'Wildgroei aan sjamanen met ayahuasca' (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Noticias Presidenciáles in Binnenland  ·  17 Reacties

  • 5
  • 1291x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Psychiaters dulden geen concurrentie. De hele pseudowetenschap die de psychiatrie is staat ook op niks anders dan gedachtes gebasseerd. Duimzuigerij dus.

11
1 Freabraham@gmail.com

Aanvullende informatie:
https://skepsis.nl/ayahuasca/

Ayahuasca
Een hippe magische drank vol therapeutische pretenties
door Agnes Tieben – Skepter 28.1 (2015)

2
2 Wilmama

Ik maak me totaal geen zorgen over druggies, ze doen maar zolang ze geen beslag leggen op zorg dat door de belastingbetaler moet worden betaald.

De overheid moet eens een keer open zijn en stoppen met gedogen van allerlei wetsovertredingen. of je past de wetten aan of je past de wetten toe maar die politiek correcte handhaving is gewoon een lachertje.

4
3 niet-alles-geloven

@1 30 Tot 40 procent van de onderzoeksresultaten zijn niet reproduceerbaar, niet 100 procent.

0
4 Reagurius

Je kan er iemand met onderliggende problemen flink de shit mee in helpen

1
5 DaSilva

Tja sjamanen.... hebben ook net zoveel recht op de uitvoering van hun geloof zoals ook een imam dat in Nl mag uitoefenen. Vrijheid van religie hé! Gaan nog el gekkere dingen gebeuren,wat dacht je van Voodoo....

7
6 Bleke Betty

@1 KUL. - Ook shamanen horen competent te zijn. Ook met natuurlijke entogene middelen zijn er serieuze risico's. Het geven van dit soort middelen aan de verkeerde personen kan psychoses veroorzaken. Terecht dat je hier tegen waarschuwt. - Ik denk dat een shamaan niet direct met entogenen klaar moet staan, maar een goede analyse maken van de persoon of deze het daadwerkelijk aankan en of het gebruik wenselijk is. - Er zijn ook andere geestverruimende technieken, zoals lichaamsrituelen. Ook hier hetzelfde laken een pak. - Het kunstmatig doen van geest veranderende zaken aan je ziel/lichaam leidt tot meer inzichten en verandering van je levenspad en daar is deze moderne samenleving niet op geanticipeerd. - Als het fout gaat komen de problemen wel bij de psychiatrie terecht en dan zijn vaak wel zware medicatie nodig om de persoon weer tot reden te brengen.

0
7 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Ayahuasca duurt 30 minuten en daarna heb je nergens last van er zijn wel ergere dingen. Veel mensen hebben er baat bij om inzicht te krijgen in diep gewortelde problematiek.

10
8 Dian

@8 Je weet nooit hoelang iets doorwerkt op de achtergrond van het bewust zijn. Hier zijn competente shamanen voor nodig en geen prutsers. Een middeltje brouwen en geven kan een ieder. Fatsoenlijke inschattingen maken en goede nazorg verlenen is het echte vak.

0
9 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@9
Je kunt nu eenmaal niet even naar de Universiteit toe om te kiezen voor het Sjamanisme. De meesten leren het van een oudere sjamaan maar officiële papieren zijn er niet voor.

3
10 Bleke Betty

Laat eerst de shamaan (healer) eerst maar eens goed mensen met problemen begeleiden en helpen zonder middelen en dan zien we wel eens verder. Een shamaan hoort over uitmuntende mensenkennis te beschikken en zonder middelen al mensen met problemen al op de juiste weg te zetten. Pas als deze hiertoe goed in staat is mag deze met middelen gaan werken. Let wel het opleiden van een goede en complete sjamaan heel veel jaren. Verder mag een shamaan nooit buiten zijn competentie werken.

1
11 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@10 Klopt. Shamaan is geen omkadert begrip en er zijn al helemaal geen universitaire opleiding en papieren voor. Je kunt het alleen als leerling van een andere shamaan leren en nog beter is van verschillende shamanen. En dan heb je nog je eigen specialiteit. Niet iedere shamaan kan hetzelfde. Daarom moet een shamaan NOOIT buiten zijn ergen werkgebied gaan. Het probleem is dat er een boel wannabee's zijn. Een prutje brouwen kan ik op internet lezen hoe ik het moet doen. - Ik kan nog een tip geven. Een echte goede shamaan adverteert niet en woont niet in de stad. Hij woont in de natuur, ver van de zogenaamde beschaving.

