Zorg, zonder eigen risico, nu! (nationaalzorgfonds.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Overig  ·  32 Reacties

  • 13
  • 429x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dan gaat de maandpremie zeker omhoog. Liever niet.

13
1 Xxx

Ik mis de PVV in het lijstje, die het eigen risico hoog op het A4-tje heeft staan.

2
2 sockknitter

@1 Mensen die denken dat het afschaffen van het eigen risico geen impact zal hebben op de premies zijn niet van deze wereld. Ze hebben het uitgerekend het kost 285 euro per persoon. Dat gaan we allemaal meer aan premie betalen.

12
3 mike45

@1

Die kans is zeer groot, ook al maak je geen gebruik van de zorg de premie zal zo stijgen dat velen in de problemen gaan komen. De deurwaarder zal er wel bij varen.

3
4 Voorzittershamer

PvdA vervangt eigen risico van 385 euro voor 450 euro extra belasting
https://denhaagtekijk.wordpress.com/2016/10/14/pvda-verhoogt-belastingen/

2
5 in holland

Haal alle managementlagen weg en je verbaast je wat de zorg dan gaat kosten.

4
6 gjverweg

@5 Al is het een oud artikel, deze zal wel overgenomen worden op den duur. Telkens boren ze nieuwe bronnen aan die nóg meer opleveren. De burgers.............een geweldige melkkoe.

3
7 jessemy

@6 Ach ja... Ten eerste zitten die mensen allemaal uit hun neus te eten en doen ze helemaaal niks. Die kan je zonder problemen weghalen.... :S

En ten tweede ze kosten echt niet vele miljarden! Het is een utopie om te denken dat je daar een mega besparing mee kan behalen. De echte grote kosten zitten in de zorg (behandelingen en medicijnen) zelf!!

7
8 Rare Rakker

@5 tja linksom of rechtsom, dat geld zal er toch moeten komen. Je kan niet ineens het eigen risico afschaffen zonder compensatie want de zorg wordt niet ineens vele miljarden goedkoper na afschaffing van het eigen risico....

6
9 Rare Rakker

@9 precies er bestaat niet zo iets als gratis zorg, en het moet ergens van betaald worden. Het blijft dus altijd broekzak vestzak geld. Alles je het ergens weghaalt moet het op een andere plaats bijgepast worden.

3
10 mike45

ach, als er iets omlaag gaat of wordt afgeschaft, gaat er iets anders weer fors omhoog, dus de regering zorgt er wel voor dat hun staatskas wordt gevuld met belastingen, btw en huren

1
11 Roomboterbabbelaar

@8 @6 daar valt het dus niet te halen.

Ziekenfonds maakte evenveel kosten als de zorgverzekeraars nu’

Tussen 2007 en 2015 liepen de kosten van het nieuwe stelsel (inclusief aanvullende verzekeringen) terug van 5,5 naar 3,8 procent van de totale premies. Als we alleen de basispolis bekijken, dan daalden de kosten van 4,7 naar 3,0 procent van de premies.

Minister Schippers zei dat zorgverzekeraars ruwweg evenveel kosten maken bij de uitvoering als destijds het ziekenfonds. Zij zei dit ter verdediging van de huidige situatie. Schippers blijkt bescheiden: zelfs als de extra aanleg van buffers als kosten wordt meegerekend, komt het kostenpercentage van de zorgverzekeraars nog onder dat van het ziekenfonds uit. De uitspraak is dus waar.

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/19/ziekenfonds-maakte-evenveel-kosten-als-de-zorgverzekeraars-nu-4868138-a1527439

6
12 mike45

* Verwijderd door de redactie *

13 Raffa

Het geld gaat op aan managers en directie`s de zorg word te duur betaald.
Vergeet ook niet de man van onze zorg minister Schippers, die er beide zo goed mee weg kwamen...

https://www.nieuwskoerier.nl/news/140171-douceurtje-van-75-000-euro-voor-ziekenhuisbestuurder

wie het verdienen krijgen het niet !!!!

