door Winterpret in Binnenland  ·  46 Reacties

  • 3
  • 965x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tuurlijk moet een vrouw aan de zelfde eisen als de man voldoen voldoen,als ze de zelfde taak willen gaan uitvoeren
Want die eisen zijn natuurlijk niet voor niets opgesteld.

1
1 Hangingmen

jammer dan..
brandweer is niet voor watjes.
100 treden met 42 kg op je schouders.
eitje

5
2 chouffleur

Dus als zij mee gaat moet een ander maar 2x lopen ofzo?
Of we krijgen verschillende ploegen voor verschillende branden?

Ik vind het sowieso belachelijk dat een streek afhankelijk is van de vrijwillige brandweer.. die zijn bedoeld als extra inzet niet als vervangende inzet...

1
3 Aunti

2 dames voor 1 kerel?

1
4 Wild Rover

Sommige feministen moeten toch eens gaan beseffen dar er geschillen zijn tussen man en vrouw. En ipv mekaar tegen te werken kunnen we beter aanvullen . Maar dat betekend wel dat het huidige feminisme moet hervormen/verdwijnen. Anders blijf je deze niet productieve onzin houden.

6
5 solidsteel

Geschillen=verschillen

0
6 solidsteel

Kwestie van taken aanpassen aan de persoon in kwestie, (man of vrouw).
Niet alle taken vereisen fysieke kracht en/of uithoudingsvermogen.

15
7 Mappie

@7 : Dit is een compleet kul argument ! De brandweer is een relatief kleine organisatie waarbij er weinig diversiteit in functies is. Er zijn nu al te weinig vrijwilligers, als je dan ook nog toestaat dat niet iedereen alle taken aankan dan wordt het helemaal ondoenlijk om een team bij elkaar te brengen als een incident is.
Daarbij stoort het mij enorm dat u alweer met de glijdende schaal aanpak begint. Nee, we gaan de opzet van de brandweer niet aanpassen omdat mevrouw Traas haar gelijk wil halen !

4
8 Winterpret

Hey @1 tm @5 ik wil jullie wel eens horen als jullie woning afbrand, en alleen geblust had kunnen worden door de vrijwillige brandweer uit uw regio. Marja die bestaat uit vrouwen en laten die nou net volgens jullie niet goed genoeg zijn om een waterslang vast te kunnen houden. Door dit soort testen in te voeren zorgt de brandweer alleen maar voor een snellere leegloop bij vrijwillige korpsen. En dat zijn juist de korpsen in dorpen en kleine steden. Beroeps brandweer mensen hebben de hele dag de tijd om te trainen voor de test. Vrijwilligers hebben naast hun gezin en brandweerkorps ook nog een gewone betaalde baan. Dus spreek niet over gelijkwaardig werk als je er zelf geen biet van weet!!!

13
9 Een hardwerkende ZZPer

Het is heel simpel, wie draagt dat slachtoffer naar buiten? Ik weeg 118kg. en doe regelmatig mee als slachtoffer met oefeningen van reddingsbrigades en brandweer.

Ik zie het al gebeuren dat ze mij moeten laten liggen in een brand omdat een vrouw van 50kg mij niet kan tillen.. Fijne gedachte.

Dus het is geen discriminatie. Je wil brandweer zijn, waarin nu net eens niet word gediscrimineerd, maar de eisen zijn dus erg hoog. Pech dames, en ook sommige heren waarschijnlijk. Denk ook eens aan de slachtoffers, daar doe je het voor. Kun jij die niet helpen, dan ben je ongeschikt... Sorry, maar anders zie ik het niet..

3
10 Logic

Dus vrouwen kunnen niet meer bij de brandweer ? Ze kunnen toch twee conditietesten maken, deze voor de mannen en dan een aangepaste voor vrouwen. Dat doen ze in de sport toch ook.

17
11 Neem me niet kwalijk maar...

