door Carol Fenijn in Wetenschap  ·  35 Reacties

  • 3
  • 602x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hierover is vorige week al een draadje geweest:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/137963-houden-aliens-momenteel-een-langdurige-winterslaap
Bovendien is het idee mijns inziens te idioot en vergezocht om verder aandacht aan te besteden. Hooguit een artikeltje op 'de speld' waard.

2
1 LanCaster

@1 Het gaat inderdaad over hetzelfde onderwerp, maar estivatie is eerder een zomerslaap dan een winterslaap. De hypothese is zwak, men kan hem of de ontkenning ervan moeilijk of niet falsifieren.

2
2 Carol Fenijn

Is het nodig Carol om alles twee keer te posten?

2
3 Doehetlekkerzelf

Volgens mij horen we er niets van omdat ze er niet zijn. Net zoals god, daar horen we ook niets van.

5
4 manpower

@4 Of ze zijn er niet, of ze zijn te ver weg, of ze sterven te snel uit, of ze zijn niet technologisch gevorderd genoeg om van zich te laten horen, en zo kan ik er nog wel een paar verzinnen. Er is geen paradox, alleen een grondig gebrek aan kennis over buitenaards leven.

0
5 Attercopus

@5 Of ze worden allemaal grondig en effectief uitgeroeid door een enkel intelligent ras zodra ze opgemerkt worden.

Er zijn inderdaad meer theorien en fantasien op het moment dan antwoorden.

0
6 d6072b01

Hypotheses genoeg, maar te ver weg ligt het meest voor de hand. Van ons is in ieder geval op meer dan een tiental lichtjaren afstand niets meer waar te nemen.

0
7 LanCaster

@7
Een honderdtal lichtjaren toch zeker? question Zo groot is de bubbel met Aardse-radiostraling ondertussen.
Daarnaast is het maar de vraag hoe aliens naar 'ons' zoeken....
Misschien zoeken zij slechts naar planeten met bepaalde samenstellingen in de atmosfeer die op leven duiden? Dan zou die bubbel met "levenssignalen van Aarde" veel verder reiken...

0
8 Gandalf

@3 , Carol kickt op clicks.

Dat was in de tijd van nujij al zo.

2
9 Weet geen naam

We hebben er nog niks van vernomen omdat het universum oneindig groot, steeds groter aan het worden is, is en we relatief niets weten over wat er allemaal gaande is.

1
10 Bluth

@8 Onze electromagnetische signalen verzwakken snel (één over r kwadraat). Er blijft al snel niks over boven de ruis.

Als ze echter onze atmosfeer kunnen analyseren, zouden ze inderdaad van grotere afstand kunnen vermoeden dat we technologisch ontwikkelt zijn. Of ieder geval dat er leven is op Aarde.

1
11 d6072b01

@8 Ik bedoel inderdaad wat @11 zegt. Met minder dan één foton per m^2 per seconde valt er weinig meer te detecteren, valt in het niet bij de ruis.

Misschien is op grotere afstand waar te nemen dat er zuurstof in onze atmosfeer zit. Duidt op leven, maar dat hoeft niet intelligent te zijn.

1
12 LanCaster

@12 Afhankelijk van de gevoeligheid van hun apparatuur (en deels in welke richting ze zich bevinden ten opzichte van ons), zouden ze sporen van industrieele producten in onze atmosfeer kunnen zien, zoals CFK's.

1
13 d6072b01

@13
1. Is het dan met zekerheid te zeggen dat die CFK's geen andere oorsprong dan een industriële hebben?
2.Heb je een idee wat dan haalbaar zou zijn, wat betreft afstand?
3. Detectie mbv absorptielijnen van zonlicht dat onze atmosfeer passeert of zijn er nog andere mogelijkheden?
Voor radiogolven is het een relatief simpel sommetje...

0
14 LanCaster

Natuurlijk hebben we nog niks van ze gehoord. Ik zou ook geen contact met een planeet willen maken die nog leiders kiest zoals Trump, Poetin en Erdogan.

1
15 Wetenschappertje

@14 CFK's zijn vrijwel zeker van industrieele oorsprong. Methaan kan maar hoeft niet te wijzen op leven, zelfs zuurstof kan een abiogenische oorsprong hebben.

inderdaad absorbtie bij het passeren van de zon, vandaar dat de richting belangrijk is, hoewel wellicht gereflecteerd licht genoeg zou kunnen zijn.

Aan onze kant wordt er al hard gewerkt aan het detecteren en analyseren van exoplaneten en hun atmosfeer. Een paar honderd lichtjaar is wel zo'n beetje de grens voor zover we nu kunnen.

0
16 d6072b01

@16 Duidelijk. Maar zonder leven haal je die 20% O2 niet, lijkt me.
"zover we nu kunnen" Is dat een technologische of een theoretische grens?

