door Moskowfiets in Media  ·  44 Reacties

  • 19
  • 987x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Israël - palestijnen: 1 - 0.

29
1 Jan met de korte achterlul

Sommige mensen geloven alles wat in die eeuwen oude sprookjesboeken staat...

28
2 Topperz

(...) Zowel Israëli's als Palestijnen proberen vondsten soms zo te interpreteren dat ze hun aanspraken op de stad en bij uitbreiding het hele gebied kracht kunnen bijzetten (...)

So much dus voor het wetenschappelijk onderzoek. Een theorie dient gebaseerd te zijn op de feiten en niet andersom.

9
3 Slartibartfast

@2
Mooi toch dat archeologen die 'sprookjes' kunnen bewijzen? question

16
4 Jan met de korte achterlul

de bijbel heeft gelijk?.... of heeft gewoon een feitje dat ze wisten overgenomen... gelijk is niet zo wetenschappelijk...

8
5 beertje36

@4
Ik kan ook bewijzen dat ik de rechtmatige eigenaar ben van het fortuin van Bill Gates.
Ik verklaar namelijk zelf dat het zo is, dus is het zo.

Slager die zijn eigen vlees keurt, heeft u zeker nog nooit van gehoord?

13
6 beastyboy

Sodom en Gomorra nog eens aan toe zeg!

2
7 tripomatic

@2 Dus die archeologen hebben het gewoon verzonnen? De koolstofdatering is gemanipuleerd en de opgravingen zijn er vorige week stiekem neergelegd?

Je zou natuurlijk ook enige twijfel kunnen hebben wat Palestijnen ons proberen wijs te maken. Maar ja, die zijn heel erg zielig en doen nooit wat.

11
8 Belazerd

Kunt u dit archeologisch staven? Zo niet, ga dan iemand anders vervelen, merci.

9
9 Jan met de korte achterlul

Niet alles hoeft fiktie te zijn. Wetenschappelijk bewijs kan geleverd worden voor bepaalde dingen.
"Wonderen" of een "god" is een geheel ander verhaal.

1
10 flauwekulallemaal

@1 Wat is er 1-0 aan iets dat vermoedelijk 26 eeuwen geleden plaatsvond? Ik kan je ff niet volgen...

7
11 Tussenderegels

Wou nu de mening van Kees v.d. Staaij wel eens horen/lezen........

3
12 Tiidmasine

Die gebeurtenis kan best waar zijn maar zegt niets over de bijbel.
Alexandre Dumas schreef ook boeken die klopte met historische gebeurtenissen ( o.a. De drie musketiers ) maar die boeken waren toch fantasie.

7
13 pica pao

Als een verhaal in de veel later schriftelijk vastgelegde overleveringen van oude volken terecht komen is er meestal wel een gebeurtenis aan te koppelen. Om daar het gelijk van de Bijbel mee vast te stellen is een te grote sprong.
Ook in wat de oude Grieken over hun goden schreven zijn er zaken losjes op echte gebeurtenissen terug te voeren. Evenzo hindoes en boeddhisten.

3
14 Ketter

@14
Inderdaad, zo komt de "zondvloed" in de verhalen en geschriften van diverse religies voor. De gebeurtenis heeft vast plaatsgevonden, de interpretatie is altijd van latere datum en helemaal naar het doel geschreven.

9
15 PuurHagelslag

Met die redenatie is Van den vos Reijnaarde ook waargebeurd.

7
16 Pegasus

Dan kunnen ze nu verder zoeken naar bewijzen van de put van vrouw Holle.

7
17 Remkraan

In Frankrijk zijn onlangs de restanten van een Romeinse stad gevonden, maar gelukkig beginnen de Italianen geen oorlog om die plek op te eisen. Die zijn wel wijzer.

Mooi om te weten dat er de geschiedschrijving onderbouwd wordt met de vondst van overblijfselen uit de beschreven periode, maar that's is. Niet meer en niet minder.

22
18 ~ Echelon II ~

@17 "Dan kunnen ze nu verder zoeken naar bewijzen van de put van vrouw Holle."

Die is al lang gevonden, die staat in de Efteling namelijk.

