Nederlanders zwaarste rokers van Europa (gezondheidsnet.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door iedereen heeft recht op mijn mening in Gezondheid  ·  45 Reacties

  • 2
  • 561x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Teveel nivellering. question

3
1 Wild Rover

Ik had liever een echt onafhankelijk onderzoek gezien, in plaats van zoiets dat geschreven zou kunnen zijn om de NL overheid een steuntje in de rug te geven bij hun jacht op de rokende medemens, maar goed. Dan nog.

"Het onderzoek bevestigt verder dat steeds meer Nederlanders voorstander zijn van een algeheel rookverbod in openbare gelegenheden, dus ook de horeca."

Bij mijn weten is dat er al. Men is al zover, dat men roken in je eigen tuin wil verbieden, en de volgende stap is de eigen woning, uiteraard.

6
2 Wendel

Moeten we niet liever een jacht houden op mensen, die zo verslaafd zijn aan geld en sociale status, dat ze er echt alles voor over hebben, wat betreft mishandelen van de medemens?

6
3 Wendel

** gebruiker verwijderd **

@3 Goh, knap verzonnen. Roker zeker?

4 verwijderd23941

Titel bericht suggereert dat Nederlandse rokers allemaal obesitas hebben question
FF de zak Japanner erbij: als je rookt krijg je dus hart- vaat- en longziektes en wel alles tegelljkertijd. Dat moet ook allemaal gelijktijdig worden behandeld en kost de niet-roker op zijn minst 150K Euro. Volgens de niet-roker gaat de roker 10 jaar eerder dood. Hij wordt gemiddeld 65 en de niet-roker 75. De roker heeft zijn leven lang aow betaald maar heeft er dus niets aan. Dat betekent dus dat de roker de aow van de niet-roker betaald. Gaan we uit van een aow van 200k over 10 jaar. Daar kan de roker dus van worden gedotterd, een openhartoperatie krijgen en dan nog houdt de niet roker 50k over...........

3
5 Tiidmasine

@5 Roken is ook zeer lucratief, vergeet de accijnzen niet. question

3
6 Wild Rover

** gebruiker verwijderd **

@5 Nog een roker. Wie hou je nu eigenlijk voor de gek?

7 verwijderd23941

@7 Rokers zijn weldegelijk beter voor de schatkist dan niet-rokers omdat ze eerder sterven.

3
8 Wild Rover

@7 U suggereert dat ik rook ? Nou echt niet !! Tekst is vrij naar Harrie Jekkers trouwens.

3
9 Tiidmasine


1
10 Tiidmasine

Nou deze niet(meer) roker,gaat gelijk weer roken zodra ik 'de terminale diagnose' krijgt,want ik weet nog steeds hoe 'lekker' het is....

3
11 Hangingmen

@7 Maar aangezien longkanker een van de doodsoorzaken van een roker is en die ziekte vaak gepaard gaat met een lange weg aan behandelingen en veel kosten met zich mee brengt, die niet goedkoop zijn, klopt wat jij zegt dus niet.

4
12 JohnZero

@12 is bedoeld voor @8 niet voor @7 .

1
13 JohnZero

@12
Een niet-roker kan ook gewoon longkanker of een andere 'dure' slopende ziekte krijgen,hoor
Een 'snelle, goedkope' dood is niet alleen aan niet-rokers voorbehouden...

3
14 Hangingmen

@14 Maar bij een roker is de kans veel groter maar het argument dat een roker goedkoper voor de staat is is onzin.

5
15 JohnZero

** gebruiker verwijderd **

@9 Oh, in dat geval bent u gewoon niet origineel. Niet iedereen is bekend met alle teksten van Jekkers dus zo vreemd is het niet om te denken dat u een roker bent.

16 verwijderd23941

https://www.gezondheidsnet.nl/kanker/longkanker-de-dodelijkste-kanker

"Helaas is longkanker nog niet gemakkelijk op te sporen in een vroeg stadium, hier wordt momenteel uitgebreid onderzoek naar gedaan. In de toekomst zou een vroeg diagnose er aan bij kunnen dragen dat minder mensen overlijden aan longkanker. De helft van de longkankerpatiënten overleeft de eerste vijf jaar na de diagnose als de longkanker nog niet is uitgezaaid. Bij uitzaaiing is dit nog maar 2 tot 20 procent, afhankelijk van waar de uitzaaiingen zijn.

Momenteel wordt longkanker slechts in 15 procent van de gevallen in een vroeg stadium ontdekt. Hier valt dus hopelijk in de toekomst nog heel wat winst te behalen."

