Zonder robot krijgen 300.000 ouderen geen zorg (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  27 Reacties

  • 0
  • 795x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Robots zijn toch helemaal niet duurzaam?

1 gebruiker-verwijderd

Die zorg ging toch komen van de tsunami die we nu ondervinden?
Dat is toch de reden dat de grenzen open staan voor hen die maar binnen willen? Het vergrijzingsprobleem en de productie perikelen zouden zo toch opgelost worden?

6
2 Al

@2
dat werd ons wijsgemaakt terwijl de meeste wel wisten dat als ze een uitkering krijgen ze dus niet gaan werken, maar stelen om lekker bij te verdienen.
dat geld voor de zorg zijn ze nu kwijt aan uitkeringen voor deze asieleisers .

4
3 ongelovenloos

@2 @3

Mijn 'licht getinte' vrouw heeft zich bij het lokale verpleehuis als vrijwilliger aangemeld.
Houden jullie dan weer een tijdje op met klagen?

3
4 carpenter

Wow, ik wil wel als proefpersoon dienen. Da's weer een lichtpuntje in mijn toch niet zo rooskleurig toekomstbeeld.

Het lijkt me heerlijk niet afhankelijk te zijn van afspraken met steeds wisselende zorgverleners, hoe aardig die ook mogen zijn. Gewoon een robot die alleen maar naar opdrachten luistert en geen 'gezellig' praatje begint.

Ik ga alvast sparen question

7
5 ~ Echelon II ~

@4 carpenter

Touché! question

10
6 ~ Echelon II ~
7 Wijhuis

O.a. uit het artikel van @7 :

Kuperus: "De robots zijn met name in staat ouderen te ondersteunen bij huishoudelijke taken, te helpen bij het ondernemen van eigen activiteiten, bij te dragen aan sociale interactie en een belangrijke rol te spelen bij het verzamelen, analyseren en distribueren van medische data. De inzet van de zorgrobot leidt weliswaar mogelijk tot minder fysieke contacten, maar daar komt een grotere zelfstandigheid voor in de plaats. Deze gaat gepaard met meer gevoel van eigenwaarde en kwaliteit van leven. De voordelen lijken belangrijker dan de vaak repeterende, kwalitatief magere contacten die de robot veelal zal vervangen."

0
8 Wijhuis

@1 Robots vragen geen behoorlijk salaris, klagen niet dat ze veel te zwaar werk moeten doen en zijn niet gebonden aan lastige arbeidstijdenwetten, aansprakelijkheden enz enz enz.....
Misschien is het een goed idee om te beginnen om de managers in de zorg te vervangen door robots....

0
9 schuco

", te helpen bij het ondernemen van eigen activiteiten" : Gezellig samen met de robot naar de markt, winkelen, naar de film, enz.

1
10 Wijhuis

@2 En die 'asieleisers' blijven hier levenslang profiteren van hoge uitkeringen, ze krijgen compleet ingerichte huizen, ze vallen onze vrouwen lastig en plegen aanslagen.
Hehe...is de familie Onderbuik ook weer tevreden....Next!

1
11 Oceancloud

** gebruiker verwijderd **

@9 , robots hebben ook onderhoud nodig, veel software updates, batterijen, prik. Is een ongelovelijke kapitaalinvestering die helaas voorrang heeft op de menselijke maat.
Bedrijfskundigen en procesmanagers zijn al gescripte lui, met kennis in excel en controlm-batch software, haha.

12 gebruiker-verwijderd

@12
En een hele goede beveiliging:

0
13 Gradje

** gebruiker verwijderd **

@13 , humor!

14 gebruiker-verwijderd

@14
Het is humor waarmee de makers aandacht wil trekken naar hun onderzoek hoe gemakkelijk die 'zorg'robots gehackt kunnen worden en dat is best verontrustend; van camera tot microfoon, van persoonlijke gegevens tot de uit te voeren opdrachten, het kon allemaal vrij gemakkelijk gehackt worden.

0
15 Gradje

@10 Wijhuis

Helemaal geen slecht idee (als je het woord 'gezellig' weglaat). Als het ding je rolstoel op commando voortduwt, je aankoop aanpakt, opbergt en de betaling doet … ik teken er voor.