2
19 tripomatic

@14
dat is het geval met zo veel verhalen in de bijbel, die zijn wel gebaseerd op ware gebeurtenissen, veel is ook gewoon te verklaren van, het over water lopen, (luchtspiegeling) naar Mozes die de zee zou splijten en de Egyptenaren verzopen (tsunami) tot de 7 plagen aan toe (natuurlijk gevolg van elkaar) die zijn door mensen die macht willen aan elkaar gebreid en aan een hogere macht toegeschreven, waar zij zogenaamd mee in contact zouden staan.... "doe wat ik zeg dan".......

2
20 ikzelf

@18 Oh, ik begon al te denken dat Asterix en Obelix toch echt hebben bestaan question

4
21 Tussenderegels

Bepaalde historische feiten zullen vast wel kloppen ja. En nu graag het bewijs voor wederopstandigen, gespleten zeeën en al dat soort andere hilarische onzin genaamd 'godswonderen'.

7
22 Gewoon een student

@16

Dat klopt.
Vorig jaar is een skelet opgegraven, waarbij uit koolstofdatering bleek dat deze uit de 13e eeuw afkomstig was. Er werden ook een paar kippenbotjes gevonden.

Dat lijkt me voldoende bewijs dat Reinaert daadwerkelijk geleefd heeft.

Het skelet werd overigens wel gevonden op de grens met Duitsland. Het lijkt me vanzelfsprekend dat we binnen enkele weken een claim zullen leggen op dat grondgebied.

6
23 Aufklärung

@22

Ik ben meer geïnteresseerd in die staf die de rivier in wijn deed veranderen.

6
24 Aufklärung

@24 u moet het nog maar eens goed nalezen. Wat u beweert klopt werkelijk niets van.

6
25 Nicks R. Van

Da's nou eenmaal het punt met het oude testament, het is een mix van feit en fictie.

2
26 kenny013

@25

Haha. Ik haal twee verhalen door elkaar inderdaad.

Er werd met een stok op het water geslagen waardoor het rood als bloed werd en al het leven in de rivier stief.

Altijd mooi, die opbeurende teksten van de bijbel.

3
27 Aufklärung

@20
"De verklaring is grotendeels gebaseerd op de uitbarsting van een vulkaan ter hoogte van Santorini tussen 1600 en 1500 voor Christus."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Plagen_van_Egypte

0
28 kenny013

Lijkt me niet dat gek , religie boeken hebben een kern van waarheid , ook een kern van onzin , en en kern van opgeblazen verhalen , daarnaast zijn religies vaak overgenomen van nog oudere religies , bijvoorbeeld het Zorastriaans van de Perzen lijkt verdacht veel op het Christendom.

1
29 MarcusCole
30 Febee
31 case

En in een duizend jaar:
"Harry Potter en de steen der wijzen heeft gelijk: archeologen vinden sporen van Londen"

2
32 Shangori

@8
Twijfel niet aan de gebeurtenis .. twijfel wel aan de bijbel. Immers die mengen werkelijkheid met fictie om mensen te manipuleren en schijnbaar lukt dat zelfs hier nog steeds. Jammer.

2
33 EerlijkheidDuurtHetLangst

Verwondert me niet. Volgens wetenschappelijke concensus komen de oudste versies van een bijbelboek als Jeremia uit een tijd die niet al te ver verwijderd is van de tijd waarover het boek zou gaan, laten we zeggen 75-100 jaar later. Een traumatische gebeurtenis als de verwoesting van de hoofdstad zou dus waarschijnlijk nog goed in het geheugen van de overlevenden/gedeporteerden (en hun kinderen) zitten en in zo de geschriften terecht zijn gekomen.

Het is wat dat betreft een heel ander verhaal dan bv. de mythen over Abraham, of de uittocht uit Egypte die ruwweg rond dezelfde tijd opgeschreven werden (maar die eeuwen of zelfs meer dan 1000 jaar daarvoor gebeurd zouden zijn).

