• 3
  • 967x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Barbapapa-7,5

En iets meer over deze heer Straathof:

"Adriaan Straathof pakt € 2.188.939,00 per jaar met varkens martelen"

De link: http://925.nl/archief/2016/03/21/adriaan-straathof-martelt-varkens-en-verdient-er-eur-218893900-mee/

10
2 Barbapapa-7,5

Jammer. Door deze malloot krijgt de sector een slechte naam.

0
3 Westfalen

"Het klopt dat de boer in het begin de grens van het toelaatbare opzocht, zegt Jan Voermans, die als woordvoerder van de varkenshouder optreedt. ,,Maar de afgelopen jaren is alles volgens de regels gegaan.’’ Dat moet ook De Jonge toegeven: ,,Sinds een paar jaar waren de vergunningen van de Knorhof op orde."

Er had destijds zeker harder tegen hem opgetreden moeten worden maar als hij zich de laatste tijd gewoon aan de regels hield, is dat niet relevant m.b.t. de brand.

3
4 Wild Rover

Het is duidelijk dat de boeren verplicht moeten worden om brandblusinstallaties in hun stallen aan te leggen ongeacht wat voor een dieren het om gaat en hoeveel!! Uit zichzelf doen die boeren dit niet, dus verplichten is bittere noodzaak!!

1
5 Topperz

De misselijk makende foute uitvoering, de smerige macht van LTO-Nederland, de maffioso van de vleesindustrie en de misleide consument. ziedaar de ingrediënten die regelmatig voor dit soort walgelijke massamoorden zorgt.
De ene week een megastal met 200.000 kippen, de week daarop 20.000 dode varkens...
En dat gaat maar door, en door. En geen politieke meerderheid die paal en perk wil stellen aan die neanderthaler-gedrag. Natuuuurlijk zijn CDA, VVD en nog wat geldwolf-partijen tegen maatregelen.

Hopeloos gedonder, iedere keer. Lekker ons gevoel uitschakelen en zeggen: "Ach, het waren maar dieren!"

2
6 weerman

@5

Precies, maar de belangenorganisaties liggen dwars en hebben steun vanuit de bekende club foute partijen. Winst is immers aaaltijd belangrijker dan dierenwelzijn.

1
7 weerman

@7
Je bedoeld organisaties als Wakker Dier. Dat is sowieso een ongezonde club. Ze jagen de voedselproductie ons land uit met negatieve beeldvorming en zorgen ervoor dat we afhankelijk worden van Verwegistan.

4
8 Westfalen

@8

Je ziet die organisatie dan te machtig, hoor. LTO-Nederland heeft een veel grotere lobby, namelijk.

Wat is er mis met dierenwelzijn, en om daar naar te streven? Of worden die boeren alleen maar rijk als we dieren mishandelen? Wordt het houden van vee anders 'te duur'? Dan is er sprake van een fout verdienmodel. Bang zijn voor verlies aan het buitenland is onzin.

2
9 weerman

@9
Je doet net alsof boeren en dierenwelzijn een tegenstelling is. Een goede boterham en dieren die het goed hebben is prima mogelijk. Maar goed daar kan een organisatie als Wakker Dier niets mee. Die hebben belang bij en zo negatief afschilderen van de sector in de media. De 15 mensen die daar werken moeten ook hun geld verdienen. Een organisatie die drijft op sentiment.

2
10 Westfalen

@10

Ga dat maar aan die 20.000 verbrande varkens uitleggen. Dat was onnodig, net als de rest van de dierenmishandeling van die doorgedraaide idioot.

2
11 weerman

nu wil hij met hulp van de overheid een stal bouwen voor30.000 varkens.
en de arme boer moet subsidie krijgen voor de sprinkel installatie.

VEEFABRIEKEN en EXPORT vlees. er zijn er nog niet genoeg in Nederland. Brabant heeft meer vee dan mensen. de meest verziekte provincie van Nederland.

0
12 info

,Het is al meer dan 20 jaar heibel. In het begin kocht hij de Knorhof, een oude kippenschuur, en stopte daar varkens in. Zonder vergunning.’’

mooie naam trouwens "knorhof", hoewel "sterf big" toepasselijker zou zijn.

0
13 info

hmmm hoop dat ze de eigenaar een keer te grazen nemen. grasmaaien of bladblazen, iets ludieks, en verbieden ooit nog varkens te houden.

0
14 info

@4 - tuurlijk, oue koek he?
arme geteisterde boer die nu ook zijn lievelings biggetjes mist, die had ie wel, tussen die 20.000.

0
15 info

@6
kappen en geen vergunning geven voor herbouw. schiet lekker op met al de fikken in die megastallen de laatste weken.
gewoon ongeschikte managers van veefabrieken. het woord boer hoort er niet thuis.

0
16 info

* Verwijderd door de redactie *

17 moeder

toe nou, hij is de enige niet. komt ff in het nieuws nu door die fik.
er zijn nog tig megastallen in Ne.

begrijp trouwens niet waarom ze die veefabrieken niet opstarten in China en Azie. grotere landen en hun doelgroep ook.

0
18 info

Diep respect voor de heer Straathof, hij is een ziener, was zijn tijd ver vooruit. Hij heeft topsport geleverd, met hard werken een groot varkensimperium opgebouwd. Adriaan is succesvol, bouwt gestaag verder om de competitie in de varkenshouderij te versterken.

3
19 Recovery Mode

1 dag cel per varken? Lijkt me een nette straf.

2
20 Dian

@20 Hij is bijzonder zwaar gestraft met deze verwoestende brand, de schade aan zijn onderneming is fors! De knorhof voldoet aan alle wet- regelgeving, daar hoort geen straf bij. Laten we deze onderneming vooral alle succes wensen met de wederopbouw van zijn onderneming.

5
21 Recovery Mode

* Verwijderd door de redactie *

22 moeder

@21 Hij lapte alle regels aan zijn laars en 20.000 levende wezens gruwelijk pijnlijk dood. Daar mag je wel wat meer voor straf voor krijgen dan terecht je bedrijf kwijt.

Hoop dat geen verzekeraar het dekt... Dat deze man nooit meer ergens opnieuw kan beginnen. Laat hem de rest van leven maar stront scheppen.

1
23 Dian

lol een "varkensimperium" opbouwen. dat doet de deur dicht.

0
24 info

@21 hopelijk krijgt "biggensterfte" en meer van dit soort gasten NOOIT meer de kans een imperium op te bouwen.
volstrekt krankzinnig dat dit ooit toegestaan is.

0
25 info

@19 - competitie. ff kotsen.

0
26 info

@23 waar lapte de knorhof alle regels aan de laars? De varkens zijn voornamelijk gestikt in de rook, hebben weinig pijn geleden. Natuurlijk is het een triest einde voor de varkens, maar ga nu niet doen of Straathof hier schuldig is, over die vraag gaan de autoriteiten, niet een reguurder met een vooringenomen mening. Het feitenrelaas dat ingaat op de ontstane brand is van belang, de belangenclubs als wakkerdier, milieudefensie, PvdD moeten vooral een toontje lager zingen, niet op basis van sentiment over de rug van 20 000 dode varkens hun "gelijk" binnen halen. Dat doet geen enkel recht aan deze tragedie met veel leed voor de onderneming knorhof.

4
27 Recovery Mode

@26 zeugen- varkenshouderij is topsport, Straathof is goed in het grootbrengen daarvan. Het is verdomd lastig om de waarde van vlees uitbetaald te krijgen, de kostprijs dient daarom zo laag mogelijk gehouden te worden. De topsportcoach in de varkensveehouderij dient de kosten zo laag mogelijk te houden, te kijken naar een concept waarbij de varkens zoveel mogelijk opbrengen.We mogen echt enorm blij zijn met de kwaliteit die de knorhof aflevert, daar mag men best trots op zijn.

