door Lucien80 in Politiek  ·  277 Reacties

  • 31
  • 2013x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@235
"Het gaat alleen om eten en drinken, Zaken als vaatwastabletten en wasmiddel, die producten waar je altijd fijn winst op kunt maken als ze in de aanbieding zijn, die zitten al in het gewone BTW-tarief."

Ja en die vormen dus al een reden voor velen om in D te shoppen en die krijgen straks nog meer argumenten als ook het voedsel hier duurder wordt.
Je ontkracht niet wat ik denk: we jagen mensen naar het buitenland.

"Ik heb daarom echt een berekening nodig van de winst die het oplevert om in Duitsland of België"

Die berekening is al vaak gemaakt door velen die in de grensstreek wonen, o.a. door mij.
En daarom koop ik 80% van mijn boodschappen in Duitsland.Het vervelende is zelfs: die berekening hoeft niet te kloppen, als men denkt dat er te besparen valt rijdt men.

Maar dat is de persoonlijke winst. Mij gaat het nog veel meer om totaal winst/verlies als je kijkt naar werkgelegenheid en uitkeringen, omzetverlies, :"bijverlies" omdat mensen andere leuke dingen in D ontdekken die ze vervolgens vaak daar gaan doen.
Om wat extra belasting binnen te harken, verdwijnt omzet naar het buitenland en dat lijdt tot extra uitgaven uit de schatkist.

Probleem wat ik heb met de berekeningen tot nu toe, is dat men de omzetdaling bij benzinepompen bekeek over 2 losse accijnsverhogingen heen. Had men beide opgeteld, dan komt er een veel ernstiger plaatje uit.

Ook is er gekeken sec naar de brandstofverkopen, niet naar de bijwerkingen als ook maar even de AH meepakken en zo, of een terrasje, of hapje eten.

Ik zou van dat alles wel eens een uitgebreide beraming willen zien: wat kost het, of levert het op, als we accijnzen gelijk zouden trekken aan D.

"Zelfs als ik op het Drielandenpunt woonde hopte ik niet voor de beste deals van Nederland naar Duitsland en België. "

Dat jij dat niet doet, ontkracht niet dat hele volksstammen het WEL doen. Het gaat namelijk niet om klein grut, maar om 2 tientjes op een volle tank, op een tientje bij 3 kratten bier, op een tientje voor slof peuken etc. Het is geen kruimelwerk voor veel mensen.

1
251 HenkG

@246
Als je vindt dat je teveel krijgt kun je een gedeelte aan een goed doel schenken.

2
252 PuurHagelslag

@248
De totale Duitse supermarktregeling wordt aantrekkelijker als de onze hoger wordt en dus zijn er meer argumenten in om Duitsland te gaan shoppen.

Verder weet niemand dat het bij 2% gaat blijven, er is ook gesproken over totale afschaffing van de lage BTW.

1
253 HenkG

@251 Dit wordt een zotte discussie. Liever: het ís een zotte discussie. Uw n=1 is niet meer of minder valide dan de mijne.

En mijn uitgangspunt blijft: ik oordeel op basis van officiële gegevens, niet op aannames en verwachtingen.

4
254 Smiling

@254
Ja ik vind het ook zot dat ik tegenwerpingen krijg als ik stel dat een verhoging hier leidt tot omzetverlies naar buurlanden.

Mijn N is ook geen 1, ik zie honderden auto's bij die ene supermarkt waar ik altijd mijn inkopen doe. En zo zijn er honderden supermarkten met dat verschijnsel. N=1 is onzin, N is naar ik vrees, zelfs duur voor Nederland.

1
255 HenkG

@255 Het is uw aanname of verwachting, geen feit. Het kan best zijn dat u gelijk heeft, daar gaat het helemaal niet om. Ik wacht de officiële berekeningen af. Dat is alles.

2
256 Smiling

@254
En mijn probleem met die officiele gegevens is dat die ontbreken voor het totaal plaatje.

Dus inclusief verloren omzet- en winstbelasting in Nederland, inclusief verliezen door werkeloosheidsuitkeringen, inclusief bij-effecten omdat mensen leren dat uit eten gaan in D echt leuk is qua prijs. En inclusief de berekening van de Duitsers die vaker bij ons zouden komen als we accijnzen gelijk schakelen.

Want pas als je al die zaken berekent, kun je stellen of het gunstig of ongunstig is voor de schatkist.

En inderdaad: daar moet ik schatten en vrees ik dat het duur is, ik kan het niet aantonen.
De berekeningen die ik wel zag, gingen sec over 1 onderwerp: dieselomzet. Al die bijwerkingen die je zo kunt aanwijzen, zijn niet meegerekend.

2
257 HenkG

@4
Daar is het verlaagd BTW nu (nog) hoger namelijk 7%.....

0
258 Hefan430

Schandalig deze oplichters bende, we gaan weer niets vooruit.

