door Febee in Overig  ·  21 Reacties

  • 2
  • 451x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 God is dood

@1

Jij moet nog wat langer meegaan vermoed ik zo... dan laat je zulke opmerkingen wel uit je hoofd....

0
2 Congo

Heeft niemand je gedwongen te roken? Dan is de longkanker toch echt je eigen schuld. Dat je het gevaar niet besefte doet daar niets aan af.

10
3 Sterke

@3 Dat heet groepsdruk , maar aangezien ik altijd een buitenbeentje ben geweest heb ik daar heel erg weinig last van gehad ...

Ik vind het dubio , ben de enige in een gezin van vijf , die nog nooit gerookt heeft , en ben daar eigenlijk heel erg trots op.

0
4 MarcusCole

@1 Dat zeggen kanker-patiënten wanneer zij bijvoorbeeld chemo krijgen. "Wat aan kanker zooi zeg", omdat het letterlijk zo is.

@4 Velen uit mijn vriendengroepje rookte, ik ben er zelf nooit aan begonnen ondanks de groepsdrug. Dat is dus ook niet altijd een goed excuus.

0
5 Bluth

@5 Ik zeg ook niet dat het een excuus is overigens.

Ik had ook gemakkelijk kunnen roken , maar ik zag de nood daar nooit van in , populairder zo ik er echt niet door worden , dat wist ik al toen ik een stuk jonger was , en heel wijselijk ben ik er van afgebleven.

0
6 MarcusCole

** gebruiker verwijderd **

roken was hip bij de oudere generatie, op elk feest stonden alle rook-smaken met en zonder filter plus sigaren klaar.

lastig voor degenen die er vanaf moeten komen

7 ---deleteduser---

@7 Ik ben bijna 37 zij is 44 ze had mijn oudere zus kunnen zijn ,ik heb een broer die haar leeftijd heeft , in die periode wist men al de schadelijke gevolgen van roken , sterker nog mijn broer , die oen is begonnen rond zijn twintigste levensjaar.

0
8 MarcusCole

@8 Dat is ook zo, Marcus. We weten allemaal hoe slecht het is. Ik ben begonnen op mijn veertiende. Wel 20 jaar gestopt daarna. Maar sinds een jaar of 5 rook ik weer. En behoorlijk. Toch die verslaving denk ik....

1
9 Johan B.

Groepsdruk kan vele slechte dingen met je doen. Sommigen gaan roken. Sommigen gaan stelen. Blijft je eigen verantwoordelijkheid.

0
10 jp1980

@8 die leeftijd is vaak een beginpunt. Dat is de tijd dat je veel uitgaat. Met enkele liters pils op wil je soms een peuk. Beste is het gewoon beide te laten. Maar goed wie kan dat?

2
11 student1255

In mijn jeugd stond de tabak gewoon op tafel. Sigaretten in een glas, twee asbakken, een doos sigaartjes, een pakje shag. Gele plafonds en muren, en overal waar je binnenkwam een tabakswalm. Dan heb ik het over begin zestiger jaren. Dan is het niet raar dat kinderen op hun 13e al beginnen te roken. Bij ons thuis rookte dus iedereen. Vader, moeder en de vier kinderen. Het werd bij de jongens zelfs gestimuleerd (word je een man van...). Toen wist men echter niet hoe enorm slecht roken was. Zelf kwam ik daar pas achter toen een zekere dokter Meinsma actie ging voeren tegen het roken. Ik heb van mijn 13e tot mijn 21e gerookt, en ondervind daarvan nog steeds de gevolgen: COPD. Ondanks het feit dat ik nu al 42 jaar geleden gestopt ben. Mijn vader's laatste jaren waren een ramp. Overal aderverkalking, en op het laatst aan het zuurstof. En toch zijn er nog heel veel mensen die denken dat zij de uitzondering zijn. Dat zij geen rokersgerelateerde kwaaltjes krijgen. Die uitzonderingen zijn er niet mensen. Je huid veroudert veel sneller dan bij een niet-roker. In combinatie met alcohol verlaagt het de levensverwachting aanzienlijk. Vrijwel alle rokers krijgen vroeg of laat longklachten. De rest heeft last van aderverkalking of krijgt een hartinfarct of kanker. Het aantal rookgerelateerde ziektes is enorm. Het is een raadsel waarom nog steeds veel te veel mensen (lees: jongeren) roken, terwijl dit allemaal al jaren bekend is. Het stinkt bovendien vreselijk. Maar dat ruik je niet als je zelf rookt. Op mijn werk 2 verstokte rokers met longkanker. Van de 50 man. Verschrikkelijk voor ze. Maar net als in het stukje leg ik de schuld bij de tabaksindustrie. De toevoegingen aan de tabak maken dit lekker en verslavend voor de gebruiker. Stop met het toevoegen van deze additieven, en geen mens rookt nog. Hopelijk krijgt deze dame het voor elkaar om de tabaksindustrie voor de rechter te krijgen. Het is misdadig dat er geld wordt verdiend aan vergif.....

