Truckers balen van Brussel: nog meer werkloosheid (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  86 Reacties

  • 16
  • 1001x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@44 "Een Nederlandse internationaal rijdende chauffeur verdient ruin €6.000 bruto per maand."

Waar haal je deze onzin vandaan ?

Toevallig twee internationaal rijdende chauffeurs in de familie en zij verdienen goed, (gelukkig nog wel), maar 6.000 euro per maand?

They wish question

0
51 Mappie

@46 die vallen onder de CAO Beroepsgoederenvervoer, of een bedrijfs- CAO, of een bedrijfstak CAO. Dat moet je dan even opzoeken Google is je vriend!
https://www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectoren/transport-en-logistiek/overzicht_bedrijfscao's/cao_beroepsgoederenvervoer_over/

1
52 mike45

@47 Ik weet niet wat je persoonljke belang is in de EU, maar je verkondigt behoorljk wat onzin; hoewel:
"2017 bruto per jaar€ 37.000 bruto per maand € 2.855 netto per maand € 1.903"
waarschijnlijk, volgens de statistieken, wel klopt, maar alleen aangeeft dat er heel veel door een heel klein percentage van de bevolking wordt verdiend aangezien ruim 700.000 huishoudens het moeten doen met een minimuminkomen.

1
53 Mappie

@51 een vriend van mij werkt als vrachtwagenchauffeur die verdiend kaal zonder toeslagen en overuren 36.500 euro per jaar met toeslagen en overwerk zo'n beetje 45.000 euro per jaar. Maar die rijd dus niet internationaal en is gewoon iedere avond thuis.

Toen hij internationaal reed verdiende hij wel heel veel meer maar goed maakte ook heel veel meer uren. Dus dan zou die 6000 euro per maand 72.000 euro per jaar wel eens kunnen kloppen.

1
54 mike45

@53 wat is dan onzin aan? Dit zijn de gemiddelde lonen in Nederland! En het gaat dus niet over inkomens van huishoudens. Want als er 1,5 of 2 zo'n inkomen binnenkomt heb je dus 3000,= of 4000 euro.

Er is inderdaad ook het minimumloon en ik denk wel dat het klopt dat daar zo'n 8% onder valt!

2
55 mike45

@50 "Kijk als je het zou verbieden dat buitenlandse transporteurs in Nederland zouden mogen rijden dan krijg je automatische het neven effect dat dit ook geld voor Nederlandse chauffeurs in het buitenland.Het lijkt me dat je dan een onwerkbare situatie krijgt! Of denk je zelf ook niet?"

Klinkt heel redelijk, maar je gaat voorbij aan het probleem van de ongelijke arbeidssituaties in de diverse landen van de EU.

Zolang die niet uniform zijn zul je misstanden krijgen/behouden.

Probleem zou nooit ontstaan zjn als de eerste eis voor toetreding tot de EU was geweest het op gelijk niveau brengen van de sociale omstandigheden, (lonen, sociale voorzieningen, mensenrechten), in het kandidaatland, maar, helaas is dit niet het geval (geweest) en zitten we nu met de gebakken peren.

0
56 Mappie

@53 je weet wel wat gemiddeld betekend? En het is niet zo dat er heel veel mensen zijn in Nederland die heel veel verdienen percentueel, 2 x modaal dus 70.000 euro 2% meer dan 100.0000 euro per jaar is slechts 1% van de medewerkers.

Deze bedragen worden dus gewoon verdiend door mensen met een normaal beroep, niks managers of directeuren. Gewoon vrachtwagen chauffeurs, leraren basis onderwijs, verpleegsters, bouwvakkers etc.

3
57 mike45

@56 Daarmee zou je het niet oplossen want vrachtwagen chauffeurs werken nu eenmaal internationaal je hebt ook vrachtwagen chauffeurs uit Rusland, Oekraine, voormallig Joegoslavie die op Nederland rijden. En die landen zitten niet in de EU!

Als landen alleen zouden mogen toetreden tot de interne markt als ze op het zelfde welvaartsniveau zitten als het land met de hoogste levensstandaard dan zou nooit een land in aanmerking komen ook Nederland niet. Want de lonen in Zwitserland, Luxemburg en Noorwegen liggen veel hoger.

