Buitenland
  • 13
Zes acts meldden zich afgelopen week af als deelnemers aan het culturele festival Pop-Kultur Berlin. Zij wensen niet op te treden op een evenement dat zich laat sponsoren door Israël. De protesten tegen het festival breiden zich uit ...

10 maanden geleden door Keulen

REAGEER MET EEN EMOJI
1
7
1
LEES MEER OVER

Ik word hondsmoe van die pro palestijnse bewegingen, en er zijn er veel te veel.
En ze hebben ook nog eens een veel te grote bek.

1 Positivo    
10 maanden geleden door Positivo
15
Meld

Walgelijk.
Ik hoop dat die artiesten alle optredens in de EU boycotten.. zijn wij er vanaf..

2 Aunti    
10 maanden geleden door Aunti
7
Meld

Top! Weg met crimineel israel!

3 God is dood    
10 maanden geleden door God is dood
17
Meld

Ik ben blij met organisaties als BtS en BfW. Daarmee wordt het argument dat de #BDS-beweging uit fans van terroristen zou bestaan netjes onderuit gehaald. Ook Israëli's vinden de huidige politieke lijn van hun regering niet acceptabel.

4 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
22
Meld

Nou dan niet..

5 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
2
Meld

@3 God is dood.

Israël bestaat dus deal with it. Als u bedoelt dat u het oneens bent met de manier waarop de likud-regering met de mensenrechten en de vvmu omgaat ben ik het wel met u eens, maar gelukkig zijn er genoeg Israëli's die ook niet achter het huidige beleid kunnen staan.

En misschien ten overvloede, ook de PA is politiek beschouwd niet precies brandschoon te noemen.

6 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
16
Meld

Zijn die BDS figuren nou cultureel-marxisten of gewoon antisemieten?

7 JackKropotkin    
10 maanden geleden door JackKropotkin
9
Meld

@3 ik vind de politieke acties in de VS dat bedrijven diie niet willen investeren in Israel belachelijk.
Maar wat hier om 500 euro subsidie voor een paar Israelische artiesten gebeurt is nog een tikje belachelijker.

8 BlackNinja    
10 maanden geleden door BlackNinja
7
Meld

@8 *bedrijven die niet willen investeren in Israel worden geboycot*

9 BlackNinja    
10 maanden geleden door BlackNinja
6
Meld

@7 JackKropotkin

Ik kan alleen voor mezelf spreken en ik ben noch het één noch het ander.

Ik vraag op een vreedzame manier aandacht voor de mensenrechten voor alle bewoners van Israël en de Palestijnse gebieden. En daarbij hoef ik me als buitenstaander niet aan één van beide partijen te committeren.

Misschien moeilijk te behappen maar het gezegde "Wie niet vóór mij is is tégen mij" gaat niet voor iedereen op. Dat had u overigens kunnen lezen in @6 .

10 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
13
Meld

Eventjes een intimiderend berichtje van die Pink Floyd knakker en het liep ze dun door de broek? question

11 Wild Rover    
10 maanden geleden door Wild Rover
3
Meld

@4 Israël is overduidelijk rechtser dan je denkt. Lees je Ha'arazt toevallig?

13 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
1
Meld

@13 Yisrael

Yup, de Engelstalige app.

14 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
8
Meld

@14 aanvulling

En The Jerusalem Post plus The Times of Israel, Euronews, The Guardian, Politco, De Kanttekening en Vice.

15 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
10
Meld

@14 Niets mis mee hoor, de minnetjes die je krijgt zijn onnodig, maar je moet je er wel van bewust zijn dat zelfs voor Nederlandse begrippen Ha'aretz erg links is. Niet de meest neutrale bron uit Israël. Best aardig als je het gebruikt in combinatie met - zoals jezelf al aangeeft in @15 - Times of Israel en JPost. Engelstalige bronnen zijn in mijn opinie wel minder dan Hebreeuwse, maar ik snap dat je daarin minder keuze hebt. Ha'aretz wordt in Israël maar nauwelijks gelezen.

16 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
5
Meld

@13 Yisrael

Ik weet dat er ook in Israël een tendens is onder de jeugd om conservatiever te stemmen, maar ik vind mensenrechten eigenlijk geen typisch conservatieve of progressieve zaak.

Maar waarom vraag je dat?

17 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
9
Meld

@17 Omdat ik het vermoeden had haha. Zoals ik al zei, Ha'aretz wordt in Israël maar door een paar (ik geloof iets van 3 á 4) procent van de bevolking gelezen. Bronnen in het Hebreeuws zijn niet zo links (of zoals jij het noemt 'progressief'). Je stelde in @4 dat Israëli's de lijn van de regering niet acceptabel vinden, maar de regering krijgt juist grote steun van de bevolking. Het klimaat is de laatste jaren erg verrechtst, kijk maar naar de zetelverdeling in de Knesset in de loop der verkiezingen sinds 20000 ofzo. Alleen Ha'aretz probeert altijd het tegendeel te verkondigen question

Bibi's steun wordt nu voornamelijk bedreigd door corruptie, niet door zijn beleid.

