door Dachtutniet in Overig  ·  44 Reacties

  • 7
  • 1264x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Uit tekst:

Wat zou er moeten gebeuren?

De kruisbestuiving tussen het christendom en het postmoderne cultuurrelativisme vernietigt ons. We moeten stoppen met de schuld bij onszelf te zoeken. Dat oriëntalisme, waarbij Mohammed niet mag worden bekritiseerd, is het grote probleem. Men moet met de moslim het gesprek aangaan, hem of haar recht in de ogen kijken, confronteren, ter verantwoording roepen en vragen: wat leert jouw doctrine eigenlijk? We moeten de islamitische leer bestuderen. Wie verbaasd is dat bijvoorbeeld jonge moslimkinderen in Koranscholen angst worden aangejaagd of worden geslagen, snapt er niks van. Want een moslimkind kan vanaf een bepaalde leeftijd worden geslagen wanneer hij of zij de Koran niet goed opdreunt. De ahadith zeggen dat slaan is toegestaan wanneer een kind niet bidt. Wie de islamitische doctrine begrijpt kan onmogelijk verbaasd zijn dat moslims niet kunnen of willen integreren. De islam leert moslims om in ons gezicht te glimlachen terwijl hun hart ons vervloekt. Dat is iets wat ik ook theologen verwijt, dat ze de islam niet uitdagen. Zij moeten de moslim zeggen wat de theoloog Jay Smith zegt: jij hebt een boek, ik heb een beter boek; jij hebt een verhaal, ik heb het beste verhaal ooit verteld. Waarom durven we dat niet meer te zeggen? De waarheid moet worden verteld. En we moeten natuurlijk opkomen voor alle minderheden, zoals de christenen, die lijden onder de islam!

2
1 Dachtutniet

Prima artikel.

2
2 YeahWhatever

ik vind het een zeer helder en op een nuchter manier uit 1 gezet stuk,wat bij sommige de kin op de schoenen doet vallen terwijl de ander het ziet als bevestiging van wat men al dacht.
het is voor mij een stuk duidelijker geworden in wat ik al wist .
ik hoop dat mensen nu beter begrijpen dat de moslim niet te veranderen is en koste wat kost doet wat er van hem verlangt word,wat in de meeste gevallen negatief voor niet gelovige/anders gelovigen is.

2
3 ongelovenloos

zo'n halve gare hebben wij hier nog niet gehad.
lekkere lap tekts. lijkt wel een gristelijke Elia.

18
4 info

@4
Moeilijk te bevatten hé Info?

2
5 Dachtutniet

hardstikke moeilijk laat het graag aan de grote geesten bij NK over.

spendeer mijn tijd niet aan onzin. hoewel heel NK, lijkt wel een Tpo nest
geworden.

13
6 info

@6 .
Jammer Info, dat jij je beperkt in het ophalen van info uit een sprookjesboek.
Jou commentaar komt precies overeen met wat er in dit stuk beschreven staat.

1
7 Dachtutniet

Quote: De logos, de ratio vind je niet in de islam, maar wel in het christendom.


Vandaar dat het christendom zich heeft bezig gehouden met kruistochten, kettervervolgingen en het seksueel misbruiken van vrouwen en kinderen.

Wat een stom gelul dus weer, een beetje tegen het extreem rechtse Vlaams belang aan hangen.

8
8 malle loot

@8
Even verder lezen:
Quote:
De islam gaat over: ‘Wat moet ik doen om een goede moslim te zijn?’ Daar heeft men de soenna op gevonden, de manier van leven die is afgeleid uit de uitspraken en handelingen van Mohammed. De Koran draagt op om slaafs ‘de perfecte mens’ Mohammed te volgen, dan zit je als moslim altijd goed. Maar Mohammed heeft gezegd dat hij overwinnaar is geworden door middel van terreur. En terreur betekent niet alleen bomaanslagen, maar ook woedeaanvallen en agressiviteit. Dat hebben wij in de geschiedenis van de islam ook kunnen zien.

2
9 Dachtutniet

@8
Nog verder lezen. Quote:

de islam leert dat je als moslim een soort ‘punten’ kunt verdienen, ‘barakah’. Een moslim mag zondigen zolang hij maar meer ‘goede’ dan ‘slechte’ dingen heeft gedaan. Maar dat neemt nooit zijn zonden weg, die blijven. In de authentieke Hadith ‘Muslim’ wordt gezegd dat een moslim die zelfs de ergste zonden heeft begaan aan het eindoordeel een christen of een jood krijgt die voor die zonden zal branden in de hel. De moslim komt dan alsnog in het paradijs.

