door Magna Carta in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 3
  • 389x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Niet alle burgers herkennen zich in de politie, vooral niet in de grote steden. Terwijl wij er zijn voor de hele samenleving, ongeacht afkomst, geloof, ras of geslacht. We hebben daarvoor nieuw en breder vakmanschap nodig.”
Wat heeft dat met een symbool te maken van de islam ?

7
1 Magna Carta

Mensen zijn soms zo gemakkelijk kwaad te krijgen. slaat helemaal nergens op. het was maar een idee. er werd gepeild of het idee draagvlak had, een agente deed dat op straat (al had ze dat beter gecoördineerd vanuit de politieleiding kunnen doen). Meer niet.

"Misschien is het een goed idee als je jullie kinderen elke week laten koken". Gelijk kwaad op tante want stom idee, maar ouders doen het niet, want er is geen draagvlak bij de kinderen. nouja, bij de oudste, die vindt koken nog wel leuk, die doet het 1x. dat is het eigenlijk.

9
2 pizzafried

@1 je bent voor 5 kleuren koffers, maar 2 kleuren koffers herkennen zich in jou, omdat je maar bestaat uit 2 kleuren. om voor 5 kleuren te zijn moet je dus ook die drie andere kleuren er bij betrekken. Nu is een hoofddoek voor de meeste moslims in NL echt niet een symbool van verdrukking. De vrouwen met een hoofddoek willen wel bij de politie, maar dat gaat niet, omdat ze met het huidige geen hoofddoek kunnen dragen.en nu denk je: maar dan moeten we ook iets aan dat uniform doen voor LGBT of voor Christenen of Joden. ja en nee. Je kan wel natuurlijk wel iets doen als deze groepen zich niet herkennen in de politie, maar dat betekent niet automatisch iets in het uniform. betekent voor het aantrekken van moslims ook niet automatisch, maar het is een idee die geopperd is.

12
3 pizzafried

Het is belachelijk om het hier te doen terwijl het in Turkije en Marokko niet gebeurd.

4
4 meneer van het nieuws

@4 Klopt, Nederland is helaas al een stuk meer islamitisch dan de landen waar dit volk meer voor voelt..

2
5 Xmod

@4 ok, is een argument. Maar waarom krijgt mijn uitleg -3?? het is een uitleg van hoe het in elkaar steekt, waarbij ik objectief probeer te blijven en niet eens mijn mening ventileer :S. facts it is.
geld ook voor @2 , is dan wel weer mijn mening, maar bestaat ook voornamelijk uit feiten.

3
6 pizzafried

Het moet nooit gaan gebeuren.
Een hoofddoek bij de politie.
Zou ze overal willen verbieden.
We wonen in Nederland en niet in een moslimland.
Hier dragen wij geen hoofddoek.
Gaan ze maar naar landen toe waar ze dragen.
Dat is niet in ons land.!!

5
7 annie

",Niet alle burgers herkennen zich in de politie, vooral niet in de grote steden. Terwijl wij er zijn voor de hele samenleving, ongeacht afkomst, geloof, ras of geslacht. We hebben daarvoor nieuw en breder vakmanschap nodig.”

als burgers een probleem hebben met agenten zonder hoofddoek, dan ligt dat aan die burgers, die moeten gewoon niet discrimineren. Er staat notabene "ongeacht afkomst geloof of geslacht".

En de politie moet zich vooral niet gaan aanpassen omdat sommige burgers onderscheid maken, het gaat nondeju om hooguit 6% van de maatschappij, pleur een eind op.

Politieuniform is een uniform opdat elke agent er uniform uitziet en je aan diens kledij zo min mogelijk persoonlijke zaken kunt afleiden. Dat hoort zo te blijven.

En als de "diversiteit" zich daar niet aan kan aanpassen dan zijn ze ongeschikt om onder een politiepet te lopen.

2
8 HenkG

@1 , mee eens.
Politie wilt diverser worden, geen probleem maar dan moet je niet 1 geloofsgroep voortrekken.
Ik wil dan ook politie rond zien lopen in boeddhistische monniken outfits, joodse politie agenten mogen dan een davidster dragen en de christenen een kruis.
En de grote groep Aziaten zullen ook nog wel een geloof of 2 aanhangen dat geuit mag worden.

Of je geeft elke geloofsgroep een manier zich te uiten binnen de politie of geen.
Maar je doet er niet 1 en de rest niet!

0
9 vty

Ik vraag me toch telkens weer af, wat is er zo moeilijk om je aan te passen, als ik bij de politie wil moet ik uniform dragen, in de verpleging dito, in de bouw en metaalindustrie moet je ook dingen dragen voor de veiligheid, als je een baan graag wilt doe je dat. En als het geen symbool is voor onderdrukking dan is het dragen van een hoofddoek gewoon provocatie. Hoofddoek oké maar draag hem in je vrije tijd.

