Moeder mag geen aangifte doen tegen vrouw die zoontje (4) sloeg (gelderlander.nl)


Moeder Linda Schreuder uit Eibergen wil dat de politie haar aangifte opneemt, nadat een vrouw haar haar 4-jarige zoontje Ole op de bovenarm petste. De politie weigert dat en vindt het 'niet aangiftewaardig'. ...

door Doehetlekkerzelf in Binnenland  ·  93 Reacties

  • 0
  • 1373x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Ik ben niet verontwaardigd....ik geef enkel de NL-se wet weer. De NL-se wet is gewoon duidelijk: de politie is verplicht elke aangifte op te nemen !! Dat jij dat niet kunt hebben omdat het niet in je straatje past is niet mijn zorg.

Ook haal je een BEKEURING erbij, terwijl dat iets heel anders is dan een AANGIFTE !!!

6
51 RAGNAROK

Google maar eens op dat over het paard getilde wijf. brrrr overal perfectie en perfectionisme. tsja en dan past zo'n reactie niet op jouw niet zo perfecte kindje..

7
52 Voxpopuli

@51
Beste Ragnarok: na jouw reactie in @51 is wel duidelijk: je snapt er niet zo veel van.
Zowel bij het wel of niet uitschrijven van een bekeuring, als bij het wel of niet opnemen van een aangifte, maakt de politie eigen beslissingen of basis van feiten en omstandigheden. Dat kan omdat dat zo in de wet geregeld. Zo'n beslissing om wel of niet aangifte opnemen, kun je nadien voorleggen aan de rechter.
Kun je me trouwens uitleggen wat mijn belang is in deze casus; of wat dan mijn "straatje" zou zijn? Het gaat mij er alleen om dat jij aantoonbaar onzin uitkraamt en rondtoetert.

3
53 aandachtige lezer

Veel ophef om niks:
"moeder van zoontje die tik kreeg in Eibergen laat het erbij zitten"
Volgens haar omdat er " met die andere vrouw niet te praten valt".
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/moeder-van-zoontje-die-tik-kreeg-in-eibergen-laat-het-erbij-zitten-1.6552235

1
54 whatsup

Ik heb ook wel eens van die types in de winkel waar het leven om schijnt te draaien zoals de Zonnekoning dacht.
Vervelende mensen, En zijn ook wel eens over een inrij blokkade gestruikeld bij de uitgang. Man wat een gezeur, maar fijntjes aangegeven dat die dingen er al tijden staan, maar toch doorzeuren.
Kansloos natuurlijk

5
55 Voxpopuli

..zeikwijf

3
56 koeke

Tegenwoordig willen ze al voor ieder wissewasje aangifte doen, geen wonder dat de politie overwerkt raakt

2
57 Habiba

@54

De politie van Eibergen heeft dus de juiste weg bewandeld, gewoon oplossen ipv op de spits drijven. Hulde aan de Hermandad, dat mag ook wel eens gezegd worden.

3
58 DaStef

@58
Klopt; op deze manier komt er zo min mogelijk heibel van (in de media).

Maar als die mevrouw (die de tik uitgedeeld heeft) geen gesprek wenst, staat de politie machteloos voor een dichte deur. En als die moeder van het kind toch aangifte wil gaan doen, zal die niet opgenomen worden. (of wel, en dan alleen maar "voor de vorm" en wordt die aangifte niet ingezonden naar Justitie).

2
59 aandachtige lezer

Wie mijn kind zou slaan, kan rekenen op tegenmaatregelen.

6
60 Bezige Bij

@35
Ja, én dat hebben we iedere keer gedaan: twee maal stelden agenten zelfs dat het voor ons anders ligt omdat wij de "keuze" hadden gemaakt "geen kinderen te nemen" !?!?!
Sterker nog: we hebben foto's, beveiligsbeelden e.d. per mail aan de wijkagent (die de zaak in februari 2015 resp. juni 2015 resp.juli 2016-!?!- zou oppakken) toegezonden.
Antwoord: daar kan de Politie niets aan doen, de Politie stelt vast dat de Politie niets met uw aangifte gaat doen en daarom neemt de Politie géén aangifte van u op.
Natuurlijk kunnen we een klacht indienen maar het "vertrouwen" in de Politie is weg.
Theoretisch heeft u dus gelijk, maar de praktijk is weerbarstiger.

