Noam Chomsky maakt TTIP en CETA in amper 2 minuutjes met de grond gelijk (mo.be)


In een interview met Channel4 heeft Noam Chomsky precies 2 minuutjes en 5 seconden nodig om TTIP met de grond gelijk te maken. ‘De zogezegde vrijhandelsakkoorden zijn geen vrijhandelsakkoorden, het zijn zelfs amper handelsakkoorden. Het zijn vooral akkoorden om de rechten van investeerders te vrijwaren.’ ...

door morandi in Politiek  ·  32 Reacties

  • 0
  • 1778x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zelden zo een goede rationele analyse gezien over wat het is.

Het zijn inderdaad helemaal geen handelsakkoorden. Het zijn geformaliseerde investeringsbelangen van grote corporaties en een uitbreiding op patent en copyright wetgeving die zoals Chomsky al zegt een enorme negatieve impact hebben op lokale economie, lokaal welzijn en lokale grondrechten.

"Handelsakkoorden" Dat is de verpakking. Het zijn licenties voor monopolisten. Licenties die boven de wet en boven de staat staan. Het is een formalisering van totale macht door monopolisten.

2
1 Phiteceen

Hopen dat het morgen erg druk wordt in Amsterdam.

0
2 3RN5T
3 Defcte burger

De arbitragecommissie die gevestigd is in de VS, bestaat uit vertegenwoordigers van grote corporaties, niet uit rechters. En hun macht stelt de regeringen, de rechterlijke macht en (milieu)wetgeving van landen effectief buiten werking.

In feite zijn verdragen als TTIP, CETA, NAFTA en dergelijke, een greep naar de macht door de grote multinationals, althans zo zijn de uitspraken van Chomsky uit te leggen.

Het zijn wurgcontracten, en wurgcontracten zijn niet rechtsgeldig.

Als de EU deze verdragen ratificeren zal het uitlopen op een ramp die zijn weerga niet kent in de geschiedenis.

2
4 Atlantique

Wij hebben niks meer te vertellen in ons land. Ons land is niet meer van ons, maar van de banken. En de banken schrijven de wetten en regels van de EU. Dus TTIP is niet meer onze zaak. Pro-EU -> pro-banken -> pro-TTIP. Ieder democratisch recht of verworvenheid is afgeschaft. RIP

3
5 lieveschat

Ik verbaas me niks dat de voorstanders van CETA en TTIP hier niet naar durven kijken.Want dan zijn ze gelijk uitgekletst! Ik ben blij dat er nog zat mensen zijn die wel helder kunnen nadenken.question

2
6 skata

Onze politici: "deze verdragen zijn goed doordacht, er is veel tijd in geïnvesteerd. Het zal dus wel goed zijn."
Noah Chomski is een hoog intelligente en gerespecteerde man met een gefundeerde mening.
Mag ik dan dezelfde redenering als de heren & dames politici gebruiken om te zeggen: Deze man heeft het goed doordacht, het zal dus wel mis wezen?

1
7 SlayerFan

@7 wat die politici er ook niet bij vertellen is dat minimaal de fractiespecialist royaal gefêteerd is door de lobby...

1
8 TedjeR

De Europese Commissie en de nationale regeringsleiders leggen momenteel enorme druk op Wallonië om bij te draaien. Europese politici zeggen dat Wallonië het niet kan maken om in haar eentje het CETA-verdrag te blokkeren.

Maar in feite vertegenwoordigt Wallonië grote bevolkingsgroepen in heel Europa: de 3,5 miljoen Europeanen die het Europese Burgerinitiatief tegen CETA en TTIP getekend hebben. De grote meerderheden in opiniepeilingen die zeer kritisch staan ten opzichte van CETA en TTIP. En de 180.000 Nederlanders die de petitie voor een referendum over CETA en TTIP onderschreven! Het Gallische dorp van 2016 heet Wallonië.

Sterk de Walen in hun verzet en vraag hen de rug recht te houden:

http://www.meerdemocratie.nl/steun-wallonie

1
9 Grootmoeder

Zeer lachwekkend dat politici betaald door belastinggeld de bevolking dusdanig verkopen.

Noem deze personen nooit meer volksvertegenwoordigers, dat doet woord volk zeer veel onrecht aan.

1
10 garriet

@10 ik wou dat het lachwekkend was, het is volgens mij diep, diep triest!

