'Er ontstaat steeds meer wij tegen zij' (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Dubbeltje in Politiek  ·  50 Reacties

  • 10
  • 811x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Uit het artikel :

. "Er wonen hier ongelooflijk veel nationaliteiten, maar problemen met moslims zijn er nooit. Iedereen leeft hier vreedzaam naast elkaar. Ik was dit weekend nog in de moskee omdat de imam daar een open dag had georganiseerd om de vorig jaar vermoorde politica Jo Cox te herdenken. Ze zijn heel erg onderdeel van de gemeenschap hier."

23
1 Dubbeltje

Moslims moeten leren beseffen dat ze niet alleen op de wereld zijn en dat het Westen waarin ze zich dolgraag vestigen nooit islamitisch is geweest en dat ook nooit zal toestaan.

5
2 Black65

@2 "...en dat ook nooit zal toestaan."

Tenzij de islam, zoals we nu zien, een stevig duwtje in de rug krijgt van Europese regeringen, liegende NGO's en schimmige denktanks.

8
3 thestranger

De Londense burgemeester Sadiq Khan kondigde aan hard op te treden tegen de groeiende moslimhaat.'

Is dit niet dezelfde burgemeester die eerder stelde dat terrorisme bij het dagelijks leven in de grote stad hoort? Maar nu het geweld zich (sporadisch) tegen de moslimgemeenschap keert dan is er ineens kennelijk wel een probleem. Dit is de linkse hypocrisie in een notendop!

10
4 greenmango

@3 Dan is een burgeroorlog tussen moslims enerzijds en westers georiënteerde burgers anderzijds op termijn onafwendbaar.

8
5 Black65

@4 Uhm nee die uitspraak van Khan is totaal uit zijn verband gerukt. Hij zijn niet dat terrorisme bij een grote stad 'hoort' en dat je er maar aan moet wennen, hij zei dat een grote stad met terrorisme te maken kan krijgen. Dat is een verschil

13
6 Gewoon een student

@5 Een burgeroorlog ontstaat niet zo snel, de meerderheid in Nederland wil daar niets mee te maken hebben. Bovendien zijn er daar niet genoeg wapens voor in omloop. Het komt hoogstens tot een terroristisch conflict, wat al schandalig genoeg zou zijn in een ontwikkeld land als Nederland.

13
7 Gewoon een student

@4 ja en de waarheid kost je 2 minnetjes en slechts 1 plusje, daarom kom ik hier niet zo vaak, hier zie je al heel snel dat we naar de verdommenis gaan met die achterlijken hier allemaal die blijven zeggen dat al die troep niks met de islam te maken heeft. mijn arme kinderen later bah.

6
8 Auwie

@8 welke "waarheid"?? De "waarheid volgens Trump"??

Wel, Trump lijkt mij amper tot "waarheid" in staat.

OT: het is duidelijk dat er polarisatie plaatsvindt, opzich een verontrustend gegeven. Maar om tot een burgeroorlog te komen is echt heel erg veel meer nodig.

16
9 TedjeR

En wat lost dat "wij tegen zij" op??

GEEN SNARS!!

14
10 Dubbeltje

@5 Laten we hopen dat het nooit zover komt.

Hoewel ik mijn ernstige bedenkingen heb bij de vraag of we in Nederland en Europa wel in "vrije landen" en "democratieën" leven, blijf ik hopen dat we binnen afzienbare tijd op democratische wijze een aantal zeer destructieve beslissingen op het gebied van immigratie, globalisering en politieke "samenwerking" zodanig kunnen terugdraaien en aanpassen dat Nederland en de andere Europese landen weer werkelijk soeverein, vrij, veilig en leefbaar worden voor alle burgers van dit tot enkele decennia geleden zo prachtige continent.

Sorry voor de volzin, maar het kwam er nu eenmaal zo uit question

4
11 thestranger

@9 Ik denk ook niet dat er een burgeroorlog komt. Daar zit de Nederlander te nuchter voor in elkaar. En het kan altijd dat er een individu met een kronkel een auto huurt en ermee dood en verderf zaait. Een aantal jaren geleden hadden we te maken met een (Nederlandse) idioot die met zijn auto Koninginnedag wilde verzieken. Is deels gelukt.

Over integratie. Islam integreert nu eenmaal slecht met westerse normen en waarden. Daar hoef je geen geleerde voor te zijn om dat door te hebben.

Als je een hond hebt, lopen ze met een boog om je heen - want oh wee als dat beest ze aanraakt met de natte neus, dan moeten we weer een vol reinigingsritueel gaan uitvoeren.

Handen schudden tussen mannen en vrouwen is uit den boze.

Thuis met mannen en vrouwen samen in een ruimte is lastig.

Een biertje drinken met vrienden kan je vergeten.

Over het eten maar niet te spreken - sommigen zijn er behoorlijk fanatiek in. Oh wee als er de kans is dat er ook iets niet-halal in diezelfde keuken klaar gemaakt wordt.

En ga zo maar door.

4
12 Andre6687

@12 : En u weet zeker dat dat voor ALLE moslims geldt??

Knap hoor!!

Zoals u zelf al schrijft : "Over het eten maar niet te spreken - SOMMIGEN zijn er behoorlijk fanatiek in.

18
13 Dubbeltje

Terrorisme door moslims hoort volgens die Londense gutsie bij het dagelijks leven, dus haat tegen niet moslims is toegestaan, maar als een dorpsidioot een moskee binnenrijd gaat hij moslim haat aanpakken!!!
Hoe bedoeld u!

5
14 Zie Hier

@13 Dat zeg ik nergens. Ik probeer slechts aan te geven dat islam slecht met de westerse normen en waarden en gebruiken integreert. Ik noemde een aantal voorbeelden die wel degelijk een rol spelen.

2
15 Andre6687

@15 : Nogmaals : Bij ALLE moslims??

14
16 Dubbeltje

@16
Let nu een beetje op, dit is misschien de laatste kans van iemand die met jou in discussie gaat en je werkelijk serieus neemt.

6
17 Mesjokke

Dat meer "wij / zij" wordt aangewakkerd door de PVV en hun opperhoofd.

20
18 Dubbeltje

@17 : Geweldige JIJ-bak weer!

Wat is je accountnaam hier ook alweer???

17
19 Dubbeltje

@19
Was een goedbedoeld advies, gratis.
Mesjokke was de accountnaam, en nu???

5
20 Mesjokke

@20 Wat is er mis met mijn reacties? Ik scheld niet en ben niet onfatsoenlijk!

Ik heb alleen een andere instelling / mening dan u.

En dát mag van u niet? Voor mij geen Vrijheid van Meningsuiting omdat mijn reacties u niet aan staan?

Fijne dag verder!

15
21 Dubbeltje

@21 Trek je er niet zoveel van aan, Mesjokke kan beter zijn eigen advies op volgen. Die gebruikt in een discussie uitsluitend persoonlijke aanvallen en vrijwel nauwelijks argumenten, eigenlijk is discussiëren dus niet mogelijk.

15
22 Gewoon een student

@21
Waar scheld ik dan? waar vertel ik dat jij geen vrijheid van meningsuiting mag hebben?
het is gewoon een goed bedoeld advies, ik kan me niet indenken dat een "normaal" persoon jou serieus kan nemen, en dat is mijn Vrijheid van meningsuiting, als jouw dat niet aanstaat zal je toch een andere hobby moeten zoeken.

8
23 Mesjokke

* Verwijderd door de redactie *

24 Captain Hero

@18 Polariseren van een partij en haar volgers middels deze woorden wakkert het wij / zij ook aan.

4
25 Generaal

@9 Trump? het gaat over londen.

4
26 Auwie

* Verwijderd door de redactie *

27 Captain Hero

@12 Alle moslims, behalve mijn Bosnische buurman. Met hem drink ik regelmatig een biertje of zijn zelfgestookte Slivovitsj...

1
28 Hoofd bijzaken

@25 Wat is er mis met benoemen dat een partij bijdraagt aan polarisatie?

6
29 Hoofd bijzaken

Die Khan moet zijn snavel houden, ik hoorde hem ook niet toen al die moslims met grote baarden in Londen demonstreerden met zwarte vlaggen en teksten uitkraamden als dat zij de boel gingen overnemen en dat alle niet-moslims minstens een pak slaag moesten, met Allah Akhbar na elke zin.

8
30 Wendel

Hij stond gelijk met het vingertje naar de lokale autoriteiten van de wijk te wijzen, met die brand, terwijl HIJ eindverantwoordelijk is voor heel Londen. En de vorige regeringen kregen ook een veeg uit de pan.

Allemaal om af te leiden van het feit dat het tijdens zijn ambtstermijn gebeurt, waar hij de eindverantwoordelijke is voor de hele stad. Gauw de schuld op anderen afwentelen, de woede op anderen vestigen, dan denkt niemand eraan, naar hem te kijken. Manipulatieve viespeuk.

7
31 Wendel

@29 Omdat men zelf dan ook polariseert. Van mij mag/mogen je/jullie hoor, echter dan ook niet zeuren over wij / zij.

4
32 Generaal

'Er ontstaat steeds meer wij tegen zij' .Gek hè ? Deze ontwrichting van de samenleving had de regering/overheid moeten voorkomen. Een schande is het.

4
33 Neem me niet kwalijk maar...

@31

'Hij stond gelijk met het vingertje naar de lokale autoriteiten van de wijk te wijzen, met die brand, terwijl HIJ eindverantwoordelijk is voor heel Londen. '

Sinds wanneer is hij daar burgemeester en sinds wanneer staan de gebouwen er?

9
34 Liwwie

* Verwijderd door de redactie *

35 moeder

@34 ""Sinds wanneer is hij daar burgemeester en sinds wanneer staan de gebouwen er?""

Politici van nu zijn alleen verantwoordelijk voor het verleden als het jou uitkomt ? Dan bent u vast met me eens dat men dan ook niet langer moet zeuren tegen huidige politici over het verleden zoals: de Punt, Srebenica, slavernij, aanslagen op WTC, ouderenzorg en eender welke beslissing waar ter wereld die in het verleden door toenmalige politici zijn genomen ?

(Want tja, volgens uw redenering hebben de hedendaagse politici daar niks mee te maken. Het is immers voor hun ambtstermijn gebeurt)

3
36 Generaal

@32 Onzin!
Door het innemen van een nogal extreem standpunt in tav bepaalde minderheden neemt pvv een van de polen voor haar rekening. De tegenpool zijn moslimextremisten, maar pvv is niet zo genuanceerd en gooit alle moslims op een hoop.

De polarisatie wordt vergroot door mensen die het niet met pvv eens zijn (moslimknuffelaars), en/of voor onze rechtsstaat staan (faciliteerders/moslimknuffelaars/landverraders), in het andere kamp te stoppen. Zo voelen mensen die het met beide polen niet eens zijn (de zwijgende meerderheid) gedwongen een keuze te maken. De zwijgende meerderheid neemt af tot zij een zwijgende minderheid is geworden. Uiteindelijk heb je nog maar 2 kampen en loert een burgeroorlog.

6
37 Hoofd bijzaken

@37 onzin zeggen dat je minder moslimimport wilt en wijst op de radicale aanslagplegers als voorbeeld van hoe ze over ons denken is niet vreemd laat staan radicaal, dat het zo voelt voor alle linkse snowflakes die daar altijd de ogen voor willen sluiten en daardoor elke discussie weggezetten als hatespeech, racisme, haat etcetc is de reden dat het zo uit de hand kan lopen. zie fortuijn wilders en nu baudet...allemaal extreemrechtse rascisten en fascisten volgens links, want moslims kunnen niks fout doen en doen ze wat fout dan mag je er niets van zeggen want dat is stigmatiserend, en links leeft schijnbaar liever in een maatschappij waar we stigmas proberen tegen te gaan als echte problemen proberen tegen te gaan, zoals intergratie, vluchtelingentsunami, arbeidsmigratie uit lage lonen landen,moslim-aanslagen, -verkrachtingen, -geweld, -incompatibliteit met het westen, strengere regels, betere opsporing etcetc nee liever virtuesignaling in hun stockholmsyndroom en de schuld bij degene leggen die waarschuwen voor het gevaar vd islam

4
38 StoopidMonki

@31 Nee Wendel, dat is Khan niet. Bouwvoorschriften worden in GB landelijk geregeld en zijn dus niet de verantwoordelijkheid van een burgemeester. Inspecties worden dan weer op wijkniveau geregeld en zijn dus ook niet de verantwoordelijkheid van de burgemeester. Wonderlijk dat iedereen dat hier in GB begrijpt maar Wendel helaas dan weer niet.

