Rusland wil toezicht op verkiezingen in drie Amerikaanse staten (nu.nl)


De kiescommissie in Oklahoma heeft een verzoek afgewezen van een Russische consul-generaal die in de staat toezicht wilde houden tijdens de presidentsverkiezingen van 8 november. ...

door RonMVV in Buitenland  ·  87 Reacties

  • 0
  • 690x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
Alleen Syrië, Cuba en Noord-Korea steunden Rusland w.b. De Krim. De overgebleven vriendjes van Poetin..

4
51 GreyB

@50
Dus wel

2
52 LGK

@52 Nee, China heeft zich onthouden van stemming.

5
53 Proemevla

@53
En daarmee geven ze dus geen steun aan de annexatie van De Krim.

3
54 GreyB

@54 En zijn er ook niet op tegen.

11
55 Proemevla

@55
Ze willen geen ruzie met Rusland. Als ze voor waren geweest hadden ze meteen voor gestemd.

2
56 GreyB

@56 Nee, ze luisteren niet naar de VS, noch naar Rusland, maar voeren hun eigen beleid, net als Rusland dat doet.

5
57 Proemevla

@57
Nee hoor, ze stemmen heel vaak met Rusland mee...
En als ze het niet eens zijn met Rusland, onthouden ze zich van stemmen.

2
58 GreyB

Beetje jammer van de Amerikanen, hadden ze gewoon moeten doen, waarom niet? Waarschijnlijk willen ze dit doen om een andere reden dan puur te kijken, maar ach, als het verkiezingsproces goed is, dan moet dat kunnen. In Nederland zijn ook waarnemers en dat moet ook kunnen.

@1 nope, er is weinig Rusland haat, dat is verzonnen door het Kremlin en andere, het bekende Calimero gedrag van de Russen. Wel zijn er kritische kanttekeningen te plaatsen bij Russisch beleid van verdeel en heers en invallen en destabiliseren van buurlanden waardoor onder andere de MH17 is neergeschoten.

1
59 Dutchy

@58 Onzin, China heeft zich onthouden van stemmen in het geval van de Krim, alleen de schaapjes zijn meegegaan met de VS.

10
60 Proemevla

@60 laughing out loud. De Krim = annexatie = fout. Dus eigenlijk als je niet meegaat ben je tegen het internationaal recht. Dus als schaapjes gedrag is, geloven in het internationaal recht, dan zijn de schaapjes prima question

2
61 Dutchy

@61 Zie @42

7
62 Proemevla

@62 zegt wederom helemaal niks, zoals we van jou gewend zijn.

1
63 Dutchy

Rusland heeft helemaal niets met de Amerikaanse verkiezingen te maken... wtf? De verkiezingen zouden hoogstens gemonitord mogen worden door bv. OVSE.

1
64 Gewoon een student

@3 Carter gaat toch ook over de hele wereld kijken of de verkiezingen wel volgens de regels verlopen.

3
65 niet-alles-geloven

@13 "...met het "referendum" op de Krim, en wie er wel en niet werden toegelaten door de Russen..."

OVSE en VN waren nadrukkelijk uitgenodigd door de Russen...maar zij weigerden omdat het referendum in opdracht van de VS geboycot moest worden...!

6
66 CoolMemories

Rusland het afvullen van stembussen met voorgedrukte stemmen voor Trump is niet toegestaan in de USA.

3
67 mike45

@61 "...geloven in het internationaal recht..."

Je snapt er weer niks van! Het zijn juist de VS die voortdurend en zonder gène het internationaal recht aan hun laars lappen (Vietnam, Irak, Kosovo, Guantanomo Bay, martelingen/CIA, Libië, wapenleveranties Syrië enz. enz
Bovendien erkennen de VS het Internationaal gerechtshof niet....staan ze er boven terwijl ze anderen er voortdurend op wijzen.....!

5
68 CoolMemories

@51 "...Alleen Syrië, Cuba en Noord-Korea steunden Rusland w.b. De Krim. De overgebleven vriendjes van Poetin....."

Je bedoelt de laatste vrije soevereine staten die nog niet geannexeerd zijn door het trans-nationale westerse financieel-politiek-juridisch-technologisch-wetenschappelijk complex...!??!

5
69 CoolMemories

@68 Als de EU de USA allemaal zo slecht zijn waarom ga je er nu niet gewoon wonen in Rusland? Ik weet zeker dat als je asiel aanvraagt in Rusland dat je daar met open armen ontvangen wordt!

4
70 mike45

Als ze nu iets met democratie hadden in Rusland dan zou het nog niet zo vreemd zijn. Helaas is Rusland geen democratie en dus moeten ze zich ook niet gaan bemoeien met andere landen dat wel zijn of willen zijn. Wat je hier kan verwachten van Rusland is dat ze gaan trollen over de verkiezingen in de VS en daar zit niemand op te wachten.

@69 "Je bedoelt de laatste vrije soevereine staten die nog niet geannexeerd zijn door het trans-nationale westerse financieel-politiek-juridisch-technologisch-wetenschappelijk complex...!??!"

Kom op man dat getroll van je is niet grappig meer. Heb je nu niets anders te vertellen dat dezelfde onzin keer op keer weer? In wat voor trip ben jij blijven hangen?

1
71 VaY

@71
vwb je laatste alinea en vraag: in een tripje naar St Petersburg, vrees ik.


question

2
72 weerman

@72 Haha nice question

2
73 VaY

Net zoals hier in Nederland, heeft elke burger in de VS het recht om op d stembureaus het tellen van de stemmen te volgen. Het beïnvloeden van andere kiezers in of nabij het stembureau mag weer niet. De officiële internationale waarnemers komen van de OSCE/ODIHIR. Net zoals hier in Nederland is het in de VS hoogstongebruikelijk om buitenlandse regeringsvertegenwoordigers deze rol te laten vervullen. Mar het Kremlin heeft met deze actie haar doel alweer bereikt, het is in de media terecht gekomen en veroorzaakt verdeeldheid.

0
74 Crannbuidhe

@66 Nope de OVSE en VN wilde niet omdat er niks klopte van het referendum en de aanloop daarnaar. Dan heeft het geen zin om op de dag zelf te gaan kijken, kijk de wereld is toch een stuk zaaier als je niet allemaal dingen hoeft te verzinnen als je Rusland wil verdedigen.

0
75 Dutchy

@68 Kijk wat je doet is eigenlijk vrij triest en doorzichtig. Ik ben een vrij denker en ben geen aanhanger van Amerika en hoef en ga dat land ook niet verdedigen, heb voldoende kritiek ook op hen.
Rusland heeft met de annexatie van de Krim het internationaal recht geschonden en heeft het eerste stuk land in Europa geannexeerd sinds Hitler.

Maar als jij zo in internationaal recht gelooft, veroordeel je dan ook Rusland om wat ze doen, net als ik mijn vraagtekens bij Amerika heb en die jij ook duidelijk hebt? Dan kunnen we elkaar de hand schudden namelijk.

0
76 Dutchy

@71 Yup, natuurlijk wil Rusland trollen of ze hebben de wetgeving in Amerika al uitgezocht en wisten dat het antwoord nee zou zijn. Daarom zou het grenzeloos grappig zijn als je z'n waarnemer wel toelaat en dan laat zien dat het verkiezingsproces in Amerika eerlijk verloopt.

0
77 Dutchy

Russen herkennen een eerlijke verkiezing nog niet eens als ze er door worden overreden.
Dus dat schiet niet op als controleur.

2
78 Xyron

@71 "....Als ze nu iets met democratie hadden in Rusland dan zou het nog niet zo vreemd zijn. Helaas is Rusland geen democratie en dus...."

Je snapt er geen snars van! Juist Rusland is een democratie....misschien een gebrekkige maar de president wordt RECHTSTREEKS gekozen door het volk...! Hier in Europa weten we niet eens hoe de president heet, wat zijn agenda is, laat staan dat hij zo populair zou kunnen zijn als Poetin ...! De democratie wordt hier bijna perfect gesimuleerd. De tekens van de democratie (parlement, inspraak, referendum, motie enz.) blijven in tact maar de democratie is volledig afwezig gezien de invloed van het volk op de agenda's
Wij hebben dus juist geen democratie (meer)...!!