1
12 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@8
Effe lezen.
https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-is-ayahuasca/
[In het begin zijn de effecten erg onplezierig. Je wordt misselijk, duizelig, gaat heftig transpireren en moet overgeven.

Daarna beginnen de hallucinaties die afhankelijk van de dosering 2 tot 6 uur aanhouden. De na-effecten kunnen nog eens 8 uur duren.]

[Een ander risico van ayahuasca ligt in het MAO-remmende effect van de drank. Het is gevaarlijk om MAO-remmers te combineren met bepaalde geneesmiddelen, drugs en voeding.

De combinatie van ayahuasca met antidepressiva van het TCA-of SSRI-type, dextromethorfan, amfetamine, MDMA of serotonerge opiaten zoals tramadol, kan het serotoninesyndroom veroorzaken.]

[Volgens sommige bronnen is het eten van tyraminerijk voedsel (zoals oude kaas, rode wijn en sojabonen) af te raden voor een ayahuascatrip. Omdat MAO geremd wordt, zou de tyramine niet worden afgebroken en zich opstapelen. Dat kan tot een hypertensieve crisis (hoge bloeddruk) leiden.

Andere bronnen suggereren dat een speciaal tyraminearm dieet niet nodig is, net als bij de reversibele MAO-remmer moclobemide.]

1
13 DaSilva

Grappig ... alternatievelingen gaan hysterisch tekeer tegen nagenoeg onmeetbare en volstrekt ongevaarlijke hoeveelheden 'gif' in onze voeding, vinden het volstrekt onacceptabel dat vaccinatie in extreem zeldzame gevallen ernstige bijwerkingen kan hebben -- ook al wordt hiermee eindeloos veel dood en verderf voorkomen -- maar springen meteen op de bres voor een goedje dat zeer ingrijpend werkt en forse risico's met zich meebrengt voor zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid. Want 'natuurlijk' en 'traditioneel' en 'spiritueel'.
Naja, ze gaan hun gang maar. Ik peins er echter niet over om dit soort spul ooit te gaan gebruiken; ik ben veel te veel gesteld op mijn hersenen en hoe die werken.

2
14 RichardR

@8

Ik ken eigenlijk niemand die tegen zijn verleden opkijkt. Wel lieden die tegen de toekomende tijd opkijken, met medewerking van trauma's uit het verleden.

Het tot explosie laten komen van dergelijke verleden zaken met het doel 'ze onder ogen te komen' is mijns inziens dan ook gevaarlijk en volslagen nutteloos. Sjamanen en andere indolente, babbelzieke euforieërs horen dan ook gewoon thuis in een opvanghuis voor verslaafden. Of op zijn minst in de bijstand. Zoek een psychotherapeut op, praat over het heden en de toekomst en als je lichamelijke hinder ondervindt is er altijd nog een psychiater. Laat het persoonlijk verleden zoveel mogelijk rusten, maar probeer het wel te omarmen als jouw verleden.

1
15 Noticias Presidenciáles

Een persoonlijk verslag:
https://www.volkskrant.nl/binnenland/wendy-besluit-ayahuasca-te-gebruiken-en-komt-haar-innerlijke-frank-snoeks-tegen~a4510170/

De populariteit van ayahuasca, een thee van hallucinogene planten uit het Amazone-regenwoud, groeit. Deskundigen maken zich zorgen en waarschuwen voor incompetente sjamanen. Volkskrant-redacteur Wendy van der Waal probeerde zelf onlangs ayahuasca uit bij een aanbieder in Nederland maar kwam niet direct tot grote inzichten.

Door: Wendy van der Waal 8 augustus 2017, 15:58

1
16 Wilmama

@8 dat is of gewoon puur DMT (roken) of 5-meo-DMT. Het drankje Ayahuasca (waar de belangrijkste stof ook "DMT" is) duurt echt behoorlijk wat langer. Minimaal een uurtje of 4 a 5 uur voor je weer helemaal terug op aarde bent.

Ayahuasca kan een wonder en levensreddend middel zijn voor iemand met psychische problemen als het maar onder de juiste begeleiding gegeven word. Zoals het artikel dus al zegt. Niet door iemand die het zelf een enkele keer heeft gedaan of iemand zonder een psychologische achtergrond.

@14 en @15 Door een juiste begeleiding met Ayahuasca is bij veel mensen gebleken dat de hersenen juist beter gaan werken. Zelfs bij gezonde mensen (hersenen) kan het baat hebben. Maar nogmaals: Alleen door juiste begeleiding met iemand die zijn halve leven al bezig is met Ayahuasca en/of de menselijke psyche.

