Wilders: 'Vervolgd voor wat miljoenen mensen vinden'. (powned.tv)


PVV-leider Geert Wilders maakte vandaag via Twitter kenbaar dat hij de rechtszaak tegen hem om zijn 'minder Marokkanen'-uitspraken opvat als een politiek proces. 'Vervolgd voor wat miljoenen mensen vinden', aldus de tweet van de politicus. ...

door Kiki in Politiek  ·  818 Reacties

  • 0
  • 1756x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@800
"Man en vrouw worden gelijktijdig geschapen"

Dat staat toch helemaal nergens?
Waar lees je dat dan.

"En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze.

NB: naar het beeld van God schiep Hij hem; Eerst de man dus, naar het beeld van God.
vervolgens:
"man en vrouw schiep Hij ze." Nergens staat dat de vrouw ook naar zijn beeld schiep, nog dat hij ze tegelijkertijd schiep.
Sterker nog: er staat letterlijk eerst dat God de man schiep.

Maar goed, kwestie van interpretatie, ook hier.

Maar dat je stelt "het is ook de gangbare uitleg die er aan gegeven wordt." klopt absoluut niet.
Niet in kerkelijke kringen in ieder geval.
Ik ken niet 1 kerkelijke instelling die die stelling hanteert.
Alle kerkelijke instellingen die ik ken hanteren de stelling dat Adam en Eva de twee eerste mensen waren.

2
801 Johnny

@801

Zo eenvoudig is het niet. Waar in de eerste plaats over 'man' wordt gesproken gaat het waarschijnlijk om de duiding 'mens' of 'mensheid', net zoals je nog in het hedendaagse Engels terugziet als 'mankind' waar het ook om mannen zowel als vrouwen gaat. Hij schiep - aldus - eerst de mens en verdeelde dit wezen vervolgens in een mannelijke en vrouwelijke helft. In het verhaal zelf wordt daarin niet gesteld dat hij eerst de ene en dan de andere helft creëerde, dus het lijkt tenminste voor de hand te liggen dat hij dat gelijktijdig deed. Aangezien daarbij de aldus gecreëerde wezens in hun oorsprong naar zijn evenbeeld zijn geschapen, waarbij niet gesteld wordt dat daarin de ene helft zou verschillen van de andere, is ook hier tenminste de suggestie dat er eveneens sprake is van gelijkwaardigheid.

Over het verschil tussen de twee scheppingsvarianten is veel gezegd en geschreven. Als je het googled valt er veel terug te lezen: https://www.google.nl/search?client=opera&q=twee+scheppingsverhalen+man+en+vrouw&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Zoals je bijvoorbeeld op Wikipedia ook kunt nalezen: Het onderscheid tussen Genesis 1 en 2 betreft een betrekkelijk recente ontwikkeling.[3] Veel Bijbelgeleerden stellen dat Genesis twee verschillende versies van het scheppingsverhaal bevat (Genesis 1:1-2:3 en 2:4-2:25 respectievelijk), waarvan elk van de versies de nadruk anders legt. Anderen zien de 'tweede versie' als een vervolg op de 'eerste versie'.

Dus ook onder Bijbelgeleerden is de teneur dat er twee varianten zijn. Net als onder politicologen, waar ik me in eerste instantie op baseerde. De uitleg die politicologen er aan geven is dat de tweede variant later ingebracht is om de onderdrukking van de vrouw te legitimeren. Ik vind dat ook aannemelijk.

2
802 MK2000

** gebruiker verwijderd **

@792
U schrijft:
"Een groep collectief wegzetten lost zeker niets op " en daarna heeft u het over een religie waar u kenmerken aan toekent. Dat vind ik jammer. Beoordeel mensen individueel op hun gedrag, dat maakt samenleven heel veel prettiger dan mensen in hokjes trachten te douwen.

803 verdwijderd21

** gebruiker verwijderd **

@803 Wat is er niet waar aan mijn reactie als ik vragen mag ?