5
79 CoolMemories

Rusland heeft een gebrekkige democratie maar in zoverre hij bestaat is hij reëel en representatief...(op zich al uniek in de wereld)

In het Westen is de democratie gesimuleerd....virtueel geworden; men kan protesteren, demonstreren en stemmen wat men wil zonder daarmee de (niet-meer-representerende) politiek noemenswaardig te beïnvloeden......

....die demonstraties van een verdwaald groepje ergens in een park in de VS hebben altijd iets belachelijks...!

3
80 CoolMemories

@79 Een schijndemocratie is geen democratie. Op het moment dat er geen rechtstaat is dat onafhankelijk kan werken, maar juist gebruikt word tegen de oppositie is er al geen spraken meer van een vrije democratie. In rusland is er geen vrije media geen rechtstaat geen grondwettelijk hof en dus geen vrije verkiezingen. Het maakt namelijk niet uit hoe populair iemand is Putin had weg moeten zijn na 2 termijnen volgens de grondwet en hij zit er nu nog en hij zal er nog een flinke tijd zitten. Als jij dat democratie noemt ben je de weg kwijt en ben jij de persoon die de weg kwijt is.

0
81 VaY

@80 Alleen iemand die last heeft van een hoge mate paranoide kan zeggen wat jij stelt. Democratie heeft een set regels en die mag jij erop na lezen voor je gaat reageren en claimt dat cuba en noord korea vrij zijn. Alleen gekken of narcisten doen dat die vooral anderen niet de rechten gunnen die wij allemaal hebben gehad.

0
82 VaY

@44

Hier een uitleg (en lijsten) dat in veel staten in de US Internationaal toezichthouders op verkiezingen niet zijn toegestaan.

http://www.ncsl.org/research/elections-and-campaigns/policies-for-election-observers.aspx

Informatie is afkomstig van het Amerikaanse NCSL (National Conference of State Legislatures)

0
83 MetBoerenVerstand

Clinton gaat de retoriek tegen Rusland voortzetten. ik vrees echter dat dat evenzo afleiding is van wat er werkelijk aan de hand is zodat ze dat ":busyness as usual" kunnen blijven doen(voor zolang dat nog lukt). Ik hoop dat Ruisland koel blijft en geen dingen doet om de ? die aan de touwtjes trekt en blijkbaar oorlog wil niet in de kaart speelt.

en voor alle Hillary fans ? Ik groeide op in de koude oorlog en voelde me heerlijk toen de muur viel en het ijzeren gordijn. die anti Rusland houding bevalt me helemaal niet en wees eerlijk waar ze Rusland van beschuldigen heeft het westen niet gedaan ?

are we going to see another false flag to start a war with Rusia as a means to get a lot of people killed for the good of this planet (be very careful as to the meaning of the word "planet" use in this manner).

Why is it that if they use the word "us" that i heard ":them" and what is good for them does not have to be good voor everybody else.



Who is the better choice between two eviils Assuming what you read about Tump is actually true but they throw a lot of money to manipulate the elections "again".

2
84 nosuchname

Ik loop toevallig tegen een Video waar Jill Stien luistert naar en debat tussen Trump and Clinton en daar commentaar op geeft


ergens daarin ? Hillary: Die vluchtelingen die naar Europa komen ? Dat komt omdat Rusland en Assad die mensen met bommen bestoken " Aldus Clinton".

you people want THAT to be president of the Usa ? Does any of you actually ever listen or read anything that is going on ?

does anybody have any link to any video or some souce where it becomes clear that Russia decided to overthrow Assad because i must have missed that one!

34:55 Jill says something....
" Russia is not the good guy, Assad is not the good dus either, but neither are we" .

Thank you, i was wondering why the radicals who are going biserk everywhere.

but Brussel, the UN, the US white house.. they all get elected democraticly "? by us ?"
Pick a number: 2 or 5 any number you want ? 3 ? 1 ? 7 No it has to be 2 or 5.
so who picked those numbers 2 and 5 ? and what does that have anything to do with my choice?