1
12 Tismewat

De ouderen onder ons (60+) kunnen nog zeggen dat ze niet wisten hoe ongezond roken is. Maar mensen van rond de 40 hebben dat excuus niet meer. In de jaren '70 is het besef doorgedrongen dat roken écht heel slecht voor een mens is.

0
13 Janzzen

"Cigarettes are a vegetable to me.". Frank Zappa, op de vraag waarom hij gewoon doorrookte tijdens zijn ziekte. (Prostaatkanker).

2
14 Biesbush

Het filmpje 'de vervangers' dat te zien is op site van de link, is wel de moeite waard om te bekijken.

1
15 Salitos

",,De tabaksfabrikanten zijn de ware schuldigen in dit verhaal. Zij doen alles om de sigaret lekker te laten smaken en de roker verslaafd te houden."

Echt slim is ze niet, ze geeft nu nog steeds andere de schuld en toen zij begon was het bij iedereen bekend dat roken slecht voor je gezondheid is.
Bij haar ouders en mijn ouders is dat anders toen werd er nog gezegd dat roken goed is om rustig te worden en men wist niet de gevaren. (de huisarts heeft tegen mijn moeder gezegd dat ze toen haar vader overleden was beter kon gaan roken want daar zou ze weer rustig van worden)
Zelf ben ik nooit gaan roken omdat mijn ouders rookten en iedere ochtend kuchend de trap af kwamen (anders had ik het waarschijnlijk ook gedaan maar had ik longkanker gekregen dan had ik mijzelf als schuldige gezien omdat ik op de hoogte was van de gevaren (ik kan uiteraard nog steeds longkanker krijgen door al het meeroken uit mijn jeugd want thuis werd er stevig gerookt en op verjaardagen rookte iedere volwassenen waardoor het echt blauw van de rook zag, en de sigaretten stonden in die tijd gewoon op tafel voor de gasten))

@13 jij hebt gelijk en zo zie ik het ook. Deze vrouw is gewoon erg dom om nu de schuld op andere af te schuiven terwijl ze goed op de hoogte was van de gevaren (ook als je niet verwacht dat je de lot uit de loterij krijgt je hebt door te roken veel extra loten voor longkanker ingekocht)

Als je rookt wil het niet zeggen dat je er ooit ziek door wordt alleen is die kans er wel, maar als je na de jaren 80 bent begonnen met roken dan ben je zelf echt de grootste verantwoordelijke en moet je dit niet afschuiven en zielig doen. (iets met eigen verantwoording)

1
16 TheoTheo

@12 ik hoop en denk dat zij de tabaksindustrie geen poot kan uitdraaien en zij zal er ook niets mee opschieten.
Voor oudere die begonnen zijn zie ik het anders omdat de tabak industrie informatie achterhield over hoe slecht het is.