Betekent natuurlijk niet dat alles wat er over de verwoesting van Jeruzalem vermeld wordt meteen historisch accuraat zou zijn, maar dat de kern op werkelijkheid berust lijkt me in dit specifieke geval zeer waarschijnlijk.

0
34 tulpa73

Dus het rommelt er al zeker 2500 jaar. Er komt nooit vrede..

1
35 rubbie

Er is niemand die aan de hand hiervan beweert dat de bijbel nu in alles gelijk moet hebben, alleen dat dit specifieke deel op waarheid berust.

1
36 Elli

"De Bijbel is later geschreven en wemelt van de fouten" http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/1789557/2014/02/07/De-Bijbel-is-later-geschreven-en-wemelt-van-de-fouten.dhtml

"Bovendien was Jeruzalem in de tijd dat David volgens de Bijbel leefde, overwegend onbewoond. De stad is ook niet door de joden maar door de Kanaänieten gesticht. In de jaren 1000 en 900 voor Christus zullen wellicht enkel Kanaänieten de stad hebben bewoond. "

3
37 Keerzijde

De Bijbel verteld wel degelijk verhalen die echt zijn gebeurd..heb zowiezo meer met de Bijbel en het Nieuwe testament dan met de Koran die oproept om Joden en Christenen te mijden en desnoods als ongelovigen om te brengen.Vergeet ook niet dat onze samenleving en wetgeving gebaseerd is op Christelijke en Joodse normen en waarden,en die moeten we ten alle tijden met man en macht verdedigen.Als leugens en manipulatie zo doorgaan dan is het straks over een paar honderd jaar zo dat de hele Holocaust en Jodenvervolging in de 2e wereldoorlog verzonnen is en een sprookje.De meeste die hier reageren zien zeker het verschil niet tussen sprookjes en werkelijkheid. Ken de geschiedenis...en dan nog wat is nou waarheid? En heel veel geschiedenis..ook zoals deze is zeker waar! Maar nogmaals ...voor jou misschien niet...ach..dan is de leugen met succes verdraaid!

1
38 Peka8

Archeologen ondergraven fundamenten van volk Israël https://www.trouw.nl/home/archeologen-ondergraven-fundamenten-van-volk-israel~a3fbb162/

"Na zeventig jaar intensief graven zijn de meeste Israëlische archeologen tot opzienbarende conclusies gekomen: de Israëlieten waren geen slaven in Egypte, zij hebben niet door de woestijn gezworven en ze hebben niet het land (Israël) veroverd. Ook was er geen machtig rijk van David en Salomo. En de Joden ontdekten hun ene god pas laat, en niet bij de berg Sinaï. Bekende 'feiten' in het wereldje van de archeologen, maar politiek en maatschappij in Israël willen er liever niet van weten."

1
39 Keerzijde

Voor sommige mensen is geloof een houvast, voor andere is het een sprookjesboek met veel geweld.

2
40 Rattocasi

@3 Dit is echt geen schokkend nieuws hoor.
De Klaagmuur is het laatste restant vd 1e Joodse tempel, deze tempel is werd vernietigt en weer opgebouwd, de 2e tempel.
Ook deze werd vernietigt zo'n 500 jaar voor christus.
Ergens rond 600 na christus werd pas de al-aqsa moskee gebouwd.
De Moslim gemeenschap zegt dat dit de 3e heiligste plek voor hun is omdat dit de moskee was die het verste weg lag, en waar hun profeet ten hemel is gegaan.

Klopt ook niet want hun profeet was al 100 jaar eerder dood.
Voor de Islam is Jeruzalem zogenaamd een belangrijke plek omdat men weet dat deze plek juist belangrijk is/was voor Christenen en Joden.

2
41 Snuggles

@40 Voornamelijk voor extremistische Moslims, want zij kunnen niet relativeren.
De gematigde Moslims zijn de toekomst voor hun geloof, alleen worden ze zelf nu bedreigd door de salafisten die wij hier alle vrijheid geven in de EU.

