door Havermout in Binnenland  ·  287 Reacties

  • 26
  • 1763x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@243 Dat is waarschijnlijk beter, maar ik kan er niet goed tegen als mensen dingen voor mij in gaan vullen en voel dan erg de sterk de neiging om daar tegenin te gaan.

0
251 RoosjeB

@247
Die kritiek op andere religies mis ik juist bij u

3
252 LGK

@251

Dat is ook wel een beetje het gevolg van het klimaat dat in Nederland is geschapen. Met name de PVV heeft daar een aanzienlijke rol in gespeeld door Islam en moslims continu met elkaar te betrekken.

Voor de rest ben ik het wel met u eens dat je beter godsdienstvrije scholen zou kunnen hebben, maar vooralsnog staat de wet religieuze scholen gewoon toe (helaas). En dus mogen ook moslims hun eigen scholen hebben, hoe onwenselijk dat ook is (geldt ook voor andere godsdiensten).

2
253 Kopkaas

@248 Het gaat hier dan ook over een islamitische school.

Echter, als je dus zegt tegen islamitisch onderwijs te zijn, ben je direct een islamofoob omdat een aantal niet al te snuggere personen er direct vanuit gaan dat je dan niet tegen religieus onderwijs in het algemeen bent.

Ik ben net zo hard tegen islamitisch onderwijs als tegen welk ander religieus indoctrinatie onderwijs dan ook.

0
254 Bluth

@251
Nee maar ik vond het vreemd want je had toch luid en duidelijk gezegd dat ouders niet zouden moeten kunnen kiezen. Zodat alle kinderen dan wel naar een openbare school toe moeten omdat er dan niets anders is.

En toen maakte hij ervan: "Dus u vindt toch dat ouders moeten kunnen kiezen?"

0
255 rebo

@254

Het lijkt me in dit verband toch vrij duidelijk dat het om een aanval tegen de islam gaat ... daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn. Dit spandoek ging niet over andere religieuze scholen, maar was specifiek gericht tegen de islam, gezien de opmerking over de sharia. En als je je specifiek richt op een godsdienst en niet op alle anderen, dan kun je in dit geval best stellen dat de makers van dat spandoek islamofoben zijn, of in ieder geval islam-sceptici.

1
256 Kopkaas

@252 Nou, dan moet je mijn reacties beter lezen, als er berichten zijn over christenen of joden of boeddhisten die zich misdragen dan reageer ik daar ook op. Helaas komen moslims vaker negatief in het nieuws, omdat er onder moslims ook extremisten zitten die zichzelf opblazen of vrachtwagens op onschuldige mensen inrijden. Ik mis bij jou juist altijd enige vorm van kritiek als het over de islam gaat, dat vind ik nou eigenaardig.

0
257 RoosjeB

@254
Dus je bent voorstander van religieus onderwijs, maar tegen islamitisch onderwijs?

Leg uit?

2
258 LGK

@255 Dat doet hij wel vaker, de feiten verdraaien. Ik weet niet of dat uit valsigheid is of dat hij moeite heeft met begrijpend lezen.

0
259 RoosjeB

@258 Dat zegt hij dus niet, hij zegt dat hij tegen alle vormen van religieus onderwijs is. Je moet echt een cursus begrijpend lezen gaan volgen, want op deze manier is het echt ingewikkeld om een normale discussie met jou te voeren.

0
260 RoosjeB

@256 Ik reageerde dan ook op een aantal reacties hier, en niet op de actie.

Ik richt mijn kritiek ook vooral op de islam, daar heb ik nou eenmaal veel mee te maken gehad. Ben ik daarom (verzonnen term) islamofoob omdat mijn kritiek niet evenredig is naar andere religies?

@258 Doe het licht uit, ga naar bed, doe de oogjes dicht, en ga slapen. Lees mijn reactie morgen weer, wanneer je fris en fruitig bent, wellicht ben je dan in staat om een zeer kort zinnetje goed te lezen.

