door Lucien80 in Politiek  ·  39 Reacties

  • 6
  • 628x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Net zo'n leugenaar als Pinokkio!!!!!!

5
1 Lucien80

Lijkt me toch wel een komisch gezicht, die commando's met bolle wangetjes en bierbuiken. question

2
2 Wild Rover

whahahaha!!!

Oh, Hennis, ga toch doen waar je wel goed in bent....

2
3 TedjeR

Waar de papiermuizen gaan vertellen over de praktijk en bepalen dat het allemaal wel goed is op basis van rapportjes en statistieken. ... Het gaat zo vaak mis in het beleid juist door de onkunde in de managementlaag.

1
4 sparta

Typisch een VVD reactie, alles maar mooi praten.

2
5 Interessant

Gebrekkig materieel staat niet gelijk aan ongetraind. En een oordeel over het elite-onderdeel van onze Krijgsmacht van een secretaresse die zich nog nooit in een bloemmetjespak aan de frontlinie heeft begeven, gaat even zeggen dat het oordeel van een commando onzin is. Ga de toner in de printer vervangen, doe je nog wat nuttigs.

Mijn eerdere post in andere draadjes, over hetzelfde onderwerp. (...)

Ongetraind op pad sturen? Nee, daar geloof ik helemaal niets van omdat de opleiding tot volwaardig operator 54 weken in beslag neemt en je daarna constant blijf trainen op allerlei situaties.Het materieel, tsja... Daar klagen ze al sinds de eerste missie in Afghanistan over. Open-top Jeep's zonder enige bepantsering, tentjes in plaats van containers in Mali, en zo is er nog wel meer.

"Groen: "We herkennen ons niet in het geschetste beeld. Dit is niet hoe wij onze problemen oplossen. Al onze mensen zijn volledig in staat om hun opdrachten uit te voeren. De krijgsmachtbrede materieelproblematiek is overal bekend, maar onze operaties wereldwijd krijgen nog altijd zeer hoge en internationaal waardering", aldus Groen."Bloed, kookt...Beste Commandant Groen, jij weet donders goed dat ook al geef je de commando's een elastiekje zij hun missie nog zullen volbrengen. De geschetste beeldvorming gaat dan ook over het feit dat er levens op het spel komen te staan omdat u en de uwe de zaakjes niet op orde hebben en niet over het niet uit kunnen voeren van missies en primaire taken.Dat de oparaties van het KCT nog steeds hoog in het vaandel staan doet niets af aan het feit dat het materieel inferieur is, en aan vernieuwing toe is. Het doet er niets aan af dat door dit inferieure materiaal er onnodig levens op het spel staan. En ja, als er daardoor een commando het leven laat, of zelfs maar lichtelijk gewond raakt, dan is dit een criminele actie van u en de uwe omdat jullie de zaakjes al ruim 10 jaar niet op orde hebben. En dat is al ruim 10 jaar bekend, Commandant Groen.

2
6 Bluth

Tja, ZIJ heeft er ook geen last van als ze tegenover een tegenstander staat en je materiaal deugt niet. ZIJ draait zich dan nog wel even lekker om in haar bedje..
Ze zal wel zeggen: "Tja, dan roepen ze toch pief, paf, poef"?

En daarom is het gewoon noodzakelijk dat er iemand op die post zit die verstand van zaken heeft, die met zijn voeten daadwerkelijk in de modder heeft gestaan.
Net zoals overigens op andere ministeries.

2
7 BenErWeer

@6
Helemaal mee eens.

2
8 BenErWeer

theorie en praktijk is een wereld van verschil.

0
9 ongelovenloos

Demissionair Minister Jeanine Hennis-Plasscheur liegt ook al alles bij elkaar.
Oh wacht, vvd

vvd weg ermee

2
10 Jan met de korte achterlul

Zouden die commando's tegenwoordige ook met hoge hakken door de woestijn lopen??

2
11 Topperz

Hennis ontkent altijd alles wat fout is bij dit Ministerie.
Vorige keer wist ze ook steeds weer herhalen, dat de JSF niet meer duurder zou worden. Inmiddels rijzen de kosten de pan uit.
Ook toen de veiligheid bij de landmacht een lachertje bleek te zijn met verouderd materieel, bleek ze ook niet op de hoogte te zijn. Evenals het feit, dat het mogelijk was om voor onbevoegden, een basis in en uit te wandelen, zonder enige vorm van strenge veiligheidscontroles.
En nu dit weer. Wordt tijd dat deze politica een baantje buiten de politiek gaat zoeken.
Misschien kan ze ergens als "bartender" aan de slag.. question

1
12 Dieke

@11 Spuit 11 geeft ook modder.........

2
13 LoydMorris

@13
In de woestijn regent het nooit dus daar tref je geen modder aan.
Daarbij, hoge hakken en een mantelpakje lijkt me die commando's stoer te staan.
question

0
14 Jan met de korte achterlul

@14 In mijn tijd kregen we bezoek van een aantal pennenlikkers uit Den Haag op een FOB net buiten Kamp Holland. Dragen de dames hoge hakken en rokjes, terwijl er een zandstorm gaande is en ze wiste dat er vrijwel alleen maar mul zand is op de FOB. We zijn met z'n allen voor het raam gaan zitten en hebben ons kostelijk vermaakt me hoe ze zich staande probeerde te houden. question

Ga je naar de woestijn, trek je hoge hakken aan...

Of de heren in hun driedelige pakken die gutsend van het zweet lopen te klagen hoe warm het wel niet is. Moet je net doen bij militairen die dagelijks met volle bepakking in de woestijn rondbanjeren bij 50+ graden. Maar ja, de pennenlikkers waren binnen het uur alweer vertrokken, zijn letterlijk met geen enkele militair in gesprek gegaan behalve een aantal hoger geplaatste officieren, maar allen privé gesprekken. En dan lees je in de media dat ze langskwamen om ons een hart onder de riem te steken en te vertellen hoe goed wij ons werk doen... Ik weet nog steeds niet of ik daar nog boos om moet worden, of erom moet lachen.

2
15 Bluth

@15 [ Ga je naar de woestijn, trek je hoge hakken aan... ]

het bewijst de professionaliteit, ja..


* komt niet meer bij van het lachen *

1
16 TedjeR

Het is algemeen bekend, dat Hennis zeker niet "geliefd" is bij haar "manschappen".
Het ligt niet aan haar beleid volgens haarzelf maar: "ze moet steeds leuren om geld voor defensie".. Juist ja.. question

0
17 Strongoli

@15
Kun je beter om lachen, zonde om jouw kostbare tijd aan nuttelozen te besteden.

0
18 Jan met de korte achterlul

@12 . "Misschien kan ze ergens als "bartender" aan de slag.. question"

Deze omhooggevallen Hennis heeft slechts een secretaresse opleiding. Kan ze hierna mooi als tiepmiep aan de slag.

1
19 Lucien80

@16 Het maakte voor ons eens temeer duidelijk dat al die pennenlikkers helemaal niets met ons (militairen) hebben, er volledig los van staan, en ze daardoor uiteindelijk vrij weinig om ons geven.

Toen minister Kamp langskwam (toen minister van Defensie), mochten team leiders niet met hem in gesprek, want geen tijd. Ze moesten hem een mailtje sturen...

@18 Soms is dat lachen best wel lastig. Ook in Mali doen ze bij die snoepreisjes net alsof de militairen er zo blij mee zijn. Vraag bij zo'n snoepreisje nou gewoon één willekeurige militair naar zijn mening en plaats dit in het artikel. Maar nee, de schijn is belangrijker.

1
20 Bluth

Vooral VVD blijven stemmen...zucht!!!!

1
21 Lucien80

Dat jij minister van defensie bent, mevrouw Hennis van Plasschaert, vindt ik ook onjuist. Maar ja, wie ben ik....

0
22 Edvan44

Het moeten delen van helmen zegt al dat het niet deugd.
http://www.ad.nl/binnenland/militair-op-missie-moet-helm-met-andere-soldaat-delen~afcee86e/

de missie in voormalig yougoslavie waar men ook al met geen of amper matriaal is heen gestuurd. Was ook al zo`n succes.

Onze ministers komen met hun gefaal toch wel goed weg ook al kost het levens...

0
23 Gratiebarmhart

'Ik heb het niet gelezen en ik vind het niks.' Hoe serieus moeten we dat nemen? Bezorgde mensen die hun leven op het spel moeten zetten trekken aan de bel, maar nee, het management geeft niet thuis. Daar weet ik een probaat middel tegen. Bij de eerstvolgende missie gaan de commandant en de minister voorop.

0
24 Conclusius

Ik zal nooit dat stukje uit het nieuws vergeten waarbij ze met haar roze laarzen aan en een kek jurkje op de rode loper stond bij een officieel bezoek in China en het hele elite corps keurig in de houding stond, en zij de hoge pief in uniform, zwaar vd strikjes en medailles, erop wees dat er ergens hoog in de lucht een privé jet of id vloog. Die man die keek niet eens, en zij maar wijzen pffff De minister van defensie, schei toch uit. Je zit toch met kromme tenen? Ik wel iig.

0
25 Bleke Betty

Deze muts zegt dus dat uitvoerende mensen liegen over het gebrek van materiaal. Ik zou zeggen Hennis kom eens met cijfers en bewijzen.

