Eindstand actie Sint-Maarten 13,3 miljoen (rtlnieuws.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Bakken in Media  ·  36 Reacties

  • 1
  • 469x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Kunnen ze allemaal een led tv krijgen

Ik snap niet dat men daar eerst tv's gaat plunderen, maar dat zal wel een cultuur dingetje zijn

7
1 maarten1234

En er gaat weer veel geld in verkeerde handen komen hoorde ik gisteren op tv.

7
2 Interessant

Met 40% van de bevolking als illegalen wordt dat best wel een rare verdeling.

5
3 schrootflint

Wat een heerlijke reacties weer het medeleven met andere Nederlanders is weer overweldigend.

Het is 400 euro per persoon dus daar kunnen ze de komende weken noodhulp van geven zoals water, voedsel en medicijnen.

12
4 mike45

@4 Ga jij er serieus vanuit dat al het geld naar de burgers van Sint Maarten gaat en besteed zal worden aan de juiste dingen? Dan ben je wel héél erg goedgelovig...

8
5 Bluth

@4

Als je weet dat je in een orkaan regio woont en dat dit eens in 20 jaar gaat gebeuren en je neemt in die 20 jaar zelf helemaal geen maatregelen. Je zorgt niet eens voor een potje geld zodat je zelf voor noodhulp kunt zorgen. En je bewoners gaan direct na de natuurramp op rooftocht en stelen alles wat los en vast zit?

Dan vind ik het niet gek dat de meeste mensen hier er zo over denken en geen geld geven....

9
6 Caliber

@5 daar worden gewoon medicijnen, voedsel en water van gekocht in Nederland die gaan in containers op een boot naar die eilanden.

8
7 mike45

@7 Eh, ben je wel helemaal wakker?

Dat een deel van het geld goed terecht zal komen is absoluut zo. Ik stel jou de vraag of jij serieus denkt dat al het geld naar degene in nood gaan, en besteed zal worden aan de juiste dingen. Immers, jij komt aanzetten met 400EUR per persoon (x 34,000 = 13,6 miljoen).

7
8 Bluth

@6 er is niks te koop daar alles is vernietigd ook winkels. Alles moet van buiten worden aangevoerd via containers.

Dat zelfde heb ik trouwens met die jankers hier zitten ze in de WW of zijn ze met pensioen en hebben ze nooit een potje opgebouwd voor andere tijden. Dan zijn ze nog niet eens getroffen door een natuurramp waarbij alle bezittingen zijn vernietigd.

Die mensen zijn alles kwijt het enige wat ze nog bezitten is vaak de kleren die ze aan hebben.

10
9 mike45

@8 ja daar worden gewoon dagelijkse levensbehoeften van gekocht en daar uitgedeeld aan de inwoners. De veiligheid is inmiddels hersteld door de Nederlandse defensie dus ik zie niet in waarom dat niet zou gebeuren.

6
10 mike45

Men moet opgehaald geld niet geven maar spullen kopen en zo het eiland weer opbouwen. Diverse inwoners van het eiland zeggen zelf dat men geen geld moet overmaken omdat de leiding corrupt is. Dat verklaard meteen waarom het opgehaalde bedrag zo laag is.

4
11 Voorzittershamer

@10 Dan ben je wel heel erg goedgelovig.

Het is daar zo corrupt als de neten, en zelfs in niet-corrupte landen komt lang niet al het geld daar waar het moet zijn. Je kan bij geen enkele hulporganisatie de garantie krijgen dat je geld op de juiste plek komt, vraag het ze maar eens wanneer je geld doneert.

5
12 Bluth

@11 dat gebeurt ook niet want mensen hebben niks aan geld alles is weg ook winkels je kunt dus helemaal niks kopen daar.

Er worden gewoon dagelijkse levensbehoefte zoals water, eten en medicijnen van gekocht en die gaan in zee containers vanuit Rotterdam naar die eilanden.

6
13 mike45

@12 wat nou corruptie ga je nu beweren dat defensie en het rode kruis in Nederland die goederen gaan verhandeld met criminelen?

Die zijn namelijk verantwoordelijk voor de distributie daar.

6
14 mike45

@13 Vanaf de haven van Miami zou het stukken goedkoper zijn, en vele malen sneller op de plek van bestemming zijn. Waarom vanuit de haven van Rotterdam? Om zo de hoge kosten te kunnen verantwoorden? question

4
15 Bluth

Ik heb niks gedoneerd. Maar als er een actie is van een particulier die ik ken , of kennis van een kennis, dan geef ik met alle plezier. Dan ga ik hoogstpersoonlijk naar de winkel om voor een paar honderd euro aan spullen te kopen.En dat geef ik dan mee.

1
16 benbenieuwd

@14 Nee, dat beweer ik niet.

Het enige wat ik beweer is dat het daar op Sint Maarten zo corrupt is als de neten, en zelfs Rutte zich hier zorgen over maakt.

3
17 Bluth

@13

Wat men nu doet is het uitdelen van de eerste levensbehoeftes, er komt een moment dat die straks weer voldoende aanwezig zijn en er huizen e.d. gebouwd moeten gaan worden. Men zou er verstandig aan doen om erop toe te zien dat het van een degelijke kwaliteit is om herhaling te voorkomen.

2
18 Voorzittershamer

@15 Bij zo'n ramp zijn er altijd mensen die er van profiteren. Men gunt natuurlijk graag hun vrienden en familie wat inkomsten. Dus het Nederlandse rode kruis zal niet in de VS spullen kopen, maar hier in Nederland. Want dan verdienen "wij"er ook nog wat aan.

1
19 benbenieuwd

@17 wat heeft dat met de Nederlandse noodhulp te maken? De Nederlandse marine is daar de baas en hebben de veiligheid daar onder controle en ook de distributie van noodhulp.

5
20 mike45

@15 Miami? Volgens mij heeft daar de orkaan ook huisgehouden! En de transportkosten van zee containers is echt heel weinig in vergelijking met de waarde in die containers.

1
21 mike45

Als mensen bij de dag leven, en geen voorzieningen treffen voor de toekomst, moet je ze dan altijd blijven helpen?
Dat is wel frustrerend voor de mensen die hun zaken wel op orde hebben.
Daarbij leren de lieden die bij de dag leven er weer niets van, ze worden toch wel geholpen.

7
22 Positivo

@20 De Nederlandse Marine is daar niet de baas, hoor. Zo werkt dat dus echt niet. Ook is de distributie van noodhulp niet (volledig) aan de Nederlandse Marine, ook lokale organisaties en mensen zullen hierbij helpen.

En als ik dan het Rode Kruis in Afghanistan in acht neem, dat ging niet zo goed...

@21 Het was een voorbeeld van een plek wat stukken dichterbij is zodat de noodhulp vele malen sneller op de plek van bestemming is.

3
23 Bluth

@22 Dat zie je in Afrika ook. Daar kun je ook eindeloos geld naar toe blijven sturen, men onderneemt zelf helemaal geen actie. En het helpt allemaal niet.

4
24 benbenieuwd

@23 onderverantwoordelijkeheid van het rode kruis en de Nederlandse marine. Laat die mensen nu gewoon hun werk doen dacht jij nu echt dat die niet weten waar ze mee bezig zijn? Dit is niet de eerste keer dat die organisaties daar mee te maken krijgen en de laatste keer ook niet.

2
25 mike45

@24 onvergelijkbaar er is een groot verschil tussen noodhulp en ontwikkelingssamenwerking maar goed de andere optie is gewoon doorlaten gaan.

Het is een eilandje zo groot als Texel nou dat kunnen ze echt wel controleren.

2
26 mike45

@26 moet zijn dood laten gaan! Als je niet zorgt voor schoon drinkwater en voedsel gaan mensen gewoon dood.

2
27 mike45

@22 heeft er toch helemaal niks mee te maken die mensen zijn door een natuurramp alles kwijtgeraakt ook hun inkomen want iedereen leeft daar van het toerisme. De economie ligt voor 100% op zijn gat!

Wat denk jij nou als Nederland dat zou overkomen dat de Nederlandsers dan wel in staat zouden zijn om dit klap te boven te komen zonder international hulp. Nu dan ben je wel heel naïef want dat kan geen een land.

3
28 mike45

@28 @28 sterker nog, toen het Nederland overkwam in 1953 met de watersnoodramp is er door de Antillen waaronder Sint Maarten, flink geld ingezameld voor ons.

1
29 mo

Men vergeet voor het gemak dat niet alleen Nederland geld zal geven. Andere landen zitten hierin ook niet stil.

0
30 jessemy

@1 ja want dat deden ze allemaal net als in Miami daar deden ze dat ook allemaal, ook cultuurdingetje zeker.
Simpele ziel

2
31 mo

@29 Klopt, ik zit het even na te lezen en het ging om -voor die tijd- best grote bedragen.

'...en nu reeds zjn de twee millioen ruim gepasseerd. Curaçao bracht twintig gulden per hoofd en meer dan 100 gulden per gezin op. Het kleinere Aruba leverde reeds zeven ton op en zelfs het weinig welvarende Bonaire gaf nog 40.000 gulden.'
http://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000042637:mpeg21:a0091 (3 maart 1953)

1
32 Civ
33 Doehetlekkerzelf
34 Nieuwsgierig

@9

Als ze zelf voor een potje hadden gezorgd konden ze de noodvoorzieningen nu zelf betalen. En hadden ze containers vol dagen van te voren kunnen bestellen.

Ik zit niet in de WW en heb zelf een potje. Ik heb ook privé pensioen omdat de overheid mijn pensioen aan Brussel heeft gegeven.

En dat de mensen uit Sint Maarten op zoek gaan naar een eerste levensbehoefte kan ik begrijpen. maar ze gingen liever met Tv's elektronica en Nikes aan de haal. Dan is het ordinair tuig.

En dat soort gaan we dan ook nog geld sturen? Ik betaal belasting, dat is meer dan genoeg. Ik weet zeker dat ik meer betaal dan jou daar in de Balkan...

3
35 Caliber

@35 er is, net als in Miami, een klein groepje dat heeft lopen roven. U vindt het wel Ok daarom de hele bevolking voor ordinair tuig uit te maken en te spreken over dat soort !?

Zegt alleen maar heel veel over uw soort

3
36 mo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@5 Het is wel grappig. 😃 Het gaat vooral over waarom we een republiek moeten hebben in plaats van een monarchie. Op zich hebben ze best een ...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Hoe kwam zij aan het bewijs van goed gedrag?@5Van buiten bont van binnen stront....

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Rooibos
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@23 Zelfmoord met de 2 kogels in je hoofd dat is de onzin die jij gelooft.https://www.youtube.com/watch?v=6IdeZCoxKMk...

7 minuten geleden geplaatst door Rooibos

van Keulen
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

Wilders wordt goed beveiligd maar mocht hem toch iets overkomen dan komt Timmermans en zijn linkse aanhangers daarop klaar....

14 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Mac Benac
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@12 Zo Bram, die komt wel even binnen hoor! Ik ben helemaal uit het veld geslagen....

16 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@7Excuus, woord omgedraaid:maalpijl (haha) moet uiteraard zijn: mijlpaal.....

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bram brabant
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@1 och och. Mannetje toch.Je zin vandaag niet gekregen in de speeltuin?...

19 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Mede dankzij Eric van der Burg. Die had het minder snel kunnen laten groeien.😡😡...

23 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@1Ja, dit is "smullen" geblazen.We moeten natuurlijk niet vergeten dat er hier nu een hoop wrok ten toon gespreid wordt, vanwege het feit, h...

23 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2710Dat zag je ook bij Prikkebeen . Hij kwam met een ander account weer op de site , en hoppa gelijk weer er vanaf . De ene zegt "er zit niem...

29 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
قصص جننسيةSwathi Naidu MmsHd Hd Porn VideosTamil Mami Sex VideoPaige Xxx VideoPamela Anderson Sex Tape VideoNhenti NetAssistir Vídeos De Sexos GrátisMujer MasturbadoseCallie And Marieسكس گروهي ايرانيRomatic PornographyFamous Porn StartPerfect Naked WomenXnxx Bollywood ActressNaked And EmbarrassedHot Model PornTessa Fowler Blow JobCuna LingusPussyshareHentai AppOnmegle PornMolly Pills PornStacey BurkeAnal Extreme InsertionsKuwari Ladki Ki Chudai Ki VideoEmma Mackey NakedSteffymoreno OnlyfansIndian College Sex Videos ComPoonam Pandey SecVoyour WebReal Black PornTaboo MilfAlexa Rae PornRedgiffsHypno NsfwXvedeosSex-loving FamilyBrazzers PronMilf60Gamecore PornXnxx TamilPorn Six VideoReal Wife Stories XxxMarin HinataJp Big TitsHottest Porn VideoRachel Starr NudeBlue Film Sex PhotoVillage Boudi BfWomen Jerking Of MenPorndish.ckmTürk TürbanlıpornoBlue Film Hd VideoAunty Sex Video ComSex With Mother In HindiNina Hartey PornViolet Myers ScatNsfw SelfieVideosde SexogratisхххXmasther PornDesi Boudi NudeHot American Sex MoviesHenti UncensoredMangas OriginesCherry DevivreDesi Aunty Xx VideoSucking On A TittyRussian Porn Star VideoTorbe PilladasPorn In ShowerXxnx MatureMultporn.nwtPornos SiteSexmodel.Porn.00Naked CelrbsOld Desi XxxAnime Girls NuditySleeping HandjobMars Noire XxxMilf Doggy PovAbusive Anal PornOnlyfans Famosas PornX Teen VideoHd Pron Sex VideoXxx Porm ComSunyliyoni XxxXxx Hindi Video VillageTwinning PornPersiamonirCasey Calvert BbcPhat Azz ComKhalifa Porn VideoPorn Video Indian TeenAlyx Star AnalRagb TorrentsPure Taboo LegendadoBangla CotyPoonam Pandey ToplessMidnight NudeSite HentaoSdc SwingVideos De LebianasHanabunny NudeXxx.video.comNisha XxxSister Birthday XnxxJosie TuckerJenny Poussin NudeIndian Old Aunty SexManila ExposedSexxx Mom SonGay Porn FmRyan Gosling PenisXnxx ToonIndian Teen Pron VideoCollage SexMom Teach VideoFullxxxmoviesHollywood Sex Movie AllTorcher Porn VideoDelhi Ki Blue PicturePublic StrippingMulherespeladssvipCheating BlowjobWatch 50 Shades Darker FreePorn Strip DanceX-rated Movies For FreeRomina MalaspinaAsian Teen FuckKailani Kai EpornerBeuatiful Porn StarHollywood Heroines Real Sex VideosNaked News NakedThird CrisisTabboo Porn SitesVintage Porn PhotographyPorne SosPornografia KoreanaChaubateDowns PornOpen Boobs PicKelsi Monroe MassagePornsoloFree Sexs MoviesGujarati Live SexAdult Animations PornTaboofantazy