So who is Jill ?
"the 2016 presidential campaign of Jill Stein, was announced on June 22, 2015. Jill Stein, a ... In December 2015, Stein took part in the 2015 United Nations Climate Change Conference (COP 21) in Paris, speaking at several forums. ... after which the FEC declared Stein eligible for matching funds on April 14, 2016" .

So you are: Intergovernmental Panel for Climate Change, no if no buts "United Nations"
trying to grap the White house.

Go Figure.

2
85 nosuchname

@85 een stuk vergeten te vertalen uit het Engels?

0
86 Dutchy

@81 vrije media, onafhankelijke media en goed opgeleide bevolking, alle drie zijn essentieel voor een democratie. In Europa zijn ze alle drie aanwezig, in Rusland 1, namelijk een redelijk goed opgeleide bevolking. Rusland is geen echte democratie, daarom kan Poetin ook 17 jaar al aan de macht zijn en trukjes uithalen als president --> premier --> president spelen.

0
87 Dutchy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Vanessa Cage PornDesi Indian Housewife SexFamilia IncestusaAnime VrpornXhamstr HdBude VistaPorn Small TitWw Video Xx ComBilly GlydeLiza AnokhinaPanish PicXxnxx NewSexy Without DressPorn Indian Girl VideoHard Xxx IndianSex Toy PussyJia Lissa BbcXxx Video Hd GujaratiWww Xvideo CamMegan NuttBangla Bf MovieUsa Porn StarDelhi Metro Mms VideoPinayvidsTyler Faith PornPegging Porn ComicOrn UbMiakhalifa SextapeMistreated WifeLeaked Indian VideosGranny CameltoesM TnaflixSteffymoreno PornXxx Video Hd CartoonSeka BlackpornHelenblashSocial.media GirlsPussy LickTop Male PornstarsBig Boobs NskedDaughter Farther PornCece Capella CreampieEscorts WebsitesName Thatpor.Dragon DildoShadman HentaiMany XxxXxx Video MastiStephanie NudeChina Ki Blue PictureRubbing PornHardcore SexxO.g MudboneKompoz MeSauce NaoYoujizz.ocmCartoon Xxx Hot VideoIsex ImagesVideo Chat 18Desi Hot Aunty Porn VideoErome.clmPorn Of BdFilmes Pôrno BrasileiroKenzie Love AnalIndian Marathi BfForcedgangbang PornArobic PornSp AnkbangPeliculas Mexicanas PornXnxxcmSamsung Sex VideoKhalifa Hd VideoPorn BestNew Bang BusTiktok Para SexoPornos TiosSunilionNicole Aniston StepmomBeauty Salon Special ServicesGinger Lynn PorntubeNude LundMan Fuck BoyBihari Bhabhi Xxx VideoLong Time Sex VideoPornhub/faketaxiSurfgayDesi Bhabi Xxxx VideoMjresKowaku No TokiGirlfriend Showing BoobsFrancesca Farago Only FansPorn Web SiteTon Porn Du JourVideos Porn AsianJogos Eroticos OnlineRakhi Sawant Video足交会所Ice Spice Leaked Sex TapeHimynamestee LeakTelugu Movie Sex VideosBlow Job Best EverThw PorndudeFree VideopornSex Dolls RedditSex Xxx 2020Daughyer PornTenpuru HentaiBhabhi Sex VideoRule34videkHd Porn Sex MoviesBangla Xxx Xxx XxxXixxxFrom Sexy VideoSexi Movie HdBrazil Nude BeachesSneakers Cock TrampleIndian Porn SiesPetite PornIndian FukkingBlack Ambush PornSex Phorn VideoSilk Smitha BfPorn Mother And SonY Little Pony PornRoma OrgySkylarmaexo Onlyfans LeaksMindy Mink LesbianKpopdeepfameBootyexpoInfluncers GonewildWww Kindgirls ComXnxx 69Filmes Pornos AdultosGay 69PornoflacasNeard PornIsland Boy Sucking DickMarathi Sex Video MovieFirst Time XnxxMother Porn DaughterNaked PantsingJasmine Mendez HeadscissorsWrestlfapShannen Michaela OnlyfansAshu Reddy NudePornografia Con Penes GrandesAbigail Mac PornWww Xxxindian VideoLesbian Scissor SexCartoonpornvid