door ---deleteduser--- in Buitenland  ·  42 Reacties

  • 8
  • 453x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

He, he. Het duurde even, maar schoorvoetend wordt het dan eindelijk benoemd.

1 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

o er gaat iemand lachen, gezien de smiley.

kun je even uitleggen wat er grappig is aan het doodrijden van iemand die het oneens met alt-right?

2 ---deleteduser---

Met terrorisme doelt McMaster op de aanslag met de auto, niet op de rellen zelf zoals de koptekst suggereert.

6
3 greenmango

@3 ,

klopt, rtlnieuws heeft het niet helemaal goed begrepen blijkbaar.

3
4 jodelatedieho

** gebruiker verwijderd **

5 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@5
""In the governement Trump is surrounded by these people".

6 ---deleteduser---

Valt allemaal wel mee, in een land vol wapens, en iedere minuut vallen daar meer doden door dan dit incident tussen gekken

12
7 chouffleur

Nationalist = terrorist. Ze worden steeds extremer in hun taalgebruik om nationalisme maar te onderdrukken. Men zegt, dat die Robert Lee streed voor het behoud van slavernij, maar hij streed voor het behoud van de onafhankelijkheid van de Zuidelijke Staten van Washington. Er is dus eigenlijk ingelijfd door Washington, met militair geweld, onder dekking van morele verontwaardiging over slavernij. Voor een oorlog om slavernij krijg je geen bankgarantie.

15
8 Wendel

@5 ,

die had ik al beluisterd.
McMaster krijgt een vraag over de aanslag met de auto.
Antwoord:

""Certainly I think we can confidently call it a form of terrorism,"

RTLNieuws geeft eea niet waarheidsgetrouw weer.

0
9 jodelatedieho

En ondertussen in burquina Faso..

12
10 chouffleur

** gebruiker verwijderd **

@10
off topic, en zoals je het vermeldt in je post, bestaat het niet eens.

11 ---deleteduser---

McMaster benoemt de aanslag met de auto als terrorisme, RTL haalt een aantal zinsneden door elkaar : http://www.nbcnews.com/politics/white-house/nsa-mcmaster-charlottesville-course-it-was-terrorism-n792196?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

0
12 Crannbuidhe

Ik denk dat hij het beter kan benoemen als ernstige sociale problemen in de maatschappij.

12
13 sparta

@8 Nazi's zijn uitgesproken nationalistisch, in Charlottesville waren het onmiskenbaar nazi's met swastika's, Hitlergroet, omvolkingsleuzen (ook tegen joden) en Blut und Boden kreten. De dader van de aanslag met de auto, Fields, had zich aangesloten bij de nazi-groep Vanguard America. Hun Manifest, 'American Fascism', streeft een uitsluitend witte ethnostaat na, hun credo is ook "Blut und Boden" : https://www.theguardian.com/us-news/2017/aug/13/charlottesville-james-fields-charged-with-was-pictured-at-neo-nazi-rally-vanguard-america?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

0
14 Crannbuidhe

En nu Trump nog...
Maar daar zal steeds op aangedrongen blijven worden door de media.
Al zal hij voorlopig geen pers meer te woord staan, schat ik zo in. Hij is ook te druk met campagne voeren en de aandacht af te leiden.

2
15 GreyB

@15 ,

Trump kan het, volgens de schrijver van dit artikel, ook niet helpen:

http://www.politico.com/magazine/story/2017/08/13/why-trump-cant-say-the-obvious-215481?lo=ap_a1

question

2
16 jodelatedieho
17 Crannbuidhe

@16
M.i. is dat een deel van het probleem. Het andere is dat Trump zelf niet afwijzend is naar die nazi-achterban. Hij shopte regelmatig op het darkweb en retweette regelmatig tweets van die haatmannetjes/clubjes. Als hij niet achter die ideeën zou staan retweet hij het niet..

2
18 GreyB

@18 uit het NYT artikel : Meanwhile a handful of congressional Republicans have condemned the hate on display in Charlottesville, and in our politics. Senator Cory Gardner of Colorado said of white supremacists, “We don’t want them in our base, they shouldn’t be in a base, we shouldn’t call them part of a base.”
But Mr. Trump does, and in his desperation to rescue his failing presidency, he again clung to them.

