door Wilmama in Gezondheid  ·  47 Reacties

  • 5
  • 828x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Anna van de Niemen

* Verwijderd door de redactie *

2 Anna van de Niemen

Eh... lees eerst het artikel eens.

Er zijn al teveel voedingssektes. Een nieuwe sekte erbij halen is niet de oplossing...

0
3 Intellector

@3 Juglen Zwaan is geen sekte maar misschien wel een bedreiging voor de voedingsindustrie.
Ik denk niet dat Unilever en Nestlé erg blij met hem zijn.
Wel met Rosanne Hertzberger maar dan moet je wel helemaal van het pad af zijn als je waarde hecht aan die muts.

21
4 Anna van de Niemen

@4
Zoals ik al eerder meldde is de commerciële firma Zwaan & Co. een potentieel gevaar voor de volksgezondheid en voor de rest niks:
http://www.kwakzalverij.nl/nieuws/amerikaanse-kwakzalver-brian-clement-komt-naar-eemnes/

[ De twee Nederlandse orthomoleculaire adepten, van wie er één zich afficheert als geneeskundige (kort cursusje medische basisvakken bij een niet-erkend kwakinstituut), hebben de supplementengoeroe naar Nederland gehaald: Juglen Zwaan en zijn vriendin Suzanne Poot. Het duo toog vorig jaar naar het Hippocrates Health Institute in Florida, voor een cursus. Ze vinden de kliniek van Clement het “meest vooraanstaande gezondheidsinstituut ter wereld”. Terwijl toch een snelle blik in de PubMed leert dat de behandelaren in dit instituut geen enkele wetenschappelijke publicatie op hun naam hebben staan. ]

[ Ze geloven bovendien in lekker slapen op speciale hoeslakens die elektromagnetische straling van stroomkabels en mobiele telefoon buiten het bed houden. Het zijn lakens die Zwaan ook verkoopt. Beide orthomoleculairen doen verwoede pogingen alles wat maar enigszins in de buurt van bestrijdingsmiddelen is geweest, te mijden. Onder het Cruijffiaanse motto: bestrijdingsmiddelen veroorzaken kanker en dus krijg je geen kanker als je uit de buurt blijft van bestrijdingsmiddelen. ]

Manomanomanoman!!!

0
5 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

6 Bruuder

@6

Of = op

0
7 Bruuder

@4 , zo praten volgelingen van een sekte inderdaad. Goed nagedaan!

Maar waarom verwijs je naar een webwinkel als je altijd zo tekeer gaat tegen commerciële belangen in de gezondheidszorg?

0
8 Intellector

@5
En om on-topic te blijven: Zwaan verkoopt dus ook het E-nummer-paniekzaaiboek 'Wat zit er in uw eten' van Gouget, waarin bijvoorbeeld kaliumchloride (E50question wordt verketterd als 'zwaar vergif' dat je absoluut moet mijden (ter info: als het je zou lukken om kaliumzouten volledig te mijden, ga je dood -- en wel op een nogal ellendige manier, namelijk doordat je zenuwen er gaandeweg mee ophouden).

Maar ja, dat is nu net het probleem dat deze journalisten aan de kaak stellen: allerlei lieden doen ongehinderd door enige kennis van zaken maar desondanks met grote stelligheid allerlei nonsensuitspraken over onze voeding en onze gezondheid.

0
9 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

10 Anna van de Niemen

Nee, als homeopaat doe je net of een kind met een zware kou op ee keel, dat daardoor flink hoest, kinkhoest heeft.

Dat is bedrog.

Vervolgens doe je net of die "kinkhoest" zou zijn veroorzaakt door een medicijn of, helemaal schofterig - door een vaccinatie.

Ook dat is bedrog.

Tot slot doe je net of jij die "kinkhoest" kunt genezen. Terwijl je in werkelijkheid natuurllijk niets doet, want homeopathie is onwerkzaam. Niet jij geneest het kind van de "kinkhoest", maar het kind herstelt geheel zelfstandig van de verkoudheid.

Ook dat is bedrog.

