op dat punt zit komen daar ook geen nieuwe mensen in voor zon 20 jaar. Dus die gebouwen vervallen de infrastructuur ook. Al het geld dat daar in is gegaan ben je voorgoed kwijt. De huizenmarkt en de bouw storten gewoon in. Er is geen behoefte aan nieuwe huizen en dat wat je nieuw zou bouwen brengt niets op. Er komt minder belasting binnen. De staatsschuld moet worden gedekt door minder mensen bedrijven en in het algemaan kapitaal. Minder personeel klopt idd. Over de hele linie is het lastiger mensen te vinden voor een bepaald vak. Jij denkt dan dat je meer loon krijgt? Dat zal toch afhankelijk zijn van het bedrijf en wat de markt is. Als de afzet markt binnen Europa is zal het bedrijf steeds kleiner worden en buiten Europa verkoop je bijna niets tenzij het speciale producten zijn en zelfs dat is in de toekomst waarschijnlijk niet het geval. Het aandeel wat we hebben in de wereldeconomie daalt nog sneller andere landen groeien gewoon door. Dat zal ook nadelig voor ons uitpakken. Zeker als sommige hier hun zin krijgen en de EU uitelkaar valt. Geen mensen erbij en geen UNIE is op de lange termijn gewoon het einde van Europa en de welvaart.

2
66 VaY

De Hongaren en Polen hebben het communisme en het Marxisme van zich afgeschud....maar in het Westen lijken politiek en media steeds verder in de greep van marxistische anthropologie te raken......Brussel wil, net als het Sovjetsysteem vroeger, de nationale grenzen opheffen, naties unificeren, volkeren verbroederen en macht en kapitaal centraliseren......voor de Oost-blokkers moet de westerse politiek wel op een deja-vu lijken.....de geschiedenis herhaalt zich......

Dat het Westen nog zo lang weerstand heeft weten te bieden tegen het communisme/marxisme komt door het hoge percentage ontwikkelde burgers in de 19e en 20e eeuw......maar door de toenemende massificatie en centralisatie in het Westen zijn we het Sovjetssyteem dicht genaderd......

3
67 CoolMemories

Welnee.

2
68 Hadjememaar

@67
"Brussel wil, net als het Sovjetsysteem vroeger, de nationale grenzen opheffen, naties unificeren, volkeren verbroederen en macht en kapitaal centraliseren"

En Den Haag wil alle gemeente grenzen opheffen, gemeentes unificeren. de bewoners verbroederen en macht en kapitaal centraliseren in Den Haag. Brrrr moet er niet aan denken.

Het enigste wat overeenkomt met de Sovjet Unie is het woordje Unie en wat dat inhoud. De EU heeft niets met communisme te maken. Niets met marxisme. Jij noemt Nederland en het samengaan van de provinciën toch ook geen communisme of marxisme? Hoe denk je dat Duitsland is geworden wat het nu is? Dat waren allemaal losse staatjes is die unificatie ook marxisme en communisme?

Nee, Cool je bent gewoon te dom om je met dit soort zaken bezig te houden.

2
69 VaY

@66 nah toch niet eens
op een punt nah teveel winkels wel maar is nu ook zo
steeds meer online dus dat geld zijn we kwijt idd of ombouwen en andere bestemming

5
70 Ikke44
71 Moetffmijneikwijt

@61 We hebben op een gegeven moment de grondstoffen niet (fysieke limitatie) om de welvaartsgroei (menselijk verzinsel en onderhevig aan fysieke limitaties) vol te houden. Een bevolkingskrimp zou zeer welkom zijn, wat de excelthumpers zonder realiteitszin ook mogen beweren.

0
72 Scholar002

@53

De reden dat die muur uiteindelijk is gevallen zijn de vluchtelingen. Maar ondanks dat zijn er regelmatig ontsnappingen geweest omdat dit ook een extreem lange grens was van de Oostzee tot de Adriatische zee

Dat die aantallen minder groot waren dan nu heeft ook te maken met het feit dat er een schiessbefehl gold aan de grens, met mijnenvelden en selbstschussanlagen, maar misschien is dat ook wat u wil, gewoon mensen afschieten.

1
73 DaStef
74 DaStef

@15 echt perfect verwoord !!
Maar de knuffelaars zullen dit met allerlei vreemde linkjes proberen te weerleggen question

1
75 FeHa

En hoeveel illegalen komen Nederland dan binnen?

Volgens mij worden in dit draadje de begrippen vluchtelingen/migranten veelvuldig verward met illegalen.