0
17 LanCaster

http://www.astrobio.net/alien-life/unintelligent-life-cfcs/

@17 Grotendeels een technologische grens. Voordeel van spectraalanalyse is dat je langere tijd kunt meten, langere belichting. Een radiosignaal verliest elke betekenis als hij indergaat in de ruis.

0
18 d6072b01

Carol is zelf een alien?

0
19 Jan met de korte achternaam

@15
LOL zeker?
Wie weet zijn de door jou genoemde lieden juist marionetten van een of ander alien-regiem. question

0
20 Gandalf

@ LanCaster @ d6072b01

Ik stel me een alien(wetenschapper) voor, die tegen zijn collega zegt: "Daar zitten freonen in de atmosfeer. Wat een klootzakken, ze zijn al net zo onnozel als onze voorouders !"
question

0
21 Gandalf

Dat we geen aliens tegenkomen komt ten eerste omdat niet elk ruimtewezen kennis heeft van elektromagnisme of meerdere kleuren kunnen waarnemen. Dit is geen vereiste om tot een hoger kennisniveau te komen. Het overgrote deel woont onder de grond, het minste deel in de ruimte. Daarbij is elk ruimte wezen onderdeel van het elektromagnetische oerdeeltje en kennen wij hem in talloze goddelijke vormen die elkaar kunnen vermijden.

4
22 Tafka Mike

Het ligt allemaal wat anders dan je zou denken.
Zij , de zgn Aliens, kennen geen vrije wil zoals de Aarde-mensen.
Hun bewegings-rasters zijn ver, zeer ver om onze Aarde geleid.
Zij functioneren automatisch op geleiding dmv zgn raster-pulsen
vanuit het Galactische cq Inter-Galactische commando-centrum.
(Zij worden dus ver van de Aarde gehouden , om wijze redenen)

1
23 m+m = Z

Men snapt het universum hier niet. Elk ras heeft een Goddelijke connectie. Sommige wezens leven met hun God, andere sterven niet, andere leven met hun doden, sommige leven om dood te gaan. God neemt voor elk wezen een andere vorm aan in het hiernamaals, het hiervoormaals en hiermaals of hierbovenmaals. Hij is ook niet dezelfde maar is een machtig wezen wat ons kan controleren op ongekende en ononsnapbare wijze omdat het is geschapen uit superdeeltjes waaruit de inferieure deeltjes zijn ontstaan die wij kennen en uit gemaakt zijn.

Kortom het leven voor de mens(plus aliens) is gewoon het simpele feit dat wij niet geschapen zijn uit de deeltjes die de oorsprong zijn van alles en bovennatuurlijke eigenschappen hebben. Het maakt ons doen geloven dat we moet conformeren aan een harde werkelijkheid. Echter zijn die deeltjes altijd bij ons door een hogere levensvorm die uit die deeltjes geschapen is, onze GOD.

5
24 Tafka Mike

@24 Zo, zo. Nu ook al über- en unterdeeltjes. Religieuze waanzin infiltreert de natuurkunde.
Halve gare.

1
25 LanCaster

@25 infiltreert NK. De natuurkunde is echt nog wel veilig.

1
26 Attercopus

@26 Nou ja, meer dan een ongevaarlijke poging is dit inderdaad niet. Maar de reli's denken dat ze zich overal mee moeten bemoeien, dat ze overal verstand van hebben. Het liefst zouden ze lesprogramma's van scholen en universiteiten aan hun ideeën aanpassen. Creationisme, verschillende lichtsnelheden voor über- en unter-fotonen...

1
27 LanCaster

@27 Ik denk dat deze twee relatief ongevaarlijk zijn question

0
28 Attercopus

@27 Ja anders stort hun religie inelkaar.

0
29 Reagurius

@29 Was het maar zo makkelijk question

0
30 LanCaster

Aliens zijn hier allang en gebruiken ons als hun slaven.

3
31 thestranger

Om Aliens te vinden helpt het om gerichter de zoeken. Als we uitgaan van de omstreden Panspermiatheorie en het leven of de chemische bouwstenen van leven buiten de aarde zou zijn ontstaan , dan zouden er hele ketens van ruimtelichamen met leven moeten bestaan............ ................................. Een ander aspect is een juist veilige planeet , eentje die niet te vaak wordt gebombardeerd door asteroïden , zodat het leven de tijd krijgt om te evalueren.

0
32 eh

"Computers werken en rekenen veel sneller onder koele omstandigheden."

Die van ons wel. Nog wel tenminste. Dat heeft te maken met stroom als informatiedrager en de weerstandswarmte van de circuits. Als wij al bezig zijn met kwantumcomputers en licht in plaats van stroom, dan heeft een geavanceerde beschaving het warmteprobleempje allang al opgelost.