2
10 Dachtutniet

@8
Nog een. Quote:

Het probleem is dat moslims, ‘gematigd’ of ‘salafist’ of ‘jihadist’, zich allemaal spiritueel-ethisch verbinden met Mohammed. Zij proberen dus zijn daden goed te praten, hoe nefast of inhumaan die ook waren. Ook worden zijn normen en waarden, zijn gevoelige plekken, zijn boosheid, zijn niet tegen kritiek kunnen enzovoort, die van de moslim. Mohammed vond het vermoorden van een criticus namelijk prima, hij kon er niet tegen beledigd of gekwetst te worden. Dat werkt vandaag nog altijd door, zoveel is duidelijk.

1
11 Dachtutniet

@8 bekijk dit anders even:

Gaat over de kruistochten, ligt echt wat genuanceerder.

Overige punten van kritiek op vooral RK-kerk: eens.

1
12 YeahWhatever

@7 - oh ja,
nu ik dacht het niet.

knip= en plak maar een stukje. het komt zo intelligent over. ook dat nog.

8
13 info

@9
@10

Het probleem is niet het christendom of de islam, het probleem zijn de extremisten bij beide religies. En deze Sonja Dahlmans lijkt verdacht veel op een extremist!

Vlak de christenen niet uit qua dreiging. Nu zijn ze even rustig, maar dat hoeft niet zo te blijven. Zie ook de VS waar de christenen op Trump stemmen. Christenen en extreemrechts is een explosieve combinatie.

6
14 malle loot

@13 = toevoeging?

uw knip- en plakwerk levert u bij @1 ook al plusjes op. eindelijk????

8
15 info

@12

Ik heb ook niet zo veel zin om er diep op in te gaan, het waren maar voorbeelden.
Punt is dat de christenen zeeën van bloed en ellende hebben achtergelaten.

3
16 malle loot

@14 - dat is het antwoord !!!!

kort, krachtig, duidelijk,
zonder gristen, bijbel of koran geneuzel.

7
17 info

@15
Alweer jammer voor je reactie Info.
Teken van geen feitelijke weerwoord.
+ en - deren me niet.
Mij gaat het om de grote verschillen en verdeeldheid.
Islam past gewoonweg niet in het vrije westen en dat wordt heel duidelijk naar voren gebracht.

1
18 Dachtutniet

@17 - aanvuling

nee, beter niet DIEP ingaan op die gristen/koran kenners hier. dat is na
Wilders de grootse hobby. verwacht men soms ook dat wartaal ook ter discussie komt. beter van niet.

uhm deel nooit minnen uit. mij teveel werk.

9
19 info

ik heb nix met fundamentalisten. ook niet met gristen fundamentalisten.

fijne dag met uw tekst verklaringen. of knip- en plakwerk.

7
20 info

@20
Ik ook niet Info.
Ook fijne dag.

0
21 Dachtutniet

@20 ik ben totaal niet gelovig, maar kan toch ook zien dat niet alle geloven op alle punten volledig inwisselbaar zijn.

Christopher Hitchens kon goed uitleggen waarom hij in de jaren 30 de katholieke kerk het gevaarlijkste geloof vond, en tegenwoordig de Islam. En je moet van goede huize komen, wil je betere argumenten hebben dan hij.

1
22 YeahWhatever

@22

Exact.

1
23 Dachtutniet

ja de argumenten van Christopher Hictchens zijn overtuigend.
welke???????????? wie. wat. waar????????///////


@23 = exact het verwachte gezwatel.
het gaat over nix.

@14 - de verdacht veel op een extremist lijkende Sonja krijgt nog niet veel aandacht.

9
24 info

@24

Zielige individu ben je.
Kom eens met tegenargumenten aan, slappeling.
Heb je niet.

1
25 Dachtutniet

"Politici moeten moed tonen en wederkerigheidseisen stellen, bijvoorbeeld om kerken te bouwen in Mekka, Saoedi-Arabië. Pas wanneer dat mogelijk is kunnen we praten. En ze moeten pal staan voor de vrijheid van meningsuiting, zeker voor islamcritici."

Vind de politicus die daar de ballen voor heeft.

1
26 Ruud100

@14 Onderzoek toont anders aan, niet alleen de extremisten maar ook de gematigde islam verwerpt de vrijheden, rechtsstaat en normen en waarden die we in Europa als gewoon beschouwen.

De gematigde islam onderzocht men in Denemarken heeft in deze documentaire*. Nogmaals, we spreken hier niet over radicalen of jihadisten, het gaat om de gamtigde stroming waar het al mis gaat.

De documentaire (zie NPO Zembla*): toont dat de gematigde moskeeën voor verwerping van westerse waarden zoals de grondwet, tolerantie en vrijheden pleiten. Juist daarom waren politici links en rechts geschokt en namen actie. De islam-gemeenschap heeft het probleem zo lang ontkend dat de gematigde moskeeën nu door de overheid (linkse en rechtse partijen) aangepakt moeten worden in Denemarken om de normen, waarden ,wetten en vrijheden voor allen mensen te kunnen handhaven; voor moslims en niet moslims.

Bron* : https://zembla.vara.nl/nieuws/dit-gebeurde-er-in-denemarken-na-undercover-in-de-moskee

1
27 Ruud100

Voordat ik het stuk zou lezen verwachtte ik weer zo'n populair geitewollen verhaal. Zoiets waarin men al geen verschil kan maken tussen islam en moslims en dat islamitisch terrorisme niets met islam te maken heeft en zo.

Echter toen ik het stuk las kwam ik tot mijn verbazing erachter dat Sonja Dahlmans regelmatig de spijker op zijn kop sloeg. Goed stuk Sonja, proficiat!

2
28 De Haring-ingenieur

@4

Kunt u behalve het afzeiken van de auteur ook inhoudelijks inbrengen? U zeikt de auteur af omdat de auteur de spijker op zijn kop slaat.

2
29 De Haring-ingenieur

@8 "kruistochten, kettervervolgingen en het seksueel misbruiken van vrouwen en kinderen."

Dergelijke gebeurtenissen hebben inderdaad plaatsgevonden en vinden geen wederkeer. Echter in tegenstelling tot de Islam worden deze gruwelijkheden niet volgens de christelijke doctrine niet verheerlijk maar verafschuwt.

2
30 De Haring-ingenieur

** gebruiker verwijderd **

Vlaams Belang?

""wie zonder zonde is, werpe de eerste steen, wie ben jij om te oordelen over de anderen? Dat vind je niet terug in de islam"".

en ook niet bij Sonja dus, beetje over de stokoude Rotherham beginnen, maar de katholieke kerk niet noemen met nog veel erger seksueel misbruik!

wat een hypocriet mens,

31 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@30
13 jaar cel voor een foute imam die betrapt is op misbruik van kinderen.
gemist?

waar is een katholiek voor 13 jaar cel veroordeeld voor hetzelfde vergrijp?

32 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

wat doen die Vlaamse rechtsextremisten steeds in ons land eigenlijk?

invloed zeker van Thierry,

getverdemme.

33 ---deleteduser---

@33 Er zijn nagenoeg geen rechts extremisten, laat staan dat deze invloed hebben.
religekken daarentegen....

4
34 chouffleur

** gebruiker verwijderd **

begint wel op te vallen hier eigenlijk,
die andere extreemrechtse Vlaming Juriaan.. eredoctoraat... (orthopedagogie.. proest..) maar dat boeit niet. het zijn er steeds meer.

Ijzerwake zeker.

35 ---deleteduser---

@1 "moeten de moslim zeggen wat de theoloog Jay Smith zegt"

Jay Smith is af en toe ook zo lekker bezig. Moslims wordt namelijk met de paplepel ingegoten dat er van de Koran maar 1 Arabische versie is en dat deze ook nooit veranderd is. Nou had Jay onlangs 26 verschillende Arabische Korans op de kop getikt en in Speakerscorners confronteerde hij de moslims aldaar met de realiteit. Alleen van deze gebeurtenis raakten de moslims van de kook en was Jay niet veilig meer. Blijkbaar kunnen mensen nogal agressief reageren als zij geconfronteerd worden met iets wat ingaat tegen hun eigen 'realiteit '.

1
36 De Haring-ingenieur

** gebruiker verwijderd **

@36

waarom reageer je niet op @32 ?
of @33

jij bent FvD dus dat weet jij vast.
wat doen die Vlaamse broddelschrijfsel hier steeds?

37 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@36

je scheert weer eens alles over 1 kam.
en er bestaan inderdaad heel erg veel interpretaties, daarom is er niet 1 islam.
goed gezien.

38 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@34
je hebt gelijk. NVU 1000 man. minderheden moeten zich aanpassen of oprotten, zoiets was het geloof ik.

39 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@34
waarom stonden die naast Wilders eigenlijk in Arnhem?
vriendjes?

40 ---deleteduser---

@14
En waar roept Sonja Dahlmans dan op tot fysieke strijd tegen andersdenkenden? Dat andere mensen minderwaardig zijn? Dat je de wereld met geweld moet onderwerpen aan het christendom? Dat je vrouwen moet slaan (euh een vrouw die dat zegt question)? Dat sex mag hebben met meisjes voordat zij menstrueert? Dat je naast vier vrouwen ook sex met je slavinnen mag hebben? Dat je geen vrienden mag zijn met moslims en joden? En dat allemaal gebaseerd op haar heilige boek(en).

0
41 De Haring-ingenieur

@37
Omdat ik iemand ben die pas ergens op reageert als hij/zij daar iets zinnig over kan vertellen.

0
42 De Haring-ingenieur

@40
Er komt een hoop poep uit je mond bontje.

Je hebt geen weerwoord over gevoelige plekken betreffende de Islam,
Jou boosheid en niet tegen kritiek kunnen enzovoort, precies die van de moslim.

0
43 Dachtutniet

Uitstekend artikel!

0
44 Soare

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

44 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Brazzers Sex Hd MoviesMileena Mortal Kombat PornChaterbate CoGreatm8 PornXxx Nicolette SheaSweedish PornstarsOnlyfeetBarbara BieberHot Mum Porn VideoAnissa Kate Hd PornMilfass PornChat Avenue WebsiteBate UolBella Poarch TygaGinger PornstarsRakhi Sawant Hot Video강간 야동Emma Watson Pornography舔逼Cassandra Peterson NakedSwinger Wife SexYoga Pants SquirtOctokuro 2bFoul Fowl Pornسكس ديوثينSexo Pornos GratisCams PornosTeen SquirtingXnxxmom SonPutalocuta.comTori Black AnalXxxporn FilmZelma Cherem HotLesbian Bondage OrgasmKatherine Langford NudeWww.stripchatPooja Hegde Sex PhotosRadha Krishna SexCorinna Kopf Of LeakedChinese Massage Near Me Walk InMichigan NudesVenusluxPornifySexoem QuadrinhosJaimie Alexander NudeThug PornAma De Armas NakedSites Like EromeLesbienne Française PornoElle Brooke Porn HubHeantai LesbianChota Bheem PornLesbian Moms PronCearalynchNipple Biting PornSun Sex VideoJapani X VideoIndian Sex Education VideoKieran Lee PornSextamilHottedt PornLeos ListXxnxxxxEva Green ToplessVideo Black XxxJudy Greer TitsFeet Black PornCouple Bedroom SexMolly Eskam NudesCuckoldmature.comHentai FrançaisFilmes Brasileiros De SexoJasonchloeswingSexy Big GirlsPure SexyPornpamelaBbc VintageJennthepimpWww Com Sex HdLady_yasPorn Jav JapaneseBridgette B.Aeya FaeHinde Xnxx VideoCandi EvensEbony Vr PornFemale Fame TaxiJanuflixVideo Prono GratuitPorn TelegrmXx BritsPornografias LesbianasAutumn Falls LeakedBang.vomNighty XxxSax Hd ComBlacked 4kBendover AnalMilf Hentai MangaNikki Hearts PornFrre Brazzers PornGame 3dsexPornvideo BlogNudeadricaBedt Amateur PornNudes TitesJilbobsDollie DarkoPornhub CoX Videos Cheating WifeAzi Acosta NudeThumbzillwSkykarxraeeJenna Ortega SexSex With Hindi TeacherPrivatesoceityHilary Duff HotGwen Stacy SexyDonna D Errico NakedPuticas CubanasBlackoornAdeline MurphyHuge CockanalFuckdoll PornWww Tamil Aunty Sex VideosDaisy Keech NakedPlyboy NudesCory Chase LesbianCasay CalvertEmiri Momota CreampieLiterotica.fomPornomanoirePorn D.rOnlyfans MegafilesTransa LésbicaMaria AliveSavannah SixxxXnxx Com Sister And BrotherBangla XexInden Hot XxxTop 10 Porn SitesXxx Of LesbianKatiesigmond OnlyfansSleeping Aunt PornSeduce Milf LesbianCamcaps IoTelugu Girls Sex VediosTamil Actress Hot BoobsWomen Naked On TvInhentai