Stop "eigen risico" voor chronisch zieken (petities.nl)


Wanneer je chronisch ziek bent dan is dat erg genoeg. Wanneer je ziek bent is het logisch dat je gebruik maakt van een bepaalde vorm van medicatie of zorg. Het eigen risico moet zorgen voor een drempel om niet gelijk naar een arts te gaan. Hier wordt niet stil gestaan bij chronisch zieken. ...

door Inter in Binnenland  ·  49 Reacties

  • 0
  • 1092x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Getekend

@Inter , kan ik ergens uitzetten , dat er reacties komen , bovenaan bij notificaties ?

1 ---------

Nederland telt ongeveer 5 miljoen chronisch zieken die de 385 euro sowieso in de eerste maand kwijt zijn.

Zijn er echt 5 miljoen chronisch zieken? Dan is 1/3 van de bevolking chronisch ziek. Maar in mijn omgeving zie ik dat niet terug.

1
2 WijzeDwaas

Daar ben ik het mee eens, uit eigen ervaring. Vooral voor lagere inkomens is 30 euro in de maand extra aan lasten een redelijke aanslag op de portemonnee.

1
3 Yesterday

@1 Elsemieke ik weet niet wat je bedoelt.

0
4 Inter

** gebruiker verwijderd **

@2 Ligt denk ik aan de defentie wijze dwaas , chronisch medicatie nodig hebben zal er ook onder vallen

5 ---------

** gebruiker verwijderd **

@4 Inter , bovenaan , naast bericht toevoegen , staan 3 icoontjes bij mij de middelste is een soort belletje , daar komt binnen dat er reactie is , vlg mij loop ik vol nu , hij blijft hangen op 39 ;-(

6 ---------

@6 Elsemieke die kan je volgens mij niet uitzetten.

0
7 Inter

@2 Dit is wat ik kon vinden wijze. Onze manier van leven geeft veel stress. Dat heeft onder getwijfeld invloed.

Aantal_chronisch_zieken_neemt_toe

0
8 Yesterday

** gebruiker verwijderd **

@7 ooww okay Inter das bij jouw ook dan ? tot aan vanmiddag als ik op dat icoontje klikte ging t getal weg nu niet meer ;-(

9 ---------

@5

Chronisch ziek is ziek zijn zonder uitzicht op genezing. Medicatie is wel gebruikelijk, maar niet persé lijkt mij.

3
10 WijzeDwaas

@9 Bij mij staat er 29609

0
11 Inter
12 Yesterday

** gebruiker verwijderd **

@11 zoo toe maar Inter question maar okay t is dus iets wat zo hoort , ik dacht ff wat is dit ?

13 ---------

** gebruiker verwijderd **

@12 ooww je was me voor zat t ook net op te zoeken , das veel 5,3 miljoen

14 ---------

@12

Thanks. Ja, daar staat ook dat 1/3 deel van de mensen chronisch ziek is.

0
15 WijzeDwaas

En wie definieert welke vergoedingen er onder chronische ziek valt? Steunkousen? Bloeddrukverlagers ? Beta blokkers ? Cholesterolverlagers ? Longemfyseem ?

1
16 CayMan

** gebruiker verwijderd **

Ik ben voor een systeem wat inkomens afhankelijk is , en ook dat mensen dan niet hoeven bijbetalen voor chronische medicatie

17 ---------

Getekend.

0
18 Febee

** gebruiker verwijderd **

@16 vlg mij je arts , medicatie waar je niet meer vanaf komt , niet alles wordt volledig vergoed , komt er ook nog eens bovenop bij mensen , kan aardig oplopen

19 ---------

@14 en @15 Ook mij verbazen deze cijfers. Ik weet ook niet hoe dit te plaatsen. Ik was niet op de hoogte van dergelijke aantallen.

0
20 Yesterday

@17

Inkomensafhankelijk zou eerlijker zijn. Want je kan het ER wel afschaffen, maar dan moet de maandelijkse premie omhoog. Bij inkomensafhankelijk betalen alleen de topinkomens ER. Iemand die een chronische ziekte heeft met een topinkomen kan best wat betalen.