2
14 Gratiebarmhart

* Verwijderd door de redactie *

15 Raffa

@11 "ach, als er iets omlaag gaat of wordt afgeschaft, gaat er iets anders weer fors omhoog"
Dat zeg je precies goed, ook al is je redenering erachter aan niet helemaal juist. Punt is gewoon dat zolang de kosten hetzelfde blijven, je de inkomsten niet zomaar radicaal omlaag kan schroeven zonder dat dit gevolgen gaat hebben. Eerst moeten de kosten omlaag (en nee, dit kan niet door domweg alle managers te ontslaan. Ten eerste zijn die maar verantwoordelijk voor een fractie van de kosten, en ten tweede, wat denk je dat er gebeurt als je in één klap alle leidinggevenden op straat zet?), dán pas kun je denken aan inkomstenverlaging.

3
16 Neobullseye

@13 Dat is nou juist het probleem. Zomaar hieperdepiep roepen zonder na te denken.....

Want het eigen risico afschaffen EN de premie verlagen kost vele miljarden! Hoe ga je dat in vredesnaam bezuinigen?!?! Dat is totaal niet realistisch!

4
17 Rare Rakker

Waar het om gaat is, als de premies en het eigen risico nog meer gaan stijgen, er nog meer mensen zorg gaan mijden.
Dat betekent, dat straks bij acute zorg voor deze groep, de zorgkosten nog hoger zullen uitvallen, terwijl deze kosten eigenlijk voorkomen hadden kunnen worden.
Ook zullen de mensen, die het al moeilijk hebben, nog verder in de financiele problemen komen. Er is nu al een groot aantal, die de zorgkosten niet meer kunnen betalen.
Vergeet ook niet, dat Nederland één van de duurste landen is wat zorgverlening betreft, als je kijkt naar de landen om ons heen.
Teveel bureaucratie die ergens van betaald moet worden. En de burgers zijn daar de dupe van.
Marktwerking was het toverwoord van Schippers. Maar we moeten concluderen, dat deze marktwerking gefaald heeft en alleen maar kostenverhogend heeft gewerkt ten nadele van diegenen die aanspraak maken op zorg.
Verder schiet je als overheid er niets mee op als aan migranten een gratis zorgpas verstrekt wordt, terwijl eigen burgers zich blauw moeten betalen voor alle kosten.
Kortom er moet iets veranderen, want zoals deze Schippers al heeft aangekondigt, de komende jaren zullen de premies en het eigen risico fors verhoogd worden. Voor volgend jaar wordt al uitgegaan van een eigen risico van 500 Euro.
Hoe dat allemaal opgelost zal moeten worden is nog een groot vraagteken.
Met deze nieuwe Rutte-kliek, zal er helaas weinig veranderen.
Groenlinks en D66 maken zich hier ook niet druk over. Ze maken zich meer druk over wie met wie, er "lekker" geregeerd kan worden..

1
18 Dieke

* Verwijderd door de redactie *

19 Raffa

@19 Je moet even GOED lezen wat Schippers zegt! De kosten van het systeem zijn ongeveer gelijk aan wat de kosten van ziekenfonds systeem waren.

Het gaat dus NIET over de zorgkosten maar over de kosten van het systeem.

Jammer dat je niet inhoudelijk antwoord geeft op mijn vraag.....

3
20 Rare Rakker

@3 mike45

De administratieve rompslomp, de incassokosten en de miljoenen aan oninbare vorderingen die worden bespaard als dit waanzinnig hoge eigen risico wordt afschaft vergeet je voor het gemak even.....

9
21 Uit Den Haag

@1 : Weest niet gevreesd;
De maandpremie gaat de komende jaren sowieso nog fors stijgen ...

0
22 Garp

@6 idd opruiming in de bureaucratie levert de grootste winst op.

2
23 Eastwood

De tweede kamer luisteren niet meer naar burgers naar de verkiezingen da te voor eerst leugen aan burgers vertel hebben voor all VVD Rutte CDA D66 PvdA Groen-Lings CD en SGP en DENK.