2
28 Recovery Mode

@27 Bent u meneer Straathof? Deze varkenshouder koos ervoor om geen brandwerende maatregelen te treffen terwijl wet en regelgeving dit vroeg. Klaar. Aanpakken deze malloot met zijn varkensholocaust. Laat die varkenshouders maar ander werk zoeken als de marges zo onder druk staan.

Stikken in rook is weinig pijn lijden? Tuurlijk..........

1
29 Dian

Iedereen zou dit eens moeten lezen, óók meneer R. Mode, die die megastallen en z'n eigenaar zo dapper verdedigen, hier. Schande!

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/28/vroeger-stonken-de-varkens-hier-nog-12288729-a1568295

0
30 weerman

nu ja, het is ook lijden voor de "biggensterftehof"
ik heb niets met welke vereniging te maken, ook niet met de PVD. maar walg van die mega stallen.
gelukkig zijn de varkens gestikt voor ze affikten, dat dan weer wel. geen respect voor ondernemers met 20.000 varkens. voor de export.
de ondernemer moet zijn respect ergens anders halen, vinden. ja, geld verliezen is altijd treurig, maar een varkensleven zal toch wel verzekerd zijn? hoop dat knorhof en de rest van dit soort uitwassen, nooit herbouwd wordt.

0
31 info

@29 Als u niet weet waar u het over heeft zeg dan beter niets, Voor nieuwbouw- verbouw gelden er sinds 2014 nieuwe regels op het gebied van varkensstallen in de bouwbesluiten. Er valt de knorhof in deze niets aan te rekenen! U bent niet goed op de hoogte met de wet / regelgeving. Er is geen wettelijke verplichting om bestaande stallen door middel van verbouw
brand veiliger te maken.

2
32 Recovery Mode

ik weet waar ik het over heb. ik ben tegen mega stallen waar 20.000 of meer varkens gehouden worden.

ongezond die dierfabrieken, ook voor omwonenden. gewoon MIJN gedachten over die vleesfabrieken.

0
33 info

@30 - sorry weerman, nrc, kan het artikel niet lezen. helaas.

0
34 info

@31 Er worden hier vooral zaken erbij gesleept die er niets mee van doen hebben. De knorhof is/ was een uitstekende onderneming , spijtig dat deze onderneming tijdelijk met de onderneming moet stoppen. De brand, stop in het productieproces, nieuwbouw / opstart productie gaat miljoenen kosten. Dat terug verdienen is moeizaam, kost tijd en veel geld. Persoonlijk spreek ik de wens uit dat knorhof opnieuw voorloper wordt van een hypermodern varkensbedrijf met 50 tot 60 000 levende wezens. Met een indrukwekkend topsportklimaat, topcoach als Straathof verdient dat kans van slagen. Kom op Adriaan je kan het, laat het zien! De omgeving is trots op je!

2
35 Recovery Mode

Nou, de superlatieven en de éénzijdigheid bekijkende, kan ik niet anders dan concluderen dat we een trol in ons midden hebben. Geen zinnig mens spreekt wensen uit als in @35 . Dan ben je OF verrrr van het padje van normaal-denkenden, of men trolt.

I rest my case.

1
36 weerman

Stem Partij voor de dieren.

0
37 Conclusius

@33 Dat u tegen megastallen bent dat kan zo zijn, omwonenden hebben er geen enkele hinder van. Tegen zijn om het tegen zijn is uw keuze, maar biedt geen enkele oplossing. Schaalvergroting is efficiënt, kostenbesparend. De oplossing is stap voor stap alle punten op de I zetten. Meten is weten hieruit kan de eigenaar een analyse maken, denk hier bijvoorbeeld welke maatregelen er van belang zijn aan betere kwaliteit biggen, het loslaten van gewoonten is een moeilijke stap. De knorhof is dagelijks bezig geweest met het verbeteren van de resultaten, denk hier aan afgeleverde biggen, groei, voederconversie ,tegen prima kostprijs, in uitstekende gezondheid.

2
38 Recovery Mode

@38 - de knorhof kletst naar vermogen. heeft het niet over dieren maar over producten en winst.

dat het niet schadelijk is voor de gezondheid van de omwonenden? ga geen link voor u zoeken. u weet dat zelf ook wel dat het schadelijk is.. .

ik word een beetje misselijk van u. met uw kostprijs. megastal en competitie.
en afgeleverde biggen. hmmm u zou hier wat vaker moeten posten, een mens zou zo maar vies van uw varkens worden en het niet meer eten. hoewel dat maakt niet uit. het is de export waar u uw winst vandaan haalt.

wat is de reden dat u niet naar China of Azie gaat? grote ruimte daar en vast wat makkelijker om daar uw stal te bouwen zonder al te veel controle. nog meer winst maken???

0
39 info

@39 - toevoeging

@27
quote
Dat doet geen enkel recht aan deze tragedie met veel leed voor de onderneming knorhof.
unquote

mooi en duidelijk, dat leed van de onderneming.

0
40 info

het is jammer dat de knorhof "ziener" zich niet bezig houdt met het maken van plastic emmers ipv dieren.
quote
Persoonlijk spreek ik de wens uit dat knorhof opnieuw voorloper wordt van een hypermodern varkensbedrijf met 50 tot 60 000 levende wezens. Met een indrukwekkend topsportklimaat, topcoach als Straathof verdient dat kans van slagen.
unquote

ik wens dat u alle tegenstand krijgt die mogelijk is om dit voor elkaar te krijgen.
leuk er fikken er 20.000 af en dan nu uitbreiden naar 50 of 60.000. en dan noemt de knorhof het ook nog "leende wezens".

dit gaat niet lukken! u zult moeten verhuizen.

0
41 info

levende

@36 = hoop een trol, van het padje af is nog erger.

1
42 info

@41 ik neem u dat niet kwalijk, het is niet uw bevoegdheid om te beslissen wat wel/ niet weggaat.

2
43 Recovery Mode

@42

Ik denk eerder een trol die al langer geleden van het padje afraakte, en die z'n emoties duidelijk keurig verstopte onder woorden als 'verliespost', 'onderneming', 'schaalvergroting', efficiënt', 'kostenbesparing' en meer van dat ondernemersgeklets. Het feit dat mensen zo hun emoties begraven laat zien, dat ze in een soort overlevingsmodus geraakten en slechts aan de portemonnee gingen denken. Ooit was een faillissement blijkbaar dichtbij en dat werd een trauma. Maar het is voer voor psychiaters, dit soort taalgebruik. Het zegt erg veel over dit soort 'ondernemers'. als je de empathie, de emotie uitschakelt, blijft de machine over. En daar kun je het nooit mee winnen.

Het is ook al bewezen; we zien dat juist de 'biologische' boer meer kans op succes heeft, dan dit soort gerobotiseerde megastallen. De kwaliteit van het vlees is bij de bioboer veel hoger dan die rommel die de "Knorriehel" produceerde. Steeds minder kopen dat kunstvlees en beseffen daarbij dergelijke opgeblazen schaalvergroting slecht is voor dier en milieu. Maar blijkbaar alleen maar goed voor de winstmarge van de boer. Het is zeer verouderd denken en zal ook wel uitsterven. Op het moment dat meer mensen beseffen dat 100 gram vlees in de week voor de mens ruim voldoende is, en niet elke dag 400 gram fokvlees eten, zal dit soort foute bedrijven sneller verdwijnen. En dat is voor iedereen beter.
Er zijn wat voordelen aan die megastallen, maar die zijn er slechts voor de boer/ondernemer. Alles wijst er op dat de nadelen groter zijn. Ik zeg maar zo: dieren zo kunstmatig en op zeer onnatuurlijke wijze bij elkaar zetten kan nooit goed zijn. Maar dat is mijn mening. Meer over voor- en nadelen op o.a.:

https://plazilla.com/page/4294974583/megastallen-in-nederland-de-voor-en-nadelen-op-een-rijtje

http://www.varkensinvasie.hengstdijk.info/nadelen.html

0
44 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

6 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Rachita Ram Hot SexYoga Xxx Sex VideoMs FeedmeGloryhole FuckTortured Lesbian PornAds Porn VideosAddison Rae NekedSex On Bed VideosGabbygarcia12Amia Miley OnlyfansBroxxxBbc Amatuerصور سكس عربيهVídeos Pornos GayFollando A AbuelaGillian Anderson HotXxx Malayalam HdBj Under TableBi Husband PornIndian Xxx StoryLosmejores PornosLong NippllesRonda Rousey SexiestDrake NudesReddit SphMigit Gay PornDominicn PornDiaper FemdomDesi Bhabhi Mms VideoHouse Cleaning XnxxHenti VidHot Web Series HollywoodIndianbfsexAunty Boy Sex ComYoutuber TittiesXnxx PurnLesbian Maid PornTamil Blue Sex VideoCrazy Shit .comпорно трансиXhamster CoMissav JavXxxtubeSex Videos Telugu XnxxNobita Shizuka XxxIndian Gay TumblrMiss Diamond DollLandan Sex VideoMom Sister Xxx VideosSyren De Mer Cream PieStreet Walker Blow JobPourno FranceJennette Mccurdy NudeMolly Moon PornLady DeeCara MellNude VintagLesbians Haciendo El AmorJani Sins PornCaballos Sexo Con MujerFarrah Abraham Blow JobFreeporn InterracialAnal Porn AnimeBig Pussy SexMarathi Open SexDesi Naked BathHandjob SceneKylie Rocket Take A MileFreegrannypornoSydney Sweeney ToplesCumming In ShowerSelena Gomez BootyNadia Nyce Sex VideosPuking ThroatfuckBlacked Porn MilfCosplay RedditBaileybaseBahan PornBrazzers Bf VideosEgypt Sex VideoXvideo With SisterBeautiful Xxx Hd VideoArabic DpWwf XxxBangla Bf Xxx VideoBrazzer Com BfTelegram Porn IndiaJuicy TitsTaboo DaddyFree Brazeers VideosGif CuckoldingSexvid FreeMarathi Sex XnxxBig Titis StepmomWww Joujiz ComCelebrity PeniseFat Guy PornPorn Site FreeTamil Masala Sex VideosNuru Massage Step MomBest Porn JapanesCoomerSquirters GifsAya Cash NudeHoghschool Pornسكس ماياKenzie Anne NudeYesporn HdSa Sex XxxPorn Hit VideoPosed PornAmazon PositionGordibuenapornoTweets PornSnapcams.ccTamil Hot PornSoftcore Movies OnlineStarship Troopers Nude ScenePornographie BlackCelebity Nip SlipsDad Punishes Daughter PornBrother Fucks Sleeping SisterMacrophilia PornMacaulay Maroney NudePiss Drinking PornNaomi SaroyaCumshots On TitsImag FapWww SexlgKnuckle Sandwich FacialabuseBelleas PornWww Xxx Sexi ComFirst Time NudeHot Anime TitsAlexis Texas LesboBuscar Mujeres DesnudasSydnye ColeXnxx Hd Big BoobsLeg Spreading NudeMilf FoorjobMastiflixSex Bhabhi HotEvie Erikson PornGilf InterracialKat Dennings LeakedPolicia XxxRoblox R34 PornPornos CaricaturasLink Rule 34Indian College Girls Hd Sex Videos