Dit artikel geeft ook helemaal niet het gevaar weer over Ayahuasca zelf. Het gevaar zit hem vooral in, aan wie het aanbiedt. Iemand met veel kennis over Ayahuasca en de menselijke psyche zal het gevaar van Ayahuasca miniem zijn. Maar er zijn nou eenmaal ook aanbieders van Ayahuasca die er helemaal geen verstand van hebben en ja dan is Ayahuasca zeer maar dan ook zeer gevaarlijk. Onder JUISTE begeleiding is het gevaar echt te verwaarlozen en kan het juist voor zeer veel psychische doeleinde gebruikt worden.

1
17 Keesoe

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

2 uur geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

2 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

2 uur geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

2 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 Rusland haalt de jongens uit de dun bevolkte, arme gebieden. Rob was weer eens potje htpocriet. Zijn groep is te goed om te vechten, dat...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@71 m post@72 Querido notDaarom had ik ook al eens het volgende tekentafelvoorstel ontworpen / opgeworpen.Vanuit o.a. de volgende vertre...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@95 Ja hij is een erg klein menneke maar het gaat goed.Ik heb hem nog niet vast mogen houden omdat hij nog in de Couveuse ligt.Maar nog 2 da...

2 uur geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Suck Daddies CockBig Tits TabooMassive Natiral Tits3movies PornJapanse PornstarsNigeria SexStrangleress PornSexvideo Hot MomRemy Lacroix ThreesomeYou PorrnShlyuhaList Crawler HoustinAnkita Dave NippleXxx Pom VideoIndian PussiRylee StonePornstar With Octopus TattooXxx SleptHellen Miren NudeKaterina Kay PornJenna Ortega BlowAftynrose NudeNaomi Swann BlackedRedfubeCat3movisCrystal Lust FacesittingGranny PawgCurvy Mature PornStarfire HotDrunk Daughter PornCrying SexGirls Squirting PornXxxx FokingXxx PikcharLena The Plug First BbcMotherless TeensGranny Ai PornSites Like XvideosYoung FattiesDale SavageGhapa Ghap Movie3 MovsAutumnfallsBangli Xxx VideoJapanese Porn MovieAcompanhates Com LocalNude Pics On The BeachBrazzers 2020Porn AluraPornographie AméricainAria SkyeHes Pulling His Cock OutMslik DelgatyFrench Kiss XxxDirty VidsBbc DaddyFairy HentiaBlack Celebs NudeAsin Lesbian PornJohnny Sins NudeSex Picture OpenJacqueline XvideoKaycee884Yuuri HimenoHindi Porn Web Series VideoIsabella Stone VideosNaked Hot Girlسكس انمسRarbag TorrentyPron Sex MovieFisttimesex3d Adult GamesLily ShamsCome In My MouthSex Vedios TeluguSex Scenes In SeriesPayton PresleSankaku IdolCzateriaShadman RavenPhoto PornosWyyleeAmericanmeangirlsDva Overwatch PornSex LesbianXnxx Mia MalkovaSpy Tug VideosHairypussy PhotosTentacle Rape HentaiItto R34Huge Tits DroppingGay PopperspornSexy Small TitsLatina Mom NakedMadison Mclaughlin NudeVirgincutie OnlyfansIndian CxxxRubateenPinay PussyPorne AdoFoxy AnyaAmateurlesbian PornXvideosunblockedDani Daniels All VideosMichelle CanTamil Girls NippleKerala Se XPornos BorrachasKorean Porn MiviesCharlotte Emerson NudeVacbed PornXhamster StoriesMantis-x HentaiCythereaBetsy RueKid BengalaNude Constance MarieTamil SsexSex GurinchiWww Pune SexEden MorMegan The Stallion PornXhamsterlive AppElexis MoroePornstar ChinesTouch My Wife VideosCj Miles BrazzersSubmissiveplzSexy BlondepornLesbian Scossoring PornPlaygirl PornPorn StepfamilyMaslaaeenPorn HamstrrRomantic Video XnxxBratysis ComFree Porn StarBengali FockingNewxxxForced On PornEbony On Nude BeachBlack Asin PornVoyeur XFreeusefantasi.comSex GirlAnissa Kate Sex VideosSapna Choudhary BoobsAnimated Moster PornHentaistubeAccidental Nudity Reddit