3
10 lisaaatjuh

@8 je kan het ook andersom redeneren....maarja...die mening krijgt weer allemaal minnen hier en er wordt nooit gediscussieerd, alleen maar minnen. "Jij bent een eikel" "waarom?" "nou, uh...jij bent een eikel!" zucht...

8
11 pizzafried

Politie moet "neutraal" blijven in uiterlijk uniform..geloofsattributen horen niet, punt, Zo stuit je niemand tegen de borst..Het hele voorstel was al achterlijk maar dat ter zijde!

1
12 TouchScreen

Het aan moedigen van diversiteit is nou niet bepaald iets waar de islam om bekend staat.

3
13 Sillypoetie

@3 uhm wat begrijpt u niet aan neutraal ?

1
14 Magna Carta

@11
Als je tegenwerping tegen wat ik schrijf, is dat anderen jou een eikel noemen om je mening,. dan vind ik dat een waardeloze reactie, want dat heeft niets met mij te maken.

"je kan het ook andersom redeneren"

Nee dat kan niet als mijn argument is dat de politie een neutraal uniform hoort te dragen, dat kun je niet omkeren zonder een belangrijk principe los te laten". Dan zouden alle vrouwelijke agenten een hoofddoek moeten gaan dragen en het lijkt me onzin dat 94% zich aan 6% moet aanpassen.

3
15 HenkG

@3
"je bent voor 5 kleuren koffers, maar 2 kleuren koffers herkennen zich in jou,

De politie is gewoon prima als zodanig herkenbaar, als AGENT.
Ze horen juist NIET herkenbaar te zijn als jood, christen moslims sikh of wat dan ook. Dat wekt de schijn van partijdigheid en dat moeten we niet hebben bij de politie.

De politie is er om de wet te handhaven en niet om vriendjes te maken op straat, dat doen die 6% maar in de prive-sfeer.

Ik heb verder geen enkele moeite met hoofddoeken, maar niet als onderdeel van (een deel van de) uniformen die neutraliteit dienen uit te stralen.

Een Ajax supporter "herkent zich ook niet in de politie" dus moeten ze maar een ajaxpetje op. Bedenk dan even hoeveel voetbalclubs er zijn question
het hek is van de dam als je dergelijke uitzonderingen gaat maken.

2
16 HenkG

De man oppert een idee of er draagvlak voor is en gelijk valt zeikend Nederland over hem heen. Er was toch iets met 'vrijheid van meningsuiting' waar altijd zo bombastisch door de populistjes mee wordt geschermd om de meest vreselijke haatteksten uit te kotsen? Nou schijnbaar alleen als het hun mening is...
Mij persoonlijk zal het worst wezen of een bon wordt uitgeschreven door een politievrouw met of zonder hoofddoek. In beide gevallen is het balen. Tegen de zeikerds: get a life.

11
17 BlackNinja

@17
"Mij persoonlijk zal het worst wezen of een bon wordt uitgeschreven door een politievrouw met of zonder hoofddoek. "

Dat is nu precies het punt dat duidelijk zou moeten worden bij 6% van de samenleving.

5
18 HenkG

@17 Als die hoofddoek afdoen iemand tegenhoudt om te gaan werken bij de politie dan is zo iemand al ongeschikt.
psychologisch gezien heeft zo iemand een fobie.

1
19 Magna Carta

@17 Natuurlijk valt "heel zeikend Nederland over hem heen" zodra iemand aan een van de belangrijkste grondvesten van onze rechtsstaat komt: de scheiding tussen kerk en staat. Zoals anderen al schreven dient de overheid zich strikt neutraal op te stellen richting religies en levensbeschouwingen. Dat betekent dus geen bijzondere voorrechten, om gelijkwaardigheid en mensenrechten te garanderen. In niet-vrije landen bestaat die scheiding van kerk en staat niet, dat willen we hier niet hebben.

En mbt diversiteit: de meest geschikte sollicitant hoort aangenomen te worden en niet een excuus-allochtoon. Het zou namelijk helemaal niet uit moeten maken welke huidskleur, religie, afkomst een agent heeft. Positieve discriminatie bij de politie is niets anders dan de walgelijke insinuatie dat inwoners van dit land allemaal racistisch zijn en enkel luisteren naar een politieagent als deze uit dezelfde bevolkingsgroep komt. Ik zou me als allochtoon trouwens kapot schamen als ik ergens aangenomen werd vanwege mijn afkomst en niet vanwege mijn capaciteiten.

2
20 Mrs. K

Een belachelijk voorstel om uitingen van een ideologie toe te staan. Als ze dit toestaan dan is het rechtvaardig om nudisten ook bij de politie toe te staan die dan alleen nog een pet op hoeven om toch herkend te worden. Of duivelsaanbidders die een drietandige speer mee willen dragen of enz. enz. Politie heeft een uniform ( en de naam zegt het al dat is UNIFORM (exact gelijk!!) voor allemaal) en dan kun je daar juist geen uitzonderingen op toestaan.

