door Havermout in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 3
  • 444x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geen donor (behalve door medische redenen)? Dan krijgt dat hypocriete persoon ook niets uit mijn lichaam!

11
1 upanddown

Het komende kabinet zal het volk verplichten donor te worden, Pia Dijkstra en Pechthold zullen in een koor uitleggen een mijlpaal te hebben bereikt samen met de u bent wel klaar met leven pil.

5
2 Voorzittershamer

Ik vind dat iedereen recht heeft omdat zelf te bepalen wat hij wilt.
Of die wel of niet donor wilt zijn.
En daar gaat niet D66 over.

2
3 annie

Ik wacht op het besluit van de eerstenkamer,keuren die de wet goed,dan wordt het een vette NEE
alleen al de walging dat deze vet van de D66(6) komt doet mij al kotsen.

4
4 moya155

Ik heb mijn ja al in NEE veranderd. Als mijn nabestaande er problemen mee hebben dat mijn organen gedoneerd worden wil ik ze dat niet aan doen. Zij mogen van mij beslissen of ze da toestaan of niet.

2
5 benbenieuwd

@4

Men zal bij goedkeuren wetgeving maken waarin geregeld word dat bij een opname in een verzorgingshuis de voorwaarde is de organen af te staan bij deud gaan, wil u dat niet dan geen toegang.

6
6 Voorzittershamer

Als mijn organen maar niet naar iemand gaan die zelf geen donor is vind ik alles best. Geen donor omdat het je keuze was, dan ook geen orgaan.

7
7 Dian

* Verwijderd door de redactie *

8 Undertaker

@3
Dat wil D'66 ook niet. D'66 vindt het belangrijk dat je wel bij leven al een keuze hebt gemaakt, en het niet laks voor je uitschuift tot dat het te laat is en je nabestaanden voor je laat beslissen.
@5 Als je je Ja in een Nee hebt veranderd, zal men niet meer vragen aan je nabestaanden of organen gebruikt mogen worden.

D'66 wil het proces alleen omdraaien. Nu is niemand donor omdat vrijwel niemand het codocil invult, en wij het daarom maar aan de nabestaanden moeten vragen.
Als iedereen automatisch op ja wordt gezet, hoopt men te bereiken dat men er over na gaat denken, en dan eindelijk actie gaat ondernemen.
Maar gezien de haat hier aan reacties, wordt er niet nagedacht

1
9 La Cabana

@8 Of we stoppen het in de shag en Schultenbrau! sarcasme.

4
10 Dian

* Verwijderd door de redactie *

11 Undertaker

@11 Zetpilletje!

4
12 Dian

** gebruiker verwijderd **

@4
Prima inhoudelijke reactie (NOT!).

@6 @2
Hoe komt u aan die theorie?
Van gebalanceerde reaguurder zit u nu opeens heel erg in de bange onderbuikhoek. Dat verrast me.

@5
Al zegt u 100.000 x "ja!" dan nog zijn uw nabestaanden in staat uw lichaam te onttrekken aan het donatieproces.
Andersom is dat onmogelijk.
Door 'nee' in te vullen ontneemt u uw nabestaanden dus de keuze.

@7
Ach, wat maakt het uit, u bent er toch niet meer en wellicht dat uw hart (of welk orgaan dan ook) bij de niet-donerende-ontvanger het inzicht biedt dat hij/zij nodig heeft om van de 'nee' toch een 'ja' te maken.

Dit filmpje ging enige dagen geleden viraal:
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/dad-breaks-down-listens-dead-10666935
Mensen die liever dat hart hadden verbrand begrijpen deze emotie kennelijk niet. Het zij zo. Een @4 vindt zijn walging voor een politieke partij belangrijker. Begrijpt u het? Ik niet.

@3
Welk recht wordt u ontnomen bij deze wetgeving?

