door Moskowfiets in Media  ·  86 Reacties

  • 33
  • 1313x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Dat ligt niet aan het stelsel maar aan dr farmaceutische industrie. Daar is eugenlijk geen marktwerking maar een monopolie. Je bent als land daar aan overgeleverd. Je kan wel probreren over de prijzen te onderhandelen maar dat gaat lastig. Het lukt een land als Duitsland wat vele malen groter is dan Nederland, dus veel meer medicijnen inkoopt en dus veel machtiger is, ook niet om de prijzen naar beneden te krijgen. En dat terwijl er in Duitsland een soort ziekenfonds is.

1
51 Rare Rakker

51@ De zorg gaat niet alleen maar over medicijnen het is veel meer.
Falende bestuurders die met een zak geld eruit stappen,fraude met pgb's, DBC code voor behandelingen in het ziekenhuis die niet duidelijk zijn en onnodig veel geld kosten.de zorgverzekeringen die maar blijven potten.
Voor mensen die hier naar toe zijn gekomen {economische vluchtelingen} die geen cent bijdragen en wij dat wel moeten ophoesten!
Zo kan ik wel even doorgaan...ik blijf erbij dit stelsel is ziek!

1
52 claartje

@34 : Zou uw verzekeraar dat wel pikken? U bent zo eerder door uw eigen risico heen, daarna moeten zij gaan betalen, niet meer u. En verzekeraars houden daar niet van. Laten zij het maar met uw apotheek uitvechten. Dat kunnen ze alleen als u ze erop wijst.

1
53 Wendel

Nu weer paranoide. En we waren al islamofoob. Men wil Trump doorlichten of hij gek is.

Hm. Wat lopen er toch een boel amateurpsychiaters rond, de opstellers van de Mensenrechten (de islamitische VN dus) vonden ook al, dat iedereen die niet blij is met islam, een angstpsychose heeft, ongezien. Alleen, ik snap niet hoe je een geestelijke afwijking hebben strafbaar kunt stellen? Als je gek bent, ben je niet toerekeningsvatbaar. Dus onschuldig. En islamofobie is een vorm van gekte, dus hoe zit dat nou? Islamofobie strafbaar?

1
54 Wendel

Dat het eigen risico volgend jaar omhoog gaat van 385 euro naar liefst 400 staat namelijk in uitgelekte conceptstukken voor Prinsjesdag die zijn opgesteld door VVD en PVDA

De PvdA laat iedereen 1 procent meer inkomstenbelasting betalen. GroenLinks wil het onder andere bekostigen door het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtauto’s, een congestieheffing voor automobilisten, een belasting op bestaande huizen en een verpakkingsbelasting.

De zorgtoeslag, bedoeld voor mensen met een kleine portemonnee, stijgt met zo’n 130 euro per jaar. De helft daarvan moet de kosten dekken voor de stijgende premie en het eigen risico. De andere helft is door het kabinet vrijgemaakt om de koopkracht van minima te repareren

Logica: VVDA, D66, CU, PVDA = links. Links = nivelleren tot je groen ziet. Elke euro nivelleren is 30 cent herverdeling, 30 cent nieuwe politieke melksystemen en 40 cent burocratie,. Elke euro extra belasting bovenoip de extreme eblasting die er al is is verlammend ven uitzichtloos voor de mensen ddie het moeten opbrengen

Conclusie: De meeste mensen die ik ken zien al lang groen. De belastingdruk is absurd en neemt steeds toe. Net als de politieke onzin om dat te rechtvaardigen. Werkende burgers mogen niets meer zelf houden. Niets meer doen zonder zich blauw te betalen aan belasting. Alle intermenselijke handel en diensten zijn stuk en iedereen moet alles zelf doen.

1
55 purelogica

o, wat gaat het toch weer goed met de economie zeg. industrie produceert meer, meer export, Euro stijgt in koers, maar "wij" moeten weer meer betalen hoor. zoals altijd.

ik kan er nog 2 woorden aan de titel van dit artikel toevoegen. "schandalig" en "idioot"

0
56 Roomboterbabbelaar

Het grappige aan dit alles is dat degenen die het hardste klagen het minste zullen merken van de stijging. Eigen risico is gewoon gekoppeld aan de zorgtoeslag. Als het eigen risico stijgt, stijgt de zorgtoeslag gewoon mee. Net zoals dat gebeurt wanneer de premies van de verzekeringen stijgen. Vooral degenen die geen zorgtoeslag ontvangen, worden dus het hardst getroffen.