2
24 Gunther

@17 Rare Rakker

Je schrijft:
Want het eigen risico afschaffen EN de premie verlagen kost vele miljarden! Hoe ga je dat in vredesnaam bezuinigen?!?! Dat is totaal niet realistisch!

Het is zeker wèl realistisch.
@14 Gratiebarmhart geeft met zijn link precies aan, wat VVDers zoals jij proberen te verstoppen .....

Begin dit jaar werd Ankie van Rossum de nieuwe topvrouw van het VieCuri Medisch Centrum. Nu blijkt dat zij bij haar voormalige werkgever, het St. Antonius Ziekenhuis, nog even een extraatje van 75.000 euro in haar zak kon steken. Een compensatie omdat ze, door de Wet Normering Topinkomens, minder zou gaan verdienen.

Overigens: volgens de VVD moeten de defensie-uitgaven de komende jaren naar 2% van het BNP. Een grapje wat zomaar 4 tot 6 miljard per jaar extra kost. Daar heeft de VVD wèl geld voor over......

10
25 Uit Den Haag

Ze kunnen beter alle fraudegevallen
Oplossen
En al die zorgboerderijen eens allemaal onder her licht houden
Dan kan de premie vanzelf naar beneden

0
26 Ignatouski

@25 Ach ja de topinkomens zijn zo hoog dat er vele miljarden mee bespaard kunnen worden.... Is dus NIET realistisch! : S

2
27 Rare Rakker

@12 de premie die jij betaalde was niet de enige premie er werd ook een percentage van je inkomen ingehouden. Nu betaal je niet via je werkgever en krijg je bij een laag inkomen zorgtoeslag om het te compenseren.

@21 dat kost geen miljarden bovendien worden incasso kosten op de wanbetaler verhaald.

@14 dat zijn geen leuke berichten maar dat levert echt op het totaal niks op!

2
28 mike45

Misschien handig om eens echt te gaan bezuinigen. De zorg is met de privatisering nog nooit zo duur geweest. Heel veel zaken moeten zelf betaald worden. Vroeger zaten tandartskosten ook gewoon in het pakket. Veel mensen zijn, dat waarschijnlijk vergeten.

0
29 hopefully

@20
De burger betaal ze nu.

0
30 hopefully

* Verwijderd door de redactie *

31 Raffa

@31 "De kosten van het systeem zijn niet gestegen maar de burgers moeten wel bloeden zoals ik al eerder aangaf."

Dat komt voornamelijk doordat de zorg zelf veel duurder is geworden. We hebben nu bijvoorbeeld medicijnen die uitbehandelde longkankerpatiënten nog 1 of 2 jaar extra te leven geven. Kosten: € 100.000 per patiënt per jaar. Er zijn zo'n 4.000 mensen in Nederland die het kunnen gebruiken dus de kosten voor die "slechts" 4.000 patenten is al € 400.000.000 En dan komen alle andere zorg- en ziektekosten voor die mensen er nog bij..... Dat is de oorzaak van de stijging van de premies, niet de managers, zorgverzekeraars etc....

0
32 Rare Rakker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@41 Het gaat niet om de al dan niet verzonnen grondleggers maar om degenen die nu leven.En met die andere grondlegger bedoel je waarschijn...

1 minuut geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@53 Op de man spelen, is geen schelden, jij begon met schelden in @20. Maar zoals altijd, begin jij weer de boel te verdraaien. Je bent gewoon e...

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@57 "aan het melden en zelf schelden maar nooit zelf fout." Ik leg het je WEER uit : Geen wangedrag, geen melden. Wangdrag �...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@48 " Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet "" En zo is het ja. Q laat hier weer eens overduidelijk zien h...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Man man man ... al die typerende valse verzinsels van ja. BAH !!! ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Ik vind @55 een grote sufferd die weg zou blijven maar zoals die andere narcist hier het nooit gaat doen.van vroeg in de morgen tot vroeg in d...

