Architect van de euro: ‘Kaartenhuis staat op instorten’ (nl.express.live)


Realistisch bekeken hebben we hier te maken met een geval waarbij we[in de eurozone] van de ene crisis naar de andere sukkelen. Het is moeilijk te voorspellen hoe lang dat kan duren, maar het kan niet eeuwig zijn.’ ...

door Kiki in Economie  ·  40 Reacties

  • 0
  • 585x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een architect die kaartenhuizen bouwt moet niet gek opkijken als zijn bouwwerk bij de minste bries in elkaar dondert.
(En zijn diploma inleveren :p)

1
1 Aunti

Laat de hele boel vandaag nog klappen a.u.b. De EU is als een bittere cyanidepil en zal Europa volledig naar de klote helpen, ze zijn al een eind op weg!

Terug naar de EEG en tijdelijk afstand doen van het Schengenverdrag en grenzen pas open als de asielstroom is gestopt en wanneer we alle kansarme Afrikanen en andere gelukszoekers hebben teruggestuurd.

Daarna de figuren zoals Juncker, Tusk, Verhofstadt en Merkel voor het gerecht slepen!

4
2 Sniper_on_speeddail

@2

Je bent diknek van Baalen vergeten in je lijstje....de oproerkraaier, samen met Verhofstadt, op het plein in Kiev, om er daarna met gezwinde spoed ervandoor te gaan toen het uit de hand liep.

En die euro is de grootste miskleun uit de monetaire geschiedenis, niet voor de banken en het grootkapitaal, maar voor de gewone burgers in Europa.

2
3 Doram

De Euro was en is een nekslag gebleken voor de gewone burgers en zeker in de zuidelijke landen is de invoering van de Euro een catastrofe geworden, mede door de Euro in te voeren in landen die economisch zwak waren, waardoor deze landen nu niet meer kunnen devalueren met een eigen munteenheid maar gevangen zitten in het monetaire systeem van de Euro.
De Euro is alleen maar goed voor banken en multinationals.

1
4 welofniet

Euro(pa) is wiskundig gemaakt om te falen, om zo totale afhankelijkheid te kunnen verwezenlijken. Wanneer men afhankelijk is van een systeem, zal men vechten om deze te verdedigen. Dit werd al besproken op de eerste Bilderberg conferentie. Europa zal als een baksteen moeten vallen, wanneer men een ander systeem wilt accepteren. Wanneer onze geld alleen nog maar cijfers op een beeldscherm zijn.., zijn wij voer voor hongerige wolven. Niemand geeft wat om jouw als persoon, de staat is uw vijand.

1
5 4lb3rt P1k3

Laat maar vallen want het komt er toch wel van, het geeft niet of je rent..

2
6 IAmLegend

* Verwijderd door de redactie *

7 Captain Hero

Zoals de man zegt is het tijd voor een echte politieke en fiscale unie.

@2 "Daarna de figuren zoals Juncker, Tusk, Verhofstadt en Merkel voor het gerecht slepen!"
Waarom? Hun krijgen 2x een economische crisis en proberen de boel bij elkaar te houden.
Wat is jou oplossing? Alles laten klappen en weg EU enz enz. Verder heb je geen idee van wat je moet doen.

@5 "Euro(pa) is wiskundig gemaakt om te falen, om zo totale afhankelijkheid te kunnen verwezenlijken. "
Ben jij niet die persoon die gelooft in voorspellingen van een Albert Pike? Dat is prima, maar nu niet gaan doen alsof je wiskunde begrijpt.

11
8 VaY

@7 En consorten !

1
9 Bollieboos

Gewoon terug naar wat de EU ooit was een handelsunie, dat was voldoende en is voldoende.
Niks politiek, defensie of fiscale eenwording.

1
10 Voxpopuli

@10 Lekker een handelsunie als men in tijden van crisis beleid gaat voeren dat schadelijk is voor een ander en zo heen en weer zonder duidelijke regels dan zal het vast wel beter gaan.

