door Febee in Politiek  ·  48 Reacties

  • 17
  • 896x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Islam kenmerkt zich door verdeeldheid en is in alle lagen zichtbaar.

1
1 Voorzittershamer

Wie had nu kunnen denken dat er ruzie zou kunnen ontstaan in de partij van allochtoniërs. question

2
2 Wild Rover

What's new...?

0
3 uahoera

Dat is toch een kopie van het beleid van papa erdo?

0
4 Rig de Goeiste

Het is duidelijk dat Öztürk zich nu al een NEderlandse Erdogan waant..

Maar deze is wel veelzeggend : [ omdat de partijtop zich ‘ondemocratisch, onprofessioneel, ondankbaar en vooral heel erg onbeschoft’ zou gedragen.]
Daarin lees je dat een deel van DENK weldegelijk waarde lijkt te hechten aan een democratische partijvorm en niet de heirarchie die Öztürk voor ogen heeft.

Misschien beschrijft dit ook de achtergrond waarom Sylvana uit DENK gestapt is..

2
5 TedjeR

Religie hoort sowieso niet thuis in bestuur of als bestuurlijke visie over ook niet-religieuzen.

0
6 Liwwie

@4
Was dat het enkel maar dan viel het allemaal nog wel mee. Ik zie DENK hier meer als een koloniale bezettingsmacht. Ze vertegenwoordigen hier volgens mij Papa Erdogan in zijn Turkse enclave Nederland. question

3
7 rebo

Het liefst zag ik die partij helemaal niet meer, Past niet in de Nederlandse politiek.

0
8 Interessant

@8 en hoe bepaal je of een partij wel of niet in de Nederlandse politiek past? Wat zijn volgens jou de criteria hiervoor?

35
9 Sparkplug

Ach ja, dat zie je vaak bij opkomende splinterpartijtjes. De LPF, de ouderenpartijen en nu dan weer Denk. Zelfs bij de PVV liepen gekozen politici gillend weg. Alleen dankzij de ijzeren vuist waarmee grote roerganger Wilders die partij regeert bestaat de PVV nog. Dus dat Denk uit elkaar valt verbaast me niets.

13
10 Conclusius

@9

Men zou een begin kunnen maken met het verbieden van je tussentijds afscheiden van een partij en voor jezelf beginnen.

1
11 Voorzittershamer

@10 ik pleit dan ook voor een kiesdrempel. Door al die splinterpartijtjes zie je als kiezer door de bomen het bos niet meer. Ook wordt het een onbestuurbaar zooitje door al die verschillende belangen. Regeren wordt hierdoor lastig, zie het formeren van een kabinet dat nu al heel lang duurt. Grote verdeeldheid, teveel partijen en daardoor teveel verschillende belangen.

16
12 Sparkplug

@9 . Door een keertje proberen goed naar die gasten te luisteren?

0
13 Rig de Goeiste

@11 besef dan wel dat de, op dit forum zeer populaire PVV dan nu ook niet had bestaan.

23
14 Sparkplug

@14 ik zie daar geen nadeel in, hoor....

13
15 Logic

@9
DENK past overduidelijk niet in de Nederlandse politiek. Eigenlijk hetzelfde als de PVV als je het dan zo zwart-wit wilt gaan stellen. Want in Nederland is er namelijk vooral vrijheid van Godsdienst. Alleen Wilders is dan ten minste nog van onze eigen bodem zal ik dan maar zeggen. Ten slotte heeft Kamervoorzitster Arib indertijd niet voor niets DENK de mantel uitgeveegd over hun onwaardige gedrag.

Kuzu en Öztürk hebben namelijk op sociale media verscheidene keren het stemgedrag van Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse Kamerleden onder de aandacht gebracht. Daarbij werden foto’s van de Kamerleden getoond. Deze Kamerleden zouden hun achtergrond verloochenen, aldus Kuzu en Öztürk.

En vind je het volgende dan normaal voor hier? Dat hier in onze Nederlandse politiek Selcuk Öztürk een verwensing tegen collega Ahmed Marcouch uitsprak: 'Moge Allah je straffen'.

0
16 rebo

@16 [ een verwensing tegen collega Ahmed Marcouch uitsprak: 'Moge Allah je straffen'. ]

Dat soort gedreig kun je inderdaad van Öztürk en de zijnen verwachten... want gedreig is het, niet rechtstreeks maar wel indirect. Daarom is het goed dat een dergelijke rel met potentieel een afsplitsing binnen DENK ontstaan is.

