door retecool in Binnenland  ·  42 Reacties

  • 15
  • 1038x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dat is precies de reden waarom NL relatief weinig gedoneerd heeft. St Maarten heeft van beledigen en zeuren haar beroep gemaakt en Nederlanders zijn niet gek

Natuurlijk moeten we helpen maar dat volkje daar moet ook de handen uit de mouwen steken en al dat gestolen spul moet meteen terug. Het is erg wat daar gebeurd is maar het is natuurlijk gewoon een rovernest.

5
1 Lerac

Geen euro van mij die kant op !! misschien is dat ook wel de reden dat er zo weinig geld is opgehaald ! De arrogantie die ze hebben is ongelooflijk , de prachtige villa's moeten natuurlijk wel opgebouwd worden met ons geld ? En dat er hier ouderen zijn met luiers om omdat er geen geld is om hen naar het toilet te laten gaan is natuurlijk vanzelfsprekend !

8
2 wildersaandemacht

"Want blijkbaar is het de schuld van Nederlandse mariniers dat er op grote schaal geplunderd is op het tropische eiland, nadat orkaan Irma de boel overhoop heeft gegooid. Althans, dat zijn de woorden van de premier van het eiland, William Marlin".

Ja tuurlijk, het is allemaal weer de schuld van de blanken. Pfff, Je wordt toch moe van die gasten. Kom uit je slachtoffer en handen uit de mouwen!!!

En inderdaad, ik heb ook niks gedoneerd. Zoek het maar lekker uit daar. Kan WA die ondankbare eilanden niet uit z'n koninkrijk pleuren?

5
3 ookdatnog

** gebruiker verwijderd **

Tuurlijk meneer Marlin, leg de Zwarte Piet (excusez le mot) even bij de Nederlandse Mariniers neer.
Probeer eens de plunderaars te bekritiseren alvorens u met uw vingertje naar de hulpverleners wijst.
En als u het zo goed weet en het beter denkt te kunnen zou het u sieren om geen enkele hulp van Nederland meer te aanvaarden. Niet van de Mariniers en overige hulpverleners, niet van de Overheid, niet van de inwoners:NIETS!

4 verwijderd2420

Kan al het geld nog worden gestorneerd?

3
5 Stachouwer

dot zijn de woorden van Marlin, niet van de bevolking. In elk interview met locals laten ze hun dankbaarheid van hulp blijken. Typisch ook dat Marlin na vraag om opheldering van minister Plasterk ontkent een interview met NRC te hebben gehad. De man is gewoon een lutser.

4
6 BlackNinja

@6 een lutser.. en niet alleen deze Marlin maar eigenlijk alle bestuurders daar. Geen zak uitvoeren, alleen voortdurend Nederland bezijken en extra geld proberen los te troggelen. Nee, ik heb ook niks gegeven.

2
7 Lerac

Daar zit geen rooie cent van mij bij. Maak het maar direct over naar de bankrekeningen van de corrupte ploitici in de Cayman banken.

2
8 niet-alles-geloven

Jaren lang aan het zeiken geweest over de slavernij en de druk die Nederland zou uitoefenen op zaken die zich afspeelde op het eiland. Uiteindelijk wilden zij een vorm van zelfstandigheid. Dat kleine stukje binding was vooral gericht op financiële ondersteuning vanuit Nederland. Wel de lust- en niet de lasten als zelfstandig eiland? Daarom ook van mij, geen Euro.

0
9 TC

Ach ja, racisme en aan racisme gerelateerde denkbeelden zijn gewoon geworden.

Mensen creperen op st maarten. Geen dak, geen werk, geen drinken, geen eten.
Hulpt is nodig.

Maar niet iedereen reageert zoals we graag willen.
En? Hopla, men tuimelt hier over elkaar heen om redenen te vinden om NIET te betalen.

Ze zijn corrupt (wel, vooral de rijken)
Ze zijn zelfstandig (tsja, een beetje wel, een beetje niet).
Ze zijn aan het zeiken geweest over slavernij (so what?).
Marlin is een eikel (zou best eens kunnen).

Maar leg me eens uit, welke van die bezwaren gelden voor de mensen die nu in de rij staan voor water, voor zeilen, voor eten?

Laat je niet zo kennen joh, en doneer een bedragje.
Voor die paar euro koop jij je slechte geweten af, en zijn zij blij.
.

30
10 hippodepippo

@10 Ik heb geen slecht geweten, dus ik hoef niks af te kopen. De mensen daar zeggen zelf dat het niet verstandig is om geld te doneren.