0
11 Intellector

@10
"Heb je enig idee hoeveel schade ik dagelijks zie wat de reguliere 'genees'kunde aan mensen toebrengt?"
Als je even mag corrigeren: Wat jij *denkt* te zien. Jouw inzichten zijn van nul en generlei waarde zolang je de mensen wijsmaakt dat hun kinderen lijden aan 'vaccinatieschade' en andere door homeopaten verzonnen kwalen die zogenaamd door de reguliere geneeskunde worden veroorzaakt, teneinde diezelfde mensen vervolgens een forse poot te kunnen uitdraaien met 100% nutteloze suikerkorrels en schudwaters.
Reguliere geneeskunde is misschien niet perfect, maar doet grosso modo veel meer goed dan fout -- getuige ook onze sterk gedaalde kindersterfte, betere gezondheid en hogere levensverwachting dan ooit in de menselijke geschiedenis.
De alternatieve behandelaars zijn in dit verhaal niet meer dan parasieten: ze doen net of zij een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van mensen, maar in werkelijkheid liften ze alleen maar mee op de successen van de reguliere zorg -- en dan verketteren ze die reguliere zorg ook nog. In het beste geval praten ze de mensen een goed gevoel aan.

0
12 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

13 Anna van de Niemen

* Verwijderd door de redactie *

14 Anna van de Niemen

Argumenten moet je wegen, niet tellen.

Een youtube-filmpje weegt niets.
Dat geldt ook voor het non-argument "het is gewoon zo".

0
15 Intellector

@13 en @14
Misleiding van de bovenste plank, en keiharde leugens over met name kinderartsen.

0
16 Wilmama

@13
[..net zoals er steeds meer kinderartsen zijn die hun twijfels hebben over het nut van vaccineren.]

Kinderarts Jan Peter Rake heeft al meerdere malen, ook op tv, bevestigd dat er in Nederland geen kinderarts bestaat die twijfelt over het nut van vaccineren. Hij nam recent wel alle twijfels weg bij iemand die zich van alles aan had laten praten uit de 'alternatieve' hoek:
https://www.oudersvannu.nl/nieuws/moet-ik-mijn-kind-wel-of-niet-laten-vaccineren/

Nadat Pauline Bijster in een blog schreef dat ze twijfelde of ze haar kind zou laten inenten, viel het halve land over haar heen. Ook kinderarts Jan Peter Rake. Hij nodigde haar uit om een keer te komen kijken op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Over die ontmoeting schreef ze dit verhaal in Ouders van Nu.

0
17 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

18 Anna van de Niemen

@18 De Telegraaf verwijst keurig naar het Rijksvaccinatieprogramma.
wat die vrouw verteld is met korreltje homeopathische zoutoplossing te vergelijken. Anekdotes anekdotes

1
19 chouffleur

De hoeveelheid argumenten die "Anna" noemt is gelijk aan de hoeveelheid werkzame stof in een homeopathisch middeltje.

0
20 Intellector

* Verwijderd door de redactie *

21 Anna van de Niemen

Ik zie dat mijn posting over Juglen Zwaan is verwijderd. Daar zou ik graag de reden van willen weten.
Ik wist niet dat Juglen Zwaan ook onder de censuur valt.

13
22 Anna van de Niemen

@21 gelukkig wordt de wereld wakker en komt de verplichting van de essentiële vaccinaties eraan.
Zeker in Frankrijk waar een uitermate gevaarlijke situatie was ontstaan na veel problematisch verlopende gevallen van kinkhoest, mazelen en andere ernstige aandoeningen.

1
23 chouffleur

'grappig' al die extreme reacties hier.

De foodies halen de aluhoedjes met hoge snelheid rechts in, als het om een heilig geloof in flauwekulverhalen gaat . . .

De anti vaccinatie lobby kan er trouwens ook wat van!
.

4
24 hippodepippo

@22 Gezien uw misleidende en zelfs gevaarlijke adviezen zou alles van u verwijderd moeten worden wat u hier plaatst.

1
25 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

26 Dian

@22
https://www.nieuwskoerier.nl/rules
13.Het is niet de bedoeling dat u reclame plaatst, hiervoor is Nieuwskoerier.nl niet voor bedoeld. Wilt u adverteren op Nieuwskoerier.nl mail de redactie op [email protected].

0
27 Wilmama

Helemaal mee eens met dit artikel.

0
28 Wetenschappertje

@18 Wakefield was een gigantische fraudeur en werd betaald door uw zogeheten alternatieve geneeskunde circuit , om frauderende gegevens te publiceren , de Lancet publiceerde die als wetenschappelijk magazijn , maar heeft zich heel snel er weer van terug getrokken en heel veel onderzoek gedaan naar de Leugens van Wakefield , autisme komt niet door vaccinaties , autisme komt door DNA , net zoals geaardheid , en helaas ook bepaalde syndromen en ziektes ook door DNA komen ...