Dat betekent, dat ongeveer 7,5 % de eerste vijf jaar na diagnose overleeft. Hoezo kostenpost.

5
17 Wendel

@3 Lol waar slaat dat nou weer op? Van geld ga je niet dood. Van roken dan weer wel...

3
18 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@15 Rokers steken nu eenmaal graag hun kop in het zand.

19 verwijderd23941
20 Yisrael

Het jaarlijks aantal doden door roken is ongeveer gelijk aan het jaarlijks aantal doden door medicijnen. Je kunt dus maar beter wegblijven bij zowel de sigarenboer als bij de apotheek.

1
21 fin.demeer

@17 En al die rokers waar longkanker bij wordt geconstateerd (in een vroeger of later stadium) worden toch eerst wel behandeld, men laat iemand met longkanker niet zomaar doodgaan. En die behandelingen zijn niet goedkoop. die zijn duurder dan dat je gemiddeld in je leven weg paft aan accijns.

5
22 JohnZero

@19 Je zal maar een linkse roker zijn....dan steek je,de kop in het zand , onder het wegkijken question

3
23 RonMVV

@22 : Nee, dat is een bewering van u, dat dat duurder is, die niet klopt. En nee, mensen krijgen alleen palliatieve zorg, dat wil zeggen het restantje leven wordt zo pijnloos mogelijk gehouden, stervensbegeleiding enzo, weet u wel, als ze te laat de diagnose stellen, hetgeen dus in 93% van de gevallen aan de orde is. Dat kost dus inderdaad een stuk minder dan operatie, chemo etcetera, kortom ze laten ze WEL "zomaar" sterven.

6
24 Wendel

@22 ,
Teveel zitten achter je computer verhoogt het risico op allerlei aandoeningen waaronder darmkanker. Heksenjagen (stress!) verhoogt dat risico nog eens extra.

3
25 fin.demeer

@24 Nooit van chemokuren en bestralingen gehoord, of longweefsel operatief weg laten halen?
Denk je dat dat niets kost?

4
26 JohnZero

@25 Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik moet ook gewoon nog werken hoor, ik heb dus niet eens tijd om elke dag altijd maar achter de pc te zitten.

2
27 JohnZero

Toch altijd wel grappig om te zien hoe de fanatieke rokers allerlei excuses/smoesjes verzinnen om hun verslaving goed te kunnen praten

4
28 JohnZero

Wat is de ergste verslaving ter wereld ? Nee, niet het roken, niet de alcohol of andere drug maar FACEBOOK !!! Als je eens wist hoeveel slachtoffers dat maakt plus nevenschade; daar is de schade door roken peanuts bij. Alleen wil bijna niemand dat toegeven; uiteraard de smoelenboek verslaafden zelf al helemaal niet.
Hou toch g,v.d. eens op over dat gezeik aangaande roken. Begin dan ook over de gevaren van andere ziekmakende verslavingen en niet-verslavende ziekmakende stoffen zoals fijnstof

4
29 Tiidmasine

Weldel is duidelijk een verstokte roker die graag andere mensen ermee besmet

5
30 Jan met de korte achternaam

Wendel ook goed

2
31 Jan met de korte achternaam

@28 Toch wel grappig hoe de fanatieke anti-rokers allerlei excuses/smoesjes verzinnen om hun obsessie tegen het roken goed proberen te praten door te zeggen dat andere verslavingen niets met roken te maken hebben. Helaas is dat wel het geval: het betreft een verslaving.

2
32 Tiidmasine

Het kan zijn dat niet rokers een andere vorm van verslaving erop na houden. Bijvoorbeeld alcoholische dranken of het bed delen met vreemde heren of dames. Ik ga ze er niet op beoordelen maar het is allemaal ongezond. Niemand is zonder zonden. Ik ben voor meer plezier en genieten in je korte leven dan een saaie prul in een lang leven. Kijk maar hoe we de afgelopen jaren zijn belazerd door den Haag en Brussel, terwijl die alles doen wat een burger niet mag!

3
33 Verwonderd

@29 De typisch geijkte tactiek om de discussie weg te trekken van het roken door er allerlei niet ter zake doende dingen bij te halen.

3
34 JohnZero

@15 De grootste kostenpost voor de zorg is voor 70+ers en die is krankzinnig hoog. Volgens mij zelfs bijna net zo hoog als alle andere groepen bij elkaar. Aangezien rokers gemiddeld 7 jaar eerder sterven kan dat er makkelijk uit.