Als zij de tabak industrie kan aanklagen en winnen dan gaan we hier naar de het Amerikaanse systeem toe. (wat is de volgende industrie? vast iets met suiker, maar iedereen stopt het zelf in hun mond en stoppen ze er minder suiker in dan gaan ze failliet omdat we de zoetere kopen)

Ze is zelf verantwoordelijk en ze was in de tijd dat ze begon goed op de hoogte van de gevaren. (ook was het al bekend dat roken verslavend is en toch is ze er aan begonnen)

1
17 TheoTheo

Jongeren, die nu met roken beginnen, zij echt oerstom.... De ouderen weten niet beter.... Het is voor hen hartstikke moeilijk om van hun verslaving af te komen. Vandaar dat het goed is, om rookwaar uit de schappen van de super en tankstations te weren. De jeugd moet er gewoon niet mee in aanraking komen....

1
18 LoydMorris

@17
TheoTheo. Je vergeet vaak dat jeugdigen juist die dingen doen die niet mogen of die slecht zijn voor je gezondheid. Dat hoort bij de puberteit. Alles uitproberen, en lekker tegen de ouderen aanschoppen. Dáár wordt al de basis gelegd voor de latere verslavingen. Ook de jeugd van tegenwoordig weet dat het hartstikke slecht voor je is, maar ze zien om zich heen veel volwassenen die roken, en denken daarom: het zal wel meevallen, anders zouden er niet zoveel rokers zijn.....
En ze zeggen allemaal dat ze niet verslaafd zijn of raken......
Dat ze de rest van hun leven zwaar afhankelijk raken van de nicotine willen ze gewoon niet inzien. De meeste rokers stoppen pas als het al te laat is. Als ze tot de ontdekking komen dat zij toch niet de uitzondering op de regel zijn. Maak tabak zo smerig mogelijk (laat alle additieven weg), verbiedt de fabrikanten verslavende elementen toe te voegen, en het zal snel over zijn met deze smerige gewoonte. Wist je dat er zelfs suiker toegevoegd wordt????

1
19 Tismewat

@19 iedere fabrikant maakt zijn recept zo dat wij het willen kopen en er wordt niet of nauwelijks naar gezond gekeken.
Waarom denk je dat bakkers nog steeds wit brood verkopen en iedereen weet dat bruin brood beter is.
frisdrank en vruchtensap zijn de grootste suiker problemen maar iedereen weet dat ongezoet vruchtensap en water veel beter zijn. (moeten deze fabrikanten ook maar hun fabrieken sluiten en al het personeel op straat zetten?
Alcohol is ook niet goed, een beetje wel maar als de kroegen en festivals eens beginnen om dit niet meer te schenken dan kunnen hun waarschijnlijk hun deuren sluiten (mogelijk festivals niet maar dan zal het drugsgebruik daar nog hoger worden)

wij zijn zelf verantwoordelijk voor wat we in ons mond stoppen en voor de tabak die we roken.
Het is aan de ouders om de kinderen verstandig genoeg te maken maar lukt het niet dan moeten die kinderen niet op latere leeftijd hun probleem afschuiven op anderen zoals deze vrouw doet.
Ieder bedrijf probeert zo veel mogelijk omzet te halen en de overheid zou bepaalde toevoegingen kunnen verbieden maar een bedrijf moet concurreren tegen andere bedrijven en kan niet zelfstandig deze toevoegingen er uit laten zonder failliet te gaan of gigantisch achteruit te lopen in de verkoop.

Als Nederland deze toevoegingen verbied in de sigaretten dan gaan de rokers vanzelf naar het buitenland om toch hun oude in hun ogen lekkere sigaretten te kopen en er komt een crimineel circuit waar ze in Nederland ook te koop zijn maar de BTW en Accijns stoppen de criminelen in hun zak en ze verkopen het ook nog duurder dan het nu is.

Het blijft gewoon eigen verantwoording en je bent stom als je er mee begint met de kennis die nu bij iedereen bekend is.