0
261 Bluth

@259
Zoals nu bij Bluth, Nou ja dan is die ook een keertje de klos. question

0
262 rebo

@262 "dan is die ook een keertje de klos"

Dat ben ik al veel vaker geweest dankzij de doortjebonts en johnny's van deze website. question De uitleg die je geeft van je eigen woorden maakt niets uit, wat zij willen dat je zegt, dat staat er en daarmee basta! question

0
263 Bluth

@257
"omdat er onder moslims ook extremisten zitten die zichzelf opblazen of vrachtwagens op onschuldige mensen inrijden"
Tja, debielen zijn er overal
Zo zijn er ook extreem christenen die moordaanslagen plegen op abortusklinieken in VS

Echter dat betekent niet dat alle christenen veroordeel worden
Wat u wel doet met alle moslims

Het protest op die school en moskee was niet gericht tegen een religieuze school,maar tegen islam in algemeen

U vindt het schijnbaar ok dat men tegen islam is

2
264 LGK

@261

"Ben ik daarom (verzonnen term) islamofoob"

Geen idee. Dat weet je zelf beter dan ik. Als jij denkt dat iedere moslim een gevaar is, ja dan ben je een islamofoob. Als je dat niet denkt, dan niet lijkt me.

0
265 Kopkaas

@255
"En toen maakte hij ervan: "Dus u vindt toch dat ouders moeten kunnen kiezen?""

Dat is omdat Roosje zegt dat het ok is voor christenen dat zij wel kunnen kiezen, maar islamiten mogen niet kiezen van haar

2
266 LGK

@264 "U vindt het schijnbaar ok dat men tegen islam is"

Waarom zou dat niet okay zijn? Ik ben tegen alle religies, ook islam.

@265 Niet terugkrabbelen nu.

"En als je je specifiek richt op een godsdienst en niet op alle anderen, dan kun je in dit geval best stellen dat de makers van dat spandoek islamofoben zijn, of in ieder geval islam-sceptici."

Ik richt mijn kritiek veelal specifiek op 'de' islam. Omdat ik er meer over weet, en omdat deze religie nou eenmaal achterloopt in vergelijking met de andere religies. Volgens jou ben ik dus een 'islamofoob'.

2
267 Bluth

@263
Ja maar wat je nu opnoemde zijn ook wel zo een beetje de meest fanatieke die er zijn op NK.

0
268 rebo

@264 Ik heb ook een bloedhekel aan extremistische christenen die aanslagen op abortusklinieken plegen, dat heb ik trouwens ook al eerder aangegeven op andere draadjes. Jij lijkt te willen dat ik alleen moeite heb met extremistische moslims of je probeert de discussie op een ander onderwerp te brengen, maar daar doe ik dus niet aan mee. Ik veroordeel alle extremisten, het maakt mij niet uit welke ideologie of welk geloof ze aanhangen.

0
269 RoosjeB

@267

"Niet terugkrabbelen nu."

Leg eens uit. Hoezo zou ik terugkrabbelen? Wat begrijp je niet aan hetgeen ik zeg?

"Volgens jou ben ik dus een 'islamofoob'."

Waar heb ik dat gezegd?

1
270 Kopkaas

@266 Dat heb ik dus nooit gezegd, dus of jij kunt niet begrijpend lezen of je zit de boel hier te verdraaien en gewoon glashard te liegen.

0
271 RoosjeB

@266
Nee dat zei Roos helemaal niet Lees reactie @240 van Roos maar eens een keer of 10 achter elkaar telkens weer opnieuw. Misschien dat je dan eindelijk ziet wat ze nu eigenlijk schreef.

0
272 rebo

@272
En dat hebben we niet in NL
In NL is er vrijheid om een school op te richten

Maar ik heb nog geen waarom zij vindt dat christenen wel een school mogen oprichten, zelfs als die streng christelijk zijn, maar niet streng islamitisch

2
273 LGK

@269

Maar nog steeds verdedigd u dat uh et wel ok vindt dat in NL streng christelijke scholen zijn, maar een streng islamitische school, dat kan niet

2
274 LGK

@273 Ik vind dat niemand een religieuze school op zou mogen richten en dat alle kinderen samen naar een openbare school zouden moeten gaan. Hoe vaak moet ik dit nog herhalen? Jij bent zo overtuigd van je eigen aannames dat je helemaal geen ruimte meer in je hoofd hebt voor de werkelijkheid. Dat hokjesdenken lijkt bijna even beperkend als een religie.

0
275 RoosjeB

@274 ik verdedig helemaal niks, maar jij bent blijkbaar zo verschrikkelijk slecht in begrijpend lezen dat je dat niet begrijpt. Jammer.

