Politiek
  • 0
Deze maand (9 juli) is het 12 jaar geleden dat de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) Beweging werd opgericht. Een breed scala van Palestijnse maatschappelijke organisaties schoven hun verschillen aan de kant om samen geweldloos, allesomvattend en antiracistisch te strijden voor de ve ...

11 maanden geleden door Barbapapa-7,5

REAGEER MET EEN EMOJI
1
8

Ondanks verwoede pogingen door de politiek van Israël en door de Hasbara op internet om de BDS beweging in een slecht daglicht proberen te stellen wordt de boycot tegen bezetter en apartheidsstaat Israël steeds succesvoller. Onlangs nog in het Nederlandse openbaar vervoer waar de Israëlische busmaatschappij Egged / EBS werd geweerd in Friesland en Noord-Holland en ook in de landen om ons heen. Alleen al de aandacht voor het onderwerp en voor wereldwijde bekendwording dat Israël een bezettings- en onderdrukkingspolitiek t.o.v. buurland Palestina voert is positief.

1 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
22
Meld

Jammer. Alleen maar EMOJI en minnetjes van mijn aanbidder met zijn/haar accounts. Willem groet u en nodigt u uit om te reageren. question

2 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
20
Meld

Beste Willem, miss zijn de minnetjes van je aanbidders gewoon zat van je propaganda, het verdedigen van de Palestijnen gewoon zat. Wat voor argumenten ze ook aanbrengen, altijd ga je of-topic en haal je er andere onderwerpen bij. Je doet zo je best om Israel in een slecht daglicht te plaatsen dat er geen ruimte overblijft om je te vertellen dat er in Israel gewoon word omgegaan met de Arabisch-Israelische mensen. Noem mij bv 1 Arabisch land waar mensen van Joodse komaf in een regering zitten, noem mij 1 land waar mensen uit Gaza of Judea en Samaria niet welkom zijn. Kan je 16 landen geven waar mensen met een Israelisch paspoort niet in komen en ja, daar zitten ook Palestijnen tussen.Kan nog wel even door gaan maar dat heeft geen zin. Ik wens je Gut Sjabbes.

3 Gonnie uut Grunn    
11 maanden geleden door Gonnie uut Grunn
5
Meld

@3 Israël in een kwaad daglicht stellen doet de politiek van Israël zelf; niet ene Willem Heerema uit het verre Nederland.

Zodra Israël de bezetting en onderdrukking stopt ene een eind op weg is met schadeherstel en schadevergoeding, zul je van mij lovende woorden over Israël gaan lezen. Daar mag je me t.z.t. maar liefst zo snel mogelijk aan herinneren en op aanspreken.

Ik wens jou in noflik wykein.

4 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
18
Meld

@4 Dit bedoel ik dus. De media doet ook een duit in het zakje hoewel na de aanslag van vanmorgen, op een heilige plaats voor meerdere geloven, had de media het eerst over de aangevallen en gewonde soldaten en toen de aanslagplegers. Maar je gaat niet op mijn vragen reageren en denk ook niet dat je dat doet, eerder met andere dingen aan komt zetten. Dat is je goed recht maar anderen hebben dus ook dat recht. Ben het echt niet altijd eens met de beslissingen van Bibi maar door reacties die jij en anderen plaatsen dring je mij in een hoek waar ik niet altijd wil zitten. Omdat jij elke discussie doodslaat.

5 Gonnie uut Grunn    
11 maanden geleden door Gonnie uut Grunn
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

6 weerman    
11 maanden geleden door weerman

De geschiedenis heeft ons geleerd dat dit soort vreedzame methoden werkt boven wapengekletter, want geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse Antiapartheidsbeweging en de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging roept de BDS Beweging op tot wereldwijde boycot en desinvesteringsinitiatieven op het gebied van wetenschap, cultuur, economie en sport en tot het uitoefenen van druk op landen om betekenisvolle sancties aan Israël op te leggen, totdat dit land al zijn verplichtingen volgens internationaal recht nakomt.

Echter, ook de methode BDS is er één van de lange adem. Gelukkig is deze vreedzame methode effectief.

7 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
15
Meld

@7

Nee, dat is die methode helemaal niet. Sterker nog: steeds méér landen en organisaties lezen de argumenten van Israël en besluiten dat hele gedoe overboord te werpen.
En dat is goed, want dit soort anti-Israëlische acties slaat echt nergens op. Dat jij er hier nu reclame voor maakt en het hier propageert, zegt meer dan genoeg. Een zeer droevige zaak.

8 weerman    
11 maanden geleden door weerman
3
Meld

hier twee goeie voorbeelden die de negatieve, anti-joodse lading van dat hele foute BDS-gedoe onderstrepen. Denk niet dat voorstanders van het isoleren van Israël dat doen omdat ze'voorstanders' of zo zijn van "palestijnen". Nee, het heeft maar één doel: heel Israël uiteindelijk weg. Dat is hun doel.

https://ejbron.wordpress.com/2016/11/12/de-strijd-tegen-het-bds-antisemitisme-nieuw-focussen/

https://ejbron.wordpress.com/2013/01/26/nederlandse-boycot-van-israel-volledig-mislukt/


(En natuurlijk zullen de bronnen worden weggehoond, zoals elk ander geluid wat anti-Israëlische luitjes niet bevalt, wordt weggehoond. Maar; lees en besef dat er altijd meer geluiden aan dit soort verkapt racisme/fascisme zitten.)

9 weerman    
11 maanden geleden door weerman
3
Meld

@2 Willem H, minnaar question Het begint dus weer meer mensen op te vallen.

11 Dian    
11 maanden geleden door Dian
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Hoe de ‘Stop Soros’-wet Hongarije...
Hongarije was al een vesting, en haalt nu ook...

1 dag geleden door Diederik82

52jaar en 3 maanden gewerkt en dan zitten we...
Wij zijn arbeiders van gemiddeld 60,ongeschoo...

1 dag geleden door Hangingmen

Gerard Joling en Johan Derksen vinden Forum v...
( Video ) 'Als ik 'm zo op die piano zie lig...

1 dag geleden door Moskowfiets

Brexit kost nu al meer dan VK bespaart aan EU...
De Britse economie leed verlies door het vert...

1 dag geleden door Nu.nl

Corruptiebestrijders Europa vallen over penth...
Het Europese samenwerkingsverband voor preven...

1 dag geleden door Caliber


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Oeps112
Jeroen van der Boom heeft enge fan en Barbie ...
"Jeroen van der Boom heeft enge fan en Barbie...

1 minuut geleden door Oeps112

in holland
OV-staking in tentamenweek: ’Dat wordt een ...
@7Die zwakke broeders staan met duizenden a...

1 minuut geleden door in holland

schoentje
Stembussen dicht, Turken wachten nu op uitsla...
erdogeit word het, want als.je niet op die ge...

2 minuten geleden door schoentje

DikkeTor
11 PKK-verdachten aangehouden voor “provoce...
Lol, die extra detail :P "Zoals gewoonlijk za...

2 minuten geleden door DikkeTor

agent 357
NL-Alert na gasstoring in buitengebied in Lim...
In het verleden zijn er wel vaker storingen g...

2 minuten geleden door agent 357

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig