Peiling Maurice De Hond : ‘Volgend kabinet sowieso met VVD, CDA en D66’ (nieuws.tpo.nl)


- Een volgend kabinet zal in ieder geval bestaan uit de VVD, het CDA en D66. Dat zegt opiniepeiler Maurice de Hond. Hij heeft onderzocht welke partijen Nederlandse kiezers graag in een volgend kabinet willen zien. Volgens zijn onderzoeksmethode maakt alleen het CDA positieve gevoelens los. D66 en VVD scoren licht negatief, maar toch nog ruim boven de overige partijen. Het minst graag ziet de kiezer de PVV, 50PLUS, Partij voor de Dieren en de SGP in een volgende regering.De vraag wie de volgende premier zou moeten worden, levert geen enkel positief antwoord op. Mark Rutte (VVD) scoort nog het minst slecht, gevolgd door Alexander Pechtold (D66) en Sybrand Buma (CDA). Geert Wilders (PVV) en Diederik Samsom (PvdA) scoren het laagst. ...

door verwijderd in Politiek  ·  129 Reacties

  • 0
  • 1333x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als mensen de moeite zouden nemen om het programma van de PvdD te lezen zouden er direct 5 zetels bij komen. Als ze het zouden lezen.....
Het is vooral een programma gericht op de toekomst en daarmee gericht op de lange termijn. Het is geen hap snap politiek dat gericht is op de polls. Het is concreet, duidelijk en helder. De PvdD vertegenwoordigd waarden die je op dit moment echt niet meer terugziet in de politiek.

6
101 Yesterday

Niet zo moeilijk om dit te voorspellen toch.
Wilders lekker zwart maken en uitsluiten, dan weet je wel wat er overblijft.

2
102 corretje

@93 je beseft dat dat een mythe is?

3
103 Dutchy

@37 die verdwijnen of werden gemanipuleerd door de media?
Wie is er dan dom?

3
104 Eastwood

@94 anekdotisch bewijs is geen bewijs.

0
105 Dutchy

Oh jee, dan houden we ons hart vast.. Denkt allen in vredesnaam aan uw stemkeuze bij de komende verkiezingen, anders zitten we hier straks allemaal op water en brood.. Letterlijk.

3
106 Saysame

@101 Yesterday
"Als mensen de moeite zouden nemen om het programma van de PvdD te lezen zouden er direct 5 zetels bij komen"

Het bezwaar voor mij is voornamelijk dat het geloofswaanzinnigen zijn. Ik stem daar pertinent niet op. Niet op Christelijke (pvdd sgp cda) en ik zal ook nooit op een moslimpartij stemmen.

4
107 Big Tony

@76 " dus ik ben als vvd stemmer dom en asociaal? "

Het woord "dom" heb ik niet gebruikt en, hoewel ik de politiek van de VVD verfoei, zal ik hun leden er echt niet van betichten dom te zijn.
Het is een liberale partij, die de belangen van de ondernemer en beter gestelden behartigt en dat doen ze goed; ten nadele van iedereen die voor zijn inkomen afhankelijk is van de lonen die betaald worden.
Je kunt immers geen twee meesters dienen.
Extra loon voor de werknemer betekent minder winst voor de ondernemer; zo simpel is het en daarmee kom je op het a-sociale aspect.

Daar beticht ik de VVD wel degelijk van.

Ik heb nog nooit meegemaakt, (of tegengekomen in boeken en geschriften), dat werkgevers zelf aan kwamen zetten met voorstellen voor loonsverhoging, arbeidstijdverkorting of verbetering van de veiligheid of andere werkomstandigheden.

Dit zijn allemaal punten die in het verleden zwaar bevochten zijn.

Wel maken we steeds opnieuw mee, dat men, om hetgeen hier voor de werknemer aan rechten bereikt is te ontwijken, uitwijkt naar goedkopere arbeidskrachten van buiten de economisch sterke landen of simpelweg de productie verhuist naar 3e wereld landen

Ik begrijp dan ook absoluut niet dat er mensen zijn die in loondienst werken en VVD stemmen terwijl die er wel moeten zijn; het aantal mensen dat vertegenwoordigd wordt door het aantal zetels dat zij in de kamer bezetten overtreft immers verreweg het aantal zelfstandigen in Nederland.