2
20 TheoTheo

@20
En daarom is het goed?
Laten we vooropstellen dat de meeste artikelen niet ongezond zijn. Tabak en alcohol zijn dat per definitie wel, ongeacht of je nu wel of niet iets toevoegt. Om dan te gaan vergelijken met brood en frisdrank gaat even te ver. Die vergelijking gaat per definitie niet op. Dan kun je inderdaad helemaal niets meer eten of drinken. Het gaat echter om de verslavende producten. Suiker hoort daar inderdaad bij. Maar wit brood is niet echt verslavend. Brood met toegevoegde vezels ook niet. En ze zijn beiden niet ongezond, maar de eerste is minder gezond dan de laatste. Roken is met afstand het meest schadelijk voor de gezondheid.
Kijk hier bijvoorbeeld eens: https://www.rokeninfo.nl/publiek/cijfers/ziekte-sterfte
Maar dit soort linkjes zul je wel kennen. Het is juist de verslaving die maakt dat er zoveel slachtoffers vallen.
Nogmaals: pubers zien geen gevaar. En al zeker niet als ze om zich heen vele rokende mensen zien. De meeste rokers zijn begonnen in de puberteit, en komen er vaak hun leven lang niet meer van af. Dat zou niet moeten zijn, maar zou het niet slimmer zijn om van de feiten uit te gaan?

1
21 Tismewat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Pornô Com índiaWww Pornktube ComBrzzrsAnime Fart PornMissy PornhubJapanese Big Tit LesbianBig Black Tits BouncingKaruna Satori PornTahlia Hall NudeRakul Preet Porn VideoSexartCute Gril PornVizag Sex VideosPornhd BestFilme SexoalDubble Blow JobFlora Saini SexyChick XxxSanjana Hot Sex VideosXnxx DowlonadAss And Feet JoiAgentredgiAcompanhantes CapitalPristine EfgePornpic GrannyMind Control Porn GamesBunny Blair NudeIndian ChutMom And Son Kitchen Sex VideoStep Daughter Seduces StepmomSon Snd Mom PornHolly Michels PornInsestvideosPornhub VideoGayboystubeTamil XxxErogedownloadBonjourmadame질싸89 Com HdRachitha Mahalakshmi NudeFree VoyuerKanpeki Ojou Sama No WatakushiBhabhi Sex StoryBig Girlfriend PornAimi Yoshikawa PornBig Ass JoiPissywetNikki BrazilDessins PornosCam2camPronehubYan Sim PornMackenzie Jones LeakMiami Mean GirlsStormy Daniels NakesNude Leaked VideosBig Black PennisAlex Tanner BlackmailedPorny VideoSexe.comسکس XnxxGif TitiesJanhvi Kapoor Sexy PhotoSeal Pack ChutBangladeshi CudacudiVivian Fox PornCreampie MotherGayxvideodCelebrity Porn TapesHenti AnalVideos/pornoEllie Renee NudeMale Nude BodybuildingTamanna Bhatia PussyLingerie StripteaseChinese HotpornReal Mom IncestAdol XxxDewpfake PornSexo Gay EntreCrystalmcbootayWww Beeg CoomAunty SexesXxx Photo OfBasic Instinct Sex SceneNaked SkydivingPorn IleSex Machine PornMaa Beta Hindi Sex VideoAndhra Aunties Real Sex VideosAshley Adams AnalFilm Por XNude AmteurElizabeth Olsen Nude SceneMia Xxx VideoCâmera Escondida SexoNegras Culonas Porn18 Year SexMoney Xxx VideoPorn Videos MassageX Videos First TimeTelugu Hot MoviesSexy Video Hd Sex VideoBlue Chudai Video4porncomPowergirl HentiaBigbangempirePornos En La CalleXvedos ComMolly Red Wolf PornhubSensual Jane AnalAnime Porn Hard CoreXnixxKate Mara SexiestNonsummerjack Nude3d Cartoon Porn VideosChristy Mack PornPronmovesPanty Hose FootjobGay Ice TubeHottest Nude RedheadDick Delaware Gay PornWww Hd Xxx VideosKylie Rocket FeetAdiwasi SexChinese Teen Porn VideoEnglish Xxx SongSex Sunny Leone Full HdDaddyissues PornFamily Guy HenatiPorn Rated XxxSalad Tossing PornMilf DoujinSyxprnHantailFilm PornonoirHentay GifsSofia PornôAlysia Magen NudeThroat Fuck PornXxx Videos AmericanHollywood Celebs NudeIos Hentai GamesSai Pallavi XnxxDesi Sex ForcedHorny StepLatino CreampiesCherie Deville PornAlexis Andrews Porn