0
76 Aufklärung

De aanhangers van de linkse kerk bestempelen dit soort berichten doorgaan als zijnde nep. Als de linkse kerk vervolgens publiceert dat de integratie In Nederland en daarbuiten voor een groot deel een succes is, dan berust dat bericht uiteraard geheel op waarheid. Pffff

0
77 nostradamus666

@60
Ja, die kennen we, maar maak dat verhaal dan ook even compleet:
"Het duurde ruim 28 jaar voor de inwoners van Oost-Duitsland zich door de Muur niet meer lieten tegenhouden. In mei 1989 werd in Hongarije het IJzeren Gordijn aan de grens met Oostenrijk geopend. De open grens daar zorgde in korte tijd voor een uitstroom van duizenden 'permanente vakantiegangers'. Er ontstond een ware volksverhuizing via Hongarije, even later ook via de West-Duitse ambassade in het Tsjechische Praag, en daarna ook via andere 'gaten' in het IJzeren Gordijn. Ook de leiding van de DDR, die kort daarvoor nog trots het veertigjarig bestaan van de 'socialistische heilstaat' hadden gevierd, moest de grenzen openen. Het einde van de Muur, en daarmee van de DDR, was onafwendbaar."

En nu DE vraag waar het om ging:
U kunt mij vast en zeker wel een link sturen van de informatie dat duizenden en duizenden oost-duitsers hebben kunnen ontsnappen naar west-duitsland in de 28 jaar ervoor?
Dus voor die opening tussen Hongarije en Oostenrijk?

Want daar hebben we het over he, niet een 10-tal, maar duizenden en TIJDENS het ijseren gordijn.

1
78 BenErWeer

@78 , geldt ook voor @73 en @74 ..

1
79 BenErWeer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Indian Xxx Sexy VideoTamil Serial Actress XxxSavannah SixpornTwitter VoyeurIllya HentaiGiant Black CockMuslim Fuck VideoIndian Desi Hd XxxMaitland Ward GangbangBest Onlyfan LeakPornor GratsAudrina Patridge NudeNicole GraveRoma VaradkarKasargod Sex VideoMovies With VaginasBlonde Shemale PornStream Free PornHanglaDog Licking Girls PussyHindi Randi Sex VideoPornleaksHot Porn Hindi VideosBrazzers LongestGinebra Bellucci XxxXnclubGilf PovMiss Nagatoro HentaiMadhu XxxXxx Sexy Video BfJacqueline Fernandez Nude PhotoshootPornos Amas De CasaSexi Chudai VideoXx Video Full Hd HotEbony Tgirl PornسxxxxxXnxx عربPorun HdSandalwood Sex VideosSexemodel En LignePorn Asian BbcNude Gay SexHostel Boys Sex VideosChristina Ricci PornNipple StretchingTwinkcrossdresserAmeture SextapesAznidePornfull VideoLesbian Ass Eating PornGay ManfuckNautyamericaXxxnMalayisan PornNo Sex VideoPunjabi MujraAmateur Couch CastingNaked Middle Eastern WomenVideos Porno HdGirlfriend Gang BangedSonal Chauhan SexyIndian Heroine Sexy PhotoToshi BensetsuMelanie Hicks StepmomGay Porn Straight SeducedPornmbNude Photoshoot Of CelebrityHidden Cam PormKonosubapornTits On TmblrIndian Sex Hd NewAnal FunSmall Tits Puffy NipsF1nnster PornIndian PournRoja Sex PhotosChina Porn Full MovieRand PornNetvideogirls Full VideoMy Milf StepmomFree Sexting SiteRule 34 .vomMulheres Nua AnimeGrupo.telegram.pornoPornhhubYasmine Lopez OnlyfansPossessed PornJesey DubaiCarol Lynley NudeDesixnxx2 ComPorn AlexsisTifa LockhartWorld Star HiphopJessica Nigri OnlyfansGrisaia No KajitsuAngela White ComSissy Safe PornMoniiscars3 TiktokNaked PregnantTürk Türbanlı PornosuXvideos BrazilTelugu Local SexDeepfakekpopViolet Summers LeakedAsian Massage Palour PornLive Xnxx ComAmournth Nakedلزبین پورنوXxx Sex Video GamesBig Boobs Nude ModelSexiest Indian PornBoob Sucking SonTurkce Altyazili P O R NLiveomekSmooshtimeVintage ErotcaSecxi VideoClitorus GrandeReal Mms SexBest Anime Porn SitesGayboy18Fotos PornorgraficasGegenewtt NudeBrazzerpornSecemodelLibertic FrSow_fitTelugu X VediosLesbian Bsdm PornBody Paint XxxSunny Leone Sexy Naked VideoRusiaan PornSaniluon XxxMost Beautiful Porn VideosTeen UndressingGroping In PunlicAldatma PornaBeazzers Porn VideosKajal Sex XnxxExtreme Bdsm PornEntrecoquins ComSister CumshotsMms Porn NewLana Rhodes PornstarGood Porn CartoonsHotbjOrgías PornosCourteney Cox BikiniBf Bhabhi VideoMeruchan