@9 Dat is dus ook weer zo'n frame vanuit de EC :" de Walen doen dit in hun eentje..."
De EC vergeet dat de Walen momenteel als enige bestuurslaag pal staan voor de belangen van 520 miljoen EU burgers. Dat is dus niet "in je eentje", maar dat is tonen van verantwoordelijkheid voor de bevolking.... daar zouden die slap-jassen in Brussel een heel groot voorbeeld aan moeten nemen.

Al getekend!

1
11 TedjeR

inderdaad dit is nu eens een kwestie waar overheden de wil van "het volk" t.t.z. de bevolking van rechts tot links volledig aan hun laars lappen ten bate van de wil van "het geld".

Ken je vijand!

1
12 morandi

maar er waren al zo veel massale demonstraties en petities doorheen europa zonder dat dat veel indruk maakt op onze politici;

Het meest effectieve zou zijn : een massale consumptiestaking.

Moesten we met zijn allen tegelijk een paar dagen "volledig" de knip van onze portemonnees dichthouden, dat zou effect hebben.

1
13 morandi

@13 Ik denk dat er maar één werkelijke oplossing is: het afzetten van alle Europese regeringen. Desnoods met harde hand.

1
14 thestranger

Onze politici zijn de hoeren van de corporaties.

1
15 eh

PVV, VVD , PvdA , D66 : allemaal voor TTIP en dergelijke.

1
16 eh

@11

Was ook sarcastisch bedoelt, het is zekers diep intriest.

0
17 garriet

@15 en wij de slaven die de corporaties groot hebben gemaakt door hun producten te kopen en voor hem te werken.

1
18 Myth63

@15

Daarom leven we ook in een corpocratie.

In een democratie worden de stemmen geteld; in een corpocratie de duiten.

1
19 garriet

@9

Bedankt voor de link, goed initiatief!

0
20 MK2000

@2

Barricade-Liwwie is morgen aanwezig.... Te belangrijk om niet te gaan....

1
21 Liwwie

@9
Bedankt voor de link.

0
22 kelly11

In zekere zin begrijp ik de Canadezen en Amerikanen wel. Die hebben slechte ervaringen met overheden in Belize, Argentinie, Mexico, etc. De ene corrupte regering haalt het geld binnen en na de verkiezingen zet de volgende corrupte regering een streep door alle afspraken. Aangezien veel Amerikanen voor hun pensioen van hun investeringen afhankelijk zijn, zitten daar veel aandeelhouders die een vinger in de pap willen hebben.

Maar goed, in Nederland hebben we eerder de omgekeerde ervaring: corrupte bedrijven die het geld binnenharken en vervolgens met de noorderzon vertrekken.

En ook een abitragecommissie is slechts zo eerlijk als de mensen die erin zitten. Eigenlijk is dit een keuze over waarin we het meeste vertrouwen hebben: onze overheid, een commissie, of het "zelfreinigende" vermogen van de grote corporaties (yeah, right).

1
23 Ongeregistreerd

Deze akkoorden zijn geen voordeel voor de gemeenschap. Het handels akkoord zou bijvoorbeeld de im- en export eenvoudiger en goedkoper maken. Dit zou betekenen dat de inkomsten voor de schatkist minder worden. daar zijn de burgers weer de dupe van want geen een regering gaat inkomsten gratis weggeven. De meerdere werkgelegenheid is een smoesje om het akkoord aantrekkelijk te maken, maar nergens op gebaseerd.

1
24 Verwonderd

Nu Montsanto gekocht is door het Duitse Bayer en het Duitse Bayer met miljarden gefinancieerd wordt door de ECB* (EU) wordt TTIP van belang om de totale macht niet meer door de rechtsstaat in landen te laten verstoren, dat lukt niet zonder TTIP.

Bron* : https://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/bedrijven-krijgen-financiering-ecb/

Duitsland gaat daarmee de macht krijgen over het voedsel in Europa. Onderbouwd;
Montsanto (van Bayer) maakt maakt pesticide (roundup-glysofaat) die alleen hun gemodificeerde groente en fruitzaden kunnen overleven, andere gewassen gaan dood. De zaden zijn gepatenteerd en niemand anders mag deze zaden dus gebruiken.

Hoe (on)veilig glysofaat (roundup) is, is prima verslaggeven doo Zembla in de afllevering "De gen-tech lobby" :


Gezien het belang voor Duitsland heeft de EU de pesticide Roundup (ofwel Glysofaat) waar Montsanto zijn macht over het voedsel aan te danken heeft recent veilig verklaard: https://www.oneworld.nl/groen/glyfosaat-veilig-de-eu-met-een-handje-hulp-van-monsanto

Mochten mensen er ziek van worden dan levert het Duitse Bayer ook de medicatie waarmee de gezondeheidsklachten kunnen worden behandeld. Naar de rechtbank gaan heeft geen zin meer, TTIP zal de bedrijven daarin beschermen.
Bayer maakt medicatie waarmee de gezondeheidsklachten kunnen wordne behandeld. De EU financieerd via de ECB het bedrijg Bayer-Montsanto en milieu en gezondheidsregels die Montsanto schaden zullen op weerstand van de lobby kunnen rekene

0
25 Ruud100

Als de import en export belastingen dalen .. dan is het nog maar de vraag of de consument of tussenhandel die winst incasseert.

Maar wat nog belangrijker is dat multinationals, landen voor de rechter kunnen dagen.
Dat kan zijn omdat ze het niets eens zijn met het beleid of whatever... en de burgers moeten de land- advocaten betalen.
Veel multinationals zijn rijker dan landen en hebben betere advocaten ... Hoe dom moet je zijn als je zo'n verdrag tekenen... Alleen corrupte politici zullen zo'n verdrag tekenen.

Geen/weinig winst voor de consument.
Geen/weinig meer werkgelegenheid.
En het risico dat landen failliet worden geprocedeerd door multinationals.
Tel uit je winst.

1
26 jkteg

Deze verdragen zijn vergelijkbaar met wurgcontracten die derde wereld landen wordt aangeboden, hier beslaan ze vele duizenden pagina's omdat wij hier (nog) democratie hebben, een goed rechtssysteem etc., dat moet allemaal beschreven worden op een manier die gunstig uitpakt voor grote bedrijven, slecht voor de burgers en als top op de cake voor bedrijven het ISDS en dat is een gouden appel waarmee zonder maar één product te produceren gigantische winsten gemaakt kunnen worden.

Nu, meer dan ooit, zou er een dwingend referendum moeten komen omdat verdragen als dit een bedreiging zijn voor de democratie, een bedreiging voor de kwaliteit van leven en daar zou nu net meer van moeten komen, kwaliteit van leven.

1
27 Proemevla

Alleen jammer dat onze politici niet naar hem willen luisteren. En die hebben we notabene zelf gekozen.

Wat blijkt? De GGD van shit blijft altijd shit.

1
28 manpower

http://www.volkskrant.nl/4399769?utm_source=VK+avond+20161022&utm_medium=email&utm_campaign=Gesprekken%20over%20CETA%20mislukt%20door%20Waals%20%27non%27&utm_userid=6c01475f-3842-47e7-8f33-1c57da239ce0

uit artikel:
' De Canadese minister van Handel Chrysta Freeland heeft vrijdagmiddag na urenlang onderhandelen met de Waalse regering over het vrijhandelsverdrag van de EU en Canada (CETA) haar koffers gepakt. Volgens Belgische media zei ze bij haar vertrek dat de gesprekken met Wallonië zijn beëindigd en mislukt.'

0
29 Grootmoeder

Zoals alle tegenstanders heeft Chomsky wel een heel eenzijdig beeld van CETA. Ik zou eerst iedereen eens op willen roepen om zo'n verdrag eerst eens helemaal te lezen en je oordeel niet te bepalen op hearsay...

0
30 oeioeioei

Alles voor het grote geld.

1
31 von Bribbentrop

@30 Als je het gelezen hebt, heb je vast argumenten om Chomsky tegen te spreken, kom daar maar eens mee.

0
32 Proemevla

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

@2Het enige wat je als theocratische/dictatoriale overheid nodig hebt, is angst héél veel angst. En dat creëer je door openlijk dermate gr...

2 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

veld1866
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Hé Rutte, die lul noemde de Nederlandse bevolking een paar jaar geleden nog nazi's. Is hij dat weer vergeten?...

3 minuten geleden geplaatst door veld1866

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@9 Uiteraard. 😂...

