Dit zijn de meest empathische landen, en Nederlanders doen het niet goed (rtlnieuws.nl)


Uit grootschalig onderzoek onder 63 landen is vastgesteld hoe empathisch de bewoners zijn. En Nederlanders komen daar niet al te best vanaf.Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat werd gepubliceerd in de Journal of Cross-Cultural Psychology. Het onderzoek werd gedaan onder ruim 104.000 mensen. Zij vulden een online vragenlijst in.Empathie is het vermogen om met andere mensen mee te leven en begrip voor elkaar te tonen. En we zouden het misschien niet van onszelf denken, maar ook Nederlanders staan onderaan het lijstje. Onze Belgische en Duitse buren zijn bijvoorbeeld voor meelevender. ...

door verwijderd in Politiek  ·  26 Reacties

  • 0
  • 655x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik ben niet empatisch voor de islam.
Ik kan mij beslist niet in dat ultrafascistische gedachtengoed inleven.
Wetende dat de nazi's kleine jongens waren bij hetgeen IS flinkt bij de in hun ogen ongelovigen.
De overige mohammedanen zijn enkel uit op de overheersing van Europa en de rest van de wereld.
Dus mijn empatisch vermogen blijft steken bij de islam.

12
1 Voordevuistweg

** gebruiker verwijderd **

2 verwijderd

* Verwijderd door de redactie *

3 Karnemelk

** gebruiker verwijderd **

Van 1 maart 2016 :
"Europa negeert de dodelijke dreiging van extreem-rechts die groter is dan islamitische terreur"

http://www.joop.nl/nieuws/europa-negeert-de-dodelijke-dreiging-van-extreem-rechts-die-groter-is-dan-islamitisch-terreur

En het originele bericht van The Guardian :

Focus on Islamist terror plots overlooks threat from far right – report

https://www.theguardian.com/uk-news/2016/feb/29/focus-on-islamist-terror-plots-overlooks-threat-from-far-right-report?CMP=fb_gu

4 verwijderd

Empathie is het vermogen om met andere mensen mee te leven en begrip voor elkaar te tonen. Het blijkt dat mensen uit Ecuador het beste scoren, op de voet gevolgd door bewoners van Saoedi-Arabië.

Ik begin het te begrijpen: in Saoedi-Arabië onthoofd men mensen uit begrip en medeleven.
Anders zouden die arme drommels weer iets doen wat niet in de koran staat!

En vrouwen mogen geen autorijden. Daar bestaat tenminste begrip voor het feit dat vrouwen geen auto kunnen rijden! In Nederland hebben we zo’ n hekel aan vrouwen dat we ze gewoon toelaten op de weg.


Ja, het empathische vermogen van de Saoedi’ s daar kunnen wij slechts van dromen…

9
5 WijzeDwaas

@2 : En zet ze nu eens in verhouding met de grootte van de groep/totale bevolking

9
6 solidsteel

** gebruiker verwijderd **

@1 de islam is van Indonesie tot Marokko net zo verschillend als Urk van het Vaticaan.
Bovendien gaat het om mensen, ''de islam'' zijn geen mensen.

Feit dat je alles over 1 kam scheert, bevestigt de uitkomst van dit onderzoek, want het is slechts bewust niet willen zien hoe stigmatiserend je bent met deze pvv-woorden van je.

7 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@5
de onderlinge cohesie is waarschijnlijk groot in Saoedie, en er is geld zat dus....

het is geen onderzoek over mensenrechten.

8 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

Nederland is, overigens niet als enige, erg neoliberaal en ikke-ikke

zal wel kloppen dus

9 ---deleteduser---

Gelukkig wijzen alle reacties hier weer naar anderen, toont precies aan wat het onderzoek aantoont, de Nederlandse bevolking bestaat overwegend uit egoïstische hufters.

3
10 ben22

Vreemd. De lijst laat een bonte verzameling van 63 landen zien met een rangorde waarin op het eerste gezicht weinig systeem lijkt te zitten: Saoedi-Arabië met zijn lijfstraffen staat op nr. 2, Denemarken op nr. 4, terwijl het progressieve buurland Zweden bijna onderaan bungelt op nr. 49. De lijst is blijkbaar tot stand gekomen op basis van online zelfrapportage, met een vragenlijst in het Engels die per land door soms zeer kleine aantallen respondenten werd ingevuld:

'Countries with fewer than 20 respondents were excluded. About 75 percent of the total respondents reported that they lived in the United States, meaning that some countries had small sample sizes. Ecuador, for instance, had 39 respondents, and Lithuania had 32.'
http://www.livescience.com/56542-most-empathetic-countries.html

3
11 Civilis

"Cross-Cultural Psychology"

Zonder inzicht in het onderzoek blijft het natuurlijk een oppervlakkig artikel. Ik denk ook dat er verharding optreedt als gevolg van het ontkennen van het falen van het sociaal experiment van de multiculturele samenleving. Men weigert maatschappelijk over de breedte te kijken en doet ene ander af als foob.

3
12 sparta

@10 ja wat n klote volk toch , die Nederlanders .... we hebben pas 3 mil mensen binnen de grenzen die hier niet geboren zijn , maar o wee als mensen nu zeggen , het kan wel N keer wat minder ,,dan ben je gelijk n hufter ... Laten we eerst even wat problemen oplossen met wat immigratie met zich mee gebracht heeft! Nederlanders zijn wereldwijd zeer geliefde mensen ( nee niet het opgeschoten tuig wat in de zomer Spanje enz terroriseren ) ben in veel landen in de wereld geweest en overal niets dan lof over Nederlanders ! wij als Nederlanders mogen wel is n keer trots zijn op ons land

7
13 Antones

@4
Verreweg de meeste politieke doden in Nederland zijn gevallen door links geweld. En geweld, intimidatie, kidnapping, brandstichting, vernieling.

Maar daar horen we Joop niet over.

Verder is er niet veel islamterreur omdat we miljarden uitgeven aan de bestrijding ervan en geven we er zelfs onze privacy (gedwongen) voor op.
Tenslotte staat islamterreur qua slachtoffers op 1 dankzij de Twin Towers.

Gewoon even de feiten op een rij.

6
14 Sterke

@3 Een artikel over empathie aangrijpen om je generaliserende haat te ventileren ... Triest, maar je bevestigt wel de uitslag van het onderzoek.

6
15 yadasampati

@1 Een artikel over empathie aangrijpen om je generaliserende haat te ventileren ... Triest, maar je bevestigt wel de uitslag van het onderzoek.

3
16 Karnemelk

@5 Waarom denk je dat de regering van Saoedi-Arabië representatief is voor de bevolking? Het is geen parlementaire democratie hoor. Integendeel:
"Het Saoedische koningshuis is een absolute monarchie en regeert dus zonder grondwet. Het koningshuis hoeft geen enkele verantwoording af te leggen aan het volk. Het binnenkomende oliegeld gaat rechtstreeks naar deze Saoedische familie. De verschillende prinsen doen op grote schaal aan zelfverrijking en zijn (naar westerse maatstaven) corrupt." (zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Saoedi-Arabi%C3%AB#Staatsinrichting_en_politiek )

0
17 yadasampati

Het land waar vluchtelingen uit de regio worden geweigerd.
Het land waar je als vrouwen in een restaurant apart moeten zitten.
Het land waar je als vrouw stokslagen kunt krijgen als je geen lichaamsbedekkende kleding draagt.
Het land waar buitenlandse werknemers worden uitgebuit.
Het land waar westerse muziek en dansen een misdaad is.
Het land waar kindhuwelijken vanaf 10 jaar mogelijk zijn.
Het land waar homo's en verkrachte vrouwen worden gestenigd.
Het land wat diverse terreurorganisaties financiëel ondersteunt.
Het land waar joden niet mogen wonen.
Het land waar kinderen op school geleerd wordt om christenen te kleineren.

Dat land staat in dit lijstje op de 2e plaats als meest empathisch?

6
18 Belazerd

Het heeft niets te maken met moslims, joden en wat al niet meer.
Kijk gewoon in een plaats of wijk met Nederlanders.
Men zegt elkaar niet eens meer gedag, laat zijn hond rustig in de lift of voor de deur schijten , weet niet eens of een van de buren ziek is laat staan dat men iets voor ze doet.
Geen boodschappen voor de oudere want dat is lastig.
Je ouders zijn vaak al lastig als ze ziek zijn .
pakje voor elkaar aannnemen ? Waarom zou je?
Voor de buren voor de post zorgen , de plsnten water geven , de tuin sproeien en die bij thuiskomst na de vakantie even netjes maken ? Je bent er gek!
Dat is empatisch zijn .

