Wij zijn een bedreiging voor de islam (politiek.tpo.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Politiek  ·  113 Reacties

  • 26
  • 1577x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

De schrijver is duidelijk over de aard en doel van de Islam en hoe dat geloof en de gelovigen elkaar in een houtgreep houden waardoor alle ontwikkeling niet eens op gang kunnen komen.

Wat hij bedoelt met het Westers nihilisme snap ik niet en zocht ik het woord op:

== Nihilisme is binnen de filosofie een begrip dat wordt gebruikt om de ontkenning van het bestaan van betekenis of waarde in de wereld aan te duiden. Het woord komt van het Latijnse "nihil" dat letterlijk "niets" betekent. De term is sterk verbonden met de filosoof Friedrich Nietzsche, die veel met nihilisme bezig is geweest.

Geschiedenis[bewerken]





Paul Merwart La Nihiliste, 1882
De term bestaat in ieder geval al sinds de Franse Revolutie.[1] In de filosofie werd nihilisme gepopulariseerd door Friedrich Heinrich Jacobi in 1799, in een kritiek op Fichte.[2] De term wordt in deze tijd gebruikt om een afkering of afbraak te beschrijven van ‘hoogste waarden’.[3] De term werd negatief gebruikt, zelfs als scheldwoord. In de eerste helft van de 19e eeuw werd de term in veel landen gebruikt door diegenen die vreesden voor de slechte invloed van een afkering van het geloof en de gangbare culturele waarden. Deze schrijvers vreesden een beweging "die niets heel laat van wat voor hen de hoogste waarden zijn."[3] Met Toergenjevs Vaders en Zonen werd in Rusland in de jaren 60 van de 19e eeuw de term nihilisme voor het eerst gebruikt in positieve zin. In dit boek geeft de hoofdpersoon Bazarov de volgende definitie:

"Een nihilist, dat is iemand die niet buigt voor autoriteiten, iemand die geen principe zomaar op goed geloof aanneemt, hoe goed en eerbiedwaardig het ook moge zijn..."[4]

De nihilistische beweging die in Rusland opkwam in de jaren 1860-1870 had geen vastomlijnd programma en werd gekenmerkt door het zich afzetten tegen de gangbare overtuigingen. De term ging over op de hierop volgende radicalere groeperingen.[5] De term werd hierop meer en meer gebruikt om extremisten van elke vorm te beschrijven, en werd daarmee wederom tot scheldwoord.[6] ==

101 verwijderd924924212

De moslims kunnen Nederland beter verlaten.

3
102 Gunther

De islamisering is maar nog een kwestie tijd momenteel zitten we op 11% in Nederland in 2050 zal dit gestegen zijn naar 45% al dan niet eerder

5
103 knorkokkie

@74 duurendaal

Uit de punten die U aanhaalt blijkt duidelijk dat het Christendom zich sinds de middeleeuwen heeft ontwikkeld, de islam van de Arabieren die de politiek Europa binnentrekt, niet. Deze gelovigen vallen vaak eerder terug naar de 7e eeuw.

Zoals wij Nederlanders geacht worden de wet te kennen, zo moeten politici alle feiten kennen, doorgronden en gebruiken , voordat zij ons de wet voorschrijven.
Uw punten tonen feilloos aan dat de politici niet alleen wegkijken, maar ook niets willen weten van wat zij zouden moeten weten.
Politieke correctheid is een "know nothing" beweging.


Ook Mevrouw (Nausicaa) Marbe schrijft hier vandaag over in haar column in de Telegraaf, waarin zij laat zien hoe D''^66 leider Pechtold de christelijke CU schoffeert, omdat het bon ton is christenen in een kwaad daglicht te stellen. Ook bij Arabisch islamitische kiezer. De maatschappelijke ruimte daartoe is ook in Pechtolds eigen kringen ruim aanwezig. Terwijl D''66 politici in den lande zelfs meedoen met islamitische vieringen in moskeeën waar enkele dagen eerder haatpredikers het spreekgestoelte kregen.

D"66 is dus een schoolvoorbeeld van een partij die ronduit erger is dan wat zij Wilders verwijten.
De partijprominenten beledigen in het openbaar degelijke christenen, - die ook nog eens in vele opzichten progressief zijn, zoals zijzelf -, omdat het opportuun is en leuk. Tegelijkertijd prijzen zij verspreiders van haatdragende ideeën en handlangers van levensgevaarlijke totalitaire regimes, eveneens omdat het politiek opportuun is en omdat ze denken er een slaatje uit te kunnen slaan.

De PVV haalt uit naar een godsdienst annex politieke beweging, die zich in gehele wereld als levens verwoestende kracht laat zien. De PVV haalt ook uit naar gelovigen die met die politieke islam dwepen. Maar de PVV vindt het niet nodig, -behalve eerder Polen -, andere groepen door het slijk te halen.

D''66 haalt degelijke, deels behoudende mensen, die niets misdoen door het slijk om zich in te likken bij bij de totalitaire vervolgers en wens-moordenaars van iedereen die anders denkt dan zij.

En wat voor D''66 geldt , geldt in de regel voor politiek correcte bestuurderspartijen.

1
104 stanley.staatsman

@94 . de meeste moslims zijn niet geïntegreerd, zelfs na 3 generaties niet..natuurlijk zijn er ook autoochtonen fie niet ergens integreren..maar de meeste wel..je snapt er niks van..moslims willen vaak niet eens integreren, en veel hebben een hekel aan het westen( 70%) want diezelfde 70% wil ook de sharia hier..waarom zijn ze hier? geen idee, voor het geld waarschijnlijk ,je vergelijk is onzin

2
105 henry86

"Die geborgenheid vinden we terug in de Arabische muziek die in eindeloze herhalingen en meeslepende melodieën een bedwelming in de massa teweegbrengt. Westerse muziek daarentegen kent de ene radicale verandering na de andere en is een wanhopig zoeken naar een onwaarschijnlijk elders. Hier geen bedwelmende geborgenheid, maar een agressieve, overdadige variatie die soms een nihilistische sfeer oproept."

Die schrijver heeft absoluut geen idee van muziek. Dat stuk had hij beter achterwege kunnen laten.

3
106 Wendel

"De islam biedt geborgenheid en hoe groter de dreigingen worden in deze eeuw, hoe meer de mens terugkeert naar de bronnen van zijn cultuur. Het Westen daarentegen staat met lege handen. Nihilisme is onze religie geworden en de Europese Unie is één grote spirituele leegte. Het voordeel van de Europese cultuur is dan wel dat de diversiteit in opvattingen en levensstijl de dynamiek kan bieden om de dreigingen meester te worden."

Zijn variant op "De Nederlander bestaat niet."

1
107 Wendel

Als los zand aan elkaar hangend staaltje hardop denken, met hier en daar aardige passages, maar uiteindelijk de moeite van het uitlezen niet waard. En helemaal niet pro-westers, eigenlijk, we worden hier net zo hard afgekraakt als de islam.

Kom ik op de commotie af. Denk ik dat iemand heel wat geschreven heeft. Wat een bummer.

2
108 Wendel

@106

Ik moest daar keihard om lachen, juist om de rede die je hier terecht aangeeft dat de schrijver totaal geen kaas heeft gegeten van muziek uit het Midden Oosten. Hij blijft hangen in grijsgedraaide onnozele vooroordelen en clichés..

Ik moet daar alleen maar om lachen, ook om de reacties van de Islamofoben hier op dit forum waarvan sommigen zich opeens opwerpen als theoloog, en waarom niet? Op het internet is "iedereen" opeens doctor is het ...isme wat hem of haar op dat moment uitkomt. Social-media is het equivalent van de "ik weet het beter dan de bondscoach" tijdens een spelletje voetbal. Als mensen over enig autoriteit beschikken aangaande religie vind ik het nog wel interessant om te lezen, maar op nieuwskoerier heb ik nog geen enkele deskundige met een indrukwekkende staat van dienst aangetroffen. Voornamelijk gefrustreerde islamofoben die 24/7 van de nieuwskoerier daken schreeuwen dat de Islam het einde der tijden omhelst.

Nu ben ik als atheist best kritisch op geloof in het algemeen, maar de hysterie over Moslims en de Islam die ik hier aantref is ronduit lachwekkend te noemen.

Nederlandse Moslims die hier wonen gaan niet weg en zullen ook nooit weggestuurd worden, terecht, maar dat gaat er bij velen hier niet in. De Islam zal voor deze mensen altijd als imaginaire vijandsbeeld blijven fungeren bij gebrek aan een andere hobby..

Kijk voor de grap eens naar de "trending topics" steevast, elke dag, ik heb het even bijgehouden, zijn het altijd Islam gerelateerde topics. Het gaat werkelijk nergens anders over. Een onderwerp over een cavia krijgt zero reacties, tenzij het een moslim cavia betreft, dan heeft iedereen opeens een mening over deze knagende gelukszoeker....

Niet te filmen.

5
109 Drumpf

Vergeet niet dat Colijn ook een zeer bedreven christen was.
En wat heeft hij met de bevolking gedaan lees het in de geschiedenis.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrikus_Colijn
Kijk en wat Segers doet bevestigd weer eens dat zulke mensen niet te vertrouwen zijn en ze zich eigen verkopen aan de duivel.....

2
110 Ciater

@109 : Die "Trending topics" bewegen verdacht mee met wat je zelf hebt becommentarieerd, is mij opgevallen. De voorpagina ziet er heel anders uit, rechtsboven. Dus daar valt u door de mand.

1
111 Wendel

Watnu

0
112 klepzeiker

Tuurlijk............het ligt weer aan een ander, oh wat zijn het toch zielige "slachtoffers", en ook nog eens de boel verdraaien ook.

Ze krijgen ook nog eens de ruimte om dit te doen ook door "onze" wegkijkers.......

De islam is de bedreiging voor de islam, niet wij maar jullie zelf met jullie haatdragende en oorlogzuchtige ideologie.
Wij hebben ons in de loop der jaren ontwikkeld terwijl het islamitische gedeelte zich vastklampte aan een verouderde en achterhaalde geloof.

question

0
113 ikzelf66

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@35 Wederom gebruik je de verkeerde persoonsvorm alsmede genitaliën. Zal je nog een trefwoord geven: adoptie. Kan je nu de punten met elkaar ve...

zojuist geplaatst door ThWil

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@132 @133 Nou, jullie hebben elkaar gevonden, zie ik. Jullie weten er vast nog veel meer. Wat nou zo jammer is, is dat jullie blijkbaar niet d...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Offtopic

Wanneer snappen jullie nu, dat dit forum helemaal niets wil behalve de clicks?-Er is geen moderatie, alleen twee dagen per jaar als het ze u...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

sockknitter
Vrijwilligerswerk en exceptionele prestaties op werk: ruim 3300 mensen onderscheiden

Van die 3300 mensen zijn 6 familieleden van mij....

3 minuten geleden geplaatst door sockknitter

ThWil
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Gewoon man en paard noemen. ...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

Strongoli
Offtopic

@2699Aanvulling: het IP-adres kan uiteraard ook als bewijs dienen, omdat ook dat persoonlijk is. ...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@34 Ik weet niet waar jij opuit bent maar maandenlang steeds maar weer over hetzelfde onbegrijpelijke onderwerp beginnen gaat je niet aan je ge...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Bob Sleebaan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Ex-KGB’er en collega van Poetin: “Als hij geen uitweg meer heeft, zie ik hem op de nucleaire knop drukken”...

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Olivia
Offtopic

@2698Dan zou het ook niet mogelijk zijn dat Crezee totaal verdwenen is , niks meer van te vinden . Dus het kan wel zo het uitkomt ....

8 minuten geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
Offtopic

@2699Ik denk, dat het probleem voor een rechter ligt bij het feit, dat wij hier anoniem zijn op een forum. Men zou daar moeilijk over kunnen d...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Reilly ReidCreampoeMelhores Sites PornsNude ZeldaSex Audio KannadaSuperchat GirlPorn.fistingPornsex AsianPegginh PornMemes PornSamantha RyanButtfacedAmrika XxxXvideo 18 YearsEileen Kelly Nudeسکس با دختر ایرانیShakeela Sex PadamNude Beach WifeFutanari Big TitGay Porn First TimeJav Csct-013Nude Pics TitsJapanese Uncensored Porn VideosNaked Couple Sexing141tubeRebecca De Mornay NudeXnxx STop 10 Asian PornstarsBigo XxxThree Girls SexXnxx HoneyJasika Nicole NudeAdult Movies Eng SubLuxry PornPorno XGostosas Do OnlyfansGay Porn CheatersSex Video NatashaKakdaFapadoo ComSex In ActressReal Lesb PornSecret JourneyhentaiWeb For PornNaked Pictures Of WomenSexmex CompletóFacesit BlondeChut LolaXxxy Sexy VideoAnal XHd Fuck DownloadMilfbj18+sexxxxSpyfampornSavepornAdult NudeInthexrackChatuebatwDesenho Sexo GayAlly Lotti NudeKimberly ChiDacota Fanning NudeXxvi Deo ComNun PornvideosTransangelspornFilty PovPerfect Amateur TitsAunty ChootFamily TreesomeShruti Hassan Hot PicsAlice PinkMy Desi.comAmature Allure PornAshley Carolina PornBig Boobs NudSexy Tits VideoBlaclmail PornMia Malkova BlackedCondom Xxx VideoMalayalam Student Sex VideoKarups ComJapanese Porn TwitterXxx MessegeAravanigal Sex VideoHigh Speed SexParody Porn VideosHighschool Dxd HentaiWww Xxx Gujrati9gag NsfwEva Notty Hot VideosShared Fat WifeFriends Wife Porn VideosAbusemeSoles JoiLabyboy GoldBig Tit BlondeBangborsSydney Sweeney NipLeiaxoSidney Sweeny NudeXxx BrezzaJuicy ClitorShemale Amateur PornищтпфсфьKourtneykaneIndian Girl XxxNaked Lesbians HotStrawberrytabby LeakedBrunetts With Big TitsXnxx.vcomNaughty America Free HdLovers Romance SexHot Mom XxcLux ReidFree Adult Porn VidiosAlexis Fawx NewestToonilymOnlyfans LeakeddHomemade Fucking TwitterLittletittiesFuta BallbustingXxx Videos CarCyber Cafe SexIndian House Wife Aunty Sex VideosNintendopornThe EroticreviewBig Booty RedditVidéos Pornographiques GratuitBlackshemalPinkpornstasPigtale PornSani Xxx VideoNamitha XxBrandi Love Julia AnnSupergirl NudeStep Daughter Free PornExhibitionist VideosHuge Bouncing TittysBridgette B VrCuckold TextsGloare TubeDakorta SkyeGirl Hot XnxxAlura Jenson Video DownloadPorn Videos LeasbianWww Redtube ComHidden Camera In Massage ParlorRachelstarr OnlyfansMindi Mink Virtual SexAhego Online