0
276 RoosjeB

Jammer dat Bluth niet meer durft te reageren @270

Ik ga maar eens slapen ... trusten allemaal.

2
277 Kopkaas

@275
En dat is niet de werkelijkheid in NL
Een streng islamitische school vindt u niet kunnen, maar streng christelijk onderwijs, dat vindt u ok

Dat alleen openbaar onderwijs niet haalbaar is gaat u niet op in
Dat er in verlengde van vrijheid van geloof ook vrijheid van onderwijs is gaat u niet op in

Dat is dan weer te moeilijk voor u in uw hokjesdenken dat alleen islamistisch onderwijs niet zou mogen in NL,maar vanuit uw christelijk/joods moraal wat al eeuwen in Europa aanwezig is wel ok is

2
278 LGK

@278 Ik vind het bijzonder vreemd dat jij beter denkt te weten hoe ik over bepaalde zaken denk dan ik. Je verdraait mijn uitspraken voordurend, maar wat je er ook van bakt, het slaat echt helemaal nergens op. En nu heb ik me toch weer laten verleiden tot een totaal zinloze nachtelijke discussie met jou. Ik had beter een gesprek met mijn katten kunnen gaan voeren, die luisteren veel beter en hebben ook niet de neiging om van alles te verdraaien of voor een ander in te vullen.

0
279 RoosjeB

@278 Alleen openbaar onderwijs is zeker wel haalbaar, dat is een kwestie van keuzes maken. Ik geloof niet in "niet haalbaar", als er genoeg mensen zijn die iets willen dan is alles haalbaar, zo werkt dat in een democratie.

0
280 RoosjeB

@276
Eerdere reactie van u
"@6 Net zoals jij alleen voor de islam bent en tegen het christendom bent? "

Dus u bent voor christendom en tegen islam?
Dat staat er toch?

Daarom kunt u geen afstand nemen dat u streng christelijke scholen ok vindt,maar streng islamitische niet

3
281 LGK

@278
Ja maar ergens wel logisch dat het Christelijke geloof hier een voorkeurs behandeling heeft. Dat is hier te slotte al veel meer dan 1000 jaar Terwijl de Islam hier pas in de jaren 60 is komen aankakken toen de eerste gastarbeiders hier aankwamen.

0
282 rebo

@281 Hahaha, dat was in een ander draadje en dat ging helemaal niet over mij. Doe toch niet zo wanhopig en accepteer gewoon dat ik tegen alle vormen van religieus onderwijs ben. Wat heb je er nou toch aan om de boel te zitten te verdraaien? Je zit alleen jezelf maar voor de gek te houden.

1
283 RoosjeB

@278
En dat is uiteindelijk net logisch als dat in Saoedi Arabië de Islam de voorkeursbehandeling krijgt.

0
284 rebo

Helemaal TOP deze actie, ik hoop dat er nog vele mogen volgen….

0
285 Shadowfox

Joh, dat waren gewoon dakdekkers. En, is de dakbedekking nu wel in goede staat? Ga het zo checken.

0
286 Bart Boudewijn

@278 . Scholen met een religieuze achtergrond geven keuzevrijheid voor de ouders. Ik zie dan ook geen enkel probleem met Christelijke Scholen, Hindu Scholen, Joodse scholen, Boedistische Scholen, Confusiusscholen, Zenscholen, Zoroastrianscholen en zelfs niet met Vliegende Spaghetti Monster scholen . Allemaal prima en de kwaliteit van onderwijs moet door de inspectie uiteraard worden gecontroleerd.

Maar scholen gebaseerd op gevaarlijke agressieve ideologieën zoals Nazisme, Islam, Communisme etc. zijn onwenselijk, zelfs als de ideologie met een licht religieus sausje wordt overgoten om misbruik te kunnen maken van de vrijheid van religie.

1
287 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

@1 Maar loop je dan niet het risico dat zo'n conducteur lek geprikt wordt? Misschien toch maar een busje pepperspray of zo?...

zojuist geplaatst door Querido not

Olivia
Muziekdraadje

Taylor Swift & Mick Jagger - (I Can't Get No) Satisfactionhttps://www.youtube.com/watch?v=D_P29EozqYY...

1 minuut geleden geplaatst door Olivia

ThWil
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

En waarom gaat die rutte met wat andere min presidenten eens een keer die richting uit om te kijken of over vrede valt te praten. Altijd beter d...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

Olivia
Muziekdraadje

The Rolling Stones - Waiting On A Friend https://www.youtube.com/watch?v=MKLVmBOOqVU...

1 minuut geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

The Rolling Stones - Almost Hear You Sighhttps://www.youtube.com/watch?v=mspKnPl1HsI...

2 minuten geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@8Je zegt zelf dat je liever een VVD'r op die post hebt. Dat heeft niets met verkiezingen te maken hoor.En ja, je kunt ervan wegkijken, ma...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Muziekdraadje

The Rolling Stones - Too Much Blood https://www.youtube.com/watch?v=DW9czZfH_EM...

4 minuten geleden geplaatst door Olivia

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@7 Volgens mij is het heel goed mogelijk dat jij je niet altijd overal tegenaan bemoeit. Oh wacht ... 🤔...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Inter
Offtopic

Prettige voortzetting allemaalZo gauw als ik weer tijd heb zal ik weer artikelen plaatsen...

4 minuten geleden geplaatst door Inter

NK. App
Pornstars Of 2000Taboo Porn Mother And SonDaughtet SwapFilme De Sexo Brasileiro GrátisXnxx BrrazerTmavr-197Tommy Gunn Sunny LeoneTelugu ThreesomeNude Beaches In FranceXxx Xxx TubeMating Press HentaiSasur Ne Bahu Ko ChodaTamil Nadigai Meena Sex VideoSanilion Xx VideosDevar Bhabhi Saxy VideoTokyo Revengers HentRatchet And Clank PornAlligator Fuck HouseLoriy.gloryEva Notty Mom PovVercomicspornoXxx SotriesJewish Porn StarsNayanthara Xxx ImagesLunastonefansMilked HandjobNudographyFoto De Mulher Pelada AmadorPorn Bigg ButtSister In Law Sex StoriesVanessa Vega Vs Will TileBiggestboobs EverWebtook XyzAkshara Singh Viral MmsQueen TahshaarPeriod FuckJapan Strapon LesbianBizzre PornPorn CtXcxx Video HdXxx Pakistan HdSuhagrat NudeArmouranth LeakedWomen PantsedOne Piece Cosplay PornMalayalam Blue Film DownloadBack To The Cooter PornHentai ImagensPornos CubaAnnaclaireclouds PornFun Size BotsRambha SexyXxxpawn ShopBigbootyindianVidéos Gratuites PornographiquesPorn Nude CelebrityPornographie En FrançaisDehati Sex Video ComTamil Hot Sex ComUpskirt AnalLeighravenDixie Trailer ParkDreezyJordi Hd PornCarmen Hayes PornFat Couple PornChaturbate OmXxx PunhetaAmerican XnxxJill KassiodyHusband Wife Romantic PornHeather StarletNip Slip CompBrutual AnalNaked Booty TwerkFat Women PornosChubby Guy PornTs DatingSexo Ao Vivo No BrasilGallery NudistsAltyazili Pornolar IzleAnal ScreamingKamakathaiSunny Leone BpEnglish Sex Movie HdMercades CarreaGirlpornBikini StripteasePorzo.comnPorn In The PrisonViral Xxx VideosNxn VidioRedmoa AuntcassCory Chase HandjobXxx Video NehaIp Cam PornMother Xxx VideoCambodia Sex VideoYacht PornMandingo EbonyAustralia XxxMia Malkova Hot VideosDannydxxxPorn For StonersNicole Doshi EscortNaked MakeoutSoangbangInternational Blue FilmVietnameese PornHindi Chut Ki Chudai VideoSexy Nude FemalesMature Milf PornolarıXxsexComic Book PornAnal HumiliationAdultempire ComXxvideos.com BrasilMaggie Gyllenhaal NudeTits In PornGrannys OrgyLadies Toilet Sex VideoHardcore Anal SexAstrid StarJanae GirardHentai Cartoon Sex VideosBlack And White PornHunk Gay Sex VideosBig Dick ReactionFind PornIncestvideosPenic MassageMuscle PornstarArap PornolariVostfree StreamingKinky Sex StoriesDoggvisionBig Boobys XxxCarol FerrerSlepp XxxBigtits HotmomTori Black Hd VideosWofey WorldModeling Nude VideosPornoitaliaPavithra SexMackzjones LeakedSex Indian Video DesiChinese Blue Film DikhaoSloppypussyJapanese Grope Porn