2
58 mike45

@57 juist toetreding tot de EU en de EEC (interne markt van de EU) levert landen een heel veel economische groei en welvaart op. Het gemiddelde BBP van Polen per inwoner is verdrievoudigd zins ze zijn toegetreden. En de export van Nederland is verachtvoudigd naar Polen van 1,2 miljard in 2002 naar 10 miljard in 2015.

Hoe meer landen er bij die interne markt zijn aangesloten hoe beter het is voor de economische groei van Nederland en niet andersom.

1
59 mike45

@57 "je weet wel wat gemiddeld betekend? "

Het betekent kop in de oven en voeten in de vriezer, waardoor men "gemiddeld" een prettige temperatuur ervaart!

2
60 Mappie

@60 het is gewoon een normaal loon in Nederland voor normale beroepen, het ligt lager als je echt helemaal niks kunt. Dus tomaten en komkommers moet pukken voor je werk!

3
61 mike45

@61 "het ligt lager als je echt helemaal niks kunt. Dus tomaten en komkommers moet pukken voor je werk! "

Gelukkig voor jou zjn er mensen die deze "minderwaardige" (letterlijk als het om hun loon gaat), werkzaamheden op zich nemen.

Waar haal je anders je tomaten en komkommers vandaan; zeker als je op 3 hoog achter woont?

0
62 Mappie

@62 het werkt zo in de arbeidsmarkt hoe meer kennis en ervaring hoe beter dat het betaald wordt anders zou je een communistische systeem krijgen. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen in het verleden met landen die zo'n systeem hadden.

Dit systeem zorgt ervoor dat mensen gestimuleerd worden om kennis en ervaring op te doen want dan wordt het financieel beloond.

4
63 mike45

@54 72000 voor een vrachtwagenchauffeur? Waar in lalaland?

3
64 Dian

@64 als je 80 uur werkt per week dan kom je wel aan dat salaris bruto per jaar, 70 x 18,50 (basis 14,5 + toeslagen voor weekend,nachtdiensten en overwerk). Dan kom je dus makkelijk aan 6000 euro bruto x 10 maanden (-5 vakantie weken en feestdagen) =61.000 daarboven op komt 2 normale maanden = 5000 + vakantie toeslag + meestal een 13e maand = 71.000 euro.

Alleen netto blijft er natuurlijk uiteindelijk iets van 3400 euro netto over want je valt dan in de hoogste belastingschijven. Ik ken toch wel een aantal vrachtwagen chauffeurs die dan bij elkaar verdienen per maand,.

3
65 mike45

@63 "Dit systeem zorgt ervoor dat mensen gestimuleerd worden om kennis en ervaring op te doen want dan wordt het financieel beloond. "

Zo jammer dat niet iedereen met eenzelfde IQ, (laat staan zelfde moreel rechtvaardigheidsgevoel), wordt geboren.

Jammer maar helaas dient men, in een enigszins geciviliseerde maatschappi,j de zwakkeren te beschermen tegen de aasgieren.

0
66 Mappie

Europa is geweldig....
Mits je de systemen harmoniseert.

0
67 Merlanni

@65 ; Ik ben normaal gesproken een vredelievend persoon maar jij maakt me gewoon bloeddorstig.

Je beweert dat je met feiten komt maar braakt de grootst mogelijke onzin uit terwijl je in je geliefde Oekraïne toch op een Nederlands forum je onderbuik laat leeglopen.
Je hoeft alleen maar een uitzendbureau binnen te lopen en je hebt een baan? Mensch.. je weet waarschijnlijk niet eens dat je je reet af moet vegen na het poepen.

En dan dat eeuwige gezeik van je over de EU, Poetin en cao's. Je bent echt wereldvreemd en de enige logische verklaring is dat je je geld verdiend als betaalde EU troll.

1
68 Mariska3

@66
Oh en dat doen we niet al met al die uitkeringen in Nederland?

Wees ook eens blij met al die mensen die door ons systeem gestimuleerd worden om te gaan ondernemen en hiermee de banen scheppen voor mensen die dus minder slim zijn.

2
69 Realisme graag!

Och gossie, wat een charmant taalgebruik heb je!

Dat helpt je vast ook heel veel verder in het leven.

1
70 Realisme graag!

Als jullie echt geld verdienden kregen jullie minstens dubbel de jodenfooi die ze nu storten. Alles wordt continu duurder maar de lonen stijgen zoizo niet mee!