1
11 benbenieuwd

Kan Sylvana daar niet gaan wonen, past precies question

1
12 Espede

@10
"Maar niet iedereen reageert zoals we graag willen."
"En? Hopla, men tuimelt hier over elkaar heen om redenen te vinden om NIET te betalen"
"Voor die paar euro koop jij je slechte geweten af, en zijn zij blij."

Hoe verzin je het... pfff

3
13 Lias

@10 hoppadepoppa, gelijk de racismekaart. Bij mij geen spoor van racisme, ik herken een boef aan zijn daden en daarom reageer ik zo op st Maarten. Dus, zoek het lekker uit met je racisme.

2
14 Lerac

* Verwijderd door de redactie *

15 Undertaker

@15
Aha je reageert dus niet "zoals we graag willen." en wil dus niet "BETALEN" zie @10 question

0
16 Lias

* Verwijderd door de redactie *

17 Undertaker

Geen cent........Klaar!

1
18 OneStone

Allemaal leden van de vrekkenclb. Van de week ga ik weer voor de Nierstichting collecteren en ik weet van te voren al wie er niet open gaan doen.

17
19 Liwwie

@19
"en ik weet van te voren al wie er niet open gaan doen."
Hoef je die route ook niet te lopen... scheelt weer dus.

0
20 Lias

@19 . Nee. Geen vrekken. Wel het inzicht dat sommige mensen het ernaar maken dat, ik spreek voor mezelf, ik geen cent geef. St Maarten moet stoppen met dat gezeik, zie @10 , en gewoon aan het werk gaan. en werk is er genoeg, zeker nu. En als ze dan ook nog die jatboeven pakken en leegschudden komt er de bereidheid om ook wat bij te dragen

Niet eerder. Nederlanders zijn niet gek en zijn het gezeik zat. Vooral dat meteen naar de racismekaart grijpen moet maar eens stoppen.

Helder @10 en @19 ?

2
21 Lerac

@20

O jawel hoor, al was het maar om die reet van de bank af te krijgen en ik bel door tot ze de deur open doen.

17
22 Liwwie

Nope, want uiteindelijk is er altijd wel een reden om niets te geven.

14
23 Liwwie

Ik heb gedoneerd, met een euro extra voor iedereen die hier schreeuwt dat ze niet doneren.

Het Rode Kruis is jullie wederom dankbaar! Keep up the good work.

16
24 zeikenderechter

@10 . hippodepipo. Wie is jij,?

0
25 briand

@23

Inderdaad. Terwijl het gewoon een gebrek aan empathie is.

15
26 zeikenderechter

@19 ff goed aanbellen en doorlopen Liwwie, de directeur van de nierstichting verdiend 10.000 per maand.^^

0
27 Rapunzel

@22
Ineffectief dus die verspilde tijd en moeite, bovendien levert het de nierstichting geen stuiver op.

1
28 Lias

@28 ; Behalve een slechtere naam.

0
29 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

30 moeder

@27

Zoals gezegd, er is altijd wel een reden op te noemen om die 'goede christelijk/Joodse cultuur' te onderstrepen.

12
31 Liwwie

@19 de directie zal je vriendelijk bedanken voor jouw gratis inzet, terwijl zij daar persoonlijk rijker van worden. De belangrijkste reden voor mij om niet meer te collecteren en doneren. Ik gratis werken en zij de lusten.
Wat dat betreft zitten de vrekken in het bestuur van dit soort stichtingen. Ze betalen niet voor arbeid, want dat gaat van hun riante salaris af.

Overigens heb ik geen geldboom in de tuin staan en besteed men geld liever 1 op 1 aan mensen die het hier nodig hebben. Vaak omdat ze tussen wal en schip vallen buiten hun directe schuld om.

@10 die lui die nu in de rijstaan voor eten staan daar (helaas) over een paar jaar nog. Simpelweg omdat het geld eerst naar die villa bewoners gaat en wat er overblijft mag naar de armen. Wat dat betreft is in het verleden altijd zo gehandeld en dat zal niet snel veranderen. Helaas ken ik niemand op St. Maarten. Anders zou ik die persoon wel ondersteunen.

1
32 Merlinswit

@29

Alleen bij geestverwanten van de vrekkenclub. Als ze het verhaal vol bravour bij een gever afsteken, dan worden ze weggehoond.

13
33 Liwwie

Woorden van deze slechte premier zonder zelfkennis zijn waardeloos. Zijn eigen fouten verdoezelt hij en schuift die in de schoenen van Nederland.

De taak van de mariniers was niet om daar de politie te vervangen. Dat was de taak van de politie daar en dat moet de premier daar zelf oplossen. Nederland heeft nu wel in goede wil marechaussee gestuurd en extra politie mensen. Nederland was dit niet verplicht. De taken van de mariniers zijn; Het vrijmaken en vrijhouden van de luchthaven en herstel van de havens, opbouwen van het land en distribueren van de voedselhulp.

2
34 Jan met de korte achternaam

@3
"Want blijkbaar is het de schuld van Nederlandse mariniers dat er op grote schaal geplunderd is op het tropische eiland, nadat orkaan Irma de boel overhoop heeft gegooid. Althans, dat zijn de woorden van de premier van het eiland, William Marlin".
Waarom gingen ze dan wel naar dat eiland?
Om WA te beschermen of om te zien
hoe erg het was?

4
35 Weetal

@10 Ik moet altijd wel lachen om mensen die geld doneren aan goede doelen, en dan net doen alsof ze heiligen zijn. Meer dan de helft van het gedoneerde bedrag komt niet aan bij de mensen zelf, het enige wat je doet door geld te doneren is inderdaad, je eigen schuldgevoel afkopen doordat je jezelf wijsmaakt dat je hebt geholpen.

Als je al geld wilt doneren, zoek dan op internet een lokale NGO. Beter is nog om zelf spullen te kopen en die op te sturen via een lokale NGO, dan blijft er geen geld aan de strijkstok hangen. Of, je kan zelf naar het getroffen gebied gaan als vrijwilliger. Maar ja, zo betrokken ben je ook weer niet.

En meteen dat gezeik over 'racisme', waar slaat dat op? Kritiek op zwarte mensen is niet direct racisme hoor.

1
36 Bluth

@36 zelf spullen kopen en die opsturen kan juist hulp tegenwerken. Immers, waarom kledi g kopen bij en lokaal naaiatelier als je die gratis elders krijgt.Door geld te sturen naar de bekende en stellen dat ze dat moeten gebruiken voor kleding, dan heeft het naaiatelier ook inkomen. waarmee die wer eten kan kopen of meer mensen in dienst nemen etc. Verder ben kk het wel met je eens!

7
37 Merlinswit

* Verwijderd door de redactie *

38 Dewereldrond

@37 Ja hoor... Hoelang denk je dat die kledingbakken er al staan bij de lokale supermarkten?

Dat lokale naaiatelier staat er niet meer, en als het er wel staat betaal je 10x zoveel dan wat je normaal zou betalen vanwege vraag/aanbod. Door geld te sturen zorg je ervoor dat meer dan de helft niet aankomt bij de mensen zelf. Als je je zo'n zorgen maakt om dat naaiatelier (bij wijze van), dan stuur je daar toch geld naartoe? Of een naaimachine?

Waar het mij uiteindelijk om gaat is dat mensen die geld doneren denken dat ze goed bezig zijn, maar ze kopen enkel en allen hun eigen schuldgevoel af en maken zichzelf wijs dat ze hebben geholpen, om vervolgens mensen die geen geld doneren te schofferen.

0
39 Bluth

Waar die mensen vooral behoefte aan hebben is aan HDMI kabels......

0
40 Hangingmen

@10 Waarom? Ik heb geen slecht geweten. Laat het dokken maar over aan de Deugmenschen met hun misplaatste moraliteit die een niet-bestaande schuld denken af te moeten kopen en liefst op zo'n manier dat heel veel mensen kunnen zien wat voor Deugmensch ze wel niet zijn.

1
41 Scholar002

Hippo is nog steeds de weg kwijt zie ik

ON: nee na het zien van de beelden, reacties van oud militairen die er in 1995 (was het geloof ik?) waren geweest en al aangaven dat de bewoners werkelijk niks deden om te helpen en ik dit nu ook weer terug hoor van een bevriende militair was het voor mij duidelijk geen geld te doneren

0
42 Hefan430

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Dat lijkt me toch eerder een taak voor jou want je gaat uit van antisemitisme als haat jegens aanhangers van een geloof. En dat, kleine hitler, ...

zojuist geplaatst door JackKropotkin

FrisseBries
Offtopic

@3735Nou ja, prima. Maar hou dan op met het constant klagen over de mensen hier. Of hou op overal op in te gaan.Hier zit iedereen anonie...

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@21 En wanneer die drones dan weer uit de lucht komen vallen roltt pappa uit de schuur. Je moet gewoon altijd het arsenaal zo divers mogelijk...

1 minuut geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Offtopic

Iedereen hier heeft zo zijn/haar/hen/hun eigen werkelijkheid. Misschien is het een idee om elkaar daarin te respecteren, en elkaar daarin in zij...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Offtopic

@2733Ja. Heel velen hebben achterdochtige persoonlijkheid hier....

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2731 Zo'n ID geeft volledige inzichtelijkheid en controle aan de overheid. Het gaat hen NIETS aan of ik het internet begruik, wanne...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@150 Toch eens je kop houden.Liedje voor jou.https://www.youtube.com/watch?v=pc0mxOXbWIU 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 �...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Ronin
Offtopic

Als ik het goed begrijp neemt Prikkelbeens het Nieuwskoerier kwalijk dat hij de boel hier met zijn getrol volledig naar de kloten heeft geholpen...

5 minuten geleden geplaatst door Ronin

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Wat is het grootste verschil tussen een nijlpaard en een vrouw?De één heeft een grote kont en een grote mond en de ander leeft bij het wat...

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Lucy Li Porn VideosSunny ChutReddit JavdreamsGifs PornographiqueNude Black TeenagersMom Caught Son MasturbatingVirtual Reality Pov PornBlowjobs With CumshotCaylee CowannudeJulyaandraulPoses PornograficasIndian Moaning Sex VideosBondage TubesTwinks Gays VideosCartoon XvideoUmi Shinome팬더티비Asmr Maddy XxxMagicamiR GonewildstoriesPerfect GirldVer Filmes PornorTaapsee Pannu XxxXxx JacklinGabby Ortega PornBig Tits Step SisterAlohatubes ComR Nsfw AudioAdam 4 Adam ComAmanda Breden NudeSexio VideoCctv XxxDekuhentaiHoukago InitiationChad White PornYesmaaIndian Boobs Pressing PornBig FucOverflow Sin CensuraVideo Prono GratuitJennifer Lopez In NakedX Vid EoNide RedheadsFirst Time SaxSexvidoes TeluguXxx Videos ConBrenda Trindade LeakedBlojobHindi Gandi MovieAdult ComicsMommy Porn TabooNuds FakeN Hen T AiLesbian PornoMikayala Demaiter NudeMargaret MarkovHotnakedProsexxRaven And Beastboy PornXxx AngleMalena Nude ScenePreeti Young PornGay Cbt PornBig Tittes VideosHottest Nude RedheadXnx AnimeKiara Advani ToplessPhim Séx Việt NamRakuen Shinshoku: Island Of The DeadRough Gay AnalJewels Jade PornGmilfNude WreaslingFuego De VidaFly Girls Final PayloadCop Sex VideosBangkok Soapy MassageJapan Xxx MasageMilf BlowbangMassagem PornograficaPussy CreampieBest Friend XnxxBoy Xnxx BoyMix Sex VideoHeidi Lavon LeakedPeliculas Completas En Español PornosVr Feet PornAdult Massage ParlorPornos DingueWww TxxxXnxx Telugu RomanceChloroform XxxTwitter Gay PornMyvidsteLethal Seduction Movie OnlineLondon Keyes PornJapanese Grandfather SexLoving CreampiesNikki Addimando PornSavepornoFoto De Hentaiسکسی گلشیفتهSunny Leone Xxx ComFast Time Sexi VideoAlura Jenson BoobsDesi Mms TeenZarina Masood XxxAna De Armas HitGaysex EbonyElla Knox TitsAsian BeaverThr Hun.netSpongebob Por NReddit GoonedNew Local XvideoSuper Girl XnxxPersephone PinkBaddies_galleryyPorn KolkataGirl Playing With HerselfDlsite 18Tiktoks EroticosAlexia Fast NudeAurat Sex VideoKamwali Ke Sath SexChines Hot SexHot Poran SexOverwstch PornKenna James NudeChut Ke WallpaperMaturepornVideo Mixed WrestlingSex Move TubeXvideoauntyMonstet Cock AnalKagney Linn Karter DreddIndian Sex Videos TeenPorn Huge Natural BoobsAlly May Rose NudeWorld Best Adult MoviesHardcore Cnc PornFree Porn StTelugu Aunty Sex FilmElena Fernandes NudeHard Spanking VideosGapingassholesSex Full VediosIndian SambhogAdriana Chechik Megan RainIrenethedream