804 ---------

@639
Onnozele reactie.

De waslijst waar jij over spreekt betreft een groteske generalisatie; een overdreven uitvergroting van de realiteit zoals die door een bepaalde groep wordt ervaren. Dat is niet hetzelfde als de realiteit, het betreft slechts een opvatting.

Bovendien is de samenleving altijd aan verandering onderhevig, dat is, letterlijk, nooit anders geweest.
Nederland betreft bovendien geen Hobbitland dat zich zou kunnen permitteren om zich te kunnen consolideren versus de ontwikkelingen die wereldwijd plaatsvinden.

Men zal moeten accepteren dat de samenleving voortdurend aan verandering onderhevig is, evenals de bevolkingssamenstelling en dat problemen in een samenleving komen en gaan.

Je hysterische suggestie dat ik zou "meewerken" aan een zogenaamde teloorgang van deze samenleving is even hilarisch als stompzinnig.

4
805 Dragje

** gebruiker verwijderd **

@804
U heeft het bijvoorbeeld over "ze" terwijl u daarvoor de islam noemt. U generaliseert en stigmatiseert daarmee. En dat vind ik jammer omdat u verder prima in staat blijkt uw punten duidelijk te maken, zonder te schelden of op de mens te spelen en mét argumenten en zo (dit itt vele anderen).

806 verdwijderd21

@745

Als je niet in staat bent om normaal een inhoudelijke discussie te voeren zonder onnozel te gaan zitten pochen als een ware toetsenboard held, zo anoniem achter een pc schermpje, schrijf dan niets.

5
807 Dragje

** gebruiker verwijderd **

@803

waar ik ze zeg is 'ze hebben wel de profeet beledigd' en daarmee bedoel ik de cartoonisten , die hadden de profeet beledigd , beledig je de profeet , beledig je bij heel veel moslims en de profeet en de Islam.
En volgen fatwa's , aanslagen en dan komt er een maar ...

Dat is exact het zelfde wanneer mensen hier bij varkenskoppen bij een moskee zeggen tis fout , maar een moskee hoort hier niet , daar heb ik net zo zwaar de ziekte in en maak ik me laaiend over

Geweld is nooit goed maar altijd fout , ik wil van niemand een maar horen.

Net zoals ik t zwaar fout vind dat Wilders om zijn mening beveiligd moet worden , die staat op de dodenlijst van Al Quada, wat je ook van Wilders vind , het is een schande dat hij beveiligd moet worden wat je ook van hem vind

808 ---------

** gebruiker verwijderd **

@808
Al Qaeda staat net als IS en the Army of the Lord en nog vele andere groeperingen op de lijst van terroristische organisaties.
Veel dichterbij moordde Breivik doelbewust politiek bewuste linkse jongeren uit.
Op Wilders is nog geen 1 aanslag gepleegd. Zijn slachtofferrol neemt hij zelf aan,hij schoffeert en doet dat willens en wetens en vooral onnodig.
Op Els Borst is wel een politieke aanslag gepleegd (vanwege euthanasiewet). Inderdaad uitermate schokkend. Borst was uitermate ethisch ingesteld (arts), dat kan van Wilders niet gezegd worden. Integendeel.
Geweld is inderdaad nooit goed, ook niet als die gepleegd wordt door kandidaten voor provinciale staten als Jochem Daeter (Ons Montfoort).
Er zijn talloze politici in NL die dag in dag uit bedreigd worden door randdebielen, ook door randdebielen met rechts extremistische sympathieën.
Afgezien van het beter opleiden van de volgende generatie heb ik geen idee wat daar tegen gedaan kan worden.

Wilders voor het hekje brengen vanwege haatzaaien lijkt me een goede zet. Het is hard nodig juridisch vast te stellen wat wel en wat niet toelaatbaar is en welke consequenties de maatschappij wil dragen. Helaas zijn er politici die dat randje bewust opzoeken ("ik mag het eigenlijk niet zeggen maar").

Over uw generalisaties ben ik nog niet uit, wellicht ben ik bevooroordeeld en heb ik bijdragen van u foutief geïnterpreteerd. Desalniettemin kan ik niet zo veel met "heel veel moslims" en dergelijke terminologie. Nogmaals, ik vind in hokjes douwen zinloos, tenzij individuen zich vereenzelvigen met een specifiek hokje. Dé islam bestaat net zo min als dé Nederlander.

809 verdwijderd21

** gebruiker verwijderd **

@809 Sorry , nu doe je alsof Wilders dit aan zichzelf te wijten heeft , hij wordt al jaren beveiligd , proef ik nu ook een maar ??

Wbt proces , ik vind ook dat een rechter daarover moet oordelen of dat strafbaar is wat hij heeft gezegd , we leven in een rechtstaat , die rechtstaat houdt echter ook in dat je om je mening en nogmaals wat je er ook van vindt en of dat strafbaar is gaat een rechter over en niet een terreur organisatie , zo staan er ook anderen op de dodenlijst , dat is niet normaal

Ik generaliseer niet , t waren heel veel moslims met maar .... ze beledigden de profeet , ja en ? dan maai je maar om je heen en zaai je dood en verderf ??

810 ---------

** gebruiker verwijderd **

@810
Net zo min als "ze zijn links dus ik schiet ze maar allemaal dood".

811 verdwijderd21

@807 Als jij jouw discussies normaal en inhoudelijk vindt ben ik blij dat je bij mij daar niet zo over denkt question. Jij zit letterlijk de hele dag (en nacht) achter je pc onzin te verkondigen. Heb je niets beters te doen? Get a life.

4
812 Vinger in de Dijk

** gebruiker verwijderd **

@811 Goedemorgen , tis nog vroeg , maar wat bedoel je ?

813 ---------

@812

Totaal niet met je eens. Ik vind Dragje een van de meer zinnige, genuanceerde posters van dit forum, die met beide benen realistisch in dit leven staat.

4
814 MayDay

@547 Beste RAGNAROK, is inmiddels al bekent wat löllen betekend, anders is het nog steeds niet öpgelöst. question

2
815 Vinger in de Dijk

@547 Of is het 'bekend' question

2
816 Vinger in de Dijk

@814 Ik geloof je meteen dat jij dat vindt. question

2
817 Vinger in de Dijk

@802
"Dus ook onder Bijbelgeleerden is de teneur dat er twee varianten zijn."

Onder theologen bestaat die discussie inderdaad.
Onder kerkelijke organisatie echter niet.

1
818 Johnny

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@28Dat zijn haar stokpaardjes altijd: "de kansarmen uit de probleemwijken"..Ja, daar kun je inderdaad alke kanten mee op. 😉...

zojuist geplaatst door Strongoli

wildersfan
'Oekraïne voert ónze oorlog, dus moeten we alles leveren wat we hebben

Wij hebben inderdaad ruzie gemaakt met de Russen en nu mogen laagopgeleide, arme Oekraïense jongens daar de prijs met hun leven voor betalen. O...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@122 Ja, en dan maar één reactie verwijderen, ipv van alles, zoals Olivia gevraagd had. Gevalletje treiteren lijkt mij. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
De formatie bevindt zich op een hellend vlak in de asielkwestie

Nederland moet zich eerst maat eens ontdoen van dat Immigratieve4drag uit 1951. Pas daarna zijn er stappen mogelijk die effect ressorteert en bo...

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Sarcoff
'Oekraïne voert ónze oorlog, dus moeten we alles leveren wat we hebben

@3 Dat is het al, wij betalen de ellende.En of de Russen of de Nazi s uit Brussel nou de macht hebben maakt mij niet veel uit....