3
33 Dune

http://putlocker.ist/unacknowledged/
Unidentified flying object (afgekort: ufo) is de Engelstalige benaming voor ongeïdentificeerd vliegend voorwerp, waarmee elk in de lucht waargenomen fenomeen wordt bedoeld waarvan de aard niet kan worden vastgesteld. De meeste ufo's blijken normale natuurverschijnselen of kunstlicht zoals lampen te zijn, maar sommige waarnemingen zijn niet op te helderen. Deze documentaire gaat onder meer over de eventuele aanwezigheid van buitenaards leven op onze planeet.

1
34 Defcte burger

#29: je kan ook doelloos naar de blijven ruimte kijken en je afvragen waar je realistische en materialistische ruimtevriendjes blijven.

1
35 Tafka Mike

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@19 Het zal een enorme uitdaging zijn om het antisemitisme onder moslims terug te dringen. Als dat thuis al fout gaat wordt het heel lastig. Net...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

wildersfan
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@3 Men zegt van woke Amerika dat het de VS wil opheffen / vernietigen ...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@49 Je hebt werkelijk het IQ van een eencellige met je meldingen. Maar goed, ik geef je het laatste woord. Meld me maar. ...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

Strongoli
Vrijwilligerswerk en exceptionele prestaties op werk: ruim 3300 mensen onderscheiden

@1Geen min, wèl gefeliciteerd! 🎗️...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Over een paar jaar kan dit teruggedraaid worden, tav de autochtone Nederlander.. 😉...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@47 Graag gedaan hoor! Ik geef je graag waar je zo naar solliciteert hoor. Kleine moeite, groot plezier. :-) ...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@41 "Sukkel" Bijna vergeten. Ach, je weet het onderhand wel. Jij scheldt enz, ik meld. ...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@46 Ooooo nou daar ben ik blij mee zeg!!!Hoeraaaa!!! ...

22 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Indin XxxxxDesi Sexy Vidio ComYoujizz.comPornos LoveVídeo De Pornô Em PortuguêsFamily Therapy PornvideosCourtney CummingzPerfect Ebony TitsGrannyporn VideosNuds FamosasVideo PornogratuitiBlue Film Sex PictureMallu Real SexIyyot TubeFerky Wives色情网站地址Mybookie. AgHentai EróticosAddison Rae SextapePussy Lick BlackCollege Xxx HdLierbabyIndian Aunty Jabardasti SexTrib DollsPonrno 2023Nude CelebrutiesSex Study Group ManhwaPaige Owens PornDesi Girls Nude PicsMy Boyfriend TvTeacher Indian PornSophia ChugranisSsbbw BlowjobKatanah Tease OnlyfansLilithcavalierexFotos Travestis BrSaksyDesi FreshmmsKeerthi PandiyanSex Bed SceneMilf MasturbationMdma PornHorsecock SuckersBlacked GangbangedPorn FemaleagentBig Black Titty PornPeeing MilfFuta Big BallsPornografia ApkBrooke HazeAnal Older WomenAria Lee XnxxIndian Hot XChoot PornHuge BootypornBodybuilder NakeAdult CamsAdultworxBaki Sex SceneRoxystylez OnlyfansTamil Aunty SecXxvudeoKareena Kapoor XxxnxXx PornaMadygiofficialWww Hot BfAbigail Johnson PornstarBooby ChristmasSeeds Of ChaosVideo De Sexo De AnimesXxx PonografiaAngela White NurseKaylakissAishwarya SexyAugust Ames Full VideoDirtyroullettePonografia En EspañolJamie Pressly NudeAlejandra Guilmant NudeMoriahmillsJake SndrichCheating Porn HdTeens UndressingHindi Sex Movie OpenCumpilationSister Share Bed With BrotherGorgeousboobsAdelinka TwinsA.i Pornhubسكس بالعابWawacity.redLoveherfewtXahamsterLauren Holly NakedBrazers Anal.comSekcTwink VideosGloryhole RealMangaforfeeeXxvidsTracy GoldVibratPornmatureStepmom FootjobXhmaster Sexy VideoPorn Teen SkinnySexy Hd Video IndianKolkata Local Xx VideoIindian Sex VideoBlowjob EmojiEliza Ibarra AnalGilf ThreesomePaytonpresleeSkinny Blonde AnalAny Sex PornFree Vintage PornForce PornxxxBella Poarch ButtVenara X PhotosKerala Women FuckingSxyporn.How To Give The Best BlowjobFrancesas PornXxxx CamJapanese School PornHindi Web Series Sexy VideoFreeporno En EspañolW.w.w.89Vietnamese OnlyfansElite AconpanhantesIce GaysSikwapViolet Myers NudesXnxx KoeranChinese Xnxx VideosJunglexxxBhai Bahan Ki Sexy ChudaiDani Daniels New Xxx4 Porn TubeGaysexvedioWoh Teacher SexTeen Flexy Cheyla Collins Slut Has Anal Fucked Balls DeepAm I The Asshole RedditVideos Eroticos AmadoresDeborah Ann Woll NakedWeb Series Hot XxxMallu Aunty BraEnglish Story Sex VideoMxgs-784 Uncensored LeakedVideoxxxsex