Buitenland
  • 2
Een Frans-Duitse film, waarvan aan niemand in Europa wettelijk wordt toegestaan om die zien, is de bron van een groot schandaal geworden. En de makers zijn het doelwit geworden van een ongekende laster- en haatcampagne door de Duitse publieke omroepen. ...

6 dagen geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
2
LEES MEER OVER

The Gatestone Institute (formerly Stonegate Institute and Hudson New York) is a right-wing think tank that publishes articles, particularly those involving Muslims or the Middle East. The organization has been criticized for publishing inaccurate articles.

1 Moetffmijneikwijt    
6 dagen geleden door Moetffmijneikwijt
3
Meld

Quote:
De NGO's welke gefinancierd worden door de Europese Unie...

2 Tjeesus...,    
6 dagen geleden door Tjeesus...,
0
Meld

@2 mooie oxymoron hé question

3 Moetffmijneikwijt    
6 dagen geleden door Moetffmijneikwijt
2
Meld

Even wat rake citaten:

"In een interview met Gatestone zei Tenenbom:

"De Europese 'Elite' is veel antisemitischer dan de gemiddelde moslim. Wat de Europeanen doen in Israël is niets anders dan de voortzetting van de nazi-theologie van het verleden - maar dan met behulp van de NGO's - voor de klus die hun grootouders niet konden voltooien in de Tweede Wereldoorlog."

""Dat is een van de belangrijkste boodschappen uit onze film," zei Joachim Schroeder tegen Gatestone. "Wie waren het die hen aanmoedigden om dit (aanvallen op Joden) te doen? Het waren niet alleen hun broeders en zusters; het was de Franse en Duitse mainstream."

"Frankrijk is ook een land waar communistische burgemeesters Palestijnse moordenaars van Joden tot ereburgers maken. ARTE zou nooit een communist aanklagen. Ze zouden eerder terroristen als vrijheidsstrijders opgevoerd hebben. De directeuren van ARTE zouden hem nooit ingehuurd hebben als ze zelfs maar verdacht waren van pro-Israël of conservatieve gevoelens. Maar een radicalist wordt toegejuicht."

"De manier waarop de WDR deze film heeft uitgezonden was uniek: aan het begin van de film, maar ook met korte intervallen tussendoor waren er waarschuwingen ingevoegd, steeds opnieuw en opnieuw, die er indirect bij de kijkers op aandrongen om niet te geloven wat ze zagen in de film. Ze waren meer aan het lezen van de "zogenaamd noodzakelijke toevoegingen en uitleg" van de WDR-website - een "feiten-check" bestaande uit 30 teksten. Een voorbeeld, daarin beweerde de President van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, ten onrechte in een toespraak tot het EuropeesParlement:

"Het was net een week geleden dat de Israëlische rabbijnen een duidelijke verklaring afgelegd hebben: ze eisten dat hun regering het water zou vergiftigen om Palestijnen te doden."

Hieruit moest men, volgens de WDR, niet "de bewering" afleiden dat "Abbas' toespraak deel uitmaakte van een traditie, waarvan men sinds de middeleeuwen al heeft beweerd dat de Joden de putten vergiftigen,"... "immers, Abbas sprak hier niet over 'putten'." question

"De NGO-farce is eindelijk ontmaskerd," volgens Olga Deutsch, directeur van het Bureau Europa van NGO Monitor in een telefonisch interview.

"Het maatschappelijk middenveld is noodzakelijk en belangrijk, maar de NGO's krijgen zulke enorme sommen geld en zoveel macht om te werken in een van de meest kwetsbare en door conflicten geteisterde regio's van de wereld, en hebben absoluut geen behoefte aan transparantie en verantwoordingsplicht. Dit toont de film ook aan."


4 Joris Goedbloed    
6 dagen geleden door Joris Goedbloed
4
Meld

"Volgens Grumberg zijn journalisten in Frankrijk "bijna unaniem anti-Israël"."

Ja, dat is toch vrij normaal. Het is pas vreemd als je pro-Israël bent. Want wat is Israël anders dan een joodse kolonie op Palestijns grondgebied?

Iedereen met kennis van de geschiedenis van het Midden Oosten, en dat mag je toch van journalisten verwachten, zal anti Israël zijn.

5 manpower    
6 dagen geleden door manpower
3
Meld

@5 Er is geen "palestijns grondgebied" en er was nooit "palestijns grondgebied".

6 Joris Goedbloed    
6 dagen geleden door Joris Goedbloed
1
Meld

@6
Welja joh, steek je kop maar in het zand.

De landstreek Palestina staat op alle oude kaarten van het MO aangegeven. De mensen die er woonden waren Palestijnen. Ze waren meestal van Arabische origine, maar ze woonden er al eeuwen. Dat geeft ze de meest authentieke rechten op het gebied en niet de nazaten van joden die er 1850 jaar niet naar omkeken en overal elders in de wereld waren neergestreken.

7 manpower    
3 dagen geleden door manpower
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Beeld: AFA trekt door de straten van Amsterda...
Bij de demonstratie van de Antifascistische A...

19 uur geleden door Moskowfiets

Wilders wil Kamer terugroepen voor terreurdeb...
De PVV wil de Tweede Kamer van zijn zomervaka...

19 uur geleden door AD

Rutte over Barcelona: 'Ah joh gewoon doo...
De dader in Charlottesville gebruikte ook een...

17 uur geleden door Schildpad

NRC checkt: ‘In Nederland zijn 300 mens...
Dat zei Tijs van den Brink maandag in het rad...

7 uur geleden door Sparkplug

"Als moslima, als Catalaanse veroordeel...
De moslimgemeenschap in Catalonië en Spanje h...

6 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
FNKTD
Het framen van wangedrag als laatste optie...
@2zit er Ammonium in? :)...

3 minuten geleden door FNKTD

FNKTD
Het framen van wangedrag als laatste optie...
@2dat bier van u moet niet best zijn......

4 minuten geleden door FNKTD

~ Echelon II ~
LUISTERPLEKJE 1...
Camille Saint-Saens ~ Danse macabrehttps:...

5 minuten geleden door ~ Echelon II ~

Bier is bitter
Flinke vertraging bij Spaanse grens door aang...
In jouw geval lijkt het me meer dan wenselijk...

5 minuten geleden door Bier is bitter

FNKTD
Flinke vertraging bij Spaanse grens door aang...
Aaahh, de echte terroristen konden maandenlan...

7 minuten geleden door FNKTD

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig