UNESCO: Joden hebben geen band met Jeruzalem (jonet.nl)


Volgens de UNESCO, de cultuurtak van de Verenigde Naties (VN), is er geen connectie tussen de stad Jeruzalem, de Tempelberg en het Joodse volk. Op een vergadering van de organisatie is donderdag een ontwerpresolutie aangenomen die dit stelt. Ook wordt het optreden van Israël op en rond de Tempelberg veroordeeld en mag de berg geen ‘Tempelberg’ meer heten. In plaats daarvan moet in de toekomst alleen nog gesproken worden van het Arabische ‘Al-Haram Al Sharif’. Premier Benjamin Netanyahu van Israël zegt verbijsterd te zijn. ...

door Likopstuk in Buitenland  ·  35 Reacties

  • 0
  • 926x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Who cares ?

15
1 Voxpopuli

https://www.unesco.nl/commissie
Alleen al in de nederlandse tak van Unesco zitten behoorlijke pro palestijnse figuren.
maar Unesco heeft geen tandjes

0
2 Voxpopuli

@1
Ongeveer 18 miljoen Joden wereldwijd. Plus iedereen die de geschiedenis enigszins kent.

2
3 IJzervreter

Wat een onzin. UNESCO is niet wijs.

Vanuit de oudheid wonen er joden in Jeruzalem. Dat zal ook zo blijven, alleen zij hebben het recht er op.

Iedereen weet dit.

3
4 David

Dat er geen connectie is tussen Joden en Jerusalem staat niet letterlijk in die resolutie. Het gaat er om dat er niet wordt genoemd dat die connectie er wel is. Dat is iets anders.

1
5 Conclusius

UNESCO weet niet waar ze het over hebben. Ik zou toch maar meer onderzoek gaan doen, UNESCO.

2
6 Doehetlekkerzelf

Wacht. Ik heb veel met geschiedenis vooral het Romeinse tijdperk en ik durf te wedden dat er toen al Joden waren in Jeruzalem...

0
7 VaY

@5
Ja dit is de 2e keer dat ik jonet er op betrap het nieuws stevig bij te kleuren.

1
8 HenkG

Overigens moet ik erbij zeggen dat de landen die voor stemden allemaal Arabische landen, Rusland en China. Westerse landen die dus geen haat koesteren stemmen tegen zoals Nederland, Vs etc. Zoals vaker is de VN redelijk anti-israel, ook nu weer. Mooi feitje: de voorzitter van de UNESCO vindt deze uitspraak belachelijk over dat Israel geen band hebben met jeruzalem

0
9 uberqwerty

@5
Het gaat er om dat de UNESCO zegt dat Israel geen connectie heeft met de tempelberg, klaarblijkelijk erkent de UNESCO het bestaan van de westelijke muur niet.

0
10 uberqwerty

De VN, en dus ook de Unesco-tak, is volledig ingepalmd door islamitische landen, en door de olie-exporterende landen, vaak zijn dat dezelfde landen. Daarom ook zo idioot veel VN-resoluties tegen Israël. De VN is omgevormd van redelijk objectieve landen-vertegenwoordiging tot anti-joods bolwerk, dank zij jarenlange lobby van die islamitische jodenhaters. Er zullen nog wel meer van dit soort waanzinnige acties komen, want ze misbruiken de VN en de VN-nevenorganisaties voor hun doel: de volledige isolatie van Israël op elk gebied. De haat is enorm groot, en wordt zorgvuldig gecultiveerd, daar.

Volgende maand: het katholicisme heeft niets te maken met Vaticaanstad, de Chinese muur heeft niets te maken met de oude Chinese culturen, de piramides in Egypte waren niet van de oude Egyptenaren.
Dat ligt allemaal in dezelfde lijn als deze waanzinnige, antisemitische Unesco-uitspraak. Ze zijn knettergek, de idioten die hier vóór stemden.

1
11 weerman

"De ontwerpresolutie werd ingediend door Oman, Qatar, Algerije, Egypte, Libanon, Marokko en Soedan."

Dat is dezelfde kern die alle resoluties indient bij de AV bij de VN i.z. Israël.
Israël is hot bij de VN, ook al staat de hele wereld in brand.
De Joden- en Israëlhaat zit diep bij dat soort landen.
Het is dus eigenlijk geen verrassing dat zij zo handelen (resoluties inbrengen, voor stemmen en aannemen).

Wat ik wel verrassend vind is dit; "Van de aanwezige landen stemden er 24 voor, zes tegen en onthielden er 26 zich van hun stem."
26 landen (bijna de helft) heeft dus geen stem uitgebracht over deze belachelijke ontwerpresolutie.
Wat de beweegredenen precies zijn, weet ik niet.
Maar het is net alsof je vraagt aan 56 mensen of de som 1+1=2 wel klopt en dat dan 26 van de 56 mensen zegt daar geen mening over te hebben.

1
12 Malinois

@12 Dat doen ze dan terwijl ze zelf tot 2x toe een oorlog zijn begonnen tegen Israel echt om misselijk van te worden.

2
13 VaY

@3
Ken jij de geschiedenis enigszins dan?....................... Ik wel.

8
14 manpower

@4
Weer iemand die de geschiedenis van Palestina niet kent. Wel eens gehoord van de Joodse diaspora? Die was grotendeels vrijwillig. https://nl.wikipedia.org/wiki/Joodse_diaspora

Joden hebben zich altijd bewust gesegregeerd en zijn dus nooit ergens geïntegreerd. Een onverstandige keuze als je het mij vraagt.

11
15 manpower

Hahahah. Premier Benjamin Netanyahu van Israël heeft al een verklaring afgegeven. “Deze mensen hebben de Bijbel nooit goed gelezen,” aldus Netanyahu.

De bijbel??? Dat sprookjesboek? En daar haalt hij zijn historische feiten uit? Het is een boek vol leugens en fantasieën.

12
16 manpower

@15 De segregatie werd net zo hard opgelegd door de samenlevingen waarin ze verkeerden.

2
17 Civilis

Joden hebben geen banden met Jeruzalem? Het moet een losgeslagen idioot zijn die dat bedacht heeft. Verder doet het er niet toe. Jeruzalem is notabene de hoofdstad van Israel.
De uitspraak is net zo absurd als zeggen dat Nederlanders geen banden hebben met Amsterdam.

2
18 WijzeDwaas

@18 In de Unesco-resolutie staat helemaal niet dat de Joden geen banden hebben met Jeruzalem. Artikel 3 van de ontwerpresolutie begint met "Affirming
the importance of the Old City of Jerusalem and its Walls for the three monotheistic
religions,.... ".

http://unesdoc.unesco.org/images/0024/002462/246215e.pdf

9
19 Tinus Tegengas

@16

Ben ik deels met je eens, maar er staat ook gewoon veel bewezen geschiedenis in die bijbel. En er zijn enorm veel andere bronnen die gewoon laten zien dat het gebied wat nu deels Israël is, al duizenden jaren permanent door joden wordt bewoond.
En dan zeggen dat die muur niet joods zou zijn, is natuurlijk onzin, een leugen en keiharde ontkenning van de joodse geschiedenis aldaar. Dit is gewoon antisemitisme, zoals we dat van de VN al gewend zijn. Een organisatie, ingekapseld door moslims en olieboeren die joden haten en daar de VN/Unesco voor misbruiken. Puur politiek.

4
20 weerman

@16

Hij kan de Bijbel moeilijk aanhalen want de Joden hebben geen boodschap aan het NT.

Het OT, met de apocriefe loopt maar tot aan de Romeinse tijd.
Daar zitten dan wel 200ejaar tussen toen en nu.

In de tussentijd is er wel wat gebeurd.

Ook kan niemand rechten ontlenen aan hoe de toestand 2000jaar geleden was,
dat kan slechts chaos tot gevolg hebben.

PS.
Genetisch hebben de hedendaagse Joden nauwelijks iets gemeen met die van 2000j terug.

8
21 MARCUSAURELIUS

@20 Voor je claim bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs.

8
22 MARCUSAURELIUS

@22

Grappig, je ontkent nu ongeveer 200 jaar archeologische opgravingen. Ik moest lachen. question

4
23 weerman

waar gaaaaaat dit over? het is bizar om uitgerekend de Joden uit te sluiten van de Tempelberg. de moslims hebben er niks te zoeken. de wereld draait letterlijk door

2
24 Lets keep it cool

Welke band is dat dan? Ze hebben 1850 jaar niet naar Palestina omgekeken. Alleen met nieuwjaar zeiden ze tegen elkaar: "Volgend jaar in Jeruzalem".
Hoezo een band? Oude joden gingen er nog wel heen om er dood te gaan. Marokkanen in dit land willen ook vaak in Marokko begraven worden en Turken in Turkije. Dat is een beetje hetzelfde.
Dat geeft geen enkele zionist het recht om te doen wat ze gedaan hebben. Nl. het Palestijnse volk verjagen van haar geboortegrond.

7
25 manpower

@25

Het is beter voor u als u niet klakkeloos alle arabische leugens en propaganda meteen voor Waarheid aanneemt, als u zegt: "Ze hebben 1850 jaar niet naar Palestina omgekeken". Dat wordt maar al te graag verteld, net als de onzin als dat er ooit een "palestijns volk" was, in "Palestina", een land.
Iedereen die zich een béétje verdiept weet dat er altijd joden in de streek woonden, net als in de arabische landen, maar waar ze voor 90-95% zijn verdwenen. Vergeet niet dat het jodendom er al veel en veel langer is dan de islam...
Verder was er nooit een 'palestijns volk', dat is een verzinsel van de terrorist Arafat, wiens weduwe nu een enorm kapitaal van miljoenen dollars heeft, omdat haar lieve man dat destijds achterover drukte...
Ook was er nooit een land, genaamd 'palestina'. Het was de naam voor een streek, meer niet. Er is dus ook geen volk verjaagd van z'n geboortegrond; hooguit werden de joden verjaagd, ooit. En later via pogroms vermoord en opgejaagd in de rest van de wereld.

U hebt nog een boel te leren, maar ook af te leren. Werk daar aan.

2
26 weerman

Wanneer gaat UNESCO erkennen dat de moslims geen binding hebben met de Kaaba? De Kaaba is immers van oorsprong een polytheïstische tempel waarvan de beelden helaas door een niet genoemde vandalistisch ingestelde profeet zijn verwoest. Om dit misverstand recht te zetten dienen deze beelden te worden geherstructureerd en dient het heiligdom tot zijn oorspronkelijke staat te worden hersteld.

Oh ja; Medina is van oorsprong een joodse stad. De arabieren dienen dus hun biezen te pakken en deze stad aan hun oorspronkelijke bevolking terug te geven!

1
27 greenmango

** gebruiker verwijderd **

@25 net zoals de Unesco heb je geen flauw benul van de geschiedenis , als er nou 1 volk is die zou kunnen claimen zijn t de Joden wel, en niemand anders

28 ---------

** gebruiker verwijderd **

@27
'Oh ja; Medina is van oorsprong een joodse stad. De arabieren dienen dus hun biezen te pakken en deze stad aan hun oorspronkelijke bevolking terug te geven!' ook dat ja , van oorsprong joods , maar de profeet heeft daar een bloedbad aangericht , zoals er in de Arabische wereld heel veel progroms zijn geweest , maar dat wordt systematisch ontkent

29 ---------

@26
Het zijn woorden die gesproken zijn tijdens het 3e zionistische congress door een Nederlandse Jood. Het is dus pertinent géén Arabische leugen. Het is een joodse waarheid en daar kan ook jij niet omheen.

5
30 manpower

@26
Je logica is die van een krankzinnige. Even sta je verbluft over zoveel onzin, maar dan begrijp je waarom. Ga aub ergens anders discussiëren. Je bent niet serieus te nemen.

2
31 manpower

@17
Soms wel, maar meestal was het een bewuste keuze. Zoals ook nu de Turken en Marokkanen ervoor kiezen om niet te integreren. Ook hen zal het berouwen. Mark my words.

2
32 manpower

* Verwijderd door de redactie *

33 Pxf7+

@29
Je bent zeker vergeten hoe de Joden in de oudheid het land hebben veroverd op de Kanaänieten.
The term Canaanites is an ethnic catch-all term covering the varied indigenous populations of both settled and nomadic-pastoral groups throughout the regions of the southern Levant or Canaan.[1] It is by far the most frequently used ethnic term in the Bible.[2] in which they are commonly described as a people which, in the Book of Joshua are marked down on a list as one of the nations to be exterminated,[3] and later as a group which had been annihilated by the Israelites.[4]
https://en.wikipedia.org/wiki/Canaan
Weer zo'n land dat nooit bestaan heeft dus dan de Kanaanieten ook maar niet. question
Volgens mij ken jij je eigen geschiedenis niet zo goed of pluk je er alleen de dingen uit die je van pas komen.

3
34 manpower

@33
Die wandeling heeft je kennelijk geen goed gedaan. Ik heb het in mijn reacties niet over een tempel of een klaagmuur gehad. Lees ze nog maar eens na.

Nogmaals, als je 1850 jaar niet omkijkt naar het land van je voorvaderen, dan moet je daarna niet terugkomen om dat land voor jezelf op te eisen. Dat is absurd en het is misdadig.

3
35 manpower

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

Als ik Edwin was zou ik iets anders gaan doen. Gewoon een simpel baantje. Huurwoninkje. En dat allemaal loslaten....

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Volgens mij hadden we thuis 3 toepassingen ervoor destijds. Tekstverwerking, Spreadsheet en Boekhouden. Dat was alles. ...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@8 Dat meen je niet???...

19 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Wat ik mij van MS-DOS 4.0 herinner is dat het nooit echt populair is geweest. Ik denk vergelijkbaar met het het latere Windows Vista dat nooit e...

20 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@6 Win95 was extreem irri. Omdat je ineens zo'n grafische interface had. En alle oude programma's in feite niet meer goed werkten. Je kan dan va...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ron MVV Maastricht .
Offtopic

@2880 Kom maar https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wmXFV9N7D6I...

22 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

DikkeTor
Offtopic

Ik ven vanaf hier verplicht om Ron ronduit inelkaar te mepper men een gespijkerde knuppel XD...

24 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

de prachtige tijden toen je Win95 wou installeren maar free-dos gaf DE error XD...

25 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

toch knap DAT het Bill ...

25 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@3 Jij toch Tor... 😉Maar toch knap het Bill het gelukt is. Nu is het bedrijf 3 triljoen dollar waard. 😂...

25 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
PornliveJavhdvFitnessanalMofos.gomAcompnhantes ManausBangla Xxx Video ComBf Sixe VideoAroomi Kim NudeJanpan PussyYoungcocksuckerPorn From MexicoLesbain PornNude Celebs ForumsKelly Reilly NakedJuliannehoughnudeOdia SexReality Kings Of PornFree Sex Simulator GamesPonogrphy VideosQua PornAmature Porn VideosRulle34سوپر ایرانیMassaage XxxWw NxxxMiraculous Ladybug XxxPiper Perri GangbandYouramateurpornCarrie EmberlynThick Asain PornMiya Khalifa SexyTeenvideosBhabhi Ko SexMiakhalifa.comBlack On Latina PornSommer Ray SextaoeToilet XvideoAsian BabesPorn Rape VideosBeastie GalsPorn Hypnosisسكس سكس سكسYoga XxnXxx 2019 ComRashmika Mandanna Hot XxJabardast PornRctd-538Shyler StylesMallu SecHentai TecNatile LustDeep Thoart PornBellaesaMarie Temara NakedMom.son PornoKpop FapAlicia AmiraRachel Cook LeakXxx Videos Mother And SonFullhdsexDining Table PornSophie_foxiee NakedSkipthegames SyracuseAmanda TrivuzasLatest New Porn VideosPornstar ActorJxh 33Big Boobs Free VideosMiss Rachel PornPublic Humiliation SexualScrolller ComFree Porn JapenPronstar XvideoResmi R Nair HotHot Desi Porn MoviesPorn Ronda RouseyNude Jane RussellAlinaangel PornGofo FukmeTubpornBangalore Porn VideosQueentits ComAmateursgoneNaiades AquaKendra Lust Xxx VideoSanney Leyon XxxXxx2023Japanese Family XxxJigglytitsWebcam Teenager PornChuukese PornographyCeleb Guest TapeBengali Xx Video SongX-art.comThreesome Mom DaughterHentaihaveOnly Fans Nude LeakHtlm Porn GameYesxxxMangás SexoOld Women That SquirtMadonna AvSinfulsexPassionate BlowRedlight CenterDragon Ball HentiKendra SpadepornBreena SparksPron MexicoGujarathisexMandi May PornHd Hot Sex ComHay Anal PornSpanking Wife PornFilmes De SexobrasileiroMarathisexvideosR.1.1111 Sex TapePf BhangsContortion PornPlayboynudemodelsAsia XxxxEropian PornMim Possible PornPorn FantesiWonderla VideosXxx Hindi RandiIndian Actress PronDress Up Porn GameJacque Et MichelPorn RusasFuwamoco HentaiSex Video Hindi TalkJennifer Lopez Porn VideoAge Gap PornCartoon Movie PornHd Shemale PornDani Denials.comEpornedSendil Girl ImageBoys Sex Videos ComPopular Xxx VideosFucking BerlinAsian Massage Palor VideosAloha Tube PornOnly Fans Leaks WebsiteXxxx Video 2015North East Porn VideosRoma OrgyHeated Affairs ReviewCyoa Nsfw