'Offerfeest is bron van veel onnodig dierenleed' (parool.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Carol Fenijn in Binnenland  ·  69 Reacties

  • 27
  • 1052x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 WijzeDwaas

@51 Ik ben absoluut geen boer, heb wel een Christelijke opvoeding genoten.... en ik KOTS erop, hoe wij westerlingen omgaan met onze dieren. Onze legbatterijen, megastallen en wrede transporten. Ik, met mijn Christelijke achtergrond durf en wil hier openlijk voor uit te komen...... en nu de moslims nog. Maar dan blijft het stil, wijze dwaas..... die lui die kicken op snijden, bloeden, offeren, folteren, doden.....

3
52 LoydMorris

als alleen joden onverdoofd zouden slachten, dan was het allang verboden, maar nu gaat het natuurlijk weer om die zielige moslims, dan word het niet verboden..want de wil van de moslim is tegenwoordig wet

3
53 henry86

de kop had beter kunnen zijn "de islam is een bron van ellende" want niet alleen dat.onverdoofd slachten is dom, zielig en gruwelijk, de rest wat met de islam te maken heeft is ook niet echt bepaald goed

2
54 henry86

@53 Je weet dat de motie tot het verbieden van onverdoofd slachten juist geblokkeerd werd door dwarsliggende Joden?

4
55 Scholar002

@52

Christenen zijn dus geen haar beter dan moslims.

6
56 WijzeDwaas

@8 Maar dat maakt toch allemaal niks uit, want rituele slacht... Oh wacht, gaat dan die logica niet op? question

Je gaat volledig voorbij aan het feit dat de misstanden binnen de vleesindustrie wel degelijk aan worden gepakt en men er wel degelijk schande van spreekt. Maar bij kritiek op de barbaarse traditie van het offerfeest schiet je direct in de verdediging zonder je mening te geven over deze barbaarse traditie.

1
57 Bluth

@55 Joden hebben op zich geen stem daarin hoor. Evenals moslims ofzo dat niet hebben.
De politiek heeft zich slechts laten overtuigen door de afgevaardigde Joodse delegatie toentertijd.

1
58 Yisrael

Wat een ziek volk hier jeetje die Nederlanders zijn de weg kwijt (helaas ben ik zelf ook een).... maar goed met familie in Griekenland en vooral veel verre reizen te maken wat ik echt elke achterlijke veganist hier aanraad om te doen kom je maar tot een conclusie, overal slachten ze dieren nog op een normale manier maar hier moet zijn ze helemaal van het padje geraakt ...nog even en ik moet thuis mijn heg verdoven voor ik hem mag snoeien... bah bah bah ik ben een dierenvriend maar ik slacht gewoon een kip of konijn en zonder verdoving punt uit!

Oh maar het gaat natuurlijk over moslims ik snap het...

8
59 SociaalRadicaal!

@59 Heel vaak wordt er geprotesteerd en actiegevoerd tegen de bio-industrie en andere misstanden op het gebied van dierenrechten. Rond Kerst is er regelmatig een oproep, ook aan dierenrechten te denken.

Mag volgens jou rond 3id-ul-adha (het offerfeest) niet ook zo'n oproep worden gedaan?

0
60 Carol Fenijn

Je mag zeker aan dierenrechten denken en zeker geen beesten mishandelen. Maar ik begin zo langzamerhand het gevoel te krijgen dat men hier een of ander nieuwe religie aan het ontdekken is. Ik snap het wel geen geloof of echte problemen meer in het leven dan zoekt men andere oplossingen om hun legen hulst van het leven te vullen.

Floortje Dessing haalde het al aan , als ze een programma maakt over mensen die in de natuur leven moet het stukje waar ze een (dood) dier villen zo kort mogelijk maken of weg laten anders zappen te veel tere nederzieltjes weg. Wat is dat voor een gekkigheid we eten met ons alle vlees maar dat moet onherkenbaar verpakt in de supermarkt liggen want we moeten alle dieren voor eeuwig knuffelen dan worden het allemaal eenhoorns en leven ze voor altijd of wat?