0
29 MarcusCole

En weer "Anna"'s bekende non-argument "het is gewoon zo, echt waar hoor". Hetzelfde non-argument dat ook wordt gebruikt om net te doen of homeopathie zou kunnen werken.

Denk je nu echt dat je zo je geloofwaardigheid kunt terugkrijgen, "Anna"?

0
30 Intellector

@13
"Nu weet ik natuurlijk veel meer dan jullie"
Bescheidenheid is een grote deugd...

"maar ik zit dan ook op de eerste rang."
Sterker nog: je staat op het toneel -- jij bent een van degenen die deze levensgevaarlijke fabels verzinnen en verspreiden om er zelf beter van te worden.

0
31 RichardR

Goh, Zelfs het artikel wat gewoon in De Telegraaf heeft gestaan waarin een kinderarts haar twijfels uitspreekt over de noodzakelijkheid van vaccineren is verwijderd.
De censuur gaat wel heel erg ver. Desondanks blijft de trein gewoon rijden. Het wakker worden gaat razendsnel.

10
32 Anna van de Niemen

"Anna", misschien krijg je gelijk. Dan zouden honderden kinderen sterven.

Ga jij dan een feestje vieren?

0
33 Intellector

Van een beetje mazelen?

13
34 Anna van de Niemen

Aan "een beetje mazelen" kan het sterkste en gezondste kind overlijden. Ook als je dat ontkent.

0
35 Intellector

De waarheid over 'een beetje mazelen':
http://nos.nl/artikel/2034630-mazelen-verzwakken-afweersysteem-ruim-twee-jaar.html

Kinderen die mazelen hebben zijn daarna meer dan twee jaar extra vatbaar voor andere infectieziekten. Mazelen verzwakken het natuurlijke afweersysteem. Tot nu toe werd aangenomen dat dit effect hooguit een paar maanden duurde. Maar uit nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen tot 28 maanden nadat ze de ziekte hebben verhoogde kans lopen om te sterven aan andere infectieziekten. Onderzoekers van het Erasmus MC en de Amerikaanse Princeton University publiceren daarover vandaag een studie in Science.

Omgekeerd betekenen de onderzoeksresultaten dat de vaccinatie tegen mazelen een dubbel doel dient: het voorkomen van mazelen én het voorkomen van andere infectieziekten. Daarmee wordt de kindersterfte door mazelen maar ook door andere infectieziekten verminderd.

0
36 Wilmama

@33 Waarschijnlijk wel als het zieltjes oplevert voor de kwakzalverij.

1
37 Dian

* Verwijderd door de redactie *

38 Anna van de Niemen
39 Anna van de Niemen

Het vaccinatie programma heeft zich 100% bewezen.
Dus ik snap niet die enge verhalen van internet.
Door niet te vaccineren breng je niet alleen je eigen kinderen in gevaar maar ook de kinderen die door medische redenen nog niet gevaccineerd zijn.
Ik denk dat het in Nederland ook maar verplicht moet worden.
Mensen zo als Anna zijn een gevaar voor de maatschappij met haar gevaarlijke adviezen.

0
40 meneer van het nieuws

@38
De bijwerkingen die o.a. door jou verzonnen zijn om er een boterham mee te kunnen verdienen?
Die ziet niemand over het hoofd hoor! Maak je maar niet ongerust.

0
41 Wilmama
42 Mevrouw Stemband

@34 Een beetje mazelen ...

Sowieso een overbodige ziekte waar een kind zeer zeker traumatische ervaringen kan oplopen , het meest nare is wellicht een slapende mazelen infectie die op latere leeftijd activeert en funest is voor het kind in kwestie , het meest lullige is nog dat kinderen tegenwoordig door de goede hygenie , wellicht overdreven hygenie pas op veel latere leeftijd ziek worden , wat er voor zorgt dat zo'n ziekte nog veel erger aanpakt.

Ik heb mijn waterpokken gehad toen ik vijftien kreeg , toen werd er tegen mij gezegd dat binnen een jaar de ziekte nog kon terug keren , en ik kreeg toen ook te horen hoe ouder je word hoe erger de ziekte word , bij onschuldige kinderziektes als polio , mazelen , de bof , kan dat leiden tot bijvoorbeeld een heel onschuldige mazelen infectie , of wellicht als lichte handicap doofheid , bij de bof bijvoorbeeld onvruchtbaarheid , en bij polio , bijvoorbeeld permanente verlamming ja er zijn wel wat kinderen die zelfmoord gepleegd hebben omdat hun ouders van wegen 'God' hun kinderen niet vaccineerde in Staphorst.

Allemaal onschuldige kinderziektes , waarbij een kind hard van word , geef mij dan een vaccinatie , vrijwel natuurlijk , en veel minder erg dan de ziekte zelf door te maken ,hooguit een paar dagen grieperig , en/of een stijve arm ...

En het aantal problemen omtrent vaccineren is nog altijd veel minder dan als kinderen niet gevaccineerd werden sterker nog , toen internet nog niet zo populair was , was homeopathie al ruim en breed op zijn retour , nou door internet kan iedereen zijn blogje maken , en daar heb jij profijt van ...

Homeopathie was vernieuwend 200 jaar geleden , maar nou is het achtergesteld en praktisch een religie geworden , met alle kenmerken van een religie zelfs , beetje de scientology kerk ...

0
43 MarcusCole

Tussen Anna's leugen in @38 en het rechtzetten in @42 zat minder dan een kwartier.

Of, zoals Anna het zegt: de trein dendert door, dit inzicht is niet meer te stoppen.

0
44 Intellector

@42 Ik heb het idee dat Onno geen Engels kan lezen question

0
45 MarcusCole

@34
"[honderden kinderen kunnen overlijden] Van een beetje mazelen?"
Euh, ja. Wanneer iedereen jouw 'raad' zou opvolgen en er helemaal niet meer tegen mazelen gevaccineerd zou worden, zou op den duur vrijwel ieder kind vroeg of laat mazelen krijgen. Met 175.000 kinderen die elk jaar geboren worden zou dit resulteren in jaarlijks
- ca. 7000 ziekenhuisopnamen (ongeveer 1 op elke 25 mazelenpatiënten krijgt min of meer serieuze complicaties, meestal longontsteking),
- ca. 350 kinderen die permanent doof worden (1 op elke 10 mazelenpatiënten krijgt oorontsteking, en 1 op elke 500 wordt als gevolg hiervan doof)
- eveneens ca. 350 kinderen die encefalitis (hersenontsteking) krijgen als complicatie, waar een honderdtal blijvende schade aan overhoudt, vaak geestelijke handicaps.
- 50-100 kinderen die direct overlijden aan complicaties (ongeveer 1 op 2000-4000)
- en nog eens enkele tientallen kinderen die na enkele jaren ineens SSPE ontwikkelen, dement worden en onherroepelijk doodgaan.
- en dan is er nog een wat lastig in te schatten aantal andere infecties, want mazelen sloopt het geheugen van het immuunsysteem, waardoor kinderen soms meerdere jaren extra vatbaar worden voor ziekteverwekkers waartegen ze eigenlijk immuun zouden moeten zijn.

In totaal kun je dus rekenen op zo'n 100 dode en 500 gehandicapte kinderen per jaar wanneer niemand meer tegen mazelen zou vaccineren.
En dit is alleen nog maar mazelen. Rodehond zal hier vermoedelijk nog een paar honderd blijvende misvormingen aan toevoegen, evenals polio. Difterie zal ca. 50 kinderen per jaar het leven kosten en meningitis ca. 30 -- net zoals vóór 2001, toen de MenC-vaccinatie werd toegevoegd aan het RVP.
Dit alles is jou uiteraard al veel vaker uitgelegd. Kennelijk wens je dit echter niet te onthouden of accepteren.

Hoe dan ook, dit alles is dus grotendeels off-topic. Het gaat hier niet over antivaccinatiefabels, maar over voedingsfabels (al komen beide wel vaak uit dezelfde hoek -- de alternatieve hoek dus).

0
46 RichardR
47 Archeont

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2764Ik heb inderdaad niets met rechtsextremisten. ...

1 minuut geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Nou, de getatoeëerde elite kan weer los.....................

1 minuut geleden geplaatst door Mac Benac

JackKropotkin
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@157 Haha, als je alleen die regels van Jekkers liedje leest lijkt het wel erg op oubollig communistische nonsens. ...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

FrisseBries
Offtopic

En het gaat hier natuurlijk weer helemaal nergens over. Een persoon die per se wil dat haar gegevens verwijderd worden. Gewoon niet meer komen e...

