door Havermout in Economie  ·  26 Reacties

  • 2
  • 483x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Los is het niet schadelijk maar als je de concentraties bij elkaar optelt van alles wat je ermee eet word het waarschijnlijk anders.

1
1 Freabraham@gmail.com

Ik zat te denken. Dit lijkt mij echt een actie geweest van het netwerk van GroenLinks. Zogeaamd kippetjes redden.

7
2 Vanillestok

@1 Ach buiten kippen zelf en eieren is er niets wat ik eet waar het verder in zou kunnen zitten. Niks uit pakjes, zakjes, blikjes, geen fastfood, geen chips. Hier zal het dus wel meevallen.

2
3 gaulette

@2 Tuurlijk joh. GroenLinks probeert de Nederlandse bevolking te vergiftigen, naast dat talloze kippen geruimd moeten worden. Klinkt volkomen plausibel.

1
4 Gewoon een student

Wat is ongevaarlijk, NOS ?

Wilt u een heel klein beetje Arsenicum?
Rattengif dan?
Terpentine?

7
5 Vanillestok

@4

Volkomen plausibel. 1. Ze willen die kippen uit hun lijden erlossen want ze hadden al geen leven als legbatterij. Zo denken die linkschen. 2. Linksen HATEN mensen. Het zijn sociopaten die graag mensen vermoorden maar daarvoor een goed excuus zoeken..

Plausibel?
Niet ver van de werkelijkheid!

9
6 Vanillestok

@6 Zoek hulp. Serieus. Met zo'n wereldbeeld.. pff.

1
7 Gewoon een student

@7

Op agrarische en bio-opleidingen wordt verdacht veel aandacht geschonken aan het inderwerp.. overbevolking en de gevolgen op het millieu daarvan. Die linkschen dromen ervan de wereldbevolking te decimeren tot een 10e. FEIT!

9
8 Vanillestok

inderwerp? onderwerp!

7
9 Vanillestok

@8 Ja, inderdaad. We geven het toe. We willen de wereldbevolking decimeren.
Daartoe doen we minuscule hoeveelheden gif, in volkomen schadelijke concentraties, tijdelijk in een aantal voedingsmiddelen.

Geweldig plan! Maar, vreemd, ik had ondertussen toch al straten vol lijken verwacht, maar nog niets te merken. Zouden we dan toch ergens een foutje hebben gemaakt?

1
10 LanCaster

@10 "Zouden we dan toch ergens een foutje hebben gemaakt?"

Ik had je nog zo gezegd dat deze dosis te laag zou zijn!

Maarre on-topic: @Vanillestok, wat heb jij een bizar verwrongen wereldbeeld zeg.

0
11 tripomatic

Ik vond het al zo vreemd dat de kids luisvrij waren deze zomer.

0
12 Spraypaint

@5
"Wat is ongevaarlijk, NOS ? Wilt u een heel klein beetje Arsenicum?"
Eet jij wel eens rijst? Dat bevat kleine beetjes arsenicum.
"Rattengif dan?"
Euh, arsenicum is lang gebruikt als rattengif en zit dus in rijst. Modern rattengif bestaat uit vitamine K-antagonisten zoals coumadine (een krachtige bloedverdunner); verwante stoffen zijn terug te vinden in diverse planten, waaronder sommige tropische bonen.
"Terpentine?"
Terpentine wordt gedistilleerd uit natuurhars, dus wanneer je natuurlijke harsproducten binnenkrijgt (en allerlei soorten kruiden en groenten bevatten sporen van hars), krijg je onvermijdelijk ook kleine beetjes terpentine binnen.
En als je water drinkt uit een glas, krijg je onvermijdelijk (zeer) kleine beetjes giftig lood binnen, en als je vruchten eet, krijg je onvermijdelijk giftig methanol en giftig formaldehyde binnen. En als je groenten eet, krijg je onvermijdelijk allerlei giftige fenolen en terpenen binnen -- en met bittere groenten krijg je ook nog eens allerlei giftige alkaloïden binnen. Rabarber en diverse andere groenten bevatten weer giftig oxaalzuur. Dit alles doorgaans in erg kleine hoeveelheden, maar ja, volgens allerlei paniekzaaiers hier maakt dat niet uit. Gif is gif, en dat hoort volgens hen absoluut niet thuis in voedsel.

Sorry, maar de wereld zit vol met gif -- en de natuurlijke wereld nog het meest van al.

0
13 RichardR

Hoe zit dat dan met het veel gegeten chinese eiergerecht? ( foejonghai)

0
14 jessemy

@14
"Hoe zit dat dan met het veel gegeten chinese eiergerecht? ( foejonghai)"
Puur gif natuurlijk. Nooit meer te vertrouwen.

