Een burkini op het strand? Amsterdam wordt er niet warm van (parool.nl)


Met de enorme ophef over het burkini-verbod in Frankrijk in het achterhoofd nam Het Parool deze week de proef op de som. Conclusie na twee dagen in een burkini op Blijburg in Amsterdam en het strand van Bloemendaal: "Het interesseert helemaal niemand iets."Dat vertelt journalist Anouk Kemper, die namens Het Parool op twee van de tropische dagen van afgelopen week in knalroze burkini naar het strand ging. "Ik ben er door helemaal niemand op aangesproken", vertelt ze. "En toen ik na afloop zelf vroeg wat mensen ervan vonden kreeg ik louter reacties in de trant van 'moet je lekker zelf weten' of 'ik mag toch ook een trui dragen?'" t vertelt journalist Anouk Kemper, die namens Het Parool op twee van de tropische dagen van afgelopen week in knalroze burkini naar het strand ging. ...

door verwijderd in Politiek  ·  35 Reacties

  • 0
  • 621x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

En Bloemendaal dus ook niet.

1 verwijderd

Ach in Am kijkt niemand op van gayparades, klederdrachten en ook niet van dat soort Bondage kleding Alhoewel een bijpassend zweepje of hondenriem wel een aardige accessoire zou zijn question

2
2 Voxpopuli

Ach een minnares of minnaar of een minnaret.. vertel ?

1
3 Voxpopuli

Het aardige van het artikel is dat zij ervaart wat het is "om er niet bij te horen"
Dat zegt genoeg dus

1
4 Voxpopuli

@4
Ze had zelf het 'idee' dat ze er niet meer bij hoorde. Dat kwam uit haarzelf, niet vanuit haar omgeving..

Uit haar ervaring bleek dat niemand er ook maar enige moeite mee had. Ik denk dat er maar heel weinig moeite hebben met een boerkini, misschien alleen mensen uit Venlo..question

0
5 GreyB

@5 bekeerlingen zijn altijd een beetje de weg kwijt. misschien moet zij een strandrondje Nederland doen. En dan boerkinipunten uitdelen ?

1
6 Voxpopuli

@6
Is zij een bekeerling of nam ze alleen de proef op de som als journaliste?

0
7 GreyB

Ze kunnen gratis vitamine D krijgen als ze in plaats van die burkini een gewoon badpak aantrekken. Nee die bleekneuzen kom je zo meteen weer allemaal tegen wegens vitamine D te kort. De huid dient daar voor en moet je niet afdekken.

1
8 Eindpenthode

** gebruiker verwijderd **

@6 : Tsjongejonge : wat een vooroordelen!! Misselijkmakend!

CV Anouk Kemper :

http://anoukkemper.nl/files/cv-website.pdf

9 verwijderd

@9 dat zeg ik .. bekeerling.

0
10 Voxpopuli

@8 ook met kleren aan krijg je voldoende vitamine D binnen. Een tekort van vitamine D komt alleen voor bij mensen die aan bedlegerig zijn.

5
11 mike45
12 Voxpopuli

** gebruiker verwijderd **

@10 : Waar haalt u dat vandaan??

13 verwijderd

@10
Waar lees jij dat ze een bekeerling is?

1
14 GreyB

** gebruiker verwijderd **

Het Parool stuurde journalist Anouk Kemper (29) in boerkini naar Blijburg en Bloemendaal.

Tuurlijk, zoiets wil ik best proberen. Bovendien, zo'n vijf jaar geleden heb ik een dag in boerka rondgelopen op de UvA en HvA, ook voor een verhaal, dus zo'n boerkini doe ik ook wel even.

http://www.parool.nl/amsterdam/in-boerkini-naar-blijburg-je-moet-dat-lekker-zelf-weten~a4365218/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=97497c0d84f0cadedcb073b1019a9f3d482cabf6

15 verwijderd

** gebruiker verwijderd **

Domweg niet verder iets onderzoeken maar gelijk roeptoeteren : "bekeerlingen zijn altijd een beetje de weg kwijt" = @6 .

Dom, dom, dom!

16 verwijderd

@11 Hoe komt u daarbij dat mensen met kleren aan geen vitamine D tekort krijgen zelfs als je factor 50 gebruikt krijg je al een vitamine D te kort.

1
17 Rattocasi

Flutverhaal dat voorbij gaat aan de bittere werkelijkheid. Een vrouw in een boerkinie is gelijk herkenbaar als moslima. Daar durven autochtonen niet vrij-uit te spreken, de Gedachtenpolitie ligt zomaar op de loer. Als je al niet meer kunt zeggen wat je denkt, niet meer kunt schrijven wat je mening is dan zou je wel gek zijn om tegen een moslima te zeggen dat je die zwempakken in alle milieu-opzichten vervuilend vind. Angst heerst.

Flutverhaal in een flutkrant. Het Parool zal op termijn haar naam wel veranderd zien in; "Uw Sharia".

0
18 Sandor

Het Parool is een noodlijdende krant. Die doen alles, zelfs verkleedpartijtjes om de eventuele lezers te behagen. Gezien Amsterdam voor 75% uit allochtonen, waaronder voornamelijk Turken en Marokkanen bestaat is het logisch dat die krant zich met haar zotte nieuws op die groepen richt.

0
19 Sandor

Blijburg is een rijkeluisstrand, yuppies met blonde kindertjes. En wie zou daar op een opgespoten stuk zand aan die namaakzee, dat drooggelegde IJselmeer willen pootje baden?

Ik kijk naar buiten naar onze plas, daar zwemmen, dansen, zingen en verkeren de nazaatjes van ons Surinaamse Verhouding. Net Engels drop, kleurtjes op basis van zwart. Die kinderen, jongens en meisjes genieten van de heerlijke temperatuur, van elkaar, van de zon. Ze houden dan een wedstrijd: "Wie heeft het minste aan?"

0
20 Sandor

Blijburg. Alleen de naam al is om te janken.

0
21 Tsaar

Schrijfster vindt het gek dat ze er in die boerkini niet maar bijhoort. Maar niemand zegt dat, iedereen vindt het goed, mooi, prachtig, liberaal en vrijheid. Misschien schrikt zo'n milieuvervuilend pak vol lichaamsvocht wel af.

0
22 Sandor

Al die tranen op die boerkini. Als je niet beter wist zou je denken dat die foto gaat om een gestorven persoon van zwaar-katholieke afkomst. Paars als rouwrand, tranen vanwege het verdriet.

Het is duidelijk dat er aan die stranden geen boerkinicollagaas waren anders was schrijfster zo, met dat zwaar-katholieke tranen pak zo de aanpalende zee ingegooid.

0
23 Sandor

Wat erg, een gestudeerde dame die bij een noodlijdende krant werkt. Misschien kan ze Onze Man in Iran opvolgen. Die spreekt ook Arabisch en kan die fraaie taal lezen maar hij leest en schrijft ook het Farsi, de taal van de Perzen. Hij gaat weg want hij kan geen diepte-gesprekken voeren, te jong. Misschien kan deze geleerde het overnemen.

Wat een verhaal, die vrouw heeft universitaire studies gedaan, wellicht zwaar gesubsidieerd en dan gaat ze met haar kennis op een paar akelige strandjes wat onderzoek doen.

0
24 Sandor

Gekke mensen die bekeerlingen, overthe top in een religieuze verpakking paraderen.
Wel een mooie outfit voor een Bondage meesteres islam style.. question

0
25 Voxpopuli

Het is niet dat ik een geleerde in talen wil doen balen maar ze heeft wel een rare C.V.
Het lezen ervan valt niet mee.
Overal waar ze was, was ze er maar kort.
Voor deze dame lijken redactieburo's net zo klein als de ministrandjes van haar onderzoeksterrein.
Lees haar C.V. en dan lees je dat deze geleerde dame nergens geklijft nergens lang blijft.

Beter is als ze een volgende zomer eens in het Westerparkbad, hier in Amsterdam eens in haar bikini gaat zonnen.

0
26 Sandor

Dat is nou jammer, probeer je lekker een rel te creeeren, doet niemand mee. Het Parool is Elitair Links(lees: voor rijke Nimby's) en had gehoopt lekker te kunnen janken om het zgn rechtse gepeupel. Probeert mevrouw ook op Rotterdamse stranden topless te zonnebaden.... of is dat verboden door de baas omdat dan niet de nederlandse burgers getest worden om hun onverdraagzaamheid, maar een andere groep?
OT nederlandse nuchterheid bestaat nog.

0
27 Merlinswit

@9 Ach ik zie het acadeem, ja die zijn niet zo stom dat zij in een god of profeet geloven. dat is voorbehouden aan de mindertoebedeelde qua verstand.

0
28 Voxpopuli

Ik zou er zelfs niet van opkijken als van der Laan (PvdA) in een Burkini of Burka op het strand voorbij huppelt.

Ik zette de PvdA tussen haakjes, dan weet je meteen waar die ziekelijke adoratie voor de Islam vandaan komt. (lol)

0
29 Bakgraag

Waarom mogen mensen dan niet gewoon naakt open als ze dat willen moet dan toch ook kunnen zijn nudisten lekker dan ook toestaan.

0
30 Rattocasi

Kun je eigenlijk lekker zwemmen in zo'n burkini? En daarna..... Lekker liggen soppen in zo'n nat pak op je handdoekje.

0
31 LoydMorris

Er doemt toch iedere keer fifty shades of haram op in mijn hoofd als ik kijk naar dat strakke alles en nietsverhullende dominatrix bdsm pak..

0
32 Voxpopuli

Ik ben bijzonder benieuwd naar wat er zou gebeuren als die mevrouw zich in haar boerkini tussen de fundamentalistische moslims zou begeven en zich bekend zou maken als ongelovige...

0
33 Omega

@33 waarschijnlijk hetzelfde als je na het in de fik steken van het kruis op zaterdagavond een biertje doet en na het afdoen van de puntmuts blijkt dat er een Afro tussen zit .. question

0
34 Voxpopuli

wat een malligheid om hieraan conclusies te verbinden naar eventuele kritiek op de boerkini, ziet er op de foto gewoon uit als een moslima in een mooi jurkje. Zou wel eens de reacties willen horen als ze hiermee was gaan zwemmen en daarna druipend van het water, dat mooie jurkje strak plakkend op haar lijf, het water weer uitkomt. Krijgt dan toch een hoge zieligheidsfactor, hoor... en argh, daarna eh.. hoelang in die natte klof op het strand blijven liggen om het weer een beetje droog te krijgen, voordat je vertrekt?

0
35 Arlynn

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@56 Alles wat gericht is tegen de handelingen van de staat Israël is altijd omstreden en wordt al heel snel J(met een hoofdletter)odenhaat aang...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

DWZ
? Een heel bos kappen voor het bouwen van nóg een azc?

Goed bezig voor het klimaat en milieu hoor...Shampoo !...

2 uur geleden geplaatst door DWZ

Graaier1000
Muziekdraadje

Enigma - Sadenesshttps://www.youtube.com/watch?v=x4maoo4A3x4...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Vangelis - Conquest Of Paradisehttps://www.youtube.com/watch?v=WYeDsa4Tw0c...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Carl Orff - O Fortuna ~ Carmina Buranahttps://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

ERA - Amenohttps://www.youtube.com/watch?v=6xUnSVTh8fI...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Wes - Alanehttps://www.youtube.com/watch?v=3gl5OEZ8j_o...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Bob Sleebaan
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Beatrix met Poetin dat is not done. 😁Waar is Jesse klaver en Jan Paternotte?...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

The Foundations - Build me up buttercup (There´s Something about Mary - soundtrack)https://www.youtube.com/watch?v=vsqAYdFl9Bo...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jarabe De Palo - Bonitohttps://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Mother Exchange 5Pornos Gay En EspañolGay Omegle PornHpornerKonulu PornolaeVanessajamesvipFake Hub Full VideosBukkake CompliationSex Video PJackie Love LeakPunjabi PorneLiterotica CelebLucie WildeeMikey Madison NudeMalayalam Movie Sex SceneFull Hd Sexy Video Full Hd Sexy VideoBrattysis PornFree Lesbian Black PornLacey ChanningWetblowjobsMia Kalifa HotHotxxxxDoujin HentaiAdultsexgamesVideos Pornos FrançaiseBoobs SexTeens Bisexual PornBig Boobs GifsXfreehdافلام سكس كاملهOmegle.ccGas Station TwerkNaked NerdsJusy Hopps PornLivesexvideosKissing Her NipplesSexy Naked TeacherCrackheadsexEmily Willis Onlyfans LeakCliphunter.comnRule34 PahaelQuadrinhos 18Molly Red WolfJoanne Whalley NudeRachel.olivia NudeGhode Ka Sex VideoGay Cholo PornBebe Rexha HottestBoobs ChusingDevika Hot MovieNip ActivityHailey Rose Jules JordanBig Tit BimboAvery Black AnalCockold FeetRed ShadbaseTeen Snapchat NudesViolet Summers VideoDemirose Only FansAubree VelentineSub PornChaturbateebonyBob Le VoyeurShameless XxxJapanese Boobs Sucking VideosNude Black GirlsBrazzers TattooBokep MalaysiaDaughter Seduces Dad PornSara Wayne Callies NudeMaricar Reyes Hayden KhoWww.leolist.comMigit PornMobile Legends HentaiDiddly Asmr LeakedJudi West PornIndian Nude BeachDry Humping PronWebtoon App DownHentia MoviesCelebrity With NudesWildeerXnxviErotic HugDoctor Porn IndianAshenale TubeWyyleeSasha FoxXnxx BangladeshiXhamster CelebLacie May PornSiter And Brother PornHidden Cam Asian MassageAshley Evans PornH 漫[heyzo-3065] Nagisa ShinoharaNurse NakedMcstoryPamale RoisBleach Rule 34Shaline Woodley NudeTeena Porn HdSex Video Hindi VoiceHot Ass FuckBigboobsauntyStraight Hell Gay PornLink Rule 34Onlyfans PorniChez Glory HoleMasaladesi ComJessica Alves NudeIndian Old Aunty Sex VideoTushy Xxx HdLatina Pics PornSex Sex Sex Sexy VideoIndian Clg Girls SexChastity PornAftsexFilmes Pornor AmadorMujeres FoollandoPastor Dwayne DawkinsPorn Gay InteracialBig Boobs Sister XnxxPorn SpeedosThatniggatwinLisa Ann Hot VideoCeliberty PussyAlisn Brie NudeEmily Bright OnlyfansWhite Latina PornKareena Kapor XxxKortney CaneKim Kardashian Desnudaسکس خواهر برادرSexporn AssCheating Bigtitsسكس تيك توكIknowthatgirChanel Uzi NufePorn ThighsNarutohentaiLesbian Porn Old On YoungFull Hd Romantic PornNaughty Allie.Sex Tamil SexTabooporns ComInfluencerginewildBbc Blowjob3gp King HdJapanese Cheating Sex