3
57 Yisrael

@56 Wat heeft de staat van de economie te maken met stijgende zorguitgaven? Het eigen risico wordt simpelweg verhoogd, omdat ook de zorgkosten hoger worden. Dat is gewoon standaard.

6
58 Yisrael

En Hoogervorst zag dat het goed was ....voor hem en zijn kornuiten. Braak!!

1
59 JXXIII

En nog zul je zien dat mensen volgend jaar bv christen unie of cda zullen stemmen. Terwijl die voor de afgelopen verkiezingen tegen de verhoging waren, en nu dus wel voor. Mensen die op zulke partijen blijven stemmen zorgen ervoor dat criminelen nederland blijven besturen.

0
60 mats6

@60 .
Dat mensen überhaupt op de landverraders partij CDA hebben gestemd na het vele zuur van de diverse regeringen Bak ellende betuigd van een zeer korte geheugen of domheid.

0
61 eigenmening

@58 Wat heeft de staat van de economie te maken met stijgende zorguitgaven?
Staat van de economie? Daar heb ik het niet over gehad. Ik heb het over belastingen en nivelleren.
Ik zie de zorgverzekering als een vermomde absolute belasting geind via private bedrijven en genivelleerd via een zorgtoeslag.

@58 "Dat is gewoon standaard."
Ik weet niet wat je daarmee bedoelt. het lijkt me geen zinnige uitspraak.

2
62 purelogica

Dat hele neoliberale zorgsysteem dat is gebaseerd op het maken van winst moet onmiddellijk afgeschaft worden. Gezondheidszorg mag NOOIT dienen om winsten te maken. Het werd ons destijds door de VVDer en neoliberaal Hoogervorst in een slopende marathonzitting in de Tweede Kamer door de strot geduwd .Met de stemming over zijn nieuwe wet werd gewacht tot tegenstanders ver na middernacht oververmoeid naar huis gingen.
De zorg voor onze gezondheid hoort niet in handen van particuliere op winst beluste verzekeringsmaatschappijen te zijn, maar is een hoofdtaak van de overheid. Dat is mijn absolute overtuiging.
@55 Zo is het precies. +++++++++++++++++++++

1
63 watnu

** gebruiker verwijderd **

De enige oplossing om de kosten in de greep te houden is stoppen met allemaal die zorgverzekeraars en alles weer terug naar de overheid. 1 centrale organisatie is hoe dan ook vele male goedkoper dan allemaal die administratieve organisaties die elke zorgverzekeraar er op na houdt. Dit houdt wel in dat de VVD en CDA hun ongelijk moeten toegeven en dat willen ze niet, ongeacht wat het de burger ook gaat kosten.
Ik vraag me af wat op het eind van het jaar die spotjes op TV, om maar vooral weer over te stappen van zorgverzekeraar/zorgverzekering, gaan kosten per verzekerde.
Het zijn de VVD en PvdA die met hun bezuinigingen de kosten flink hebben opgejaagd met hun massale ontslag in de zorg en nu de mensen weer terughalen met hogere salarissen. Als zij niet op deze manier hadden ingegrepen in de zorg waren de kosten nooit zo hard opgelopen.

64 verwijderd5929219

@11 Ik weet ook niet of die partijen nu iets fout doen. Misschien is de stijging onoverkomelijk. Maar ze moeten zich kapot schamen dat ze daarover tijdens de verkiezingen niet eerlijk waren. Ik kan me weinig kiezersbedrog herinneren dat zo puur was.

0
65 PipoDeC

Dit VVD gedrog houd geen stand..kan niet. Je kunt het mes niet dieper meer op de keel zetten bij de burger. Dit tempo waarin de zorgkosten omhoog schiet is buiten proporties, heeft binnenkort geen draagvlak meer onder de bevolking.

