door Inter in Binnenland  ·  187 Reacties

  • 5
  • 1048x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@146 Dus omdat je in je eigen omgeving negatieve ervaringen hebt opgedaan denk je nu dat álle moslims zo zijn? In sommige buurten komt nu eenmaal voornamelijk tuig, of je hebt gewoon de pech gehad dat ze jou aanvielen. Volgens mij is dit generaliseren trouwens ook wel een dingetje van ouderen, jongeren rekenen iemand bij misstanden minder snel af op religie dan ouderen (tenzij afkomstig uit dorpen, misschien). Jongeren groeien namelijk op met diversiteit, die hebben moslimvrienden en zien dus wel het verschil tussen tuig en normale moslims.

2
151 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@143 . Je ontduikt de vraag. Hier gaat het over het nut en noodzaak van moslims. Daar gaat het over, over die mensen die nou opeens de buren bij hun nogal overbelichte eind-vasten-etentje willen uitnodigen. Het gaat over moslims, dus vraag ik: "Wat bracht die cultuur ons?"

Die vraagis gerechtvaardigt door vele molsims zelf. Velen beweren dat wij niet deugen, dat onze cultuur slecht en verworden is, dus vraag ik: "Wat brachten jullie dan mee uit de buidels van de kameel waarop je kwam?".

Geef nou eens gewoon antwoord op een hele gewone vraag. Doe nou eens dapper.

152 verwijderd924924212

@81 U bent blijkbaar niet bekend met het beginselprogramma van de SGP. Want wat is het eerste punt?
'Theocratie betekent letterlijk: Godsregering. God vraagt van ons in Zijn Woord, de Bijbel, dat wij leven overeenkomstig Zijn geboden. Hij heeft daar recht op als onze Schepper en Onderhouder. (...) Elk mens heeft dus de Bijbelse opdracht om te leven volgens Gods Woord. Ook de overheid heeft die opdracht'
Ze streven gewoon naar een theocratie dus, en daar doen ze helemaal niet geheimzinnig over.

5
153 Aliaz

@146 Waarom is dat logisch? Dat vind ik helemaal niet, ik vind het zelfs een toppunt van irrationaliteit. Ik heb ook zo mijn negatieve ervaringen hoor, maar die verwijt ik niet iedereen met toevallig dezelfde godsdienst of afkomst. Naar het individu kijken is zoveel zinvoller.

2
154 Yisrael

@148 Uiteraard geheel aan jou, maar de aantijgingen die je doet over mijn posts slaan nergens op.

1
155 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@151 . Zeker, waar en maakt ook, die contacten dat de homohaat vanuit die moslimjongeren een nieuwe impuls kreeg, de schaamte voor het eigen lichaam weer terugkwam, want moslimjongens houden, het is bekend hun onderbroek onder de douche aan en vinden het vies als andere jongens dat niet doen. Zo zijn er talloze voorbeelden.

Wat jij verder meent over mijn vrije keus om er flink op los te generalisteren zal me ook een worst zijn.

Ik zal het je nog sterker vertellen. Jaren geleden zochten we een andere flat. Mijn buurvrouw, een ronde Amsterdamse zei toen een keer: "Kijk op het bellenbord, dan kun je zien wat voor soort mensen er wonen". We zagen toen vaak kandidaten die een foto van dat bellenbord maakten. Ik deed dat ook. En stonden er veel met name Marokkaanse namen op dat bellebord? Dan zochten we verder. En dat doen Marokkanen ook! Want die jongen in @138 zei me dat zijn ouders bij voorkeur in een flat zouden wonen waar ook veel Marokkaanse families wonen.

156 verwijderd924924212

@36 "Ja, laten we nog eens 40 jaar praten. Dat heeft geholpen."

Moeten we elkaar dan maar uit gaan moorden?

4
157 Hadzo7

@152 Moslims brengen niets. En dat hoeft op dit moment ook niet (vroeger 'brachten' ze arbeidskracht): de moslims die nu ons land binnenkomen worden namelijk niet geselecteerd op hun bijdrage aan de samenleving.

Het is op zich al een idiote vraag, als je niet vraagt wat katholieken of protestanten hier komen 'brengen'. Als liberaal vind ik dat iedereen iets bij zou moeten dragen, ik waardeer een werkende moslim dan ook meer dan een Hollandse bijstandstrekker.

2
158 Mrs. K

@37 hoe je die 2 minuten stilte thuis ook?

3
159 Hadzo7

** gebruiker verwijderd **

@155 . "Aantijgingen"? Toon dat even aan, ja? Gewoon even laten zien waar ik, Jona iets met jouw posts doe wat jij dan aantijgingen noemt.

Ga jij nou fijn iedereen op zijn persoonlijke bijdrage bekijken, dan doe ik net als vele moslims doen en kijk naar de groep, de Oemmaa.

160 verwijderd924924212

@156 Mooi toch, die liberale samenleving waar je je eigen keuzes mbt ondergoed en wonen kunt maken? Die ruil ik niet graag in voor een samenleving waar voor je bepaald wordt of je ondergoed onder de douche aan mag, welke boeken je mag lezen, waar je in moet geloven en waar je moet wonen.

1
161 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

162 Schenkie1

** gebruiker verwijderd **

@37 . Ja. Ik heb veel aan die slachtoffer, ook al kende ik ze niet gedacht en vooral aan de vaders en moeders, de nabestaanden, de familie die nog nog in een ziekenhuis in Manchester bij het bed zitten van hun verbrand kind, hun verminkte zoon.

Die mensen hebben voor altijd een lege plek aan hun eettafel, daar doet geen eind-vasten-maaltijd niets meer aan.

163 verwijderd924924212

Om maar zoveel mogelijk zieltjes te kunnen winnen. Nodig wat onzekere naieve mensen uit en je hebt er weer een paar zieltjes bij.

4
164 Amrock

@163 Je moet het ook niet zien als 'voor wat, hoort wat'. Je legt een link die er niet is. De gemiddelde moslim heeft net zo weinig met aanslagen te maken als jij en ik.

3
165 Mrs. K

@154 "Naar het individu kijken is zoveel zinvoller"

Ik vind dat we veel meer steun, aandacht en platform moeten geven aan kritische, hervormingsgezinde en ex moslims. Denk aan Aboutaleb, Sadiqh Khan, Afshin Ellian, Tofik Dibi, Ayaan Hirsi Ali. Tegelijkertijd zero tolerance tegenover discriminatie, onderdrukking, wraak en burgerlijke ongehoorzaamheid.

Zo'n iftar-samenzijn is goed maar zolang men geen kritische vragen durft te stellen - zoals Tijs van den Brink @96 - blijven we langs elkaar heen leven.

1
166 Dune

@160 Je kan hier wel de slachtofferrol aannemen, maar je komt zelf met "Want aan jouw vooringenomen en vaak dwingend voorgehouden adviezen of verwijten heb ik maling" aanzetten. Sorry, maar die aantijging slaat nergens op.

4
167 Yisrael

@162 Iedereen die zich aan de wet houdt past hier prima.

4
168 Yisrael

@166 Daar kan ik me wel in vinden hoor.

1
169 Yisrael

* Verwijderd door de redactie *

170 Schenkie1

** gebruiker verwijderd **

@161 . Het gaat niet om het mogen maar om het waarom, de achtergrond van die achterlijke gewoonten. Gewoonten die samenhangen met een schaamtecultuur, een anti-seksuele beleving van het eigen lichaam, die achterlijkheid die alleen maar onvrijheid is en brengt. En dat noem jij liberaal?

Tot in de 19-eeuw moesten adellijke meisjes bij het baden een hoep dragen zodat ze hun vrouwelijke opening niet zouden zien.

Ik ga er een beetje mee stoppen. Zoek het zelf maar uit. Ik heb de vrijheid om andere mensen, naar mijn keuze uit of in mijn leven of huis uit te nodigen. Nergens staat dat ik me met zekere mensen dien te bevrienden. Het is mijn vrijheid om te zeggen "Geen Marokkaan of moslim meer in huis, ook geen behanger".

Twee jaar geleden had ik een Marokkaanse modemmonteur in huis. Modem deed het niet meer en Chello stuurde een monteur, niet opvallend als Marokkaan. Naam noem ik niet. Tijdens zijn werk belde hij met een meid, dat kon ik horen want ik was thuis. Voortdurend maakte hij opmerkingen over het huis hier, inrichting. Werd vervelend, hij was ergens op uit. Er hangen en staan hier veel Indische beelden, wajangpoppen, hindoebeelden. En maar door. Ik wees hem op zijn taak, modemdoen. Koffie en thee wilde hij niet: "Sorry, meneer maar ik ben moslim en mag niets bij een ongelovige (ik ben katholiek, en gedoopt) gebruiken. Toen werd er gebeld en ik doe open, de bovenbuurjongen met zijn peuter. Peuter had eens fijn op de bel hier gedrukt om te zien wat er dan gebeurde. Gesprekje met de buur, de buurpeuter even kietelen, grapje, aai over zijn bolletje (mag van vader want ik doe niks zonder toestemming). Buur naar boven, peuter ook en ik keer terug in de woonkamer.

Ik vraag aan de monteur wat hij nou aan het doen is, ik ben nieuwsgierig. Dan zegt die knul, ik vertel het niet helemaal precies want dat wordt te persoonlijk: "Nou, die modem moet u zien als een peuter, een klein jongetje dat op zoek is naar zijn vader. De grote schijf van Ziggo is een kinderlokker die op zoek is naar kleine jongetjes en nou wil die harddisck van Ziggo dit jongetje grijpen ..."

Verder kwam hij niet, ik liep naar hem toe, trok de stekker van het modem uit het contact en zei: Jij, Sidi, pakt NU je tas in en je gaat NU deze woning uit. Nu!". Ik gaf hem zijn tas aan en greep zijn jas die ik hem in de hal in zijn handen drukte: "En nou eruit, smerige schoft dat je bent!".

Hij wilde nog wat zeggen maar voor het eerst sloeg ik de deur met grote kracht dicht, pakte de telefoon en belde Ziggo. Noemde naam, bonnummer en vertelde het verhaal: "Stuur dat smerig etre nooit meer hier want ik sta niet voor mezelf in".

Ziggo stuurde een excuusbrief, bedrijf waar jongen werkte zou worden geïnformeerd.

171 verwijderd924924212

@168 "de wet"

Ik constateer nog teveel begrip voor discriminatie, onderdrukking, wraak en burgerlijke ongehoorzaamheid bij moslims. Vaak kunnen ze hierbij een beroep doen op artikel 6 van de grondwet. Dat begrip moet veranderen in zero tolerance zoals ik @166 als zei. Desnoods door artikel 6 af te schaffen.

2
172 Dune

@166 Precies. En ook zoals Maajid Nawaz, Rachid Benzine, Bassam Tibi, etc. En inderdaad zero tolerance tov discriminatie, onderdrukking, wraak en onderdrukking. Ik maak onderscheid tussen de islam en moslims, net als deze kritische moslims doen: niet alle moslims zijn hetzelfde en de islam moet dringend hervormd worden.

1
173 Mrs. K

@170 Op zich niet heel handig gezien de verticale werking van art. 6 Gw. Zonder art. 6 Gw zou er hier een islamitische staat gevestigd kunnen worden: art. 6 Gw beschermt de burgers tegen het opleggen van een religie door de overheid.

Ik zie zelf niet zo goed waarom art. 6 Gw een problem zou zijn. Volgens mij veroorzaakt art. 1 Gw de grootste ergernis bij veel mensen. Daardoor worden soms ook ongelijke gevallen gelijk behandeld.

1
174 Mrs. K

Mooi.... Gaan wij ons Sinterklaasfeest ook delen met moslims... (maar dan wel met echte zwarte Pieten question )

3
175 LoydMorris

@173 "Maajid Nawaz"

Precies. Ben je - net als ik - een fan van Sam Harris en Bill Maher?

0
176 Dune

@175 Moslims hebben over het algeheel geen probleem met Zwarte Piet net als Aziaten de aversie zit wat meer bij negers en wat mindere mate autochtonen.

1
177 21st Century Guy

@177 Klopt question Vandaar dat ik de "zwarte Pieten" tussen haakjes gezet heb.....

0
178 LoydMorris

maar op de foto die ik net gezien heb NIET MET DE VROUWEN

3
179 Thei

.
Rot op met je iftar. Te weinig, te laat!

2
180 Ook maar gewoon een duts

** gebruiker verwijderd **

Vreemd, ik schrijf een openhartig verhaal, eerlijk en naar de waarheid en wat krijg ik? Zes plusjes, allemaal bedankt!
Ook vier minnen, nou kunnen minnen me niet zoveel schelen, bij een min lees mijn stukje na om te zien of ik ergens over de schreef ging. Waarom dat verhaal 4 minpunten oplevert snap ik niet. Zou iemand me dat willen uitleggen?

181 verwijderd924924212

@171 wat een bullshit ... lekker aan je duim gezogen?

1
182 radicalenradar

@180 je komt niet op tijd en bent ook nog gierig.

1
183 radicalenradar

@133 : Rekening houden met dieetwensen, alles tot je dienst. Behalve als ZIJ wensen hebben over ONS dieet en wat wij wel en niet mogen eten/drinken waar zij bij zijn. Dan mogen ze een straatje om.

0
184 Wendel

@176 Yep, en die laatste ook vanwege zijn Israël-standpunten.

0
185 Mrs. K

@184 Natuurlijk! Intolerantie hoeven we niet te accepteren.

0
186 Mrs. K

@130 Wat leuk, niets mis met kennis nemen van elkaars cultuur. Zeker niet als je lekker Arabische gebak krijgt. Goed dat er wat Arabische gastvrijheid in dit land geïntroduceerd wordt.

En daar zit hem nu net de nuance.
98% van de Arabische moslims is gewoon vriendelijk volk dat hun ding doet ,vaak goed opgeleid een baan heeft en zich thuis voelt in de buurt waar ze zich vestigen.
uiteraard zitten er ook uitzonderingen tussen maar dat heb je ook onder andere nationaliteiten.

Het probleem zit juist in de Niet Arabische moslims, dit zijn voor overgroot deel berbers en dat is een heel apart soort mensen.
Die op een andere manier de koran interpreteren een veel korter lontje hebben en over vertegenwoordigd zijn in criminaliteit overlast in de wijken , school uitval en veel van de andere zaken die je leest over die allochtone jeugd.

Zelfs de Arabische moslim moet niet veel van de berbers weten en zien ze liever gaan dan komen

1
187 Just-Me1966

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

@2 Blijkbaar heeft @1 dat niet gedaan.De foto die de NRC erbij plaatst is natuurlijk wel weer typisch; niets met het echte onderwerp te make...

3 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

sockknitter
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

@1Heb je het artikel wel gelezen?...

12 minuten geleden geplaatst door sockknitter

RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@46 Nee, die moeten er tegen kunnen. Worden ze hard van........

23 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

Misschien omdat ze altijd indirect aanhanger zijn van Hamas!In Gaza mocht de Hamas rustig zn gang gaan!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Moien
Drinkwaterbedrijven tegen nieuw kabinet: help met aanpak watervervuiling

Hoe zou het toch komen;https://www.nu.nl/economie/6305694/fruittelers-mogen-dit-seizoen-toch-werken-met-verboden-bestrijdingsmiddelen.html...

1 uur geleden geplaatst door Moien

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@40 Inderdaad. . . Aziaten zijn, net als Surinamers, Antilianen, Noord Afrikanen, Scandinaviërs en Limburgers gewone mensen. . Maar heb je n...

4 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

7 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

7 uur geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Bollywood ChudaiSunny Leone Ka Sex Video Full HdMallu New Hot VideosBest Erotic Hollywood MoviesForce Sis PornValentina OnlyfansPorn DressupMiss B Nasty TwitterTubgloreJjuicyjassTwerk Big AsssRomantic Boobs VideosOffline PornTube Perver ZijaXmovies4youNoah Centineo LeakSexnexMallu Girl ComPristine EgdeFake Celeb PornMilf Pierced NipplesLesbian Jeans PornYoujizz ComyXnxx Hen TaiHeidi Klum NudesKaitlyn Siragusa NudeIda BergfothLocal Xxx BfChinese Blue Film SexyGia Derza LesbianAmia MilerNiffty Erotic3d Adult ComicsSexeamateur Francais8musas.comWww.xhamster ComWild AttractionDakota PornhubPorn Of Sophie DeeSex Video Boy And BoyHijra Blue FilmSexvedios TamilGenderbend PornBrandi Love Pornstar VideosLe Meilleur Site PornoBrazzersxvideoHaile RoseBerserker PornCutest Femboy PornSuperchat Live VideoYarimon WagonChainsawman Cosplay PornPorn BondageBig Booty NakedXxx PornburstEmjayplays NudeSwathi Naidu LatestMilf Manor SexCartoon Xxx VideosBusty Asain PornSexy Porn PhotoLong Penis XxxMallu Aunty Xnxx VideosComo Descargar Videos PornosHannahkae27Alli Rae PornHumiliayion PornFotos Pornô AmadorasFap ChatAlxagcBest Tits NudesStephanie VixenFat Black LesbiansMassage Parlor FuckEros WebsiteNaked News VideosThe Dreamers NudeFolladas A EscondidasScrolller.comSite PorPool BlowjobBlowjob StoryFree Cartion PornSolo NudeAnime LingerieEyefuckCecilia Lion CreampieAsh Pokemon PornLatina CumshotBeurettevidoeSlim Xnxx69 Position Of SexLive SeceByoru NudeApornhubHilary Farr NudeE Teen PornZero To Hero PornCastle Of Temptation18 Year Girl SexSex Sunny Leone SexTeens Take BbcNaughtyallie VideosMeru PornClit PiercingWorlds End Harem HentaiLyracrowo PornMmf ThreesomeHenti Family GuyMandy Muse GymPornorubeStreet Fighter Porn ComicsNew Sex XxxChinese Sexy Blue FilmMiya Khalifa Ke VideoSpy Cam MasturbatIndian ChudaiChennai Sex VediosHunter XxxSex Video Hd RomanticPoran MmsPornographie Du SexeManila EsortJessmike MillerNangi Ladki PhotoXxn DeshiSex Video MamiStardew Valley SexObey MelanieAbella Danger 2022Wife Multiple CreampiesBoob PediaDoafodaCg Xxx ComNaked SnctmBabes Hd VideoLindsey Pelas NakedMom And Son Porn VideosMovie ScenepornShane Diesil PornFortnite Crystal PornSexs KissingBedpage NovaHot Bhabhi MmsPron Video Hd HotMature Chubby PornSuny PornShemale BdsmSiri JoiElevater Porn