door Inter in Politiek  ·  63 Reacties

  • 24
  • 736x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@23

U schreef: "Dan heeft u het geluk dat u in een sociale bubble verkeerd die dat aspect van onze samenleving niet meekrijgt,laatstaan er last van heeft"

Maar dat komt niet echt overeen met waar ik woon, Amsterdam. Je hebt hier wijken waar het minder ging en waar letterlijk sprake was van Marokkaanse straatterreur. Zoals een tijd geleden in de Diamantbuurt. De politiek greep en en een buurtagent werd de tijd daarna ingezet om ervoor te zorgen dat de buurt weer vooruit kon. Netto resultaat, de rust is terug en je hoort nauwelijks meer iets van die buurt.
Nu, onlangs nog in Amsterdam Noord, wederom, jongeren die de buurt terroriseerden, de politie greep in en het netto resultaat is dat de rust is wedergekeerd.

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat ik niet ontken dat er issues zijn en spelen in de omgeving maar dat is inherent aan een samenleving. Zijn het nu overwegend de Marokkaanse gemeenschap die meer dan gemiddeld negatief in het nieuws verschijnen waren het voorheen de Turkse gemeenschap en wie weet over een paar maanden de Surinaamse of gewoon de autochtoon die voor hommeles zorgt. Het is een terugkerend fenomeen; overlast. Maar telkens, soms wat laat maar dan nog, grijpt de politie in en wordt het probleem opgelost.

Dus nee, ik ontken niet dat er issues zijn en sommige blijken hardnekkig zoals onlangs in het nieuws kwam hoe een Nederlandse man de buurt terroriseert en ondanks een verbod van de rechter zich daar niets van wenst aan te trekken, maar om nou te suggereren dat er alleen maar issues zijn waar jaar in jaar uit niets mee wordt gedaan wijs ik van de hand. Heeft niets met leven in een 'bubble' te maken maar gewoon met de realiteit.

U schreef: "Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat voor iedereen geldt."

Maar dat is een beetje een dooddoener vind ik. Natuurlijk, als ik in een kasteel zou leven met alleen maar welgestelden om me heen en nooit de wijde wereld zou verkennen dan ja, dan heb je een punt. Maar ondanks dat ik in zo'n beetje de populairste wijk van Amsterdam woon gebeuren hier genoeg zaken die de aandacht van de politie verdienen en daar richt de politie zich dan ook op. Maar het zijn geen incidenten die voortdurend elke dag plaatsvinden zoals in de Diamantbuurt of onlangs nog in Amsterdam Noord. Maar zoals gezegd, daar wordt dan een grootscheepse actie ondernomen met vrijwel altijd goed resultaat.

17
51 Drumpf

@51
U schreef:"Wat ik probeer duidelijk te maken is dat ik niet ontken dat er issues zijn en spelen in de omgeving maar dat is inherent aan een samenleving. Zijn het nu overwegend de Marokkaanse gemeenschap die meer dan gemiddeld negatief in het nieuws verschijnen waren het voorheen de Turkse gemeenschap en wie weet over een paar maanden de Surinaamse of gewoon de autochtoon die voor hommeles zorg"

Dat ben ik nietmet u eens ,het is niet inherent aan een sameleving dat een bepaalde groep mensen zich door duidelijke cultuurverschillen ten opzichte van de geldende sameleving voor 'aanzienlijk' meer overlast zorgen dan de autochtone bevolking
Ik durf te stellen dat het zelfs zeer onwenselijk zoniet abnormaal is
Je behoord immers s'lands normen en waarden te respecteren en onderschrijven,want in een 'normale' sameleving zou de overlast niet aan een bepaalde groep voorbehouden moeten zijn,maar zou het een afspiegeling van de sameleving moeten zijn

Ik kan daarom niet anders concluderen dat de 'overlast' inherent is aan de islamitische cultuur die in veel opzichten haaks staat op de hier geldende vrije westerse cultuur

4
52 Hangingmen

@52

Ach kom nou zeg question Zelfs in een samenleving wat louter zou bestaan uit Hobbits zul je issues ondervinden. Een maatschappij zonder enig vorm van overlast betreft een utopie en werkt alleen wanneer er op de play knop wordt gedrukt voor een 18+ voorstelling.