2
35 Wild Rover

@20 +++
Eerlijkheid is nogal eens in strijd met morele goedheid. question

2
36 Wild Rover

Ik was van het weekend in Parijs en had toch sterk het idee dat er daar op de terrasjes meer gerookt wordt dan hier. Ik maakte er toevalligerwijze nog een opmerking over tegen mevr. Gut.

2
37 Gut

@29 Leuk..... echter dit artikeltje gaat over ROKEN..... Een van de domste bezigheden wat mensen kunnen doen.....

4
38 LoydMorris

Nah, ik ben dus even naar de beneden buren gelopen, en heb me samen met mijn niet rokende friettent houder even gewogen, wat bleek, niet rokers zijn veel zwaarder... obesitas, wat dat de zorg niet kost... gelukkig blijf je van roken dan weer slank, heb je minderkans op RSI en voldoe je automatisch aan arbo-eisen, iederen 1,5~2u even opstaan en de benen strekken, 'frisse neus halen'... hoe ging dat ook al weer: "ieder nadeel heb ze voordeel?"

De grootste reden om de hetze tegen rokers op te voeren is om de accijnzen nog verder te verhogen, en omdat het een verslaving betreft zal het overgrote deel gewoon de centen neertellen; een grote melk koe is het ... zo'n 300% aan 'accijnzen' zitten er zo'n beetje op (en dat is nog heel behoudend, als je de prijs elders op de wereld meerekent, en dat dus ook nog 'met winst' wordt verkocht).

Dus met € 4,- aan accijnzen, en een pakkie per dag, is dat €1460,- per jaar, doe dat maal het aantal rokers (zo'n 25% van de Nederlandse Rechtsgeldige Rokers), ruwe schatting zegt me dat dat er minstens 1 miljoen zijn ... das dan €1.460.000.000 zo'n anderhalf miljard ... Als onze overheid de brievenbusfirma's voor 4miljard niet kwijt wil, dan zie ik ze ook van rokers niet af willen. Hooguit willen ze er meer van, en de accijnzen omhoog...

0
39 mightimouse

ups (zo'n 25% van de Nederlandse Rechtsgeldige bevolking),

0
40 mightimouse

@23 "Je zal maar een linkse roker zijn..."

De linkse medemens voelt zich veelal zo verheven en slimmer dan de rest....

Als ze dan zo slim zijn, zullen ze toch zeker ook niet roken?

0
41 Congo

"Het aantal rokers stagneert, maar de Nederlanders die roken hebben de twijfelachtige eer dat ze tot de zwaarste rokers van West-Europa behoren"

Dit vind ik wel verrassend.

0
42 Drumpf

nederland verkopen ze ook half zware shag ........duuuuuuuuus

0
43 gebruikniet

@26 : Kunt nu niet lezen? In het citaat van die medische site staat, dat slechts in 15% van de gevallen de diagnose vroeg wordt gesteld. Slechts de helft van die gevallen haalt de vijf jaar overleven, daarna, ergo 7,5%. Alleen DIE krijgen chemo enzovoorts, die 7,5% dus, staat in het citaat. De rest palliatieve zorg. Ik heb geen idee hoe ik nog duidelijker kan maken, dat mensen, die roken, dus helemaal geen gigantische kostenpost zijn door behandelingen voor longkanker. Want alleen 7,5% van degenen, die vroeg genoeg worden ontdekt, KRIJGT die behandelingen, immers als het te laat wordt ontdekt, bij 85% dus, is het al uitgezaaid, en wordt het ontdekt door de klachten, die die uitzaaiingen veroorzaken. Duidelijk?

Daarnaast betalen die mensen al decennia steeds hogere premies voor steeds minder zorg, en de verzekeraars hebben miljarden op de plank liggen, toch verhogen ze de premie ieder jaar opnieuw en verminderen ze de dekking ieder jaar opnieuw. Ten slotte wil ik erop wijzen, dat er nog nooit belastingverlaging is geweest, voor de gewone man althans, als een bezuinigingsmaatregel kennelijk succes had, immers er wordt elk jaar erger bezuinigd, je zou zweren dat ze het niet herhalen als het niks oplevert.

1
44 Wendel

M.a.w. dat argument dat het "de belastingbetaler", u en ik dus, teveel kost, is kul. Zodra uw geld in de schatkist zit, is er niets meer van u bij, en u betaalt ieder jaar meer, ongeacht hoeveel geld de verzekeraar en allerlei directeuren opstrijken omdat het geld ze om de knieën klotst, onder andere dankzij al die gratis werknemers, zoals gedwongen vanuit de bijstand of als familielid. Ook wordt alles ingepikt dat iemand aan inkomen/bezit heeft, als ze in zo'n tehuis terecht komen, zonder ooit verantwoording te hoeven afleggen, waarom de zorg dan zo kaal en karig is en zo respectloos, te vaak.