9
11 VaY

@11 Het ging anders prima voordat er zogenaamde "regels" uit brussel kwamen.
En ik zit al sinds begin jaren 90 in de "handel"

1
12 Voxpopuli

@12 Dus je wilt zeggen dat de situatie in de jaren 90 gelijk is aan die van nu? Daarbij komt dat er zelfs heel veel binnen de EU was afgesproken.
https://en.wikipedia.org/wiki/File:EU_evolution_timeline.svg

8
13 VaY

@13 Edit: Daarbij komt dat er zelfs toen al heel veel binnen de EU was afgesproken.

6
14 VaY

@13 Tot ruwweg 1994 liepen de handelsakkoorden tussen de landen onder protectoraat van die landen, de eerste move kwam in het vrije handelsverkeer rond die tijd, waarbij importeurschappen gepasseerd konden worden binnen europa. Dat was al een behoorlijke tegenvaller voor de economie, veel later met de dienstenrichtlijn gold dat ook voor arbeid, waarbij verzuimd is, en nog steeds niet gerepareerd, om de beloning en andere loonhuizen gelijk te trekken.., waarmee oneerlijke concurrentie ontstond die nog steeds geldt

0
15 Voxpopuli

@15 Maar was de situatie toen gelijk aan nu als je kijkt naar concurrentie in de Wereld? Het GDP heeft over de EU in die jaren ook 1994 bijna niets anders dan groei meegemaakt.
http://www.tradingeconomics.com/european-union/gdp-per-capita-ppp
Juist beter na 1994.

5
16 VaY

@15 Dus wat was je punt dat het voor 1994 beter was? De cijfers spreken dat heel erg tegen.

8
17 VaY

@17 Mijn punt was dat het prima werkte zonder al te diepgaande regels en dat het sindsdien niet beter is gegaan behalve schaalvergroting wat niet ligt aan een meer politieke unie.
De Europese Unie is gewoon minder complex als handelsunie en behoeft dan ook geen extra ballast om de eigen broek op te houden, wij kunnen gewoon zonder al die nuttelozen daar die niet betrokken zijn bij de wereldhandel.

0
18 Voxpopuli

@18 Prima werkte zonder die diepgaande regels en volgens de cijfers heel wat beter met ze. Zonder die politieke unie en het werken daar naar toe had je de interne markt in de EU niet gehad zoals deze nu is. Dat jij denkt dat alles kan blijven zoals het ooit eens was, omdat het toen of vroeger wel leek te werken komt door een gebrek aan inzicht aan jou kant.

8
19 VaY

Van mijn mag de euro morgen al instorten zodat ieder land zijn eigen munt weer terug kan krijgen, bewaking bij de grenzen weer invoeren zodat ongewenste vreemdelingen er niet door kunnen.
Terug naar de voormalige 12 EEG landen, weet je nog; ding flof bips.

1
20 Interessant

De EU was vanaf het begin gedoemd om te falen, evenals de Euro.
Nu is de EU een dictatuur waarbij één land, Duitsland, de lijn aangeeft, een lijn waarvan nooit is afgeweken, een integratie van alle EU landen.
De politiek reageert gewoon niet op gebeurtenissen, op stemmen vanuit het volk, maar blijft krampachtig doorstomen, tot nu.
Daarom worden de problemen steeds erger, jammer, had men het maar gelaten bij een puur economische unie.

1
21 Proemevla

@20 Ja joh laat maar instorten dat gaat niet enorm veel schade aanrichten hoor. Eigen munten zullen ook perfecte waardes hebben en staatschuld zal niet verdubbelen.
Als je zo denkt ben je niet alleen dom, maar levensgevaarlijk.

8
22 VaY

@21 Super analist Proemevla die ook vol blijft houden dat het allemaal zo goed gaat in Rusland. Jouw haatvisie naar Europa en het Westen is niet nodig hoor.

7
23 VaY

@22 Als je net als ik geen belang hebt in landen buiten nederland, dan maakt het geen ene moer of euro uit als europa omvalt en er weer een eigen monetair systeem komt.
Morgen valt de EU, overmorgen is er weer een benelux plus duitsland.
En dat gaat vrij eenvoudig door de verregaande automatisering

0
24 Voxpopuli

@24 Jammer dat er een lading aan geld verdampt en banken in de problemen komen en mogelijk omvallen waar mensen hun pensioen en spaarrekening op hebben staan. Als je niet snapt dat alles aan elkaar gekoppelt is dan moet je ook niet van die vreemde uitspraken doen. Het zou je sieren om je eerst een te verdiepen in dit onderwerp inplaats van te doen aan wensdenken en populisten na te praten.