1
19 Crannbuidhe

Dus een burgemeester die de macht heeft en het mandaat om het eigen gebied veilig te houden laat twee rivaliserende bendes hun geschillen uitvechten op straat.
Klinkt logisch, en dan de administratie in Washington de schuld geven ?

9
20 chouffleur

Mijn eigen copypaste uit een ander draadje:

Trump heeft sinds de verkiezingen meerdere keren duidelijk zijn mening gegeven over "horrifying terrorattack" met "They must be destroyed!!" en "muslimterror".
Ook zijn tegenstanders scheldt hij verrot met naam en toenaam.
Nooit deinsde hij er sinds de verkiezingen voor terug om het beestje bij de naam te noemen, maar ik lees nu dat hij hier wel "boven de partijen" hoort te staan...
Hoe hypocriet is dat..

1
21 GreyB

@20
Trump heeft weer het klimaat geschapen voor de racisten en nazi's..
De haatcampagnes die hij heeft gevoerd over buitenlanders, moslims, andere meningen, enz..

Hij is MEDEschuldig. En er dan niet eens afstand van nemen. Niet toen ze op zijn verkiezingsrally's waren en niet toen ze "Heil Trump" schreeuwden...

2
22 GreyB

@21 Trump's campagne was (en is) een lange haatretoriek, tegen alles wat maar niet blank is en natuurlijk alle ( politieke) tegenstanders, inclusief de veiligheidsdiensten, de rechterlijke macht en de media. Trump heeft kortom een haatklimaat geschapen, en dat haatklimaat is de voedingsbodem voor onder meer de nazi's zoals deze in Charlottesville hun ware gezicht hebben laten zien.

1
23 Crannbuidhe

@22 dus de burgemeester heeft niets te verbieden of te reguleren in eigen stad?
In de VS is altijd al iedere groepering toegestaan, hoe raar dan ook.
In dit geval is toch echt de burgemeester schuldig aan uiteindelijk verwijtbaar niet handelen bij een dreigende calamiteit

9
24 chouffleur

@23 aanvulling : en met deze haatcampagne ondergraaft hij ook de democratie en de rechtsstaat.

1
25 Crannbuidhe

@24 De burgemeester van Charlottesville heeft aanvankelijk de vrijheden en grondrechten (zoals het recht op demonstratie) gerespecteerd, toen de spanningen opliepen heeft hij de nazi-bijeenkomst illegaal verklaard en de 'state of emergency' uitgeroepen. Pas daarna heeft Fields zijn auto in een groep mensen geramd.

1
26 Crannbuidhe

@26 Waarmee nog steeds geen verband is met Trump, maar simpelweg ontoereikend handhavingsbeleid.

11
27 chouffleur

@24
De wetten zijn in Virginia (VS) heel wat soepeler als het gaat om VvM en recht op demonstratie.
Dat hoeft niet altijd aangevraagd te worden. Alleen bij grote demonstraties op de wegen of als er geluidsinstallaties gebruikt gaan worden..
Deze demo was wel bekend en er was voldoende politie aanwezig, maar die stonden blijkbaar een straat verderop..Dat zegt ook weer iets over het handelen van de politie zelf, dat is al langer een probleem in de VS. Ze lieten het uit de hand lopen..
Maar de aanslag is mede te wijten aan de onverdraagzaamheid die is gevoed door Trump.
De supremacists/nazi's voelen steun van Trump en komen uit hun donkere holen gekropen om hem te steunen:

"We are determined to take our country back, it's a “turning point.” “We are going to fulfill the promises of Donald Trump. That’s what we believed in. That’s why we voted for Donald Trump, because he said he’s going to take our country back.”

1
28 GreyB

@27 Zie @18 , @19 , @21 , @22 , @23 . Trump cum suis heeft een haatklimaat geschapen die mensen met extreme ideeen zover brengen zeer extreme dingen te doen. Haat is dodelijk, dat zie je ook bijvoorbeeld bij de IS-terroristen.