1
17 TedjeR

@16 Ik snap uw argumentatie eigenlijk niet zo goed.

Er zijn in Nederland meerdere partijen waar godsdienstige overtuigingen aan de grondslag van staan of hebben gestaan. Godsdienstvrijheid maakt dat mijns inziens juist mogelijk - en de scheiding van Kerk en Staat heeft hier niets mee te maken (ik probeer reacties voor te zijn).

Dat een Kamervoorzitter nu en dan Kamerleden op de vingers tikt, dat is een beetje eigen aan het werk van die Kamervoorzitter. Het lijkt me nogal onhoudbaar om op basis van een standje van de Kamervoorzitter te bepalen dat een Kamerlid of een partij niet in de Nederlandse politiek thuishoort.

Natuurlijk vind ik het onbeschoft om collega-politici aan te spreken op hun achtergrond, alsof die voor iedereen het enig belangrijke is. Ook onbeschoft gedrag betekent niet dat een partij niet in de politiek thuishoort.

Als ik me goed herinner vond de rechter indertijd zelfs dat de 'Pedopartij' aan de verkiezingen deel mocht nemen...

17
18 Smiling

@17
Ik vermoed zelf maar misschien heb ik het wel helemaal fout Dat DENK in de toekomst tijdens verkiezingen niet veel minder maar ook niet veel meer zetels zullen halen dan ze nu hebben. Waarschijnlijk van een groepje trouwe volgelingen die daarop dan blijven stemmen. Eigenlijk het zelfde als wat je ook altijd bij de SGP ziet. Die hebben ook een vaste kern van fundamentalistische aanhangers die er trouw aan blijven. Maar goed dat is toekomst kijken van me en misschien heb ik het wel helemaal fout. De tijd zal het leren.

0
19 rebo

Dit zat er dik in , dat dit zou gebeuren.
En straks nog een scheuring in de partijtop van de Marokanen en de Turken, om het compleet te maken.

2
20 Marrie

@18
"Ik snap uw argumentatie eigenlijk niet zo goed."

Je snapt het niet maar je moet het wel lezen in de context waarom die standje zijn gegeven. Dus het gaat me niet enkel om de vrijheid van godsdienst op zich.

Als Selcuk Öztürk een standje had gekregen omdat hij tegen Ahmed Marcouch had gezegd "je bent een hele grote klootzak dan was het weliswaar niet netjes geweest maar verder niks geks aan of zo. Maar de uitspraak 'Moge Allah je straffen' is in de Nederlandse politiek toch wel enigszins opmerkelijk te noemen.

Maar waar het natuurlijk vooral echt om gaat is dat wat Kuzu en Öztürk deden om Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse Kamerleden op internet te zetten omdat ze hun Islamitische achtergrond teveel verloochenden naar de zin van de heertjes. Dat vind ik zelf gewoon rechtstreekse intimidatie of dreiging of hoe je het verder ook noemen wilt. Vooral met al die Klikturken die het gelijk aan Papa Erdogan doorgeven en waar we hier nu sinds vorig jaar al mee te maken hebben gehad.

0
21 rebo

@1 en dan toch alle moslims over een kam scheren -- populisten weten soms zelfs niet wat ze beweren.

20
22 radicalenradar

Dat krijg je als je enige gezamenlijke identiteit je religie of etniciteit is, als er op andere vlakken geen overeenstemming is, en er ook nog nationalistische elementen van het oorspronkelijke thuisland meespelen, is het vragen om problemen

Ook bij de moslimomroepen hebben we dit gezien,
http://www.volkskrant.nl/binnenland/moslimomroep-ruzie-voor-eerste-uitzending~a1013204/

0
23 DaStef

@6

Zou inderdaad niet zo moeten zijn echter religie kan wel degelijk een van de uitgangspunten zijn binnen een partij, en gelovigen maken ook deel uit van het electoraat.

10
24 DaStef

@22

Dat kan ook niet, blijkbaar zijn die mensen net zo verschillend als ieder ander, alleen religie als basis zonder aanvullende politieke overeenstemming is vragen om problemen. Dat is ook één van de redenen dat de LPF uit elkaar is gevallen.

De PVV heeft het opgelost door niemand inspraak te geven.

10
25 DaStef

Ooit voor een turkse manager gewerkt, harde werker, maar absoluut een alleenheerser.
Nooit meer dus

1
26 Magna Carta

@21 Ik word van opmerkingen in de trant van 'je leest niet goed' op dit forum altijd nogal kriegelig.