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@39 "Als je dit draadje even wat kritischer bekijkt zul je begrijpen wat ik bedoel - er was geen enkele reden om mensen uit te schelden." ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

sockknitter
Bij de aardbeienpluk in Spanje worden Marokkaanse vrouwen uitgebuit. ‘Ik voelde me een beest’

Is het in Nederland anders met de arbeidsmigranten?De aspergestekers worden betaald per gewicht asperges dat ze steken. Hoe meer asperges, des...

18 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 En alweer speel je nu op de persoon. Flapdrol. ...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 " ik gaf gewoon mijn mening." Wat je deed was SCHELDEN, BELDEIGEN, OP DE PERSOON spelen. aantoonbaar !!!!" lulletje rozenw...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Lizbeth Rodriguez Videos PornosGirlfriendgalleriesFrre Asian PornAra Queen Bae Onlyfans LeakDoujin ReaderYuri HentsiIndian Sexy IndianListcrawler EuAdult Chat 321PornviseosPorn ArbNudes FemininaTara Spencer NairnAmerican Pie Sex ScenesSophia Caponi The Early GuestVenture BruceHindi Movie Sex ComXev Bellringer VideosRussian HardcoreNaukar Malkin Porn3gp King JapanIndian Forest Sex ComRachel Rose PornstarThai Erotic MassageKim K NideToochi KahsDesi Mms Leaked VideoAngelica SaigePornxexElitebabesR FreeuseChaturbate+Soogsx Onlyfans LeaksMariza VillarrealDaddyslittlegirl01Large Butt AnalCalves Suck CockLenathepugFree Live XxxVídeo De Sexo Brasileiro GrátisRishwatArem PornNia Nacci LesbianBest Porn StrsHdporncomicssAna De Armas NudesHimynamesteex2Indian Blue Film MovieFingering MoviesMia Khalifa 1st VideoAmatur NudesHenti Comic PornGenerqlbutchKenziw TaylorBur Ki ImageKira ThornVideoszIndian Desi Blue MovieMichelle Taylor PornstarTryst.comRated XxxxxxOverwstch PornNoodlemagszineDaki Demon SlayerJapanese Rope BondageSharon BruneauXnxx Bhabi SexPookuBangladeshi Bhabhi Sex VideoIndian Peon VideoPoop In Diaper PornSinffiesStep Son XxxSunny Leone Xxx GifXxx XxxnFukn VideoKristine2thikkSunny Leone Ka English FilmSex Hindi LanguageCartoon Porn Hd VideoAnimated Cream PieStep Dad PornoFree HentauXhamste.rcomKortney OlsonMistress DamazoniaAngel FuckDesi Anal XvideoRube BdsmTee Hd PornKannada Sex New VideoFuta On Male MangaBreanne Benson PornFake Driving School ComBella Rolland TwitterSimulator PornE.milkersDesinpornRara Knupps OnlyfansAnimation HentiXhamsters TubesVideo Del Babo XxxJav IdolBrother And Sister Sleeping Porn VideosTit At WorkShemalevideo TubeJapan X VidoesEvie EriksonNhdtb-794Youporn IndiaTushy ModelsFamouscartoon PornMontre Ta SextapeContos Eroticos Com ImagensNude WomaenFollando A GorditaArni OkitaAccidental Nip SlipsBollywood Nude ScenesX Videos Tik TokChinese Big TitsSalwar GaandDbz Videl PornLive Tv Nip SlipXxx MovsePictures From A Nude BeachHaley420Desi Hot Mms VideoSchool Jav ComMissex ComPorn Rape FreeSister And Brother Sex VedioMost Beautiful Women Porn VideosHindi Pron StoryMyra GlasfordOooops__Chudai FilmFux XxxDownload Tamil Aunty Sex VideosPaige Vanzant NakedIncested VideosNaked At A PartyAsian247Poron MovieSex Hd Porn DownloadNhemtaiNerd NudeRebecca Furgeson NudeGay Grandaddy PornSex Xhxx