Ministers in Nederland daar moet de Nederlander mee leren leven. Zijn incompetent, liegen en bedriegen om hun kop boven het maaiveld staande te houden.

0
26 Dissident

* Verwijderd door de redactie *

27 Chat Baker

@27 Als wat? Typ-Miep?

1
28 Bluth

@28
Nee als postzegel-likker. Een promotie voor een pennenlikker question

0
29 Bleke Betty

@6
Punt is wel, dat zelfs bij de Marechaussee men met een 'dikke-vinger-spoed-cursus' al aan het werk mag. Zelfs op Schiphol, 1 halve en een echte met wapen, het is niet te geloven,maar waar!
Bij de politie ook, zijn ook taken afgevoerd naar mensen met veel minder opleiding en kwalificaties!

0
30 Bleke Betty

Het lachebekje Hennis heb ik nooit echt gemogen, wat een tuttebel is dat zeg! Haar overdreven lichaamstaal zegt eigenlijk wel alles en ze ontkent of liegt alles bij elkaar.
http://nos.nl/artikel/2183139-zeer-gevaarlijke-situaties-op-missies-commando-s.html

https://www.ftm.nl/artikelen/georganiseerd-wegpesten-klokkenluiders-defensie-hebben-het-zwaar-te-verduren?share=1

0
31 Nieuwsgierig

De meerderheid van het legerpersoneel zegt "Kom niet bij defensie werken"
http://www.ad.nl/binnenland/legerpersoneel-kom-niet-bij-defensie-werken~ac9d4c83/

0
32 Nieuwsgierig

@31 Ontkennen en liegen is politici eigen, het is immers dat of durven toegeven dat men fout is/zit, en daar doen (bijna alle) politici echt niet aan.

0
33 JohnZero

Als er al zoveel mis is met het materieel bij commando's dan zal bij defensie op de verschillende andere onderdelen nog wel veel meer mis zijn is mijn gedachte.
Dit is er mis met het materieel van de commando's volgens een bericht in RTL:
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/dit-is-er-mis-met-het-materieel-van-de-commandos

0
34 Nieuwsgierig

Niet gerespecteerd, moet immers afgebouwd worden voor 1 europeesch leger.

Ein Reich.... Enz

0
35 Eastwood

Niet gerespecteerd, moet immers afgebouwd worden voor 1 europeesch leger.

Ein Reich.... Enz

0
36 Eastwood

Elke Militair beroeps of toen verplicht krijgt 2 weken oefening bij de commando`s.
Alles in de loop pas,moest je naar de latrine?in de loop pas,ging je naar de cadi(eten drinken) in de loop pas.
Als er getrainde militairen zijn dan zijn het wel de commando`s.
Het zelfde geld voor de land macht (ja hoort commando`s ook bij) ons legertje is niet slecht getraind;er is gewoon te weinig goed materiaal.
Hulde voor ons kleine legertje.

1
37 Truffelaar

@37
Ik hoop dat 't niet te vaak voor gaat komen maar deze keer ben ik het helemaal met je eens.

0
38 Münchhausen

@30 Nu wil ik niet met enig dedain over de Marechaussee spreken, maar dat is de Marechaussee. Ja, het is een onderdeel van defensie, maar dit gaat specifiek over commando's. Daar heb je geen halve van. question

@37 Gelukkig is het niet meer zo dat het opleidingskader van de commando's daarmee te maken heeft. question Maar in looppas op het tentenkamp moeten ze overal invoeren.

Het gehele opleidingstraject binnen Defensie, daar is niks mis mee. Bijvoorbeeld Luchtmobiel en het Geniebataljon zijn graag geziene gasten (en dames) bij de internationale collega's. En dan hebben we het nog niet gehad over het Korps Commandotroepen en NLMARSOF (SpecOps Marine).

Een reden is dat Defensie vrij goed is geweest in het behouden van ervaring, en deze te plaatsen op posities binnen het kader. Wat er nu gaande is, is een totale leegloop van diezelfde ervaring. De meeste die ik ken, zijn er na een carrière van 10+ jaar mee gestopt om de leegloop van ervaring en omdat ze in Den Haag gewoon belachelijk omgaan met de militairen.

Wanneer mevrouw Hennis-Plasschaert stoer loopt te doen in de media hoe 'we' meedraaien op het hoogste geweldsspectrum, en ondertussen de militairen lopen te kutten met materiaal, dan is dat funest voor de moraal.

0
39 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@70 "Klein kind, ik heb het met jouw te doen." Ach ja, en daar is et bekende op de persoon spelen, beledigen enz. #zwaktebod ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@127Ja uitvluchten en excuses weet hij altijd weer te verzinnen, maar de èchte waarheid wordt continue omzeild.Je bent niet de enige, die d...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

* Verwijderd door Olivia 😀 *...