7
61 Dagmarrrrrrrrrrrr

@60 In dit geval spreken van slaan vind ik nogal overdreven. De moeder komt ook nogal over overgevoelige hysterica die aandacht te kort komt. Want waarom niet het gesprek aangegaan met de vrouw in kwestie en het kind?

Maar goed, veel ouders 'voeden' hun kind 'op' door ze als prinsjes en prinsesjes te behandelen. Het is nooit het kind dat fout is, maar altijd een ander. Tegenslag of tegenspraak mogen ze niet ervaren, want dat is zo zielig. Op school straf gekregen? Dan als ouder direct kind 'beschermen' en leerkracht tot de orde roepen. Kinderen mogen nooit iets ervaren wat ze minder leuk vinden, want o jee...

3
62 Denkvoorjeroept

Nog zoiets afgelopen week Mr Visser over een paar broodkruimels, en hier gaat een mens van over de rooie !!!

0
63 Doordenker

** gebruiker verwijderd **

Het lijkt mij ook een storm in een glas water. Maar als iemand mijn kind een corrigerende tik zou moeten geven (als ik er al voorstander van zou zijn) dan ben ik dat.

64 verwijderd23941

@26 Je hebt er echter weinig aan. De officier gaat dan vrijspraak vragen en de de advocaat van de verdachte is het daar van harte mee eens. De rechter probeert het midden te vinden tussen vrijspraak eisen en vragen en dat is eveneens vrijspraak. Zie ook proces Wilders.

Een dergelijke procedure heeft alleen zin als de officier wordt vervangen door de advocaat van het slachtoffer.

0
65 Vilseledd

Als iemand vindt dat ie mijn kind mag corrigeren met een klap, dan mag ik dus die persoon corrigeren met een schop onder haar hol..

Toch???

Of mag je alleen een minderjarige/zwakkere slaan?

8
66 Aunti

@66 Nou, als iemand een mep op de arm geeft aan mijn kind, geef ik haar een mep op haar arm terug.
Simpel zat.
Je corrigeert kinderen maar met woorden.
Maar om hier aangifte over te willen doen, is pathetisch.
Er is een groot verschil tussen een mep op de arm of een kind echt slaan.

4
67 Lara

Moeder in de slachtofferrol, kweekt een kind dat vervolgens later ook sneller in een slachtofferrol schiet. Je maakt er alleen maar zeurende mensen van. Een beetje eelt op je ziel helpt je verder vooruit in het leven dan dit gezeur over een tikje op de arm nota bene.
Vroeger voedde je elkaars kinderen op, tegenwoordig kun je als ouder al aangeklaagd worden als de corrigerende tikjes teveel lijken in de ogen van anderen.

Ik pestte vroeger met een paar andere vriendjes eens een buurman door keihard en herhaaldelijk een voetbal tegen zijn deur te trappen. Nog voordat ik het op een gegeven moment in de gaten had, stormde hij naar buiten en gaf me toch een houwwitser om mijn oren, die klonk als een klok.
Ik heb het daarna nooit meer gedaan. Ja, mijn moeder was eerst boos op die kerel, maar achteraf had het wel effect, gaf je naderhand toe toen ze het naadje van de kous te horen kreeg. Is wel ff wat anders dan een pets op de bovenarm.

3
68 fredgerbeke

** gebruiker verwijderd **

Corrigerende tikken zijn verboden in Nederland, al 10 jaar

http://www.nu.nl/algemeen/824794/kamer-akkoord-met-verbod-op-pedagogische-tik.html

dus die moeder heeft wel degelijk een punt, zou zo maar kunnen dat de politie dat niet weet.

69 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@68

je geeft een voorbeeld, namelijk dat tikken ,wat gewoon slaan is, oke is.
vraag je af waar al dat zinloze geweld vandaan komt.
en jij weet niet of je beter of niet beter af zou zijn geweest zonder die mep om je oren.

70 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@64

het mag dus niet eens
De minister erkent dat hij met zijn wetsvoorstel inbreuk doet op de eigen verantwoordelijkheid van ouders. Maar volgens hem is de groei van het aantal meldingen van kindermishandeling en de toename van geweld een reden om dit toch te doen. "Ik zie niet in hoe we dit probleem op dit moment anders kunnen oplossen."