1
45 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Mja.... Je moet er niet van op kijken als Rusland dc Baltische staten opneemt in haar Federatie. Mja...dat is niet hetzelfde als Polen aanvallen...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Zie Hier
Van de toeslagen is de politiek en de burger nog lang niet af

Hebben ze dan nogsteeds geen computers bij de belastingdienst?...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Das weer knap binnenlopen voor de NGO s...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

@3 Nou ja... D66 denkt wel in rangen en standen. Zo proberen wel te beteren. Maar het gaat moeizaam....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Offtopic

@2688 Het zou ook kunnen dat er zóveel gemaild werd, dat die mails al sinds een jaar automatisch in de spambox verdwijnen....

8 minuten geleden geplaatst door Querido not

Zie Hier
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Aan zo n figuur aandacht is net als pissen tegen de wind in!...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Querido not
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

@1 Dat ligt eraan welke vorm de stageplek heeft. Bij de ene werkgever is het een onderdeel van je opleiding en zal alles onder begeleiding m...

10 minuten geleden geplaatst door Querido not

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@43Zoek eerst de definitie maar eens op en laat je dat even uitleggen....

12 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Een mooi artikel. Jammer dat ze het achter een betaalmuur hebben geplaatst. Maar DPG krijgt toch heel veel subsidie? Dus we hebben er eigenlijk ...

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@88 " Domme trol." Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld ...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Www XvidoesBig Boobs Pressing VideosCoercion Sex VideoDaddy Seduced By DaughterNaked TeenangersForeplay SexvideosBig Boobs AleryLesbianisme XxxHindi Actor SexDisciplesofdesireJada Stevens FeetBlack Massive BoobsOlive Glass AnalSdc. ComAngela DollAnime Mama PornSexcomics RedditThe Nup SlipSoft PornosBella Hadid NudeSexy Film Video SexAnna KendricknakedBfsexXxx Hd StepmomIndian Hot StripBhabhi S3xIndian Hindi Audio MmsVergapeludaIm HentaiPorn LatinoKatr Upton NakedAnmie PornKorean Xxx ComBella Bare BbcQueen HentaiForced Mom PornVideos TorbeJackplusjill SwapMarlon DuboisAnkha Zone UncensoredLala.koi PornSister Handjob BrotherXhamsgerTeen Sex DollsComic Porn FrenchG E Hen TaiXxx News VideoDesi Teen SexDrake Von Gay PornHorrorporn VideosNudes MangaPornhub VomBreckie Hill HotXxx Babes ComHijastras PornBig Tits OrgiFrancesca Farago NakedShyla JenningNonveg Hindi StoryLana Rhodes Hot PornYanks ComBbw DominatrixBaruto NudeWomen In PornFat AssfuckingSexmeStepmom BfCzech Wife Swap 6Riley RoxxxWfeloverVbeoPrincesspia222Blue Film Indian SexyFilmes Pornôs.comRoxanne Mckee NudeHuge Tits AsiaVicky Stark Onlyfans LeakedMaster BatingHot Porn Hollywood MoviesJessica Bloom PornPorn DpFace Sitting PositionStarsmittenViolet MonroeNo Derek Nude国产 AvX HammsterGhettotu ESplatxo Onlyfans LeakedDost Ki ChudaiShilpa Shetty PronSunny Le XnxxLuxury Sky NudeJordanxxxTimsuckJavmoveSeelyourgfAna KaliyahXex GirlXxx N PornIndian Big PornKerala Teen PornPorn Stripping GamesNewhentai ReleaseBritneyyy.official OnlyfansLittle CameltoesDesi Indian X VideoKamwali Ke Sath SexChoti Ladki XnxxKrystal PornMayarathiXxx DowntownTossing Salad SexuallyZvideCammy White PornAva Addams MilfXxx AssaNight Of Revenge HentaiStriptease TeensJapanhdv.comPorno_xxxSlim Thick VicHomemade First Time AnalRéférence S E X EPorn X HamstrEva Cudmore NudesKato Punk PornSister X VedioMilf Fuck PornMilfme.comHottest Onlyfans ModelsRetro PornoleWww China Sex ComCulpa Mía Full MovieBillie Eilish Sexy PicsSamant LilyFull Length Porn FreeBrazzer GratuitementPornoúRamyainti NudeCoconutkittyTeen With Small TittsJuq-419SexwithsonBigass Porn SitesCuckolds Eating CreampieBlack Porn.cmHardcore Porn ComicsSexenodelXvideos Com Red