4 minuten geleden geplaatst door Olivia

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@70En waar is dat vermeende bewijs dan ? Ergens in een geheim, niet bestaand, kremlin document waar de gehele GRU weken mee bezig is geweest....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Querido not
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@113 Dus jij vindt dat ik de plaatser van een onwelgevallige reactie die de huisregels overtreedt moet aanspreken?Waarom? Kun jij aangeven w...

5 minuten geleden geplaatst door Querido not

Olivia
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@122Duidelijk is vooral dat er moderatie is . Maar dan zal hij wel weer met een uitvlucht komen ,zoals bijvoorbeeld " Het staat automatisch...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

Graaier1000
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

"Oekraine is navo lid, maar er xijn geen navo soldaten? 🤔"@18 Wilders fan,Oekraïne is GEEN lid van de NAVO....

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@124 "Is het liegen en verdraaien bij jou aangeboren, of komt dat omdat je je neus elke keer in iemands poepertje drukt bij het gebed? En van...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Oekraïne kan deze oorlog niet winnen, maar winnen was niet de bedoeling van Biden

Tsja... voor de belangen van de rijke intelligentsia honderdduizenden laagopgeleide arme jongens dood of verminkt. Waar opleiding toe leidt!...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@123Tsja. Wat voor de één geldt, geldt blijkbaar voor de ander niet.En waar bij de één de reactie verwijderd wordt, blijft de andere s...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Spank WireFreeporn Download SitesSinfully XxxPorn New MoviesClombia PornXhamqterliveSellapinkDani Daniels BathSunny HartSexporn BlacksBdsm TesstPornographie HamsterNaked Pictures WifeGay PenisleriBlack Man Sex Video HdHot Indians SexXnx Indian BhabhiJuli AnneeMadison Ivy PornographyDirty OmegleFarrah Abrahan SextapeSxuInterracial Porn SitesErotic Stories RedditAdult Games PornAnal Sex ImagesLana Rhiades VrCzeah PornMatute Tube PornSuper Mario PornPorn SkinnyMistress NoirKittydagoat PornFc2-ppv-3857226Cute AuntyJapteenxLatina In A ThongMassageroom.comMyfreecam.comYourina NudePapito HayesXec VideoEnana FollandoIndian Honeymoon PornTop Porn XxxM Fuck ComClassic Porn Xxx4some Sex VideosIndian Show XxxTwinkpenisSpiderman Cosplay PornNsfw AnimatedPorn DiscoredPornhuib.comThe Pirate Bays OrgBiggest Ever CumshotsSydney Vezina PornAnal ViginPunjabi Sex MovieXxx Video GoaHindi SexyvideoTerbScreaming PornosRomontic PornLuana PradoSrx VidioValiveex PornPorn Hd AmericanFuta GiantessReddeadredemption2 PornIndiam Porn StarsViolet Myers Cumshot CompilationHotleak VipVrpornoXssfadasSexo Caseiro.Cavinder Twins NudePorn Www VideoBbw Nature PornThandie Newton NuseAaliyahhadid PornBanngla Choti GolpoPorn Ullu Web SeriesSexy ThreesomeParis Hilton FeetJoi En EspañolAnal HdCamera PriveeFairuza Balk NudeBestsexualpositions.comFsmily Guy XxxFox HentiCougar FuckIndian Sex Video 3gpSissy Porn GifTubxpirnKajal Sexy MovieJunjou Decamelon Episode 01 English SubbedBbc ImpregnationUtahjaz CreampieChicas EncueradasMarge Simpson Naled18 Years Old BfTelugu Sexy MalluHollowood PornPaul Wagner PornXxx BtsCastle Of TemptationDry Humping Lesbians PornBeazzers MomForest XvideoBest Snap NudesFamosas Peladas No Only FansMama VergaHindi Blue Film ChudaiJapanfuckLena The Plug VidsReailtykingsQuadrinhos Eróticos AnimesNudies NakedPorn CumloadAmy Robach SexyAtomic Heart Robot Twins PornPoronhubBerazerXxx Sex Hot SexVishwa Rathod NudeXnxx Com Video IndianSexboyVeporn$NozomilaBig Black Dick Sex VideoLand Chut PicBf Videos AuntiesNora Sexy PhotoWest Bengal Sex VideoJapan Home Sex MovieSex StoriedGlamrock Chica Rule 34BangbrosnetwAagmalShila SexMass Effect Tali PornHannah Uwu PornsSexin FranceIndian College Sex HdList Crawlers AlligatorTürk Pornolar IzleXxx Video En EspañolVietnamese Nudes