3
108 Mappie

Maar ja, CDA VVD en D66 denkt Maurice de Hond ?
Het zou me niet eens verbazen met alle idioten die stemrecht hebben. Nederland is sowieso verdoemd. Er is al zoveel kapot gemaakt dat het niet meer te herstellen is ben ik bang van.

En over een jaar of 30 is Nederland met het huidige tempo een Islamitisch land, het maakt daarvoor niet uit of pvda-d66-cda-vvd-groenlinks-cu aan de macht is, ze voeren allen hetzelfde beleid. Afbraak en islamisering.

6
109 Big Tony

@101 Nederlanders zijn inmiddels zo ver dat ze geen verkiezingsprogramma's meer hoeven te lezen om te weten dat ze belogen en bedrogen worden. Zo ook het programma's van "een nieuwe PvdA". Alle bewezen bedriegers en collaborateurs afvoeren uit onze volksvertegenwoordiging zou ik zeggen. De examens zijn niet gehaald.

1
110 logikus

@107 , sinds wanneer zitten er bij de PvdD geloofswaanzinnigen?

2
111 Erno-Berk

@111 sinds de oprichting: Marianne Thieme zit bij de Zevendedagsadventisten.

0
112 Dutchy

@109 "Afbraak en islamisering." onzin en onzin. Allerlei goede lijstjes staat Nederland bovenaan en hooguit 10% van de bevolking zal Islamitisch zijn in 2050 en die groep wordt steeds minder "kerkelijk".

2
113 Dutchy

@113 Daarmee is het stoppen van de wettelijke erkenning van religies een goede steun.
Geloof is prima, maar graag voor eigen rekening en kosten.

0
114 Voxpopuli

@108 "Het is een liberale partij" nauwelijks. De VVD is een conservatief liberale partij, deze beide stromingen bijten elkaar en "vechten" om de koers van de VVD, het conservatieve wint.

"Ik heb nog nooit meegemaakt, (of tegengekomen in boeken en geschriften), dat werkgevers zelf aan kwamen zetten met voorstellen voor loonsverhoging, arbeidstijdverkorting of verbetering van de veiligheid of andere werkomstandigheden." het zijn zeker uitzonderingen, maar ze zijn er wel, met mane in de tech industrie. Een bedrijf in dacht ik Seattle waar iedereen minimaal 70k verdient omdat uit onderzoek blijkt dat je hiermee een soort optimaal bedrag verdient. En Google die met enige regelmaat geld uitdeelt aan haar medewerkers omdat ze eigenlijk te veel hebben. Voor de rest zie ik ook wel wat veranderen., bij nieuwe ondernemers die de stap maken om mensen in dienst te nemen. Maar snap je punt hoor.

0
115 Dutchy

@114 "Geloof is prima, maar graag voor eigen rekening en kosten." dat is al zo. Wel een nadeel daarvan is, dat allerlei extreem Islamitische landen dan wel geld laten stromen (en dus ook invloed) naar Islamitische stichtingen in Nederland. De keerzijde van die medaille.

0
116 Dutchy

@116 nope, de overheid draagt onevenredig veel bij aan erkende religies, geen OZB, geen belasting op energieverbruik, de giften zijn belastingvrij evenals de ontvangen gelden.
Religieuze scholen worden volledig gesubsidieerd. En die gelden uit het buitenland zijn eenvoudig te stoppen.
Alles in 1 pennestreek te stoppen door de wettelijke status in te trekken.

0
117 Voxpopuli

Eigenlijk kunnen we en mogen we wel stellen wie nog op de gevestigde partijen stemt is dom.