8
16 ~ Echelon II ~

@15 Gradje

Maar de software beveiliging wordt ook steeds verder ontwikkeld. Als dat niet het geval was zou je ook nu al veel vaker lezen over moedwillig verstoorde (productie-)processen.

6
17 ~ Echelon II ~

Vraagje: voor wie van de deelnemers hier is zorgafhankelijkheid op afzienbare termijn realiteit?

Ik zie veel minnetjes op mijn reacties, en, als die niet afkomstig zijn van mijn vaste minnaars, zou ik graag willen weten waaróm mensen het niet zien zitten.

8
18 ~ Echelon II ~

Blijkbaar ben ik de enige hier die zich met één been in een zorgafhankelijke situatie bevindt. Ik spreek de mensen nog wel die tzt moeten wachten totdat er een mens langskomt als ze zijn gevallen, als ze met warm weer uit zitten te drogen omdat hun handen niet meer sterk genoeg zijn om een glas of bekertje vast te houden en er geen mens in de buurt is en voor wie eens in de zoveel weken een 'pyjama-dag' wordt ingeroosterd, incl. 24uurs-luier.

Ik wens iedereen een lang en gezond leven, maar in de wetenschap dat mijn beperkingen wél geleidelijk, en sneller dan gehoopt, toenemen (terwijl mijn levensverwachting niet significant lager ligt dan die van een gezonde vrouw van mijn leeftijd, ook zonder medisch ingrijpen) vind ik dat ik in dat opzicht wel iets meer recht van spreken heb. Gun mij de robot, dan is er weer extra 'mens-tijd' voor u beschikbaar.

Deal?

8
19 ~ Echelon II ~

@19 Ik gun je die robot van harte, al zou je nog meer gunnen dat je gezond was en hem niet nodig had. Ik heb zelf een auto-immuunziekte en als ik slechte periodes heb, maar wel thuis ben dan komt er heel veel zorg voor mij bij mijn man en andere familieleden te liggen, dan zou zo'n robot ook een uitkomst zijn. Ik voel me vaak enorm bezwaard dat ik zelf weinig kan. Ik ben nog geen veertig en maak me regelmatig zorgen over de toekomst, al zal ik met de ziekte die ik heb en de mate waarin ik het heb waarschijnlijk niet heel oud worden.

1
20 RoosjeB

De echte criminelen vind je aan de macht. Eerst de thuiszorg en thuishulpen kapot bezuinigen, dan beweren dat er geen personeel meer is en robots inzetten, alleen omdat de graaierskaste te beroerd is om personeel te betalen. Dat de media hiermee heult in plaats van dit systeem te fileren bewijst dat de moderne roofridders alles in hun bezit hebben.

0
21 zewa

@21
"dan beweren dat er geen personeel meer is"
Ik hoor anders niet dat de thuishulpen weer aan de slag willen die volgens u thuis zouden zitten

0
22 LGK

@20 RoosjeB

Dat vind ik heel erg voor je; zelf was ik 55+ voordat ik een diagnose kreeg (niemands schuld, ik ging nooit naar de huisarts). Het voelt zo oneerlijk, je zou juist nu in de bloei van je leven moeten zijn.

Ik herken dat ongemakkelijke gevoel zo goed. Bij mij is de onberekenbaarheid van de aandoening zo lastig. Omdat m'n conditie (soms zelfs binnen een uur) fluctueert is het moeilijk om benodigde zorg in te plannen.

Ik stel dan ook voor dat zorgbehoevenden in de toekomst zelf mogen kiezen tussen een robot of een overbelaste verzorgende question

5
23 ~ Echelon II ~

Daar zullen veel mensen blij mee zijn denk ik aangezien die robots geen moslims zijn....

2
24 21st Century Guy

@24

Waar slaat dát nou weer op? Een voorkeur voor robot-ondersteuning heeft toch niets te maken met de levensovertuiging van verzorgenden?

7
25 ~ Echelon II ~

@25 Er zijn mensen die absoluut geen moslim verzorger m/v willen maar een robot wel zouden accepteren.

0
26 21st Century Guy

@26

Dat is wat mij betreft geen enkel probleem al draagt iemand een vergiet op zijn/haar hoofd. Mijn moeder heeft een prima hulp van Irakese herkomst. Ze is soennitisch, en erg orthodox. Als we het daar wel eens over hebben zegt ze wel dat zij erin gelooft dat alle ongelovigen (en Amerikanen) eigenlijk dood moeten, maar dat dat wat haar betreft niet voor mijn moeder en ons (inclusief zoon) geldt omdat wij familie zijn.

Ik denk dat het meer op het level van de SGP ligt; die zijn voor de doodstraf maar ik geloof niet dat de leden nou moorddadiger zijn dan de gemiddelde Nederlander question

In de dagelijkse omgang is het een uitermate zorgzame vrouw die dag en nacht klaar staat voor mijn hoogbejaarde moeder.

Maar dat neemt niet weg dat ik voor de robot ga question

7
27 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

20 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

25 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

28 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

39 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

6 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

6 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Hindi Porn ComHerpornDenise Richards Sex TapeAlex FarrariBest Anal HentaiLives De Sexo Ao VivoAntarvasna Hindi StoryChuraiSophia XnxxDesi X Mms VideoAnal GranniesAmature Hd PornBengali Hot Panu VideoYuko Ono JavXnxx TurkTraci Lords NudXviideoaNhdtb-766Birthday PornBrother Sister Massage PornFilmes PornorTürk Pornocu IzleBathroom Chudai VideoMy Moms Friend PornOmegle GirlfriendGranny Porn EbonyVexn PornBlack Womens Porn VideosVer Manga PornosArevidsCherryoverwatchAngelinadeepTeen Xxx Hd VideosHot Girl SexyTits XnxxPublic BangingMia Khalifa In PoolHandjob PartyMothetless PornDanni DanielsShreya PornInterratial DpZooofartGonewild RedditDickslipsHalee Berry NakedXxxxxxxxxwAyesha SexCute Korean PornSex In The WoodsAmateur Lesbians PornPorn Androidفیلم سکس لزبیPorn Con Mi SuegraMastram Sex StoryAnal AsiansFree Pictures Nude WomenShortstuff27Mallu XxxTrainer PornSheila Ortega And Kesha OrtegaFree Lesbian PirnZerella Skies XxxBig Cock Sex Video DownloadR/hoteifeInfluencersgonewilxMulherespeladasvipsSexos CaseirosSexo Violento Porn永井玛利亚Asian Stepmom PornMother Son Blue FilmModelhotSister JabardastiIvy LebellStretcher PornDaughter Father PronReece Weatherspoon NudeAli.lee NudeMom Dad XnxPorn SpitroastTelugu PukuFat Indian NudeStripped Naked In PublicKink PornstarsEros TransAmber Lynn BochIndian Spy PornInfluencers Gome WildWww P O R NBella Poarch SexsCollege Aunty SexSuzy Snacktime PornManiacos Por ComicXxx No 1Forced Naked VideoPorn Anime ComicBenaughtRough Amateur PornGp GuiaPorn ViolênciaHd Mobile Sex VideoCatoon TitsMegapernalKindgrlsP O R N Hd 8kPornoamateurHot Babes In PornHailey Rose VideosXxx Video Indian SexyBest Adult VideosApril Oneal PornGirlfriendgalliriesSkipthegames.com.BellaciaPhotoacompnahnatesAubrey Plaza ToplessEngland Ka SexNaked Bakers OrgyTeenage First Time AnalXxxx VdieoSunny Leone Sexy Video Hd DownloadZdjęcia ErotycznaMaya SpielmanRakhi XxxXxxblXvideo Pornos GratisVyvan Le LeaksGroup Sex MovieHot Sexy Movie BfBangladesh XxxxPictures Of Nude CelebsXnxxnRealitykigs ComMia Khalifa XnDivinenfteaseNew Deshi XxxHardcore Sex StoriesLesbian SissoringNaked Video NewsAmy August PornFoot Fetish WebsiteFirst Time Having SexAbail MacX VdeOne Cup Two GirlNude Dance PornRichelle Ryan AnalSavannah Bond Hd PornAmetuer Porn