Ja, de uitspraak van Özturk is belachelijk, maar een belachelijke uitspraak doen betekent niet dat er geen plaats voor je is in de politiek.

Ik heb buitengemeen weinig sympathie voor DENK en diens Kamerleden. Maar zolang ze niets doen wat verboden/strafbaar is - is er aangifte gedaan over intimidatie en/of bedreiging? - kun je ze een plaats binnen de Nederlandse politiek niet ontzeggen. Gedrag kan de Kamervoorzitter aanpakken (en dat doet ze), overtuigingen zijn geen reden om een politieke partij te verbieden.

12
27 Smiling

@25
"De PVV heeft het opgelost door niemand inspraak te geven."

Ja maar de LPF is vooral uit elkaar gevallen nadat Pim Fortuyn is vermoord. Want dat was natuurlijk degene die kopie kopie had en de boel daar bij elkaar hield. Maar datzelfde lot staat ongetwijfeld ook de PVV ondanks zijn niemand inspraak te wachten als Wilders zelf om wat voor een reden dan ook niet meer in staat is om daar nog langer de scepter te zwaaien. Zoals de structuur nu in elkaar zit zullen ze het dan daarna zeker niet meer gaan redden volgens mij.

0
28 rebo

@28

Die absolute leider helpt inderdaad wat, maar Pim Fortuyn heeft nooit de kans gekregen, die zat nog vol op in de campagne toen die door die groene lul overhoop is geschoten, (Ik was het zelden met hem eens, maar ik waardeerde hem wel als politicus)

Maar ik vraag mij serieus af of Foruyn wel de kikkers in de kar had kunnen houden, na de verkiezingen, ook de LPF was een partij die mensen van heel verschillende pluimage en politieke ideologieën in één en dezelfde partij had ondergebracht, dat gaat op termijn knappen, alleen in een democratisch opgezette partij gaat dat sneller.

Ik verwacht de de FvD ook wel eens hetzelfde probleem kán krijgen, en die zijn wel democratisch opgezet.

1
29 DaStef

@27 Denk beweert wel dat de Nederlandse artsen oudere moslims opzettelijk laten sterven door ze geen hulp te bieden. Klinkt toch alsof de artsen volgens Denk moordenaars zijn van oudere moslims.
Er zijn wel een paar artsen geweest die overwogen om aangifte te gaan doen, maar dit is geloof ik niet gebeurd.

0
30 Niet wit niet zwart

@29
Ja maar we zullen door Volkert van der Graaf wel nooit weten hoe het dan was afgelopen als Pim Fortuyn wel was blijven leven. Dat heeft die ons in ieder geval ontnomen. Maar waarschijnlijk was het dan wel iets beter afgelopen met de LPF dan nu het geval is. Maar misschien is het ook wel logisch dat bij al dit soort van populistische partijen zoals bijvoorbeeld de PVV mensen van heel verschillende pluimage en politieke ideologieën zitten. Die vroeger ooit VVD of juist PvdA of juist CDA stemde maar dan nu op de PVV stemmen door al die Islam perikelen. Maar dat is dan eigenlijk de enige gemeenschappelijk overeenkomst die ze hebben. Want in sociaal economisch opzicht denken de meeste mensen er natuurlijk nog steeds heel anders over gezien hun verschillende achtergrond lijkt mij.

1
31 rebo

Democratie en islam? De achterban komt er nog wel achter dat Ozturk daar alleen zit voor Ozturk en voor niemand anders.

0
32 Soare

@32 Ik denk dat ze er al achter gekomen zijn. Vandaar die opstand.

0
33 benbenieuwd

@10
Ach ja, een ijsbeer is ook niet helemaal wit.

Knap hoe iedere keer weer dhr. Wilders off topic erbij gesleept wordt!

1
34 Jan met de korte achterlul

Daarbij, ik zit met spanning te wachten op het moment dat iemand in dat denkclubje fysiek geweld gaat gebruiken.

2
35 Jan met de korte achterlul

@24

De meeste in de Tweede Kamer hangen wel een geloof aan. Echte reli-partijen zitten er echter om dat geloof ook te doen gelden voor niet-gelovigen, en daar zit de crux. Gelovigen kunnen prima zelf bepalen welke verboden ze zich willen opleggen, daar hoeven ongelovigen het niet te ontgelden.

1
36 Liwwie

@30 Er zijn wel meer politici niet in hun eerste leugentje gestikt. Ook dat is geen reden om een partij de toegang tot de Nederlandse politiek te ontzeggen.

6
37 Smiling

Ik blijf erbij die partij is toch een aftreksel van de PvdA.

3
38 Framazi

Het woord "crisis" devalueert wel erg, zo.

0
39 Wendel

"omdat de partijtop zich ‘ondemocratisch, onprofessioneel, ondankbaar en vooral heel erg onbeschoft’ zou gedragen."

Zoals hun grote voorbeeld uit Turkije Erdoğan dus!

0
40 ikzelf66

In tegenstelling tot de meeste landen heerst in Nederland geen hiërarchie. Als de baas fout zit wordt dat gewoon gezegd. Even wennen misschien, maar daar staat Nederland om bekend. Mensen met hoogmoedswaanzin vallen zo vroeg of laat door de mand.

0
41 Rapunzel

@6 ik ben het helemaal met jou eens.
Staat en religie moeten van elkaar gescheiden blijven.

Denk is niet de enige partij met een geloof achtergrond
Christen-Democratisch Appèl (CDA)
ChristenUnie (CU)
Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)
DENK (Denk)

Gelovige zullen altijd wel een bepaalde partij kiezen die past bij veel punten van hun geloofsovertuiging maar een partij moet geen geloofsovertuiging hebben aders anders kan geloof en staat (regering) niet gescheiden blijven

1
42 TheoTheo

dus er is nog hoop, en mensen worden toch verstandig...........

1
43 ikzelf

@42 DENK is geen partij gebaseerd op islamitische principes,CDA,CU en SGP hoewel variërend qua strengheid in de leer zijn wel partijen die gebaseerd zijn op christelijke principes.

3
44 21st Century Guy

Bovendien hoor DENK niet thuis in NL.

1
45 B55

@42 Theo Theo

De scheiding van kerk en staat heeft weinig te maken met de levensbeschouwelijke 'kleur' van parlementsleden.

Het heeft meer te maken met de scheiding tussen de wereldlijke macht (ons parlement) en de kerkelijke macht (bijv. de Paus). In een ver verleden waren door het Vaticaan benoemde bisschoppen tevens de bestuurlijke baas over een bepaalde regio. Nu is afgesproken dat de kerk zich met kerkelijke zaken bezighoudt en de regering met het landsbestuur.

En ook daarin is Nederland heel wankelmoedig. Als dat een absolute scheiding zou zijn zouden wij eigenlijk geen ambassadeur bij de Heilige Stoel moeten hebben, noch een pauselijke nuntius in Nederland.

Om eerlijk te zijn snap ik ook helemaal niet waarom wij überhaupt een ambassadeur in Vaticaanstad hebben. Volgens mij kan onze ambassadeur in Italië de connecties met het Vaticaan er prima bij doen. Tenslotte is Vaticaanstad niet precies een handelspartner van enige betekenis voor Nederland en ook het diplomatieke verkeer tussen ons land en Vaticaanstad lijkt me geen fulltime bezigheid.

7
46 ~ Echelon II ~

@9 tja...dat vergt heel veel studie om daar een passend antwoord op te vinden. Laat ik het zo zeggen. Een PP met boedhistische waarden en normen sluit al veel beter aan bij die van de Nl. autochtonen dan een islamitische. Dat heeft te maken met waar de één verlichting voor ogen heeft, de ander juist verduistering en ketening door onwetendheid te promoten. Dat laatste is de westerse wereld voorbij nadat zij zich na eeuwen van onderdrukking zich hiervan hebben bevrijd. Door bewustwording te stimuleren en dogmatiek te ontmoedigen. Dus alles wat de Islam voor ogen heeft is reeds overwonnen en geen westerling die terug wil naar de duistere middeleeuwen waarin de Islam xich momenteel bevindt.
Als een islamitische partij in het westen wil regeren dan zal dit alleen kunnen worden bereikt door totale onderdrukking van het autochtone volk, nooit door vrijwillige instemming.

Dus ja...dat is dus een reden waarom een PP gestoeld op onderdrukking en martelaarschap hier in het westen niet zo past...snappie?

0
47 Katte_kop

@24 "en gelovigen maken ook deel uit van het electoraat. "

Helaas is nog steeds niet iedereen van religieuse illusies bevrijd, ja question

0
48 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Offtopic

@2834 Ja halloo ineens met de staart tussen de poes afdruipen?Jij wilde toch ff sparren? pppffff watje....

zojuist geplaatst door baba jaga

baba jaga
Offtopic

@2829 Ze houdt van sucken indd.Een echt pijp konijntje....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Ik heb het idee dat de leiders van het westen in een bubbel leven die niet klopt. Net zoals dat overal democratie brengen een bubbel was die nie...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

baba jaga
Offtopic

@2832 Dankje Bop, ik zal zachtjes en met respect knijpen....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

De tokkies van Nederland zijn hier bezig.Ik ben weg....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

VBOH
Offtopic

@2828 🍹 ziet er leuk uit zo hè?Smakelijk!...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Offtopic

@2824 Cool. 😎 Veel plezier!...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Offtopic

@2827 Lekker ik hou wel van pittig.Dankje, biertje smaakt goed.Vlammetjes altijd goed....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

VBOH
Offtopic

@2828 Dat is een soort speciaal drankje toch? Wacht even, ik duik even achter de bar om te kijken wat ik er van kan maken. Kom direct terug. ...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

sockknitter
Wilders is eregast op Orbáns ultraconservatieve CPAC-conferentie

Mocht Geen Stijl wel aanwezig zijn?...

7 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Ixxxtube ComPornographicvideosPammy And Tommy PornRuel 34Amateaur Lesbian PornHandjoobsNude Mature Beautiful WomenLeanne DeckerZiggy Star DickdrainersB Xxx VideoTamashi InsterBig Tit Sister In LawPorn EXxxxyz.comStreamer Nip SlipsBeautiful Girl PornBdsm ChatsAmateur Nude PicsAdult WebtoonsNude Asian GirlsPorn ThinHawaii PornBig Tan TitsNsfw SnapchatMastu RedditXx TubesManhuas AdultosDeep Creampie CompilationMale MasturbatingKannada Sex Video Sex VideoDesi Masala Sex ComKannada Sec VideoSlutrouletteliveXxx PoMorganfairchild NudeGay Porn AnimatedOver 50 Nude WomenMom Sex Story HindiDaddy Stepdaughter Porn1920's PornographyKinky PornBazzerr PornLobstettubeTwitter Lady SoniaTana Mongeau Sex TapeA.j. Applegate NurseGay Men NudeDisha Patani Hot BoobsNude ModellingNina Mercedez FuckBondage Gay StoryTessa TaylorBahu Sex VideoJap Hidden Cam MassageTeen Handjob PornBillie Eilish Big TitsNice Titts PicturesRahul SexJonnyxxxBigboobs DoggystyleXxxx Sex Hd VideoDoggystyle CreampieSisoring PornFull Movie XvidHard AnalFeminizationhentaiKrystal Swift AnalBengali Fucking MovieDasi Indian NetNikki Brooks PovMolly Flowers PornMaturemilf RedditRuoe 34 XxxWhat Are Back ShotsPorn Videos BhojpuriNew Hindi Porn VideoLili XxxAmy Anderssen ShowerForcedpronGoblin LayerJunnu VideosBudha Budhi SexKannada VideossexStraight Men PornNude InSister Sleeping And Brother XxxSexindiaNhentai NeyValentino Aston LeaksNude Couple DanceBaldurs Gate 3 BlowjobXnzzParis Hilton Sex TapePonhunCharlotte StarWomen With Big Titties NudeMaryberrygh_Nude MaidBeautiful Fuck VideosStars PornographieLow KeydeadinsideXhamstervideodownloader Apk For Mac RarChudai KhanaX Video Hindi MeinIndian Actress Porn VideosMen Breast SuckingLube TubepornWorkout MilfMorrigan PornViva AtgenaKim K Porn VideoSanniy Liyon XxxXxxtamiAmala Paul Sex PhotosDofantasySkyla Novea XnxxBkynb-024Best DeeptjroatBrazilian CreampieDefloration HindiHypnotized Cock SuckerTelegram PornograStepsis BlowjobsClaudia Cardinal NudeDrama PornBesties Kama And Ada Tag Team Two Thick BbcsTrio EspañolSexo Na WebcamPorn GratsQueen_egirl27CarolinebabieeXxx DudhGhost XvideoPornstar AngelaEnglish X MovieTight Young PusseyEl-ladiesHevi PornReal EscirtBlair Hudson PornTurkce Alt Yazılı Pornolar IzleMalayali Aunty Sex VideoAmerican Desi Sex VideoXxxilXnxx Com Step SisterOliviamaebabePornxxxvideoWife Reluctantly SharedPorn TorrenSister's Big Tits