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Offtopic

@2766Dat mag jij dan vinden. Ik vind dat Olivia dit ook gewoon dit achter zich kan laten, en dat heb ik al tijden geleden geschreven.Dat O...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ik zou niet weten wie de Joodse gemeenschap is in Nederland. Hoe zie ik dat? Ik zie alleen maar mensen om me heen....

7 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

VBOH
Offtopic

@2765 Ik neem Olivia niet in bescherming. Daar is namelijk totaal geen reden voor. Ze kan namelijk prima haar eigen zaken behandelen.Dat jij...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Zo kom je van je slechte gewoonten af, volgens een psycholoog

Goed artikel....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

En je mag demonstrerenmet je rug tegen de muurWant alleen als je geld hebtis de vrijheid niet duur...

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
de tranen van Timmermans | Vrijspreker.nl

Maak daar maar , de leugens van Timmermans ,van.Heeft dus duidelijk een dubbele agenda nu.En word geacht om zoveel mogelijk asieleisers het ...

10 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Porn Muslim PornBig T I T S P O VBlowjobs AmatureAdriana Chechik SwallowedHot Wife Is Now An Ex Wife FacialabuseRubi Rose Leak OnlyfansTeacher And Student Porn VideoErotic HdScarlit Scandal OnlyfansPron Video BrazzersFullhdpornNaked Punjabi GirlsSexy Porn KissEye Catching DerpixonMovies Sex ScenesNaruto SexxxWankvzrAnmie AnalAqueela ZollSexy Bhejo Sexy SexyIndiannudesBig Pussy XxxXxx Video Mon And SonBreastfeeding Boyfriend VideoShoot Sex VideoBabysittin PornPorn Aishwarya RaiUndian XnxxScarlett Johanson NakefNude GroupsHentai WatchTravesti Com Mulher PornoBrazzers ComIndian Celebrities Leaked MmsDesi Audio XnxxBf Sexy VDrew Barrymore Hot SexChicasputasLil Dee PornstarXvideos TodosPornos ClásicoPorn DefloweringKardashians In PornShe Reacts PornPorn Daughter And MotherIrmaosdotadoC 21 HentaiAnveshi Jain Xxx1900s PornographySexy SunnySexi Movie HdPornfrenchCreampied BlackFree Porn HampterXnx VChandni MovieLocal Village X VideoSxvideo99 Sex ComCuckold PregnantNude On TiktokRapelust PornSunny Leone Fucking Video DownloadNew Xxx PornPornfatRebecca WildKelly Book NudeRara Knupps OnlyfansCoco Nadia NudeAsia Onlyfans PornYouavButyfull PornXhamster MarathiXxxx Bhabhi ComShi ReevesTheeroticview.comAsian BlowjobsMulher PeladaPornstar In Another WorldSex Video JanuaryEmily Rinaudo NakedOnii Chan ChanLesbian Group SexPink PussyGirls Squirting PornXx Video West BengalGrannyspaceAsian Kesbian PornOlevia OlovelyButtcrack PornMelody Parker DickdrainersPoke PornVideos Pornos De FamososThamana XxxVicki Chase DeeperEnbony PornSai Pallavi BikiniHalloween Gay PornBig Black DockMonet StaxxxLatestporn VideoWww Tubegalore ComTransexluxuryKannada Language SexStar Versus The Forces Of Evil PornNude Porn FuckEtalian PornSunny Leonne VidsFatal Model DeHorny HentaiPorn MeamFuntari PornBhad Bhabie DeepfakeDessins Animés PornographiquesPeaches Goes To The Logging Camp MovieBest Porn Site In IndiaShow Me SexAishwarya Rai Porn VideoTop Russian PornstarsDulcemoonvipBusty MaturepornZoe NeliMion HazukiTheallierae NudesKay Lovely BbcWww Desi Sexi Video ComMobil PornChubby Naked WomenSfmcompEbony Fit PornPorn HoustonIncest Real PornGloryhole BathroomOops Blouse DownPorno SiteLatina PhubPorn Brasil NovinhasBooty Pics NakedChibese FemdomLocal Boudi SexTessa Fowler PussyDownsyndrome PornHot Teenagers PornJenns Jameson PornLooking Sex VideoAylin AysunPorn MagFetish XxxAnna Bell PeamsArt Modeling Studio