4
19 No newstoday

@19 daar moet ik je gelijk ingeven ! Nederlanders zijn murff gebeukt . Alles draait om poen en daarbij is het leven zeer gecompliceerd geworden . Man en vouw moeten allebei werken om hun hoofd boven water te houden en als je dan nog kinderen hebt is het helemaal gekkenhuis . Vroeger was alles veel overzichtelijker . Daarbij denk ik dat Nederland zo druk is geworden qwa verkeer en mensen , dat het ook lastig is om n keer ergens tot rust te komen en geen mensen tegen te komen . Het ook schrikbarend hoeveel mensen n burn out en / of aan n antidepressiva zitten , schrikbarend . Maar ik weet zeker dat Nederlandse in het algemeen zeer goeie mensen zijn , alleen dat het voor veel mensen allemaal boven hun pet uitgeroeid

3
20 Antones

@17 [Waarom denk je dat de regering van Saoedi-Arabië representatief is voor de bevolking?]

Maar uit het onderzoek blijkt dat maar 24 personen uit Saoedi-Arabië deze Engelstalige enquête op de website van een van de auteurs hadden weten te vinden en de moeite hadden genomen die in te vullen. Is dat representatief voor de bevolking?

1
21 Civilis

@8 -als je kan meeleven met de homo op de hoek, zou je hem niet dood willen martelen
-als je kan meeleven met de Filipijnse poetsvrouw dan zou je haar niet meermaals verkrachten of door je mannelijke huisgenoten laten verkrachten
-als je kan meeleven met je dochter sluit je haar niet op in een kamer waar geen geluid binnendringt en geen licht is. voor de rest van haar leven
-als je kan meeleven met je 10 jaar oude dochter dan dwing je haar niet te rouwen metde 90 jarige overbuurman die haar eerder verkracht heeft.

Compassie en mensenrechten zijn met elkaar verweven. Mensen rechten zijn er omdat mensen zich kunnen inleven in de ander en vinden dat die ander (ook) geen onrecht aangedaan mag worden. Ook al kom je nooit zelf in die situatie.

In noordelijke landen hebben we minder met microbewegingen in het gezicht. Als men alleen daar op getoetst heeft (beschrijf wat deze gezichtsuitdrukkingen betekenen), dan zijn mensen in zuidelijke lander daar beter in. Terwijl de activiteiten/gedragingen in noordelijke landen oha meer blijk van empathie geeft.

2
22 Merlinswit

@22 Het is ook nogal een verschil of de compassie universeel is of zich alleen richt op de mensen die bij je eigen 'ingroup' horen (vrienden, familie, geloofsgenoten, landgenoten, etc.). Met stellingen als 'I sometimes try to
understand my friends better by imagining how things look from their perspective' kom je misschien wel te weten in hoeverre de persoon in kwestie (volgens hemzelf) tot empathie in staat is, maar ze geven geen antwoord op de vraag hoe ver die empathie zich uitstrekt.

0
23 Civilis

* Verwijderd door de redactie *

24 Captain Hero

@17

Waarom ik dat denk? De regering van ieder land is een afspiegeling van de bevolking, democratie of niet.

1
25 WijzeDwaas

@18 ; Wellicht kunnen ze zich beter inleven in de ellende die ze veroorzaken. Ervaring>?

0
26 Partijdig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@80 Volgens mij is het een absolute voorwaarde om Iran er heel nauw bij te betrekken.Zonder zo'n akkoord is jouw oplossing niet mogelijk....

4 minuten geleden geplaatst door Querido not

Wedergeboren
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

   Uitgelegd: Waarom is het gebruik van het woord ‘neger’ discriminatie? In de eerste plaats wordt een mens door gebruik van het ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

En waar komt minister Weerwind plotseling vandaan aangewaaid?De grootste smoes van ministers is 'dan ben ik verkeerd ingelicht', de schuld bi...

14 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Benzardi
Rien vergat waar hij zijn auto parkeerde, zijn familie zoekt nu al 10 dagen

Of hij staat nog op zijn plek, waar hij hem heeft geparkeerd....

16 minuten geleden geplaatst door Benzardi

baba jaga
Bender

En weer niet gelukt.Dan maar zo.https://www.youtube.com/watch?v=YVX6WSDp-TM...

16 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Ik ben benieuwd wat die domme neger gaat doen als straks zwarte piet weer is te zien bij de publieke omroep. 😍https://ongehoordnederland.tv...

20 minuten geleden geplaatst door Biscanna

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

https://www.youtube.com/watch?v=6l7J1i1OkKs...

20 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@1 https://www.unicef.be/nl/news/kinderen-grootste-slachtoffers-gaza-crisis#:~:text=Volgens%20het%20Palestijnse%20ministerie%20van,wordt%20op%20...

23 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Palestijnen raken steeds meer land kwijt aan kolonisten op Westoever

Het zou misschien eens helpen om de vele veroordelingen van dit illegale koloniseringsbeleid eens om te zetten in daden. Zeg het associatieverdr...

25 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Adult Blue FilmBrazzers InSany LeonDesi Office PornLive SecRashtra Gaan WebsiteManuel Ferrara ComLesbian FoursomeDesisex Mms VideoPornos Caseros En MexicoShemaleporn VideoArcher Queen PornPawg Bent OverSoogsx Sex TapeDiscotd PornFilme Pornografia BrasileiroFortnitepornChudai Video SexyWhoring WivesAna De Armas Sex ScenesصورقطيبMeilleurs Site PornographieSkunny PornSamantona NudesSunny Leone Sex NewPeeing In Pants PornPlayboy Big BoobsSunny Leone At PornBulldog Sexual PositionXxxxxxxxiEnglish Adult PictureSex With PriyaAmy Anderson PornographyGina Valentina SoloMom Seduced BabysitterCumshot AmatXvideos PormoJordan MxxWomen Nature NudeFat DickSsbw PornDesi Sex ChudaiTamil Girls Bathing VideosRidima Tiwari18 Porn MoviesXx Sexy Video SongBlow.job From SisterHistorias Em Quadrinho EroticasPenelope WoodsYini LeonBestbondage VideosSiliguri Sex VideoGabby B NudesThai Nude ChicksLesbians Porn BlackMature Anal CreampiedCute Tern PornXnxx VidoisWw X Blue FilmHotshot SeriesNaked ChatCherroke PornHistoires De Sexe NetOld Man Xnxx Videoصورسكس متحرHomemadegangbangRate MydickAbbylynnxxxxxBeeg Hot SexAnanya Panday PornAnushka Shetty Sex StoriesTamil Actress NakedRomi Rain XxxDiscipline HentaiSex Video With Hindi SongPorn Hub Video IndianXhamstercamsExcogi MaddyBrad Newman PornStepmoms AssholeSucking A ClitPornhub]Similaire CoqnuCelebrity Movie ArchivwIzzybunnies PornCalebrities NakedAudrey Landers NudeXxx 1995Hot Boudi Sex VideoWca Production ComXx Sex Video IndiaExtreme Streets PornNaruto Porn TsunadaP O R N RedditCocolandIndian XmesterFuclingPussy Eating LesbainHentaihavebTee HandjobHinde Xnxx VideoJennaortega NudePron VidosArianny KodaMosi PornEva Elfie LatestFart JoiMelissa MendinyBb PornClit ToutureSociamediagirlsXnxx LlcNoodlemagnizeJacquie Netسکس ژاپنSexy Asian Nude WomenLauren Summer PussySincerelyjujuCherie Deville HardcoreHazel From PowershotzDreaming Porn色情网址Where To Find A EscortJavmilf PornSlippery DickPornadoJulia Nickson NudeIesp-727Reddit Nsfw FunnyPakistan SexNude ChinesseKatee Sackhoff TitsLatest Sex Video ComGang Raping PornDvaassAna Cheri Onlyfans LeakedWww Indian Porn HubElena KoashkaNude Girls In SareeDeep Throat BlowjobsPorn Zog.comBit Tit PornstarsBathroom Xxx VideosSouth Africa Ka BfXnxx Hot CoupleDr Jonny SinsCousin HentaiIndian Desi Porn HubSexy Bf Sexy Bf BfMiley Cyrus Sextape