2
42 Snuggles

Het zal best wel waar zijn. Het gaat er om wat voor consequenties dat heeft voor het heden. Kan de geschiedenis van 2600 jaar geleden een politiek argument opleveren voor het heden? Als we die claim erkennen, dan gaan we de loop van de geschiedenis reconstrueren. Met andere woorden de geschiedenis ongedaan maken. Waar begint en eindigt dat? Herstelbetalingen door de Italianen voor de genocide op de Germaanse stammen door de Romeinen? Alle negers gratis terug vervoeren naar Afrika?

0
43 schrootflint

@41

Jeetje, als je dan over jaartallen begint zul je wel je feiten op een reitje moeten hebben.

De 'klaagmuur' is gebouwd in het jaar 19 v.Chr door Herodus om het plateau van de tempelberg te vergroten.

De 1e tempel is vernietigd in 587 v.Chr door de balyloniers.
De 2e tempel is in de 6e eeuw v.Chr gebouwd en vernietigd tijdens de Joodse opstand in 63.

1
44 Pegasus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

35 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

39 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Hindi Porn Web SeriesElla Knox BoobsBrothers And SisterssexMom And SonincestToplesss TeensHimari KonoshitaLisa Ann LivegonzoEnglish HentiaEmmahixPathan SexxxEmily Watson NudeHot Indian College Sex91 探花Torchure PornGirls Masturbate TogetherPornhub.coimAnal EbinyPornostatLondon Sex VideoValentina NappHardcore BoobsDani Daniels CreampiedJukujosukidesuFilmes PrnoXxx English Sexy VideoTamil Sex Video Tamil Sex Video Tamil SexSudan SexHot Girl Showing Her BoobsIndian Girl And Boy XxxPillowhumpingNacked CowgirlsJavstreamingTrios Caseros PornXxxxxx NxQuick PornBig Boobs SeductionNsfw AnimeNude Video ClipsVintage Mom Sex MoviesAmber Deluca PornWild Fantacy 69Big AssoilHandjob On A BusSexo ServidorasOrsm NetMr Lucky Pov FullDanny Phanton PornAsain Gay PornVideos ZxxZoya Rathore SexReal Amateur SexLesbin Mom PornF95zone ForumMegan Guthrie NudeJapan Fem DomJustwingit PornSquirting TeensBen 10 XvideoMih NinfetinhaUschi DigsrdHindi XxxxxxBrazzers SceneWikiffetPorn Xxx Xxx ComBig Boobs Indian VideosPornography Free MoviesPessoas PeladasBf Sexy English FilmNaruto And Hinata SexingBbc BullXxx KrtunFemout XxxBig Anime Boobs PornHot Sexy Girl Big BoobsHot_chill__Sistersex StoryHardcore Latina Porn18 漫画Whight PornFashion Tv NudeBest English Adult MoviesXnxnn HdWatchcartoonTelechargement Video XhamsterVer PeliculapornoBangla Bengali BfHot Movie Sex ScenesJesse Jane Porn MoviesKpop DeepfqkeZchec PornSite AdulteMrsexsPorn FetichesFamous PornstrRebecca Ferguson SexPornrHot Sex In TeluguLesbian Neighbor PornMommy's GirlCandylionGrace Charis OfMallu Hot ClipsSms Sex VideoAmerican Bf SexLady XenaActrice PornosBrandi Love FeetRarecord.ioJe Montre Ma.sexe TapeEnemaroticaBoob GropeTelugu Actress Hot Sex VideosMommyporn VideosJuicylipsbb NudeVidio Bokep TerbaruNetvideogirls Porn VideosBarebakingAdult ToonsSniffoesSelfies Big TitsStep Mom Xxx VideoKendall Jenner Hot PicsAriel HentaiNude TangoSunny Leone Xx BfTwo Boys PornCheerleaders MasterbatingHairy And NakedGay Porn With CopsHot Nude AsianShaking Booty PornNipple Kissing VideoMilfs PornFriend Watching PornJapanese GanbangXamster Porn.comHindi Naked VideoIndian Pain PornAlina Li AnusSexo Brasil AmadorasPorn Videos LeabianBoy And Girl SaxNatasha O Keeffe NudeKannada Talking Sex VideosLesbian Pis PornThe Incresibles PornLouis Naked Family GuyConnie CarteerNikaniikaaHard Fingering Videos