6
25 VaY

@25 Ja dat is misschien jammer, maar biedt weer nieuwe kansen zonder al die beperkingen die nu ingevoerd zijn.
Vrijhandel is allang gebonden aan allerlei voorwaarden, die vroeger toen er nog quota waren nauwelijks bestonden.

0
26 Voxpopuli

@26 Dat is misschien jammer? De problemen die er dan bij komen kunnen ons de afgrond instorten. Daar komt dan bij dat als je dat doet je geen enkel probleem hebt opgelost.
Vrijhandel is gebonden aan voorwaarden/ regels om de handel zo gelijk mogelijk te krijgen.

4
27 VaY

@23 Zoals gewoonlijk, bij gebrek aan argumenten ...

1
28 Proemevla

@28 Waarom is een argument nodig voor jou anti-westerse retoriek en complot gebrabbel?

7
29 VaY

@29 Anti westerse retoriek? Ik woon hier sukkel en wil dat mijn kinderen en kleinkinderen hier op dezelfde manier als ik kunnen leven.

2
30 Proemevla

@30 Daar geloof ik weinig van als je denkt dat er in deze tijd een puur economische unie kan zijn zijn zonder een politieke unie. Ook help je niemand door de EU een dictatuur vanuit Duitsland te noemen. Je gaat wel zo kort door de bocht met alles. Hoe kom je erbij dat terug gaan naar hoe het was voor de Euro/EU iets oplost?

7
31 VaY

@8
Persoonlijk ben ik een getallenpersoon.
Wanneer je onze exponentieel(winst-op-winst) systeem begrijpt, dan begrijp je ook waar het naartoe leidt. Ons wiskundig systeem heeft een einde met een bedoeling. Bacterie van een virus verspreid zich exponentieel als een olievlek. Elke exponentieel systeem is filosofisch een piramidesysteem. De eerste 30 aftakkingen van van een virus gaat zeer langzaam, maar verdubbeld in aantallen zich snel na de 31ste 'generatie/aftakking'.

1
32 4lb3rt P1k3

@8
Persoonlijk ben ik een getallenpersoon.
Wanneer je onze exponentieel(winst-op-winst) systeem begrijpt, dan begrijp je ook waar het naartoe leidt. Ons wiskundig systeem heeft een einde met een bedoeling. Bacterie van een virus verspreid zich exponentieel als een olievlek. Elke exponentieel systeem is filosofisch een piramidesysteem. De eerste 30 aftakkingen van van een virus gaat zeer langzaam, maar verdubbeld in aantallen zich snel na de 31ste 'generatie/aftakking'.

2
33 4lb3rt P1k3

Sry voor mijn dubbele post

1
34 4lb3rt P1k3

@33 Ben ik met je eens, de pyramide is niet natuurlijk, er is alleen een stroom van de basis naar de top, daarom zal op een gegeven moment de basis verzwakken en stort de pyramide in.
Bij natuurlijke systemen is er nog een omgekeerde pyramide bovenop geplaatst, die zijn niet lineair.

1
35 Proemevla

@31 Heeft niks met geloof te maken, een politieke unie is alleen mogelijk bij landen die al geïntegreerd zijn, de EU is begonnen als politieke unie en heeft daar aan vastgehouden, dit terwijl landen steeds meer authonomie verloren.
Het Europees parlement is een wassen neus, die mogen alleen beslissen over zaken die 'men' niet belangrijk vindt, ze mogen geen wetsvoorstellen indienen.
En zo is de EU uitgegroeid tot een dictatoriaal systeem.
De bezuinigingen volgens Duits model zijn geen bezuinigingen maar afbraak, afbraak van sociale voorzieningen waar vroeger hard voor gevochten is, krimp.
Merkel die op riep om maar vooral naar Duitsland te komen en daarmee in de EU, waar is daar democratisch over beslist?
De quota die opgelegd werden aan landen waar Hongarije terecht opmerkte dat daar niet democratisch over beslist werd en alleen onder dreiging van verlaten van de EU voorlopig hun zin kreeg. (is trouwens niet alleen Hongarije)
Recent verscheen er een bericht dat men de 27ste het CETA verdrag wilde ratificeren/ondertekenen, in alle landen wordt dat verdrag nu door de parlementen geduwd.
Verdragen als CETA en TTIP komen duidelijk vanuit grote bedrijven en zijn ook alleen winstgevend voor grote bedrijven, de burgers profiteren daar niet van, integendeel arbeidsvoorwaarden / sociale voorzieningen verslechteren om maar te zwijgen van milieu/voedsel etc.
Van de voorwaarden voor visumvrij reizen van Turken zijn een groot aantal artikelen veranderd, waar is daar democratisch over besloten?
De EU is een schijndemocratie, een schijndemocratie die op instorten staat omdat de politiek ver verwijderd is van de burgers in al die landen, alleen nog het belang van banken / grote bedrijven dient.