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@119Niet te geloven dit. Blijkbaar moderatie op de persoon, zoveel is nu wel duidelijk. 👎...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@119 Ah, het is dus wél echt verrwijderd? Ik dacht dat je dat "* Verwijderd door de redactie *" zelf had ingetikt. Merkwa...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

Het gaat 'goed' met ons rechtsysteem! Nog even en je kunt alles uitvreten tot mooren aan toe en je komt niet achter de tralies. Je wordt wel sch...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Sarcoff
Rapport: Amerikaanse regering stemt in met massale aanval op de Krimbrug - Dissident.one

@11 En wat zijn we er momenteel echt mee opgeschoten, en die vrijheid is even geweest, maar die hebben we niet meer, ook had ik dan alleen Duits...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Rusland, Poetin, beweert dat er Westerse soldaten (NAVO?) actief zijn in Oekraïne.Wij gaan hier bakkeleien over het gegeven alsof het propaga...

7 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Desi Beauty XxxMarilyn Monroe XxxFlashing BoobsBukkakecompilationSexo No PuteiroWww Mom Xxx ComSexy Film Full OpenHot Telugu Aunty RomanceRelictant PornAl4a ComBd De SexeXnx VdIndian Gurl NudesLatina RimjobFamosas Nua No OnlyfansNaya Rivera NudeHq HebtaiHeather Clem NudeAnybunny XxxKajal Agarwal Ka SexyCollegegirlssexKhalish Web SeriesCurlyrican PornTanned NudesTeenage Women NakedBrazzers PornsAdam4adMobile Legends HentaiMote Lund Se ChudaiGrace Charis OfMichelle Maylene PornEva Jane Willis NudeDeflorationporn.comEva Violet PornDrug Addiction PornSexes NuAsmr Wan NudeAsianbunnyx OnlyfansSnu Snu MeaningFilme Pornos GratisRachel James PornXxxdocEnglish Hot Bf VideoDdf Hd VideoDancing Bear FuckDebbie Does Dallas 2Clara Trinity EscortScatophile VideoMha FutaPiernudasFotos De De Hombres DesnudosM&m PornLexi Nicole NudeBrunnette Porn StarAmeture Big BoobsWg Comic PornMature TubwMyla Del RayOld Gay Men PornhubRoomate Gay PornIndian Stripchat LiveLena Anderson VideoOldmomsexWww Full Hd Porn Video ComHot X AuntyIncest ClipsDesi Porn HdRapeporn GayEmber Rose NudePornstar PicksIndian Sex Wap ComNeha Pendse PornKatie Thomas PornOnebackpagePornor AntigoMelissa Benoist NudePorn X LiveDad Daughter Porn FreeChubby Black PornVitaly UnsensuredSexo GostosoSexiest Naked Women PicsSanusha XxxIndia Desi Sex ComAssfucking My SisterBest Porm VideoPorn-appCoelinhas Do BrasilVideo De Sexo BrutoGay XhamsterJoanna Bliss1080 Hd Sex VideoMallu Hot KissSissygasm CompilationHubsexBrazzer.big AssOurshdtvBonnie Pokemon PornAdult VrTanlines RedditBella Twins NudeBella Porch NakedRhona Mitra NakedRachel Jade Onlyfans LeakTelugu Sex MmsPorn Stars PregnancyAsmr Wan LeakBeautiful Babes XxxStripchat GirlsSissygasm HypnoTouch Mywife.comFotografías De Mujeres DesnudasLiveleak AlternativesVideo X Vintageпорна игриBig Asses XvideosDe Leerling MovieKamini SexChinese Xxx Porn VideoSxeaPorntingPorndude.Alyssa OnlyfansNaughty Ameeica PornOnly Amateur PornMeninas De Anime PeladaAngrej Sex VideoDad And Son Xxx VideoJapan Porn FullInsta Live PornPornhub VsEnanos PornPokemon Hot SexFc2-ppv-3691748WwwdesisexNormal Women NakedAnna Kendrick PornstarXxx Hard Fuck VideoOideyo Mizuryuu Kei LandWooden Horse BdsmGirlswithmusclesParispornmoviersFilm PornogratuitiJapanease PornstarsSocialmediaggirlsXmovisVelma PornGina ValintinaMassagexxxXxx Gratsi