2
29 Crannbuidhe

Het is ook wel typisch dat de blonde populisten ineens allemaal niet meer weten hoe ze moeten tweeten. Normaal breken ze bij iedere aanslag door moslimextremisten hun vingers om te laten weten hoe erg het is en om hun haat te verspreiden, maar ze zijn (zoals gewoonlijk) stil als het rechtsextremisten betreft...
Niks over de aanslag op zwarte kerken in de VS, niks over moordaanslagen op politici door extreemrechts, niks over de aanslagen op moskeeën of AZC's en ook niks hierover...

2
30 GreyB

@27 Trump heeft alleen maar de verkiezingen gewonnen dankzij de steun van dezelfde rechtsextremisten die daar aanwezig waren. Een grote kliek nazi's en fascisten die van Trump en zijn kliek een vrijgeleide verwachten voor hun verderfelijke ideologie en acties. Dat jij als aanhanger van Poetin het verband met Trump niet ziet geeft aan dat je stekeblind bent of gewoon blijft bij je rechtse ongenuanceerde meningen en overtuigingen die je hier te pas en onpas achterlaat op verschillende draadjes, sommigen zijn daarbij ook nog eens schaamteloos.

2
31 reality

Trump weet ook wel dat hij niet kan benoemen vanwege zijn achterban. Ze lopen misschien niet allemaal in puntmutsjes rond maar velen staan niet negatief tegenover het idee van white supremacy.

2
32 Tralalala

@13 De nazi's schieten zich zelf in de voet, de provider van de 'white supremacist' nazi-groep 'Daily Stormer heeft hun website er uit geknikkerd : http://variety.com/2017/digital/news/daily-stormer-heather-heyer-white-supremacist-neo-nazi-hosting-provider-1202526544/

1
33 Crannbuidhe

Ik heb eens een documentaire gezien over deze gasten , ik werd spontaan ziek van de ziekelijke denkbeelden die deze gasten er op na houden , ze hebben veel meer overheen met extremistische moslims dan ze willen toegeven ....

2
34 MarcusCole

@33 . Mooi! Een van hun woordvoerders schreef dat hij zich gesterkt voelde doordat Trump zich niet specifiek tegen hen uitsprak.

0
35 Tralalala

@33
Niet alleen dat, maar meer burgemeester gaan n.a.v. de rellen en aanslag in Charlottsville nu standbeelden weg halen.

2
36 GreyB

@35 Gezien de verklaring waarom deze nazi-site stop gezet is, "that the site violated the terms of service and that its service is being terminated", is het ook nog maar de vraag of deze nazi-groep een andere provider zo gek weten te krijgen hun site te hosten.

1
37 Crannbuidhe

@36 Yep, als het niet van Trump komt, komt de rest van de VS in verweer tegen de nazi's.

2
38 Crannbuidhe

@33
Mooi. Wat een headlines over het slachtoffer, walgelijk...
En die lui worden nog met hand en tand verdedigd..

2
39 GreyB

En Trump heeft niks geleerd. In zijn nieuwe campagnespot gaat hij gewoon door met het aanvallen van tegenstanders..
Dat zal wel helpen..

3
40 GreyB

Met een auto inrijden op mensen,is ook een terroristische daad lijkt mij.
Of je moet last hebben van een te lage bloedsuiker.

0
41 kelly11

Deze escalatie is al jaren in de maak. Links speelt weer de Pilatus om het voorval uit te buiten voor laster ... De continue ontkenning en leugens uit deze club is fascistisch gedrag en heeft veel meer weg van supremisme dan ze willen toegeven.
Terrorisme is een daad met een politiek doel. Deze daad komt eerder voor uit een onderliggende burgeroorlog die al een tijdje aan de gang is.