2
39 Aliaz

@30 Welke betoging bedoelt U? Mag ik een linkje?

2
40 Aliaz

@35 Als U zich nou eerst even inleest in hoe de verantwoordelijkheid verdeelt is, kunnen we er daarna op niveau over praten. Scheelt in het gebruik van uitroeptekens.

2
41 Aliaz

Oeps ! En parijs dan ?

4
42 Thei

@23 : " ik kan me niet indenken dat een "normaal" persoon jou serieus kan nemen, en dat is mijn Vrijheid van meningsuiting, als jouw dat niet aanstaat zal je toch een andere hobby moeten zoeken."..

Dank u wel voor deze zéér vriendelijke fatsoenlijke reactie!!

2
43 Dubbeltje

Multi-culti werkt niet.

4
44 Wild Rover

@44 Nou de discussie tussen dubbeltje en mesjokke in aanschouw nemend werkt uniculti ook niet.

1
45 Aliaz

Back on topic: Wij - Zij radicaliseren
Ik lees ruim dertig posts en het patroon is overduidelijk: WIJ- ZIJ radicaliseren
Ik kijk ernaar, ik sta erbij. En in het echt lukt het nog met mensen een gesprek aan te gaan maar op dit draadje is het overduidelijk kansloos om bruggen te bouwen. Jammer. Verdeeld verliezen winnen. En iemand overtuigen door hem weg te zetten werkt niet.
Dus eigenlijk is het draadje WIJ - ZIJ verliezen.

0
46 Trompetsignaal

** gebruiker verwijderd **

Trouw doet met dit verslagje uit verslagen Londen als die tweedeling net pas is ontstaan. Die is er al tientallen jaren. Daar doet trouw niets aan af.

47 verwijderd924924212

Zekere culturen zullen best gedijen in het westen en Nederland specifiek, maar de islam is dusdanig ver verwijderd van de westerse cultuur dat die brug nooit geslagen zal worden. Men moet het verstand gebruiken i.p.v. een ideologie.

2
48 sparta

** gebruiker verwijderd **

Op een gegeven moment als er te lang 1 kant op geduwd wordt dan gaat er terug geduwd worden en dan breekt de hel los want dan gaat het heel hard .

49 verwijderd682241

Tjah, de Islam werkt doelbewust segregatie in de hand. De Koran heeft 447 haatdragende verzen jegens niet-moslims, een geluid dat versterkt wordt door de Hadith en een oorlogszuchtige profeet. Daar had in de jaren '80 al wat aan gedaan moeten worden. En niet alleen door ons te verexcuseren voor onze Westerse samenleving. Teveel is gedacht dat men wel verleid zou worden door Westerse Waarden, maar men heeft zich vergist. Tijd voor een iets assertiever beleid in combinatie met diverse maatregelen zoals een stop op immigratie uit bepaalde landen. Het omzetten van kindtoeslagen naar subsidies voor werkende ouders (betaal daar het betaald verlof mee) en het tegengaan van religieuze invloed op de werkvloer. Verder moeten Nederlanders zelf hun hoofd koel houden en de discussie zo zakelijk mogelijk voeren. Geweld is onacceptabel.

0
50 Vaartuig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@41,@44 en @48Het woord "wappie" is voor sommigen een stopwoord, dat vaak onnodig en misplaatst gebruikt wordt, tegen mensen met een uitgespro...

zojuist geplaatst door Strongoli

Marrie1
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

@4Deze moslims zijn staatsgevaarlijk, anti Westers, en gif voor de maatschappij....

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Graaier1000
Bij toeval ontdekte 17e-eeuwse schilderingen, verdwijnen na onderzoek weer achter plafond

"Bij toeval ontdekte 17e-eeuwse schilderingen, verdwijnen na onderzoek weer achter plafond"Voor altijd of tijdelijk? Wat precies de bedoelin...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Strongoli
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@46Punt 1)Gen open deur. Ik geef duidelijk aan, dat de bijwerkingen van nu, nà de vaccinaties, een onderdeel van de huidige onderzoeken zi...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Maat vol voor advocaten, nu gevangenispersoneel ze in de gaten houdt: ‘Ze vergeten dat we onafhankelijk zijn’

Kleinzielige advocaten, verplaats je eens in het werk van de bewakers, die dagelijks gevaarlijk en gestoorde liegende en bedriegende criminelen...

16 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Graaier1000
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

Meer info:https://www.sahieh.nl/2024/04/15/afkeer-jegens-de-ongelovigen-de-dubbele-maat-van-het-liberale-westen-en-de-media-iedereen-is-geli...

18 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Snorrie
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@44 Kijk je eigen postings even na....

20 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

Elkaar wederzijds van domheid en dergelijke betichten helpt m.i. de discussie in dit topic (evenals in andere topics) niet. De leesbaarheid gaat...

21 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Marrie1
Bij toeval ontdekte 17e-eeuwse schilderingen, verdwijnen na onderzoek weer achter plafond

Jammer, alsof de schilderingen het niet waard zijn om het daglicht te zien.Alles in originele staat renoveren zou juist mooier en waardevoller...

23 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

Oud artikel van 2 jaar geleden....

29 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Mom Helping Son PornSasha SweetKavita Bhabhi PornPublic ErrctionNudr MoviesMother And Daughter ThreesomeAnna Faith Only FansNovinhas Do Tiktok PeladaTeen Creampies NetXxx Porn MuslimAbusement PornBlack Couple CartoonCamsoddaBlake Blossom NudeXx VdoSexy Beautiful Women NudeCowgirl Riding PornJnr PornJessie Rogers PovBlack AmvushNudebathingRhisvidMan Cock SuckHow Old Is IchigoNaked Doggie StyleDelivery Chinko O Tanomitai Onee SanSexy LickingXxx Movie 2019PovcumPorne ArabesFreya HentaiNami Rule34Jessica Chastain FeetKristina MusatovaWww Xnxx Hindi Video ComMom Nude With DaughterPorn Download Videos FreeLanewgirl PornXvidrisPorn HubiXnxx College SexXmas PornSean Cody AbeSenilion SexBest PornoJustaminx Onlyfans LeakMilerotocos.tijuanaCandyxava OnlyfansWhitnet WestgateFreesexvideosLesbian Mother Seducing DaughterNudist TitsPran SexSaiiyansam NudeDakota NudeFingering In Public PornAlmighty PattyJessica Bloom PornBhatiji Ko ChodaErica FontesKendalldiorExtreme Deep DeepthroatDreag3011Zaawaadi AnalNoodlemagazinrGay Bathhouse PornNude PinaySuke-016Ladyboy Thailand PornShiftymine LeaksJames Deen VideosShoplifters PornBbw Ebony SquirtersMia Malokova PornThicchentaiGerman MilfWww Xn Sex ComIndian Actress Porn MoviesAnime Porn UncenserdSpanking TitsSqueting PornPor No Za DarmoXhamesyerMom Sexual VideoAmber JadeX Videos BbwLauren Phillps PornXxx Anty VideoBoat PornIndian Women Nude SexChudai Girl KiGudiya XxxHeantai MangaGay Incest RedditManyvids LiveHiyomi LaAssfucked WivesMovie XxxJennifer Lopes NudeThickbitchCharlea DeraNew Release Porn VideosHeather BrookJony SinceBox Truck XvideosActress Nagma SexFamily Taboo PornsCaedi B XxxNightxxxMsbelllaResma X VideoLesbian Latina SquirtContos BdsmCamp Buddy PornBigbootyporn VideosVillagepornLeaked Icloud CelebBig AnimeboobsCockshemaleRaalitykingsAdah Sharma PornFc2-ppv-3817735American Family SexNsfw MemesInfluencer NudesPorn.sitesChatroulette AléatoirePussyass PicAriana Lee PornSubmissivemilfTykablesMlpporn GamesBelt SpankingHot Young Xxx VideoDominika ChapoteoBlack Ebony Porn FreeRock The IconVr HentaiiLapkFree Sex CharRachel Start PovKenna JameNew Hot Porn MoviesThroatbuldgeGirlgirl.comJamie Chung NudeAnna DelosRamya Krishnan BoobsIndian College Girls Hot Sex VideosXxxsexmuvi