Je schreef: "Je behoord immers s'lands normen en waarden te respecteren en onderschrijven,"

Ja, maar zelfs in een gemeenschap met louter "blanke" autochtone Hollanders is er sprake van opstootjes. Nooit anders geweest.

Je schreef: "Ik kan daarom niet anders concluderen dat de 'overlast' inherent is aan de islamitische cultuur die in veel opzichten haaks staat op de hier geldende vrije westerse cultuur"

Dat is gewoon lachwekkend met alle respect. In elke samenleving tref je overlast aan. Derhalve kun je overlast niet louter koppelen aan de Islam, geen enkele religie heeft patent op overlast. Mijn ex buurman zorgde ook voor overlast en dat was toch echt een blanke Hollander en atheïst, tenzij hij een slokje teveel op had.

Bovendien schoffeer je enkele vrienden van mij die moslim zijn en volkomen geïntegreerd zijn, nog beter Nederland spreken en schrijven dan de gemiddelde Nederlander en een zeer modern levensstijl op nahouden. Dus je stelling klopt simpelweg niet; feit. Tenzij je stelt dat ik lieg en dat mijn vrienden niet geïntegreerd zouden zijn en niet uitgaan, filmpje pakken met een biertje erbij en met mij staan te juichen wanneer Ajax een doelpunt scoort in een belangrijke wedstrijd. Maar dan schoffeer je ook en weet ik voldoende.

17
53 Drumpf

@53
Kom op Beste Drumpf,niet zo selectief lezen,ik schreef immers:
"want in een 'normale' sameleving zou de overlast niet aan een bepaalde groep voorbehouden moeten zijn,maar zou het een afspiegeling van de sameleving moeten zijn"

En die vrienden van u bepalen dus uw indruk van de islam,mag ik dan aantekenen dat dit zeer gematigde moslims zijn als zij 'bier drinken' en dus hun religie niet of zeer beperkt belijden en dus niet representatief zijn voor hoe de overlast veroorzakende moslim die wel zijn religie laat prevaleren boven wat 'wij' gebruikelijk vinden

Kortom,prijs u maar gelukkig in uw 'gemoedelijke' sociale bubble,maar kom hier niet dicteren hoe de rest van Nederland de islam in Nederland moet ervaren want blijkbaar is dat heel subjectief en niet iedereen is gezegend met zo'n bubble als u....

4
54 Hangingmen

@54

U dicteert anders dat ik in een bubble leef louter omdat mijn ervaring niet overeenkomt met die van u. Wie dicteert hier nu wie? Ik vind het ook aanmatigend, eigenlijk ronduit paternalistisch, vanuit een kaliber context: 'jij leeft in de bubble, wees daar tevreden mee, maar in de 'echte' wereld....'.
De realiteit is echter dat ik veel reis, ook vaak naar islamitische landen en meer dan gemiddeld omgang heb met moslims. Ook hier in Amsterdam. En inderdaad, de moslim vrienden die ik heb zijn niet representatief voor de orthodox fundamentalistische moslims, want ze drinken bier, zijn volledig geïntegreerd en zijn leven een modern leven. Maar dat is nu het punt, veruit de meeste moslims zijn geïntegreerd en zelfs de moslims die op orthodox fundamentalistische wijze hun geloof belijden vormen in de meeste gevallen geen gevaar voor de samenleving. Ze zijn weliswaar niet geïntegreerd maar dat is niet hetzelfde als dat zij gelijk voor overlast zouden zorgen.
Net zo goed dat een streng gelovige katholiek totaal niet in 'mijn' sociale wereld past wil dat nog niet zeggen dat die persoon voor problemen zorgt.