0
71 Whackhack

@71
Oh bij ons wel hoor!
Mijn werkgever verhoogd bij een uitstekende beoordeling jaarlijks het salaris met 4%.

1
72 Realisme graag!

@72 Daarmee kun je net de prijsverhoging van gas ziektekostenverzekering en huur op jaar basis bijleggen zonder daar minder op te worden nu de rest nog.

0
73 Whackhack

Vroeg of laat zullen alle truckers wellicht toch op zoek moeten naar nieuw werk. Vervelend, maar het is niet anders.

1
74 progressiefliberaal

Dat verhaal over valse concurrentie is trouwens ook maar één kant van het verhaal. Als er alleen maar Nederlanders ingehuurd werden dan zou dat ongetwijfeld tot een verhoging van de loonkosten leiden, dus duurdere producten, en dus minder consumptie van producten vervoerd door Nederlandse truckers.

Nederlanders zijn wat dat betreft zelf net zo goed schuldig aan die 'valse concurrentie'. Het is makkelijk te klagen erover, maar als het puntje bij het paaltje komt dan zouden veel van diezelfde mensen ook niet bereid zijn iets meer te betalen voor producten die dan alleen door Nederlanders geproduceerd of vervoerd zijn. Het mes snijdt wel aan twee kanten en die hogere lonen die we allemaal lijken te willen voor Nederlanders of door arbeidsmigranten zou wel doorberekend worden in de prijs... die vervolgens niemand (op een enkele bewuste consument die op keurmerken voor duurzaamheid of kinderarbeid let na) bereid is te betalen.

Overigens zit het probleem natuurlijk ook wel dieper en is het ingebakken in het hele kapitalistische systeem. Zelfs al zouden we immers allemaal wel bewuster consumeren en bijvoorbeeld alleen producten gebruiken die Nederlandse arbeid als input hebben, dan prijzen we onszelf als land gewoon volledig uit de markt. Alleen de gewone man de schuld geven is dus niet eerlijk, maar net zo goed is het niet eerlijk noch realistisch om alles maar de EU te verwijten.

1
75 progressiefliberaal

@75 is niet de schuld van de burger. We moeten leven! dat stopt niet na de 52.4% loon belasting of die 21% als je iets wil kopen. Door alle kosten doen de inkomens er niet toe!

0
76 Whackhack

@73
Onzin, de inflatie is geen 4% de afgelopen jaren.

1
77 Realisme graag!

Bruto ging ik er ook dik 10.000 op vooruit dat was nog op 36.4% nu heb ik 62.400 per jaar met 52.4% ofwel een kk verhoging in het voordeel van iedereen behalve mij! Voor mij een fakkel en een riek en direct door naar 2de kamer

1
78 Whackhack

Ey maar wel hard door blijven werken he!

0
79 Whackhack

@76 ,

Dat verandert niks aan wat ik schreef. Loonkosten zijn één van de belangrijkste soort kosten in veel producten en diensten.

Hogere lonen willen is dus wel leuk, maar als niemand bereid is het te betalen (en dat gaat dus verder dan alleen de werkgevers) dan houdt het op. En dat is dus precies het probleem van het kapitalisme: het is een 'race to the bottom'. Voorlopig doet iedereen, werkgevers maar net zo goed consumenten, eraan mee.

1
80 progressiefliberaal

@80
Dat is toch niet waar, in hun streven om het beter te krijgen gaat de verstandige burger dan op zoek naar een manier om meer geld te verdienen.

Alleen zij die dachten hun leven wel zonder stress uit te zitten, komen uiteindelijk van een koude Kermis thuis.

0
81 Realisme graag!

@78 wat een onzin wat loonbelasting is progressief en in staffels!

schijf 1€ 0 t/m € 19.98236,55%
schijf 2€ 19.982 t/m € 33.79140,80%
schijf 3€ 33.791 t/m € 67.07240,80%
schijf 4€ 67.072 of meer52,00%

Je betaald dus alleen die 52% over het bedrag dat je mee verdiend dan die 67.072 euro per jaar en niet over je hele inkomen.

0
82 mike45

@68 Mariska, het ligt weer eens aan de boodschapper i.p.v. aan het bericht, weet je wat trollen doen die beginnen de te schelden zonder inhoudelijk op het bericht in te gaan. Dat zijn de echte trollen.