Mensen, ik zou me niet te druk maken om dat fipronil. Slechts één partij eieren van één leverancier bevatte concentraties die daadwerkelijk (tijdelijke) gezondheidsschade zouden kunnen geven -- maar dan nog zou je als volwassene minstens een iets van vijf of zes eieren ineens moeten wegstouwen.
De rest van de gewraakte eieren bevat concentraties die weliswaar boven de norm liggen, maar die norm is extreem veilig. Ik eet er in ieder geval geen ei minder om (naja, dat was al weinig met misschien één per week...).

1
15 RichardR

Ik eet al jaren gifeieren en ik ben nog steeds kerngezond.
Fipronil is gewoon toegestaan als anti-bloedluismiddel voor hobbykiphouders.
(Als je ooit een bloedluisexplosie in een kippenhok hebt gezien, maak je je niet meer druk om dat gif hoor).

4
16 Wild Rover

Zondag nog kip van de barbecue gehad. Smaakt goed, moet ik zeggen, dat fipronil.

1
17 Johan B.

@15 RichardR
Nee hoor niet druk maken, ben je gek.
Fipronil is ontwikkeld om insecten te DODEN. Wat denk je dat het in potentie bij mensen kan aanrichten? Drie keer raden.

Als het aan jou ligt moeten we letterlijk en figuurlijk alles maar slikken. En ons met van alles en nog wat in laten spuiten (vaccineren). Ik heb de indruk dat je niet echt objectief hierin staat.

3
18 Natayo the Bobcat

@15 RichardR
En het zal best waar zijn dat er in rabarber oxaalzuur zit, maar dan zit dat er van nature in. De rabarber wordt er niet effe per ongeluk of expres mee vol gespoten voordat wij het op ons bord krijgen.

3
19 Natayo the Bobcat

@18 , @19
"Nee hoor niet druk maken, ben je gek."
Euh, je hebt @13 toch gelezen?
"Fipronil is ontwikkeld om insecten te DODEN."
Euh, als ik de nadruk even mag verschuiven: "Fipronil is ontwikkeld om INSECTEN te doden."
"Wat denk je dat het in potentie bij mensen kan aanrichten?"
Es even kijken ... toxicologische eigenschappen ... aha: https://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/a?dbs+hsdb:@term+@DOCNO+7051
"Human Health Effects -- Fipronil has a moderate acute toxicity to people and mammals. The oral LD50 is 97 mg/kg in rats"
Omgerekend naar een volwassen persoon is de dodelijke dosis dus minstens zo'n 7 gram ineens.
"Drie keer raden "
Welnee, niks raden. Gewoon opzoeken. Niks aan de hand dus met die eieren. Kun je gewoon opeten. De dosis in die eieren is even snel uitgerekend ongeveer een factor miljoen lager dan wat als 'giftig' wordt bestempeld.
Hier nog wat meer info: http://parasitipedia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2686&Itemid=2991
en
https://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/a?dbs+hsdb:@term+@DOCNO+7051

"Als het aan jou ligt moeten we letterlijk en figuurlijk alles maar slikken."
Euh, nee, zeker niet. Maar mensen die geen verstand van zaken hebben doch allerlei nonsens uitkramen zijn nog veel slechtere raadgevers.

"En ons met van alles en nog wat in laten spuiten (vaccineren)."
Er is niks mis met vaccinatie. Alleen complete randdebielen claimen dat het kwaad kan (naja, meer kwaad dan de bekende bijwerkingen). Vaccins zijn extreem veilig; en in tegenstelling tot wat jij kennelijk suggereert zijn de extra ingrediënten van vaccins juist een essentieel onderdeel van die veiligheid in plaats van een gevaar (zo voorkomen ze bederf van vaccins, iets wat WEL erg gevaarlijk is). Helaas wordt er heel erg veel onzin over vaccins verkondigd.

"Ik heb de indruk dat je niet echt objectief hierin staat."
Tja, dat is toch echt onterecht. Ik ben gewoon ondernemer in biomedische elektronica en elektromechanica, zonder speciale belangen in de eierindustrie of zelfs maar andere chemische of farmaceutische bedrijfstakken. Het gaat mij puur om de wetenschappelijke feiten, niet wat allerlei paniekzaaiers of bedrijven verkondigen. En nee, beledig mijn intelligentie en mijn branche alsjeblieft niet door meteen te roepen dat alle wetenschappers loonslaaf zijn van de farma en de chemie enzovoort. Want ook dat is nonsens.