13 verdwijderd21

* Verwijderd door de redactie *

14 Undertaker

@9 Bij geen besluit hebben de nabestaanden ook geen rechten meer om over jou te besluiten in de nieuwe wetgeving, zij worden hooguit geïnformeerd.
Daar zit de crux in, nu kan dat ook gevraagd worden en kan en mag men nee zeggen, zelfs bij een ja codicil.
Het gegeven dat er hier gereageerd wordt op deze manier betekend niet dat er niet nagedacht wordt, maar dat opeens een eisende overheid met dwang wel heel dichtbij komt, vandaar opeens die 175000 nee zeggers

4
15 chouffleur

@14 Jij wil een hele partij een zelfmoordpil toestoppen je bent ziek.

4
16 Dian

* Verwijderd door de redactie *

17 Undertaker

@14 LMAO ROFL....

3
18 Dian

** gebruiker verwijderd **

@8
U moordt mensen liever uit om te voorkomen dat mensen zichzelf op humanitaire manier het leven kunnen ontnemen.

Wat een mooie moraal heeft u ...

19 verdwijderd21

* Verwijderd door de redactie *

20 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

21 Undertaker

ik moet er niet aan denken dat eventueel een zware crimineel of ander gespuis met mijn nicotinevrije longen of alcoholvrije lever verder mag leven.

en o ja, mocht ik een aandoening krijgen en in aanmerking komen voor een donortransplantatie, dan zeg ik, laat maar. als het eind daar is, dan is dat maar zo. ik heb al genoeg meegemaakt in mijn leven.

1
22 Roomboterbabbelaar

@15
Bij een ja, mag de familie altijd nog nee zeggen!

1
23 La Cabana

@23 Nope , bij een ja is het over met de toestemming na het invoeren van deze wet.
Nu kan dat nog wel, maar als de nood hoog is, en er is een ja codicil dan wacht het uitname team niet op de familie.
Vanaf het moment van invoeren van de nieuwe wetgeving vervalt die eis van toestemming en resteert hooguit een informatieplicht.
Lees u eens in, in de begeleidende wetstekst

4
24 chouffleur

** gebruiker verwijderd **

@22
Als u dat zo belangrijk vindt, dan vinkt u 'nee' aan ipv 'ja'. U krijgt daar zelf minimaal 7 keer de kans toe en ook uw nabestaanden kunt u instrueren keihard 'NEE!' te roepen als die arts 'dé vraag' aan hen stelt.
Gunt u uw longweefsel niet aan een kind van 14 met OCPD? Of uw prachtige lever aan een twintiger met leverkanker? Alleen omdat er een kans bestaat dat uw donatie bij iemand terecht komt waar u het niet mee eens bent stort u anderen willens en wetens in de ellende, ook de onschuldigen (en dat zijn er gelukkig veel meer dan schuldigen).

25 verdwijderd21

** gebruiker verwijderd **

@24
U schrijft:
"Nope , bij een ja is het over met de toestemming na het invoeren van deze wet. "

Dat zou mijn voorkeur hebben, degene die doneert bepaalt of hij/zij dat wil, níet de nabestaanden.
Maar ik zou graag van u een verwijzing krijgen want volgens mij houden de nabestaanden (helaas) dat recht.

26 verdwijderd21

@26 Nu is een nee van de nabestaanden echt nee
Straks krijgen nabestaanden wel een mogelijkheid orgaandonatie tegen te houden. Ze moeten aannemelijk maken dat de overledene geen donor had willen zijn, of dat hij of zij bijvoorbeeld de post nu eenmaal nooit geopend heeft. Een arts kan ook afwijken van toestemming als nabestaanden ernstige, emotionele bezwaren hebben.

3
27 chouffleur

Ik zou weleens willen weten wat het percentage is onder mensen met een allochtone/migranten, en of islamitische achtergrond, hoeveel daarvan bereid zijn om hun organen te doneren! Of is dit een typisch westers fenomeen waarbij erg wordt gericht op het aankweken van een (niet) bestaand schuldgevoel zo van: "je bent een schoft als je jouw organen niet af wenst te staan na je dood" Ik heb er een vaag vermoeden van dat ook dat grotendeels éénrichtingsverkeer is.

3
28 Bleke Betty

@25
U bent zo iemand die raaskalt over dat arme kind wat dood gaat omdat wij niet willen doneren.
Die zielige verhaaltjes. Er zijn ook andere verhalen. Ik ken iemand die op zijn 5oe 'nieuwe' nieren kreeg, zwaar alcoholist en uiteindelijk heeft hij nog een keer donor-nieren gekregen. Hij bleef stiekem drinken en is uiteindelijk overleden. Een achternicht van mij die overleed en haar organen had af gestaan lag opgebaard en tijdens de condoleance zag iemand dat er bloed liep uit haar ogen. Erg akelig voor de nabestaanden die met een doekje deze bloedtranen moesten wegvegen. Zal wel een uitzondering zijn, maar het gebeurt! Daarbij zijn niet alleen moslims strikt in het niet willen schenden van het lichaam na de dood. Iedereen heeft een onvervreemdbaar recht op de integriteit van zijn EIGEN lichaam!

4
29 Bleke Betty

@27
Daar komt nog bij dat men er voor het gemak maar even niet bij stil staat dat het niet eens mogelijk is. Nu al gaat zo'n beetje een derde verloren, vanwege de tijdsdruk, vanwege de financiën van het ziekenhuis, de beschikbaarheid van specialisten en alles wat erbij komt kijken om zo'n orgaan te verwijderen, te matchen met potentiële donoren, de beschikbaarheid van de juiste donoren, enz enz.... Dus het is ook nog eens behoorlijk geblaat voor de Bühne.

3
30 Bleke Betty

@29

En dus vink u "nee" aan op het vragenformuliertje. Vreemd dat iedereen hier zo'n kouwe drukte over maakt. U bent in één minuut klaar met inloggen en invullen, en u hebt nergens meer last van. De rest is allemaal emotioneel geklets, onbegrip en angst.

Totdat... u zelf opeens een nieuw orgaan nodig hebt. Dan piept nagenoeg elke tegenstander anders!

2
31 weerman

@24 https://onlybyme.nl/personal-co/nieuwe-donorwet-wat-houdt-die-nu-precies-in/

Uit het stuk; Gaat de nieuwe wet nu in de praktijk ook echt meer orgaandonoren opleveren?

Helemaal zeker is dat niet te zeggen. Waarschijnlijk komen er meer mensen op de lijst die zich registreren als orgaandonor, maar de familie behoudt het recht om te kiezen voor het niet doneren van de organen na het overlijden van de donor.



Misverstand
Het is een misverstand om te denken dat met de nieuwe wetgeving iedereen automatisch donor wordt. Veel Nederlanders dachten bij het horen van de wetswijziging dat de overheid nu voor je ging beslissen. Er ontstond een dusdanige discussie dat alleen al in september 2016 ruim 4500 mensen hun keuze om donor te worden terugdraaiden. Het blijft echter de bedoeling dat je zelf je keuze registreert. De overheid stuurt je een brief met het verzoek via een registratieformulier door te geven of je wel of niet als donor aangemeld wilt worden. Heeft de overheid na zes weken nog geen reactie van je mogen ontvangen, dan ontvang je een tweede verzoek om alsnog je keuze te registeren. Doe je het dan nog niet, dan word je geregistreerd als zijnde geen bezwaar, hiermee wordt de keuze overgelaten aan de nabestaanden. Zoals je leest blijf je dus zelf altijd de beslissing houden en wordt er niet door de overheid over je organen besloten. Bij mensen die wilsonbekwaam zijn, zoals dementerenden en verstandelijk gehandicapten wordt er altijd door de arts overlegd met de nabestaanden.

https://www.eerstekamer.nl/behandeling/20131219/voorstel_van_wet_zoals_gewijzigd/document3/f=/vjfsk8g1xlzf.pdf
https://www.eerstekamer.nl/behandeling/20161108/voorlopig_verslag/document3/f=/vk91edfk4xym.pdf

1
32 La Cabana

@25 uw bedoelingen zijn niet verkeerd, maar de mensen met schuldgevoelens opzadelen werkt averechts. De kerk heeft dat ook gedaan ('zonde'). Uiteindelijk werkt dat niet. Men moet er een goed gevoel, geen schuldgevoelens bij hebben.

1
33 Myth63

** gebruiker verwijderd **

@29
U schrijft:
"U bent zo iemand die raaskalt over dat arme kind wat dood gaat ".

Dank u voor dit hokje.
In geval van donatie is er altijd een zeer dringende reden om die operatie uit te voeren. Of dat nou bij die crimineel is die door @22 ("zware crimineel of ander gespuis") werd opgevoerd of dat zielige meisje (waar ik het over had) doet niet zo terzake, er wordt hoe dan ook een groot medisch probleem voor de patiënt mee opgelost.

Ik kan me eenvoudig niet voorstellen dat iemand dat níet zou willen maar leg me erbij neer dat dat nu eenmaal zo is.

Wat ik vermoeiend vind zijn die mensen die de meest belachelijke redenen verzinnen om het wetsvoorstel te kielhalen. Het enige dat ze gevraagd wordt is duidelijk te maken wat hun keuze is.

@33
Nope, het gaat mij niet om schuldgevoelens, het gaat me om de achterbaksheid mensenlevens te offeren omdat men weigert een vinkje te zetten.
Er is werkelijk niemand die eist dat iemand anders zijn organen doneert. Het is dus ieders recht níet te doneren. Waar ik een beetje opstandig van wordt zijn de non-argumenten om dat niet te willen.

34 verdwijderd21

@34
Ik heb mijn hele leven bloed gedoneerd en daar laat ik het bij. Ik wil wel organen doneren maar dan alleen aan mensen die zelf ook doneren. Als ik niet doneer dan wil ik ook niets van een ander.
Ik accepteer dat het leven eindig is en ben niet bang voor de dood, en de dood moet nu eenmaal een oorzaak hebben. Anders implodeert de planeet nog door het aantal mensen.

2
35 Bleke Betty

Het is heel simpel, wenst u geen donor te zijn dat verspeelt u meteen het recht op een orgaan als u dat zelf nodig hebt.

2
36 arcenist

** gebruiker verwijderd **

@35
Dat is uw goed recht natuurlijk. Alleen is het (voor zover ik weet) niet mogelijk om dergelijke beperkingen op te geven bij donorschap. Wel jammer dat u op deze manier ook 'de goeien' laat lijden.

Denkt u dat de optie voor voorkeuren tot meer geholpen patiënten zal leiden? En naast wederzijds donorschap, kunt u nog andere voorkeuren verzinnen die wat u persoonlijk betreft ethisch door de beugel zouden kunnen? Wellicht is dat een opening in de vast lijken te zitten discussie.

37 verdwijderd21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Ukraine Situation Report: Poland “Ready” To Host Nuclear Weapons

Ze zijn gek geworden. Knettergek....

zojuist geplaatst door wildersfan

wildersfan
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

Hoge piefen vind je niet in de loopgraven. Terwijl dat juist degenen zijn die best een arm, been of oog kunnen missen. Als je een kaak mist, dan...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ThWil
Turkije spreekt steun uit voor Rutte als Navo-chef

De titel van het artikel correspondeert niet met de inhoud. In feite dus fake nieuws. ...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

wildersfan
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

Wat moeten ze met al dat materieel. Ze hebben geen troepen en geen munitie. Ik weet niet of de tentoonstelling in Moskou dit wel allemaal kan he...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ThWil
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@16 Je moet weten wie op welke positie zit in die hele asielaanvraagprocedure. Het zal me niet verbazen dat op beslissende posities ook vaak men...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Muziekdraadje

@3126Fijn dat je er weer bent na zo'n moeilijke tijd en dat het goed met je gaat.🤗speciaal voor jou, de grootste artiesten bij elkaar:...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Schotse premier Yousaf stapt op na val coalitie

Da's toch geen Schot, zou Derksen zeggen. . . . ...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
‘We moeten nu CO2 gaan verwijderen willen we de opwarming beperken’

@5 Het Sprookjesbos is natuurlijk niet echt een maatstaf Vageali6888. ') ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mac Benac
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@7 Het is niet mijn stijl, maar waar staat dat je niet op de man mag spelen? Het is toch de persoon achter een mening die idioot is....

14 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Muziekdraadje

The Kinks - All day and all of the nighthttps://music.youtube.com/watch?v=F4DV-5d6a5g&si=OKIuwd4UmTvPROpA...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Boobies LickingLatina Porn StartsRupa Ganguly HotBrazzers Hd Porn ComMy Pervy Family PornIndian Auntys PornPorn Indian SeriesNepali Xxx MoveSon Friend Sex VideosMilfthongFurry Porn AnimationVintage Erotic FourmNubilesGali Mein Aaj Chand Nikla LyricsIndian Audio XxxBoy And Boy Sex XxxChut Sex IndianElsa Jean FacialMobileporn GameHeavyr R ComPlace Libertine.comSanrina NicholeMiss RaquelTumbr TitsFly Girls Final PayloadKylie Page VrChinese Lesbian PornRule 34xxEbony Rapped PornPerfect Tit PicsDickmatizedKannada Xnx VideoIndian Sexy SareeXxx English Porn MovieFirst Time Sharing The WifeCunninglus PornEporner.cxomClose Up FellatioOmegle XLannie MorganFreshxdolltsLarge DildosPorn. GifsFicitonmaniaXxx Vedio IndianKannada Sex FilmSouth Indian Aunties Sex VideosWww Aunty Sex ComEva AddamStepmom Pov PornUnicorn PornKiss The TitsMegan Jones FemdomJulia AnnChinese Sexy Movie HdErotic MessageIncest Porn TwitterSexlog.com[X Video 18Real-827Girls Removing PantiesNenas CogiendoIvy Steele CreampiePorno GratuitDove Cameron NudeJellybeanbrainsSister Help XxxLesbian Seducyion PornMilf Oral CreampiePornstars Born In 2004Leanni LeiNick SandellBridget Moynahan SexyFemale Cum CompilationLight PornographyPlayboy FreeAmreka XxxSex Short FilmBasketball PornLatina VrpornGuys That Are NakedBlack DildosXxx Seks VideoMewslut Full VideosHindi Sex Story VideoDanejonAnikha Surendran SexCar Head PornDesi Blue XxxHdhotsexPuking DeepthroatHobybuchaonDemora AvariceXnxx Desi RomanceCumshot TasteEatinpussyGostosas Porno.Playplusfree Only FansEmily Willis Just This One TimePor KtubeNaked Female PornJustin Bieber Sex TapeBest Erotic Hollywood MoviesMonster ClitsSimply HenatiXhamster Ao VivoXxxx 2020Comcis PornCamera.priveAmateur Milf AnalBig Bobs PornNude In BedArabelle Raphael BbcXxxkatrina KaifOffice EroticBathroom Blue FilmXxxvidekMalayalam SeaxPorn Massages VideosMother Seducing Son PornStreaming PornmovieVídeos Vazados PornManon AzemFree Nude Video CallEscort CreampieUrvashi XnxxXo Pink PrincessWww Sunny Leone Xxx ComXxxbbwHot Kiss XvideoIndian Prone SexDesiree CosteauIndian Sexy Porn MoviePorn Anal BrutalMost Hottest Porn StarHindi Blue Film VideoBrazzers Free Porn VideosVideo Beurettes XDamon Dice PornPorntube WildBrother And Sister CreampieNylon PantyEnglish Bf Hindi MeinErotic Kissing VideosYula NovaEmma Bugg From The BeyondKarely Ruiz Videos PornMilf Xxx VideoLina LuxaRagini Mms Returns 2