0
83 mike45

@82
Het is natuurlijk wel zo dat als je al leuk verdiend, je alles wat je nog extra krijgt plotseling met 52% belasting wordt.

En ik kan je zeggen dat als meer dan de helft van je bonus naar de belastingdienst verdwijnt, dat uiterst pijnlijk is.

0
84 Realisme graag!

@84 dat is zo maar hier wordt nu in een keer gedaan alsof je als je boven een bepaald bedrag komt je in een keer over je hel inkomen 52% belasting gaat betalen. En dan klopt gewoon niet! Het is zoveelste bel horen luiden maar geen idee waar de klep hangt!

0
85 mike45

@85
Volledig off-topic. Excuus daarvoor. Maar heeft u nog geinformeerd naar dat huis in Vlissingen?

0
86 beastyboy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Sexy Hindi Blue Film VideoBeastualityTinder ThreesomeOnline Striptease GamesSuccubus HentaisBewbsIndianxxnxWiiifeetMobaotDita Vonteese NudeXhamster1Xxx RafChristina Applegate NideBest Transgender PornstarLeaked Nude Celebrity PicsXxx AuntiBig Boobs Mom Porn VideosSex Without PermissionXxx Lennox LuxeXvideo AnimatedCelebrity PorneXnxx ShopTik FapHoopsydaisy NudeViolet.summers PornoBig Tits Mom Sex VideosPornst TubeQuero Ver Fotos De Mulheres PeladaRalphie Christy PornAsian Face SittingXhamdterliveIvana Knoll NudeLesbian BigtitBangtan Sonyeondan PornCrstal LustSunny Leone VideoxxxWww 8teenxxx ComUnconscious XxxPorn With DadChaturbate Big BoobsSun PornoHentaistreamEbony Bbw XvideosAnime Girl NakedFaye Reagan NudeSexy Video Sexy Video Sexy Video Sexy Video Sexy VideoSistar XnxxNude Porn ImagesTamil Aunty Boobs ImagesLarge PornNeend Mein Sex VideoKajal Ki Sexy BfCharli Phoenix PornFoursome PlayboyOlder Woman Seducing Young ManStreamers PornMovie PornOverwatch Ashe PornBich Sex VideoBlack Heels With Red BottomsSehla RainLaurenalexisgoldAngelmelly LeakedKing Queen PornAlison Taylor VideosSamous PornPornos BrutalmenteGay Mexican PornHarmony ReingnsLisa Rinna NakedXev Bellringer AssOitdoor PornR Nsfw_gifSexceleBig Tittes EbonyAdrienne Barbeau TittiesScarlette SageVidosexBig Titts Asian PornNughet PornXxx Saxy VidioOvertime Megan SextapeIndian Aunty And Boy Sex VideosAsian NippleSexe LesbienMature HotwifeJohnny Singh Ke VideoXxx Hot Sex Video ComAngel Devil PornForumophilliaBig Boobs Xxx MoviesDesi Hot Mms NetSpank In PublicListcrawler GayHd Porner LesbianFilme De Sexo De PornografiaXxx Videos For LesbiansIndia Sex 2019Massage Anal PornNude Big Natural BreastsBoa Hancock CosplayChubby AsianpornKitty CarerraSex Vidios ComStepmom HandjobsSky Bri RidingIndian Actress HotSex Movie Xnxx ComPorn RdWw Sex HdStacie JaxxSister Shows BoobsDamplipspornLeaked Onlyfans SitesNxxxxxXxx Desi FuckTeen Boy Fuck VideoPicking Up A HookerFree Porn Whole VideosAnal VirginNaked Female WrestlingNude Sexy VideoVontos EroticosSarah Silverman NudesNipple Slip Emma WatsonCanli SexxxVoyerhousetvAmeia MileyXnxx Tv PornTamilnadu Village Aunty Sex VideoEmily Wills SexEn PornPenises BlackList Crawler ChicagoMassagethreesomeRob PioerDivya PornHd Marathi PornBathing Suit PornIndiansweety'sMaddy May Ryan ReidNaked Volleyball TeamMyfreecams VideosNude BlndesJennifer Aniston NipplesXxx Six Videos ComDesi Masala Web SeriesPervmom Krystal SparksAnal InsertNaughty America Teacher