0
66 TouchScreen

@66 Tot je die zorg nodig hebt, dan is het ineens wel belangrijk. Iemand moet het geld er toch voor inleggen.... Vooraf, niet achteraf.

Natuurlijk gaan die kosten omhoog. De vraag is hoe we daar mee om gaan. Bij wie ligt de rekening.

2
67 PipoDeC

@66
Helaas zijn er nog genoeg mensen, die er nog niet zoveel last van hebben. Ze slikken de praatjes van beste zorgstelsel en dan moet je er ook wat voor willen betalen voor zoete koek.

Zelf kan ik best begrip opbrengen, dat bepaalde zaken duurder worden, maar niet als ik hoor dat er winst wordt gemaakt. Tevens vind ik, dat er ook gewoon echt bezuinigd moet worden i.p.v. de kosten gewoon omhoog jagen.

0
68 hopefully

@55 :

"De zorgtoeslag, bedoeld voor mensen met een kleine portemonnee, stijgt met zo’n 130 euro per jaar. De helft daarvan moet de kosten dekken voor de stijgende premie en het eigen risico. De andere helft is door het kabinet vrijgemaakt om de koopkracht van minima te repareren."

De basisbedragen voor bijstand en AOW gaan niet omhoog, nooit, al die keren dat er werd beweerd, dat er miljoenen voor vrijkwamen. Daardoor is iedereen aangewezen op gemeentelijke aanvulling, en de wetten zijn zodanig verruimd, dat de ambtenaren meer willekeur kunnen toepassen. Ook is per gemeente de regeling verschillend, nog meer willekeur.

Bovendien zijn de zorgtoeslag en de huurtoeslag inmiddels al aardig ingeperkt, het zit er dik in dat die stukje bij beetje worden afgeschaft. Dat is vanaf de invoering ervan ook de bedoeling geweest, armoedzaaiers, oftewel defecte/overtollige/oude produktiemiddelen (wij dus) compleet in de tang om er het laatste restje profijt uit te persen door middel van nu weer ze allemaal te gaan klemzetten met gedwongen GGZ, in tandem met overheden en bedrijven, dus weg medisch beroepsgeheim en weg privacy.

Ik kan er nu eenmaal niet tegen dat mensen in de uitkering en met AOW zo worden afgebeeld alsof ze vrijwillig parasiteren op "de werkenden", die tot maatstaf bij alles zijn verheven en altijd automatisch HET slachtoffer. En al helemaal niet dat hun situatie wordt beschreven als een soort luilekkerland een eeuwige vakantie, want dan is onduidelijk, waarom de spreker er zelf dan niet in gaat zitten? O, wacht, hij is moreel superieur, DAT zal het zijn.

1
69 Wendel

@67 Niet!, neem het declaratie gedrag maar eens onder de loep!.Die kerel van Schippers bijvoorbeeld. Dit soort figuren geven informatie hoe, en zoveel mogelijk te kunnen declareren.
Dit soort zwarte pest in de gezondheidszorg maken het onnodig duur..verdienen er zelf tonnen per jaar mee. Deze gal-figuren met hun praktijken moet je wegsnijden! Moet jij eens kijken dat dan de kosten een heel ander plaatje krijgt!!..

1
70 TouchScreen

@6 "Ik ga niet meer betalen..."

Hoe dacht je dat te bewerkstelligen?

1
71 Mappie

@70 Jawel, er valt te snijden, maar niet genoeg om de kosten niet te laten stijgen. Het één sluit het ander niet uit.

1
72 PipoDeC

@69 onzin de bijstand en de AOW zijn gekoppeld aan het minimumloon die word jaarlijks verhoogt en dus de bijstand en de AOW ook die zijn namelijk een op een gekoppeld in een percentage. Je praat dus wederom onzin, zoek eerst een wat op voordat je wat roept hier.

Sociale verzekeringen en bijstandsuitkeringen per 1 januari 2017
Nieuwsbericht | 22-12-2016 | 12:07

Per 1 januari 2017 worden de Participatiewet, IOAW en IOAZ, AOW, Anw, Wajong, WW, WIA, WAO, ZW en TW aangepast als gevolg van de stijging van het wettelijk minimumloon per 1 januari 2017. Dit komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon. Het minimumloon stijgt van € 1.537,20 naar € 1.551,60 bruto per maand.