De EU heeft landen een instrument ontnomen om hun concurrentiepositie te verbeteren, de zuidelijke landen hebben daarvan de nadelen ondervonden, de noordelijke de voordelen, daardoor is in de loop der tijd een onbalans ontstaan waarbij de zuidelijke landen steeds meer geld moesten krijgen (vergezeld van gunningen voor noordelijke landen) en daardoor zit niet alleen Griekenland (de Griekse burgers) in de ellende maar zullen anderen volgen.

En nu de wereldeconomie al een tijd op zijn gat ligt en wij ons liever bezig houden met een oorlogje hier en daar ipv. te handelen lukt het niet meer om de berg schuld nog vooruit te schuiven, goed te zien aan een grote speler / gokker op dat gebied, de Deutsche Bank (toevallig uit Duitsland)
Alles hangt aan elkaar, daarom zien we ook op alle lagen deze versnelling naar de afgrond.

Als je denkt dat de VS het goed voor heeft met de EU / Europa of met de Euro heb je het goed mis, bedenk eens bijvoorbeeld wat er zou gebeuren als olie in euros verhandeld zou worden (wat een aantal landen uit het MO/Afrika wilden)

We zijn één stap af van instorting en daarom één stap af van oorlog en geloof maar niet dat er redding te vinden is in de sociopaten aan de top, het moet vanuit de basis komen en niet door revolutie.

1
36 Proemevla

@36 Man o man wat een gooi je toch een hoop gezeur door elkaar heen. Het lijkt er op dat je tegen bezuinigen bent, maar wat wil je dan doen meer en meer uitgeven en lenen? Op een punt heb je toch geen andere keuze meer dan inkomsten en uitgaven gelijk te krijgen.
Je maakt een hoop connecties tussen zaken die los van elkaar staan. Je reageert vanuit angst op handelsverdragen als CETA of TTIP.
Jij bent gewoon arrogant en blind voor het feit dat niet altijd alles gaat zoals je wilt dat het gaat. Dat de politiek en problematiek zijn zeer complex zijn en er veel verschillen zijn tussen mensen en wat hun willen. Enigste wat je hier doet is achteraf gepraat en vinger wijzen, maar verder dan dat kom je niet. Dat is wel heel gemakkelijk he. Je wilt gewoon iemand de schuld geven en
dat zijn de banken de EU en de VS. Dat gebeurd wel vaker als men de problemen niet begrijpt.
Als je werkelijk gelooft dat zonder EU en euro wij er nu beter voor hadden gestaan in de wereld dan bedrieg je jezelf.

4
37 VaY

@37 Gezeur, arrogant, blind, angstig, haat, zijn geen argumenten.

1
38 Proemevla

@38 Een hele lap tekst schrijven over zaken die niets met elkaar te maken hebben die complex zijn en waar jij duidelijk niets van begrijpt behoeft geen argumenten. Je hebt geen oplossingen je hebt geen idee van wat er speelt en waarom, want je kan niet relativeren. Je wilt gewoon de schuld hoe dan ook in dezelfde hoek schuiven, want dat is gemakkelijk en dan hoef je er verder niet over na te denken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect

1
39 VaY

* Verwijderd door de redactie *

40 Captain Hero

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

1 minuut geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@4 Afleiden? Het MO komt ons niet militair aanvallen....

