Buitenland
  • 2
Een Frans-Duitse film, waarvan aan niemand in Europa wettelijk wordt toegestaan om die zien, is de bron van een groot schandaal geworden. En de makers zijn het doelwit geworden van een ongekende laster- en haatcampagne door de Duitse publieke omroepen. ...

7 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
2
LEES MEER OVER

The Gatestone Institute (formerly Stonegate Institute and Hudson New York) is a right-wing think tank that publishes articles, particularly those involving Muslims or the Middle East. The organization has been criticized for publishing inaccurate articles.

1 Moetffmijneikwijt    
7 maanden geleden door Moetffmijneikwijt
3
Meld

Quote:
De NGO's welke gefinancierd worden door de Europese Unie...

2 Tjeesus...,    
7 maanden geleden door Tjeesus...,
0
Meld

@2 mooie oxymoron hé question

3 Moetffmijneikwijt    
7 maanden geleden door Moetffmijneikwijt
2
Meld

Even wat rake citaten:

"In een interview met Gatestone zei Tenenbom:

"De Europese 'Elite' is veel antisemitischer dan de gemiddelde moslim. Wat de Europeanen doen in Israël is niets anders dan de voortzetting van de nazi-theologie van het verleden - maar dan met behulp van de NGO's - voor de klus die hun grootouders niet konden voltooien in de Tweede Wereldoorlog."

""Dat is een van de belangrijkste boodschappen uit onze film," zei Joachim Schroeder tegen Gatestone. "Wie waren het die hen aanmoedigden om dit (aanvallen op Joden) te doen? Het waren niet alleen hun broeders en zusters; het was de Franse en Duitse mainstream."

"Frankrijk is ook een land waar communistische burgemeesters Palestijnse moordenaars van Joden tot ereburgers maken. ARTE zou nooit een communist aanklagen. Ze zouden eerder terroristen als vrijheidsstrijders opgevoerd hebben. De directeuren van ARTE zouden hem nooit ingehuurd hebben als ze zelfs maar verdacht waren van pro-Israël of conservatieve gevoelens. Maar een radicalist wordt toegejuicht."

"De manier waarop de WDR deze film heeft uitgezonden was uniek: aan het begin van de film, maar ook met korte intervallen tussendoor waren er waarschuwingen ingevoegd, steeds opnieuw en opnieuw, die er indirect bij de kijkers op aandrongen om niet te geloven wat ze zagen in de film. Ze waren meer aan het lezen van de "zogenaamd noodzakelijke toevoegingen en uitleg" van de WDR-website - een "feiten-check" bestaande uit 30 teksten. Een voorbeeld, daarin beweerde de President van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, ten onrechte in een toespraak tot het EuropeesParlement:

"Het was net een week geleden dat de Israëlische rabbijnen een duidelijke verklaring afgelegd hebben: ze eisten dat hun regering het water zou vergiftigen om Palestijnen te doden."

Hieruit moest men, volgens de WDR, niet "de bewering" afleiden dat "Abbas' toespraak deel uitmaakte van een traditie, waarvan men sinds de middeleeuwen al heeft beweerd dat de Joden de putten vergiftigen,"... "immers, Abbas sprak hier niet over 'putten'." question

"De NGO-farce is eindelijk ontmaskerd," volgens Olga Deutsch, directeur van het Bureau Europa van NGO Monitor in een telefonisch interview.

"Het maatschappelijk middenveld is noodzakelijk en belangrijk, maar de NGO's krijgen zulke enorme sommen geld en zoveel macht om te werken in een van de meest kwetsbare en door conflicten geteisterde regio's van de wereld, en hebben absoluut geen behoefte aan transparantie en verantwoordingsplicht. Dit toont de film ook aan."


4 Joris Goedbloed    
7 maanden geleden door Joris Goedbloed
4
Meld

"Volgens Grumberg zijn journalisten in Frankrijk "bijna unaniem anti-Israël"."

Ja, dat is toch vrij normaal. Het is pas vreemd als je pro-Israël bent. Want wat is Israël anders dan een joodse kolonie op Palestijns grondgebied?

Iedereen met kennis van de geschiedenis van het Midden Oosten, en dat mag je toch van journalisten verwachten, zal anti Israël zijn.

5 manpower    
7 maanden geleden door manpower
3
Meld

@5 Er is geen "palestijns grondgebied" en er was nooit "palestijns grondgebied".

6 Joris Goedbloed    
7 maanden geleden door Joris Goedbloed
1
Meld

@6
Welja joh, steek je kop maar in het zand.

De landstreek Palestina staat op alle oude kaarten van het MO aangegeven. De mensen die er woonden waren Palestijnen. Ze waren meestal van Arabische origine, maar ze woonden er al eeuwen. Dat geeft ze de meest authentieke rechten op het gebied en niet de nazaten van joden die er 1850 jaar niet naar omkeken en overal elders in de wereld waren neergestreken.

7 manpower    
7 maanden geleden door manpower
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Baudet vertrouwt uitslag niet: 'optelsys...
Hij denkt dat fraude makkelijk wordt gemaakt...

23 uur geleden door NOS

‘Waarom zou je niet in debat gaan met m...
Posted by Maarten Boudry. Vorige week werd er...

14 uur geleden door PipoDeC

DENK groter dan FvD in Amsterdam
De exitpoll voor de gemeenteraadsverkiezingen...

15 uur geleden door blind fury

Noodkreet publieke omroep: geen enkele gemeen...
Gemeenten staan niet langer in de rij om de i...

7 uur geleden door RTL Nieuws

'Ik heb DENK gestemd, want die helpen de...
Volgens hoogleraar bestuurskunde Marcel Booge...

3 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Bollieboos
Geen intocht Sint? Neem dat bestuurders kwali...
Joop/bnnvara Oppleuren...

minder dan een minuut geleden door Bollieboos

mountainlion
Donald Trump's advies aan zijn 25-jarige zelf...
@21 @28 Weet je hoe je posts overkomen op zo'...

minder dan een minuut geleden door mountainlion

W. Anstalt
‘Waarom zou je niet in debat gaan met mense...
@292 ""Zonde van m'n tijd.""Tsjee wat doe...

minder dan een minuut geleden door W. Anstalt

Moien
Karen McDougal vertelt CNN dat Trump haar pro...
@1 u bekijkt schijnbaar niet zoveel bronnen, ...

1 minuut geleden door Moien

Chauvinist
Donald Trump's advies aan zijn 25-jarige zelf...
@33 Bron? Volgens mij is hij Amerikaan...

1 minuut geleden door Chauvinist

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig