door Havermout in Economie  ·  44 Reacties

  • 0
  • 509x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Mijn vriendin is audiofiel, die heeft recent de 5 dubbel LP gekocht van Kruder en Dorfmeister. Onvoorstelbaar mooi geluid op plaat.

1 gebruiker-verwijderd

Alhoewel ik als 53-jarige met de LP ben opgegroeid koop ik LP´s niet vanwege nostalgische gevoelens, maar vanwege de superieure klank. Klankmatig staat op nummer 1 bandopnames, gevolgd door de LP. Pas daarna komt de rest. Bij mij in huis zijn er geen digitale signaalbronnen om de simpele reden dat de natuur enkel analoge geluiden produceert.

1
2 toecutter

Leuk om te doen, warm, vol geluid, prachtige grote hoezen, en je luistert vanzelf weer eens een heel album uit, in plaats van voortdurend door je enorme digitale verzameling heen te klikken.

Verleden jaar een prachtige nieuwe platenspeler gekocht, die geschikt is voor alle mogelijke moderne receivers. Wel een ander element en naald ingebouwd.

Fantastisch!

0
3 Biesbush

@1
Dat is vrij zeldzaam een audiofiele vrouw.
Heb zelf een zeer goede draaitafel en die maakte destijds in de jaren 90 gehakt van iedere CD speler inclusief de topspelers.
Je vriendin zal hem wel herkennen, want hij wordt nog steeds gemaakt; de Rega P9
Maar een LP draaien heeft pas zin op een goede tafel en die heb je niet voor 100 euro en dat zijn nou juist die spelers die de jeugd gebruiken. Usb dingetje erin. Je ziet ze wel eens in TV programma's.
Ik snap niet dat je een krakende en ruisende plaat gaat draaien op een platenspeler die exact dat laat horen nl: een krakende en ruisende plaat.
Dan doet een CD het veel beter en de studiomasters op 24bit/96 khz nog weer veel beter.

2
4 von Schnellensinken

@4 Welnee, die zijn er genoeg, alleen mannen kicken vaak op techniek of merk.
En dan is die vrouw vaak al duf geluld question

2
5 chouffleur

@3
Wat je nodig hebt is een phono voorversterker voor een MM/MC element of een High Ouput MC element, dan heb je geen voorversterker nodig. Dan kun je die platenspeler analoog aansluiten.
Ga je de boel digitaliseren dan schiet het doel van zo'n platenspeler volkomen voorbij.
Als je analoog gaat, hou het zoveel mogelijk analoog en de signaalweg zo kort mogelijk. Een mooie buizenset bijvoorbeeld en speakers met zo min mogelijk filtering.
Dan ben je net zo audiofiel bezig als de vriendin van @1 , Ghehe.

0
6 von Schnellensinken

@6 Ik bouw voor de fun buizenversterkers, leuk maar de luidsprekers moeten dan wel echt hoog rendement zijn, een goed ontworpen transistorversterker is wat dat betreft beter voor de wat moeilijkere luidsprekers, maar de voorversterker voor Phono is altijd wat budgetachtig in de doorsnee voorversterker. Keuzes en geld..

2
7 chouffleur

** gebruiker verwijderd **

@7 , de boxen zijn van philips eind jaren 70 met wat modificaties. en idd een buizenversterker.

8 gebruiker-verwijderd

Vinyl question :lief:

Ik juich dit initiatief van Sony dan ook hartelijk toe.

0
9 tripomatic

@7
Leuk chouffleur!
Speel zelf met twee sets. Een voor surround en die is zo digitaal als het maar kan en een buizenset met de platenspeler en die is dan weer zo analoog als het maar kan.
De digitale set zit op elektrostaten dus daar zit een beest van een meerkanaals eindbak op.
Dat moet ook wel, want het standaard spul trekt dat niet.
De buizen hebben geen enkel moeite met de elektrostaten en is wellicht het mooiste wat ik je hier eventueel zou kunnen laten horen.
Buizen hebben een geringe wattage, maar kunnen enorm veel stroom leveren en dat is nou net wat een elektrostaat lekker vind. Met dynamische speakers is het maar net de vraag of die speaker voor voldoende druk kan zorgen, vandaar dat er inderdaad vaak hoogrendement speakers worden gebruikt of hoorns. Ook wel lekker hoor, dat live gevoel!