Ik hou van dieren ik heb ze zelf en van mij mag iedereen ze slachten zoals dat al duizenden jaren gebeurd de kop eraf of de keel door phoe phoe grof he zei de hypocriet die wel op discovery channel naar een roedel hyena honden kijkt die een gnoes de buik open rijt en hem nog levend van zijn darmen ontdoet en zegt mooi al die natuur wat er nog is.

5
61 SociaalRadicaal!

@61 Je doet net alsof iedereen vlees eet. En alsof niemand gelooft en men bij gebrek eraan andere oplossingen zoekt. En alsof we maar fatalistisch moeten zijn t.a.v. dierenrechten "omdat het toch al duizenden jaren gebeurt" en omdat de natuur kennelijk vaak wreed is. Begrijp je, dat niet iedereen het me je eens zal zijn? question

0
62 Carol Fenijn

@58 Yisrael

Niet alleen door de joodse delegatie.

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/02/17/kabinet-scherpt-regels-rond-ritueel-slachten-aan-a1409261

In Zwitserland en de Noordse landen is het al helemaal verboden. En hier mag sinds begin dit jaar gelukkig niet meer ritueel geslacht worden voor de export. Hoe minder dierenleed hoe beter. En flexitariër worden is ook nog eens beter voor het milieu ook.

7
63 ~ Echelon II ~

@13 Het is ook eigen dierenleed, het zijn Nederlandse dieren, en dus probeer je er in dit land iets aan te doen. Ik wou niet weten waarom we voor moslims een uitzonderingspositie zouden houden, als in die kringen dierenmishandeling voorkomt, krijgen ze dat evengoed te horen.

0
64 zewa

Vergeet ook niet de kalkoenen met thanksgiving.........

0
65 Tiidmasine

@61 SociaalRadicaal!
Dat een hyena of een leeuw het zo doet betekent niet dat wij het ook zo moeten doen,

Jij gaat toch ook naar een arts of ziekenhuis als dat nodig is. Een hyena in het wild die doet dat niet.
Niet meer doen dus, en ook geen verdoving bij de tandarts.

0
66 Natayo the Bobcat

@65 Tiidmasine

Worden die onverdoofd geslacht?

10
67 ~ Echelon II ~

@59 Ik heb tijdens mijn vele reizen naar vooral het Midden-Oosten en Azië aardig wat dieren gezien die geslacht werden. Wanneer ik in Afghanistan een boer een geit de keel door zag snijden had (en heb) ik daar geen enkele moeite mee. Om de simpele reden dat zij geen alternatief hebben.

Ik heb zelf in dienst ook dieren gedood voor consumptie. Gewoon op een humane wijze doden, en alles opeten.

Het gaat ook niet om moslims, dat is wat jij er graag van wilt maken zodat je geen kritiek hoeft te uiten naar iets wat moslims doen. Ik heb net zo'n grote afkeer tegen koosjer slachten en tegen de misstanden in de bio-industrie.

@61 Het welzijn van dieren is een echt probleem. Daarom ben ik er een voorstander van om mensen zelf hun vlees te laten slachten. Wat jij doet is net alsof we geen kritiek mogen uiten op het halal slachten van dieren wat gewoonweg dierenmishandeling is, want het gaat over moslims en daar mag jij geen kritiek op hebben (lijkt het wel).

Als je echt gek ben op dieren, zou je er geen voorstander van zijn om ze op barbaarse wijze af te laten slachten. Een hyena kan niet anders, die volgt gewoon het instinct. Alleen al dat je dit aanhaalt toont aan dat je een ontiegelijk zwak argument hebt.

0
68 Bluth

@63 Oh van mij mogen ze rituele slacht best verbieden hoor; heel erg veel waarde aan Kosjer eten hecht ik toch niet. Eet heel sporadisch wel eens varkensvlees (spareribs) bijvoorbeeld. En met alcohol ben ik ook de moeilijkste niet haha.
Ik snap daarentegen wel dat mensen die hun religie wat serieuzer nemen hier wel erg veel moeite mee hebben. Kosjer danwel halal eten is een belangrijk onderdeel van religieuze leefregels.
Daarbij vind ik dierenleed niet het beste argument, maar goed, anderzijds is religie ook niet zo'n goed argument, dus ja.

Verder vind ik het prima als mensen vegetariër, flexitariër, veganist of wat dan ook willen zijn, maar daar doe ik niet aan mee.

2
69 Yisrael

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Triest dat de rechter dit niet heeft doorzien....

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

28 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

32 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

6 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

NK. App
Indan PoranNatalia Dyer PornPower Cosplay PornGirlswithmusclesFilm Pour Adulte Gratui2004 Porn StarsRajsi VermaImagen PornXnxx HijraDaisy HazeHot Video RomanceAnal Porn MoviesHardcore BbcMizuno AsahiKolkata Sonagachi Xxx VideoNew Web Series NudeSunny Leone TommySpread Legs PornAkame Ga Kill PornChubby Asain PornMasterbating On Hidden CamFace Siting AnimeGangbang Di EmergenzaBrandi Love TeachingDirty Director AnalBokep MalaisiaVoyeur BoobsJavtube.comUtopia Guide NyPlace LibertiSexs Porn FreeCjhaterbateFemalepornSamantha Ruth Prabhu XnxxIndian First Time XnxxPron Vedio HdTelugu SxxxIndian Actress ToplessFree Live SexPornhub MovieNatalia AlekseiGay ForitAnal QueeNarutoxxxMird-150HanimemOneclickchickCnfmtoobHentaiadultLike Omegle WebsitePornografia VideoPrincess EmilySexvidaosNangi Ladki Nahate HueAssxnxxCamwhoresbayReddit CuckoldingVídeode PonorPono GaySuper Sex AuntyRandibaz ComJennifer Lawrence Nude In No Hard FeelingsRomantic Aunty Sex VideosIndian Sex Picture VideoPornos FullBoquetes PornosMujeres DesnudaChodar GolpoSwathi Naidu Pregnancy TestMia Khalifa Boobs SexXxx Sexi MomNavin Marathi Sex VideoJenna LaroseUgly Porn StarBum-rushed & Booty SwappedWeejulietots NudeGloryhole Deepthroat300 Sex MovieIndianboyssexWww Indian Sax VideoVintage HairypussySon Jerking For MomLuis Griffen NudeHurricane FuryAmandanicole PornNatural Big Titty PornTeen Sex ComTamil Boobs ShowAnnaxnasty'sAnne PornoAi Porn GeneratorFrre Brazzers PornPorn Crazyсвинг зонаFotos Para Bater PunhetaTik PorNaked SnctmNayanthara Sex RealVr Deepfake Porn91 网址Petite Teen AnalFree PoeneThe Nun SexMyfreecansScissoring CompilationLexiloreHd-video-pornographyFree Sx VideosPorn AbusadaFaltal ModeTravesticomnlocalDreamybullxxxPornhub XomBigblackpussysPublic CameltoeCutscenes.netBf MovieBrazzers Free Videos成人论坛Hentie AnimeCâmera CaseiRosalina NakedSoey HollowayXxx Video Full HindiScarlett Johansson Hottest ScenesTamil Boys Boys SexPriyanka Chopra Xx XXvideos.redNudes In PornBeeg.com]Japan Porn BbwHard Xxx VideoFfm 69Adults Games WorldShaving Sex VideosMilf NurseIndian Village Pron VideoLesbian CougarsTrippie Bri Two VaginasRussuian PornMompov KeishaAdult Black VideosLeaked HotPorn Dating SitesPorno InsoliteElo PodcastCumshots EbonyNicole SharidanFck HardMobilporno