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

En dan lees je via de link dat Algerije vanwege toenemende droogte steeds meer graan moet invoeren.Terwijl het houden van koeien ook veel wat...

4 minuten geleden geplaatst door eh

JackKropotkin
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@2 Krijg je dan last van de hysterische hoest? @4 Inderdaad :-). ...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@8 "onnozele trol." Volstrekt onnodig beginnen met schelden, beledigen en op de persoon spelen → gemeld. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@22Verteld door de (propaganda)monden van Palestijnen.Bewijs daarvoor is nog niet ėcht geleverd.Pas na beëindiging van dit conflict, zal...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bleke Betty
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Smerig afval wat daar ad macht is. Ik heb enorm respect voor die vrouwen en zelfs enkele mannen die strijden voor vrouwen op het recht om zich...

8 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@7 Het gaat mij om hun beleid, onnozele trol....

9 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Benzardi
GeenStijl: 4 & 5 mei comité Amsterdam: "We staan stil bij oorlog en onrecht, met veel nadruk op Gaza"

Het laatste filmpje was het leukst met de docent....

10 minuten geleden geplaatst door Benzardi

NK. App
Dani Daniels Hot Sexy VideoEva Green Hot SceneDonkeydicksHot Sexy Nake WomenXxxhd.2023Reddit TittiesMature BlowjobsKannada SaxxKinkconAmateurtumblrHypnotubrNude Photos Of TeenagersRreality Kings.comNora Fatehi Porn PicViolet Summers NudesBig Tiddy Goth EggDredd's BbcFeet TicklingSex With Hot BhabhiMaturealbulmBbc OnlyHot Women TwitterSexomodel LyonKarlee GrayHot Sex With BossCuckquean VideosThreesome Porn In HdGaurdians Of The Galaxy PornRule34 ComAssistir Videos Desexo GratisMarizalambLadkiyon Ka LandTelugu Sex Video SexXnxx Sex BoobsDominica9sfmTeacher Student PormGay Porn FriendHindi Sixy MovieErotic MonkeysBokep Indo TerupdatePorn Mega LoadRule 34 FemdomAsian Reverse GangDeepthroat BabeTerbLeyla JennerLovely Mimi Onlyfans LeakedAnanya Pandey XvideoGirl Out West ComTattopornAcompanhante Viva LocalBerazerz MilfVideos BeazzersAvneet Kaur CleavageBeast Tamer HentaiBangal Ka Sex VideoVideospornos HdChloetayaNaked WomrnTamil Nadigai SexMothers Day SexIndian Hot Bhabi Porn VideoTwpornXxxnegrasLilylanessIndian Hot SrxDesi XnxxxDeshi52Bru LuccasXvídeos FreeExploitedcolleggirlsErothotJoyspornerDarcy DolcePornmofosCrysyal ChaseBol SexGrannyvidsPhim SSexy Blue Picture IndianNagnPorn Father Daughter한국야동사이트CocoggBlack Mens Gay PornSex Toys For GirlsLexi PornstarPorn XcMy Best Friend Mother PornStripper Lesbian PornPorn KkvshMysti LifeTransfixed VideosX Vídeos OnlyfansHardcore HammersSexy Ladki Ka SexVintage Porn SitesAmreican Dad PornOnlyfansdildoKrystal Swift GangbangTeenager GloryholeCelinapowell PornDesi Vintage PornTurn Up MonsterMautre MilfBella Heathcote NudePornô CariocasLelasohnaTrukait OnlyfansDirty KikXxxvideo NewKangana Ranaut Hot PhotosHot X MovieJasminesummerKitty Katswell PornNudes CaseirosTeenagers PornôGayporn PrisonValentina Shevchenko NudeXxxvido HindiGau Rape PornXxx LanjaMom Anime PornLesbians Using DildoesPorn Be.comGrupo De PitariaThick CumMelissa Rauch NakedOverwatch FutanariTamil Sex XxxMallu Devika VideosSexo Porn BrasileiroLittle Mermaid PornhubAvitar The Last Airbender PornLesbian Titty SuckLand Sex VideoRebecca Klopper PornMiss Alice Wild Double Teaming The Voyeur MaidCambros TvNhentai PorndudeBliar IvoryXxx Hot GrilsPron Video SisterGyni PornCanan Asmr PornGirls TribbingBest Tits In MoviesBiracial OrgyPorn Made By WomenTelugu Aunty Nude