0
10 von Schnellensinken

@10 oef.. Ik ga maar niet opnoemen wat ik allemaal heb staan en gebruik maar iedere keer is weer leuk opstarten met iets nieuws of ouds. Momenteel een project met zendbuizen als eindtrap en amroh eindtrafo in push pull, maar ik heb ook de Philips eindbakjes zelfbouw met el84 pp en alles eromheen. Met de breedbanders erbij.
En mfb voor de lol, en als het hard moet..
Peavy met qsc question

1
11 chouffleur

Mijn set up: EMT R80S studioplatenspeler mer Ortofon RF 297 arm en Tedeska DST 201L MC element. Bandmachine Philips EL3501 studio mastermachine. Phonovoorversteker zelfbouw buizen MC, trafogekoppeld met LCR RIAA netwerk. Lijnvoorversterkers Western Electric 49B bouwjaar ca. 1930. Eindversterkers Brook Electronics model 12A met 2A3 eindtriodes in push-pull bouwjaar ca. 1947. Luidsprekers Western Electric 12A hoorns (1926) met originele Western Electric 555W hoorndrijvers, Western Electric 597A hoorntweeters (ca. 1932) en 4 stuks Jensen Mcmurdo supergiant 18 inch bas speakers in Western Electric W-baffle bashoorns (ca. 1933). Goed voor een geluid waar zelfs hardcore audiofielen stil van worden. Deze installatie blijft totdat ik in de kist lig in mijn woonkamer staan.

0
12 toecutter

De LP is nooit helemaal verdwenen de andere opmars zijn de cassettebandjes weer in opkomst.
http://www.ad.nl/binnenland/cassettebandjes-zijn-het-nieuwe-vinyl~ab7bcf31/

0
13 Billiger

@12 in normale kamers gaat dat niet, maar er is met beperkt budget heel wat leuks te doen

1
14 chouffleur

Meer vinyl, zeker als het van goede opname en mix kwaliteit is, is niet te versmaden. Eind jaren '80 zijn wat dat betreft exemplarisch (ook voor de gewone muziek).

@14 [ met beperkt budget heel wat leuks te doen ]
klopt.... zeker als je zelf handig bent met dat spul...

Zoek zelf nog naar een manier om een Peerless XLS12 Subwoofer van MFB te voorzien... loopt dan vlak door tot 15 Hz.

1
15 TedjeR

@14

Dat klopt. Mijn woonkamer heeft een oppervlak van 40 vierkante meters en een hoogte van 4,5 meter. Vooral de hoogte is van zeer groot belang.

0
16 toecutter

@1 K&d sessions?

0
17 solidsteel

@15 vervang dat ding door een 12 inch mfb woofer van Philips question
Of monteer een piezo tweeter op de stofkap van het centerdeel, zie elektuur ergens jaren 80.
Of haal dat actieve deel uit een oude mfb.
Maar het werkt alleen in een gesloten systeem, dus geen basreflex.

1
18 chouffleur

Voor als met een beperkt budget wereldklasse platenspelers wilt bouwen:

http://www.lencoheaven.net/

Voor die oude Lenco 75/76 en 78 wrijfwiel aangedreven modellen bestaan er heel wat zeer betaalbare upgrades waarmee je je oude Lenco omtovert tot een absolute topklasse platenspeler.

0
19 toecutter

@11
Dat is ook leuk. Zou ik ook wel willen, maar heb helaas de handigheid en kennis niet..
Als het aan mij ligt, bouw ik nog een keer een grote hoorn of transmissielijn. Dat kan ik nog wel. Op de buizen (triode 300B). Ik weet het zeker, gaat het dak er hier af, ondanks de magere 18 watt.
Kan ook 2de hands eens een keer kijken.