@19
Je snapt het niet. Dat natuurlijk aanwezige oxaalzuur in rabarber (en dan vooral de bladeren) is vele malen gevaarlijker dat het 'gif' in eieren of in landbouwproducten. Wie zonder kennis van zaken een potje rabarber maakt (i.e. ook rabarberbladeren meekookt), loopt een flinke kans om dit niet na te vertellen. Idem wie de vruchten van de aardappelplant opeet, in plaats van de knollen (en die knollen alleen zolang ze niet groen zijn).
Wie echter tien dozen 'fipronil-eieren' opeet in de loop van een paar weken houdt er gegarandeerd niets aan over, behalve misschien een wat verhoogde cholesterolspiegel.
En nee, er is ook geen wezenlijk verschil tussen 'natuurlijke' en 'chemische' gifstoffen. Talloze stoffen uit de natuur zijn kankerverwekkend, stapelen in het lichaam of doen allerlei andere nare dingen die je niet wilt. Zo wordt tot op de dag van vandaag in allerlei 'natuurlijke' middelen aristolochia verwerkt -- een plant die nierschade en kanker veroorzaakt, maar geen enkele echt bewezen therapeutische werking heeft. En dat dus al duizenden jaren lang. De absoluut allergevaarlijkste gifstof kom ook nog steeds uit de natuur, niet uit chemische fabrieken -- botulinetoxine is al dodelijk in een hoeveelheid van slechts enkele tientallen nanogrammen. En toch wordt dit extreme gif massaal gebruikt door mensen die rimpels willen maskeren...

Ik hoop dat je hiermee een wat genuanceerder beeld krijgt van wat 'gif' inhoudt.

0
20 RichardR

Eieren met gif mogen niet verkocht worden, maar eiermie wel. Wie snapt het nog...

1
21 rubbie

@21
De eiermie wordt gemaakt van tarwemeel, maïzena, water, eieren, olie en zout. Ei is dus maar een onderdeeltje van dit deeg, en krijg je verhoudingsgewijs nog minder fipronil binnen. Mie wordt ook niet apart gegeten, maar is een onderdeel van een warme maaltijd. Dat maakt de dosis 'gif' nog kleiner.

0
22 Wilmama

@21
Nog meer nuancering in dit artikel van vandaag:
http://www.ad.nl/binnenland/toxicoloog-over-fipronilzaak-eiercrisis-is-een-puinhoop~a321b981/

(**) In Belgische eieren mag 140 keer zoveel fipronil zitten als in Nederlandse, blijkt uit documenten van de voedselwaakhonden in beide landen. In Nederland worden eieren uit de handel gehaald als ze omgerekend meer dan 0,005 milligram fipronil per kilo bevatten. België hanteert een veel hogere grens: 0,72 mg/kg.

Het verschil zit erin dat Nederland uitgaat van de 'Acceptable Daily Intake' (ADI), verklaart Martin van den Berg, hoogleraar toxicologie aan de Universiteit Utrecht.........(**)

(**) Van den Berg vindt het daarom onbegrijpelijk dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit miljoenen eieren uit de schappen heeft laten halen. ,,De economische schade is enorm. Kijk alleen al naar alle Nederlandse eieren die in Duitsland uit de supermarkten zijn gehaald. Terwijl vergelijkbare eieren in België en Duitsland wel mogen worden verkocht.’’ (**)

0
23 Wilmama

@19 "...in rabarber oxaalzuur zit, maar dan zit dat er van nature in."
Oh, dan is het goed. Als het er maar van nature inzit...
Neem nog een braaknootje, zou ik zeggen.

0
24 LanCaster

Duitsland gaat er anders mee om, die zijn al mayo en eiersalades e.d. terug aan het roepen:
https://www.produktwarnung.eu/2017/08/04/ruecknahme-fipronil-belastete-eier-in-produkten-von-mayo-feinkost-gmbh/6367

0
25 rubbie

Als iemand nu nog niet voldoende gerustgesteld is, weet ik het ook niet meer:
https://nos.nl/artikel/2187250-de-vijf-meest-gestelde-vragen-over-fipronil-en-de-antwoorden.html

Eieren, fipronil, NVWA: deze drie woorden overheersten het nieuws van de afgelopen weken. De schappen in de supermarkt waar normaal eieren in liggen, zijn op sommige plekken leeg. Maar die eieren in je koelkast, kan je die nou eten? En die cake? Wij stelden tijdens een Facebook Live jullie vragen aan voedingswetenschapper Martijn Katan. Zijn geruststellende boodschap: we hoeven ons echt geen zorgen te maken.