De uitkeringsbedragen per 1 januari 2017 vindt u in de bijlage bij dit bericht.
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/12/22/sociale-verzekeringen-en-bijstandsuitkeringen-per-1-januari-2017

2
73 mike45

De marktwerking het stokpaardje van de VVD is de doodsteek geweest van het sociale gezondheidszorg in Nederland. De afgelopen jaren tijdens de crisis waren de middeninkomens het slachtoffer die nu gecompenseerd zouden worden. Minder is waar want deze groep blijft het grootste slachtoffer van het incompetente beleid van de PVDA/VVD. en met Rutte III met de christelijke partijen CDA/CU die goed voor hun mede mens zorgt zal het alleen maar slechter worden.

Als de premies en eigen risico omhoog gaan zal de werkgevers dit moeten compenseren aan de werknemers. Het Rijk zal dat moeten doen aan de WAO,ers want de lagere loongroepen worden ook gecompenseerd. De burger kan niet blijven inleveren terwijl de miljarden euro,s over de grens vliegen terwijl het hier hard nodig.

Het zorgstelsel zal veranderd moeten worden om zulk soort uitwassen tegen te gaan

https://www.ad.nl/binnenland/zorgbestuurder-houdt-graailoon~ab9b316f/

https://www.rtlnieuws.nl/economie/home/zorgbestuurder-vangt-twee-ton-voor-maand-werk

https://www.ad.nl/binnenland/zorginstelling-moet-vertrokken-bestuurder-vier-ton-betalen~adb06ed0/

2
74 Dissident

Er is minder zorggeld naar vergoedingen gegaan.
Maar het eigen risico zou omhoog gaan?!?

Dit riekt naar oplichting.
Dat krijg je met een marktstelsel.

1
75 Hollander1967

Ik ben altijd wat pro-SP, overigs niet over dit domme onderwerp.
Maar het eigen risico in de zorg komt echt uit de koker van de SPer Marijnissen uit de tijd dat iemand die een jaar niet bij een dokter was geweest een vergoeding kreeg van ik meen 250 euro.
Dat was volgens Marijnissen niet eerlijk voor onze zieken, want die kregen niks.
Via Marijnissen zitten we nu met de enorme boetes voor zieken en gezonden.

1
76 Mollevanger

Ik vind heel politiek Den Haag zo langzamerhand ''ongehoord'' en ''bizar''. 't Zijn in feite
vrij rondlopende boeven die weer connecties hebben met andere criminelen die alleen maar
bezig zijn met eigenbelang, zelfverrijking, die alleen maar allerlei manieren verzinnen om het de Nederlandse belastingbetaler zo moeilijk mogelijk te maken.

Zo ''ongehoord'' en ''bizar'' vinden ze de verhoging van het eigen risico helemaal niet, 't
wordt er toch wel doorgedrukt. Eerst heel verbaast doen, maar toch na verloop van tijd braaf
meestemmen.

Ze zullen hun rijke vriendjes never nooit ''afvallen'' of teleurstellen. Vandaag niet, morgen niet,
volgende week niet, NOOIT NIET.

0
77 Edvan44

@4 wil dan iedere nederlander mij 0,25 euro per maand overmaken. Zelfde argumentie.

0
78 ModReset

15 euro per jaar e.r en 6 euro premie per maand. Waar hebben we het over.

2
79 krek

@19 Alles kost in Nederland teveel geld...Overal worden we belazerd..Gister kocht ik een aardappelschilmesje (een goeie) heb ik 12 Euro voor betaald...vind ik niet normaal..en ga zo nog maar even door...

0
80 netcat

PVV:
De partij wil het eigen risico afschaffen en alle bezuinigingen in de ouderenzorg terugdraaien. Daar trekt de partij 5,7 miljard voor uit.

De plannen zijn niet doorgerekend op financiële effecten.

https://www.ad.nl/binnenland/zorg-wat-doet-de-partij-met-ouderenzorg-en-eigen-risico~a5404886/

2
81 Wijhuis

Even nog een aanvulling op @80 Datzelfde mesje kostte een paar jaar geleden EUR 7,99.

0
82 netcat

'In rep en roer' ...maar er gebeurt niets..er komt een debat en alles blijft zoals het was/is ...glas..plas...was...

0
83 netcat

* Verwijderd door de redactie *

84 Robin

@79
Als de rest van de lasten nu niet zouden stijgen. Lonen hebben jaren stil gestaan of zijn nauwelijks verhoogd. De huren zijn enorm gestegen. Koophuizen schieten weer in prijs omhoog. Je krijgt nauwelijk rente op je spaargeld en de prijzen worden als maar duurder.

0
85 hopefully

@84

Precies, hun vriendjes zullen nu eens behoorlijk belasting moeten gaan betalen waar dan de burger van kan profiteren door lagere belastingen en zorg kosten.

0
86 Dissident

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

20 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

31 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

33 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

36 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

39 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

41 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

42 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
M PornBig Tattooed TittiesQ PatronaXnxx AeabXvideo Hindi Mai HdHindi Bhojpuri XxxRexxxDelhi Girl XvideoPorn Hd ArabRickys Room PornOil OrgyTight X VideosHorny PussyPorbstarGujrati Xxx BpPorndrunkSpectacular Spider Man PornPornos Mexicanos XxxFilme Sexo BrasilFull Video Lisa AnnTop Onlyfans LeaksNude DesisHardcore PornoMilovsnsMarya La CroftDesi Sex Video First TimeAdult X Rated VideosDogs Blow JobMasturbation ImagesElle Brooke LeakFree Pron DownloadSaree XxxxxNadia Fox PornKamasutra SexAnushka BoobsCooking PornCollege Student Video SexBoobs BjsXnxx جديدForherpornFriends Girlfriend PornDesi.selfGet Nakedسکس جوردی الPole Dance PornTamil Auntie Sex VideoFace Punching PornKarhia NobiliGlory Hole XxxXnxx AnalKulhad Pizza Viral Mms VideoTattooed TitsSpankbang VideosSed VediosJappanes Porn MoviePornperfectSmallfuckShemalefuck VideosSexvideosexvideoLena The Plug NudesPorrno MexicanoSybiansexOnscreens.meKendra SpadeMadres Con Sus Hijos FollandoGay Hood PornSommer Ray RedditTelugu Saree XnxxXxx XdGay Sex ScenesFull Length Porn MovieYoutuber OnlyfansCameron Diaz PormMarley Moore PornMottherlessBokep JepngSara Jay VideosBrezzers ViedoIndian Sex Video ComBf Video XnxxJenna DollSasur XvideoAidra Fox AnalTaapsee Pannu SexWww Panjabi Sex ComBest Hentai ShowsBackpageprosBest Way To Eat PussyIvy Wolfe PornDesi KatteyBootyholeOral Sexy VideoIndian Force Sex PornHypnotized To StripPhoenix Marie StraponQos HotwifeVeronica Garcia SpankbangPatite PussyGoogle Hindi Sexy VideoAvengers XxxBoy Sex MovieKareena Kapoor FuckPorn Hub DownloadIndian Xvideo HdDesi Sex Video CollegeSex Video Japan SchoolStreamers Gone WildSasha Calle PornNovapatra MasturbatingMovies Love MakingEriomeBest Torrent Site RedditSexocom NegrasVer Video DepornoOver 50 Women NudeRyan Conor XxxVenezuela PornPornhub ActressKerala PormSuhagrat Sexy Hd VideoBig Plans Josie TuckerKarma Rx TwitterTiktok NuasMoroccanzinaXx Bf SexShemale Porn MoviesSurgery PornHuge Natural Boob PornBaixar HentaiFatql ModelRamon XxxHaachama HentaiForce SexvideosSpit Roast WifeAmandacerny PlayboyTitanic Naked ScenesMulheres De Animes NuasKissing BoobsDinakanAnal Porn BrutalXxx MalMoviesaxCum On BellyIndian Sex SeriesSext MemesAnimationporn VideosFamosas PelaasLois Griffin Rule 34Rashmika Mandanna Sexy PhotosSex Xh