Over de pvda die zijn achterban de middel vinger gaf en met samsam aan het hoofd
wil je geen woorden vuil maken.

cda gelukkig zijn de mensen snel vergeten het grote j.p balkenende bedrog.
vallende kabinetten om over te struikelen.

d66 wannabee meelopers.

vvd het kabinet van opspraak en misstandjes waar belangen verstrengeling de norm is en minister die ... mogen aan blijven dank zij een gebrek aan beter.
hoeveel kneuzen hebben we zien komen en gaan voordat ze door de poppetjes heen waren ?

Laten we wijzer wezen en juist geen gevestigde partij een stem geven.
de stem heeft waarde geef het niet aan hen die al meer dan eens hebben laten zien u stem niet waardig te wezen.

2
118 Gratiebarmhart

Aaarghh, wat een horrorkabinet! Nog erger dan wat we nu hebben!

1
119 IAmLegend

Bereid je dan maar voor op het zoveelste oerconservatieve achteruitgangskabinet.

1
120 Biesbush

@115 "Een bedrijf in dacht ik Seattle waar iedereen minimaal 70k verdient omdat uit onderzoek blijkt dat je hiermee een soort optimaal bedrag verdient. "

Klopt.
Ook Ford besefte dat hij zijn eigen afzetmarkt behoorlijk begunstigde door, voor die tijd, bovengemiddelde lonen te betalen, maar, eerlijk gezegd, had ik de situatie in het oude, historisch bezien feodale Europa in gedachte, dat, tijdens de industriele revolutie zich met hand en tand verzette tegen het afschaffen van kinderarbeid, het terugdringen van werktijden, het nemen van veiligheidsmaatregelen etc.; het zou allemaal economisch onverantwoord zijn...

Een mentalit van eeuwen, (in ons geval die oude VOC mentaliteit question ) blijft lang doorwerken.

0
121 Mappie

@101 . Ze moeten die naam eens gaan veranderen. Die wil er nu specifiek voor dieren stemmen. Als je goed nadenkt klopt dit evolutionair niet. Dieren zijn om bang van de zijn. Mensen zijn prooi. Dieren om op te eten, prooi. Dieren om ons te leven lichter te maken. Last en huisdieren. Wat we humaan vinden is puur ons denk vermogen op dit moment.

0
122 Suikerbeessie

@115 Wat betreft die "conservatief liberale partij, " heb je natuurlijk volkomen gelijk.

0
123 Mappie

@108 , dat komt omdat de VVD populisme gebruikt in haar verkiezingsprogramma's als "voor de hardwerkende Nederlander" en de mensen bang zijn dat de hypotheekrenteaftrek wordt aangetast en de VVD is voor behoud van de hypotheekrenteaftrek. Daarom stemmen veel mensen (helaas) VVD.

1
124 Erno-Berk

@32
Even uw logica volgend: iedereen dus maar uit de politiek?
Want geen volgt 'de wil van het volk'?

En hoe gaat het besturen van het land dan geregeld worden denkt u?

1
125 BenErWeer

Rinze ...krijg ik nog antwoord op @95 of wacht je net zo lang als Rutte

1
126 Bollieboos

Wil de Minner even reageren ? op @126

1
127 Bollieboos

alleen bij de gedachte van "VVD, CDA en D66" in een kabinet krijg ik al zo'n pavlov-reactie van "minder, minder, minder"... en ik ben ook al tegenstander van de PVV... hoe moet dat nou?

0
128 TedjeR

@127 De wereld draait niet om jou.......

0
129 Dutchy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Muziekdraadje

Smocke y IRobinson Second That Emotionhttps://www.youtube.com/watch?v=rjbqcFB_sPU...

1 minuut geleden geplaatst door Olivia

duurendaal
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Boeiend is dat de langzame culturele en fysieke genocide die plaatsvindt in Oekraïne ultralinks in het geheel niet interesseert. De genocide in...

2 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

Olivia luister jij elke minuut een nieuw nummer?...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Olivia
Muziekdraadje

Keep On Smilin'https://www.youtube.com/watch?v=zLXRqWoWOuQ...

4 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

A Little Bit Further Awayhttps://www.youtube.com/watch?v=W5tdy8g4Hws...