0
26 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@29 Vijfentwintig procent van de Russen moet een kuiltje graven om te poepen, en laat het nou juist Rusland zijn dat de halve derde wereld in...

zojuist geplaatst door Feldwebell

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@30 Hij zegt dat ie de deep state moet hebben, daar spreek ik hem op aan. Hij heeft ruzie met de super elites. Ga dan vechten met de super elite...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@22Bij burgemeesters is die "verering voor de Islam", niet alleen aan moslim-burgemeesters voorbehouden. Wat te denken van Halsema en Dijksm...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@105 Whahahahahaha ... Hilarisch, dat ontkennen, dat kronkelen, dar kermen, dat huiliehuiliie. :) ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@5 Jij denkt dat Poetin ook maar iets geeft om het plebs???? 🤣 🤣 🤣...

5 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

Wederom een hoop bullshit van dissident.one met als kers op de taart een oproep om een WO te starten....

8 minuten geleden geplaatst door RobP

Strongoli
Briefje van Jan - aan Eva Vlaardingerbroek - Buttkicken.nl

Duidelijker en eerlijker dan deze opinie kun je het niet krijgen.Goed verwoord en wederom de bekende spijker op z'n kop! Eyeopener voor dieg...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@102 Aan @6 is niks gelogen. Draadjes om zeep helpen? dat kan jij als de beste, dus dat laat ik aan jou over, heb jij ook eens iets waar je goed...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Nieuwe video toont teken van leven van twee Israëlische gijzelaars

En velen zijn 7 oktober 2023 inmiddels vergeten. . . . https://www.youtube.com/watch?v=s0VgUDSHvpIVoor deze terroristen stonden ze in ...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@1Dit briefje sluit hier naadloos aan . 👍https://www.nieuwskoerier.nl/news/984164-briefje-van-jan-aan-eva-vlaardingerbroek-buttkickennl...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Sanilion Xxx HdXnxx DawanlodWww XnxxHorny WomanStrip Chat IndianBindas XxxBondagemeAnimações PornEmo SexsLaunikavanessa OnlyfansSurti HotelOmegle Porn TwitterFollando CulonaNew X BfPorna.alt YazılıAveena Lee3d Gifs PornBokep Jepang No SensorGinger Lyne PornMorgpie NudeMadiso Ivy PornAi FutanariXxx CartonPron Full MovieWeb Series Hindi XxIndian Uncensored Web SeriesSunny Leone And Lexi Stone18 Year PronFree Videos Of Lesbian PornMasterbation PornCollegegirlsxxxEw Porn VideosNude Latina TwerkingBlack Widow R34Follando Con El AbueloBeautiful Xxx VideosIndian Por StarFucking Step SisterLatin NudesVideo Decul GratuitLayla Monroeاجْمٌلُ كِسِXmahaterSensual Blow JobMistake PornSister Jerk OffMilf NakedMeg Rysn NudeNalgas GrandesShg MediaWww Xxxs VideoHimemade PussyBbywintersMia Khalifa Showing BoobsBangla Xxx LocalAlvida One PieceJapanase Porn UncensoredBest Adult Web SeriesAdams FamilyxxxXhamsssterAlura Jenson SexyJessica Sodi Full VideosMale Masterbating ToysXxx PoorBoyspenisWww.stripchat.comVelhas No Sexo40yr Old MilfXnxxx Mp4Amerature Gay PornIndian Star SexIris Taylor PornThumbnailr PornAmateur Photos NudeReal People Porn GamesNuds De FamosasBlack Tape ProjectNewzealand Sex VideoYoga Sax VideoAlison XnxxKera KenerGinger Gay PornNorvegian PornPorn EsposasMsbnastyHot Kissing SexSex Sex Sex 2012GujarathisexDenny PornMadoumediaYupornsCallof Duty PornSexy Sex DownloadAkane Wa Tsumare SomerareruSunny Leone FucksJav Wife English SubSex Without DressNaughty Girl XxxMena Suvari NudeSua MuvaAbg NinjaHnxxBallbusting VideosTryst Escort SiteChupandoSextuneKryssy LynnDtunk PornJoi SpankbangHot Bhabi PornSexjapanViolet Myers Cumshot CompilationFrenchbrutus PornSucking Old ManFree Porn ComicsMakima HandjobXxx Prone SexPorn Latina PetiteAsian Naked WomenWww Myfreecams ComThe Pirate HubJ.a.m.e.s C.h.a.r.l.e.s N.u.d.e.sPokemon Porn GayBlonde CreampieStep Mom Xxx VideoVideo Of Indian XxxAlicia Coppola NudeTwinkboys PornIndian Chudai MovieAnime SpankingLesbian Web Series PornOmgsexyForced PornsitesShemale Cums In GuySexo Na Web CamAngela White Onlyfans LeakedVintage Nude PicturesXxx Videos Indian HindiYour Kavita BhabhiMilkyperuDad Son Gay PornTori Spelling Sex TapeDog Knotted ManMoriah Mills BathP O.r.nVideo Pornos De TravestisPornogratis En HdNude Women PicuresMrs Poindexter PornJabardast Xxx