Verder bedoelde ik er niets mee, gewoon iets dat me opviel question

18 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@17 Wat heeft dit met progressief versus conservatief te maken? Ook progressieve Israëli's zijn over het algemeen niet pro-BDS. Het is ook hun economie die ervan afhankelijk is. Sterker nog, ik ben in Israël al aardig links/progressief.

19 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@16 Yisrael

Ik trek me sowieso niets meer aan van die minnetjes. Die krijg ik zelfs als ik op OT2 "Goedemorgen Marcus" schrijf. Het was eerst even wennen om te zien dat mensen zelfs met een minnenbombardement reageren op een posting over mijn invaliderende aandoening maar blijkbaar vervelen sommige mensen zich. Of hebben ze gewoon een hekel aan me, dat kan ook question

Ik weet dat Ha'aretz slechts een marktaandeel heeft van 3% heeft, maar ik vertrouw per definitie niet op één bron, ook niet bij Nederlandse kranten. Als je, net als ik, heel weinig meer kunt heb je tijd genoeg om achtergronden bij het nieuws te lezen.

Zelf vind ik aanduidingen als 'linkse krant' of 'rechtse krant' niet zo interessant. Als sociaal-liberaal zwerf ik per issue meestal tussen links en het midden question

20 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
12
Meld

@20 Dat is ook zo. Ik begeef me zo min mogelijk op sociaal-economische draadjes omdat ik weet dat mijn bijdrages daar niet gewaardeerd worden (erg rechts/libertarisch). Goed dat je je verdiept in complexe kwesties, het levert goede discussies op mijns inziens.

En misschien staan we uiteindelijk toch dichterbij elkaar dan we denken, in de kern ben ik ook liberaal, alleen niet sociaal haha.

21 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@19 Yisrael

Ik zeg ook niet dat BtS en BfW grote bewegingen zijn. Ik vind het al fijn dát ze er zijn. En volgens de meeste reaguurders hier merkt de Israëlische economie toch niets van #BDS. Het doel is wat mij betreft helemaal niet het kapotmaken van een economie maar het bijdragen aan bewustwording. En als dat verbaal niet lukt dan maar via m'n portemonnee. En, hoewel niet optimistisch van aard, heb ik toch goede hoop dat ook stromingen als #jewsandarabsrefusetobeenemies vaste voet aan de grond krijgen en zo bijdragen aan een pad naar vrede tussen de Israëli's en hun naaste buren met wederzijds respect.

https://parliamentofreligions.org/pwr_resources/news/wp-content/uploads/2014/08/werefusetobeenemies-300x247.png

22 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
10
Meld

@21 "liberaal, alleen niet sociaal"
@19 "ik ben in Israël al aardig links/progressief."

Misschien eens een keuze maken, zou dat helpen?

23 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
3
Meld

@22 Mja, Israël heeft een sterke economie, die maak je niet zomaar kapot, maar op microschaal zal BDS natuurlijk wel degelijk invloed hebben. Ik vind dat nergens voor nodig; erg zonde zelfs. Boycots lossen niets op en zorgen slechts op locale schaal voor problemen. De regering merkt er verder niets van.

#Jewsandarabsrefusetobeenimees zijn initiatieven waar we iets aan hebben. In Israël hebben Synagoges en moskeeën over het algemeen samenwerkingsverbanden; ik ging als kind iedere week naar de moskee met vriendjes, goed voor mijn Arabisch zei m'n moeder. Ik heb het idee dat dat buiten Israël veel minder het geval is, al weet ik dat mijn synagoge in Leiden (daar woon ik) wel lunches etc organiseert met de moskee hier.

24 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@23 Je moet beseffen dat politieke landschappen per land verschillen. In Nederland stem ik VVD, dat is aardig rechts en liberaal. Ik stem niet in Israëlische verkiezingen, maar ik zou op Yesh Atid stemmen, wat daar als sociaal-liberale partij wordt gezien. Een linkse partij in dat politieke landschap.

25 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@23 "In Nederland stem ik VVD". Dan stem je rechts.
Wat je in andere landen zou stemmen doet niet ter zake, het maakt je stem niet "linkser".

26 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
2
Meld

@25 Yesh Atid links....... Ja het is wel opgeschoven de afgelopen jaren land wordt er niet beter op. Israël kampt met een enorme leegloop van linkse mensen. Bijna 40% van de Israëlisch jeugd overweegt vertrek http://www.haaretz.com/israel-news/bye-the-beloved-country-why-almost-40-percent-of-israelis-are-thinking-of-emigrating.premium-1.484945

Over 30 jaar is het een land van zeloten net als Iran of Saudi-Arabië..

27 Dian    
10 maanden geleden door Dian
4
Meld

@26 Hadjememaar

Links en rechts zijn relatief. In de USA zouden ze de VVD nog 'linkser' vinden dan de Democrats question

28 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
5
Meld

De BDS beweging wil overal bordjes met de volgende tekst:

Für Juden verboten!

Dit vat het geheel wel ongeveer samen.