@8 U wilt graag dat alle vrouwen weer vertrekken bij de brandweer, althans dat haal ik uit uw commentaar. Zoals deze mevrouw vertelt in haar verhaal is het in haar situatie als chauffeur totaal niet realistisch dat zij in haar regio een gebouw indoet van 100 treden hoog. Daar komt bij, ze is chauffeur en pompbediende. Die taak is bij het voertuig en niet op de 6 de verdieping van een flat. Zelf jarenlang als ambulanceverpleegkundige gewerkt en ik zag bij branden ook vaak dat bevelvoerders helemaal het rampgebied niet ingaan. Dus is er wel zeker een verdeling van taken binnen de brandweer, en kan je daar dus prima testen op aanpassen. Iedereen doet waar hij of zij goed in is.

6
12 Een hardwerkende ZZPer

@9 : U stelt de conditietest ter discussie en dat is een valide argument. Als de conditietest veel te zwaar en z'n doel voorbij schiet dan moet je de test aanpassen. Ook haalt u het verschil tussen beroeps en vrijwillige brandweer aan, ook een valide argument, maar de discussie in @1 -@5 gaat erover of er wel of geen verschil zou moeten worden gemaakt tussen mannen en vrouwen. En op dat punt ben ik van mening dat dat niet het geval zou moeten zijn.

0
13 Winterpret

belachelijk, er zullen best taken zijn die vrouwen kunnen uitvoeren in de actieve brand bestrijding.

5
14 Hein2

@8 "Dit is een compleet kul argument !"

Sorry, maar ik vind het juist absurd om iemand te weigeren voor chauffeursdiensten of meldpuntdiensten b.v. omdat men fysiek niet in staat is trappen op en af te rennen.

7
15 Mappie

Als een man die test niet haalt is hij ook niet geschikt voor die functie en zit er geen discriminatie in.

0
16 eigenmening

@12 : Ik schrijf nergens dat ik de vrouwen uit de brandweer wil hebben, integendeel. Dat wil u mij wellicht graag in de mond leggen om mij als vrouwenhater weg te kunnen zetten om zodoende mijn argumenten als discriminerend af te kunnen doen.....het beproefde concept in Nederland om de discussie in je eigen voordeel te sturen.

Ik ben juist van mening dat deze hele discussie de positie van vrouwen juist niet ten goede komt. Kijk maar welk commentaar er al in dit forum staat.
Dat er verschillende werkzaamheden zijn in het brandweervak is duidelijk maar dat we dan verschillende taken moeten gaan maken voor mannen en vrouwen omdat er een conditietest is ingevoerd stuit mij tegen de borst. Ja, er zijn bevelvoerders met andere taken, maar er zijn geen 20 verschillende functies van receptioniste tot accountmanager binnen de vrijwillige brandweer. Als er een incident is moet er snel een team klaar staan. Er zijn al weinig vrijwilligers en als we dan ook nog uit 2 chauffeurs, 3 slangvasthouders, 4 spuiters, 2 bevelvoerders, 2 gebouwinrenners en 3 eerste-hulpers 's nachts een functioneel team moeten gaan vormen dan kun je de vrijwillige brandweer wel opheffen.

0
17 Winterpret

@15 ik raad deze vrouw een combinatie aan van hard trainen en gezond eten, dan haalt ze het de volgende keer wellicht wel.

En ja, mannen hebben hier een voordeel. Net zo goed als meisjes geschikter zijn voor ballet dan mannen, maar ik zou nooit pleiten voor het feit dat Scapino dan maar de eisen moet gaan aanpassen om de 'discriminatie' jegens mannen te verhelpen.

2
18 YeahWhatever

@15 de eisen zijn gelijk voor iedere vrijwilliger.
wat is daar fout aan

1
19 chouffleur

@11 : In de sport zijn er daarom ook verschillende wedstrijden....1 voor mannen en 1 voor vrouwen. Wilt u beweren dat er zodadelijk dan ook maar mannen- en vrouwenbranden moeten komen ?

0
20 Winterpret

Daar een brand geen onderscheid maakt tussen man en vrouw, lijkt het mij onverstandig om het bij de selectie van je vrijwilligers wel te doen

0
21 3RN5T

@20 In dit geval is een fysieke eis voor beide seksen terecht. Het werk is van dusdanige aard dat dus een auto met volledige vrouwelijke bemanning nooit uit zou mogen rukken als er twee testen zijn. Want ze kunnen bepaalde werkzaamheden nu eenmaal niet doen..

Dus nu willen vrouwen ineens positief gediscrimineerd worden???? Maar de veiligheid komt hierdoor in gevaar.. Dit geeft niet werkbare situaties, verwacht ik..

0
22 Logic

@20 nou nee dat wilde ik niet beweren. Ikzelf heb een prima conditie maar ik ben met m'n 53 kilo en totaal niet fors gebouwd niet geschikt om überhaubt een persoon te sjouwen laat staan daarmee nog trappen lopen. Dus ik WIL niet eens bij de brandweer. Maar er zijn zat stoere supersterke vrouwen die wel dolgraag bij de vrijwillige brandweer willen maar volgens de meeste reageerders hier krijgen zij nauwelijks die kans omdat er geen aparte (maar tóch ook heel pittige) conditietest voor vrouwen mag komen. Maar ja waarschijnlijk heb ik geen gelijk want haast niemand is het met me eens. Maar voorheen zaten er toch ook vrouwen bij de vrijwillige brandweer ? En straks dus niet meer. Hoe zit het dan met het leger ? En de ME bij de politie ? Ook maar de testen verzwaren ? Dat zou toch een ongewenste ontwikkeling zijn. Vind ik tenminste.

7
23 Neem me niet kwalijk maar...

Man of vrouw boeiend. Het gaat er om dat je als idividu de fysieke vraag aan kan. Niet meer niet minder. Dom gezever allemaal.

0
24 Ivo

@15 Wanneer het om leven en dood kan gaan, dan lijkt mij niet meer dan reëel dat je iemand die niet voldoet aan de fysieke ijzen de deur wijst.

De reden dat je geen vrouw bij de commando's zit, is niet omdat ze dat niet zouden mogen. Het is simpelweg te zwaar, omdat er een punt komt dat de gemiddelde vrouw twee keer haar lichaamsgewicht moet tillen, en erger als je buddy 100kg+ is. In 2004 wilde zo'n mafklapper (van der Knaap?) speciale eisen voor vrouwen introduceren bij o.a. Luchtmobiel. Dat heeft toen gelukkig geen doorgang gevonden, en het lijkt mij wenselijk dat dit bij de (vrijwillige)brandweer ook niet gaat gebeuren.

0
25 Bluth

Enerzijds heb ik begrip voor deze dappere vrouwen die hard hebben gewerkt om bij de brandweer te komen werken maar als ik me indenk hoe het is als slachtoffer van een brand: Zit je in de vlammen komt er een brandweervrouw maar helaas ben je voor haar te zwaar om te redden. dan toch maar een stevige brandweerman. Dat lijkt me geen discriminatie maar realisme. Alle materiaal moet toch ook aan minimumeisen voldoen en dan is het logisch dat er ook minimumeisen gesteld mogen worden aan de menskracht. Gelijke behandeling is wat feministen altijd nastreven en dan worden ze een keer gelijk behandeld en dan gaan ze klagen. Beetje....dubbel.

0
26 PFL

@14 . Koffie schenken voor de brandweermannen? Dat zou nou juist weer erg rolbevestigend zijn.

0
27 PFL

@23
Echt vroeger waren vrouwen van veel functies uitgesloten.
Was ook niet altijd terecht, maar:
Hoeveel vrouwelijke loodgieters zie je dagelijks?
Hoeveel vrouwen zie je op de vuilniswagen staan?

Er zijn nu eenmaal fysieke verschillen, waardoor bepaalde dingen gewoon niet verstandig zijn.

Politie is veel makkelijker voor vrouwen als de brandweer bijvoorbeeld.
Dat een agent klein is, wil niets zeggen. Ik ken vrouwen van 50kg die een man van 80 kg of meer beter kunnen overmeesteren als de gemiddelde agent. Dat is training, geen brute kracht.
Ze rennen vaak ook net zo snel.

De werkzaamheden en verwachtingen verschillen nou eenmaal. En soms kan een vrouw een man niet vervangen, en dat werkt bij andere dingen andersom net zo goed.. We zijn nu een maal verschillend..

0
28 Logic

Er zijn genoeg vrouwen die dit fysiek ook kunnen. Wat veel belangrijker is dat je rustig blijft en niet in paniek raakt als je een brandend gebouw betreedt (met perslucht) waarin, door rookontwikkeling, niets meer te zien valt. Selecteren op hiervoor geschikte eigenschappen lijkt me relevanter. En honderd procent op elkaar kunnen vertrouwen. Want je gaat altijd met z'n tweeën naar binnen.

3
29 Yesterday

@23

Je kan toch wel begrijpen dat het hier gaat om het redden van mensen levens.
De brandweer test is opgesteld met het oog op wat brandweer lieden gemiddeld te verduren krijgen in de praktijk.
In de praktijk krijgen vrouwen ook geen aparte brand ingesteld op vrouwen en hun kunde net zoals in het leger in de praktijk ook geen opstapje bij een hoge muur is voor vrouwen zoals bij de hoge muur op de stormbaan voor vrouwen.
Hoeveel mensen moeten er dood gaan voor we uit het politiek correct tijdperk van realiteit ontkenning komen? Gevoelens boven feiten is het in wezen.

1
30 siberianhotsprings

@30 je hebt wel een punt, maar...de brandweer doet toch veel meer dan mensen uit brandende gebouwen redden ? Ze zijn er ook om kinderen te bevrijden als ze ergens klem zitten, dan is een vrouw erbij ook fijn. Of bij verkeersongevallen auto's open maken...of ondergelopen straten leegpompen...

2
31 Neem me niet kwalijk maar...

Aangezien de meesten hier vinden dat de vrouwen maar weg moeten bij de brandweer als ze de testen niet kunnen halen, dan vraag ik u allen ook om zich even aan te melden als vrijwilliger bij de plaatselijke brandweer. Want u allemaal als stoere sportieve en behulpzame mannen zie ik nog niet vooraan staan bij de werving van nieuwe brandweer personeel. Dus mannen hier op dit forum, geef je huidige baan deels op, vergeet deels je privé leven, en vervang per vandaag alle vrouwen die de brandweer test niet halen met uw lichaam en super krachten. U weet toch allemaal wel dat de vrijwillige brandweer al jarenlang een tekort heeft aan personeel ? Dus meld t u vandaag allemaal maar aan, dan kunnen de (volgens u zwakke vrouwen) weer achter het fornuis. (sarc)

6
32 Een hardwerkende ZZPer

Men zou serieus moeten kijken waarom men deze test zou moeten kunnen. Als men dit goed kan onderbouwen dan is het helaas voor de mensen, die het niet kunnen halen. Als de onderbouwing niet goed genoeg is valt er af te vragen welke eisen er dan gesteld worden en ook deze nieuwe (lichtere) eisen dienen dan ook voor beide geslachten te gelden. Het is duidelijk dat diegene, die op dat moment dienst heeft en/of oproepbaar is in staat moet zijn alle voorkomende taken uit te kunnen voeren en in dit opzicht mag er dus geen onderscheid gemaakt worden tussen de geslachten.

0
33 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Wat doen praktiserende moslimbrandweermannen eigenlijk tijdens de rammadan?
Verplicht verlof? Alleen nachtdiensten draaien?
Bij iedere rammendan gerelateerde misdaad lees ik dat vasten extreem zwaar is. Dat je dan aggressief wordt, waanvoorstellingen krijgt en verzwakt.
Allemaal dingen die zeer ongewenst zijn bij de brandweer. Uiteraard ook bij de politie. Eigenlijk bij iedere ander baan ook.

1
34 Rex

@32
Ik ben niet van mening dat vrouwen niet bij de brandweer mogen, maar dat er een test is voor beide seksen... Iets heel anders. In geval van nood moet ook de chauffeur de brand in. Want het is een brandweer... Soms wisselen ze elkaar af, en ik zie al dat ze dan rekening moeten gaan houden met de vrouwen die dat niet mogen gaan doen, werkt toch niet...

En als blijkt dat de brandweer met tekorten kampt, moeten de gemeentes en regering maar met een plan komen. Desnoods meer vaste krachten.
Bijna alle op vrijwilligers draaiende organisaties hebben problemen met het werven van vrijwilligers...

0
35 Logic

Ik heb les gegeven bij de brandweer en zo ook mijn toenmalige partner leren kennen die dus beroeps brandweerman was. We zijn zo'n 9 jaar een stel geweest. Ik kan dus wel zeggen dat ik aardig wat van het reilen en zeilen binnen de brandweer weet.

Laat ik beginnen over de toen gangbare fysieke test. Die was niet goed kan ik je vertellen. Er werden namelijk normen gesteld aan de hand van leeftijd, gewicht en ja wel, geslacht.
Dat wilde dus zeggen dat een brandweerman van 25 jaar met een laag lichaamsgewicht aan veel hogere normen moest voldoen dan zijn collega van 50 met een hoog lichaamsgewicht. Laat staan als die laatste een vrouw was. Maar ze gaan wél samen die brand in.
Over dat lichaamsgewicht was ook veel discussie. In de sectie van mijn toenmalige partner zat een lange, stevige en zeer gespierde man van 32 jaar. Die werd op een gegeven moment bedreigd met ontslag wanneer hij niet stevig af zou gaan vallen. Er werd bij het meten namelijk alleen naar leeftijd, lengte en gewicht gekeken, en niet naar lichaamssamenstelling. Hij bleek bij de meeting maar 9% vet te hebben terwijl een gezond percentage 14-17% bedraagt. Spierweefsel weegt ook veel zwaarder dan vet. En toch moest hij dus afvallen volgens de brandweertesten.

De situatie die ontstond met al die verschillende normen was er dus eentje waarbij de gezonde mannelijke collega (bv mijn toenmalige partner) een brand werd ingestuurd met een veel minder sterke vrouw met een mindere conditie. Maar als hem iets gebeurde, was zij niet in staat om hem daar uit te krijgen. Dat is een situatie die je niet zou moeten willen hebben.

Alleen als chauffeur dan? Een chauffeur is ook pompbediende en moet dus ook koppelingen kunnen maken, kranen kunnen openen e.d. In de praktijk zagen wij dus dat veel vrouwen die wel door de testen kwamen, dat regelmatig niet konden. Ze misten daarvoor gewoon de kracht en moesten dan een collega aanschieten (die een andere taak uitvoerde) om even te helpen. Die situatie moet je niet willen.

Daarnaast betreffen de meeste uitrukken geen brand maar dingen als hulp bij beklemmingen (met zeer zware apparatuur), assistentie van de ambulancedienst bij het uit huis halen van een zwaar persoon (ook zwaar dus), het verwijderen van omgewaaide bomen (ook aardig zwaar) en het verwijderen van olie op het wegdek (echt loodzwaar op warme dagen in je dikke uniform).

Brandweervrouwen zijn dus met regelmaat een blok aan het been van hun mannelijke collegae en af en toe zelfs een verhoogd risico voor de veiligheid.

Dan is er nog een puntje: Brandweermensen zijn veel van huis. Naast de normale werkdagen nog de vaste oefenavonden maar ook uitjes, feestjes, gezamenlijk sporten buiten diensttijd enz.
Dat er dan in een sectie ook een vrouw rondloopt kan zorgen voor wrijvingen, vooral op het thuisfront. Dat je man voor de derde keer die week een avond iets op de kazerne gaat doen wordt toch ongemakkelijker als dat niet 'met mannen onder elkaar' is. Wantrouwen, achterdocht.. ik heb het allemaal voorbij zien komen, net als enkele affaires.

Ik ben vrouw en ik ben geen voorstander van vrouwen als brandweerman.

0
36 Mariska3

@36 Zeer netjes verwoord, en geen speld tussen te krijgen. 100% mee eens..

0
37 Logic

"conditietest is discriminerend, vindt zij, omdat die geen rekening houdt met verschillen tussen mannen en vrouwen."

Definitie van discriminatie*:
Discriminatie betekent letterlijk "het maken van onderscheid.
Onder discriminatie verstaat men het anders behandelen van mensen of groepen..... op basis van uiteenlopende kenmerken zoals ......., sekse, ....., enzovoort."

"De nieuwe conditietest is discriminerend, vindt zij, omdat die geen rekening houdt met verschillen tussen mannen en vrouwen."

Dat klopt dus niet, de test is juist NIET discriminerend, maakt nu juist geen onderscheid.
Ze wil dat er WEL gediscrimineerd ( onderscheid gemaakt) wordt.
Als ze gelijk zou krijgen komt er dan ook een aparte test voor kleine schriele mannen ...?

Bron* : https://nl.wikipedia.org/wiki/Discriminatie

0
38 kenny013

@32 Wanneer man en vrouw solliciteren voor dezelfde functie, moeten de gestelde eisen exact hetzelfde zijn. Zijn deze niet hetzelfde, dan is er sprake van discriminatie op basis van sekse.

Je zou een andere test in kunnen voeren, een lichtere versie, maar dan kom je gewoon niet in aanmerking voor bepaalde taken. Zo hebben bij de meeste westerse legers vrouwen lichtere bepakking bij de opleiding, en dat is de reden waarom we vrijwel nooit vrouwen aan de frontlinie zien, omdat zij dat niet mogen omdat ze de lichtere bepakking hebben gekozen.

1
39 Bluth

Het kan prima.

Drentse brandweervrouwen halen conditietest wel #rtvdrenthe

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/123490/Drentse-brandweervrouwen-halen-conditietest-wel

3
40 Yesterday

Een verschil in conditietest is prima, maar dan moet het verschil in salaris er ook zijn. Niet dat straks alle vrouwen alleen maar chauffeur gaan spelen en de slang moeten/kunnen vasthouden, zodat de mannen het meest gevaarlijke werk moeten doen, voor hetzelfde salaris.
En als ze gelijk krijgt, dan dan wil ik alleen gered worden door een man. Omdat ik niet halverwege de trap achtergelaten wil worden.

0
41 Ikzeg:

36 je hebt me overtuigd. Ik zie nu in dat ik geen gelijk had. Weer wat geleerd zal ik maar zeggen .... en excuus, mensen !

0
42 Neem me niet kwalijk maar...

@19 "de eisen zijn gelijk voor iedere vrijwilliger.
wat is daar fout aan"

Niets, zolang het vrijwilligers zijn die dezelfde taken moeten uitvoeren, maar ik heb er een probleem mee om te geloven dat iedere vrijwilliger geschikt moet zijn voor alle taken binnen de brandweer.

Er zijn toch ook genoeg functies die door vrijwilligers worden ingevuld buiten het "veldwerk" om.

Laat eenieder doen wat hij/zij kan.

0
43 Mappie

@27 " Koffie schenken voor de brandweermannen? Dat zou nou juist weer erg rolbevestigend zijn. "

Misschien wel, maar ik kan me voorstellen dat deze brandweermannen het wel heel prettig vinden dat de koffie klaaar staaat als zij terugkomen van een karwei en er helemaal niet op zitten te wachten om dat zelf nog te moeten doen.

1
44 Mappie

Geef vrouwen 8 kilo minder gewicht mee probleem opgelost. Vrijwillige brandweer staat te springen om mensen waanzin als goede mensen afgewezen worden. Straks vallen er doden door onderbezetting.

2
45 Dian

@45 : Idd . Geef ze gewoon geen brandweerpak en dan kunnen ze ook ff meedoen.

0
46 solidsteel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@131 Waarom hebben vrouwen kleinere voeten dan mannen? Zodat ze dichter bij het fornuis kunnen staan.Er zitten veel vrouwelijke hormonen...

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ThWil
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Kunnen al die alpha aapjes niet ten strijde trekken, dan hoeven de gewone man en vrouw zich verder niet meer druk te maken. ...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Offtopic

@2698Blijft vreemd dan dat je daar bij de aanmelding dan niet op geattendeerd wordt en dat daar ook niets in de huisregels over vermeld staat....

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

katootje huisman 12:58 (0 minuten geleden)aan redactieHierbij geef ik de opdracht aan Nieuwskoerier mijn gegevens te verwijderen , inhou...

6 minuten geleden geplaatst door Olivia

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@15 Als ik iemand vertel dat ik de bijbel aan het lezen ben, dan denken autochtonen dat ik gek ben. Misschien kunnen we dit ook realiseren voor ...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@15 Tijdens de geschiedenislessen op school meer aandacht voor het foute verleden van de islam?...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@33 Je hebt de verkeerde persoonsvorm gekozen, het is namelijk de 1e persoon enkelvoud....

11 minuten geleden geplaatst door ThWil

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@6Het MO valt ons op een andere manier en via een andere weg aan.En daar zijn ze al goed ingeslaagd....

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Misschien meer aandacht voor de holocaust tijdens geschiedenislessen. En misschien meer geschiedenis lesuren?...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@32 Er is geen rugzakje. Je kletst. ...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Japanese Father In Law XxxIndian PissingAnal DestroyedKaamwali PornAnal QueensAdult GifScanhentai VfMonkey VoyeurMarwari XxxAkka NudeKelsu MonroePorn Magic Movies래전드야동Xxx Sexy Video IndanBlackloadsSex PovGlory Hole BjVillage Sex GirlSex China ComCarolina Ramirez TsScarlettkisses PornGangbangcreampie.com69 Position SexualTove Lo NudeHd AbşaAttack On Yitan PornAletta Ocean Behind The ScenesJapness Adult MoviesCumswallowingmovies.ㅓㅁ프ㅐㄴㅅHandjobe CompilationBa Pass MovieNew Hd XxIndian Nangi VideoBig Titted ItalianBrandi-love-femdomKoi KatsuHarry Potter Porn ParodySilver DadiesCreampie VidesDexters Laboratory PornEnglish Sexy Video BfAriana HasimotoXvideos01Cute XxDoctour PornMea MelobeBokep AvKept Secret PornMia Khalifa Ki Sexy PhotoIkumonogakari Ep 2Arab Sex HdAngela White ManuelHindipornmoviesCougar BbcNude ChickdCosplaysexualTune Porn StarQuadeinhos De SexoMila MalekovSabrina Nichole NudesNaked SwingersSexy Lea ThompsonBest Bbw PornGibby The ClosnHot Gym GirlsAnata Dake KonbanwaXxx HangamaSon XxxxXxx CexyDownload Kerala Sex VideosIndian Beautiful PussyEnglish Blue Full MovieOctavia Red AnalDillion Harper PeggingMovisexDad Dau XxxGirlfriendsilmsLivecamgirlsJav DownloaderLirescanTamil Sex Videos AllSniffies.conReal Stepsister PornFree Xxxxxx PornArmpit XxxWww.lesbian Sex.comXxxx Mom HotPawg TiktokNhentai EtNamitha BoobsXxx Video ArmySophia Castello PornSophie Lawson PornChudachudi Chudachudi ChudachudiBlowjob TutorialNxnx Hd VideoSunny Leone Ki Sexy Movie HdXhamksterPornos Amas De CasaAmerican_cakeBrother & Sister PornBest Porn ActorsXvideksPlantransexuelWww Xvideos Com Tags Xxx MoviesSambapornpoKathiyawadi Sexy VideoMalayalam Sex SceneVideo Of Tantra MassageFree Porn.cpmTs Wendy WilliamsSkyprivateThe Habibshow.comPictures Of Female NudesPron Best MoviesRuel 34.xxxIncestoxxxMilf NudesTs EmyleeBeautiful Nude WomanTamil Sex KathigalMiya Khalifa Xx VideosBrezer XnxxHd Pron VideosIntense Lesbian PornRecorbateVivasyteetOmegle AdultoHi Sex VideoGaysex Old ManIndianporn MovieAndhra Aunty Blue FilmShow Me Pornos MoviesMilla-snake NudeTykablesKore Gay PornPojemon PornMaa And Son XxxHumour PornographiqueXxx SelectedViagra Sex VideosSpying On Naked SisterXnxx FingeringsBangla Xxx Bf VideoNatasha Porn VideoXx Desi HotCrystal Rae BlackedSubmissive TeenagerSma Porn