71 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@45

weet je niet, het is bij wet verboden

72 ---deleteduser---

@67 Dan heb je dus mooi pech. Als jij je gespuis niet kan opvoeden gaan anderen dat op een bepaald moment voor je doen, of dat nu in hun kindertijd is of later. Wil je dat voorkomen, moet jezelf het initiatief nemen.

1
73 Scholar101

@73 Inderdaad. Het moet niet zo zijn dat anderen last hebben van jouw kinderen. Maar je mag tegenwoordig niet eens meer commentaar leveren om de misdragingen van een kind van iemand, dan krijg je een grote bek van de ouder(s).

Zelfs wanneer een kind de hele tijd met een winkelwagentje tegen je benen aan loopt te duwen doen sommige ouders er nog niks aan, totdat je het kind zelf streng toespreekt en het begint te janken. Maar ja, ik mag dat kind dan niet aanklagen voor mishandeling, ondanks dat m'n linkerenkel bloedde.

3
74 Bluth

@69
Het zou zo maar eens kunnen dat jij van zo'n artikel enkel de titel leest en dus totaal niet weet wat er precies instaat, en wat daar onder een pedagogische tik wordt verstaan.

0
75 Xyron

@66
Je hebt helaas gelijk men vindt hier dat je alleen een minderjarige/zwakkere mag slaan.
Als je de mensen die hier zo'n "corrigerende tik" van een vreemde niet erg vinden zelf zo'n corrigerende tik zou geven zou het huis te klein zijn.

3
76 PuurHagelslag

** gebruiker verwijderd **

@71 Nee, het mag niet. En ik doe het ook niet. Maar ik kan het ook niet verdragen als ik bedenk dat een wildvreemde aan mijn kind zou zitten, op welke wijze dan ook. Inmiddels heeft mijn jongste zwarte band taekwondo dus hij kan zichzelf aardig redden. Waarschijnlijk beschermt hij mij beter dan ik hem.
question

77 verwijderd23941

Helaas weten kinderen ook dat ze misbruik kunnen maken van het feit dat alleen maar wijzen een aangifte kan opleveren. Sinds invoering van het verbod om anders dan met woorden te corrigeren is e.e.a. al flink uit de kladden gelopen. Ik ben 65 en kreeg vroeger ook wel eens een corrigerende tik of schop onder mijn kont. Ben ik daarom nu getraumatiseerd ? Dacht het niet. Ben ik er minder van geworden ? Dacht het niet. Vindt ik dat ik mishandeld ben ? Dacht het niet. Was gewoon verdiend.

1
78 Tiidmasine

@78 vervolg: als ik van een derde een opvoedende tik kreeg en daarover klaagde werd er gevraagd waarom die tik ? Achteraf kreeg je meestal te horen: " Je hebt het er zelf naar gemaakt en dus verdiend.."

1
79 Tiidmasine

** gebruiker verwijderd **

Mag de vrouw die heeft geslagen ook aangifte doen tegen de moeder i.v.m. gevaarlijk gedrag van het kind? Stel dat zij was gevallen doordat het kind de winkelwagen plotseling had weggeduwd hetgeen niet verwacht hoeft te worden. Wedden dat de moeder dan snel was weggelopen met het kind.

80 verwijderd5929219

@70 Nee hoor, doortje; zonder die tik, en ook andere tikken was ik een straalverwend jong geworden, onuitstaanbaar, met een grote waffel.
Een beetje zoals de huidige jeugd.... De fluwelen handschoen is niet altijd de beste handelswijze. Gewoon soms aanpakken, dat werkt veel beter. A case of Tough Love...
@78
En inderdaad krijg je dan dat soort uitgekookte kinderen die daar inderdaad misbruik van maken. Vandaar mijn aanwijzing; "tegenwoordig kun je als ouder al aangeklaagd worden als de corrigerende tikjes teveel lijken in de ogen van anderen." In dit geval zelfs kinderen.

2
81 fredgerbeke

@70

Mwa, ik ben bepaald niet slechter geworden van terechte corrigerende tikken. Er wordt teveel met de liefde bedekt door teveel onder mishandeling te scharen. Juist kinderen die écht mishandeld worden glippen door dit soort onzin door de mazen en worden later doodmishandeld aangetroffen.

2
82 Liwwie

Het beste is om per ongeluk even met je boodschappenwagentje over zo'n ettertje heen te walsen!

2
83 Zie Hier

** gebruiker verwijderd **

@75 xyron

citaat gemist?
en zoveel smaken ''pedagogische tikken'' zijn er niet.