1
42 sparta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Offtopic

@2689Ok, maar dan kan er toch nu op gereageerd worden?En verder, eigenlijk is dat geen excuus. Ik kijk mijn spamboxen ook altijd na, voordat...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@109 Leeftijdsdiscriminatie. Generalisatie. Foei!...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@108 Ik verbied jouw niets hoor Bop.Mopje voor jou Bop.Een vrouw is als erwtensoep, als ze begint te pruttelen moet de worst er in....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@103 Wie zegt dat ik niet lach? Allemaal ruziemakende mannen van zekere leeftijd. Daar kun je toch alleen maar om lachen? 🤣...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@102 Nee, jij verbiedt mij om te janken. Op een jankdraadje. 😂...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als ik ooit wordt vermist, plak dan geen posters op straat of op lantaarnpalen.Dan moet je mijn foto op flessen bier laten drukken.Op di...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bob Sleebaan
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als de zeespiegel stijgt, gaan dan eindelijk de huizenprijzen dalen. 😁...

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@101 Behalve als je her omdraait en jij hen uitlacht. 😉...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Hier een beetje humor.Waarzegster tegen haar klant: "oh verschrikkelijk, je man sterft morgen"Klant: "ja ik weet het, maar ik wil gewoon w...

14 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@100 Waar blijft je beroemde gevoel voor humor?...

19 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

NK. App
Sexy Bp HdGay Hard FuckSaritha Nair PornHotel Room Porn VideosXgames.zoneXvídeos IncestoToni Braxton NudeRubbed One OutVideos De Mujeres PornograficasLuz And Amity PornReese Witherspoon NakedSunny Leone Hard XxxMyfreeblackGp GuiaNaked WomanIndo XnxWifes Friend PornKelly Kay NakedBoy Vs Boy XxxTamil PotnShaven NudistsLisey Sweet PornJacquie Et Mic TvPorn BeureteOnlyfans Famosos TwitterAlura Jenson InstagramImli Web SeriesKatreena XxxSuhagrat NangiCelebrity Nude SceensMature Porn VideoTravestixxxPron Stars PicsYamato NakedElebrity PussyXnxx IndinaBdsmlGand X VideoXxx DhudhLocal Hd Video BfNetvideogirls AnalShizune HentaiMargot Robbie DeepfakesBihar Village SexAlly CooperShort Indian PornAunt Judy PornSucking GloryholePornstar JoiPorncubDorcel GratuitsPornpic GalleryPirates Ii: Stagnettis RevengeJulianna Rose Mauriello NudeTeen Orgy PornBokep MpmPorn.igFacial AbusersXxxxxxxxxxxxxxxxxWww Free Porm ComHamsterpornoTorture GalaxyAnime HebtaiBlounde PornWhoesenpaiسكس التحرشMpl StudioIndian Teen Sex Video DownloadPhim XxxBilatinmen Gay PornXheadmasterSexteachermomNew Cheating Porn VideosScarlet Red BlackedTelgu Sex ComBangbros ConJustina Valentine HotGracefulgracexoR34 GayDaughte Swap PornHaisuryGirls Do Porn 423Porn.com Porn.comPorntube PorntubeFpo XxxPictures OfdickAnal And FistingAuntysexxxIndian Six VidosRajasthani Sex PhotoJufe-465Bhojpuri Xxx MovieGotti SexJlo Sex VideoFriends Mom PornHair Pulling PornAi Sex ChatbotFree Porn TabboPorno BondageCuckolding VideoMulheres Chinesas NuasWoe Senpai NudeKaley Cuoco In BikiniNew Indian Couple SexFameous Porn StarsHigh PornGay BlowjobpornFeet FemdomXxxxxxxxxxxxwMeikoku GakuenTurkish Actress Nudeکون لیسیNaughty America LesbianJeanie PepperMiley Cyrus LegsNyxi Leon PornSkjk023Surprise ThroatpieStep Father PornHot TeenassHd Sex NetKalehentaiVani Viswanath HotBbc PmvList VrawlerDesi Vergin SexXxx Com 2018Sania Mirza Bf Videoنيكه مصريPoccnaBbcnude18 P O R NGal Gadot Hot SexyHard Sex ImagesWww Bf Sex Video ComLana Rhodes GifBig Butt FuckAlena CraftDirty Diana PornScarlett Sage LesbianFre Porn For HerAmericas PornHumstar VideoGay Porn ForcedXxnx BruzzersCukold HomemadeDemi Rose LeaksLena The Plug SpankbangCourtney Tailor OnlyfansGilfmilf