1
259 corretje

We stemmen op boeven, veel beloven niets geven.
Alle verhogingen krijgen we wel voor onze kiezen, wat een oplichters bende weer.

1
260 corretje

@206 kijk je krijgt het nooit beter als in Nederland als uitkeringstest dus je kunt lopen janken wat je wil, je kunt Poetin oproepen om nederland te bezetten omdat je denkt dat het dan allemaal beter gaat worden. Zoals hier dagelijks gebeurt, maar daar mag je als je gelukt hebt bij je kinderen in wonen en anders ga je gewoon dood van de honger en dan zullen we het nog maar niet even hebben over medische zorg volgens het Rusland model.

10
261 mike45

* Verwijderd door de redactie *

262 Lucien80

Nog even en steelnazi Rutte gaat ook nog BTW heffen op zuurstof om zn miljardairs en bankvrindjes hun bonussen te kunnen betalen.
Wat deden we frougâh ook al weer met dergelijke dieven???

3
263 FNKTD

@262 ja dat mag jij vinden ik overigens een trol schijnbaar van heel veel organisaties, maar ik doe het toch echt zonder enige vorm van subsidie van welke kant ook. Gewoon omdat ik de helft van mij leven in andere landen heb gewoond en gezien heb hoe het gaat buiten Nederland en ik kan je echt toezeggen het is nergens maar dan ook nergens in de wereld zo goed geregeld voor de mensen aan de onderkant van de samenleving in Nederland.

Het is wel heel slecht geregeld voor mensen die beide werken voor hun geld want die draaien op voor al die luxe van die mensen.

11
264 mike45

@2 . Vier minners. Laat mij raden.....oh ja Pinokkio, de veilingmeester, Blobvis en Judas!!!!!!!!!!

5
265 Lucien80

@265 . Het viertal heeft het maar druk met minnen!!!!!!

1
266 Lucien80

Goh, verlaging van de inkomstenbelasting zou toch gefinancierd worden door de hypotheekrenteaftrek verder te verminderen? Dan komen de lasten bij de hogere inkomens terecht. Verhoog je de BTW, dan betalen de lage inkomens de hoofdprijs.

0
267 Conclusius

** gebruiker verwijderd **

Al het goede komt van de boni.

268 verwijderd924924212

Met btw verhoging worden de Nederlandse producten ook in her buitenland duurder. De enige manier om de concurrentiekracht als BV Nederland te handhaven is dan loonmatiging.

0
269 Grover

Op 1 october 2012 stond er dit in de krant :

Volgens het kabinet is de btw-verhoging tijdelijk, en alleen doorgevoerd omdat dat de eenvoudigste manier is om het begrotingstekort snel terug te dringen. De vorige keer dat de btw werd verhoogd, was in 2001. Toen steeg het hoge btw-tarief van 17,5 procent naar 19 procent.

0
270 Mien.klimop.3.0

@270 Een TIJDELIJKE btw verhoging ;(;(;(

0
271 Mien.klimop.3.0

@271 ja dat kennen we die tijdelijke acties

1
272 Ikke44

Ik heb het nooit zelf gedaan maar mijn zus wel - die heeft (uit noodzaak, want toen in een uitkering) *heel* precies uitgerekend wat het je kost om naar vlak over de grens in Duitsland te rijden, daar vol te tanken, daar een kofferbak vol in te slaan van alles wat daar maar goedkoper is (bij o.a. Lidl) en een beetje houdbaar is, vergeleken met de prijzen van Lidl-nl voor exact dezelfde producten, en zij kan *goed* rekenen. Als je anderhalf uur rijden heen en anderhalf uur rijden terug qua kosten negeert (want in een uitkering maakt het niks uit wat je in die tijd/uren wel of niet doet) kun je zo met gemak *netto* meer dan honderd euro per maand op je uitgaven voor levensonderhoud besparen. En als je dat zo hebt uitgerekend, dan ga je alleen nog maar naar een Nederlandse supermarkt als het niet anders kan. Zo gezien levert een btw-verhoging hier (voor rekenende mensen) vooral een omzetverhoging in Duitsland op.

0
273 handsfree

2% erbij is een extreem moeilijke berekening voor de winkelier. (zie gulden->euro conversie)
De klant zeurt ook altijd om afgeronde prijzen.
Resultaat, het gaat fors meer worden dan 2%

0
274 Rex

@233 Dat 'probleem' is natuurlijk snel opgelost door het geld van je bank te halen.
Daarmee ontloop je ook nog de jaarlijkse boete op vermoegn

0
275 Rex

Zo zie je maar weer dat de politiek een vieze en smerige bezigheid is. Toen in 2012 het BTW tarief tijdelijk omhoog moest vanwege het tekort en we nu schijnbaar een overschot hebben gaat dat tarief niet terug naar 19% maar willen ze zelfs het lage tarief ook nog met 2% verhogen.

Met dank aan het stemvee dat zich weer heeft laten belazeren door de gevestigde partijen. Dat ze er zelfs maar aan denken geeft aan wat voor oplichters het zijn.

1
276 niet-alles-geloven

@236
"...Aldi en Lidl ook in Nederland omdat ze tegen de interne datum aanlopen en dan is vernietigen duurder als weggeven aan Aldi en Lidl."

Wat een enorme BS....

0
277 Lias

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Das weer knap binnenlopen voor de NGO s...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

@3 Nou ja... D66 denkt wel in rangen en standen. Zo proberen wel te beteren. Maar het gaat moeizaam....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Offtopic

@2688 Het zou ook kunnen dat er zóveel gemaild werd, dat die mails al sinds een jaar automatisch in de spambox verdwijnen....

5 minuten geleden geplaatst door Querido not

Zie Hier
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Aan zo n figuur aandacht is net als pissen tegen de wind in!...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Querido not
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

@1 Dat ligt eraan welke vorm de stageplek heeft. Bij de ene werkgever is het een onderdeel van je opleiding en zal alles onder begeleiding m...

7 minuten geleden geplaatst door Querido not

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@43Zoek eerst de definitie maar eens op en laat je dat even uitleggen....

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Een mooi artikel. Jammer dat ze het achter een betaalmuur hebben geplaatst. Maar DPG krijgt toch heel veel subsidie? Dus we hebben er eigenlijk ...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@88 " Domme trol." Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld ...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

Als stagebegeleider ben je extra tijd kwijt om de student het een en ander bij te brengen. Daar moeten de studenten voor betaald worden? Heel vr...

26 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@85 Ach, het begint weer over schrijfvoutjes, dus je hebt geen argumenten meer . Domme trol. Aangezien je geen argumenten meer hebt, ga ik even...

28 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
WwzzxxXxx Video KarinaCheerleader PussyAbuelasanalUk Amatuer PornSunny Leon PhotoRu NudeVietnamnese PornXnpornShea Briar PornJacuzzi SexChakma XxxSex Clip DownloadBokepviral IndoBeaytiful PornAndhamaina Aunty Sex VideosCumshut CompilationSex Ed PornX. VedioMarina VinscottiMrspoindexter LeakCumshot On BoobsPornos Teens AnalElite AconpanhantesFutanari AnalIam_sharonCourtney Kardashion NudeXxx Hindi BathroomCamila Cortez JeshBrutalthroatfuckJavopemNayamaalSamiyar SexPriyanka Nalkari HotSkinny Teen PussyHot Mom SeduceKim K PornEmilia Clarke Game Of Thrones NudeCartoon Saxy VideoFantasti.ccSunny Leaoni Porn VideoFotosxxxAimeeinghigherLisa Ann PornografiaPorno Full HdPornor CoreanoMytitsPoopeegielsLena The Plug NudeXxx Hd AllVani Kapoor SexyChikni BurMalayalam Erotic MoviesKngcomixDeshi Gold XxxSexy Mature Women PornDoujin PornPorn ViolentosGay Porn TeitterHd Porns BrazzersFilmes Pornôs Em DesenhoPrentedGloryhole For WomenBisexual Male PornPerfectgirl.comYour_dollss CamJodi Taylor PornstarAngie Faith Mr Lucky PovSavannah Sixx FacialXvideo TubeXxx Video Hd IndiaChodne Ke TarikePolicias PornosLayla Jenner Loosen UpLauren Phillips Bbc GangbangEporberIos Porn GameaDanielle C Ryan NudeStepmom MasturbatingHorny LesbianNude AerobiciseAdult Time VideoBusty PornvideosSponebob PornEvelyn Sharma NudesJasmine Jaymes PornMolly Sims NakedSecret Crushes Keira Croft And Sonny MckinleyNooflemagazineFilm Prono FrancaisCream Pie ComplitionHung Young BritLarge Hd Porn VideosXnxx H MasterRin Tohsaka HentaiLeanna LovingsMissionart PornBdsm RPati Patni XxxPinaynayItalian Porn ActressBadassdownloaderPose69Anime X X X XMilf MatureRealiotykingsEroticbeauties.neyMelhores Hentais 2022Riley Reid TtDj Soda SexSex Picture Video DownloadIndonesian PornhubKannada Porn VideosOldwomenhavingsexCyberleaksPorn FaciPeliculas Porn FreeBbw AnalcreampieIndian VaginaBf Sexy Picture BlueTake A Seat On My DickMilf Toon DramaSluty BlowjobsSex And Xxx VideoVagina Close UpGirl Fucks GuyAiden StarrRicha SexLila Love Threesome6annonce.comXevbellringerpornпонхабBukkakeLupuwellness LeakedLatinotwinksOdisha Xx VideoRani BfGali SexNude Nude BeachTibegaloreReyna Belle VrWww.porny Videos.comCystal ChaseStefanie MafraKatrina Jade Porn VideosKefla P O R NSloppy RimjobFree Porn CnxxPornotsJaponesas Gostosas Nuas