1 minuut geleden geplaatst door RobP

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Als je geluisterd had naar de toespraken van Poetin en zijn geschiedenislessen dan is het antwoord: "Ja."...

3 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

8 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

“universiteiten, onderwijskoepels, supermarkten, de sport, cultuursectoe” Onderwijs- en cultuursector zijn by far de grootste antisemiet...

14 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 Antisemitisme richting de Israëlische regering is niet minder kwalijk of is antisemitisme dan ineens ‘kritiek op Israël’ :-)? ...

16 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

LoydMorris
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Bizar dat zo’n figuur in de Kamer zit. . ...

21 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

icnivad
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

De enige met wie ze echt zouden moeten praten staan er natuurlijk niet bij 😂En dat zijn imams en moskeeën....

37 minuten geleden geplaatst door icnivad

JackKropotkin
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

@1 Klopt, als Nee dan Nee en optreden als daar geen gehoor aan wordt gegeven. De angst voor ‘escalatie’ is een ziekte geworden. ...

40 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Doctor FuckingXxx Sari VideoNaked StepsisterPorn Jav UnsensorPhotos PornographiquesXmaster MalayalamRound And BrownLesbian Spit PornHd Porn DaddyIndian Comedy Sex VideoPorn Hard FastAsian Tiktok PornBlack Porn Blow JobsPillow Humping OrgasmCartoonpornvideosAsian Strip ChatPorn Ebony TeenAmouranth Onlyfans LeaksGangbanger PornLesbial AnalBig Dick ComSexidTop Fucking VideosXnxx New Sex Com18 Years Girls BfPorimonixxxHanselgrettelPorn SpitroastVr StrippersHimynamestee LeakedJapanixxx ComHd Porn Hindi MovieHigh Profile PornDaddydaughter PornHard X X XAbella Danger And Carter Cruise BrazzersMangwa ClubBüyük Memeli PornolarMalayalam Sex PleaseNude CosplayerFilme De Sexo TravestisElizabeth PornKendra LustPaordy PornVibewithmommySex Xnnx ComBlack Teen FuckFmily Porn VideoSanilion Sex VideoIncest Caption PornTeencuntAagmaal.Twitter PornocuXoey LiXx Video Hd VideoCeleb XxJappornHqpormDaftpornerEros Berry.comFabswingetdJuleanna VegaDirty Anal PornHentais FemdomTiktok PornolariPorn At PoolBfsm GifsBarbara Dunkelman NudeNew Romantic Sex VideoGay Porn AppContos Heroticos Em DesenhoMalayalam Sec VideosMspuiyi NudeStep Daddy Step DaughterJakarabellaMinecraft Sexual ModMrsoverlander NudeOoty SexAngela White StraponFemmes PornographiqueSexsi Video.comSex Bf Blue FilmBest Friends Mom PornhubWednesday NudeJanice Griffith GifSex Of Shraddha KapoorVideo PornoneMotherless.ccomBest Erotic StoriesAunty Sex In HotelLesbian Sister PornSpermmaniacXxxredtubeTelugu Sex Videos TamilMallubfBangla Poran VideoXxxx Sexy Video IndianDesix XxxRubias19Anime HetaiFuck TokCelwb JuhadAmerican Pie NudiX Com VideoBusty Asian PornstarsThickest Porn StarsDonna Summer NudePascal SubslutsDesisexvidoesLika Star PornPorn Step DaughterFather DaughterpornDirty StoriesSexo Com MerdaDoggie Styl PornNaked Mature Women PicturesSabrina LoppesBhabi Nude VideoAlexis BrillSquirt GilfDebbie Gallagher PornPornhztJav UncensoedLily Rose Depp AssMatire Porn PicsSex Full Open VideoXxx HmXcxx Video HdNemona NhentaiCheerleaderkait Riley ReidMisskocokThreesome VideosShortbus MoviePorn TwinksGloryhole SerectsBbc GaggingMasterpiece The Animation HentaiXxxx Video AssamRhea Chakraborty PornIndian Cheating Porn VideosKaley Cuoco Sex SceneWww.lapkPornosu TürbanlıHot Sex WapHumping PronDekota SykeCreamyexotica PornCzech PornaPorn ItalyHentai Mange