84 ---deleteduser---

Het is iets dat je echt in de laatste paar jaren ziet, aangifte om elke scheet..

1
85 koeke

@84 Ik neem aan dat je zelf ook wel het verschil ziet tussen een kind met de blote hand een tikje op de vingers geven om hem/haar ergens vanaf te laten blijven enerzijds (dubbel zo als het om iets gaat wat gevaarlijk kan zijn voor het kind in kwestie), en een kind met de roede op de blote rug slaan omdat hij/zij niet precies deed wat de volwassene van hem wou anderzijds.

0
86 Neobullseye

@67 "Je corrigeert kinderen maar met woorden."
|
En als ze niet luisteren dan? Een eigenschap, die bij kinderen nogal eens voorkomt.

0
87 Vilseledd

@74 Ik ben eens uitgevaren tegen een kind in de supermarkt, dat steeds aan mijn spullen zat op de band. De vader vroeg, of ik dan nooit klein geweest was, zei ik. "Jawel," zei ik, "en als ik andermans spullen zat, werd ik gecorrigeerd. De bedoeling is namelijk om van kinderen volwassenen te maken en ze niet maar hun gang te laten gaan."

0
88 Vilseledd

** gebruiker verwijderd **

@88 Ik probeerde eens een kindje voor een val uit de winkelwagen te behoeden, waar het los doorheen kroop.
In plaats van een bedankje kreeg ik een hele boze blik van de moeder van het wurm. Als blikken konden doden.....

89 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@81 Ik neem het van harte op voor de "huidige jeugd". Er komen hier nogal eens wat tieners over de vloer, veelal jongens maar die hebben zich, in mijn bijzijn dan toch, altijd goed gedragen. Dus onuitstaanbaar, verwend en een grote waffel gaat zeker niet op voor alle jongelui.

90 verwijderd23941

@90
Zeker niet, Kubusje. Er zijn er ook die zich ook weten te gedragen. Dank voor de correctie.

0
91 fredgerbeke

@77 ; Dus als ik uw kind op mijn dochter aan zou treffen die gilt: "Nee, nee, alsjeblieft houd op!!" dan moet ik van jou het gesprek aan gaan met uw zoon?
Ik kan je nu al vertellen dat je hem dan op kunt gaan halen bij het mortuarium. Jammer voor jou.

2
92 Mariska3

** gebruiker verwijderd **

@91 question

@92 Waarom doe je zo raar? Ik begrijp niets van jouw reactie. Ik geef aan dat ik geen voorstander ben van slaan. Ik sla niet en ik wil niet dat een ander mij of mijn kind slaat. Meer niet. En ter geruststelling: ik voed mijn kinderen ook op met de regel dat je niet slaat. Maar als ik al op een forum als dit min of meer de bedreiging van jou krijg dat ik mijn zoon in het mortuarium kan ophalen vraag ik me oprecht af hoe jij je kinderen opvoedt. Ik hoop er maar het beste van maar houd mijn hart vast.

93 verwijderd23941

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Volledig gevaccineerden zijn goed voor 73% van recente Covid-19 sterfgevallen en hebben 5 keer meer kans hebben om te sterven als ze besmet zijn met Covid-19 - Dissident.one

@3 Wappies zijn blijkbaar niet zo snel van begrip dat ze dit "nieuws" nu pas plaatsen. 😄...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

@4 Zoals het voor rechtse clubjes niet uitmaakt dat niet alle moslims terroristen zijn?...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Volledig gevaccineerden zijn goed voor 73% van recente Covid-19 sterfgevallen en hebben 5 keer meer kans hebben om te sterven als ze besmet zijn met Covid-19 - Dissident.one

Even een verhaaltje uit de oude doos door wat hersenloze wappies.Paniekzaaierij uit her begin van de vaccinatie.Onderstaande zin uit het a...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@34 Daar ging het in mijn reacties niet over. Als je te lui bent om terug te lezen of moeite hebt met begrijpend lezen, dan moet je je erbuiten ...

22 minuten geleden geplaatst door RobP

maarten1234
KIJK. Joodse man op straat lastiggevallen door viertal dat hem in kofferbak wil steken

@3 dat maakt niet uit voor vele (linkse) clubjes... nog even en we hebben gelegitimeerde lynchpartijen voor mensen die een link hebben met israe...

25 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@33 Daar gaat het in de basis dus wel over, en daar is het fout gegaan....

27 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
De Republikeinse Partij van Arizona verklaart COVID-19 injecties tot bio-wapens en neemt resolutie aan om de injecties te verbieden ! - Dissident.one

@5 Vandaar mijn vraag dus. Ik hou het liever wat minder expliciet. ...

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Volledig gevaccineerden zijn goed voor 73% van recente Covid-19 sterfgevallen en hebben 5 keer meer kans hebben om te sterven als ze besmet zijn met Covid-19 - Dissident.one

@1 Ik denk dat jij beter Rutte en ome Hugo de Jonge kunt geloven, die spreken altijd de waarheid, en de Telegraaf, Privé en Weekend natuurlijk,...

29 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

RobP
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@32 Nou, zo simpel is het niet, maar dat is niet waar het hier over gaat....

29 minuten geleden geplaatst door RobP

wildersfan
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

@5 Nou goedkeuren is wel een heel erg groot woord. Poetin is een moordenaar. Maar Rutte heeft bijvoorbeeld gezegd dat als Friesland zich wil afs...

29 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Salon PornNude TuktokTits GutuSnap Chat NudrsBellasca PornWww Xnxnx ComRiggy R34Watch 50 Shades Darker FreeJav VrMilena Velba TitsNat Turnher PornNaked ComicsKemono .partyXxx 3d ComicsMovie Porn FullSix ViboX NudesSex Videos AndraBangbrusFree Pofn SitesSwinger PartyMature OrgasmBralw Stars PornSimran HotAmericaxxxTescorteKristine Froseth NudeTrisha Sex VideoX Bhabhi VideoSextamilauntyNohemyoro OnlyfansFleshlight HandjobHindi Sexy Movie ComWww Mallu Aunty ComComedy Porn MoviesHot B Grade ActressChubby Asain PornFull Leangth PornPorn CornudosCream Pie CartoonBig Titty Latino PornSuckasaurusXxx Indian Bhabhi VideosMother Son BlowjobAmateur Cumsluts Reddit1337.xAnushka Sharma Ki ChudaiChewanthi PereraIvyvyxxxFemdom Porn GamesFapeningP Orn GameKatie Noel NudesSimone RichardsKatie Morgan BbcFifty Shades Of Grey Sex ScenesTarzan Hindi MovieWorld Best Sex MovieEro Porn VideoFree Swingers PornIggy Azalea Onlyfans NudeIndian Desi Xxx HdHq PormNagatoro NudeSixy VidoRitika Sajdeh XxxBbcloversAudio SexSex GayXxnxxTamil Photo SexWww Xxx 9Homemade FleshlighMadison Pettis NudeKylie Jenner SexyAngel SexBiggest Boobs In The World PornJock PussyKawaiigirlGlory Hole VodeosXhamster OutdoorNocarekaliSaderlandMessage Japanese PornElite GrilXnxx Of ArabTatiana Shmayluk NudeJapan Bus Sex VideoSophie LeoneSexi MuvieMassage Oil NudeMia Khalifa Only Fans LeaksLesbeian Porn VideosJanr Fonda NudeHot Men FuckLesbian Porn Hot SexyHentais TubesStretched PussyLerotica CrossdressChodo ChodoPorn With Good StoryNaked Muscle MenPorn Shania TwainVideos Pornograficos De GordasHd Porn ComciEmflix.comGrupo PornGratisporno GratisRicos PornMeredith Hagner NudeShowed TitsVideo Sex Video Sex Video Sex Video SexDaphnehentaiNude Asian ModelDaughter Double PenetrationFnaf Cosplay PornVideo Erotico BrasileiroLoop Das FamodasBabysitter In PornBegum Jaan Full MovieNhentai SisterCumming On ArmpitYour_desssert CamFree HentaivideoMarlyn Chambers NudeFlight PornWife Cheating Husband Sex VideoDianna Williams PornPorntn.vomLindsey Broad NudeAshleycumstarBlue PronMatur Porn VideoBrazzers VdieosAmirahdyme OnlyfansEvgenia TalaninaAt&t Girl NudeLotte Verbeek NudeFingeringsexVery Hot Sexy PicturePussy FingerTransgender Sister PornXvireoEnature.netFace Farting BrazilVixen Com HdDesi Village Girl Sex VideoBreckie Hill Only Fans LeakNaked ExceriseVidéo Sexe Adulte