En u spreekt over "de rest van Nederland", welnu, mag ik erop wijzen dat naast Wilders en FvD vrijwel alle andere partijen hier een stuk genuanceerder over denkt incluis hun kiezers? Zeg maar gerust veruit de meerderheid van de Nederlandse bevolking?

16
55 Drumpf

@54
Maar goed, we agree to disagree. Laten we het daarbij houden in deze. Dank in ieder geval voor een 'nette' discussie in deze. Een verademing.

16
56 Drumpf

@56
Mee eens,ik wilde deze u echter niet onthouden,

http://www.canonsociaalwerk.eu/1997_Criem/CBS%20Samenhang.pdf

Fijne avond verder

3
57 Hangingmen

Onze Nederlandse Macron spreekt. Lol

5
58 niet-alles-geloven

Thierry Baudet (FVD): Wij gaan voor minimaal 20 zetels! (video)

De FvD is momenteel de enige partij die iets wil veranderen aan de staat van lethargie door overheidsverstikking.

Conclusie: Laten we hopen dat ze de zetels halen die daarvoor nodig zijn.

3
59 purelogica

Lachuh, de meeste van die 10 zetels(meer zal het niet zijn) gaat hij bij die andere schreeuwer weghalen......

4
60 Liwwie

Gaan flink winnen, vooral van VVD, CDA en PVV. Eigenlijk zijn VVD en CDA in de praktijk dezelfde partij en de PVV is te radicaal.

1
61 Adamas

20 zetels lijkt me vooralsnog wat aan de wilde kant.
Maar dat deze "partij" gaat groeien is zeker.
Na de LPF krijgen de kiezers van de groep Wilders wel in de gaten dat daar niets gepresteerd wordt.
Overtuigd van het populisme zullen een nieuw idool zoeken. Baudet maakt best een kans.

0
62 Hadjememaar

@21 Eindelijk, we zijn zo ver. Je geeft dus toch toe dat je niet minder overlast hebt van moslims dan van beschonken Engelse toeristen. Gelukkig hebben we niet een miljoen beschonken Engelse toeristen hier maar wel meer dan een miljoen moslims.

Tenzij je heel erg houdt van dronken Engelse toeristen is het misschien een goed plannetje om wat minder moslims hier toe te laten. Misschien is het zelfs een goed plan om wat meer moslims te laten vertrekken. Het zou zo maar eens onderdeel kunnen uitmaken van het PVV verkiezingsprogramma. Minder! Minder!

1
63 RazorBlade

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@14Het heeft bij velen ook tussen de oren gezeten door de angst (De Jonge o.a.), die hen werd aangepraat.Later bleek ook, dat gevaccineerden...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Gemeente en Verenigde Utrechtse Moslims zijn het oneens over prijs islamitische begraafplaats

@3 Maar dan wel per strekkende meter. . . ....

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ABRACADABRA
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

@2 ja, ik vraag me dan ook af hoeveel meer Russen moeten sneuvelen, voor er een opstand komt in Rusland. kan toch niet eindeloos doorgaan zo?...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

LoydMorris
FOTO: Jutta Leerdam deelt spiegelselfie in jurk met flink decolleté

Niks mis mee. . . mooie vrouw, Jutta 😍...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

maarten1234
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

alsof we nu ineens bij verlinksing het antisemitisme weg is ;) ik denk dat menigeen uit de zandbakregio een soort vroeg aangeleerde haat heeft...

17 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Sarcoff
Europese Hof kraakt toelating pesticiden: weg met de oude protocollen

Nee, ik wens geen abonnement op die k*tkrant....

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@2Mag ik je erop attenderen, dat ook de groep allochtonen die jij zo aanbidt, onder een grote groep "niet-gevaccineerd" vallen?Zeg je tegen ...

19 minuten geleden geplaatst door Strongoli

maarten1234
Gemeente en Verenigde Utrechtse Moslims zijn het oneens over prijs islamitische begraafplaats

@4 haha... ja wel raar... in een tijd dat grond kostbaar is, moet er ruimte gemaak worden vanwege geloofsovertuiging en dat dan ook voor eeu...

19 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Ook mensen met een paar jaar cel niet in gevangenis door personeelstekort

crises +1 : gevangeniscrisis ... god man, echt een wereldprestatie van de politiek.. op hoeveel crises zitten we inmiddels? laatst de mestcrisis...

21 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
XxxsTelugu Heroines Nude PicsChina Desi SexBig Booty ThreesomeLesbian Making LoveJoi BabesDiscord Nsfw ServersAoc NudeNude TeenagersSexcityJerk Me OffAnkita Dave SexGirls DuduDesi Brother Sister Sex VideoWwe Sexy VideoNude FacesittingSexxx With Step MomTop Sex ComNude YogqWww Porn Indian ComAlexis Fawx OnlyfansVictoria XaviarVeohentaiAv SubthaiSoolakhi.comSasian Gay PornNarutohentai GamesMia Isabella PornstarSexxi Video HdBoobs Kissing RomanceWww Marathi Xxx Sex ComDesperate Amateurs ComSofia Wylie NudeSex Sex VidosChaturbate MilkFlash A BoobExcogi CamillaXxxxxxxxxxxxxxxxxDoctor SexZooey Descanel NudeSex Tamil VillagePorn Video NudeTatsumaki HentaoErotica LiteratureSybil Stallone PornXxxmeDisha Patani MmsTeen EroticaBangla NudeTruthordarepicSexy Bf Video Full HdOldsexvideoKimdgirlsPorno TransexuelEnglish Sex Hd VideoCzech StrrRobberypornBlowjob Porn HdReddit N S F W ComicGorhertubeSexstories MomAngievarona NudeSaritha Sex VideosNaked ThreesomeStrandedteensRule 34 PronThora BirchnudeSex Video BhejoBest Porn XxxWebtoonscansDuncanville PornXnxx Tamil VillageToplessbeach PicsSani Liyoni XnxxGay Cartoon PornosSpongebon PornRule34 Breast ExpansionSex Video 2008April Rose NudeBest Indian SexPorn Freaks Of NatureSpreader Bar BondageXxx Using CondomPennis MassageXxx Mom Son DaughterWiakqHeavey-rSexon LiveYou_pornGay Dog SexBaest XnxxJosephine Jackson VideosLesbian Porn OrgasimsPorn PunshmentMarin Kitagawa HentaiChelsia Handler NudeHentaibeastialitySunny Hot BoobsFull Porn JdSsbbe AnalDeepthroat ComMilf Rough AnalPainal RedditNhentai.toPornô Gay Brasileiro AmadorCollege Hd Sex VideosBest Vr Headset For PornWebcam ChaturbateTits ShownAmateur Tittyfuck17 SexIraq XxxWwwxxxmnCelebrity Slip NipNacked BrestMegbanks PornJewel DenylVivasexeGeration BiWww.youjizz.comPorn Wives CheatingRio HamasakiThe Incerdibles PornPiper Perri Porn StarXxxrated VideosCuck TrainingTits In YopsOral Creampie RedditMadison Wilde Molly Little VrMadeline SmothSex Tv ComMs Puiyi LeakMature NipplesTrue PornXxx Videos Priyanka ChopraHollywood Blue Film VideoCartoon Chudai VideoThe Witcher SexHot Kitty AriaWhat Is Adult Friend FinderBleach Porn RangikuBaybekimchiPirnmdPecah PerawanTamil B Grade Sexكاميرات الجنسيهLilithcavalierexTick Tock XxxFreya Van DoomHd Porn Bangladesh