0
21 PFL

@20
De meeste van je argumenten deel ik wel, maar de scheiding tussen kerk en staat heeft hier niets mee te maken.
Want die gaat over het instituut kerk die geen macht mag hebben binnen de staat en vice versa. Dat is een totaal ander onderwerp.

2
22 HenkG

** gebruiker verwijderd **

@1 .Burgers hoeven zich niet in alles te herkennen. Dan kan iedere buurt straks wel zeggen dat zij in hun wijkteam alleen maar Afro-Surinaamse agenten willen zien.

Burgers moeten niet zo zeuren, iedere burger heeft gewoon te doen wat een agent vanuit zijn/haar functie vraagt, zegt of wil. Het zou niet uit hoeven maken of een agent blank, bruin, zwart, homo of hetero is. Dat uniform moet voldoende zijn. Voldoende om vertrouwen te hebben in de agent waar iemand mee te maken krijgt.

Geen hoofddoek, geen kruis, geen synagogester, geen Sikhmesje, niets, alleen dat uniform en de deskundigheid van die agent, dat moet genoeg zijn.

23 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@20 . Heerlijk, je bent weer lekker op dreef ... question

24 verwijderd924924212

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

20 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

6 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

6 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Mallu Hot FilmXxx Indian RapBrother Seduce SisterBrandy BraidsWinter Sex VideoPonr VidosEva Notty BlowjobIndian Old Lady XxxIndian South Actress XxxAmber Alena PinkyxxxAirplane BlowjobSexiest Porn MassageFree Black PornsitePissripAngie Dickensen NudeJayamalini Sex VideosPhimnguoilonSexyred AgeAfter Party SexOld Grandmother SexFaphouse.comBig Titted BlowjobsStrapon PovXx English HdIndian Girls SexReal Porn IndianSpanish Porn HdFreetaboo NetSensualmassage VideosLablondeerChecz Massage PornBlacknasty PornSex KbjNamethat PornSexy Mixed WrestlingCute Butt PornThirunangai Sex VideosKimberly Delgado NudeCaamibernaalDoublecreampieGay Porn Black MuscularXhamstervideodownloader Apk For Chromebook3gp PornKirara AsukaIndian Hot Couple XxxSe Xy MomsHorny Daughter Steals Hot Milf's New HusbandUnwanted CumItalian Teen PornBreedanielsSister Bro XnxxYung Porn StarsSofia XxxNude Couple PhotoshootPsycho Parasites Emiri MomotaInoccent PornSlave BondageSexo ZvideosGirlsouteestDelivery MilfXxx Porn Big BoobsHollywood Actress Nude VideosNipple TeasePorn With ChinaAdult Friend FienderAnimes HebtaiJanetmasonCuckold Home VideosIndian Sex In BathroomEllyse Perry PicsKarolina GeimanHarlowharrisonFrench XxxTamil Old Women SexKotone TouaHentai FantasyGordas FollanHindi Blue Full MovieWifeloversAgatha DollyThick Ass GlassWinona Ryder TitsSomeone You Can Trust Khloe Kapri And Krissy KnightCreamy AnalNice Tit TeensMallu Aunty Nude PhotosCelebrity Xxx ComIndian Women Saree SexJaavhihiIndian Deai PornStream Movie PornOrsm.netSex Sex Sex HdBhabhi Pron VideoKerala Saree SexPorn Star Sunny Leone XxxAsian Hidden Camera MassageAlexis Texas Full VideosBlack Camel ToePorno BaeTransgender HentiMfc Free CamsCrystal The Doll MoviesPuri NangiAaron Carter NudeBarely Legal NudesKarolpassosxRoxy Reynolds PornManga18.cmubUsty BloomPornhub BrazzersStep Son PronVibrating Panties In PublicMasterbating MaturesBorderlands HentaiPenthousepetsnudePorn Video VideoCheating Wife Hot XxxThickassdaphne StudSwapmomsParaisosuwingCockworshipBollywood NakedArab SaxXxx Hot Hindi HdFarm House PornWrestlefapSister And Brother XnxxXxvldeoXxx Hd Hd VideoXx Hindi PictureAnjali Arora Leak VideoHd Village PornFamaly Porn VideoLovedollsHotwife ReddiJapanese Bl MoviesDee Williams TransFilm Pornos AmateurIa Generated PornLesbian Anus PornMallu Aunty Hot ImagesSoft69London River BdsmBusty Redhead NudeBig Big Xxx VideoFisted MilfRedhead Winter LeaksMia Malkova Blacked ComSex On Stage Video