0
20 von Schnellensinken

@18
1) is CB dus geen vented systeem...
2) sensor op stofkap is overwogen. heeft problemen met sterkte. Je introduceert veel foutsignaal op die manier. Moet dicht bij VC drager, maar daar heb je last van de poolkern en de uitslag.
3) 12"MFB's zijn bijna niet te krijgen en dan stervens duur. Bovendien te weinig belastbaar.
4) actieve deel oude MFB. ca. 50W is echt te weinig, zeker als je naar 15 Hz wilt. Bovendien heeft de oude electronica wat problemen met erg lage frequenties.

Plan is tegen die tijd een brugschakeling te doen. Piek ca. 300W, continu ca. 150W. geen class D want MFB werkt het best met lineaire versterker en NFB.

1
21 TedjeR

@20 voor relatief weinig zijn er AR Ho type 110 of 112 te koop, moderne zuilen met een heel goed geluid en hoog rendement.
Anders op jacht naar tannoy dual concentric.
Of wat ook goed klinkt is een fatsoenlijke pa speaker. Zoals electro voice.

1
22 chouffleur

@19 .... en gooi er een goed vlakke betontegel uit het tuincentrum onder... geslepen natuursteen mag ook, maar is stukken duurder.

1
23 TedjeR

@6 Zó audiofiel ben ik dan ook weer niet, maar ik deed laatst wél een ontdekking op dat vlak; omdat mijn fijne geavanceerde digitale Onkyo-receiver er al na een jaar of drie de brui aan gaf, heb ik een meer dan dertig jaar ouwe Marantz van zolder gehaald, met reusachtige handgemaakte Hepta bassreflex boxen.

Een GELUID jonguh! Waarbij ik me afvroeg waarom ik de laatste jaren überhaupt naar die blikkerige crap heb zitten luisteren; surroundsets met lullige kleine speakers en muffe subwoofers,o met apps te bedienen receivers die updates nodig hebben, enzovoorts.

Allemaal bedieningsgemak, maar dynamisch geluid, ho maar.

1
24 Biesbush

@21 current feedback, zoals JVC ooit deed werkt ook, je kan ook een jamo d-sub6 proberen te vinden, daar zit een 15 inch mfb systeem in

1
25 chouffleur

@12
Wow!
Ik ben zelf dol op muziek uit de jaren 40 en 50 en op jouw set lijkt mij die muziek het best tot zijn recht te komen, alleen gaan mijn buren dat niet leuk vinden...

0
26 von Schnellensinken

@25 nee, geen CFB aub....

1
27 TedjeR

@27 ik heb de 12 inch mfb uitvoering van zowel jamo als philips, aan laag geen gebrek hoor en hard genoeg.
Maar persoonlijk geven mijn transmissielijnen van imf tls80 type een vetter geluid.

1
28 chouffleur

@26

Dank je. Het heeft ca.15 jaar (en heel veel geld) geduurd voordat ik alle componenten bij elkaar had. Maar het is mij de tijd en het geld waard geweest. Ik zal nooit meet iets anders willen. Mijn buren zitten ondertussen vaker bij mij muziek te luisteren dan op hun eigen installaties bij hen thuis. question

0
29 toecutter

@27extra spoel erop, fft systeem eraan, en meekoppelen.. En tijdig afremmen
Het Philips systeem was bedoeld om harder te gaan in een klein kastje.
Ipv lager te kunnen zonder vervorming.
15 hz betekent gewoon meer luchtverplaatsing, bij 12 inch is dat lastig om in de hand te houden.

1
30 chouffleur

@27

Als je echt een vette, hele diepe bas wil is de volgende link misschien interessant voor je:

http://www.labjc.com/?p=4230

Het artikel is een beetje uitgebreid, maar de schrijver, J.C. Morrison is een autoriteit op het gebied van versterkers en luidsprekers. Zeer aan te raden.

0
31 toecutter

@31 categorie bizar. Niet te kopiëren.

1
32 chouffleur

@32

Valt wel mee hoor. Baserend op het idee van de AMT kun je ook kleinere baffles bouwen die met hoog rendement (ca. 100dB, 1Watt, 1 meter) heel laag gaan. Je hoeft daar ook geen peperdure baschassis voor te gebruiken. Nogmaals, het gaat om het idee.