5 minuten geleden geplaatst door Olivia

Bob Sleebaan
Turn Out The Lights - The Party's Over

Doet me denken aan knulletje Jetten die zich afvraagt hoe je een huis verwarmt met kernenergie. Dit soort mensen besturen ons land.......

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@39Tja, als je feiten als blunder gaat bestempelen wordt het hier wel heel erg rommelig :)Over de coup in 2014, info van onderzoeksjouna...

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Olivia
Muziekdraadje

Weisste Noch!https://www.youtube.com/watch?v=8B3ExYAZR2Q...

7 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

BAP - Paar Daach fröherhttps://www.youtube.com/watch?v=L1v8o4DKInA...

9 minuten geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

BAP - Schluss, Aus, Okayhttps://www.youtube.com/watch?v=HoINRH6ZF2I...

10 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
PortercmhMu Free CamaAlexis FawnLaurasophya OnlyfansXxx AadivasiTeen Hard XxxMommy DirtytalkSnowman PornFreeporn TubHollywood Ki Bf MovieHorny House WifeIamthmpsnMomsanxxxBhojpuri Heroin SexYouzizzNsfw WebsitesIncestarTarzan Xxx ComCall Girl SexBold Hot SceneGym Workout PornBdsmlobraryFilm ErotisueMimi From Drew Carey ShowJessica Camacho NakedPorns MobilXex HdYoing AnalMilf Hd PornSexo Caballo Con MujerBig Booty BlackpornBlack Gril XxxEva Adam338535 HentaiModel Nude VideoFlingster RedditSakuya YuaMilf Selfies NudeWorlds Biggest ClitAsiatica FudendoSe Xtop1Only Fans Near MePorn Color BookTo PornstarsEmma Watson Fake NudeXxx Sex Hd PornShocking Sex VideosSunny Leone Sexy VedieoShes Freaky.comSolopornoAssistir Hentais OnlineSuck HorsecockBlowjob ToyMegan Thee Stallion NakefMilf FutaYoungest Big TitsRoma Army NudeDee Williams StepmomLesbian Sex WebsiteFamily Guy Lois PornVideo Sexe Amat FrancaisAdam4adanSwathi Naidu BfIndian Sex MobiPakistani Top Porn StarBusty LifeguardsTeensissyXhamsterporn SiteNudes Dos Famosos TwitterSexyblonde PornPussygrindingMini Stallion AnalMilf FoothobAbella Danger TwPone Video IndianHard Force Xxx1 Time PornHot Sexy Xxx IndianJason Luv And Lena VideoXnxx Live IndianLatex Porn LesbianMisterdoktorSnoring PornAmwf AnalAngela White BikiniLive PormLesbian Tribbing ThreesomeOffice ThreesomeManga De SexeLio Tipton NudeBigcocksuckingAvengers Xxx VideoPawg CummingJavmsotTeenies Porn TubesBig Cocks BlowjobsKehedPorn RajasthaniXxx Hd 14NellesaVillage Sex BathMommyin Control ComWood Casting PornXxx Desi Village SexGirl With Big TitsTitjob CumshotDeshi Baba Sex ComTrue Blood Sex ScenesLesbians Play TitsNorth East Porn VideoNude Small BoobsBrazzers VifeoDick Sucking LipsPunished Porn StarsSexy Tranny PornSiri Siri PornStephanie Mcmahon PronFoot Fetish SiteAss To PussyXxnx Mom HdMum And Dad Sex VideoAria Carson PornBbwchabCarol GoldnerovaHindi Sex ClipVanilla De VilleBegging PornClassisc PornBig TrannycockGropingassDrawing Gay PornVagabundasdoorkutNew Xnxx IndianPorn WeardPorn Famosas BrasileirasOlivia Newton John NudeNude Plus Sized ModelsLesbian PussyrubbingSneaky CreampieWww Xxx FLatest Full Hd Porn VideosDesi Mast Chudai VideoNew Bollywood Actress XxxXxxcosplayMoka ErikaBig Jahman XxxFree Best Porn Video Download App Onlineえ ろアニメFreeporn BbcXnxx Tamel