0
21 WijzeDwaas

@20

Ik zie het in mijn eigen omgeving niet terug. Maar de verdeling in leeftijd maakt natuurlijk wel wat duidelijk: bij 75 jaar en ouder heeft bijna 80% een chronische ziekte.

0
22 WijzeDwaas

@17 Vind ik ook. Met z'n allen dragen. Voor ziekte kies je niet. Dan wel een list bedenken voordat de vergrijzing echt op gang komt.

0
23 Yesterday

** gebruiker verwijderd **

@21 bedoel ik ook Wijze Dwaas, premie trouwens ook inkomensafhankelijk , dat zou een eerlijk systeem zijn

Een vriendin van mij moet sinds 2 jaar bij 2 medicijnen bijbetalen , leg ik om de 2 maanden bij , nou gaat dat om 30 euro , maar en haar premie, en ER , en bijbetalen hulp is dat niet op te brengen en dan ben je nog jong,

24 ---------

** gebruiker verwijderd **

@22 ik denk ook chronische medicatie wijze dwaas , zonder dat je eventueel zien thuis bent ,zal eens ff zoeken naar andere bronnen wbt chronisch ziek

25 ---------

@24

Ja, het is lastige materie. Veel chronisch zieken kunnen niet om het eigen risico heen. En hebben daarnaast kosten die helemaal niet vergoed worden. En als ze dan ook nog eens van een kleine of geen uitkering rond moeten komen….

0
26 WijzeDwaas

@26 Correct. Naast het ER zijn er ook kosten die niet vergoed worden.

0
27 Yesterday

** gebruiker verwijderd **

@26 plus de tegengemoet koming ook weg is , via de gemeente kun je iets terugkrijgen hier (ik weet niet of dat overal is , is voor de lage inkomens ) maar is bij lange na niet wat ze moet betalen.

28 ---------

** gebruiker verwijderd **

@26 overigens is het wel de moeite waard om eens bij de apotheek te vragen of er medicatie is wat op code werkt wat de arts moet invullen , en waar veel artsen niet van op de hoogte zijn , zij heeft al jaren oxazepam , ineens zelf betalen paar jaar terug apotheek wees op B2 code , werd t wel vergoed

29 ---------

@29

Het is idd soms even uitzoeken of het anders kan. Soms kan een apotheek wat voor je regelen.

0
30 WijzeDwaas

@29 Hé, dat wist ik niet. Ik gebruik zelf oxazepam voor als ik naar de controle moet.

0
31 Yesterday

** gebruiker verwijderd **

@30 t idiote is nog dat je zelf overal achteraan moet , zij is niet in staat dat te doen een vriend van mij en haar en ik gaan overal achteraan , niet geschoten is altijd mis.

Paar jaar geleden ging er hier ineens pardoes , half uur hulp vanaf bij iedereen ook zoiets mafs , moest je bijkopen , idioterie

32 ---------

** gebruiker verwijderd **

@31 moet wel chronisch zijn zij heeft t iedere dag , maar altijd de moeite waard om t te vragen bij apotheek of arts question als je t niet vraagt krijg je niets

33 ---------

@32

Dat is een beetje het probleem. Als je écht chronisch zieken hebt, die zijn vaak niet zo weerbaar. En je moet er soms behoorlijk achter aan zitten om wat gedaan te krijgen.

Mijn vrouw werd ook een half uur gekort op hulp, maar dat is weer teruggedraaid. Momenteel is men weer wat soepeler. N.a.v. een proces elders meen ik te weten.

Maar dat is een beetje een spanningsveld. Als je zorg, hulp e.d. zonder restricties beschikbaar stelt, dan lopen de kosten de spuigaten uit. Dan gaat men weer knijpen en worden de zwakkeren weer de dupe, enz enz.

0
34 WijzeDwaas

Een van de oorzaken van de stijgende zorgkosten is de 'dubbele vergrijzing': het aantal ouderen stijgt en ouderen leven langer. Maar de vergrijzing is niet, zoals veel mensen denken, de hoofdoorzaak. De vergrijzing is namelijk voor nog geen kwart verantwoordelijk voor de stijging van de zorgkosten.

Volgens het ministerie van VWS zijn de belangrijkste oorzaak van de stijgende zorgkosten:

1. Welvaart.
We accepteren steeds minder ongemakken en stellen hogere eisen aan de zorg. Maar een hogere welvaart veroorzaakt ook "nieuwe ziekten" zoals obesitas.

2. Verbeterde technologie.
Aandoeningen worden eerder opgespoord en we willen dat alles "behandeld" moet worden.

3. Veranderende maatschappij.
Beperkingen zien we nu meer als een medische aandoening dan vroeger.

4. Chronische ziekten.
Waar jongeren vroeger eerder aan overleden zijn nu beter te behandelen, maar zorgen wel voor meer zorgkosten.

5. Organisatie van de zorg.
Er worden steeds meer regels bedacht om ongelukken in de zorg te voorkomen, maar dit betekent ook meer management en bureaucratie.

6. Productiviteitskosten
De lonen in de zorg stijgen gemiddeld sneller dan de arbeidsproductiviteit omdat zorg veel mensenwerk vergt en arbeidsintensief is.

Alleen maar focussen op de kosten die te maken hebben met de vergrijzing, zal dus weinig helpen. Efficiëntie zonder de kwaliteit van de zorg aan te tasten in combinatie met beteugeling van bewuste of onbewuste fraude door de zorginstellingen zal al flink kunnen helpen. Bovendien moeten de soms absurde winsten bij de farmaceutische industrie nationaal en internationaal worden aangepakt. De kans is dan groot dat de zorgkosten op termijn zelfs kunnen dalen.

0
35 Belazerd

@33 Sorry, had het beter niet kunnen melden. Het is niet chronisch. Het gaat om gebruik van 6 dagen per jaar bij de controle (eens in de 4 maanden).

0
36 Yesterday

** gebruiker verwijderd **

@36 hoezo sorry ? beter vragen dan betalen question in jouw geval niet helaas

37 ---------

@37 Ja, dat is waar.

0
38 Yesterday

Zodra je een hartaanval gehad hebt. Hier op 44jarige leeftijd weet je 385 en de komende jaren nog meer per jaar kwijt bent. Maar de pvda heeft de terechte inkomensafhankelijke zorgpremie die op tafel lag verkwanseld. Nu dus de ziekteafhankelijke zorgpremie. En dan wil Samsom of Lodewijk dat we op hen gaan stemmen? Het enige niet vvd-standpunt uit de afgelopen vier jaar dat ze hadden kunnen winnen was binnen een paar weken van tafel. En dat is de reden waarom deze partij met de grond gelijk gemaakt moet worden.

0
39 Hetvolkspreekt

Probleem al bij eigen risico is dat het ooit bedacht is dat mensen niet voor elk wissewasje naar de arts zou gaan. Hoezo elke wissewasje. De huisarts stuurt je door. Dat kun je niet zelf. Het systeem is dus bedacht om zorg te mijden en dus eerder dood gaat. Zelfde met medicatie. Die slik hè niet omdat jij het wilt maar omdat de arts dat noodzakelijk acht. Tevens hebben artsen en patiënten nooit een gelijkwaardig relatie. Dus of iets noodzakelijk us weet jij als patiënt niet altijd. Als we op de kosten moeten letten. Zorg dan dat we weten wat een behandeling kost. Doen ziekenhuizen al haren niet transparant over. Ook mijn medicatie wil ik de prijs weten.

0
40 xativa

Ik ben niet chronisch ziek, maar ik heb leukemie. Waarom moet ik wel eigen risico betalen?

1
41 Bluth

@41 beterschap en ja, het maakt voor de overheid echt niks uit of je een "echte" ziekte hebt of chronisch ziek (zoals ik) bent. de l*l ben je toch en dus moet je eigen risico betalen en bepaalde medicatie en dat is voor sommigen (lees velen) bijna niet op te hoesten

1
42 Roomboterbabbelaar

** gebruiker verwijderd **

70 jaar na de Hongerwinter
Het is inmiddels 70 jaar geleden dat West-Nederland getroffen
werd door extreme honger en kou. Tijdens de Hongerwinter
stierven zeker 20.000 mensen door honger. Maar er waren meer
slachtoffers. Ook voor hen die overleefden had de hongerwinter
gevolgen. Zelfs als zij nog niet geboren waren. Zo is gebleken dat
mensen die zijn verwekt tijdens de Hongerwinter later minder
gezond zijn, ze lijden vaker aan hart- en vaatziekten en suikerziekte,
en ook komen depressies vaker voor. Het Hongerwinter onderzoek
heeft in de afgelopen 20 jaar de effecten van blootstelling aan de
Hongerwinter voor de geboorte bestudeerd. In dit boekje vindt
u een overzicht van de resultaten van 20 jaar Hongerwinter
onderzoek.

http://www.hongerwinter.nl/pdf/kinderenvandehongerwinter_20jaar-hongerwinter-onderzoek.pdf

43 verwijderd

** gebruiker verwijderd **

Hongerwinter trok sporen in het DNA van baby's.

Hongerwinterkinderen zijn vaker te dik, hebben vaker suikerziekte en een te hoog cholesterolgehalte, en lijden vaker aan schizofrenie dan eerder of later geboren broers en zussen. Dat was al bekend, nu begint duidelijk te worden waarom: door veranderingen aan het DNA van de ongeboren vrucht, al in het prilste begin van de zwangerschap.

Bij kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap hebben gerookt, treden eveneens veranderingen aan het IGF2-gen op. Hetzelfde geldt logischerwijs voor kinderen in hongersnoodgebieden, en misschien ook wel voor kinderen van moeders die in het begin van de zwangerschap zo misselijk zijn dat ze niets binnenhouden. En mogelijk is Tobi's onderzoek relevant voor ivf-kinderen, denkt Heijmans: de eerste cruciale dagen verblijft het embryo immers buiten de baarmoeder.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3529242/2013/10/18/Hongerwinter-trok-sporen-in-het-DNA-van-baby-s.dhtml

44 verwijderd

@34 Het probleem is wie er moet knijpen. Die verantwoordelijkheid moet je niet bij de markt leggen want die is niet democratisch aan te sturen. Het is ook het verhaal van de politiek die haar verantwoordelijkheid naar de markt afschuift. Laat de politiek gewoon haar verantwoordelijkheid nemen voor openbare voorzieningen als zorg. Dit hoort gewoon volledig onder ministeriele verantwoordelijkheid te vallen maar onder liberale kabinetten (VVD, D'66) is deze publieke voorziening naar de markt geschoven.

Verzekeraars bepalen nu bijv. een maximumaantal behandeluren voor een fysiotherapeut. Dat is belachelijk. Als die man/vrouw zorgintensieve reumapatienten krijgt, mag hij ze niet optimaal behandelen van de verzekeraar maar slechts voor een bepaald aantal uren. Die beslissing hoort niet bij de verzekeraar te liggen maar bij de artsen. Natuurlijk moet er wel gecontroleerd worden op noodzaak en doelmatigheid maar dat moet niet gebeuren door een marktpartij die door de minister indirect wordt aangestuurd om noodzakelijke zorgvraag te remmen.

Dit zijn enkele van de praktijken die hebben geleid tot het iniatief van het Nationaal Zorgfonds. De SP is dan wel een de partijen die daar achter zijn gaan staan maar het iniatief kwam vanuit de medische wereld zelf.

En ja, dat het goed geregeld moet worden, dat vinden ook SP-ers zoals ik. Dat we niet alles kunnen vergoeden en dat er soms harde keuzes gemaakt moeten worden, dat vindt ook de SP en Partij voor de Dieren. Maar die keuzes dienen te worden gemaakt door de politiek en de artsen en niet door de verzekeraars. Dat zien we nu overal duidelijk terug. Dat is een gemankeerd concept.

0
45 Hollander1967

@42 'de overheid' is niet de schuldige. Het eigen risico is een idee van de vvd, de grootse partij. De meerderheid heeft voor de vvd gekozen en gaat dat volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer doen. Het eigen risico blijft.Het idee is niet verkeerd, de hoogte is discutabel. Dat een chronisch zieke hogere kosten heeft is niet anders. Dat geld bijvoorbeeld ook voor werklozen.

Als men dat risico niet kan betalen is de hoogte van het inkomen het probleem, niet het eigen risico. De dalende koopkracht zou moeten worden aangepakt, niet het eigen risico.

0
46 Myth63

@41 ik heb al eerder in een reactie over dit onderwerp aangegeven dat ik het volkomen absurd vind dat jij in deze situatie als een soort "straf" bovenop je premie ook jou dit eigen risico moet betalen. Ik hen zelf een auto-immuunziekte enben ook altijd heel erg snel door mijn eigen risico heen en zie dit als een soort boete op ziek zijn. Verder heb ik afgezien van dat eign risico ook nog een heleboel extra kosten die niet vergoed worden, maar die ik krijg door de bijwerkingen van de medicatie die ik gebruik en daar baal ik ook enorm van.

1
47 RoosjeB

@45

Bij fysiotherapie is het zo dat de ziekte bepaalt of je fysiotherapie krijgt. Daar gaan de verzekeraars dus niet over. Mijn vrouw krijgt 2 x in de week fysio, geen verzekeraar die zich daar mee bemoeit. Misschien dat er commentaar komt als ze dagelijks gaat, dat weet ik natuurlijk niet.

Hoe het met reumapatiënten zit weet ik niet. Maar half Nederland heeft reuma, dus is het logisch dat men daar de vinger aan de pols houdt.

Ander voorbeeld: zelf heb ik ook fysio gehad. Dat was wel door een arts toegewezen. Maar ik heb de mij toegewezen behandelingsduur niet afgemaakt. Ik ben uit mijzelf gestopt. Artsen schrijven maar raak en kijken er eigenlijk niet meer naar om.

Mijn inziens wordt er nog te gemakkelijk zorg verleend die -zoals in mijn geval- niet eens nodig is. In andere gevallen bemoeit de verzekeraar er zich niet mee. Er is een lijst van ziektes welke in aanmerking komt voor fysiotherapie.

2
48 WijzeDwaas

@48 Reumapatienten zijn chronisch ziek en die hebben een noodzakelijke fysiotherapie nodig in veel gevallen en in een bepaalde fase. Dan moet het zo zijn dat ze door de beste behandelaar voor hen, behandeld kunnen worden. Dat is logisch gezien vaak de therapeut die ze kennen en die hen kent.

Op dit moment krijgt een therapeut geen contract met de verzekeraar als hij niet akkoord gaat met een behandelplafond omdat de verzekeraar puur stuurt op de kosten. Natuurlijk zijn kosten belangrijk maar ze moeten niet sturend zijn. Dat is nu wel zo. Er wordt gestuurd op kosten en dan wordt daarbij gezegd dat die kosten onbetaalbaar zouden zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Wanneer je de zorgpremie bijv. inkomensafhankelijk maakt dan heb je alle mogelijkheden om te sturen vanuit politieke verantwoordelijkheid. Het punt is dat die verantwoording dan democratisch wordt afgelegd.

Want waarom moet 'asfalt' of 'viaducten' of zoals nu 'spoor' wel vanuit gemeenschapsgeld worden betaald en democratisch worden verantwoord maar de zorgpremie niet of slechts half in de keuzes die worden gemaakt. Dit zorgsysteem is geen marktsysteem en het is geen overheidssysteem maar het zit er tussen in. Laat de verantwoordelijkheid maar duidelijk zijn en zoals in de meeste landen ter wereld hoort zorg naar de mening van de initiatiefnemers van het Nationaal Zorgfonds bij de overheid thuis als publieke taak.

De markt toont steeds meer aan dat zij een kant opgaan met de zorg die de meerderheid in nederland niet op wil.

0
49 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Leger Burkina Faso executeerde 223 mensen en weert BBC na uitzending

@2Het leger heeft de macht daar en kan dus zelf bepalen, wie zij als "verdachte jihadisten" zien, waaronder ook kinderen.Als dit in Gaza geb...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@18 Je hoeft ook niet op de dam te zijn, om je respect te tonen, en al helemaal niet, wanneer dat inteelt volk de boel komt verzieken, ik hang m...

8 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@36 Ik bedoel maar. Daar hoor je ze nu ook niet meer over. Ze hadden van te voren kunnen weten die terroristen, kom je aan het leven van een i...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@35 Toen stonden diezelfde achterlijke demonstranten te juichen van geluk....

15 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Hendrianus
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@16 De actievoerder had zelf ook al ingeschat dat hij zijn protest waarschijnlijk niet op de Dam mag houden. En zeker, paniek en chaos moet voor...

16 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Spookrijder overleden na ongeluk op A59

R.I.P....

19 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Hendrianus
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@15 @17 Jullie hebben niets te zoeken op 4 mei op de Dam....

19 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@33 Als je dat zelf maar gelooft. 👍 Jij kan je tijd natuurlijk beter besteden aan waar je goed in bent...Zuipen....

21 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@29 Toch apart dat er na 7 oktober 2023 geen mensen massaal de straat opgingen om te demonstreren tegen het bloedvergieten, afslachten, verk...

22 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Leger Burkina Faso executeerde 223 mensen en weert BBC na uitzending

speelt >> zal...

25 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Baixar Video De PornNudeshemalesXxx ColovianaSwtfreakKarina KingHindi Porn FlimXxx Asian MassageChudaiBadmastiBeastility CartoonsKatrina Kaif BfPornstar PicAna__lingusHappy PornDownlode Porn HdHentai ZoneAssamis BfPublicagent FreeBlacked VixenSexmovi HdBest Hd Porn Videos DownloadReal Sleep PornMrs Mallory MilfordNewest Dog PornNakedpregnantwomenVenus Marquez PornMom Watches Son Jerking OffHot HandjobXxx Video ManipuriPornnnnViolet Reign BangbusMia Malkova CreampiesChloe Cherry OnlyfansBd Company NudeSex Hot XxKamsutraxxxNepali Blue MovieLyla LaliKeira Knightley AssSexlog.com[Grupos De Pornografia TelegramFilmes OnlinepornGreece Nude WomenChina Xxx Video ComIndian Sex BfGirls HypnotizedBrianna Beach Nude BeachMom Seduce Son PornPelículas De PornografiaP Orno Gay GratisCubana LustSakila XnxxFuta CumpilationNollypornMilf ForcedAmateur Anal CompilationPorn Games IosFace SexMilfhunterRoman ToddAmy AndersenSexxxxxxxxxxIndianhotpornWhite Latina PornX-rated Pornography VideosChaterbate CoHomade Mexican PornSambapornôBdsm TortureFirst Night SexyHollywood Movie Xxx VideoAmouranth SquirtFuxnxx.xomHindi Gay XxxNaruto Nude ScenesAvop-208Satisfaction PornCnxx HdR/jerkofftocelebsSara Blake NudeKay CarterMizz TwerksunChelsea Lynn NudeMia Khalifa Ki Blue FilmRocandshay PornBlack DickgirlsBlondie Fesser NudeTik Tokers PeladasFemale Muscle Growth PornJayasudha Sex VideosCosplaysexGood P OrnOutdoor XhamsterPorn In LaosYoung Indian FuckHardcore PoundGree PornFilmes Eroticos CompletosSissyslutApanish PornMumbai NudeAlura Jenson DownloadBest Naked SexFuq CimHgay PornMe Follo A Mi TiaRobot Porn VideoSappjic EroticaAmateur BdsmInfluencers Gone QildPornography In MexicoKslay22Straight Guy Suck CockKatiana Kay NakedVabi XxVideos PornogaysMia Khalifa Full VideoFisted For The First TimeNari ParkNangi Chut PhotoTails SexAmber Jayne XxxFull Hd Anal PornGangbanged In PublicBigboobgoddessBiggest Boobs In World PornHent VideoHandjob At MassageXxxdocGilf LingerieXxx SantaliAngel Reese Nude.Japanese Boobs PornSunny Leone Sexy DownloadFifty Shades XxxSexy Wemon PornBig Booty Tube PornPorn ViolantSofia XxxChodneBlack Maria HentaiAntarvasna SexySmothering FacesittingFemdom AnalStream PonoSister Sexing BrotherSexo Reales CaserosSpankbang.com/Free New Brazzers PornMasturbacuon Mujer