0
33 toecutter

@24
Goed om te horen!
Je hebt gelijk, de laatste decennia is het geluid alleen maar slechter geworden, met als triest dieptepunt de Mp 3.
Bij de mediamarkt vindt je al geen fatsoenlijke hifi meer. Alle speakers van plastic en de duurste digitale speler is rond de 200 euro.
Wat is er gebeurd!
Kijk eens rond op de tweedehands markten op hifi.nl en htforum.nl. Daar kunnen je spullen krijgen die 10/15 jaar geleden een kapitaal kosten en die je nu voor een prikkie kunt kopen.
Ik heb mijn Arcam CD speler van 2000 euro, destijds een van de betere op de markt, verkocht voor nog geen 175 euro (!).
Speel je met laptop/PC installeer een audiofiele speler. Windows sloopt je geluid. Dan kan je rechtstreeks naar de USB uiitgang, Windows omzeilend en dan naar een top DAC converter (die je ook voor een habbekrats kan krijgen) analoog uit met goede kabels naar je Marantz.
http://wiki.hydrogenaud.io/index.php?title=Bypassing_Windows_Mixer
Download eens een 24bit/96 khz Flac studiomaster en je weet niet wat je hoort.

0
34 von Schnellensinken

@33 yep, of Karlsson systeem is ook goed te doen..
Overigens terug te komen op het mfb principe kan je nu ook een laser monteren om de snelheid te meten en terug te koppelen om een lagere frequentie en strakke weergave te verkrijgen

1
35 chouffleur

Frame voor de woofer en terugkoppelen met de laser.

1
36 chouffleur

@28
Haha, die heb ik een keer beluisterd bij Pluimgraaf in Vlaardingen. Heerlijk ding.
Kreeg meteen de toen de nog gloednieuwe Sony CD speler mee naar huis. Wist niet wat ik ermee aan moest.
Mooi? Ja en nee. Maar weer teruggebracht...

0
37 von Schnellensinken

@37 ooit gekocht voor 25 euro van een weduwe die die lijkkisten niet meer in huis wilde hebben..
Nog steeds lol van

1
38 chouffleur

@38
Jemig. Geen geld. Kun je alleen maar op verdienen als je ze een keer weg wilt doen.
Maar die weduwe heeft wel gelijk. Ze zien er niet uit.
Lijkkisten...LOL.

0
39 von Schnellensinken

@39 yep maar die dingen klinken zo lekker..

1
40 chouffleur

@13
Dat van vinyl snap ik, maar cassettebandjes?
Lieve hemel.
Voor de jongeren:
Neem een CD, comprimeer die tot Mp3 64kb en voeg HEEL VEEL ruis toe en je hebt je cassettebandje.
Lieve jongelui, jullie gaan daar bepaald niet mee op vooruit.

0
41 von Schnellensinken

@41 bij de eerstvolgende film met cd walkman of een b&o cd wisselaar is dat ook weer helemaal terug..

1
42 chouffleur

@42

Vooral hipsters schijnen heel erg gevoelig voor zulke trends te zijn. Ach, laat ze maar.

0
43 toecutter

@42
Ja dat is waar.
We hebben nu veel meer mogelijkheden. Toen had je niks anders dan de tape als je wilde kopiëren. En als je dat goed wilde doen dan was je een hoop geld kwijt.
En dan die mechanische ellende met vastlopende bandjes, of bandjes die er dan vervormt uitkomen. Nee niet mijn ding..

0
44 von Schnellensinken

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 En alweer speel je nu op de persoon. Flapdrol. ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 " ik gaf gewoon mijn mening." Wat je deed was SCHELDEN, BELDEIGEN, OP DE PERSOON spelen. aantoonbaar !!!!" lulletje rozenw...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 "Het volk wilt het niet dus gebeurt het niet , zoals een democratie hoort te werken.Als wij zeggen dat we het niet willen worden we door o...