29 greenmango    
10 maanden geleden door greenmango
3
Meld

@27 Dat geloof ik niet. Je kan van Likud zeggen wat je wil, maar als niet-religieuze partij omarmen ze wel bepaalde seculiere kernwaarden. Het deel van Israël dat uit is op een theocratie als in Iran groeit wel, maar is een minderheid waarvan ik niet geloof dat het een meerderheid wordt. Maar goed, Israël verrechtst, is niet per se negatief trouwens. Ik merk er niet veel van als ik er ben.

30 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@30 Yisrael

Maar je kunt er geen seculier huwelijk sluiten, of is dat inmiddels gewijzigd?

31 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
6
Meld

@29 Greenmango

Echt niet. De Palestijnen hebben geen geld noch de keuze om wat dan ook te boycotten, en in Europa en de VS worden de joden juist met fluwelen handschoentjes aangepakt om te voorkomen dat men van antisemitisme beschuldigd wordt. Als ik tegen beslissingen van onze eigen regering ben, heb ik toch ook niet automatisch iets op Nederlanders zoals ikzelf tegen? En Breaking the Silence en Boycott from Within hebben toch ook niets tegen Israëli's?

Zij en ik worden voor het gemak maar weggezet als antisemieten. Dat valt niet te voorkomen dus heb ik me daar maar bij neergelegd. Zolang ik weet dat het niet zo is maakt het mij geen barst uit wat een ander over me denkt, zegt of schrijft. Ik beschouw het gewoon als de gemakkelijkste methode om niet met argumenten te moeten komen, en dat is nu juist wél de bedoeling van een discussie-platform.
Yisrael legt me tenminste uit waarom hij dingen anders ziet. Daarom denk ik er over om mijn voornemen om álle Israëlische producten te gaan boycotten te laten varen en me te blijven beperken tot producten uit de bezette gebieden. En dat krijgt u in geen elf hete zomers voor elkaar met uw kortzichtige oneliners.

Kijk maar eens naar "Zwijgen over Israël", een Zembla-uitzending waarin gesprekken met o.a. politici (2003) in ca 6 delen van ± 4 minuten. Dan hoor je hoe omzichtig er met de Israëli's wordt omgegaan.

https://m.youtube.com/watch?v=QxBSpp09kK0

32 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
11
Meld

@31 Nope, trouwen kan nog steeds alleen bij de rabbijn.

34 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
0
Meld

@32 correctie

Ca 6 delen moet zijn 11 delen.

35 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
6
Meld

@34 Yisrael

En bij de imam, de pastoor en de dominee neem ik aan. Of dat dan weer niet?

36 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
5
Meld

@36 Oh ja die ook natuurlijk haha.

37 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
1
Meld

@34 Yisrael

Grin, zelfs op een open vraag als @31 scoor ik binnen een luttel aantal minuten al 4 minnetjes. Dan weet je gelijk wat ze waard zijn. question

En jij bent de enige die mijn vraag gewoon beantwoordt question

38 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
7
Meld

Een kijkje in de anti-BDS-lobby. Het is weliswaar afkomstig van Al Jazeera, maar strookt grotendeels ook wel met informatie van Een Ander Joods Geluid.

http://www.aljazeera.com/investigations/thelobby/

Zelfs al is er maar 50% waar dan wordt het wel steeds duidelijker waaraan die, door de Israëlische regering in de begroting opgenomen, post tbv de anti-BDS-lobby van U$ 30.000.000,- wordt uitgegeven.

39 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
5
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet met mond vol tanden: ‘Hebben jul...
Thierry Baudet werd dinsdagavond tijdens het...

1 dag geleden door Brynnar

Marokko vecht op WK voor zijn laatste kans: &...
Het Marokkaanse elftal neemt het vanmiddag bi...

1 dag geleden door RTL Nieuws

DENK plande een nepnieuwscampagne
DENK plande in de aanloop naar de Tweede Kame...

23 uur geleden door beastyboy

Trump komt met oplossing voor 'grenskind...
De Amerikaanse president Donald Trump zal van...

18 uur geleden door RTL Nieuws

Het einde van de Zweedse sociaal-democratisch...
De beroemde brug van Denemarken naar Zweden,...

1 dag geleden door Vaartuig


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Moskowfiets
‘Detentiecentra VS geven kinderen kalmering...
@37 Sorry ik heb geen zin om mijn tijd ...

minder dan een minuut geleden door Moskowfiets

Mac Benac
Les voor Denk: onderschat nooit een blonde ta...
Wie is nou toch Angela de Jong ?...

minder dan een minuut geleden door Mac Benac

GreyB
‘Detentiecentra VS geven kinderen kalmering...
@36Ja, de 'weg met ons' principes zijn dat....

1 minuut geleden door GreyB

Truffelaar
Dochtertje Chantal Bles start met behandeling...
Sterkte kleintje. wie je ouders ook zijn moge...

1 minuut geleden door Truffelaar

Nonick
Dochtertje Chantal Bles start met behandeling...
#1 de vrouw van Robert Doornbos. ...

1 minuut geleden door Nonick

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig