door Scorpio in Binnenland  ·  44 Reacties

  • 25
  • 843x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hè hè ! Eindelijk ! Maar aan dit dierenleed gaan vast nog jaaaaren aan vooraf eer ook hier moreel besef de kans krijgt om boven de winst(en) uit te kunnen stijgen !!

0
1 Tante Annie

** gebruiker verwijderd **

@1 , zolang het neo-liberale systeem bestaat met haar onderliggende economische modellen en duurzaam nog lang niet sexy is in excel komt er geen kleur aan nee.

2 gebruiker-verwijderd

Nu meteen stoppen.!!
Zoveel leed bij die beesten.
Maar zal nog wel jaren gaan duren hier in dit land.
Zo gaat met alles.!!

1
3 annie

Eerst het supermarktenkartel doorbreken die de prijzen drukt, het geld wat de boeren dan extra binnenkrijgen kan dan aan dierenwelzijn besteed worden.
Het nadeel voor de consument is dat vlees duurder wordt maar je kunt niet alles hebben.

2
4 Wild Rover

** gebruiker verwijderd **

@4 , de boer krijgt al het minste in de EU, en wij betalen al de hoofdprijs in de supermarkt in de EU.

Fairtrade is alleen maar sexy buiten de EU. En ook een verdienmodel.

5 gebruiker-verwijderd

@2 Dat heeft daar niets mee te maken. Weer dat domme smijten met termen als 'neo-liberalisme terwijl in élk kapitalistisch systeem geleverd wordt waar de consument om vraagt. Stop met het eten van dierlijke producten en er zal geen winst meer aan te behalen zijn. Hoezo moet de overheid ingrijpen en hoe dan? Denk je dat dat zal helpen als de vraag naar vlees gelijk blijft? Dat de overheid consumenten kan dwingen te stoppen met vlees eten? Verantwoordelijkheid begint bij jou, de consument!

5
6 Mrs. K

@4 Ik verwacht daar helaas niets van: waar vraag is, blijft aanbod.

2
7 Mrs. K

@5 "Wij betalen al de hoofdprijs in de supermarkt" Gebaseerd op? Behalve in Duitsland ben je overal meer kwijt aan boodschappen dan in dit land.

4
8 Mrs. K

@7 Ik ook niet maar ik voorkom alvast dat de schuld volledig bij de boeren gelegd gaat worden. question

2
9 Wild Rover

@5 De hoofdprijs voor vlees?
Kiloknallers mogen volgens mij niet meer maar ver zit het er niet vanaf.

3
10 Wild Rover

Eerst moet de regering stoppen met 2 Euro per kilo vlees belasting heffen. Dat hebben ze gedaan omdat dat de voorwaarde was voor GroenLinks, meen ik, om mee te gaan met het ondertekenen van het verdrag van Maastricht, waarmee ze ons met huid en haar aan de EU hebben verkocht. WIJ betalen de prijs voor het verraad, dat ons is aangedaan, dag na dag.

Als die 2 Euro per kilo er niet was, waren NL veeboeren niet in het nadeel t.o.v. anderen in de EU en van buiten de EU en konden ze een realistische prijs krijgen dus ook realistisch met die dieren omgaan.

Mensen hebben dierlijke vetten nodig, alleen al voor het functioneren van de hersenen, en als mensen er te weinig van krijgen, worden ze dommer, letargisch, apatisch en dus gemakkelijk onder de duim te houden. Iedereen vraagt zich toch af waarom uitgerekend Nederlanders zich zo gemakkelijk laten onderdrukken?

5
11 Wendel

De mens is een omnivoor, en die kun je niet laten gedijen op alleen groenvoer. Kijk maar naar India, waar veel minder vlees wordt gegeten, ze zijn allemaal kleine, dunne sprietjes, dat is ook niet zomaar. Dat is omdat kinderen niet behoorlijk groeien, en zeker niet kinderen met west-Europese genen, op een vleesloos dieet. Ook hun hersenen, hun hele zenuwstelsel, blijft onderontwikkeld. Vegetarisch opgevoede kinderen, en zeker veganistische, hebben heel vaak gebrek aan van alles, dat is te zien. Kleine spichtige witte kinderen, krijg je daarvan.

8
12 Wendel

Er is inderdaad in Nederland veel dierenleed te bespeuren. Naar ik mij heb laten informeren hebben we wel een politieke partij die Partij voor de dieren heet. Wanneer zou deze eens publiekelijk diverse zaken gaan aankaarten of zitten ze daar ook voor het pluche, een leuk salaris en reisjes naar de Antillen?

6
13 TC

** gebruiker verwijderd **

@6 , de overheid is allang in de tang van het kapitalisme, en er niet meer voor de burgers.

14 gebruiker-verwijderd

De overheid moet gewoon in alle grote slachthuizen en veehouderijen zo nu en dan kleine drones laten rondvliegen en die bagger aanpakken.

0
15 Dian

@12 Klopt.... Maar wat is er mis mee om dieren fatsoenlijk te houden? Gewoon in weides en geen overvolle schuren? Dan maar wat minder vlees.. maar wel gezonder! Geen kiloknallers meer, geen hormonen en andere rotzooi. Laat het vlees dan maar ietsjes duurder zijn bij de slager.

1
16 LoydMorris

@12 een tartaartje en een kippenpootje in de week ofzo hebben we nodig om gezond te blijven...dat staat in geen verhouding met het vreetfeest aan vlees wat we er nu op nahouden.
Combineer dat met een bevolking die zover van de natuur en dieren af staat dat onze kinderen soms niet eens meer weten dat vlees van een dier komt wat heeft geleden en gestorven is voor een burger of een worstje....en tja...het gruwelcircus gaat grenzeloos door...

1
17 MarkUg

er is een teek die mensen die vlees eten een allergische reactie bezorgd.
een camping dame werd doodziek in de zomer. bbq.
als die oprukt die teek wordt het vleeseten vanzelf minder.

4
18 info

@9 Daar heb je gelijk aan. Boeren kunnen er ook niets aan doen, die moeten ook leven. Alsse vraag afneemt zullen ze iets anders moeten gaan doen.

2
19 Mrs. K

Alsse=als de

1
20 Mrs. K

@11 "Mensen hebben dierlijke vetten nodig"
Alleen voor visolie (wat in vette vis zit) bestaat geen plantaardig alternatief. Dat kun je niet via planten compenseren. Vlees is onnodig.

5
21 Mrs. K

@17 Hebben we niet nodig. Met aanvulling van vitamine B12 kun je prima vegetarisch eten. Maar je hebt wel gelijk dat als er minder vlees gegeten wordt dat al veel beter zou zijn.

2
22 Mrs. K

@18 door de tekenbeet word je allergisch voor roodvlees. halal kan dan weer wel. witvlees, kip of vis.

schijnt sinds kort op te rukken die teek. vast een complot. vroeger kwam de teek niet in Nederland voor.

9
23 info
24 info

@23
Dag info. Niks een complot of zo. Vroeger pak em beet 50 jaar gleden werd alles net zoals hier in de Bollenstreek nog helemaal verrot gespoten met de DDT. Daarom had je hier in die tijd ook lang niet zo veel last van onder meer teken en ook niet van al die luizen. Want dat gif waaide natuurlijk naar alle kanten heen. Als je tegenwoordig in de zomer hier je auto onder een boom zet dat zit die zo onder de rotzooi en prut van al die lekkende aangevreten bladderen door alle luizen.

1
25 rebo

gleden is geleden

0
26 rebo

@26 - rebp
ik bedoel een complot van M. Thieme en consorten om die teken die een vleesallergie opwekken, te verspreiden. goed voor haar slager ook.
maar ik ga slapen.

ja, dat dierenleed is een ramp, altijd geweest al. ik eet wel vlees, niet dikwijls en geen kiloknallers. dus maak minder gebruik van de mega stal. kan alleen maar hopen dat het dier "diervriendelijk" het woord alleen al, aan zijn eind gekomen is.

cu Rebo

6
27 info

@27 - herinner mij die spuitende boeren. naast mij woonde er een en als ie spoot nam ie graag een stuk van mijn erf mee.
ook vogels gehad die door de troep dood uit de boom vielen.
leuke herinneringen voor het slapen gaan. dag dag..

6
28 info

Er is één dierenarts die het praatje houdt dat de politiek graag wil horen, omdat zij ons willen beperken in ons dieet. En zij beweert dat anderen niets durven te zeggen, en dat noemen ze "dierenartsEN in opstand". Ook wordt er gepraat over walgelijk dit, walgelijk dat, uitwassen uit het verleden.

En geen woord over dat de overheid 2 Euro per kilo heft, zodat de vleesboeren geen cent overhouden, en wij ons scheef betalen, want anders wilde GroenLinks niet het kabinet Bakellende aan een meerderheid helpen om het verdrag van Maastricht te ondertekenen.

1
29 Wendel

Maakt des te meer duidelijk dat de bioindustrie en dierenwelzijn incompatible met elkaar zijn. - De enige remedie hier tegen is zoveel mogelijk vlees en zuivel biologisch ( of anderzins 3 sterren dierenwelzijn) te kopen. Zelf ben ik vegetarier en bijna al mijn zuivel is biologisch. Om zo min mogelijk mee te werken aan de bioindustrie. Voor diegene, die op de kleintjes moeten letten. Yoghert is eigenlijk de goedkoopste zuivelproduct - ook biologisch.

Verder moet er eindelijk iets gedaan worden aan heel de politiek dat zuivel en vee boeren een slaaf zijn van de bank en dat ze hun eigen principes al over boord moeten gooien. Op allerlei manieren zou verantwoorde productie gestimuleerd moeten worden. Zonder oplossen van dit probleem is iedere andere politieke maatregelen totaal zinloos. Dus daadwerkelijk totaal beleid (dus ook de positie van de boer meegenomen) van de bioindustrie naar biologisch te gaan is wel echt nodig. En dat is beter dan alleen belasting heffen.

Let wel: Er is opzich niets tegen het eten van vlees, mits we dieren op een fatsoenlijke en respectvolle manier behandelen.

0
30 Nos Calan Gaeaf (s7p)

" "Zij worden gedwongen door het systeem dat niet klopt. Ze moeten wel om te kunnen concurreren."

Lariekoek!

Als men de consument kan veroordelen omdat die niet kieskeuriger is in wat hij koopt, kan men toch zeker de "producent" aanklagen voor dierenbeulerij.

Het kan echt anders.

Zie b.v. https://destoerderij.nl/
of
http://www.buitengewonevarkens.nl/

0
31 Mappie

Dir is nou iets waar de EU zich WEL mee moet bemoeien. Er moet weer een boerenstand komen die net als vroeger kleinschalig, milieu- en vooral diervriendelijk kan produceren. Die producten zullen dan wat duurder zijn, maar dat dat zal men er wel voor over hebben.

0
32 Kees van Barneveld

jaren geleden is er ook moord en doodslag geweest in Be. had ook te maken met dierenartsen en het inspuiten van het vee.

dierenartsen hebben ook met maffia praktijken te maken.

verder eet de consument de kilo knaller en dat is het probleem. hoewel veel van dat mega stallen, dierenleed, ook voor de export is.

0
33 info

Geen idee waarom @21 gemind wordt want het is gewoon een feit dat vis niet te vervangen is: "Omdat het niet precies duidelijk is waarom vis zo gezond is, kun je het niet 1 op 1 vervangen." http://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/ik-wil-of-kan-geen-vis-eten-kan-ik-vis-vervangen-.aspx

@30 "Zelf ben ik vegetarier en bijna al mijn zuivel is biologisch.". Eens. Biologisch is altijd beter, niet alleen voor koeien, varkens, etc. maar als het om groente gaat ook voor bijen, die sterven uit door pesticiden.

0
34 Mrs. K

@30 "Er is opzich niets tegen het eten van vlees, mits we dieren op een fatsoenlijke en respectvolle manier behandelen." Vind ik niet. Het bezorgen van doodsangst aan en vervolgens het doden van een levend wezen is onnodig. Ik begrijp ook nooit zo goed waarom een koe doden minder erg wordt gevonden als het doden van een hond. Het zijn beiden levende wezens, beiden voelen pijn en hebben emoties: ik vind het even erg. De doodsangst van een weidekoe is ook niet minder dan van een uit een megastal. Ook biologisch vlees is heel dieronvriendelijk. Kijk maar naar het Beter Leven keurmerk.

0
35 Mrs. K

verder moeten varkens boeren ook eens beseffen dat mega stallen bouwen en meer varkens houden en er slechter voor kunnen zorgen NIET helpend is.

andere baan zoeken.

1
36 info

@38 - boeren zeggen geen droog brood meer te kunnen verdienen met hun mega stallen en lage winsten. ja, nog meer uitbreiden dat helpt? nee dus.

andere baan zoeken.

2
37 info

@37 Inderdaad opdoeken dan maar als je bedrijf niet rendabel is dan moet je plaats maken voor anderen.

0
38 Dian

@35
Maar hoe doe je dat dan met je hond of kat. Ik denk niet dat ik hier zelf met een blaadje sla en een tomaat er vanaf kom. Dat er dan toch wel een keertje goed heibel is hier in de tent. Dus helemaal zonder vlees gebruik en diervriendelijk zal toch niet gaan lijkt mij. Of enkel als dan ook alle honden en vooral katten dan ook verdwijnen. Uiteindelijk is vlees eten toch iets wat je in de hele natuur terug vind. Of we het als mensen die dat als enige kunnen beredeneren nu leuk vinden of niet.

0
39 rebo

@39
Honden schijnen nog wel op een vegetarisch dieet te kunnen leven. Katten beslist niet, dat zijn absolute carnivoren.

1
40 PuurHagelslag

* Verwijderd door de redactie *

41 Robin

* Verwijderd door de redactie *

42 Robin

* Verwijderd door de redactie *

43 Robin

Ieder land zou zelfvoorzienend moeten zijn met z'n vleesproductie, dat zou enorm veel dierenleed kunnen voorkomen!

Het gesleep met dieren van het ene naar het andere land is niet alleen afschuwelijk voor de dieren, maar ook zeer slecht voor het milieu. Ook blijft ons land met een gigantisch mestoverschot achter, door het fokken van veel- maar dan ook véél teveel dieren... die uiteindelijk bestemd zijn voor het buitenland!

0
44 Scorpio

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

21 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

28 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Boor Ki ChudaiXxx Video Free Download HdPron Mom ComSunny Dae PornTitty TeaserDad Free PornHot Sexy Xxx ComDsvr-1318Desi Student PornPorn Mom Teaches DaughterAssfuck HardcoreThirl PornRaw HentaiOcktokuroMarta GromovaBaku Ane 2Indian Sex 4kBbw Hairy PussyLuck CrushBilatinamenGay Oral Cream PieAnal Max HardcoreFootjob Cumshot CompilationLeaked Videos TwitterClassic Porn MoviewGay Anime Porn VideosTamil Mother Son SexAi Pornography成人小說Stormy Daniels TitsEila Adams BlowjobNude Wife VideoSister X VideoPorn VedeosIndian Sex Vedios ComWomen Ki ChudaiXxxxx Adult VideoDownload HentaigamesGay Anime SexsCouples CamsSsbbe AnalTubxoornAletta Ocean ComSperm BathFree PornpornBokep 2023The Quintessential Quintuplets HentaiJanani SexJavhd SexHorny FingeringPussy TeaserDaddy Daughter PornOmegle Unmoderated LinkVingate PornSexo GretimXnxx'TeensxnxxHowlsfmWomen SuckingdickBengali Choti ComHuge Cock FuckWww Sex FilmXxxxxx Full Hd VideoWendy StarTit Drop GifHot Naked BoobsTinder Sex VideosMalayali Pron18 NudeMassage Parlor BlowjobMiami Davis PornAsian Porn FootPorn Busty MomXxx Video LasbenSany Loune XxxMon Sex VideoBest Nude ActressBeth Duttons TitsJulia Bond PornTeen Sex TubesVideo Pornô Em PortuguêsGianna Micheals OnlyfansBrazzers Ad PornGirlsdoporn 404Big Boobs Blonde NakedSkylor MoriVídeo Pornô BrasileirosSexy Videos Miya KhalifaAngela White Sex VideoKareena Kapoor Pron50 Years XxxChut Ki Chudai FilmNew Chuda ChudiEnji Night NudeChut ChodnaDesi Mallu Hot VideosCity Girl SexAubree Valentine PovLesbian Seduce PornSunny Leoner XxxBokep Jepang FullMckinzie Valdez PornRed Tube CategSweetiefoxAlina Becker NudesPorn Hub MidgetsAnal EboniesHqpornwrPornographie BrazzersPhineas And Ferb Porn ComicsYound DevotionTna PornhubPorn ChatroomXx Video BihariHenti TitsLina BelfioreVillage Home SexWwe Divas PornographyAvaadams VideoEsscortR34pokemonGordita PornTaylor GirlzBrazzers The MovieSonu Gowda XvideosMoti Gand Wali Sex VideoArikytsya LeaksIndian Old Lady SexFull Figured PornTube PornographiqueReal Sex HboJav PicsXxx BurkaBf Filmen HindiMia Melano ComCuckqueaning PornLeaked Videos Of CelebritiesDesi Sex Mms HindiScrew My Husband PleasePenes Negros GrandesTeam SexXxxhd MomBrown Bunnies PornRule 34 .vomBig Titts CompilationIran Xxx VideoGranny Porn VediosSindhu XxxPantyfreeksпежня