9 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@33 " Ik zie @17 niet schelden" LEZEN!!!Ik zei "op de man spelen" , niet schelden.Je weet wel, de persoon pakken, zoals JIJ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@40 "Wtf is dit dan ineens?" Dat komt omdat een uur daarvoor LoydMorris mij op een ander draadjem volledig uit niets, zonder enige...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@29 "Dat geloof of ideologie wordt alleen misbruikt door degenen die op meer macht/aanzien en geld uit zijn."Dat gebeurt heel vaak. Een gron...

19 minuten geleden geplaatst door RobP

sockknitter
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Zegt van Baarle nu echt dat de islam bestreden moet worden?Als dat zo is, zou ik zeggen: Begin er zelf mee....

19 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Eindelijk het licht gezien?...

20 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Het opstarten van een oorlogseconomie en het militariseren van het onderwijs met wekelijkse dreigingen richting het westen zijn natuurlijk ...

21 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

40 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Bengali PornstarPervfamEdwige Fenech MoviesBest Movies With SexTit Flash CompilationCartoon. PornoTamilhousewifesexBengali Chuda Chudi Bangla Chuda ChudiJapenese OrgyNaked Homeless WomenTryst EacortBigboobs AlertMiakhalifasexyJdpornWhite Lesbo PornFamous Porn StarzAsk Reddit After DarkWannpnceRoxanne Mckee NudeFirst Time Sexy VideoLwsbian Porn VideosMuvaphoenix PornBrunnet MilfAntasia RoseBlow Job From GirlfriendFacial Abuse VideosSexy Porn ThreesomesAsian MasterbatingCute PornXhomster VideosCouple Sex GifSouth Indian Actress SexStepdadxxxSensational Sex VideosDesi Hq SexHottest Lesbian SexPorn SupermodelsStepmom Nurumassage69 With MomHardcore AsianpornGigi Jadid NudeRomantic Movie XxxMahadevi Sex PhotoBailey MattinglyBigtittygothegg PornXhamster BrazzersXxx Brazzers Porn VideoLadies Xx VideoMaya Bazin PornGaw XxxDefloration Full LengthBrurettesvideoLea Sydoux NudeHandjob From SisterKwolsky PagePrornhubBlack Porn SrarsIndian Hd X VideoHot Sexy Indian XxxCumed TeensSucked PornXnxx Videos OfWww Sexmax ComMalayalam Actress HotHindidesisexLive Sexy BfNaked CuddlesSyxprnChudai Ki PictureXxx Lokel VideoBangali Bhabhi SexBath FuckLesbian Teenagers NakedMesum IndoNew PornvideoMundo Hentai OficialAlexis GraceXxx Mom And Son IndiaTrippie Bri Onlyfans LeaksLatina Dildo RideFembotwikiHot Sex Kissing SceneVideos Porn FreNaija UmcutKayley Gunner NudeHow To Shoot CumPorn Actor0lder 4 MeMizo Xxx345simm-847Kannada Sex VHot Nurse PornVillage Bhabhi Porn VideoXxx Video GuwahatiGorillagrip PornGrope VedioRiley Reid HairyEscort For WomenBabes.comJason Luv LenaCheerleader SexBig Boobies TiktokXnxx In GymKuukowSunny Leone All Sex VideoXmasala NetKendra LustMother And Son Real PornGaigoi Sai GonOhmibod PornVídeos X PornôBlacj Lesbian PornSoapy Tittie PicsMarry Queen PornSex Sex VideoMosi XnxxIndinca FlowerXxx By DogPriya Mani XxxShruti Bhabi PornPorn SuperheroinLesbain Comic PornGay Porn ForcXnxx LezbienMature MomFemdom TrainingSex WebWww Sextamil ComStormy Daniels Cream PieAmateure Ebony PornNatasha Malkova ComNaked And Afraid UncensoredPeta Jensen BlackedVictorian PornBlind Sex ComCharity CrawfordanalXxxporn Step MomPornolar 2022Photo Pornos GratuitesHot Cartoon SexSophia Leone Sex ComKichan Sex ComY PornRajasthan Ki BfSxey VidosMallu Aunty SexFree Brother And Sister Sex VideosSunny Leone PronhubLatina Spy PornXvidio Lesbian